Author |
Topic  |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 08:43:44
|
Čus, mám dost vážný problém na kterým jsem strávil celý svátky. Po cca 3-12 minutách co pustím nějaký DIVX (XVID) film se mi sekne obraz (komp), že pomůže jen restart. Pak to po restartu někdy hlásí že ATI bla_bla ...
Zkusil jsem plno kodeků od originálních po upravené. Zkusil jsem 3x reinstal celýho kompu. Zkusil jsem všechny možný ovladače grafický karty co jsem sehnal na netu. Zkusil jsem odinstalovat podporu titulků VOBSUB. Dělá to pořád a stejně.
Každopádně s normálním filmem z DVD není vůbec řádný problém a ten to přehraje v pohodě. Teplota procáku/grafiky je uplně v pohodě. Už jsem zoufalej netuší někdo co to může být.
hardware - jde o uplně nový komp: Grafiku mám Gigabyte X1600 Pro Silent Pipe II OS: Windows Media Center Edition 2005 (kompletně updatováno) 3Ghz procák Pentium 1024 RAM
|
Noe
|
|
| |
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 09:07:39
|
A to ti dela u jakehokoli DivXu? |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 09:09:43
|
Jak koukám na ty komponenty - fakt ta teplota grafiky je v pohodě? Koukal jsi třeba Rivatunerem na jádro a paměti? Vzhledem k procáku a tomu, že ta karta má pasiv, tak jestli se ti v bedně nekumuluje teplý vzduch a následně to po nějaké době vytuhne. předpokládám, že když jsi už dělal celej restart, tak jsi asi zkoušel čisté windows, čistej kodek (originál Divx nebo xvid) a pustit, takže v kodecích to pravděpodobně nebude.. Spíš bych to fakt viděl na tu teplotu nebo jný HW problém. Zkus tu grafiku dát do jiného compou a udělat to samé. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Sir Lukas
Junior Member

544 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 09:10:36
|
aha uz vim ATI hlasi bla bla (nvidia rulez)  ne ted vazne 1. zkousel si k-lite kodek pak? 2. zkus napsat co presne ta ATI hlasi 3. jeste me napadlo, zkousel jsi test pameti? program memtest86 4. muzem se na to kouknout o vikendu |
Sir Lukas CzH tolik rostlin a tak málo času... momentálně na poloherním odpočinku (na pařbu a flink stačí půl člověka)
|
Edited by - Sir Lukas on 02/05/2006 09:13:34 |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 09:13:33
|
quote: Originally posted by Tragedy
A to ti dela u jakehokoli DivXu?
Zkusil jsem 4 různý filmy dělalo to u všech ... 3 znich byli XVID a jeden DIVX. Každopádně ty filmy jsou OK na stolním přehrávači jdou v pohodě přehrát i n adruhým kompu kde mám X800 XT grafiku ale na starších catalystech. (ty katalysty bohužel nejdou použít pro tu X1600 Pro grafiku) |
Noe
|
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 09:22:47
|
quote: Originally posted by Khostri Spíš bych to fakt viděl na tu teplotu nebo jný HW problém. Zkus tu grafiku dát do jiného compou a udělat to samé.
bohužel nemám jiný komp s PCI express slotem abych to vyzkoušel. Teplota je určitě v pohodě - rivatuner sice nemám ale zkoušel jsem to supr testem - položit na graFiku ruku ve chvíli kdy se kousne a je v pohodě - jen vlažná cca 40 stupnú. Navíc po zkouknutí celýho DVD byla mnohem teplejší než než po 3 minutách DIVX.
Novou instalaci + originální čistý kodeky pochopitelně jako první věc
|
Noe
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 09:38:27
|
zkusil jsi misto catalystu omegy ? |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 09:41:47
|
quote: Originally posted by Pertha
zkusil jsi misto catalystu omegy ?
jasně |
Noe
|
 |
|
Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 11:59:00
|
Pak uz me jen napada, co vyzkouset koupit poradnou kartu = nVidii?  |
"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!" |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 16:13:43
|
Tak zoufalství se zvyšuje. Zkusil jsem jinou ATI X550 a taky Nvidii Gforce6200 a kouslo se to u obou. Ted jedu test už po 2 paměti ale mám nějaký tušení že ani těma to nebude - uatím jsou OK. Takže jsem naprosto bezradnej. |
Noe
|
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 16:25:47
|
Uz si zkusil prehravat v necem jinem nez MCE ? |
Black |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 02/05/2006 : 16:54:56
|
zkus hodně podtaktovat procesor i paměti - třeba na polovičku jestli to na tý desce jde |
offline |
 |
|
erdisk
Moderator

342 Posts |
Posted - 03/05/2006 : 03:41:56
|
Tie DIVX(XVID) si spúšťal vždy z CD, alebo aj z disku? |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 03/05/2006 : 08:38:57
|
Tak hurá problém je odstraněn. Puštěny 4 filmy u kterých se to vždy seklo a vše bez problémů .
Jen naprosto netuším co to bylo, zřejmě šlo o zapojení RAM do dualu ale v dualu podle testu bylo vše OK. Udělal jsem následující věci: - vrátil původní ATI Gigabyte kartu - 4x zopakoval test RAM pamětí v Dualu (bez chyby) - vyndal Ramky a zapojil je místo dualu do normálního usazení - nastavil jsem sdílení na HDD na kterém jsou videa
nic jinýho jsem na kompu nedělal, žádný jiný kodeky atd... Moc si to neumím vysvětlit ale prostě vše ted funguje jak má.
Jo a díky moc Lucasovi za pomoct a psyschickou podporu po ICQ  |
Noe
|
 |
|
|
Topic  |
|