Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 Warrior vs Palladin - vyhody a nevyhody
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 07/03/2005 :  11:26:03  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
Mno osobne bych rekl ze warrior je naprosto v pohode, aspon co jsem videl.Z paladinama nemam zadny zasadni problem, daji se celkem dobre zabit a obcas i zavari.Jsem saman mozna tim to bude

Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě.
Go to Top of Page

Tharn
New Member

190 Posts

Posted - 07/03/2005 :  11:57:51  Show Profile Send Tharn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bulway

Warrior ma mozna problem udrzet agro na elite o 5+ vic lvlu , protoze jestli se nemylim , tak taunt jde resistnout a u elite to plati dvojnasob.

Taky jít na +5 lvl potvory je bláznovství a hra to po tobě nebude nikdy vyžadovat. I high-level instance mají max. lvl 63 potvory (ty lvl 500+ se počítají za lvl 63).

Možná že lidi hrající castery tohle víc chápou, protože třeba s mágem mi už +3 potvory resistují 50-60% kouzel, +4 už tak 90%. Takže já ani na vyšší potvory jít nemůžu.

quote:
Originally posted by Megadeath

tak mi reknete jaky moznosti ma warrior, kdyz musi utankovat treba 6 mobu - za nim stoji healer co dela agro jako krava a vedle nej mag co nukuje AoE kouzlama coz je agro nejvetsi

Pokud se grupa rozhodne jít do AoE (na 4 a víc mobů se to vyplatí i časově), tak toho Warrior moc neutankuje. Ale pak se na tom musí celá grupa domluvit a všichni, kdo umí, musí AoE - Shaman své fire totemy, Warlock Hellfire a Mage samozřejmě něco z jeho menu (IAE, FN/CoC, Blizzard). Priest nebo jiný healer pak samozřejmě léčí mága a warlocka a ne warriora, který se na sebe snaží občas strhnout trochu pozornosti.

Pokud se na AoE grupa nedomluví nebo na to není dělaná a mág si začne se svojí AoE*, tak si zaslouží chcípnout.

*Pochopitelně mimo těch pár okamžiků, které jsou na AoE přímo stvořené - v instancích jsou někdy hordy low-hitpoint potvor určené k likvidaci touto cestou

Edited by - Tharn on 07/03/2005 11:58:38
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 07/03/2005 :  12:12:23  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Demawend

Khandare pokud hrajes wariora, tak si presne ten pripad spatneho warriora.

Za prvy je samozrejeme ze warr pri boji strida vsechny 3 stance, kdo tankuje jen v defense je spatny warrior

Za druhy warrior ktery si mysli ze aggro se udrzuje jen tauntama je spatny warrior. Taunt a AE taunt slozi jen na emergency pokud selzou ostatni zpudoby.

Warr ma asi 10 single target abilit na nabirani aggra treba demoralizing shout, sunder armor, disarm (ten nasere moba obzvlast), shield bash atd atd.

AE abitlity na ziskani aggra jsou treba:

Thunder Clap - Blasts nearby enemies with thunder slowing their attack speed by 10% for 10 sec and doing 62 Nature damage to them. Will affect up to 4 targets.

Demoralizing Shout - Reduces nearby enemies' Attack Power by 140 for 30 sec.

Whirlwind - In a whirlwind of steel you attack up to 4 enemies within 8 yards, causing weapon damage to each enemy.

Challenging Shout - Forces all nearby enemies to focus attacks on you for 6 sec.

Intimidating Shout - The warrior shouts, causing the targeted enemy to stay and fight. All other nearby enemies will flee in fear. Lasts 8 sec.

Cleave - A sweeping attack that does your weapon damage plus 50 to the target and his nearest ally.

Sry ale dle meho ses jen dalsi teoretic... praxe je kapku jina. Takze jestli je nekdo spatne war tak si to ty(jestli ho tedy hrajes).

ANO AOE ability dokazou taky aggrovat ale zadna slava to neni... A v momente kdy prijde multi add a vrhnou se na priesta a maga tak jde o sekundy! a spolehat na sanci ze nejaka tvoje abilita prebije abrovsky aggro healu a aoe od maga... tzn. spamovat ty ability cos zde uvedl je jen o nahode jestli to aggro seberes nebo ne a oni vychcipou.

Ono je totiz otazka cemu rikas kvalitni tank... A podle me je kvalitni tank jen ten kterej dokaze po celou dobu fightu drzet aggro na vsech mobech a zadnej z treba 6 mobu se nikoho jinyho nedotkne. A prave toto ve WoW nejde.

Nehlede nato ze nektere ability coz zde uvedl sou na tankovani naprosto nepouzitelny coz svedci o to ze o warrovi mob nevis.
napr.
-- "Intimidating Shout"

Jak chces proboha zapomoci tohoto tankovat? Fleenes vsechny moby nekam dorite a oni jen pritahnou dalsi addy... tohle si dovolis v drsnejsi instanci jednou a podruhy te kicknou z party :)

-- "Thunder Clap"

tohle je dobrej LOL. Uvedomujes si vubec ze timhle zrusis ostatnim. Stun, sheep atd.? zase plati udelas toto 2x a letis z grupy.

Single target Aggro nebudu komentovat uz v prvnim postu sem uvedl ze ten je naprosto v poho. Takze tady neni co resit.

EDIT:
aby to nepusobilo tak ze si stezuju me warr prijde naprosto v pohode a nestuzuju si ani na tankovani ale jen sem chtel poukazat ze ve WoW nejde takovat tak jak treba v EQ2 kde dobrej tank udrzi nasobe vsechny moby aniz by dotkli nekoho jinyho. Coz nadruhou stranu neni nic spatnyho... ono je to trochu nuda kdyz warr nasobe bezproblemu udrzi vsechny moby. Takhle je to aspon vetsi chalenge kdyz udrzet multi aggro je hodne tezky.

Imho: stejne se tu hadame o kravinach protoze jen proste nemuze mmt hrat takze peace...

oba mame svou pravdu a realita je uprostred

so...

Edited by - Khandar on 07/03/2005 12:43:00
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 07/03/2005 :  12:31:14  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
No Kandare ted sme rozesmal, samozrejme pokud chces aby tvuj warr prebyl aggro ktere dela mag s AOE spelama, tak to sis vybral fak spatny char.

Bohuzel uz je to tak ze noob zustane noobem a ani lekce PvE v EQ2 mu nepomuze.

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 07/03/2005 :  12:31:49  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kořka

Hm, to je sice pěkné, že paladin vydrží vše 1vs1, ale to mu bude v grupě trošku k hovnu(bo každý normální člověk půjde první po cloth/leather userech). Na druhou stranu, to co já(priest) s Bullem dokážeme v pve je docela k nevíře(no dobře, ještě tam otravuje Pepo se svým sux huntrem) a na paladina nedám dopustit(teda až na nepřítomnost toho posr**** tauntu). Imo overpowered není(kromě 1vs1)a je to shaman, na kom Blizzardu trošku ujela ruka.

JJ musim souhlasit. Chodim do instanci s kamosem co je priest a musim uznat, ze nam nic nechybi . Snad krome dobryho pullera, protoze obcas to musi zastat on sam. Udrzet s palatem vice jak 3 moby je nemozne, anebo nevim jak. Na priesta davam Blessing of Salvation, protoze takhle si muze dovolit i silnejsi healy, aniz by na sebe pritahl pozornost.

Tedka delame jeste jinou taktiku. Pokud je napriklad vice mobu (3-4), necham do sebe sekat a do pul many sve many se hojim sam a priest ma povoleno jen regen heal, ktery na sebe nikdy nikoho neprilakal. Behem teto doby vetsinou padne tak polovina z enemy a pote uz muze nastoupit, klasicke healovani od clerica. S nastupem Divine Favor, Illumination 5/5 a a Spiritual Focus 5/5 se veci staly mnohem snazsi.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 07/03/2005 :  12:35:06  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

No Kandare ted sme rozesmal, samozrejme pokud chces aby tvuj warr prebyl aggro ktere dela mag s AOE spelama, tak to sis vybral fak spatny char.

ty si radsi precti co pisu... pak zjistit ze smat se muzes tak leda sobe.. ja zadny magovo aggro prebit nechci, naopak me tehle stav tak jak to je plne vyhovuje ja chtel jen vyvratit nazor ze Warr muze bezproblemu udrzovat multi aggro.

EDIT:
shrnu to kratce takto.
- single target aggro - no problem neni co resit.
- multi target aggro - je hodne obtizny ale neni nemozny. Pokud se warrovi nepodari nelze se na nej zlobit protoze v urcitych situacich je to prakticky nemozny, pokud ano zaslouzi velkou pochvalu

so...

Edited by - Khandar on 07/03/2005 12:52:48
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 07/03/2005 :  13:12:10  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nesouhlasim, i TY mas sanci vyrust ve skilled hrace... tak si trochu ver

so...

Edited by - Khandar on 07/03/2005 13:12:31
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 07/03/2005 :  13:13:08  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message  Reply with Quote
jezis, co to tu ctu za theorycraft, uz vidim jak warrior selectuje jednoho moba po druhym, bezi za nim a snazi se na ne se svoji ubohou rage nahazet postupne vsechny ty veci co tu zminujete - nez se pokusi (rikam pokusi, protoze neni nikde dano, ze toho moba fakt na sebe natahne) dostat ke tretimu, tak...

a nejde o spatny pully, treba uz razorfen downs ma plnou horu mobu, ktery stojej ve skupinkach po 5-6 najednou - to se musi resit AoE jinak to mag s manou neustoji
(berme skupina 5 lidi z toho jeden healer a jeden tank, tak bojujou vesmes jen 3 lidi s 6ti mobama, to bez aoe jde jen tezce a pomalu)
Go to Top of Page

Kojot
New Member

165 Posts

Posted - 07/03/2005 :  13:20:40  Show Profile  Send Kojot an ICQ Message Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:

A blbecek zustane blbeckem.

Souhlasim s Khandarem a jeho argumenty... proste je to tak.

EX Ultima online, EX Horizons, EX DAoC,
EX City of Heroes, EX EQ 2, EX WoW, EX Vanguard
------------------------
Active Age of Conan (Hatatitla)
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 07/03/2005 :  13:35:36  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot
A blbecek zustane blbeckem.

No takova otevrena sebekritika zaslouzi quote.

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)
Go to Top of Page

PRIBOO
Average Member

DOG

1602 Posts

Posted - 07/03/2005 :  14:25:57  Show Profile  Send PRIBOO an ICQ Message Send PRIBOO a Private Message  Reply with Quote
Abych to tu shrnul.

Paladin je PRASE ktery v teto hre nema co delat !!!

Zabijes ho 3x a furd ti tam stoji s full HP.

- ma plate
- ma heal
- ma ress
- ma stunt
- ma invul
- ma seal
- ma aury

Jeste mu dat hide a bylo by to kompletni .

A rady jako ze mu clovek utece v PvP tak s tim dete do rite. Do PvP du s tim protivnika zabit a ne mu utect, to tam nemusim lozit .
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 07/03/2005 :  15:19:05  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Já nevím, ale pokud se pullne 5-6 mobů, je něco špatně, ne? (pokud to není záměr na ae grupu). Nevím, možná to začne addovat na vyšších lvlech než je 40, ale já se s pullem větším než 4 moby zatím nesetkal. War je lepší agro holder než pal, ale musí spoléhat na grupu, abyho healovala. To paladin zas tak moc nemusí, mluvím z vlastní zkušenosti. když mě prostě dojde mana, tak je war nahraný, ale pally si tam mlátí pořád dál a dál, hl. díky jeho sealu a svojí many na léčení(a taky díky plné prdeli insta healů a kdoví čeho ještě).

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 07/03/2005 :  15:20:32  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message  Reply with Quote
quote:

Já nevím, ale pokud se pullne 5-6 mobů, je něco špatně, ne? (pokud to není záměr na ae grupu). Nevím, možná to začne addovat na vyšších lvlech než je 40, ale já se s pullem větším než 4 moby zatím nesetkal. War je lepší agro holder než pal, ale musí spoléhat na grupu, abyho healovala. To paladin zas tak moc nemusí, mluvím z vlastní zkušenosti. když mě prostě dojde mana, tak je war nahraný, ale pally si tam mlátí pořád dál a dál, hl. díky jeho sealu a svojí many na léčení(a taky díky plné prdeli insta healů a kdoví čeho ještě).

uz si byl v razorfen downs? uz si nekdy delal quest, kde se na tebe spawnujou ze vsech stran davy mobu? to sou situace, kdy 6 mobu je spis pohodovy minimum
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 07/03/2005 :  15:25:54  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Nebyl :) a takových situací jsem prá zažil, ale tak to vyřešilo i moje suxoidní Holy nova pbae (hituje za 100-150)... Je pravda, že já si pod PvE akcí představuju elite moby. Utankovat 4-6 normál mobů stejného lvlu imo není problém(v grupě o 2-3 lidech)

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 07/03/2005 :  15:33:43  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message  Reply with Quote
to myslime to samy, v instancich jsou predevsim elite moby
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 07/03/2005 :  15:39:45  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prilezitosti na na fight s 5++ mobam je relativne hodne...(a s lvlem tech moznosti pribyva) a prave natom jak je grupa schopna se s timhle vyporadat hodne zalezi... muzes jet ucebnicovou technikou Sap,sheep,kill (vs 3-4)ale driv nebo pozdeji se proste na nejakej ten spatnej pull, add, netradicni spawn, quest atd. narazi. A grupa vychcipe protoze neni zvykla bojovat s vice mobama.

Ono treba vubec neni na skodu nazacatku instance schvalne napullovat vic mobu a skusit jak se s tim grupa popere...

Precejen Novy instance co bude blizzard postupne pridavat nemuzou udelat stejne "lehky" jak ty ostatni.. musi byt nejakej chalenge... takze bych se nedivil kdyby casem bylo uplne bezny spawn 6 a vic mobu(elite). Aspon ja v to doufam

so...

Edited by - Khandar on 07/03/2005 15:41:58
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 07/03/2005 :  16:46:46  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

quote:
Originally posted by Pepo
Lenze ja s mojim suxoidnym hunterom o 3 vl nizsie ziskam skoro vzdy agro, toz on nema ziadny taunt. A to s huntrom nejdem na plno, arcane shot nepouzivam a take srandy, len cisto na autoshot.

No a proc to delas? Ja huntera neznam, ale vidim, ze ma k dispozici napr. Disengage coz by melo fungovat jako detaunt? Zkousel jsi to?

Disengage je len na meele range, takze ja to agro tak ci tak ziskam ked do neho idem na range.

A nebudem s petom ktory ma ubohych 1800 AF (aj s paladin aurou) tankovat nejakeho bossa ked ho moze tankovat paladin s 5000 AF, ne ?
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 07/03/2005 :  16:58:57  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Disengage je len na meele range, takze ja to agro tak ci tak ziskam ked do neho idem na range.

Jiste ... Ale ja tu mluvim o tom jak se toho agra zbavit kdyz uz jsi ho ziskal a k tomu prave Disengage jako detaunt slouzi, ne?

Na snizovani aggra radiusu na range vzdalenost je tady druid, ale to uz je zcela jiny pribeh.

Edited by - VT on 07/03/2005 16:59:19
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 07/03/2005 :  18:10:57  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

quote:

Jiste ... Ale ja tu mluvim o tom jak se toho agra zbavit kdyz uz jsi ho ziskal a k tomu prave Disengage jako detaunt slouzi, ne?

Na snizovani aggra radiusu na range vzdalenost je tady druid, ale to uz je zcela jiny pribeh.

No, to je fakt. Lenze moj prvy post nebol o tom ako sa zbavit agra, ale o tom ze paladin vytvara moc male agro na to, aby udrzal moba na sebe ked do neho ja strielam.
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 08/03/2005 :  15:32:51  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Navic demoralizing shout nejde resistnout.

ja mam pocit ze mi to nejaky elite lvl 5+ resitujou, ale ruku do ohne za to ted nedam... rikas ze sunden tauntuje? to musim hned vyzkouset

quote:
Originally posted by Deimos

skusal si niekedy zapnut retaliation? sa agra nezbavis ani keby si chcel potom.

no promin, ale tohle nemuzes myslet vazne... to se da pouzit max kdyz instanci dobre znas a vis, jak daleko mas k bossovi, protoze na to je prave tahle abilita imho urcena, ne na udrzeni agra normalniho moba...

jo a zatim nejsem dobrej warr, ja to o sobe vim

Edited by - Warlord on 08/03/2005 15:40:23
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 08/03/2005 :  15:50:50  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Xavier

quote:
Originally posted by Rahman

quote:
Originally posted by Roman76

A co treba pouzit Fade tim se sice nezbavis agra na vecnost ale pomuze to.

No to mne privadi k zajimave otazce, vite nekdo jak PRESNE funguje priestovsky spell fade?

Ciste odhadem bych rekl, ze snizuje aggro, ktere generuji v dobe, kdy mam fade aktivni, ale z popisu skillu nejsem moudry a nikde jsem to vysvetlene nenasel.

Rozhodne to nefunguje jako detaunt, odzkouseno a nepozoroval jsem zadny efekt.

Funguje to přesně jako detaunt Rahmane,jakmile naagruji vice mobu než stačí warr stahnout z5 na sebe,pouzivam Fade,mob mě nechá na pokoji a útočí na jiný cíl.

Tak jsem to otestoval jeste jednou - a nefunguje.

Naagruju moba. Zacnu ho mlatit (bez healu, jen mlatim). Zacne do nej mlatit paladin (jen mlatit, nesnazi se prevzit aggro). Hodim fade (rank II). A nic.

PS: Sorry za temer offtopic, na druhou stranu aggro management je alfou a omegou tanku v pvm, takze to tak trochu s timhle topicem souvisi.
Go to Top of Page

Deimos
New Member

440 Posts

Posted - 08/03/2005 :  15:58:23  Show Profile  Send Deimos an ICQ Message Send Deimos a Private Message  Reply with Quote
za 1 instane byvaju na dlohou 2+ hodin takze mas to cas pouzit nekolikkrat.

a za 2 na bose sou lepsi abilitky (bohuzel na stejnem timeru ) shield wall napr. u bose neni ulohou tanka dat nejvetsi dmg ale prezit a udrzet agro na sebe.
a rozhodne je lepsi pouzit abilitu s 30m timerem jak mit wipe

Who is General Failure?
and why is he reading my disk?

Edited by - Deimos on 08/03/2005 16:00:51
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 08/03/2005 :  16:05:49  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
quote:

za 1 instane byvaju na dlohou 2+ hodin takze mas to cas pouzit nekolikkrat.

a za 2 na bose sou lepsi abilitky (bohuzel na stejnem timeru ) shield wall napr. u bose neni ulohou tanka dat nejvetsi dmg ale prezit a udrzet agro na sebe.
a rozhodne je lepsi pouzit abilitu s 30s timerem jak mit wipe

1/ nj ale souhlasis, ze je lepsi si to naplanovat kde a na koho to pouzijes nez ze je to "bezna" tauntovaci abilita, ze?

2/ ano souhlasim, ta uloha je takova po celem dungu respektive instanci, ale shield wallem (taky s 30min cooldownem) dlouho agro neudrzis, pac ostatni davaj vetsi dmg a tim preberou agro, v tomto pripade je IMHO lepsi retaliation, protoze
a) udrzim vubec agro
b) vratim/zpusobim mu tim i dmg
ale nejtezsi muj boos zatim byl 40 elite, mozna ti vyssi uz primo vyzaduji pouziti shield wallu, to se nechci hadat kdyz vim prd...
Go to Top of Page

Tharn
New Member

190 Posts

Posted - 08/03/2005 :  16:15:23  Show Profile Send Tharn a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naagruju moba. Zacnu ho mlatit (bez healu, jen mlatim). Zacne do nej mlatit paladin (jen mlatit, nesnazi se prevzit aggro). Hodim fade (rank II). A nic.

Fade a podobně funguje jenom tak, že dočasně odebere učité množství hate na tebe. Takže pokud sis vybudoval dostatečný hate, tak těmi pár útoky to zřejmě převzít nemohl.

Na rozdíl od Feign Death, kde ztrácíš aggro úplně.
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 08/03/2005 :  16:20:54  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
K tomu demoralizing shoutu, asi 4 hodiny sem zabijel moby o jeden az dva levely na de mnou, kazdy boj sem hazel demoralazing shout a ani jeden resist. To treba sunder armor resistl kazdej treti.

Jinak na solo taunt se mi zatim jevi jako nejlepsi disarm a sunder armor. Oboje generuje opravdu velike aggro a jeste se mi nestalo, ze by po tom co na nej tohle hodim, sel mob na healera i kdyz healuje jak divej.

Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 08/03/2005 :  16:35:30  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jinak na solo taunt se mi zatim jevi jako nejlepsi disarm a sunder armor. Oboje generuje opravdu velike aggro a jeste se mi nestalo, ze by po tom co na nej tohle hodim, sel mob na healera i kdyz healuje jak divej.

to me privadi na myslenku: existuje nejaky addon, ktery by zobrazoval vysi agra? to by bylo fajn, ale asi to system nedovoluje...
Go to Top of Page

Patas
Senior Counsellor

patas_new

304 Posts

Posted - 08/03/2005 :  17:45:56  Show Profile  Send Patas an ICQ Message Send Patas a Private Message  Reply with Quote
quote:

K tomu demoralizing shoutu, asi 4 hodiny sem zabijel moby o jeden az dva levely na de mnou, kazdy boj sem hazel demoralazing shout a ani jeden resist. To treba sunder armor resistl kazdej treti.

Pockej a nebude to tim ze je ten healer a nebo clenove tvoji grupy treba o 5-7 lvl nizsi jak ty? Ja pri hre s lidma co jsou vyssi lvl jak ja o cca 5+ mam docela problem drzet taunt vice jak 1-2 mobu a nic nez specka taunt na mne moba neotoci, muzu mu davat specky jaky chci a nevygeneruju vetsi agro. Taky zcela bezne dam taunt a mob mne 1x placne, ikona tauntu zhasne, otoci se a jde opet na 30lvl huntera (ja jsem 25) ... mozna to chce stejny lvl lidi v grupe.

Patas
member of CzH, CzA, BoH & MdK
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 08/03/2005 :  18:51:43  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tharn

quote:

Fade a podobně funguje jenom tak, že dočasně odebere učité množství hate na tebe. Takže pokud sis vybudoval dostatečný hate, tak těmi pár útoky to zřejmě převzít nemohl.

Na rozdíl od Feign Death, kde ztrácíš aggro úplně.

Vybudoval jsem si hate dvema ranami warhammerem...
To co jsem psal byl samozrejme jen testovaci pripad, realne pouziti by bylo za situace kdy mame addy a ja je naagruju healem toho, koho zacnou mlatit, pak bych je chtel "vratit" nekomu jinemu. Tak jako tak to je podle mne vyhozena mana, protoze to proste nefunguje.
V nekterych situacich se vyplati spalit celkem nemalo many na area fear, prave kvuli tomu, ze se na par vterin zbravim par naagrovanych addu a dam tankum cas, aby si s tim poradili, ale fade se proste takhle pouzit neda.
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 08/03/2005 :  18:54:20  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
BTW warrior o 7 levlu niz byl efektivne schopen sundat ze mne naagrovaneho moba, za predpokladu, ze mu nerezistoval taunty, takze s levlem problem nevidim, krom toho ze tank musi mit level srovnatelny s mobem, aby ho trefil a landnul specky
Go to Top of Page

Tharn
New Member

190 Posts

Posted - 08/03/2005 :  19:05:07  Show Profile Send Tharn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Warlord

to me privadi na myslenku: existuje nejaky addon, ktery by zobrazoval vysi agra? to by bylo fajn, ale asi to system nedovoluje...

Nevím o tom, ale asi by to šlo udělat jako hrubý odhad. Na Lurker Lounge dělali testy aggra a přišli na to, že:
- Aggro je za hitpoint, ať už damage nebo heal
- Jsou spory ohledně overhealu
- PW:S dělá míň aggra než heal
- Aggro se časem neztrácí
- ... a pár dalších zajímavostí

Stačilo by zjistit, kolik aggra navíc dávají ty "Causes high threat" ability, jako Sunder Armor, Earth Shock, Counterspell, Mind Blast, a další, stejně jako deaggro ability jako Face, a pak by šel hrubý odhad aggra asi udělat, vzhledem k tomu, že informace o tom kdo, čím a za kolik mlátí má klient k dispozici (stačí si adekvátně nastavit chat).
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 08/03/2005 :  19:18:10  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
S tim aggrem za hitpoint damage by mohl byt problem. Kdyby totiz bylo aggro za damage kterou skutecne mob dostane, tak casem nepujde pretauntovat healy damagi kvuli damage redukcim bossu, takze bych spis cekal, ze se aggro pocita z damage pred redukci o armor, rezisty atp. Ale mozna se pletu ;)
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 08/03/2005 :  19:24:08  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message  Reply with Quote
kdyby slo o damage, tak tank by mel hodne velkej problem udrzet pozornost kohokoli - vetsinou ma nejmensi (temer zanedbatelnou) damage v parte
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 08/03/2005 :  19:28:08  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
No u paladina to prave az tak uplne neplati, paladin nemam primo specky generujici aggro, jen damage pripadne zvyseni aggra za damage.
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 08/03/2005 :  19:31:18  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Dalsi zajimava otazka je u aggra z healu. Kdyz do tanka mlatej dva mobove a ja tanka healnu, pricte se mi plne aggro za heal k threat tally u obou mobu? :)
Obavam se totiz, ze ano.
Go to Top of Page

Tharn
New Member

190 Posts

Posted - 08/03/2005 :  19:34:46  Show Profile Send Tharn a Private Message  Reply with Quote
Tak jsem našel ten topic, překvapivě je to na oficiálních fórech:

http://forums.worldofwarcraft.com/thread.aspx?FN=wow-priest&T=68148&P=1
Go to Top of Page

Tharn
New Member

190 Posts

Posted - 08/03/2005 :  19:42:21  Show Profile Send Tharn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MegaDeath

kdyby slo o damage, tak tank by mel hodne velkej problem udrzet pozornost kohokoli - vetsinou ma nejmensi (temer zanedbatelnou) damage v parte

Hate generating ability dělají hodně aggra. Nemůžu mluvit za warriora, ale po Counterspellu je na mně mob vždycky pěkně přilepený tak po půlku boje. Defensive stance taky zvyšuje aggro. Pak tu máš taunt, který tě posadí na vrch aggro listu. Takže Taunt+Sunder Armor by měl docela bezpečně zajistit pozornost moba, snad, pokud ti to nerezistnou.

Samozřejmě pokud šílený mág rozjede AP, Fireball, PoM+Pyroblast, Fireblast, tak ti ho převezme ani nemrkneš - ale to bude dělat spíš jen v "oh shit" situaci, kdy bude chtít třeba sebrat moba z Priesta.
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 09/03/2005 :  06:08:36  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Paladin : ano, robi si agro dmgom, ale on si robi agro aj tymi svojimi heal chantama, takze ma vlastne dve veci na produkovanie agra, ale niekedy ani to nestaci.

Fear : fear je hrozne nebezpecne, nespoliehal by som sa na to, reptoze ked sa ti v instanci rozutekaju mobovia mozu velmi lahko naagrovat dalsich.
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 09/03/2005 :  08:10:50  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Fear : fear je hrozne nebezpecne, nespoliehal by som sa na to, reptoze ked sa ti v instanci rozutekaju mobovia mozu velmi lahko naagrovat dalsich.

coz nekteri zde asi nevedi jak to tak vypada
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 09/03/2005 :  10:35:54  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Patas

[quote]
Taky zcela bezne dam taunt a mob mne 1x placne, ikona tauntu zhasne, otoci se a jde opet na 30lvl huntera (ja jsem 25) ... mozna to chce stejny lvl lidi v grupe.

Mam stejne zkusenosti ale nebude to ani tak lvl hracu jako spis ze Taunt funguje kapku podivnym zpusobem.
Kdyz Tauntu moba tak vzdy se aggro zmeni na me ale na jak dlouho? Hodne casto se mob ke mne otoci a ani ne za 1sec je zase na nekom jinym... pokud k tomu pridam par aggro abilit hned je to lepsi ale v nekterejch instancich uz je tohle vazne peklo.
napr. v maurradoru sou spawny 4-5 Elitu najednou a dokonce sme tam vcera narazily na skupinku 8elitu.

A reknu vam lital sem tam jak <> Vzdy sem jel Taunt + nejaky 2-3 aggro friendly ability a pak hned dalsiho moba kterej uz byl nasackovanej na magovi + sem nonstop Spamoval Shout a stejne to stalo zahovno... udrzovat nejak solidne multi aggro je vazne hardcore a opravdu potesi kdyz vam pak po takovyhle fightu nekdo rekne ze bych mel aspon obcas tauntovat ze dotycnej mel nasobe aggro... no comment

so...

Edited by - Khandar on 09/03/2005 10:38:33
Go to Top of Page

Julian
New Member

128 Posts

Posted - 09/03/2005 :  10:52:56  Show Profile Send Julian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khandar

Mam stejne zkusenosti ale nebude to ani tak lvl hracu jako spis ze Taunt funguje kapku podivnym zpusobem.

Nefunguje treba jako Fear? Ten totiz nema pevnej cas trvani, ale nejakej interval. Myslim ze Fear(Rank 1) trva od 1-10s, takze neni nic neobvyklyho, ze se mob hned otoci a jde zase po me.

No comment
Go to Top of Page

Deimos
New Member

440 Posts

Posted - 09/03/2005 :  11:03:27  Show Profile  Send Deimos an ICQ Message Send Deimos a Private Message  Reply with Quote
taunt funguje tak ze te da na vrch agro listu.
negeneruje nejakou ciselnou threat. proste najde nejvetsi threat pripocita 1 a nastavi to na tebe.
nato aby mob rzel na tebe i nadale je treba mu vrazit nejakou abilitu co generuje ciselne agro aby si utekl spicce agro listu.

Who is General Failure?
and why is he reading my disk?
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 09/03/2005 :  11:28:08  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

negeneruje nejakou ciselnou threat. proste najde nejvetsi threat pripocita 1 a nastavi to na tebe.
nato aby mob rzel na tebe i nadale je treba mu vrazit nejakou abilitu co generuje ciselne agro aby si utekl spicce agro listu.

Ano to vim a to shledavam podivnym... pac dle meho by taunt mel zarucit aspon 3 sec ze name mob zustane abych mel sanci za ty 3 sec se pomoci aggro abilit dostat na vrchol aggra a mob by pak name uz zustal... Precejen ono to ze po tauntu se na me mob hezky podiva a mlati si dal mage je dost neprijemny... me osobne je to sice vcelku suma fuk ale vysvetlete pak tomu magovi ze sem z nej hned nesundal moba kterej ho 3 ranama sejme

so...

Edited by - Khandar on 09/03/2005 11:39:29
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 09/03/2005 :  16:39:04  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:

A k cemu by pak byly vyssi ranky tauntu?
Mozna je to tak, ze te hodi na vrchol a prida X, kde X zavisi na ranku skillu...
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 09/03/2005 :  16:40:10  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Ad fear: Vsak sem psal v nekterych situacich, to jest v tech, kdy zdrhajici mobove neprivedou posily.
Go to Top of Page

Bulway
New Member

191 Posts

Posted - 11/03/2005 :  08:18:56  Show Profile  Send Bulway an ICQ Message Send Bulway a Private Message  Reply with Quote
Nedavno jsem nasel vcelku spolehlivy zpusob tauntu s paladinem. Pouzivam to vicemene porad ale nejvetsi efekt to ma s nemrtvyma.
Situace : Jsme v Razorfen Downs , cili vsecko nemrtve. Slozeni grupy je 2x rogue , priest a ja. Pullnu exorcismem kohokoliv z chumlu nemrtvych ( vetsinou , jak asi vite jsou tak v 5ti-6ti clenem chumlu ) , nacez nastartuju heal seal a pustim Holy Shield.(lvl2 momentalne = 65 dmg na attackera , kdyz hitne stit , coz prakticky hitne skoro vzdy ), a judgeddnu kohokoliv z chumlu a nahodim z5 heal seal. Nevim proc , ale po nahozeni Holy Shieldu jdou automaticky vsichni na me. Po dobu asi dalsich 5-10 sec mam prakticky vsechny moby na sobe (6) a prestoze me Korka healne malima healama jsou porad na me. Teprve , kdyz uz me lezou hitpointy fakt dolu ( to uz je minimalne 1-2 mob mrtvy , cili zustavaji 3-4 ) tak ztratim agro nejvyssiho moba , ktery vleti na KOrku ( priesta ), nacez korka nahodi stit a ten mob jde o5 na me. Rogue delaji svou praci skvele a backstapuji vsecko co je na me. Sem tam chytne agro rogua , ale to uz je vcelku jedno , protoze vseci uz jsou temer mrtvy. Timto zpusobem trva zabiti takoveho chumlu 6 mobu cca 2 minuty , mozna min.
Chci rict , ze Holy Shield dela agro uz pri nahozeni .V kombinaci s heal sealem je to ( vetsinou ) lepsi nez kdejake warrovi taunty.
Ano najdou se i situace , kdy agro ztratim po par sec, ale to jen pri situacich , kdy hodne missuju , takze heal seal nedela agro.

Edit: To same delame v M... dungu ted me vypadl nazev. Dung ve Valley of Spears v Desolace. V te instanci uvnitr jsou 43 elite prckove + 2 44 elite Satyrove ( ti velci ), ve slozeni 4 mali 43 elite + 2 satyrove 44 elite. Kdyz jsme tam sli , meli jsme lvly 43 , stejna skupina. Pisu to proto , ze stejna taktika funguje teda i na elite.

Edited by - Bulway on 11/03/2005 08:38:30
Go to Top of Page

piChy
Starting Member

Ironstencl 64

30 Posts

Posted - 11/03/2005 :  08:59:01  Show Profile  Visit piChy's Homepage  Send piChy an ICQ Message Send piChy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Roman76... Jeste k palymu na palosa ac to bude znit neuveritelne je nejlepsi utok Hunter :o) jde to pomalu ale jiste :o)

Naprostej souhlas. Ikdyz je pala s esvym healem hodne tuhej, tak zrovna vcera sme si dal v duelu jendoho 3x po sobe (porad s enechtel vzdat :). Ja trpos hunter lvl 41 on clovek pladin lvl 40. Nej je hned ze zacatku do nej parkrat naprat strelu na vysati many, pri tom ho nechta obtezovat petem a uz neni tak silnej jak vypada. ;)
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 11/03/2005 :  09:28:50  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piChy

quote:
Originally posted by Roman76... Jeste k palymu na palosa ac to bude znit neuveritelne je nejlepsi utok Hunter :o) jde to pomalu ale jiste :o)

Naprostej souhlas. Ikdyz je pala s esvym healem hodne tuhej, tak zrovna vcera sme si dal v duelu jendoho 3x po sobe (porad s enechtel vzdat :). Ja trpos hunter lvl 41 on clovek pladin lvl 40. Nej je hned ze zacatku do nej parkrat naprat strelu na vysati many, pri tom ho nechta obtezovat petem a uz neni tak silnej jak vypada. ;)

Ne ze bych ti chtel brat iluze, ale Pal kterej nevi ze ma Purify je pravdepodobne debil a nesoudil bych podle toho Paly jako celek ;D

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 15/03/2005 :  13:57:01  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
plate brneni... z ceho by me mohlo na 40tym lvl vypadnou par casti, vite nekdo?
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 15/03/2005 :  14:14:04  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message  Reply with Quote
ze vseho, normalni random dropy, ja uz tech platu nasbiral... a nikdo to ani na aukci nechci
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 15/03/2005 :  14:40:50  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Warlord

plate brneni... z ceho by me mohlo na 40tym lvl vypadnou par casti, vite nekdo?

JJ presne tak zeleny platy nikdo nekupuje. Ja shanim modry platy, ale ty na aukci skoro nejsou. . Osobne si zezenu Truesilver Breastplate a Gauntlets. Daji se celkem snadno ziskat na aukci, protoze je to craftenej armor.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,23 seconds. on eygor Snitz Forums 2000