Author |
Topic  |
|
SiStercz
Starting Member

3 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 11:16:49
|
Nazdár mám problémy s mojí e-kartou od Komerční Banky :/ mám konto Gaudeamus což zahrnuje Credit Card fyzickou na mě a E-card na mámu. na kontě mám 600 kč ale při subsrib mě to píše credit card rejected,but due system problems vyplnuji to následovně:
* Card Type: Visa * Card Number: cislo karty * Name on Card:Hanka příjemní * Expiration Date: 0.9 september 2008 * Billing Address 1:Zlata Stezka 1192 : Billing Address 2: to nic * City:Jesenik * State (if in US): to taky nic * Region (if outside US): tady píšu Europe někdy Europa * Zip or Postal Code: 79001 * Country: Czech Republic
může mě někdo říct kde mám chybu ? :) a jestli není tady a vše je správně tak v čem je chyba mám mít něco aktivovanýho nebo tak ? dík všem. a SORRY za další ZBYTEČNEJ TOPIC KVŮLI SOE...
|
|
| |
SiStercz
Starting Member

3 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 11:19:26
|
> Od: jarmila_kuffelova@kb.cz > Komu: nuclear_radan@centrum.cz > CC: > Datum: 12.10.2005 11:13 > Předmět: RE: problém s kartou > > Vážený kliente, > > vložení peněz na Váš účet se projeví v bankomatu a ostatních cizích > databázích nejdříve následující pracovní den, což je i Váš případ. > Je mi to líto, ale přes internet budete moci platit nejdříve zítra. > > JARMILA KÜFFELOVÁ > Relationship Manager > Group Branch Olomouc > Region Ostrava
takže přátelé zatím si prosím šetřte vaše rady na zítřek jestli mě to zejtra nepojede tak už !!!!!  |
 |
|
WanargiMort
Junior Member

831 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 12:48:51
|
Banky v CR to je skoda mluvit.... |
|
 |
|
Kozomrd
Starting Member
68 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 14:00:08
|
Pevně doufám, že mezi české banky vtrhne nějaká mladá dynamická, která všem ostatním okamžitě přebere klienty. Budu mezi prvními, vážně mě nebaví nechávat si srát na hlavu od ČS. |
SWG: Semir Ferhis (Eclipse) Ich möchte Knedel mit Kaugummi. |
 |
|
SNowie
Average Member

1746 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 14:05:49
|
quote: Originally posted by Kozomrd
Pevně doufám, že mezi české banky vtrhne nějaká mladá dynamická, která všem ostatním okamžitě přebere klienty. Budu mezi prvními, vážně mě nebaví nechávat si srát na hlavu od ČS.
pak ti ta mlada dynamicka banka krachne  |
 |
|
Almych
Average Member

1691 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 15:02:59
|
Co mate proti Sporitelne? Pred dvema lety mi vyslovene vnutili VISA kartu a ted mi jeste zdarma vymenili VISA Electrona za MasterCard. Problem s VISA kartama je ten, ze banky v CR pri internet platbach pozaduji zadani CVV kodu(na druhe strane v bilem pruhu), kdezto v US tato povinnost neni. Proto se neda u SOE nikde zadat. |
 |
|
WanargiMort
Junior Member

831 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 15:13:52
|
quote: Originally posted by Kozomrd
Pevně doufám, že mezi české banky vtrhne nějaká mladá dynamická, která všem ostatním okamžitě přebere klienty. Budu mezi prvními, vážně mě nebaví nechávat si srát na hlavu od ČS.
Promin ale nemas pravdu, kdyz se podivas komu patri nejvetsi banky v CR, tak jsou to zahranicni banky.
CS -> Erste CSOB -> KBC KB -> Societe General exGE Capital -> General Electric
Problem neni u vlastnika, ale u CNB, ktera ma na banky dohlizet a pak u politiku, kteri maji na starosti legislativni ramec. |
|
 |
|
Drizzt DoUrden
Average Member

1591 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 17:59:47
|
Může to být tím, jak říkal Almych, že ČS vyžaduje ověření platby kartou pomocí CVV kódu (uvedený na druhé straně karty), ale americké firmy to nevyžadují - tudíž není jak ověřit. Prostě firmě v US stačí číslo karty a víc ti tam nedovolí napsat, a tím pádem ČS zamítne platbu, protože tam ten kód není uvedený.
Jediné řešení je prozatím pořídit si e-card typu MasterCard (při ceně 50Kč za rok se to celkem vyplatí.
Btw. máš tam i další chyby, po Card Number musíš uvést čísla, a ne cislo karty, a to Name on Card ti taky neveme výraz Hanka příjmení 
Jinak ten problém s VISOU do USA platí, nedávno jsem něco objednával přes školní kreditku, a platbu mi zamítli, tak jsem musel objednat přes svou e-card EC/MC, a vše šlo bez problémů (i když až pak jsem zjistil, že ta VISA je ještě zablokovaná pro internetové platby, ale to jen tak na okraj ) |
 |
|
Jorssk
Moderator

2991 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 19:20:34
|
Ja mam E-card visa stejnou jako sestra a jde to v pohode. Asi si pletes Visa s Visa Electron. |
 |
|
SiStercz
Starting Member

3 Posts |
Posted - 12/10/2005 : 19:38:40
|
kua jestli to zejtra nepojede tak už fakt nevím co budu dělat :// včerá mě zavřeli před xichtem sem tam přišel v 16:02 a už bylo zavřeno :/// |
 |
|
WanargiMort
Junior Member

831 Posts |
Posted - 13/10/2005 : 10:50:01
|
quote: Originally posted by Drizzt DoUrden
Může to být tím, jak říkal Almych, že ČS vyžaduje ověření platby kartou pomocí CVV kódu (uvedený na druhé straně karty), ale americké firmy to nevyžadují - tudíž není jak ověřit. Prostě firmě v US stačí číslo karty a víc ti tam nedovolí napsat, a tím pádem ČS zamítne platbu, protože tam ten kód není uvedený.
CS uz toto opatreni , kdy pozadovala CVV2 pro overeni pri transakci po internetu, zrusila.
http://www.finexpert.cz/Kratkezpravy/AR.asp?ARI=4070 |
|
 |
|
WanargiMort
Junior Member

831 Posts |
Posted - 13/10/2005 : 10:51:52
|
quote: Originally posted by Jorssk
Ja mam E-card visa stejnou jako sestra a jde to v pohode. Asi si pletes Visa s Visa Electron.
Hlavne si plete debetni a kreditni kartu  |
|
 |
|
Drizzt DoUrden
Average Member

1591 Posts |
Posted - 13/10/2005 : 13:02:57
|
quote: Originally posted by WanargiMort
quote: Originally posted by Jorssk
Ja mam E-card visa stejnou jako sestra a jde to v pohode. Asi si pletes Visa s Visa Electron.
Hlavne si plete debetni a kreditni kartu 
Ja? Neboj, co je Visa Electron vím, takovou shitku bych nechtěl ani za nic, já radši drahou EC/MC  |
 |
|
|
Topic  |
|