Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 Euroustava
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 22/04/2005 :  11:30:58  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
Ciste by me zajimalo jestli jste se nekdo touto otazkou zabivali a jake jsou vase nazory na tento dokument.Poprimade jestli mate nekdo nejakou zkracenou verzy nebo nejaky vytah.Jelikoz jedine co jsem mel k dispozici byla anglicka verze a nijak zvlast jsem ji nepochopil, asi jsem debil nevim.a popravde me to oapsolutne odradilo od toho abych hledal dal.

Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě.

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 22/04/2005 :  11:38:17  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
http://www.euroskop.cz/cze/article.asp?id=41912&cat=5353&ts=9ec59

Zkoušel si to po sobě přečíst?
Go to Top of Page

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 22/04/2005 :  11:41:16  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
Mno nastesti ne.jsem v praci a neco tu do me furt huci, ze chtej opravit, takze nadtim co pisu moc nepremejslim, ale chytam podnety kolem .
Vecer to zedituju at to neni tak hrozny

Edited by - Speh on 22/04/2005 11:41:45
Go to Top of Page

Cawyr
New Member

No_llamas_allowed

217 Posts

Posted - 26/04/2005 :  15:12:41  Show Profile  Send Cawyr an ICQ Message Send Cawyr a Private Message  Reply with Quote
Speh: tenhle kracenej vytah sem potkal na netu -)

1) Německo si v Evropě bude dělat co chce. Běda, jestli ne.

2) Francie si v Evropě taky bude dělat co chce, pokud nenarazí na bod 1)

3) Pokud se bod 2 dostane do sporu s bodem 1, platí ZATÍM bod 1 (vono se
ještě uvidí...)

4) Na Anglii serem, ta je za vodou.

5) Na Španělsko taky serem, to je za Pyrenejema

6) Na Itálii taky serem, ta je za Alpama

7) Na ostatní státy EU serem o to víc, jsou mrňavý a zavostalý a můzou bejt
rády, ze dostanou čuchnout k prdeli.

8) Státy, zmíněné v bodech 4 - 7 budou radostně odebírat zboží Německa,
popř. Francie.

9) Dojde-li ke konfliktu s domácí konkurencí, domácí konkurence se
přizpůsobí.

10) Pokud se domácí konkurence nepřizpůsobí, bude zlikvidována.

11) Státy, zmíněné v bodech 4-7 budou za všech okolností podporovat
prosperitu a hospodářský rozvoj Německa (dobře, tak teda Francie taky)

12) Dojde-li ke stagnaci či k recesi Německa (no jó, Francie taky) je to
vina USA a ostatních států EU. V tom případě Brusel neprodleně zajistí
nápravu a potrestání viníků.

13) Rozhodování Bruselu se řídí zájmy Německa a možná i Francie. Bruselský
úředník se zdrzí jednání, které by mohlo Německo a Francii popudit. Za
odměnu dostane čuchnout k prdeli.

14) Národní parlamenty států zmíněných v bodech 4-7 mají právo schvalovat
rozhodnutí Bruselu aklamací. Pověřený úředník kontroluje spontánnost
projevu. Při nedostatku spontánnosti budou zjištěné nedostatky neprodleně
odstraněny (i s jejich nositeli).

15) Národní parlamenty států zmíněných v bodech 4-7 mají právo vysvětlovat
občanům svých států blahodárnost rozhodnutí Bruselu.

16) Občané států zmíněných v bodech 4 - 7 mají právo:
a) držet hubu a krok,
b) radostně přijímat a naplňovat všechna usnesení Bruselu,
c) pověřeným úředníkům oznamovat osoby, které dle jejich názoru nedostatečně
využívají práva dle 16a a 16b.

17) Pokud u občana vznikne podezření na nedostatečné využití práva 16c, bude
povazován za neuvědomělého a podroben převýchově.

18) Bruselský úředník bude vybírán ze zvláště uvědomělých občanů, pokud
Německo a Francie neurčí jinak.

19) Kursy rektálního alpinismu pro uvědomělé občany pořádá každý stát ve
vlastní režii pod dohledem pověřeného bruselského úředníka.

20) Platnost bodů 3 - 19 se řídí rozhodnutím Německa a Francie. Evropskou
unii si rozvracet nedáme.

Never argue with idiots. They bring you down to their level and beat you with experience.
Le Mon, elite soldat
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 26/04/2005 :  22:27:29  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
Ja se pri hlasovani budu ridit nazorem strany, kterou volim, tudiz budu asi hlasovat proti. Uz proto, ze by se mi celkem libilo, kdyby u nas neprosla a cela Evropa si s tim pak musela lamat hlavu. Evropa na nas srala poslednich 70 let celkem solidne, tak proc ji to tak trosku nevratit?

Klub Status Online je nejdulezitejsi. [Senior member].
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 28/04/2005 :  13:58:32  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
<<<<<<<<< The LUCKY SEVEN !!!

quote:
Originally posted by Sir.Thomik

Ja se pri hlasovani budu ridit nazorem strany, kterou volim, tudiz budu asi hlasovat proti. Uz proto, ze by se mi celkem libilo, kdyby u nas neprosla a cela Evropa si s tim pak musela lamat hlavu. Evropa na nas srala poslednich 70 let celkem solidne, tak proc ji to tak trosku nevratit?

Haha, Klaus se tím svým bojem proti větrnejm mlýnům snaží trochu zviditelnit, páč na něj všíchni kašlou, a jak je vidět, Morčata mu to docela žerou ...

Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death)
Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.

Edited by - Mistral on 28/04/2005 13:59:48
Go to Top of Page

Rebel
New Member

264 Posts

Posted - 28/04/2005 :  14:02:47  Show Profile  Send Rebel an ICQ Message Send Rebel a Private Message  Reply with Quote
Musim verit Klausovi, protoze je jediny politik od nas, ktery tu ustavu cetl a ostatni jen kecaji co rikaji v Bruselu

*Rebel* PK (f)lame [ve výslužbě]
member of Suchdol -Triada- team
Go to Top of Page

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 28/04/2005 :  15:54:04  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
Mno ja osobne jsem ji poradne neporozumel, mam vtom trochu vic jasno, ale nicmoc.Ztoho co jsem cet atd... se mi to moc nezda a proto radsi budu volit ne, pokud do te doby teda samozrejme tomu neporozumim natolik, aby jse mi to zdalo super.
Mno ja co tak koukam tak vona mozna neprojde ani u frantiku takze bych byl v klidku.

Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 28/04/2005 :  16:07:14  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mistral

quote:

Haha, Klaus se tím svým bojem proti větrnejm mlýnům snaží trochu zviditelnit, páč na něj všíchni kašlou, a jak je vidět, Morčata mu to docela žerou ...

Lenine, Lenine... nesmis vsechno videt cernobile.

Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 28/04/2005 :  16:25:53  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Lenine, Lenine... nesmis vsechno videt cernobile.

dtto.

Go to Top of Page

None
Starting Member

74 Posts

Posted - 28/04/2005 :  20:14:35  Show Profile  Send None an ICQ Message Send None a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

POuzivej laskave nekdy mozek.

<font color="#FF9900">Czech Heroes member[/orange]

Feel of power! Feel of Beat! Radio Beat on 95.3FM!

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 28/04/2005 :  22:39:13  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

no ono nez u nas dojde na rozhodovani jestli na nej dojde protoze soucasna koalice uz nema referendum jako zaklad programu tak to dost mozna smetou ve francii :) tam je podle pruzkumu proti cca 63 procent lidi :)

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Artuhr
Junior Member

706 Posts

Posted - 29/04/2005 :  08:31:37  Show Profile  Send Artuhr an ICQ Message Send Artuhr a Private Message  Reply with Quote
http://www.euroskop.cz

podrobnosti

Tady si nepotrebuju honit svoje Ego.

Zde muze byt i vase reklama.
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 29/04/2005 :  09:16:14  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by None

quote:

POuzivej laskave nekdy mozek.

Prestan pouzivat p...l k jinym nez prirodnim ucelum

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 29/04/2005 :  11:13:52  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Docela mě baví (ne)argumenty, které mají podporovat hlasování pro ústavní smlouvu viz. např. zde nebo zde
Nechápu proč přesvědčují lidi aby hlasovali pro tím, že říkají proč nehlasovat proti.
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 29/04/2005 :  23:01:14  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
Nejvic se mi libi, jak vladni koalice (nebudu rikat ktera, protoze je to tu uz jak v Italii) rikala, ze rozhodne nebudou zadny billboardy Ustave ANO! a podobne akce. Ze chtej ucelne vlozit penize do osvety obyvatel. Nevidel jsem jedinou osvetovou akci, zadny porady v televizi, nic. Jen jsem videl uz asi 4 billboardy Evrovska ustava ANO! a to z domova moc nevychazim. Proste tenhle stat je dobrej kocourkov.

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 30/04/2005 :  09:17:41  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
vstup do EU je pro nas nutnost, zejmena ekonomicka
jen doufam ze se tam nedostane nikdy turecko .. nebo aspon v nejblizsich 50ti letech

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]

Edited by - elidor on 30/04/2005 09:18:41
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 30/04/2005 :  12:13:40  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elidor

jen doufam ze se tam nedostane nikdy turecko .. nebo aspon v nejblizsich 50ti letech

Nevim jesli jsi posledni rok spal, ale uz tam jsme. A Turecko je zlaty proti Rumunsku a Bulharsku. Do Turecka rvali 50 let prachy Amici, takze na tom rozhodne nijak zle nejsou. A jesli jde o prava tamnich obcanu, ty vetsinou prameni z tradice, ktera pretrvava nekolik set let. A pokud budou chtit do EU, tak stejne budou muset vetsinu zakonu (treba diskriminacnich) zrusit.

Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 30/04/2005 :  13:50:22  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 30/04/2005 :  14:05:12  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
sry: je / byl
turecko neresim z ekonomickyho hlediska. mentalitou to je stredni vychod .. ne evropa

jinak pro skeptiky: http://zpravy.idnes.cz/nazory.asp?r=nazory&c=A050427_213547_nazory_itu voda na mlejn pochybnosti .)

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]

Edited by - elidor on 30/04/2005 14:07:23
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 30/04/2005 :  17:15:46  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
quote:

turecko neresim z ekonomickyho hlediska. mentalitou to je stredni vychod .. ne evropa

A co je mentalitou rumunsko, bulharsko a pocetna komunita ceskych romu? Indie? Mam dojem, ze se nemame ze strany Turecka ceho bat.

Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 02/05/2005 :  16:54:05  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A co je mentalitou rumunsko, bulharsko a pocetna komunita ceskych romu? Indie? Mam dojem, ze se nemame ze strany Turecka ceho bat.

Hele, v Rumusku jsem tuhle byl, mistama je to jak na Slovensku ... pred 50ti lety (a mistama jak teď)

Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 05/05/2005 :  01:22:34  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
Mno, taky se mi to s tim Tureckem moc nelibilo, ale zase na 2. stranu je fakt, ze jim by to dost pomohlo (obyvatelum) prave proto, ze by museli zrusit furu kravin ktere tam ted jsou.

Ale zase to same jsem si sliboval od vstupu CZ do EU a hovno se stalo ;-( ..aneb 'vono se to dycky naak ukeca'

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 05/05/2005 :  07:46:45  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
A je to tady, kdo ústavu nepodporuje je zbabělec a pokud jí i kritizoval tak by se měl omluvit.
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 05/05/2005 :  09:12:10  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
clanky obecne venovane tematu: http://www.bbc.co.uk/czech/domesticnews/story/2004/11/041123_cz_euroustava.shtml

eu ustava ke stahnuti (jen CZ verze) 820kb: http://www.bbc.co.uk/czech/euroustava.pdf

Go to Top of Page

smajlik02
New Member

329 Posts

Posted - 16/05/2005 :  11:22:15  Show Profile Send smajlik02 a Private Message  Reply with Quote
quote:

clanky obecne venovane tematu: http://www.bbc.co.uk/czech/domesticnews/story/2004/11/041123_cz_euroustava.shtml

eu ustava ke stahnuti (jen CZ verze) 820kb: http://www.bbc.co.uk/czech/euroustava.pdf

Tywe 353 stranek, kdo to ma cist?
este ze na prvnich 20 stranach se jen predstavuji a podepisuji

Rift: Barbucha cleric
WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired
DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 16/05/2005 :  13:42:11  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
Něco pro Euroskeptiky:

Tři dny v nové Evropské unii

Smutná sci-fi jednoaktovka.

1. DEN:
Crrr, crrr
Praha: Tady Praha.
Brusel: Tady Brusel. Tak jak jste oslavili vznik nové unie?
Praha: No bylo to hustý. Ještě teď nám tu po ulicích leží spousta ožralých.
Brusel: To je bezva. Tak dokud jsou ožralí, tak jim řekni, že vystupujete z
NATO.
Praha: Jak to? My chceme v NATO zůstat.
Brusel: Vyloučeno! NATO je na Unii příliš nezávislé - to by nedělalo
dobrotu.
Praha: A my nevystoupíme!
Brusel: Víš co? Otevři si Ústavu EU na článku I-16. Máš?
Praha: Jo.
Brusel: Tak. A teď ho přečti.
Praha: "Členské státy aktivně a bezvýhradně podporují společnou zahraniční a
bezpečnostní politiku Unie v duchu loajality a vzájemné solidarity a
respektují činnost Unie v této oblasti. Zdrží se jakéhokoli jednání, které
je v rozporu se zájmy Unie nebo může snižovat účinnost jejího působení."
Brusel: Tak vidíš. A my jsme se tady v Bruselu shodli, že členství v NATO je
jednání, které je v rozporu se zájmy Unie. Už je to jasné? Tak zatím...

2. DEN:
Crrr, crrr
Brusel: Tady Brusel. Tak co? Že to jde i bez NATO?
Praha: Hmm...
Brusel: Volám Ti, protože včera jsme optimalizovali produkci v EU. Vás se
týká to, že zavřete elektrárny a zrušíte zemědělství.
Praha: A kde seženu elektriku a co budou naši lidi žrát?!
Brusel: Nerozčiluj se! I nad tím jsme přemýšleli. Elektriku budeš kupovat od
Francouzů a potraviny si budete kupovat u Poláků.
Praha: Prdlajs! Nic takovýho!
Brusel: Že ty sis pořádně nepřečet Ústavu? Podívej se na článek I-14/2,
písmeno d) a i).
Praha: No tam je napsáno, že "Sdílená pravomoc se uplatňuje v těchto
hlavních oblastech:
za dé) v zemědělství a rybolovu a za í) v energetice.
Brusel: Už Ti to došlo?
Praha: Nedošlo - to jsou totiž sdílené pravomoci. A do těch podle Ústavy
máme co mluvit.
Brusel: Krucinál! S jakým materiálem my tady musíme pracovat! Podívej se na
článek I-12/2. Co tam je?
Praha: Tady se píše, že "Svěřuje-li v určité oblasti Ústava Unii pravomoc
sdílenou s členskými státy, mohou v této oblasti vytvářet a přijímat právně
závazné akty Unie i členské státy. Členské státy vykonávají svou pravomoc v
rozsahu, v jakém ji Unie nevykonala nebo se ji rozhodla přestat vykonávat."
Brusel: Aspoň, že umíš číst! Ta druhá věta je důležitá. My jsme se totiž
rozhodli ty pravomoci vykonávat v plném rozsahu. Takže to sdílení je tak, že
Vy sdílíte 0 procent a my ten zbytek.
Praha: Neblbni! Když máme kupovat elektriku i potraviny, tak za co?
Brusel: Neboj! Vydupáváme tady pro Vás skvělý kšeft. Zatím prodejte všechno
co máte.

3. DEN:
Crrr, crrr
Brusel: Tak se to nakonec podařilo. Našli jsme pro Vás perfektní džob. Ani
prstem nebude muset pohnout a peníze se Vám jen pohrnou!
Praha: Nejvyšší čas - právě jsme museli prodat Hradčany. Co to je?
Brusel: Budete skladovat odpad z celé Evropy.
Praha: ......
Brusel: Vy nemáte radost?
Praha: Vystupujeme z Unie.
Brusel: Vystupovat můžete nanejvýš v Moulin Rouge.
Praha: Podle článku I-60 Ústavy dobrovolně vystupujeme z Unie.
Brusel: Přečti si druhý bod. Je tam napsáno "Členský stát, který se rozhodne
vystoupit, oznámí svůj záměr Evropské radě. S ohledem na pokyny Evropské
rady Unie sjedná a uzavře s tímto státem dohodu o podmínkách jeho
vystoupení. Tuto dohodu uzavře Rada, která rozhoduje kvalifikovanou většinou
po obdržení souhlasu Evropského parlamentu.". Přece si nemyslíš, že takovou
dohodu parlament nebo Rada schválí? Kam bychom vozili odpad?

Go to Top of Page

Foxhunter
Starting Member

15 Posts

Posted - 28/05/2005 :  09:07:39  Show Profile Send Foxhunter a Private Message  Reply with Quote

To je boží.
Hele kdesi jsem slyšel že se kupříkladu změní poměr europoslanců - zatímco ted jich má Německo o dost víc než Česko, potom jich bude mít asi dvakrát tolik a my dvakrát mín.
A nechápu proč je to tak složitý a dlouhý vždyt jestli se půjde k referendu zajímalo by mě kolik lidí tam půjde se svým názorem na jimi přečtený dokument a kolik lidí tam poběží podpořit názor někoho jinýho kdo to skutečně čet.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 30/05/2005 :  01:59:23  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
tak v prvnim kole dostala ustava knokaut u frantiku :) v druhym to budou nizozemci :)
ale jinak kdyz ji odmitneme u nas tak si udelame strasnej pruser :D

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 30/05/2005 :  07:44:23  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

tak v prvnim kole dostala ustava knokaut u frantiku :) v druhym to budou nizozemci :)

Jasny.

Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 30/05/2005 :  08:07:14  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pokud ji jedna země neschválí, tak euro ústava nevejde vůbec v platnost. Takže v dalších zemích je nesmysl o ni dále hlasovat.

Alespoň tolik včerejší vyjádření politiků.
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 30/05/2005 :  08:41:04  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gabriel

quote:

Pokud ji jedna země neschválí, tak euro ústava nevejde vůbec v platnost. Takže v dalších zemích je nesmysl o ni dále hlasovat.

Alespoň tolik včerejší vyjádření politiků.

Nikoli.

Tak tomu hlasa pouze zdravy rozum, ale ten se pri EU a obzvlast v Bruselu nepouziva. Takze ted se hledaji cesty, jak to obejit a stejne ustavu uvest v platnost. Ale o tom se debatuje uz nejakou tu chvili.
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 30/05/2005 :  09:05:29  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Vychází to z odpovědi, kterou si nechala - pokud vím - ODS zaslat z Bruselu.

To, že se budou snažit tento fakt obejít, je celkem zřejmé.

Tady to poměrně výstižně popisují

http://www.novinky.cz/05/74/37.html

Edited by - Gabriel on 30/05/2005 10:07:22
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 30/05/2005 :  10:19:49  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
citace:

"Vyhráli jsme!" zpíval nadšený dav na náměstí Bastily. "Je to velké vítězství," řekl osmatřicetiletý Fabrice Savel, který rozdával plakáty s nápisem "Ne Evropě volného trhu". Lidé vyjadřovali například přesvědčení, že euroústava by zhoršila místní nezaměstnanost příchodem levné pracovní síly ze zahraničí.

Radostí se netajili ani komunističtí představitelé, zatímco mnozí socialističtí byli zdrceni. "To je hrozný...55 procent...to není možný. Ale kdo jsou všichni ti lidí, kteří hlasovali proti?" ptá se se jedna socialistka se slzami v očích. Mladý muž vedle ní označil výsledek referenda za "historický omyl" a pohrozil těm socialistickým kolegům, kteří brojili za "ne".

Odmítavý postoj místních komunistů k euroústavě se očekával. Od tradičně proevropských socialistů se naopak čekala její jasná podpora. Některé stranické osobnosti však vedly kampaň proti, i když se vedení socialistů vyslovilo pro ústavu. Tuto skutečnost označují komentáře za snad hlavní důvod zamítnutí ústavy ve Francii.

Dvě pravicové vládní strany vedly v zásadě jednotnou kampaň za "ano". Na pravém spektru místní politické scény stáli "proti" hlavně nacionalisté a krajní pravice. Předák Národní fronty Jean-Marie Le Pen vyzval k odchodu prezidenta Chiraka, který se osobně zasazoval za schválení euroústavy.

co k tomu vic dodat ... je to smutny

Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 30/05/2005 :  11:44:12  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naopak, je to super.... ted to jeste odpiskaj v Holandsku a pak u nas... to teprve bude nasup!

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 30/05/2005 :  11:46:35  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Ještě si zapoměl na Anglii a Polsko.
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 30/05/2005 :  11:50:21  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kuzmik

quote:

Naopak, je to super.... ted to jeste odpiskaj v Holandsku a pak u nas... to teprve bude nasup!

Bojim se, ze to stejne nebude nic znamenat a prevlecenym soudruhum z RVHP se podari najit zase nejakou klicku.

EU byla na zacatku fajn napad, ale pote co prijali skoro vsechny staty a clenstvi se stalo prakticky povine se z toho stava byrokraticky moloch, ktery bude spise skodit nez aby byl ke prospechu lidem.

Black
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 30/05/2005 :  11:59:30  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Black
EU byla na zacatku fajn napad, ale pote co prijali skoro vsechny staty a clenstvi se stalo prakticky povine se z toho stava byrokraticky moloch, ktery bude spise skodit nez aby byl ke prospechu lidem.

v cem skodit? nechci flam, ale negativni fakta by tu padnout mohla bo se tak zatim nestalo.

Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 30/05/2005 :  12:02:04  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
v cem skodit? nechci flam, ale negativni fakta by tu padnout mohla bo se tak zatim nestalo.

Osobne zastavam ten nazor, ze jiz samotne clenstvi v EU nam neprinese nic pozitivniho... mozna za 15 - 20 let, ale v soucasne dobe je pro nas clenstvi nevyhodne. Taky jsem hlasoval proti nasemu vstupu do EU... zbytecne.

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 30/05/2005 :  12:09:38  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
Napr v nesmyslnych narizenich, slozitych zakonech v kterych se nevyznaji ani pravnici a daji se vylozit vsemi smery, v narustu uredniku, atd ... Coz se v konecnem dusledku projevi nesvobodnym jedincem.

Black
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 30/05/2005 :  12:58:45  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
Bozich prikazani je 10, a stejne se porusujou. IMHO ustava, co ma vic jak 300 stran, neni v poradku a prinejmensim zaslouzi prepracovat. Kdyby byla dobre udelana, mela by smysl.

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 30/05/2005 :  13:41:07  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bozich prikazani je 10, a stejne se porusujou. IMHO ustava, co ma vic jak 300 stran, neni v poradku a prinejmensim zaslouzi prepracovat. Kdyby byla dobre udelana, mela by smysl.

tys ji jiste cetl a muzes tedy rici co tam je spatne a ktere body vnimas jako balast ...

Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 30/05/2005 :  13:58:09  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

tys ji jiste cetl a muzes tedy rici co tam je spatne a ktere body vnimas jako balast ...

Z casti jsem ji cetl, nicmene se musim priznat, ze text vytvoreny pravniky, sdeleny uredni bruselstinou nedokazu vzdycky rozkodovat az do praktickeho dopadu. Imho si ale EU prisvojuje prilis mnoho pravomoci.

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 30/05/2005 :  14:01:58  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Podle mě by to mělo být právě naopak. Autoři ústavy by nás měli přesvědčit, k čemu je ústava dobrá. Pokud to nejsou schopni srozumitelně podat, nevidím důvod proč něco takového podporovat.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 30/05/2005 :  20:26:00  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ja nedokazu rict v cem je dobra a v cem je spatna a to je na tom to nejhorsi , dokud nedokaze clovek rict tohle je dobry proto a spatny proto tak to proste nechci protoze nez prijmout spatnej zakon tak radsi zadnej , protoze i bez nej vsechno funguje

takze dokud nebude ustava jasna a srozumitelna tak nevidim nejmensi duvod proc ji nejak vitat

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 30/05/2005 :  20:45:45  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
quote:
takze dokud nebude ustava jasna a srozumitelna tak nevidim nejmensi duvod proc ji nejak vitat

souhlasim

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 02/06/2005 :  09:28:51  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
http://www.ceskenoviny.cz/svet/index_view.php?id=132575
citace:
Nizozemsko se dnes po Francii stalo druhým členským státem Evropské unie, jehož obyvatelé se vyslovili proti evropské ústavě. Podle neoficiálních konečných výsledků, o kterých informovala nizozemská tisková agentura ANP, zaujalo záporný postoj 61,6 procenta účastníků dnešního nezávazného nizozemského referenda. Z řady členských zemí unie, včetně Česka, nicméně vzápětí zazněly výzvy k pokračování ratifikačního procesu.

Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 03/06/2005 :  13:05:47  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
Doufam, ze se pripojime k nasim francouzskym bratrum

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 03/06/2005 :  14:31:57  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
pohled z jedne strany
http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=zckkX3WebSkQ
pro skeptiky snad nove duvody

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,22 seconds. on eygor Snitz Forums 2000