Author |
Topic  |
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 26/08/2005 : 20:08:49
|
Tak nejak mne prijde ze potom extra boomu kdy vznikala mmorpg za mmorpg je nejake sucho.. nic se nevydava.. neni se na co tesit. Max par kravin typu auto assault atp.. D&DO - nemastne LotrO - nemastne neslane Imperator Online - taky nemastne neslane & radeji zruseno RF Online by Codemasters - uz jednu mmorpg posrali, druhou radeji jen prekladaji, je to klon L2 ve scifi = chtej si jen namastit kapsy..
WoW mne sere dlouhejma questama.. kdy uz nekdo udela neco jako UO s grafikou EQ2, systemem WoW ale questama ala WoW 1-10 level? ;-D
|
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
|
| |
hRoch
Moderator

360 Posts |
Posted - 27/08/2005 : 01:45:30
|
Jedina hra, v kteroou vkladam nadeje je Vanguard a to z jednoho prostyho duvodu, nebude to dalsi casual hra s autoattackem a jednou pouzivanou speckou jako skoro kazda mmo*** v dnesi a budouci dobe, navic za tim stoji Brad McQuaid(EQ), kterej odesel ze SOE a za to ma u me male bezvyznamne +. |
DAoC, AC2, SWG, WoW, EQ2, VG, AO, Rift, SWToR, GW2, WildStar. |
 |
|
Thundeeer
New Member

421 Posts |
Posted - 27/08/2005 : 07:39:30
|
Ja si myslim ze MMORPG trh v sucasnosti je presyteny a nove hry moc velke sance nemaju pokial nesplnia nasledujuce kriteria:
a) zalozene na znamej znacke a s tym suvisiaci hype ako WoW alebo b) niche hra zamerana na uzku skupinu ludi, ktora si najde svoje hardcore publikum ale nikdy nebude dosahovat subscription ako WoW alebo c) absolutne originalna MMORPG aka tu este nebola (vsetky doterajsie mmorpg su v podstate o tom istom akurat v inom kabate)
Z MMORPG co sa pripravuju preto moc sance na velky uspech nedavam skoro ziadnej. Jedine LOTR online by sa mohol zaradit do kategorie a) ak okrem znamej znacky ponuknu aspon priemernu hru a v kategorii b) urcite vidim svetlu buducnost pre nastupcu DAoC - Warhammer Online.
|
WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne
Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired) Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired) World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)
bezvyznamne anonymne avatary :) Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 27/08/2005 : 09:22:08
|
quote: Originally posted by Rodier
Tak nejak mne prijde ze potom extra boomu kdy vznikala mmorpg za mmorpg je nejake sucho.. nic se nevydava.. neni se na co tesit.
Ja se tesim napriklad na:
- Tabula Rasa - Dark and Light - Vanguard - na datadisk k WoW - na datadisk k DAOCu - Huxley
|
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 27/08/2005 : 09:38:26
|
hmm na tyhle jsem nejak zapomel.. asi proto, ze to s jejich vyvojem nevypada nijak extra.. zejmena DnL uz melo 1x na male..
Na Vanguard sem se docela tesil, libilo se mne to graficky.. na Tabula Rasa taky, i kdyz Tabula Rasa dost zmenili a co jsem cetl posledni info tak to vydavaji spis za velmi akcne pojatou hru
datadisk k WoW - samozrejme :o) .. ale protoze mne stvou dlouhe questy ve wow tak je to jen z casti. Proc nemohli dodrzet ten lowlevelovej system "prijdu do nove zony naberu tam questy a plnim je tam". fakt mne to sere vzit si q ve SW a jit az nekam do prdele do Wetlands
Huxley - to je jedine zelizko v ohni - omlouvam se, ze jsem zapomel.. i kdyz graficky nic moc .. takze to bude jako neocron, dalsi super hra , kterou ale temer nikdo nehraje kvuli grafice = zahuba mmorpg :( |
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 27/08/2005 : 09:39:04
|
quote: Originally posted by hRoch
Jedina hra, v kteroou vkladam nadeje je Vanguard a to z jednoho prostyho duvodu, nebude to dalsi casual hra s autoattackem a jednou pouzivanou speckou jako skoro kazda mmo*** v dnesi a budouci dobe, navic za tim stoji Brad McQuaid(EQ), kterej odesel ze SOE a za to ma u me male bezvyznamne +.
hm to zni zajimave.. mne uz to prave taky stve, vsecky hry sou na jedno brdo.. nic co by bylo zajimavyho, nic cim by vynikali.. |
|
 |
|
Soulfly
Starting Member
10 Posts |
Posted - 27/08/2005 : 16:37:39
|
Ja se tesim na Darkfall :] |
Edited by - Soulfly on 27/08/2005 16:41:15 |
 |
|
-Mike-
Average Member

1308 Posts |
Posted - 27/08/2005 : 17:01:13
|
quote: Originally posted by Rodier datadisk k WoW - samozrejme :o) .. ale protoze mne stvou dlouhe questy ve wow tak je to jen z casti. Proc nemohli dodrzet ten lowlevelovej system "prijdu do nove zony naberu tam questy a plnim je tam". fakt mne to sere vzit si q ve SW a jit az nekam do prdele do Wetlands
Ve wow ma stovky questu a nikdo te nenuti ty extra dlouhy questy delat. Jo a kdyz si vemes quest ve SW, tak sednes na gryfona a ses za chvili ve wetlands. |
Krabice je zaklad. |
 |
|
Aramir
ex sejra

1083 Posts |
Posted - 28/08/2005 : 09:45:07
|
Rodier chodí pěšky, jako správný RPer  |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 28/08/2005 : 13:46:02
|
nic neumira osobne si myslim ze trh je nasycen a mozna presycen titulu je tolik ze se v tom clovek tezko vyzna, kazdopadne datadisky a neustaly vyvoj stavajicich her se da chapat jako nove a nove releasy, kazdy vetsi datadisk docela podstatne meni hru (uo,daoc,lineage2..), predpokladam ze to tak je u kazde "Ackove" mmo |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
Edited by - Yennefer on 28/08/2005 13:59:06 |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 29/08/2005 : 00:44:02
|
"WoW mne sere dlouhejma questama.. "
lol ty me bavis ... dlouhy questy ... jeste ze blizzard neposloucha takovy jako ty ... plnit na lvlu 40+ porad (jenom) jednoduchoucky blbosti jako na lvlu 10 (tj di zabij tady za rohem 10 pakonu a vrat se) ...
uz takhle je wow dost carebear hra (ne ve vsem) a jeste aby vsechny questy byly jako pro idioty |
[Stilgar] Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
|
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 29/08/2005 : 10:15:10
|
no wow má určitě hodně jednoduchý kvesty, když k tomu připočítáš, že si každýho moba/item/cokoliv přesně najdeš na webu (většinou i s návodama na kvest - v 99% nejsou ale potřeba) vyjde z toho, že není co zjednodušovat ;-)
a že musíš někam cestovat? jak jinak bys chtěl poznávat nový lokace a moby? |
offline |
 |
|
Milan
Junior Member

777 Posts |
Posted - 29/08/2005 : 10:59:42
|
quote: Originally posted by Stilgar
lol ty me bavis ... dlouhy questy ... jeste ze blizzard neposloucha takovy jako ty ... plnit na lvlu 40+ porad (jenom) jednoduchoucky blbosti jako na lvlu 10 (tj di zabij tady za rohem 10 pakonu a vrat se) ...
To me pripomelo jednoho meho Italskeho spolubydliciho. Bylo to par tydnu po vydani WoW a tak jsem u toho sedel vic nez bylo zdravo. A on kdyz se obcas podival ke me na monitor tak neustale videl ze nekam bezim. A kdyz uz to takhle trvalo asi tyden tak se me zeptal co to je za divnou hru ze v ni porad beham. Tak jsem mu odpovedel ze to je onlinovy simulator prespolniho behu. Rodier se asi pozastavuje nad zlouhavosti presunu mezi quest misty.Na druhou stranu ale nejak tu hratelnost natahnout musej.Ale popravde Rodiere, existuje vubec nejake MMORPG na kterou by jsi si nestezoval? Tobe je holt tezke se zavdecit. Jsi holt moc zmlsanej chlapecku. Klon UO v grafice EQ2 bych bral taky, zabit 10 000 mobu abych se dostal na top lvl me fakt z nebavi. V soucasne dobe se tesim jedine na World of Starcraft. Teda az to nejakeho Blizaka napadne. .........ja mam casu dost!!!!!!!!!......... |
Edited by - Milan on 29/08/2005 11:24:41 |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 29/08/2005 : 15:58:26
|
quote: Originally posted by Milan
To me pripomelo jednoho meho Italskeho spolubydliciho. Bylo to par tydnu po vydani WoW a tak jsem u toho sedel vic nez bylo zdravo. A on kdyz se obcas podival ke me na monitor tak neustale videl ze nekam bezim. A kdyz uz to takhle trvalo asi tyden tak se me zeptal co to je za divnou hru ze v ni porad beham. Tak jsem mu odpovedel ze to je onlinovy simulator prespolniho behu. Rodier se asi pozastavuje nad zlouhavosti presunu mezi quest misty.Na druhou stranu ale nejak tu hratelnost natahnout musej.Ale popravde Rodiere, existuje vubec nejake MMORPG na kterou by jsi si nestezoval? Tobe je holt tezke se zavdecit. Jsi holt moc zmlsanej chlapecku. Klon UO v grafice EQ2 bych bral taky, zabit 10 000 mobu abych se dostal na top lvl me fakt z nebavi. V soucasne dobe se tesim jedine na World of Starcraft. Teda az to nejakeho Blizaka napadne. .........ja mam casu dost!!!!!!!!!.........
Imo spis blbej .. |
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 29/08/2005 : 16:04:55
|
Tak nejak mne prijde ze potom extra boomu kdy vznikala mmorpg za mmorpg je nejake sucho.. nic se nevydava.. neni se na co tesit. Max par kravin typu auto assault atp.. D&DO - nemastne LotrO - nemastne neslane Imperator Online - taky nemastne neslane & radeji zruseno RF Online by Codemasters - uz jednu mmorpg posrali, druhou radeji jen prekladaji, je to klon L2 ve scifi = chtej si jen namastit kapsy..
WoW mne sere dlouhejma questama.. kdy uz nekdo udela neco jako UO s grafikou EQ2, systemem WoW ale questama ala WoW 1-10 level? ;-D
rodierova hlava? - bez mozku |
EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
|
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 01:31:20
|
uz takhle je wow dost carebear hra (ne ve vsem) a jeste aby vsechny questy byly jako pro idioty
hmm zkoc si do knihovny zjistit co znamena pojem carebear.
nemluvil jsem o JEDNODUCHOSTI questu ale o DELCE.
Prave ze mne nebavi questy typu "jdi tam a zabij 10 pakonu". proto mne to nevadi na levelu 10, kde to "tam" znamena 1-5 minuty cestovani.
sere mne to na levelu xy, kde to znamena cestovat pres pul sveta.
Chci inteligentni questy ktere jsou o nicem.. kdyz uz snima musim travit takovej cas. A ad mi tu nikdo nerika ze nemusim. Nedelat ve wow questy = gimp charu po strance vybavy.. ostatne jako paladin bych bez questu nemel ozivovani.. hunter nemel pety.. shaman totemy..atd..atd |
|
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 01:32:45
|
quote: Originally posted by Milan
To me pripomelo jednoho meho Italskeho spolubydliciho. Bylo to par tydnu po vydani WoW a tak jsem u toho sedel vic nez bylo zdravo. A on kdyz se obcas podival ke me na monitor tak neustale videl ze nekam bezim. A kdyz uz to takhle trvalo asi tyden tak se me zeptal co to je za divnou hru ze v ni porad beham. Tak jsem mu odpovedel ze to je onlinovy simulator prespolniho behu. Rodier se asi pozastavuje nad zlouhavosti presunu mezi quest misty.Na druhou stranu ale nejak tu hratelnost natahnout musej.Ale popravde Rodiere, existuje vubec nejake MMORPG na kterou by jsi si nestezoval? Tobe je holt tezke se zavdecit. Jsi holt moc zmlsanej chlapecku. Klon UO v grafice EQ2 bych bral taky, zabit 10 000 mobu abych se dostal na top lvl me fakt z nebavi. V soucasne dobe se tesim jedine na World of Starcraft. Teda az to nejakeho Blizaka napadne. .........ja mam casu dost!!!!!!!!!.........
ty jsi jedinej kdo mne tu pochopil :-D sere mne to vecny chozeni nekam prazdnym svetem.
Jinak a co Star Trek online? :) |
|
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 08:46:16
|
uz takhle je wow dost carebear hra (ne ve vsem) a jeste aby vsechny questy byly jako pro idioty
hmm zkoc si do knihovny zjistit co znamena pojem carebear.
nemluvil jsem o JEDNODUCHOSTI questu ale o DELCE.
Prave ze mne nebavi questy typu "jdi tam a zabij 10 pakonu". proto mne to nevadi na levelu 10, kde to "tam" znamena 1-5 minuty cestovani.
sere mne to na levelu xy, kde to znamena cestovat pres pul sveta.
Chci inteligentni questy ktere jsou o nicem.. kdyz uz snima musim travit takovej cas. A ad mi tu nikdo nerika ze nemusim. Nedelat ve wow questy = gimp charu po strance vybavy.. ostatne jako paladin bych bez questu nemel ozivovani.. hunter nemel pety.. shaman totemy..atd..atd
Tak zrovna profesni questy (na totemy, na pala ress, 2H hammer, etc) sou docela hezky udelany ... zase si proste mimo.
rekl bych to asi takhle, ty jsi takovej podvratak co tu beha a musi si kazdej patnik (TOpic) oznackovat) a je mu jedno jakou blbost tam kydne ... |
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 09:20:57
|
quote: Originally posted by Stilgar rekl bych to asi takhle, ty jsi takovej podvratak co tu beha a musi si kazdej patnik (TOpic) oznackovat) a je mu jedno jakou blbost tam kydne ...
:-))) |
 |
|
Thundeeer
New Member

421 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 09:27:02
|
Suhlasim s Rodierom. Questy vo WoW su stale take iste. Ci uz na lvl 10 alebo na lvl 50 rozdiel je v tom ze na lvl 50 na to aby si spravil quest musis cestovat cez polku sveta (a pritom je to obyc. primit. quest ako vsetky ostatne: pozbieraj 10 itemov, zabi 5 mobov).
BTW som zvedavy kolko ludi z WoW fora si sem este pride obhajovat WoW. WoW je priemerna hra (viac nez mmorpg mi pripomina single player vdaka vyhodnejsiemu solovaniu ako groupovaniu na vsetko okrem instanci) ktora vdaci za svoj uspech predovsetkym znacke a obrovskemu hype okolo vdaka ktoremu minimalne 50% hracov tvoria hraci pre ktorych je WoW prva mmorpg a preto je pre nich super duper hyper best hra na svete (nezazlievam im to pretoze ked som hral UO ako prvu mmorpg tiez som si to myslel).
Flames on. |
Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired) Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired) World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)
bezvyznamne anonymne avatary :) Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),
|
 |
|
Aramir
ex sejra

1083 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 09:34:26
|
Ať je to hype nebo ne, jde přeci jenom o peníze. A ty se Blizzardu daří (zatím) vydělávat dost slušně oproti Hardcore úpadkovkám typu DAoC  |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 09:56:39
|
Thundeer: At je WoW sebeprumernejsi, tak je to po dlouy doby MMO, ktera me opravdu chytla a drzi uz od vydani v EU... takze na ni neco bude. Ja rozhodne nemam tolik casu, abych ho travil v nejaky crap hre. |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 10:15:27
|
quote: Originally posted by Tragedy
Thundeer: At je WoW sebeprumernejsi, tak je to po dlouy doby MMO, ktera me opravdu chytla a drzi uz od vydani v EU... takze na ni neco bude. Ja rozhodne nemam tolik casu, abych ho travil v nejaky crap hre.
a naopak wow je jedina hra kterou jsem nebyl ochoten hrat dyl nez necely dva mesice prestoze tam byli lidi na ktery jsem zvyklej a rikaval jsem si ze bych s nima hral snad cokoliv :) |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 10:16:04
|
btw ja cekam na datadisk k AO a age of connan :) |
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 10:55:41
|
quote: Originally posted by Pertha
Thundeer: At je WoW sebeprumernejsi, tak je to po dlouy doby MMO, ktera me opravdu chytla a drzi uz od vydani v EU... takze na ni neco bude. Ja rozhodne nemam tolik casu, abych ho travil v nejaky crap hre.
a naopak wow je jedina hra kterou jsem nebyl ochoten hrat dyl nez necely dva mesice
Což je možná s ohledem na řadu uživatelů tohoto fóra: díky bohu :-)) |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 11:15:06
|
quote: Originally posted by Aramir
Ať je to hype nebo ne, jde přeci jenom o peníze. A ty se Blizzardu daří (zatím) vydělávat dost slušně oproti Hardcore úpadkovkám typu DAoC 
Ty týýý, týýý ... ešče raz křívého slova na daoce a najdu si ťa v Realu a po tlamě ti lisknu!!111!1$€#163;
Tož tak. Také se těším na datadisk k hře DAoC Darkness Rising, i když nevím, jaký bude mít tohle dopad na superubernonhypehardcore pvp, které v daocu je (; |
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
 |
|
Aramir
ex sejra

1083 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 13:32:04
|
Proto jsem tam dal toho smajla . DAoC je super, ale Mythic nějak nestíhá  Imho tyhle koně, co budou, trumfnou s přehledem EQ2. |
 |
|
Thundeeer
New Member

421 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 15:21:47
|
Aby ste ma nepochopili zle .. WoW nie je zla hra. Dokonca ma aj bavila ale len necele 3 mesiace co je na mmorpg na moj vkus malo. Ked prida Blizzard nejaky schopny content tak sa urcite vratim. Ale behanie par instanci do kola aby som ziskal uber equip ktory pouzijem akurat v dalsich instancach alebo capture the flag PvP BG (WG) ci totalnom zergfest PvP BG (AV) mi ako dobra end game v MMORPG nepripada. Ale co uz.. 100 ludi 100 chuti len si myslim ze WoW vdaci za svoj uspech predovsetkym tomu hype. Alebo ako inak si vysvetlit ze v krajine (cz/sk) kde do releasu WoW hravalo platene onlinovky mozno 100-300 ludi zrazu hra len WoW minimalne 1000 ludi. Podarilo sa mu prilakat do MMORPG masy ludi. Ze by bol taky uzasny alebo ide len o hype ? Ved kdo nehra WoW nie je IN  |
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 15:22:20
|
quote: Originally posted by Gabriel
quote: Originally posted by Pertha
a naopak wow je jedina hra kterou jsem nebyl ochoten hrat dyl nez necely dva mesice
Což je možná s ohledem na řadu uživatelů tohoto fóra: díky bohu :-))
bla bla bla :) |
|
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 20:15:49
|
quote: Originally posted by Thundeeer
Suhlasim s Rodierom. Questy vo WoW su stale take iste. Ci uz na lvl 10 alebo na lvl 50 rozdiel je v tom ze na lvl 50 na to aby si spravil quest musis cestovat cez polku sveta (a pritom je to obyc. primit. quest ako vsetky ostatne: pozbieraj 10 itemov, zabi 5 mobov).
BTW som zvedavy kolko ludi z WoW fora si sem este pride obhajovat WoW. WoW je priemerna hra (viac nez mmorpg mi pripomina single player vdaka vyhodnejsiemu solovaniu ako groupovaniu na vsetko okrem instanci) ktora vdaci za svoj uspech predovsetkym znacke a obrovskemu hype okolo vdaka ktoremu minimalne 50% hracov tvoria hraci pre ktorych je WoW prva mmorpg a preto je pre nich super duper hyper best hra na svete (nezazlievam im to pretoze ked som hral UO ako prvu mmorpg tiez som si to myslel).
Flames on.
Expovaci questy ? ano zcela jiste s primhourenim oka sou to najdi tohl, zabij tohle etc ... ale tyhle questy sou tu ciste od toho aby lehce pozmenili monotonost grindovani za vysim lvlem. Ja od nich vic necekam takze se nijak nepohorsuju nad jednoduchosti. To ze bys kvuli kazdymu letel nekam dohaje prez 2 zony je ale nesmysl ..
Pak je tu ale spousta dobrych, dlouhych a docela tezkych questu. At uz treba ty rpofesni questy (treba paladinsky kladivo od lvlu 20 co sem nedavno delal neni vubec zlej quest) nebo treba onyx acess, .. nebo .. tezklo takhle davat z hlavy, ale je dost questu u kerejch sem se pobavil.
Takze, toje tvrzeni "primit. quest ako vsetky ostatnel" je jendoznacne nepravda.
Ad WoW content: ten blizard zcela pravidelne pridava, nedavno pridany TOP raid dungeon BWL, pristi patch se chysta endlevel dung stredni obtiznosti a dalsi BG ... Endgame ve WoW do znacne miry challange je, WoW PvP je prevazne o rekneme zabavne fragovacce pripadne pro ty ochotny tomu ten cas obetovat grindu Honoru. a to nemluvim o tune "blbosti" ktery bliz do patchu dava (sberatelsky karty, dressing room, ..etc)
A obhajovat WoW sem semka neprisel, ja nemam potrebu neco objajovat, ale zjevny nepravdy okomentovat musim.
|
|
Edited by - Stilgar on 30/08/2005 20:17:31 |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 21:07:30
|
WoW je mozna prumerna hra, kdyz se podivame na libovolny konkretni prvek, ale je to take hra, ktera se snazi v maximalni mire nabidnout zabavu pro co nejsirsi spektrum hracu, a ve velke mire docela uspesne.
Nejak nechapu lidi, kteri si stezuji na veci, ktere ve hre jsou, ale nikdo nikoho nenuti se jimi zabyvat. Mne take k smrti nebavi ve WoWu solovat, tak proste nesoluju a nenadavam jak je solo nudne. Ostatne solovani mne nebavi vubec nikde :)
To same se da rict o "Questech nuticich cestovat pres pulku sveta". Jiste ze ve hre jsou a jsou hraci, kteri si je uzijou. A jsou hraci, kteri si prectou ze maj letet nekam do tramtarie a zmakcnou kouzelne tlacitko "cancel".
Jedinou vytku kterou skutecne beru je brblani zavislaku, kteri jsou ve hre 18 hodin denne 7 dni v tydnu a stezuji si, ze uz nemaji nove veci a nuti je to dokola prolejzat ty same zname instance, stejne battlegroundy, pripadne hrat alta a resit znovu stejne questy. Takove hrace zcela chapu a jsem jen rad, ze nemam tolik casu, aby se mi neco takoveho v dohledne dobe stalo :)
Jinak souhlasim, ze WoW neprinesl nic prevratne noveho a z toho titulu je mozne domnivat se, ze v soucasne dobe je misa s napady ohledne MMORPG tak trochu vyschla. Ale mozna je to take dano zpohodlnenim hracu, kteri proste radeji hraji (a plati) kvalitne udelany WoW plny osvedcenych znamych a fungujicich veci, nez zkouset (a platit) experimenty. Bohuzel zaplatit tym vyvojaru na rekneme dva roky si nemuze nebo nechce dovolit kazdy a ti, kteri si to dovoli obvykle hodne mluvi do finalni podoby projektu, a to predevsim pro vsechny prvky, ktere zarucuji co nejvetsi prodejnost. |
 |
|
Jaffa
Junior Member

982 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 23:05:24
|
Huxley - to je jedine zelizko v ohni - omlouvam se, ze jsem zapomel.. i kdyz graficky nic moc .. takze to bude jako neocron, dalsi super hra , kterou ale temer nikdo nehraje kvuli grafice = zahuba mmorpg :(
na tohle musím reagovat Huxley se dělá na Unreal enginu 3.0 na enginu který zatím nabídne nejdokonalejší grafiku v počítačových/konzolových hrách.By mě zajímalo co to plácáš že to má nic moc grafiku. |
Last hope......Guild Wars 2 "that's not a log, that's a DICK!"
|
 |
|
Aramir
ex sejra

1083 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 23:22:23
|
Jinak řečeno to bude mít grafiku, kterou normální smrtelník nesprovozní tak ještě 5-10 let  |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 30/08/2005 : 23:46:13
|
quote: Originally posted by Jaffa
Huxley - to je jedine zelizko v ohni - omlouvam se, ze jsem zapomel.. i kdyz graficky nic moc .. takze to bude jako neocron, dalsi super hra , kterou ale temer nikdo nehraje kvuli grafice = zahuba mmorpg :(
na tohle musím reagovat Huxley se dělá na Unreal enginu 3.0 na enginu který zatím nabídne nejdokonalejší grafiku v počítačových/konzolových hrách.By mě zajímalo co to plácáš že to má nic moc grafiku.
 |
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 00:00:37
|
Jinak řečeno to bude mít grafiku, kterou normální smrtelník nesprovozní tak ještě 5-10 let 
Xbox 360, který koupíš za cca 10K ji zvládne bez problémů. A koupíš ho už teď na podzim. |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 01:03:57
|
Jinak řečeno to bude mít grafiku, kterou normální smrtelník nesprovozní tak ještě 5-10 let 
Xbox 360, který koupíš za cca 10K ji zvládne bez problémů. A koupíš ho už teď na podzim.
a pustim si ju na cem ? na tom co ma vetsina lidi v obyvaku ? i kdyz pokud xbox 360 (fakt to moc nesleduju) ma normalni DVI / video vystup tak teda sem nic nerek |
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 09:52:56
|
Xbox 360, který koupíš za cca 10K ji zvládne bez problémů. A koupíš ho už teď na podzim.
a pustim si ju na cem ? na tom co ma vetsina lidi v obyvaku ? i kdyz pokud xbox 360 (fakt to moc nesleduju) ma normalni DVI / video vystup tak teda sem nic nerek
Ale já nevím na čem Ty ji spustíš. Já jen říkám, že tu grafiku zvládne mašina za 10K na podzim, která běhá i na normálních televizích. A pokud jsi třeba někdy viděl Metroid Prime na Gamecube, tak víš i to, že grafika z konzole na normální televizi může vypadat úchvatně.
Ale o tom přece není diskuze. |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 10:16:40
|
quote: Originally posted by Jaffa
na tohle musím reagovat Huxley se dělá na Unreal enginu 3.0 na enginu který zatím nabídne nejdokonalejší grafiku v počítačových/konzolových hrách.By mě zajímalo co to plácáš že to má nic moc grafiku.
Kvalitni engine neznamena kvalintni grafika. |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 10:24:58
|
a pustim si ju na cem ? na tom co ma vetsina lidi v obyvaku ? i kdyz pokud xbox 360 (fakt to moc nesleduju) ma normalni DVI / video vystup tak teda sem nic nerek
Ale já nevím na čem Ty ji spustíš. Já jen říkám, že tu grafiku zvládne mašina za 10K na podzim, která běhá i na normálních televizích. A pokud jsi třeba někdy viděl Metroid Prime na Gamecube, tak víš i to, že grafika z konzole na normální televizi může vypadat úchvatně.
Ale o tom přece není diskuze.
grafika ano, ale moznosti beznych tv zobrazit fonty (a vetsina mmo komunikace probiha v textu) je dost otresna... respz zcela nepouzitelna
|
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 10:33:34
|
FF XI, běžící úspěšně na PS2 se s tím zjevně uměla vyrovnat. Je to jen otázka systému.
Navíc budoucnost je ve hlasové komunikaci. |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 11:02:40
|
FF XI, běžící úspěšně na PS2 se s tím zjevně uměla vyrovnat. Je to jen otázka systému.
Navíc budoucnost je ve hlasové komunikaci.
sorry ale http://www.vandal.net/previews/images/psx2/ffxi/imagen6.jpg ... to bych neprekousl.
ad hlasova komunikace .. ano a ne. Dneska se v hrach bezne pouziva, bude se jste vic, text ale uplne nenahradi ... jednak spousta lidi se vice ci mene stydi, nebo to neni moc technicky mozny (takovy LFG/trade kanal) a nebo kombinace obojiho. navic nejde jen o text mezi hraci ale i o informacni texty .. ze jich treba u wow mam pozehnane.
|
|
Edited by - Stilgar on 31/08/2005 11:03:31 |
 |
|
Thundeeer
New Member

421 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 16:16:40
|
Spat k topicu 
Nemyslim si ze vetva mmorpg umiera ale stagnuje. Netvori sa nic nove len sa navzajom vykradaju napady. Firmy postupuju podla osvedceneho klise, boja sa vymysliet nieco nove. Hry ktore mali byt aspon trochu originalne boli zrusene (Dragon Empires, Mythica, Imperator) alebo skoncili ako prepadak (Horizons, Shadow Bane) a tie ktore sa pripravuju to v sucasnej tvrdej konkurencii budu mat tazke. V poslednom obdobi sa vyrazne presadili snad len WoW a Guildwars. WoW vsadil na "jednoduchost" a "casual players", Guildwars zase na PvP a hranie bez poplatkov. Pri Everqueste 2 o uspechu asi tazko hovorit, urcite od neho Sony ocakavala o mnoho viac. Osobne si neviem predstavit ze by sa niektora z pripravovanych MMORPG poctom hracov priblizila aspon polovici hracskej zakladne WoW. Snad az Lineage 3 ktory bude len v azii hrat 5 milionov ludi .  |
|
 |
|
Aramir
ex sejra

1083 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 18:01:14
|
Mě Imperator trochu připomínal Planetside. Everquest měl na to být populární a hraný tak, jako WoW. Bohužel ho autoři vydali v těžké betě a ke všemu pozvali hromady lidí do betatestu, takže to ti lidé měli vcelku jednoduché, pro co se rozhodnout. |
 |
|
elidor
Administrator

1340 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 21:05:17
|
vetsina her dneska z rpg ma jen to ze hrac postavu leveluje a oblika .. nic vic se neceka a neni systemem dovoleno, nikdo nepredpoklada ze by byl nekdo kdo by svoji postavu hral jen tak bez expeni .. proste jako svou postavu. to je duvod proc maj dnesni hry pro hrace tak nizkou zivotnost (v prumeru). |
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett] |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 31/08/2005 : 21:21:13
|
quote: Originally posted by elidor
vetsina her dneska z rpg ma jen to ze hrac postavu leveluje a oblika .. nic vic se neceka a neni systemem dovoleno, nikdo nepredpoklada ze by byl nekdo kdo by svoji postavu hral jen tak bez expeni .. proste jako svou postavu. to je duvod proc maj dnesni hry pro hrace tak nizkou zivotnost (v prumeru).
S tím nelze než souhlasit. |
 |
|
Aramir
ex sejra

1083 Posts |
Posted - 01/09/2005 : 08:37:32
|
To právě bylo dost zábavné na UO. Mohl jsi jít s celou guildou na výpravy a nemuseli mít vše na max. Jsem zvědavý, kdo první přijde s revoluční MMORPG, kde se nebude muset levelovat tak, jak to známe teď. |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 01/09/2005 : 09:04:12
|
To právě bylo dost zábavné na UO. Mohl jsi jít s celou guildou na výpravy a nemuseli mít vše na max. Jsem zvědavý, kdo první přijde s revoluční MMORPG, kde se nebude muset levelovat tak, jak to známe teď.
ale takhle dost podobne to bylo v SWG ... |
|
 |
|
Aramir
ex sejra

1083 Posts |
Posted - 01/09/2005 : 09:05:43
|
To možná ano, ale tam to kazila nedodělanost a fakt, že je to od SOE  A sci-fi mě moc nebere. |
 |
|
Milan
Junior Member

777 Posts |
Posted - 01/09/2005 : 10:45:48
|
quote: Originally posted by elidor
vetsina her dneska z rpg ma jen to ze hrac postavu leveluje a oblika .. nic vic se neceka a neni systemem dovoleno, nikdo nepredpoklada ze by byl nekdo kdo by svoji postavu hral jen tak bez expeni .. proste jako svou postavu. to je duvod proc maj dnesni hry pro hrace tak nizkou zivotnost (v prumeru).
S tím nelze než souhlasit.
S tim souhlasem nelze nez souhlasit
Ale proc se snazit naprogramovat slozitou hru ala UO, kdyz muzu udelat hloupou mobovacku a pak se divit ze me to nikdo nechce hrat.(viz Monolith) Uz jsem znudenej vsim tim Hype okolo nove ohlasenych MMORPG. Po nekolika zkusenostech uz dokazu cist mezi radky. Napr: -Obrovsky rozsahly svet plny neprozkoumanych zakouti=prazdny nudny svet kde cetovani zabere hodiny a skoro nikoho nepotkas(Horizonts) -dobrozstvi a souboje plne napeti=stojim na miste a kiluju jedny moby porad dokola.(krastny priklad je ta free Asia dementovina Knight online) -Rozsahly a promysleny PvP System.=proste jen normalni counterstrike v MMORPG podobe.(GW) -atd.... Jak psal Sejra.Uz se tesim az nekdo udela promyslenou a revolucni hru nove generace ,ala UO. |
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 01/09/2005 : 14:59:58
|
quote: Originally posted by Thundeeer
Flames on.
Expovaci questy ? ano zcela jiste s primhourenim oka sou to najdi tohl, zabij tohle etc ... ale tyhle questy sou tu ciste od toho aby lehce pozmenili monotonost grindovani za vysim lvlem. Ja od nich vic necekam takze se nijak nepohorsuju nad jednoduchosti. To ze bys kvuli kazdymu letel nekam dohaje prez 2 zony je ale nesmysl ..
Pak je tu ale spousta dobrych, dlouhych a docela tezkych questu. At uz treba ty rpofesni questy (treba paladinsky kladivo od lvlu 20 co sem nedavno delal neni vubec zlej quest) nebo treba onyx acess, .. nebo .. tezklo takhle davat z hlavy, ale je dost questu u kerejch sem se pobavil.
Takze, toje tvrzeni "primit. quest ako vsetky ostatnel" je jendoznacne nepravda.
Ad WoW content: ten blizard zcela pravidelne pridava, nedavno pridany TOP raid dungeon BWL, pristi patch se chysta endlevel dung stredni obtiznosti a dalsi BG ... Endgame ve WoW do znacne miry challange je, WoW PvP je prevazne o rekneme zabavne fragovacce pripadne pro ty ochotny tomu ten cas obetovat grindu Honoru. a to nemluvim o tune "blbosti" ktery bliz do patchu dava (sberatelsky karty, dressing room, ..etc)
A obhajovat WoW sem semka neprisel, ja nemam potrebu neco objajovat, ale zjevny nepravdy okomentovat musim.
Jenze wow je staveny primarne na questech. Diky questum mas dobrej equip (aspon na low a mid levelech).. mas z nich hafo penez a to paladinsky kladivko je pekne velka kravovina.. ted ten quest delam a je to NUDA. Navic paladin+kladivo=GIMP jak svine. 99% paladinu nosi 2h mec.. |
|
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 01/09/2005 : 15:01:48
|
quote: Originally posted by Rahman
WoW je mozna prumerna hra, kdyz se podivame na libovolny konkretni prvek, ale je to take hra, ktera se snazi v maximalni mire nabidnout zabavu pro co nejsirsi spektrum hracu, a ve velke mire docela uspesne.
Nejak nechapu lidi, kteri si stezuji na veci, ktere ve hre jsou, ale nikdo nikoho nenuti se jimi zabyvat. Mne take k smrti nebavi ve WoWu solovat, tak proste nesoluju a nenadavam jak je solo nudne. Ostatne solovani mne nebavi vubec nikde :)
To same se da rict o "Questech nuticich cestovat pres pulku sveta". Jiste ze ve hre jsou a jsou hraci, kteri si je uzijou. A jsou hraci, kteri si prectou ze maj letet nekam do tramtarie a zmakcnou kouzelne tlacitko "cancel".
mas 100% pravdu. Jenze zmacknuti cancel = v podstate velke pozdrzeni ve vyvoji a nevyuziti hlavniho potencialu hry ;-( |
|
 |
|
Topic  |
|