Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 FPS - wow HW
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

daruma
New Member

164 Posts

Posted - 20/02/2006 :  12:34:39  Show Profile Send daruma a Private Message  Reply with Quote
Chtěl bych se zeptat, jestli má velikost paměti vliv na FPS?

momentálně mám 1GB RAM (2400+ athlon) a fps docela podprůměrný 25 - 15 a dost to kolísá (addony 5OOmb, hraju na 1280x1024) a tak jsem přemýšlel o upgradu na 1,5GB, má to v tomto případě smysl? zvedne se mi FPS? grafárnu mám ATI radeon 9600PRO, ale novou se mi za 5000kč zatím kupovat nechce...dík.

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 20/02/2006 :  13:00:16  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
addony ti zabiraji 500 mega pameti? trochu dost ne ... ja jich tam mam extra moc a zabiraj 50 mega ...
Go to Top of Page

daruma
New Member

164 Posts

Posted - 20/02/2006 :  14:00:30  Show Profile Send daruma a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Koron

addony ti zabiraji 500 mega pameti? trochu dost ne ... ja jich tam mam extra moc a zabiraj 50 mega ...

původně jsem tam měl taky 50, ale bylo mi řečeno, že bych si to měl dát na těch 5OO...právě kvůli rychlosti
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 20/02/2006 :  14:04:04  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by daruma

momentálně mám 1GB RAM (2400+ athlon) a fps docela podprůměrný 25 - 15 a dost to kolísá (addony 5OOmb, hraju na 1280x1024) a tak jsem přemýšlel o upgradu na 1,5GB, má to v tomto případě smysl? zvedne se mi FPS? grafárnu mám ATI radeon 9600PRO, ale novou se mi za 5000kč zatím kupovat nechce...dík.

imo problem je prave v te grafice

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

beldor5
Average Member

1144 Posts

Posted - 20/02/2006 :  14:28:31  Show Profile  Send beldor5 an ICQ Message Send beldor5 a Private Message  Reply with Quote
quote:

to nastaveni je tam jen pro max size...to vubec nereste..:)

Mno +500Mbram trosku pomuze ,nova grafika trosku pomuze,lepsi cpu pomuze si vyber...

.....
http://volby.kategorie.cz/
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 20/02/2006 :  14:45:17  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
ja ma horsi procesor, horsi grafiku, vetsi rozliseni, hraju to v okne a presto mam vic fps nez 30 ... tak nevim v cem to bude
Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 20/02/2006 :  14:49:34  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja ma horsi procesor, horsi grafiku, vetsi rozliseni, hraju to v okne a presto mam vic fps nez 30 ... tak nevim v cem to bude

Ono toho ve startovni lokaci tolik neni k nacitani

"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
Go to Top of Page

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 20/02/2006 :  14:56:07  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
asi bych videl problem v te grafice.Mel jsem v podstate to same jeste do nedavna co ty, az na to ze jsem mel radeona 9800pro a vse slo v poradku.

Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě.
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 20/02/2006 :  15:00:38  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Little

quote:

Ono toho ve startovni lokaci tolik neni k nacitani

aha ... a kde toho bude k nacteni vic ... uz mam skoro level 50 tak bych se z ty zakladni hospody chtel podivat nekam dal
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 20/02/2006 :  15:05:07  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
1GB na WoWko je minimum, at si kdo chce co chce rika, v OG je to hnus, nez se vsechno cachne.

Jinak mam vyzkouseny 2GB a 4GB RAM. Od 2GB+ uz nepoznas rozdil, nijak vyrazne se ti to nezrychli. Osobne doporucuji 2GB (2x 1GB) a ne 1,5GB (3x 512 anebo 1x1GB +512MB je to dost neefektivni investice ).

Grafiku zatim neupgraduj a kdyz tak pak ber treba 6800GS, ta je good.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Edited by - Shemiramoth on 20/02/2006 15:06:15
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 20/02/2006 :  15:21:52  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mam pouze 1GB ram a Athlon 2200+, grafarnu stejnou jako ty Ra9600 Pro a jede to v pohode plynule porad. Vsechny detaily na max a dohled cca na 1/2. Rozliseni 1280*1024.

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 20/02/2006 :  15:30:46  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shemiramoth

Jinak mam vyzkouseny 2GB a 4GB RAM. Od 2GB+ uz nepoznas rozdil, nijak vyrazne se ti to nezrychli.
Máš x64 OS, nebo si dával do boot.ini /3gb? Nechci prudit, jen mě zajímá jestli WoW fakt neumí využít víc RAM.
Go to Top of Page

pan.filuta
New Member

panFiluta

145 Posts

Posted - 20/02/2006 :  15:35:29  Show Profile Send pan.filuta a Private Message  Reply with Quote
Mno, já mám 1GB RAM, Radeona 9600Pro, Athlon XP 1600+ a mám docela problém - speciálně pak v STV, Swamp of Sorrows nebo Dustwallow Marsh...fps jde na 10-12, v jinejch oblastech je to třeba kolem 40-50fps.

Včera jsem byl poprvý v menším raidu (asi 18 lidí, provokace v Refugee Point;-)) a když vyběhlo 20 alíků, tak jsem se absolutně nechytal, fps asi 0.5. Přitom třeba v Orgrimmaru to běhá vcelku v pohodě. Veškerý nastavení mám stažený na minimum, rozlišení 1280x1024 (u 1024x768 skoro není znát zlepšení, navíc to na 17"LCD vypadá dost hnusně;-)) Je to slabým procíkem (kterej je už dost mimo, uznávám;-)) nebo co myslíte?
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 20/02/2006 :  15:44:24  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pan.filuta

Mno, já mám 1GB RAM, Radeona 9600Pro, Athlon XP 1600+ a mám docela problém - speciálně pak v STV, Swamp of Sorrows nebo Dustwallow Marsh...fps jde na 10-12, v jinejch oblastech je to třeba kolem 40-50fps.

Koukam ze nekdo ma uplne stejnou sestavu jako ja :) i s tim lcd. Taky to hraju v 1280*1024 no fps prumerne 30, og tak 15 :/ nejhorsi je pro me Vaelstrazs, kde mam asi 4fps, proste des a hruza. Ale v nejblizsi dobe hodlam kupovat:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33129
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31625
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35005
Tak se to snad trosku zlepsi :)

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 20/02/2006 :  15:49:58  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tibor

quote:
Originally posted by Shemiramoth

Jinak mam vyzkouseny 2GB a 4GB RAM. Od 2GB+ uz nepoznas rozdil, nijak vyrazne se ti to nezrychli.
Máš x64 OS, nebo si dával do boot.ini /3gb? Nechci prudit, jen mě zajímá jestli WoW fakt neumí využít víc RAM.
Neni to moje sestava , ale zkouselo se to na nejaky beta verzi Visty. Rozdil nebyl znatelny od 2GB. Zkouseli jsme to uz pred nejakym casem, takze nevim jak se to zlepsilo. Vista je sama o sobe zrout jak prase. Posledni build Visty bere kolem 800MB. 500 MB je cista instalace + zakladni programy :\

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Go to Top of Page

cuiviemen
Starting Member

46 Posts

Posted - 21/02/2006 :  11:35:33  Show Profile Send cuiviemen a Private Message  Reply with Quote
PC 1: A1800+, GF2Ultra, 512MB RAM, min detaily 800x600 dohled 40% - trhane pri trosku vetsim poctu hracu, fps obvykle kolem 25.
PC 2: A64 3000+, GF6600 GT, 1024MB RAM, 1024x768 max detaily dohlednost 60% - vetsinou plynule pri velkem vyskytu hracu na jednom miste obcas swapuje (zde byl videt vliv vrcholu vyuziti pameti (ram + virtualni) az k 1.2GB), fps obvykle kolem 30.
Soucasne zelezo: A64 3700+ (@2600GHz = A64 FX55), GF 7800 GTX, 2xCorsair 1024MB DDR400 cl2 TWINX, raid0 2xWD Raptor 10000ot, 1600x1200 max detaily max dohled - temer zadne skubani jen vyjimecne kdyz je treba rychle nacitat data z disku (cili data jeste nebyla v RAM) pak droboulinka zaskubnuti (toho si clovek vsimne az teprve kdyz ma opravdu silne zelezo a je pak haklivy i na nepatrne zadrhely), fps obvykle kolem 60-80.
Jak jsem popisoval uz v http://www.imperium.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17113#371567 1.5GB RAM by melo swapovani odbourat zbyde pouze vliv grafiky (dle video options), CPU (nejsem schopen posoudit) a rychlost/fragmentace disku.
Go to Top of Page

daruma
New Member

164 Posts

Posted - 21/02/2006 :  12:34:18  Show Profile Send daruma a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tragedy

quote:

Mam pouze 1GB ram a Athlon 2200+, grafarnu stejnou jako ty Ra9600 Pro a jede to v pohode plynule porad. Vsechny detaily na max a dohled cca na 1/2. Rozliseni 1280*1024.

NO tak to mi vysvětli! nechápu...
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2006 :  12:42:35  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Můj názor - Když nastavíš v Addon okně 500MB na addony, tak mám takový nejasný pocit, že jaksi těhle 500MB máš zabité a pak není divu, že když ti zbývá pouze 500MB navíc, tak to jede špatně. Podívej se, kolik ty addony v paměti opravdu zabírají - ono to využití paměti addonama pomalu roste a roste a každých tuším asi 10 minut se pročistí. Takže dej o něco víc a je to. Osobně bych řekl, že i když máš kvanta addonů, auctioneer atp, tak 64MB je maximum, víc podle mě asi nepřesáhneš.
Pak samozřejmě projeď task manager a vyper ven věci jako distributed .net klient, zbytky ie, antivir, různé smetí od creativu, acrobat smetí, pokud jsi ho předtím pustil, různé rezidentní blbiny atp. Nech si tam jenom hru.
hrál jsme to 1280x1024 na Celeronu 2.66GHz, 9600pro a 1GB ram vcelku bez problémů. A jakožto priest bych asi nějakéí problémy na raidu poznal. Navíc jsem měl tuším vše na maximum - jak dohled, tak detaily. Maxcimálně, pokud chceš trošku zrychlit si ořízni trošku dohled.
Jako drivery jedu Omegy.

A pak ještě jedna rada - projeď ty adodny, které máš, vyházej, které v podstatě nepoužíváš, nahraj si od všech updaty a teď SMA6 všechny nastavení addonů i CFG soubor nastavení WoW a udělej všechno znova. Přenášel jsem několikrát instalaci mezi dvěma compy a tu a tam to blblo, kousalo se, běželo pomalu. Stačilo, abych všechno smazal a vytvořil znova a bylo po problému.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

daruma
New Member

164 Posts

Posted - 21/02/2006 :  12:49:19  Show Profile Send daruma a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Můj názor - Když nastavíš v Addon okně 500MB na addony, tak mám takový nejasný pocit, že jaksi těhle 500MB máš zabité a pak není divu, že když ti zbývá pouze 500MB navíc, tak to jede špatně. Podívej se, kolik ty addony v paměti opravdu zabírají - ono to využití paměti addonama pomalu roste a roste a každých tuším asi 10 minut se pročistí. Takže dej o něco víc a je to. Osobně bych řekl, že i když máš kvanta addonů, auctioneer atp, tak 64MB je maximum, víc podle mě asi nepřesáhneš.
Pak samozřejmě projeď task manager a vyper ven věci jako distributed .net klient, zbytky ie, antivir, různé smetí od creativu, acrobat smetí, pokud jsi ho předtím pustil, různé rezidentní blbiny atp. Nech si tam jenom hru.
hrál jsme to 1280x1024 na Celeronu 2.66GHz, 9600pro a 1GB ram vcelku bez problémů. A jakožto priest bych asi nějakéí problémy na raidu poznal. Navíc jsem měl tuším vše na maximum - jak dohled, tak detaily. Maxcimálně, pokud chceš trošku zrychlit si ořízni trošku dohled.
Jako drivery jedu Omegy.

A pak ještě jedna rada - projeď ty adodny, které máš, vyházej, které v podstatě nepoužíváš, nahraj si od všech updaty a teď SMA6 všechny nastavení addonů i CFG soubor nastavení WoW a udělej všechno znova. Přenášel jsem několikrát instalaci mezi dvěma compy a tu a tam to blblo, kousalo se, běželo pomalu. Stačilo, abych všechno smazal a vytvořil znova a bylo po problému.

jasně, ostatní programy před hraním vypínám, nicméně je pravda, že když není spuštěná žádná aplikace tak wokna mi permanentně žerou 300mb paměti, to je trochu divné ne?

ty omegy to jsou nějaký speciální drivery?
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2006 :  13:42:13  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
No speciální - spíš jiné zkompilované trošku s jiným přístupem, než catalyst. Dělá je oficiální betatester ATI a ATI je vcelku i uznává

www.omegadrivers.net

Každopádně ale zkus nejdřív jednak snížit paměť addonům na 64 MB a udělat to, co jsem psal

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

beldor5
Average Member

1144 Posts

Posted - 21/02/2006 :  15:00:05  Show Profile  Send beldor5 an ICQ Message Send beldor5 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Můj názor - Když nastavíš v Addon okně 500MB na addony, tak mám takový nejasný pocit, že jaksi těhle 500MB máš zabité a pak není divu, že když ti zbývá pouze 500MB navíc, tak to jede špatně.

To asi tezko..:) ,tam proste nastavis max povolenou velikost addonu.Pokud tam mas nastavene 999 a mas addony na 50mb tak to kupidivu bere jen tech 50 :)))

.....
http://volby.kategorie.cz/
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2006 :  15:30:14  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Já to nezkoumal, je to klidně možné. Zas na druhou stranu jaký důvod má vůberc možnost tuto hodnotu měnit, kdyby se jednalo pouze o max. Chci tím říct, proč vůbec blizzard udělal možnost změny tohoto parametru.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 21/02/2006 :  15:46:02  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

Já to nezkoumal, je to klidně možné. Zas na druhou stranu jaký důvod má vůberc možnost tuto hodnotu měnit, kdyby se jednalo pouze o max. Chci tím říct, proč vůbec blizzard udělal možnost změny tohoto parametru.

no pokud je ta hodnota mala tak se proste naplni ... wow hodi hlasku ze byla dosazena max hodnota a vypne se ... proto je povolena zmena aby si moh kazdy tuto hodnotu zvednout pokud ma dostatek pameti
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 21/02/2006 :  15:56:40  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

no pokud je ta hodnota mala tak se proste naplni ... wow hodi hlasku ze byla dosazena max hodnota a vypne se ... proto je povolena zmena aby si moh kazdy tuto hodnotu zvednout pokud ma dostatek pameti

Stejne mi nejak unika duvod...

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 21/02/2006 :  16:15:21  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
povolili to aby to tu hlasku nehazelo ... proc tu hranici jenom nezrusili ti nereknu ... asi aby si moh kazdej zvolit kolik addonu si tam narve a kolik tomu dovoli vzit pameti ... nevim ja to tam nedal :)
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 17/03/2006 :  15:12:13  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
Hodim to sem, mam malej problem, ale docela me sere:
Kdyz mam zaplej wow, prepnu se do windows a chci si pustit nejaky video, tak misto videa vidim jen cernou obrazovku(zvuk jde), kdyz wow vypnu je to ok. Nevi nekdo co s tim? Kodeky i ovladace na grafiku mam nejnovejsi.

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

berousek
New Member

197 Posts

Posted - 17/03/2006 :  16:37:05  Show Profile Send berousek a Private Message  Reply with Quote
hmm, a nez jsi nainstaloval ty new ovladace, tak to bylo v pohode?
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 17/03/2006 :  16:39:39  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by berousek

hmm, a nez jsi nainstaloval ty new ovladace, tak to bylo v pohode?

nez sem tam hodil novou grafiku, tak to bylo v pohode.

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

berousek
New Member

197 Posts

Posted - 17/03/2006 :  17:36:25  Show Profile Send berousek a Private Message  Reply with Quote
zkousej ovladace, on nejnovejsi neni vzdycky dobry reseni...jeste muzes s kartou trochu "zajebat"
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 18/03/2006 :  11:47:35  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
Pls mam mensi problem .. vzdy kdyz se snazim zmenit barevnou hloubku z ty max (24bit color; 24 bit depth; 4 x multisample) na jakoukoliv nizsi tak po restartu clienta mam nastavenou zase tuhle maximalni

docela me to sere, zbytecne mam nizky FPS .. nevite v cem muze byt problem?

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 19/03/2006 :  11:58:50  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Reyden

Pls mam mensi problem .. vzdy kdyz se snazim zmenit barevnou hloubku z ty max (24bit color; 24 bit depth; 4 x multisample) na jakoukoliv nizsi tak po restartu clienta mam nastavenou zase tuhle maximalni

to me by zase zajimalo, co presne je ta prvni hodnota a co ta druha..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

maser
Starting Member

26 Posts

Posted - 21/03/2006 :  16:12:49  Show Profile Send maser a Private Message  Reply with Quote
technicky dotaz da se nejak obejit dane rozliseni hry? ktere ma nastaveno wow ve vyberu potrebuji 1680x1050 je to 20,1palcu lcd 16:10
da se to nejak udelat? treba prepsanim nejakeho ini souboru?
edit:koukam ze me nikdo neporadi :(

Edited by - maser on 22/03/2006 16:53:47
Go to Top of Page

pan.filuta
New Member

panFiluta

145 Posts

Posted - 22/03/2006 :  17:01:20  Show Profile Send pan.filuta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maser

technicky dotaz da se nejak obejit dane rozliseni hry? ktere ma nastaveno wow ve vyberu potrebuji 1680x1050 je to 20,1palcu lcd 16:10

no pochybuju, že to bude fungovat, ale můžeš to zkusit...nastavení je uložený v WTF/Config.wtf, proměnná SET gxResolution
Go to Top of Page

maser
Starting Member

26 Posts

Posted - 22/03/2006 :  19:29:50  Show Profile Send maser a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pan.filuta

quote:
Originally posted by maser

no pochybuju, že to bude fungovat, ale můžeš to zkusit...nastavení je uložený v WTF/Config.wtf, proměnná SET gxResolution

tak takhle to ma vypadat http://item.slide.com/y/uid=Glj7D9Q4bOvpj8dFMhlfLEV1lyGaV281ORBFtxbO-yKuY4QiVMzAtJLq20G8ByR1M7ytxs3WNvc/16Mar06%20-%20World%20of%20Warcraft.jpg
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 23/03/2006 :  08:25:19  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
ja za sebe muzu rict, ze rozdil ve vykonu pri upgradu z 1GB na 1,5GB sem nepocitil, mel sem tehda Radeon 9100 64MB. velkeho navyseni vykonu jsem docilil az porizenim "nove" karty nV GF FX5900Ultra 256MB za 2400 :)

doporucuju ti koupit taky neco takovyho
Go to Top of Page

oniko
Junior Member

711 Posts

Posted - 26/03/2006 :  18:42:37  Show Profile Send oniko a Private Message  Reply with Quote
quote:

tvuj_wow_adresar\WTF\config.wtf

v tom souboru jsou tyto radky. zkus tam ty hodnoty prepsat rucne pred zpustenim clienta...
...
SET gxColorBits "24"
SET gxDepthBits "24"
SET gxMultisampleQuality "0.000000"
...

vypni hlavne ten multisample jestli mas problem s fps

Gurth

Edited by - oniko on 26/03/2006 18:43:55
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 26/03/2006 :  18:53:27  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
Jeste dotaz: Nevim proc, ale Thunderfury vidim celej cerne, ale kdyz si inspectnu cloveka, co ho ma, tak je vpohode barevnej, nevi nekdo co to dela?

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

Shad3
New Member

277 Posts

Posted - 26/03/2006 :  19:16:42  Show Profile  Visit Shad3's Homepage  Send Shad3 an ICQ Message Send Shad3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -Mike-

Jeste dotaz: Nevim proc, ale Thunderfury vidim celej cerne, ale kdyz si inspectnu cloveka, co ho ma, tak je vpohode barevnej, nevi nekdo co to dela?

je to nejaka chyba renderovani, blizzard o tom vi a ma to v planu opravit... vydrz tak rok a mozna se dockas .)

Trance addicted <3
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 27/03/2006 :  00:55:28  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by oniko

SET gxColorBits "24"
SET gxDepthBits "24"
...

co znamena, resp. jaky je rozdil mezi Color a Depth ?

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 27/03/2006 :  03:49:10  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

tvuj_wow_adresar\WTF\config.wtf

v tom souboru jsou tyto radky. zkus tam ty hodnoty prepsat rucne pred zpustenim clienta...
...
SET gxColorBits "24"
SET gxDepthBits "24"
...

http://www.wownation.net/world-of-warcraft-default-command.html
pripadne primo ve hre si to muzes menit.

Go to Top of Page

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 27/03/2006 :  04:01:35  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JerzeeG

quote:

SET gxColorBits "24"
SET gxDepthBits "24"
...

co znamena, resp. jaky je rozdil mezi Color a Depth ?

Depth[hloubka] kolik bitu je pouzito na pixel.
colorbits a tim si opravdu nejsem jistej a nejspis placnu kravinu protoze si to uz presne nepamatuju nakej patek to uz je.
Kolik vlastne muze bejt maximalne pouzitejch bitu pro pixel.

Edited by - Speh on 27/03/2006 04:02:10
Go to Top of Page

oniko
Junior Member

711 Posts

Posted - 27/03/2006 :  08:32:35  Show Profile Send oniko a Private Message  Reply with Quote
depthBits - definuje maximalni pocet barev, ktere je graf.karta schopna vykreslit v jednom okamziku (2^[pocet_bitu] = pocet barev)

colorBits - pocet bitu na jeden pixel

Gurth
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 27/03/2006 :  10:00:00  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
hmm sice mi pripada, ze rikate kazdy trochu neco jineho a jeste obracene, ale diky za snahu..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Sanix
Junior Member

sonic

899 Posts

Posted - 27/03/2006 :  10:26:58  Show Profile  Visit Sanix's Homepage  Send Sanix an ICQ Message Send Sanix a Private Message  Reply with Quote
ty jo v sobotu/nedeli uuuplne brutalni lagy...

odhaduju tak 15-20 FPS ;[

teda zkusil sem pustit defrag a uvidim... doted sem jel na uplne full rozsiseni s i max vsema tema bitama na pixel a barvama na pixel a vzdycky plynuly...
jen doufam ze to nelagoval server... ;[

a pritom:
CPU AMD Sempron 3000+ 2,0GHz/333MHz Socket A BOX
VGA Sapphire Atlantis ATI Radeon X800 GT 256 MB,AGP, DVI/TV
MB EPoX 8RDA3+, nForce2 SPP/MCP2-T, SocketA, AGP 8x, DualDDR, DualLAN, FireWire, S/ATA
Kingston 512MB DDR333 PC2700 CL2.5, KVR333X64C25/512
Kingston 512MB DDR333 PC2700 CL2.5, KVR333X64C25/512
HDD Seagate Barracuda 7200.8 ST3300831AS - 300GB SATA NCQ
HDD Seagate Barracuda 7200.7 PLUS 120GB, 7200rpm, 8MB, Serial ATA, ST3120026AS
SB Creative Labs Sound Blaster Audigy SE OEM

WoW: Axgri

Edited by - Sanix on 27/03/2006 10:27:34
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 27/03/2006 :  10:31:49  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
no ja ti nevim sanix, ale low FPS a lagy bych nespojoval. lagovani serveru ti nesnizi FPS imho
Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 27/03/2006 :  10:37:39  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sanix

a pritom:...

To si tu porovnavate pindiky nebo co?

Fakt vsechny informace tebou uvedeny jsou dulezity pro zjisteni proc to laguje zrovna v sobotu. Jeste si zapomnel uvest jakou mas case (samozrejme vyrobce a vyrobni cislo) monitor a nezapomen na klavesnici a mys .

jj imo to bude tim boxovanym chladicem, DVI vystupem na grafice, no a FireWire na desce je jasny kandidat o druhem disku a OEM zvukovce ani nemluve

"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
Go to Top of Page

oniko
Junior Member

711 Posts

Posted - 27/03/2006 :  10:47:29  Show Profile Send oniko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sanix
...

low fps? udelej si poradek ve vlastnim pc
lag? volej providera nebo pis blizzardum ( - stejne ti nepomuzou:))

btw neco malo o tom, co je to lag: http://en.wikipedia.org/wiki/Lag

Gurth
Go to Top of Page

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 27/03/2006 :  10:53:00  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JerzeeG

hmm sice mi pripada, ze rikate kazdy trochu neco jineho a jeste obracene, ale diky za snahu..

Asi moje dezinformaceMoc uz jsi to nepamatuju nicmene pokud bys opravdu moc potom touzil procti si http://computing-dictionary.thefreedictionary.com/color+bits

Go to Top of Page

Sanix
Junior Member

sonic

899 Posts

Posted - 27/03/2006 :  18:40:43  Show Profile  Visit Sanix's Homepage  Send Sanix an ICQ Message Send Sanix a Private Message  Reply with Quote
skoda ze nekteri nepochopili proc sem to sem postnul, neznaji CTRL+C nejrychlejsi printnuti konfigurace tvyho kompu aniz bys to musel cenzurovat etc etc etc etc...

chytat se za slovicka umi kazdej flamer ...

WoW: Axgri
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,25 seconds. on eygor Snitz Forums 2000