Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 An Analysis of MMOG Subscription Growth - v16.0
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 28/04/2005 :  15:22:11  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Analyza poctu subscriberu mmorpg her verze 16 je nekolik hodin k dispozici na http://www.mmogchart.com.

Kdyz se podivame na nejvice sledovane produkty - EQ2 a WoW vidime, ze se nuzky rozevreli do te miry, ze uz pocet subscriberu ani nema cenu srovnavat (WoW ma vice nez 6x tolik hracu nez EQ2).

Zaroven je videt, ze EQ2 ztraci hrace nejrychleji ze vsech ackovych mmorpg (dokonce bych rekl, ze takto rychle nedropovala svou populaci jeste zadna mmorpg).

Zajimavosti muze byt, ze Runescape 'predbehla' vsechny hry mimo Everquestu 1, WoW a tri asijskych her.

AC v ocekavani noveho datadisku prestala ztracet hrace a stagnuje.

Prekvapenim pro mne je celkem hutny pocet hracu u mobilni gamesky Era of Eidolon (hral jsem jeji trial, je to neco jako Defender of the Crown (pro pametniky)).

Anarchy Online ztraci i pres sve "zadarmo" akce.

Vyrazne ztraci i DAOC. Uvidime zda mu pomuze planovany novy server.

Edited by - VT on 28/04/2005 15:39:46

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 28/04/2005 :  15:45:22  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Pekny... musim uznat, ze WoW vali. Jsem zvedav, jestli si poradi i s Lineage.

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 17/05/2005 :  12:27:46  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
V sobotu vysla verze 17, ale nejak tam zadne zmeny nevidim (max L1). Snad se v 18v objevi i GW.

Edited by - VT on 17/05/2005 12:30:26
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 17/05/2005 :  12:43:12  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
ano eq2 se casem stala "zklamanim" i pro me , nebot eq2 jak je dnes je vyrazne horsi hrou nez byla po vydani a vypada to, ze podobny nazor maji i ostatni hraci a ze snaha od soe o priblizeni obtiznosti eq2 k wow nebyla dobrym tahem

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 17/05/2005 :  12:44:23  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

V sobotu vysla verze 17, ale nejak tam zadne zmeny nevidim (max L1). Snad se v 18v objevi i GW.

There are four main reasons why a particular game isn’t listed in the charts:

a) The game in question isn’t really a MMOG, at least by my reckoning. Games like Diablo II and Phantasy Star Online fall into this category. Guild Wars developers say in their own FAQ that they do not consider their game a MMOG; in addition, it doesn’t charge a monthly fee (see below). Please don’t email me trying to insist otherwise; I’m not likely to be convinced.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 17/05/2005 :  13:11:47  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmogchart.com
There are four main reasons why a particular game isn’t listed in the charts:

a) The game in question isn’t really a MMOG, at least by my reckoning. Games like Diablo II and Phantasy Star Online fall into this category. Guild Wars developers say in their own FAQ that they do not consider their game a MMOG; in addition, it doesn’t charge a monthly fee (see below). Please don’t email me trying to insist otherwise; I’m not likely to be convinced.

Hmm. Ja bych sice GW nesrovnaval s Diablem ci Phantasy Star Online (v techto hrach neexistuji tzv. comunitni huby pro xx hracu, diablo a phantasy je mozne hrat na rozdil od gw na locale), neexistuji zde spolecne (pvp) mise pro az sest full group (to mimochodem nedokaze ani napr. EQ2 v ramci pve). A to, ze zde neni mesicni poplatek je argument uz zcela mimo.

Ale prosim ... jeho problem. V jeden okamzik totiz zjisti, ze promena (GW), kterou nezahrnul do svych statistik mu zahyba kazdym grafem (budou se mu "nekam" ztracet hraci mmorpg :) ...

Edited by - VT on 17/05/2005 13:16:48
Go to Top of Page

Mendax
Starting Member

55 Posts

Posted - 17/05/2005 :  20:40:20  Show Profile  Send Mendax an ICQ Message Send Mendax a Private Message  Reply with Quote
Co to je za hra ten There? Prekvapujuco pomaly ale iste stupa, v zivote som o tom nepocul...

http://bf2s.com/player/kormi/
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 18/05/2005 :  00:07:54  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
...diablo a phantasy je mozne hrat na rozdil od gw na locale), neexistuji zde spolecne (pvp) mise pro az sest full group (to mimochodem nedokaze ani napr. EQ2 v ramci pve)...

Tim nedokaze mas na mysli, ze to nedokaze engine ci hra samotna, nebo si jen chtel rict ze EQ2 ma pravidla a balancovani vytvoreno pro raid 4 plnych group?

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/05/2005 :  08:56:41  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kuzmik
Tim nedokaze mas na mysli, ze to nedokaze engine ci hra samotna, nebo si jen chtel rict ze EQ2 ma pravidla a balancovani vytvoreno pro raid 4 plnych group?

Oboji.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/05/2005 :  09:25:11  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mendax

Co to je za hra ten There? Prekvapujuco pomaly ale iste stupa, v zivote som o tom nepocul...

There je takovy prijemny graficky chat, stejne jako napr. Second Life nebo Sims Online.
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 18/05/2005 :  14:06:33  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Oboji.

Prestan uz konecne lhat lidem kteri ctou tohle forum, nekdo neznalej by ti snad ty tvoje hamotiny mohl uverit.

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/05/2005 :  14:42:44  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Oboji.

Prestan uz konecne lhat lidem kteri ctou tohle forum, nekdo neznalej by ti snad ty tvoje hamotiny mohl uverit.

Copak je lez? To, ze EQ2 ma tzv. zadratovane male technicke pve (max 24 lidi) nebo, ze engine hry neni delan pro velke mnozstvi lidi na jednom miste?
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 18/05/2005 :  20:26:49  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Copak je lez? To, ze EQ2 ma tzv. zadratovane male technicke pve (max 24 lidi) nebo, ze engine hry neni delan pro velke mnozstvi lidi na jednom miste?

Je lzi, ze engine je delan pro male mnozstvi na jednom miste. Kazda instance pojme 100+ lidi. A tim se taky vysvetluje, proc tva domenka, o tom ze 24 lidi na raid je maximum, je spatna.
To ze pocet clenu v grupe je 6 a do raidu pujdou maximalne 4 grupy bylo jasne jiz behem vyvoje, takze je tomu hra vyborne vyladena, monstra atp.

A to ze tvoje dojemky, ktere nemas nicim podlozene podavas stylem "ja to tak rikam, tak to tak je!" taky neni v poradku.

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/05/2005 :  21:48:31  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Je lzi, ze engine je delan pro male mnozstvi na jednom miste. Kazda instance pojme 100+ lidi. A tim se taky vysvetluje, proc tva domenka, o tom ze 24 lidi na raid je maximum, je spatna.

Oops? Instance? Kdo tady mluvi o instanci? Napr. DAOC zona (tvoje instance) zvladne odhadem MINIMALNE petinasobek tve stovky (a je jedno zda jde o pve ci pvp). Jdi laskave se svoji stovkou do roku 1990 :)

Ja mluvim o jednom "miste". Ne o jedne nestreamovane zone. Bleh ...

Edited by - VT on 18/05/2005 21:54:55
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/05/2005 :  21:50:31  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
A to ze tvoje dojemky, ktere nemas nicim podlozene podavas stylem "ja to tak rikam, tak to tak je!" taky neni v poradku.

Ale kdepak. Ja se rad necham poucit. Je hodne veci, ktere neznam. Podivej se na moje dotazy v GW ci Ryzom foru. Bohuzel ty nejsi clovek, ktereho bych se na neco ptal, pac vim, ze vis kulovy :) Jsi takovy mmorpg buran :)
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 18/05/2005 :  22:10:08  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Bohuzel ty nejsi clovek, ktereho bych se na neco ptal, pac vim, ze vis kulovy :) Jsi takovy mmorpg buran :)

LOL To sedi od cloveka, kterej nemel tuseni co mmorpg je, kdyz clovek jako ja vesele hral.
Je ste mi vysvetli ten primer "mmorpg buran", tak nejak nevim co bych si pod tim mel predstavit.
quote:

Oops? Instance? Kdo tady mluvi o instanci? Napr. DAOC zona (tvoje instance) zvladne odhadem MINIMALNE petinasobek tve stovky (a je jedno zda jde o pve ci pvp). Jdi laskave se svoji stovkou do roku 1990 :)

Ja mluvim o jednom "miste". Ne o jedne nestreamovane zone. Bleh ...

Mno kdyby si o EQ2 neco vedel, tak vis co myslim pod pojmem instance. Rozhodne to neni jen jedna nastreamovana zona.
Btw o ktere mmorpg to mluvis, kdyz me posilas do roku 1990?

Proste ses kecalek, kterej si neodpusti nemistne prirovnani a srovnavani k EQ2, o kterem zdaleka nevis to co ja.

Zato tve nazory mmorpg turisty jsou naprosto relevantni.
Nastesti tu uz vetsina pravidelnych ctenaru na imperium.forum vi, ze ses jen prihlouplej kecalek.

Edited by - Kuzmik on 18/05/2005 22:10:51
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/05/2005 :  22:46:15  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
LOL To sedi od cloveka, kterej nemel tuseni co mmorpg je, kdyz clovek jako ja vesele hral.
Je ste mi vysvetli ten primer "mmorpg buran", tak nejak nevim co bych si pod tim mel predstavit.

Co to ma spolecneho s tim, ze jsi mmorpg neznalek to, ze jsem zacal hrat o xx dni, mesicu ci o rok pozdeji nez ty? Znamena to, ze jsi tisickrat chytrejsi nebo? To je hloupy argument :) Ovsem zadny uceny z nebe nespadl a nevylucuji, ze i ty jako "mmorpg kulak" mas stale sanci. Krecovite(?) studijum lagujiciho wow je prvni krucek.

quote:

Btw o ktere mmorpg to mluvis, kdyz me posilas do roku 1990?

No musim rici, ze jsem nemluvil o zadne mmorpg ... Rok 1990 jsem pouzil jako zvyrazneni neschopnosti EQ2 enginu. Nicmene pokud te zajima historie mmorpgs kolem tohoto roku+ tak zacni napriklad u AOL NWN ci Sierra Dark Sun Online.

Edited by - VT on 18/05/2005 23:02:23
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/05/2005 :  22:57:51  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mno kdyby si o EQ2 neco vedel, tak vis co myslim pod pojmem instance. Rozhodne to neni jen jedna nastreamovana zona.

Jakou definici by jsi tedy pouzil pro EQ2 instanci?
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 19/05/2005 :  10:35:25  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Co to ma spolecneho s tim, ze jsi mmorpg neznalek to, ze jsem zacal hrat o xx dni, mesicu ci o rok pozdeji nez ty? Znamena to, ze jsi tisickrat chytrejsi nebo? To je hloupy argument :) Ovsem zadny uceny z nebe nespadl a nevylucuji, ze i ty jako "mmorpg kulak" mas stale sanci. Krecovite(?) studijum lagujiciho wow je prvni krucek.

A to ze ty si zde na foru postnul topic se seznamem mmorpg a ze v ani jedne nevydrzis dele jak mesic a prebihas neustale z jedne hry do druhe te pasuje na vseznalka? LOL
Si proste jen hlupak, kteremu standart v mmorpg urcil DAoC, protoze nic jineho si predtim nehral. Mas svou predstavu co by bylo bezvadne a jak by mmorpg mohla vypadat bezchybne... ale to je jen tvoje fantazie.... vetsine lidi by se hra dle tvych predstav treba vubec nelibila, ale to ty si bohuzel neuvedomujes.
Proste smir se s tim ze nejsi stred vesmiru a ne vsechno se toci kolem tebe.

add WoW: Nikdy jsem WoW nestudoval, od zacatku ho hraju a hledam na nem pro sebe pozitova a negativa. Ty jsem narozdil od tebe schopnej objektivne popsat.

quote:

Jakou definici by jsi tedy pouzil pro EQ2 instanci?

Vis, ona je instance v EQ2 treba malej dung, pak velkej dung a pak treba cela zona... ale to ty nejspis nevis. Srovnaval si to s treba DAoC.... co ja si pamatuju, napriklad mesta jsou v DAoC instance... ty same hlavni meste v EQ2 pojmou stejny pocet lidi jako DAoC, az na to ze jsou nekolikanasobne vetsi a propracovanejsi.
Mluvit o velikosti zon je naprosta zbytecnost, protoze je to nesrovnatelne.....
a kdyz porovnam velikost dungu. Tak treba Solusek je asi tak 5x vetsi jak Darkness Falls.
Proste EQ2 umi naprosto bez problemu vzladnout 100+ lidi na jednom miste, v jednom dungu, v jedne instanci, v jedne zone, proste kdekoliv.

Edited by - Kuzmik on 19/05/2005 10:36:33
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  11:01:16  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
A to ze ty si zde na foru postnul topic se seznamem mmorpg a ze v ani jedne nevydrzis dele jak mesic a prebihas neustale z jedne hry do druhe te pasuje na vseznalka? LOL

Procpak vseznalka? Kdepak, ja se stale ucim a zjistuji, ze je toho jeste spousta co o mmorpg neznam. Nicmene mi prijde znacne hloupe, kdyz se pri ztrate argumentu vytasis s tim, ze hrajes o xx dni dele nez ja ... heh.

quote:

Si proste jen hlupak, kteremu standart v mmorpg urcil DAoC, protoze nic jineho si predtim nehral.

Umm? Logicky kazdy zacina na nejake hre ... To, ze jsem nezacal jako ty na Ultime(?) preci vubec nic neznamena. Dnes si troufnu rici, ze mam rozhodne vetsi prehled o mmorpg deni nez ty a tudiz mi naopak prijdou hloupe tvoje vety o tom, ze napr. EQ1 je casove nejnarocnejsi pve hra ...

quote:

co ja si pamatuju, napriklad mesta jsou v DAoC instance... ty same hlavni meste v EQ2 pojmou stejny pocet lidi jako DAoC, az na to ze jsou nekolikanasobne vetsi a

Ne. Instancovane zony puvodni DAOC nema. DAOC zna instancovane dungy az od Catacombs. Prvni "instance" mela btw AO.

quote:

Proste EQ2 umi naprosto bez problemu vzladnout 100+ lidi na jednom miste, v jednom dungu, v jedne instanci, v jedne zone, proste kdekoliv.

A ja znovu opakuji, ze 100 ppl v jedne zone je smesne cislo. A zaroven jsem vubec nemluvil o zone ci instanci, ale o "jednom miste". Tedy napr. mistnost/jeskyne/nadvori.

Edited by - VT on 19/05/2005 11:02:15
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 19/05/2005 :  11:55:03  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Procpak vseznalka? Kdepak, ja se stale ucim a zjistuji, ze je toho jeste spousta co o mmorpg neznam. Nicmene mi prijde znacne hloupe, kdyz se pri ztrate argumentu vytasis s tim, ze hrajes o xx dni dele nez ja ... heh.

Tohle tvrdis porad.. aspon vime, ze ty hry nehrajes, ale narozdil od nas normalni lidi mmorpg "studujes" ze by podle sebe soudim tebe?
Argument o tech xx dni dele nebyl ze ja sem ztratil argumenty, ale na ten tvuj vyrok o buranstvi.

quote:

Umm? Logicky kazdy zacina na nejake hre ... To, ze jsem nezacal jako ty na Ultime(?) preci vubec nic neznamena. Dnes si troufnu rici, ze mam rozhodne vetsi prehled o mmorpg deni nez ty a tudiz mi naopak prijdou hloupe tvoje vety o tom, ze napr. EQ1 je casove nejnarocnejsi pve hra ...

Ty mas maximalne vetsi prehled o tom kolik her je, ale uz nemas vetsi prehled napr. o EQ2 nez ja.
A to ze sem rekl ze EQ1 je ,a byla ve srovnani s EQ2 casoveji narocnejsi hra je holym faktem za kterym si stojim.
quote:

A ja znovu opakuji, ze 100 ppl v jedne zone je smesne cislo. A zaroven jsem vubec nemluvil o zone ci instanci, ale o "jednom miste". Tedy napr. mistnost/jeskyne/nadvori.

A ja opakuji ze EQ2 s naprostym prehledem vzlada 100+ lidi na jednom miste, napr v mistnosti/jeskyni/nadvori.
To ze ty si je nevidel a nebo to nezazil je tvuj boj a pouze tva neznalost.
A znova opakuji, prestan prosim rozsirovat svoje nepravdive a nepodlozene domnenky co umi EQ2 engine, ci dokonce narceni ze EQ2 engine je pouze upraveny SWG engine.

Edited by - Kuzmik on 19/05/2005 11:57:33
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  12:17:26  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
aspon vime, ze ty hry nehrajes, ale narozdil od nas normalni lidi mmorpg "studujes"

Nerekl bych, ze je primo studuji, ale jsou hry, ktere si koupim/stahnu jen proto, abych si je mohl osahat, abych zjistil zda obsahuji nejake zajimave features apod. Zaroven mne to maximalne bavi :)

Ano, kdyz jsi rekl, ze hrajes wow, aby jsi mohl porovnavat mimo jine i s EQ2 tak jsem to chapal, ze hrajes wow take ze studijinich ucelu. Nehledej v tom nic sloziteho.

quote:

Ty mas maximalne vetsi prehled o tom kolik her je, ale uz nemas vetsi prehled napr. o EQ2 nez ja.

Um? Ano, to je pravdepodobne. A ja nekde rikal, ze znam EQ2 lepe nez ty? Nerikal.

Jen mne prekvapilo, ze muzes vypustit do textu takovouto logickou hloupost:
Kuzma wrote:
Si proste jen hlupak, kteremu standart v mmorpg urcil DAoC, protoze nic jineho si predtim nehral

quote:

A to ze sem rekl ze EQ1 je ,a byla ve srovnani s EQ2 casoveji narocnejsi hra je holym faktem za kterym si stojim.

Kdepak, takto jsi to nerekl. Zadne srovnani s EQ2 se tehdy nekonalo. Rekl jsi to v obecne rovine.

quote:

A znova opakuji, prestan prosim rozsirovat svoje nepravdive a nepodlozene domnenky co umi EQ2 engine, ci dokonce narceni ze EQ2 engine je pouze upraveny SWG engine.

Proc nemohu psat svoje domneky? Vzdy kdyz jsem psal o tom, ze EQ2 bezi na upravenem SWG enginu, tak jsem samozrejme znal vyjadreni SOE. Nicmene ja nejsem tupy SOE prdelkohladic, takze si dovoluji pochybovat.

Zaroven si dovoluji pochybovat i o schopnosti EQ2 enginu zvladnout 100+ lidi na jednom fleku.

Mam proste na nektere veci presne opacny nazor nez ty :) Budes to muset prekousnout.

Edited by - VT on 19/05/2005 12:45:39
Go to Top of Page

Atreus
bububu!

426 Posts

Posted - 19/05/2005 :  12:49:40  Show Profile  Send Atreus an ICQ Message Send Atreus a Private Message  Reply with Quote
Řekl bych, že delšího pinďoura má Kuzma ale VT ho má tlustšího.. uvidíme v dalších kolech tohoto napínavého souboje supertěžké nerdí váhy!

"The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it."
G.B. Shaw

Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 19/05/2005 :  12:50:48  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nerekl bych, ze je primo studuji, ale jsou hry, ktere si koupim/stahnu jen proto, abych si je mohl osahat, abych zjistil zda obsahuji nejake zajimave features apod. Zaroven mne to maximalne bavi :)

Ano, kdyz jsi rekl, ze hrajes wow, aby jsi mohl porovnavat mimo jine i s EQ2 tak jsem to chapal, ze hrajes wow take ze studijinich ucelu. Nehledej v tom nic sloziteho.

Ja v tom nic sloziteho nehledam a ano jeden z duvodu proc jsem WoW zacal hrat je abych se presvedcil o tom, zda je hra tak dobra jak ji vsichni vychvalovali (vcetne tebe), ale rozhodne bch to nenazval jako studovani.
quote:

Um? Ano, to je pravdepodobne. A ja nekde rikal, ze znam EQ2 lepe nez ty? Nerikal.

Jen mne prekvapilo, ze muzes vypustit do textu takovouto logickou hloupost:
Kuzma wrote:
Si proste jen hlupak, kteremu standart v mmorpg urcil DAoC, protoze nic jineho si predtim nehral.

Muzu to vypustit uplne normalne. Ja jsem hrac ktery zacal treba na UO, ale nepovazuji tu hru za standart. UO je tou mou prvni, ale rozhodne ji neberu za modlu, jako ty si bral DAoC. Proste chce to trosku premejsleni a vice ojektivnosti, ktera ti bohuzel chybim aby se tve vyjadreni o ruznych mmorpg dalo povazovat za objektivni pro zbytek lidi, kteri treba nemaji prehled jako ty a nebo jsou dokonce zacatecniky v oboru.
quote:

Kdepak, takto jsi to nerekl. Zadne srovnani s EQ2 se tehdy nekonalo. Rekl jsi to v obecne rovine.

Co si vzpominam, srovnaval jsem vice her a vseobecne... rozhodne z toho srovnani je proste EQ1 jen pro hardcore hrace co nevi jak lip zabit neuveritelneho mnozstvi casu. Sice se ta casova narocnost zkratila (neni nutne 30minut prejizdet nekam lodi, clovek nemusi 15 minut zapisovat scroll do booku atd.), ale i pres to vsechno zustava EQ1 jednou z nejnarocnejsich her v high end, co se tyka investovaneho casu.
quote:

Proc nemohu psat svoje domneky? Vzdy kdyz jsem psal o tom, ze EQ2 bezi na upravenem SWG enginu, tak jsem samozrejme znal vyjadreni SOE. Nicmene ja nejsem tupy SOE prdelkohladic, takze si dovoluji pochybovat.

Zaroven si dovoluji pochybovat i o schopnosti EQ2 enginu zvladnout 100+ lidi na jednom fleku.

Mam proste na nektere veci presne opacny nazor nez ty :) Budes to muset prekousnout.

Klidne pis sve domenky, ale jak jsem napsal vyse. Zde jsou i lide, kteri nemaji o mmorpg prehled jako ty nebo lide co se tomu venuji vice let. Treba se jedna i o zacatecniky a je dobre napsat za takovymto vyjadrenim, ze se jedna o tve domenky, i kdyz vyrobce uvadi neco jineho.
JA bych si o 100+ lidi na jednom fleku pochybovat nedovoloval, protoze jsem to zazil a bezproblemu. Celkove je chod EQ2 velice kvalitni, bezpadovy a bezlagovy a vyhrady mam k jinym vecem, ale k plynulosti hry ne.

Je mi jasny ze mas na vetsinu veci jiny nazor, klidne si ho mej a ja to prekousnu. Jen neprekousnu tve nemistne poznamky a prirovnani tam kde nemaj byt... a hlavne pokud jsou v souvislosti se hrou o ktere toho zrovna moc nevis a vse je zalozene jen na tvych domenkach.

Edited by - Kuzmik on 19/05/2005 12:52:39
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  13:10:45  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Muzu to vypustit uplne normalne. Ja jsem hrac ktery zacal treba na UO, ale nepovazuji tu hru za standart. UO je tou mou prvni, ale rozhodne ji neberu za modlu, jako ty si bral DAoC. Proste chce to trosku premejsleni a vice ojektivnosti, ktera ti bohuzel chybim aby se tve vyjadreni o ruznych mmorpg dalo povazovat za objektivni pro zbytek lidi, kteri treba nemaji prehled jako ty a nebo jsou dokonce zacatecniky v oboru.

• Kde povazuji DAOC za standard?

• Co ma spolecneho DAOC se zde momentalne probiranym tematem EQ2 enginu?

• Proc jsem hlupak, kdyz jsem zacal svoji mmorpg karieru DAOCem (a s dodatkem, ze jsem nic jineho predtim nehral, sic)?
    (Kuzma wrote:
    Si proste jen hlupak, kteremu standart v mmorpg urcil DAoC, protoze nic jineho si predtim nehral.)

• Btw realita je jina, ja jsem tri mesice pred DAOCem hral UO (1 mesic na OSI, necele dva na DP - zacal jsem v roce 1999).

quote:

Klidne pis sve domenky, ale jak jsem napsal vyse. Zde jsou i lide, kteri nemaji o mmorpg prehled jako ty nebo lide co se tomu venuji vice let. Treba se jedna i o zacatecniky a je dobre napsat za takovymto vyjadrenim, ze se jedna o tve domenky, i kdyz vyrobce uvadi neco jineho.

Toto, je uz velice usmevne:) Chces po mne, abych do kazdeho sveho textu daval stempl, ze mnou zverejneny text je subjektivni zalezitost a ze se nejedna o vedeckou praci ci tiskovou zpravu? Toho se opravdu nedockas :)

Edited by - VT on 19/05/2005 13:34:55
    Go to Top of Page

Speh
    Junior Member

759 Posts

Posted - 19/05/2005 :  13:20:22  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
    Mno vt mel by sis do podpisu dat nejaky upozorneni neco jako.
    Ministr informatiky varuje, vt projevy jsou pouze subejktivni a nemaji nic spolecneho z realitou.
    Nevim jsem asi trosku kacir, ale kazdeho nejake nazory jsou subjektivni.

Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě.
    Go to Top of Page

VT
    Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  13:22:41  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
    quote:
    JA bych si o 100+ lidi na jednom fleku pochybovat nedovoloval, protoze jsem to zazil a bezproblemu. Celkove je chod EQ2 velice kvalitni, bezpadovy a bezlagovy a vyhrady mam k jinym vecem, ale k plynulosti hry ne.

Kde to bylo? Nejaky event, kde se branil nejaky "bod" pred stale se generujicimi moby? To je dulezita informace, protoze co vim tak 100 lidi content hry vubec nepodporuje.

Nebylo to nahodou u banky ci stojici traderi?

Muzete nekdo potvrdit, ze EQ2 bez problemu zvlada 100 lidi na jednom urcitem miste (nejedna se o celou zonu/instanci)? Tedy pri nejake pve akci, kde se smrdla mecikama a blika kouzlama?

Jsou k dispozici nejake SS ci videa?

Stale jsem neverici Tomas.

Edited by - VT on 19/05/2005 13:24:15
    Go to Top of Page

VT
    Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  13:23:14  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
    quote:
    Originally posted by Speh

Mno vt mel by sis do podpisu dat nejaky upozorneni neco jako.
    Ministr informatiky varuje, vt projevy jsou pouze subejktivni a nemaji nic spolecneho z realitou.
    Nevim jsem asi trosku kacir, ale kazdeho nejake nazory jsou subjektivni.

Presne tak, ale nezda se, ze by to kazdy chapal ...

Reseni subjektivity/objektivity postu je na tomto foru dennim chlebem a mne podobne prispevky (tedy napr. Kuzmuv pokus o zavedeni "subjektivnich/domnekovych razitek") uz ani neunavuji ...

Edited by - VT on 19/05/2005 13:31:03
    Go to Top of Page

Pertha
    Moderator

7950 Posts

Posted - 19/05/2005 :  13:26:48  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
    quote:

Muzete nekdo potvrdit, ze EQ2 bez problemu zvlada 100 lidi na jednom urcitem miste (nejedna se o celou zonu/instanci)? Tedy pri nejake pve akci, kde se smrdla mecikama a blika kouzlama?

ani a dokonce uz v bete - na zaver bety event utok draku na queynos - cca 100 - 150 lidi u brany v queynosu v boji s drakama , byly maxximalne server lagy zname celou dobu z bety , ktere byly i bez lidi na jednom miste

Yours, Scissors.
    Go to Top of Page

VT
    Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  13:31:42  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
    quote:
    Originally posted by Pertha

quote:

ani a dokonce uz v bete - na zaver bety event utok draku na queynos - cca 100 - 150 lidi u brany v queynosu v boji s drakama , byly maxximalne server lagy zname celou dobu z bety , ktere byly i bez lidi na jednom miste

Nekolik SS z ruznych akci a momentu se 100+- ppl prosim a "muzeme si placnout".

Edited by - VT on 19/05/2005 13:44:26
    Go to Top of Page

Kuzmik
    Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 19/05/2005 :  14:48:42  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
    quote:
    Nekolik SS z ruznych akci a momentu se 100+- ppl prosim a "muzeme si placnout".

Mno ja nevim jak ty, ale ja osobne nejsem clovek, co by delal SS nebo nahravla nejake videa... proste nevim za jakym ucelem bych to delal. JA proste hraju hru, a vidim co vidim.
    Ostatne to muze potvrdit i vice hracu EQ2.... zato ty, kterej si EQ2 poradne nehral, s 24 lidma najednou ani omylem se stale jen opiras o tve subjektivni dojmy, ktere jsou popreny v oficialnich zpravach vydanych tvurcem hry.

add stempl:
    Nechci po tobe stempl. Klidne si placej co chces.... ale ne o vecech o kterych nic nevis. Je to pod tvou uroven a to jak neustale omilas blaboly kolem enginu EQ2 je lez.
    Ja nemam SS ai nic jineho, jen sve poznatky ze hry, poznatky hracu kteri to taky zazily. Rozhodne je to vic nez co mas ty. Protoze ty pro tvoje tvrzeni nemas zadny dukaz.
    Kdyz sem ti rekl at to dokazes, rekl si ze nemas za potrebi neco dokazovat. Ale pak je to jak tvrdim, ze to co rikas je jen snuzka lzi

Go to Top of Page

Tragedy
    Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 19/05/2005 :  15:09:44  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote

100 hracu na jednom miste - EQ2

Tragedy
    Go to Top of Page

VT
    Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  15:15:07  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
    quote:
    Mno ja nevim jak ty, ale ja osobne nejsem clovek, co by delal SS nebo nahravla nejake videa... proste nevim za jakym ucelem bych to delal.

Ja mluvil o TVYCH ss? Kdepak, me je zcela jedno od koho ty ss budou ... oo

quote:

Ostatne to muze potvrdit i vice hracu EQ2.... zato ty, kterej si EQ2 poradne nehral, s 24 lidma najednou ani omylem se stale jen opiras o tve subjektivni dojmy, ktere jsou popreny v oficialnich zpravach vydanych tvurcem hry.

Tvurce hry rozhodne nemuze popirat moji "domnenku", ze omezeni na 24 hracu per raid kvuli contentu neni pravda. Je to proste fakt. Hra je delana pro male technicke pve. Toho se tykala pulka me odpovedi (kdyz jsem ti odpovidal slovem "Oboji").

Druha cast meho "oboji" se tyka enginu EQ2, kde bych rad videl ukazku (ss, video) toho, ze opravdu zvlada 100 lidi na jednom miste. Na zadost o ss mi zacnes sahodlouze vypravet, ze ss rozhodne nedelas, ze hry hrajes atd. hmm lol :) ok.

No nic. Verim tomu, ze ty ss nekdo postne a ja se potom skutecne nebranim rici "ano, eq2 engine na to ma".

quote:

Ja nemam SS ai nic jineho, jen sve poznatky ze hry, poznatky hracu kteri to taky zazily. Rozhodne je to vic nez co mas ty. Protoze ty pro tvoje tvrzeni nemas zadny dukaz.

Musim priznat, ze je mi tak nejak jedno zda mas nemas nedelas delas screenshoty. Pouze jsem pozadal o ss ci video (klidne neco oficialniho) kde by ty vase 100 clene skupinky hracu byly zachyceny.

quote:

Kdyz sem ti rekl at to dokazes, rekl si ze nemas za potrebi neco dokazovat. Ale pak je to jak tvrdim, ze to co rikas je jen snuzka lzi

Nemel jsem tohle spise rici ja na tvoji neochotu ukazat ss tve 100 clenne 'grupy'?

Kazdopadne mi prijde, ze z jednoho ss delas prilis velkou vedu a prilis kvuli nemu kolem sebe kopes nozickama :)

Edited by - VT on 19/05/2005 15:23:57
    Go to Top of Page

VT
    Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  15:22:15  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
    quote:
    Originally posted by Tragedy

Tak nejak jsem si to myslel. Realita je asi(?) takova, ze zadny ingame ss s velkym mnozstvim hracu neexistuje. Takze zustanme zatim u toho, ze EQ2 engine je prumerny az podprumerny minimalne z hlediska velkeho mnozstvi hracu na jednom "miste".

Zaroven se domnivam, ze SOE neni tak hloupa, aby vymyslela novy engine a podle vseho EQ2 vychazi ze SWG enginu (kde je (alespon bylo) srocovani velkeho mnozstvi hracu zakazano). SOE tuto teorii ovsem popira (neni divu, SWG engine je prilis nekvalitni pro pouziti v referencich).

Edited by - VT on 19/05/2005 15:49:07
    Go to Top of Page

Pertha
    Moderator

7950 Posts

Posted - 19/05/2005 :  16:21:39  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
    quote:

quote:

Tak nejak jsem si to myslel. Realita je asi(?) takova, ze zadny ingame ss s velkym mnozstvim hracu neexistuje. Takze zustanme zatim u toho, ze EQ2 engine je prumerny az podprumerny minimalne z hlediska velkeho mnozstvi hracu na jednom "miste".

Zaroven se domnivam, ze SOE neni tak hloupa, aby vymyslela novy engine a podle vseho EQ2 vychazi ze SWG enginu (kde je (alespon bylo) srocovani velkeho mnozstvi hracu zakazano). SOE tuto teorii ovsem popira (neni divu, SWG engine je prilis nekvalitni pro pouziti v referencich).

proc bych ti to ja hledal ?
    staci kdyz se budes snazit chvili nepremyslet o tom do jake dalsi hry a urcite screenshot z toho beta eventu najdes
    ten event byl to je velmi snadno dohledatelna vec a pak uz k screenshotum je to sice delsi kousek ale i bez nich bys moh pochopit, ze na takovej event prijdou vsichni co jsou v dosahu a lidi bylo v bete dost

verim, ze i s tvou rekneme podprumernou schopnosti chapani tohle dokazes

Yours, Scissors.
    Go to Top of Page

VT
    Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  16:31:06  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
    quote:
    Originally posted by Pertha
    proc bych ti to ja hledal ?

To nemam tuseni. Proc by jsi chtel neco hledat?

quote:

staci kdyz se budes snazit chvili nepremyslet o tom do jake dalsi hry

Jasnovidec nebo troll? Je mi lito b) je spravne.

quote:

verim, ze i s tvou rekneme podprumernou schopnosti chapani tohle dokazes

Opet: zadne ss, pouze trolly.

Stale tedy plati muj predchozi post, resp. podobne trollposty moje nazory na schopnosti EQ2 enginu rozhodne nezmeni (a ano chapu, ze je treba menit nechcete, ale to uz je jedno zase mne :)).

Edited by - VT on 19/05/2005 16:34:30
    Go to Top of Page

Pertha
    Moderator

7950 Posts

Posted - 19/05/2005 :  16:48:01  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
    ne nechci ho menit a proc ? protoze nemam zajem ztracet cas vecmi zbytecnymi
    protoze ja najdu screenshot hodim ho sem a dalsi post bude
    na tom screenshotu vubec neni videt ze ten engine pri poctu hracu funguje
    ja chci videt video atd

protoze jsou lide, kteri diskutuji proto aby sve nazory konfrontovali s jinymi proto aby se dozvedeli zda jsou spravne a pripadne je zmenili, no a pak jsou ti druzi

Yours, Scissors.
    Go to Top of Page

VT
    Moderator

4191 Posts

Posted - 19/05/2005 :  16:48:44  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
    Snazil jsem se najit nejake zajimave ss s vetsim mnozstvim hracu na jednom miste (alespon tedy 2-3 raidy+), ale bezvysledne.

Puvodne jsem chtel videt/najit ss alespon ze ctyr peti ruznych akci, ale nakonec bych se spokojil i dejme tomu se dvema.

Ale video by bylo mnohem lepsi.

Jenom bych upozornil, ze pokud zadne ss ci video nemate, tak sem prosim nepiste vase QQ o tom, ze "si ss nedelate, ale hru hrajete" ci "proc bych sem mel neco postovat" apod +1 nesmysly.

Edited by - VT on 19/05/2005 16:49:45
    Go to Top of Page

Pertha
    Moderator

7950 Posts

Posted - 19/05/2005 :  17:00:25  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
    quote:

Snazil jsem se najit nejake zajimave ss s vetsim mnozstvim hracu na jednom miste (alespon tedy 2-3 raidy+), ale bezvysledne.

Puvodne jsem chtel videt/najit ss alespon ze ctyr peti ruznych akci, ale nakonec bych se spokojil i dejme tomu se dvema.

Ale video by bylo mnohem lepsi.

Jenom bych upozornil, ze pokud zadne ss ci video nemate, tak sem prosim nepiste vase QQ o tom, ze "si ss nedelate, ale hru hrajete" ci "proc bych sem mel neco postovat" apod +1 nesmysly.

ja si ss delam ale fakt z bety je uz nemam mam tak z poslednich 14ti dnu a tam je max full raid na extreme detaily s 50 fps ale to by ti taky nestacilo jako dukaz ze by tedy engine s mensimi detaily klidne unesl i vice hracu

Yours, Scissors.
    Go to Top of Page

Tragedy
    Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 19/05/2005 :  17:15:28  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
    Je fakt, ze ja bych chtel taky ten screen videt ciste ze zvedavosti, jak to vypada. Pertha + Kuzmik jsou imho v EQ2 scene zbehli, tak by to snad nemusel byt takovy problem neco s vetsim poctem hracu najit.

Tragedy
    Go to Top of Page

Pertha
    Moderator

7950 Posts

Posted - 19/05/2005 :  17:23:22  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
    quote:

Je fakt, ze ja bych chtel taky ten screen videt ciste ze zvedavosti, jak to vypada. Pertha + Kuzmik jsou imho v EQ2 scene zbehli, tak by to snad nemusel byt takovy problem neco s vetsim poctem hracu najit.

dneska uz to problem je , alespon na runnyeye, snad leda s dalsim adventurer packem, jinak jsou hraci celkem rozprostreni po svete a predevsim jich strasne ubylo jak presunama na jiny servery tak tim, jak soe eq2 do.......

mozna az bude adventurer pack tak se zase zkoncentruji na jedno misto jako kdy vylitly bloodlines to bydlo v nektulosu u quest merchantu minimalne 100 hracu ve spicce vzdy

Yours, Scissors.
    Go to Top of Page
      Previous Topic Topic Next Topic  
     New Topic  New Poll New Poll
     Reply to Topic
     Printer Friendly
    Jump To:
    Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
    This page was generated in 0,16 seconds. on eygor Snitz Forums 2000