Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - General Forum
 Idelani sestaveni Groupy ? Classy ?
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 21/02/2005 :  14:53:25  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
tak by me zajimalo jake vidite idelani sestaveni groupy co se tyka povolani a prihlednutim k tomu pouzivat HOcka.

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 21/02/2005 :  15:22:49  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
Hm at se snazim sebelepe, tak bych potreboval aby mela grupa 7 charu :)
Go to Top of Page

Berserk
<Mor do Kuli>

477 Posts

Posted - 21/02/2005 :  15:30:10  Show Profile  Send Berserk an ICQ Message Send Berserk a Private Message  Reply with Quote
Presne ti idealni grupu asi nevypisu, ale mela by splnovat nasledujici pravidla:
- od kazdeho ze ctyr zakladnich povolani jedno
- 2 healery
- manaregen
- escape
- track
- DPS
- nejaka forma Crowd Control neni k zahozeni

napriklad: Guardian, Inquisitor, Warden, Troubador, Assassin, Warlock (sorry Kromusi)

Dusei
Berserk [CzH][-W-], (retired)
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 21/02/2005 :  15:31:01  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Me prijde jako idelani Marwyn, Brtnik, Yeen, Zotikus, Drew a ja

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 21/02/2005 :  15:37:42  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Ja bych jen podotkl, jak na co idealni.

Dusei sepsal grupu, ktera v podstate dokaze cokoliv, ale v zadnem pripade ne vse nejefektivneji.

Napr. pokud pujde o exp pravdepodobne by mela byt lepsi grupa mnoha AE charu s power regenem a jit na spot, kde jsou grupy 4xnormal ve velkem mnozstvi

Proto se neda rici, co je nejlepsi.

To same 2 healeri jsou luxus, ktery snizuje DPS, ale dava vetsi nadeji na preziti hlavne pri boji s namedama.

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Go to Top of Page

Brum
New Member

247 Posts

Posted - 21/02/2005 :  15:50:58  Show Profile Send Brum a Private Message  Reply with Quote
Jojo, neni idealni grupa, ponevadz zalezi na tom, co a kde chces zabijet. Jako priklad poslouzi 2 high lvl zony. Cazic Thule a Permafrost. Exp budes delat na lvl 47-49 mobech v CT vs. 47-50 mobech v Permafrostu. Jenze v Permafrostu je vsechno krasne videt, obri tunely minimum addu a je vsechno krasne videt na dalku. Mobovou jsou vetsinou 1x ^^. Tady je idealni 1 tank, 1 healer, 4 DPS (napr. mage (pro pocit bezpeci treba enchanter), bard, scout, scout ... ). Gianti jsou melee NPC. Na druhou stranu v CT je dole dost bordel, mobove jsou vetsinou po skupinach 2^ nebo 3-4 bez sipky, jenom roameri jsou ^^. Mobove jsou casto invis ve zdech, nebo ve strope, obcas zmizi, ale hlavne vetsinou jsou to ruzny druhy casteru. Je tam prd videt a jsou tam stisneny prostory primo volajici po shrinku. Sem bych sel jako jediny healer dost nerad.

Edited by - Brum on 21/02/2005 15:52:23
Go to Top of Page

Berserk
<Mor do Kuli>

477 Posts

Posted - 21/02/2005 :  16:37:18  Show Profile  Send Berserk an ICQ Message Send Berserk a Private Message  Reply with Quote
Ano. Zamerne jsem popsal univerzalni sestavu, ktera je vhodna pro dlouhodobe spolecne hrani a plneni questu. Ciste "grind" grupa by samozrejme vypadala jinak.

Dusei
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 22/02/2005 :  07:46:52  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
2x scount (assasin) neni moc dobra kombinace. Jak jsem to pochopil, tak si pak berou udery. Stejne tak jako 2x tank.

Podle me je to asi tak nejak (univerzalne)
Tank, healer, scound(DPS), mag (DPS), berserk/bruiser, support(enchanter, bard)

Edit: Ta posledni pozice pro support

Edited by - Khaot on 22/02/2005 08:24:15
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 22/02/2005 :  07:56:07  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khaot

2x scount (assasin) neni moc dobra kombinace. Jak jsem to pochopil, tak si pak berou udery. Stejne tak jako 2x tank.
Tohle by mě zajímalo.
Jarisi, jaké mi bereš údery?
Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 22/02/2005 :  08:03:59  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tibor

quote:

Tohle by mě zajímalo.
Jarisi, jaké mi bereš údery?

Khaot tim myslel asi 2 stejne subclasy....
To Khaot: Proc ma assasin v zavorce DPS a bruiser ne?

Porresha, Calldo - AO - inactive
Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20%

Edited by - Pedro on 22/02/2005 08:04:25
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 22/02/2005 :  08:16:13  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pedro

Khaot tim myslel asi 2 stejne subclasy....
To Khaot: Proc ma assasin v zavorce DPS a bruiser ne?

Ano, 2x assaasin neni dobra kombinace, stejne jako 2x guardian.

Pedro: Scount je zakladni varianta, nektere jsou DPS, jine jsou na podporu (sry Jarisi ) Bruiser je jen mlaticka, takze jsem predpokladal urcitou davku inteligence....ale ja vim, ty jen bum bum
Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 22/02/2005 :  08:29:20  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Bruiser je jen mlaticka, takze jsem predpokladal urcitou davku inteligence....ale ja vim, ty jen bum bum

Buuuu, ja byt jen mlaticka.... ja rad delat bum ,bum .

Edit: zacina se mi ten bruiser vrazet i do psani, kdyz musim opravovat posty diky pravopisu... Vseho moc skodi i RP.

Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive

Edited by - Pedro on 22/02/2005 08:36:51
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 22/02/2005 :  08:50:55  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
No 2 trubaduri spolu jsou opruz, jakmile je uder s efektem tak je to opruz. Ciste debufy se prepisuji, uder vubec nemohu provest nebot mi to pise za nebude efektivni (byl jsem asi 2x ci 3x s Lioki jako nizsi tubadur). Zrovna u trubadur je problem, ze nizsi trubadur temer vubec nepouzije svoji nejvice pouzivanou specku.

Stejny problem je ale i jinde, napr 2 inquisitori jsou totalne out, nebot si navzajem prepisuji RH, coz je brutalni mrhani poweru.

Jinak trubadur, pokud ma spravny equip a uz i specky tak uplne nejhorsi DPS nema . Samo je asasin lepsi, ale zase bard bufy jsou uber (sam mam bezne AGI okolo 240, solovat grupu zelenych neni problem, grupa si celkem pochvaluje power regeny). Jediny problem s bufama je, ze pokud tank puluje na agro, tak jsou mobove na me a pokud bufnu v boji, tak je uz ze me nikdo nesunda ...

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 22/02/2005 :  09:04:02  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
Jiste, i 2x saman je problem atd. A problem se support chary je, ze je vzdy mozno je necim nahradit a vzdy neco grupa ztrati. Enchanter ma neco, bard take.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 22/02/2005 :  09:09:00  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
2*assasin je problem taky :) by moh mraven vypravet , vcera v cod nedal ani jeden uder bo vsechny assassin specky vicemene maj vedlejsi efekt takze prese me nemoh jako nizsi level dat nic
ostatne ja si to samy pamatuju kdoz jsme byli v cauldron holow a byl tam tibor jako vyssi, taky sem nedal nic

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 22/02/2005 :  09:13:38  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jaris

No 2 trubaduri spolu jsou opruz, jakmile je uder s efektem tak je to opruz. Ciste debufy se prepisuji, uder vubec nemohu provest nebot mi to pise za nebude efektivni (byl jsem asi 2x ci 3x s Lioki jako nizsi tubadur). Zrovna u trubadur je problem, ze nizsi trubadur temer vubec nepouzije svoji nejvice pouzivanou specku.

Stejny problem je ale i jinde, napr 2 inquisitori jsou totalne out, nebot si navzajem prepisuji RH, coz je brutalni mrhani poweru.

Jinak trubadur, pokud ma spravny equip a uz i specky tak uplne nejhorsi DPS nema . Samo je asasin lepsi, ale zase bard bufy jsou uber (sam mam bezne AGI okolo 240, solovat grupu zelenych neni problem, grupa si celkem pochvaluje power regeny). Jediny problem s bufama je, ze pokud tank puluje na agro, tak jsou mobove na me a pokud bufnu v boji, tak je uz ze me nikdo nesunda ...

spatnej tank :)
btw v tom dungu v antonice jsme se pravidelne stridali o aggro s Lioki a to byl o 5 levelu vejs :P kazdopadne guardian sebere aggro vsemu, je jen otazka za jak dlouho :) v Hold Line sebere i celou grupu. Problem nastava kdyz se addne nekolik group treba jen zelenejch :P to pak vsichni dostavaj na prdel a ja nestiham sundavat moby, pac mam jen 3 taunty a HL. Pritom se me zelenej melee dotkne jednou za 5 minut a to ma jeste hodne velkou haluz :P
Jeste sem si vsiml ze nekery mobove maj uplne jinou aggro line, takze treba pesani v NC se vetsinou rozhodly sezrat healera :) a vetsinou menej aggro po sejmuti jednoho clena grupy (jejich grupy :P) Jinak bych byl rad, pokud ma nekdo nejake "tajne" informace jak byt opravdu dobrym tankem, aby me je zdelil :) chci se neustale zlepsovat he he

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

Raady
New Member

396 Posts

Posted - 22/02/2005 :  09:13:56  Show Profile Send Raady a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Atronach

Me prijde jako idelani Marwyn, Brtnik, Yeen, Zotikus, Drew a ja

No je fakt, ze nejakej scout by se nam hodil.

Cleos aka Toodle Noodle <Pohodari> - Everquest II (Nagafen)
Cleos <Temp> - Age of Conan (Fury)
Sir Zotikus Alexius <Mor do Kuli> - Everquest II (Runnyeye) - retired
Go to Top of Page

Raady
New Member

396 Posts

Posted - 22/02/2005 :  09:23:38  Show Profile Send Raady a Private Message  Reply with Quote
quote:

To neni az tak pravda. S Drewem jsme 2 templari v grupe a problem s dublovanim nemame. Kazdej presne vi co je jeho starost a funguje to dobre. Uz dlouho se mi nestalo, ze by sme si zhazovali buffy nebo dublovali kouzla. Ba naopak. HO udelame behem 2-3vterin, coz se pozna i na dmg outputu.

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 22/02/2005 :  09:48:58  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raady

quote:

To neni az tak pravda. S Drewem jsme 2 templari v grupe a problem s dublovanim nemame. Kazdej presne vi co je jeho starost a funguje to dobre. Uz dlouho se mi nestalo, ze by sme si zhazovali buffy nebo dublovali kouzla. Ba naopak. HO udelame behem 2-3vterin, coz se pozna i na dmg outputu.

Je to pravda, jako 2x templar mate mnohem mensi hylovaci vystup nez napr templar/warden nebo templar/shamy nebo templar/inq. Proste proto, ze nedate sve hyly nejednou, to je problem vsech grup, ktere maji stejne subclasy (presne jak pise Pertha). To ze neprepisete bufy a jedete HO je snad jasne, o tom bych vubec nemluvil, tam se mnoho chyb udelat snad ani neda, ja mluvim o primarnich abilitach a tou je u templaru heal, s cimz myslim problem mit musite.

Jinak Marwynovi, spatnej tank, muj stats buf prida dost hodne do STA cili navysi hp cili je to direct heal a to je problem agra, ktere v normalnim boji s tlupou mobu je neprekonatelne. Problem to neni pri boji se single mobem, ktery chyta neustale vsechny taunty, u grupy je to radove horsi (i kdyz obcas vemu i single moba, taky totiz delm nejakou damage hehe)

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 22/02/2005 :  11:02:39  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raady
To neni az tak pravda. S Drewem jsme 2 templari v grupe a problem s dublovanim nemame. Kazdej presne vi co je jeho starost a funguje to dobre.
Ja myslim, ze je zbytecne to tu rozebirat. Proste pokud chce uplne nejoptimalnejsi grupu musis se prispusobit hre, zabava jde stranou, nesmis udelat nic podle sve vule a vsechno prizpusobis tomu abys moba sundal o 10 sec drive. Mag nesmi startovat HO jinak je to o dalsich 10sec delsi boj.
Proste misto zabavy jen strojove ukony, kazdy ze 6ti robotu spusti svuj script a jede se.

Je to presne v duchu "Sorry tebe do party nechceme protoze uz healera mame" nebo "sorry ale ty bys nam kazil nase nejlepsi HO".
Jsem v celku hodne rad, ze u nas tyhle problemy nejsou.

Edited by - Atronach on 22/02/2005 11:04:11
Go to Top of Page

Berserk
<Mor do Kuli>

477 Posts

Posted - 22/02/2005 :  11:11:08  Show Profile  Send Berserk an ICQ Message Send Berserk a Private Message  Reply with Quote
Vsak my sme se taky neco nahrali s dvouma inquisitorama nebo dokonce trema priestama v grupe. Ono se to da hrat taky, ale pravdou je, ze 2 Inquisitori jsou mene efektivni nez Inquisitor a Warden.

Dusei
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 22/02/2005 :  12:09:33  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Heh, 6 robotu pousti script, to je dobr eopravdu.

Ja to vidim jinak. Bud je grupa uspesna, neco dokaze a to ji i bavi a nebo nic nedokaze, jsou to socky a vymlouvaji se na "zabavu".

Imho soucasti zabavy je uspech, smrt osobne za uspech nepovazuji...
A take je pravda, ze neumeni hrat se casto pricita na vrub "vlastni cesty", to jsem uz slysel mnohokrat. Zabava a umeni je hrat dobre a nedelat zbytecne blbosti, ale to asi Atro nepochopi

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 22/02/2005 :  12:13:56  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
to ze se nema umirat nepochopi zadnej hadrak :D to neni specialita atronacha :D

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 22/02/2005 :  12:17:31  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja to vidim jinak. Bud je grupa uspesna, neco dokaze a to ji i bavi a nebo nic nedokaze, jsou to socky a vymlouvaji se na "zabavu".

A take je pravda, ze neumeni hrat se casto pricita na vrub "vlastni cesty", to jsem uz slysel mnohokrat. Zabava a umeni je hrat dobre a nedelat zbytecne blbosti, ale to asi Atro nepochopi

nerikej nam socky !!!
pockej vecer v CH :) ti ukazu jak se hraje vsichni scipnou az si sundam uprostred boje brneni a zacnu rvat ze Evilaci sou smetaci

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 22/02/2005 :  12:36:20  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marwyn

quote:

nerikej nam socky !!!
pockej vecer v CH :) ti ukazu jak se hraje vsichni scipnou az si sundam uprostred boje brneni a zacnu rvat ze Evilaci sou smetaci

Hehe, zkus to, treba to tankne nejakej priest nebo mag
To pak ale tvoje smrt byla zbytecna ...

Jinak socka je takovy mily termin ne?

Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 22/02/2005 :  12:41:03  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marwyn

Jo scipnem, ale smichy .

Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 22/02/2005 :  12:43:12  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
no ja se vcas escapnu :) nesnasim kdyz se me obevi nova polozka last killed by .... :D

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 22/02/2005 :  13:06:00  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:

No já třeba úspěšně lezu na serveru ve statistice Number of Deaths :)
Když já prostě ty obry u Firegate musel zkoušet solo, no :)

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 22/02/2005 :  13:12:48  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

No já třeba úspěšně lezu na serveru ve statistice Number of Deaths :)
Když já prostš ty obry u Firegate musel zkoušet solo, no :)

Jenze ty jsi true explorer a na poctu smrti stavis karieru !!!!

A taky si na ty smrti a ostatni veci ve hre moc nestezujes (jen obcas neco placnes hehe)

PS: Btw, bude tu nekde ta recenze od tebe a Kurika?

Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 22/02/2005 :  13:26:44  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:
PS: Btw, bude tu nekde ta recenze od tebe a Kurika?

Jo pls, naskenujte to nekdo a hodte link.

Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 22/02/2005 :  13:45:13  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

no ja se vcas escapnu :) nesnasim kdyz se me obevi nova polozka last killed by .... :D

tak tohle me netrapi. ja si to nezaplatil, takze to nevidim a mam klid
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 22/02/2005 :  13:54:57  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kwah

quote:

nj me uz taky tak ne jako kdyz jsem byl v top 10 na serveru :) nejak se me to pak pokazilo a uz to nejde a nejde vytahnout nahoru ten pomer

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 22/02/2005 :  13:58:47  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Level snad už vyšel, ale ještě jsem to neviděl.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:20:51  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nj me uz taky tak ne jako kdyz jsem byl v top 10 na serveru :) nejak se me to pak pokazilo a uz to nejde a nejde vytahnout nahoru ten pomer

holt si musis sehnat lepsiho tanka nez sem ja
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:38:09  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

holt si musis sehnat lepsiho tanka nez sem ja

leda bych si nakyho zalozil :D

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Raady
New Member

396 Posts

Posted - 22/02/2005 :  15:45:05  Show Profile Send Raady a Private Message  Reply with Quote

quote:

Je to pravda, jako 2x templar mate mnohem mensi hylovaci vystup nez napr templar/warden nebo templar/shamy nebo templar/inq. Proste proto, ze nedate sve hyly nejednou, to je problem vsech grup, ktere maji stejne subclasy (presne jak pise Pertha).

Bud nevim o cem mluvis nebo nemas pravdu. Zalezi na domluve. Proste a jednoduse ja debuffuju a Drew leci. Lecit zacinam kdyz je tank na polovine HP. A to se do nej vejde hodne healu, takze zadny skody na poweru nejsou. A nevim, proc bych nemohl seslat stejnej heal treba i naprosto soucasne s Drewem? Je to vyzkouseny a funguje to.

Go to Top of Page

Drew
Junior Member

583 Posts

Posted - 22/02/2005 :  15:59:13  Show Profile  Send Drew an ICQ Message Send Drew a Private Message  Reply with Quote
Já nevím,ale jedinej problém jsem občas zaznamenal u dmg kouzla Combative Faith,ale když ho nemůžu castnout,tak mám jiný dmg spelly jako alternativu.Většinou,trvá ten problém chviličku,u healu jsem ten problém nezaznamenal.

Udan Dirge/Sage (70/70) MdK inactive
Drew Temp/Armorer (61/70)MDK inactive
Dogra Shadowknight 70MDK inactive
Prdola Swashbuckler 80 Pohodari Nagafen
Udan Illusionist 80 Pohodari Nagafen
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 22/02/2005 :  17:06:12  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
2 templari maji mensi heap/sec nez druid + templar napr. Proc? Nebot jejich hyly se nestackuji. Toto nebyva problem u maseni zelenych a modrych, akle je to zatraceny problem pri maseni namedu, kteri maji damage ve velke rane. Pak zalezi prave na tom, kolik hylu dokazi hyleri dat v jeden okamzik soucasne. A tam bohuzel 2 stejne subclasy selzou.

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 22/02/2005 :  17:11:59  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Jinak receno, 2 templari jsou abych tak rekl (bez urazky) plytvanim spotu v grupe a to proto, ze v jeden okamzik nemuze jeden z nich plnit svou prvotni roli - lecit. On sice muze nukovat, ale na to jeproste lepsi jiny char. Jak rikam (a to neni proti nikomu namireno), 2 stejne subklasy muzou spolu hrat v grupe, ale je to asi tak, jako kdyby tam toho druheho byla tak 1/2 nebo mene

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 23/02/2005 :  07:58:31  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jinak receno, 2 templari jsou abych tak rekl (bez urazky) plytvanim spotu v grupe a to proto, ze v jeden okamzik nemuze jeden z nich plnit svou prvotni roli - lecit. On sice muze nukovat, ale na to jeproste lepsi jiny char. Jak rikam (a to neni proti nikomu namireno), 2 stejne subklasy muzou spolu hrat v grupe, ale je to asi tak, jako kdyby tam toho druheho byla tak 1/2 nebo mene

Neříkáš to až tak přesně. Léčení funguje kapku jinak, než debuffy/útoky. Léčit mohou oba pořad stejně efektivně jako kdyby tam byl každý sám (jen si navzájem občas přepíší velmi krátké efekty). Problém spíše vidím v tom, že jejich support buffy se nesčítají a moc možností jak to vyřešit není (kromě toho, že každý pojede 2slotový buff a buffnou tedy více tanka a ještě někoho. Stejný problém je u šamana, u druida.

Nicméně zůstává pravdou, že jak support efekt, tak heal efekt je vetší, je-li v grupě clerik a saman, či jiná kombinace, než 2 stejných charakterů. Už třeba jen tím, že šaman nahodí ward a clerik retroaktivní heal. Efekti je větší, než když nahodí 2 clerici 2 retroaktivní healy, to musí uznat snad každý. Nemluvě o buffech a debufech, které dokaží.
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 23/02/2005 :  09:45:04  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neříkáš to až tak přesně. Léčení funguje kapku jinak, než debuffy/útoky. Léčit mohou oba pořad stejně efektivně jako kdyby tam byl každý sám (jen si navzájem občas přepíší velmi krátké efekty). Problém spíše vidím v tom, že jejich support buffy se nesčítají a moc možností jak to vyřešit není (kromě toho, že každý pojede 2slotový buff a buffnou tedy více tanka a ještě někoho. Stejný problém je u šamana, u druida.

Nicméně zůstává pravdou, že jak support efekt, tak heal efekt je vetší, je-li v grupě clerik a saman, či jiná kombinace, než 2 stejných charakterů. Už třeba jen tím, že šaman nahodí ward a clerik retroaktivní heal. Efekti je větší, než když nahodí 2 clerici 2 retroaktivní healy, to musí uznat snad každý. Nemluvě o buffech a debufech, které dokaží.

No prave to prepisovani je problem. Sam Arra bezne nasazi 4 RH najednou a drzi je cely boj a k tomu muze Kuzma strilet svoje regeny a regen hyly, coz je v souctu velka heal per sec. 2 od jednoho charu proste budou mit heal per sec stejne, jako kdyby tam byl 1 (samozrejme nepocitam insta healy, ktere lze pouzit, avsak za mnohem horsi pomer power/hp a mnohem vetsi agro)).

Zjednodusene receno, 2 stejne chary uhyluji mnohem mensi DPS z hlediska moba nez 2 ruzne subclasy

Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 23/02/2005 :  09:46:27  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
Zatim nase grupa selhala jen kvuli vlastni nepozornosti, jinak vse sejmuli (krom teda nejakejch uletu, o kterejch bylo jednoznacne receno ze je to suicide :P) Dva templove me vyhovujou a basta :))

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Brum
New Member

247 Posts

Posted - 23/02/2005 :  18:44:11  Show Profile Send Brum a Private Message  Reply with Quote
hele lidi, hrat se proboha v kazdym slozeni, exp je taaak jednoduchy v EQ2, ze je to obcas nuda.

Pokud ale nekdo rika, ze 2 tempari nebo wardeni, nebo cokoli je ok, a ze se nejak domluvi.... Jo domluvi te se, jo funguje to, protoze expckovat tady muze kazdej. Ale ani omylem to neni idealni. I kdzyby jeden warden pouzival regen a druhy jenom treba direct healy, kdybz si rozdelily buffy apod., tak to stoji za houby, ponevadz ani jeden z nich nevyuzije svuj potencial. Treba wardeni. Pokud si rozdeli healy funguji oba tak 75%, coz je ok. Jenze u buffu to je bida, protoze ani omylem nevyuyiji svuj potencial. Muzou si buffy rozdelit, ale nikdy nenaplni svych 5 slotu nejlepsima buffuma, ktery by tam mohli dat. U buffu fungujou 2 wardeni tak 30%, a to je bida. No kazdopadne se s tim hrat da, ale neni to nic moc. Stejne si obcas neco nekdo prepise at uz se domlouvate jakkoliv a to me osobne hodne vytaci. Nej je mit od kazdyho classu neco a to hlavne kvuli buffum, az uz jsou priesti, nebo jinaci.

Edited by - Brum on 23/02/2005 18:44:58
Go to Top of Page

Brum
New Member

247 Posts

Posted - 23/02/2005 :  18:46:49  Show Profile Send Brum a Private Message  Reply with Quote
btw tenhle threat se menuje idealni slozeni grupy. Kdo si chce udelat grupu treba 6 wizardu pro zabavu, necht si zalozi svuj threat. :D

Edited by - Brum on 23/02/2005 18:47:12
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 24/02/2005 :  07:10:10  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Idealni grupe ja prave ta ve ktere se cloveku dobre hraje.

Idealni grupa je ta, ktera zatim dokazala sundat vse co chtela nebo potrebovala.

Idealni grupa je ta, ktera v pripade vypadku (povinnosti mimo hru) jednoho clena dokaze svuj styl hrani prizpusobit na tu dobu nekomu jinemu kdo se prida.

Ac se to muze zdat nekomu neuveritelne, ja v takove grupe jsem a uprime receno cim vic nad tim vsim premejslim, tim vic si toho vazim.

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 24/02/2005 :  09:49:38  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Hmm, to jsou solidni blaboly.

Naprosty souhlas s Brumem a i s tim, jak byl sestaven tento topic.

Tento topic nemel byt o tom, aby se tu nekdo rozplyval, jak se mu super a zabavne hraje v grupe 6 wizardu (copyright Brum), ale o tom, ze pokud se sejde 6 kamosu co chteji zacit hrat, jake chary maji udelat (aby se jim hralo co nejlepe) pripadne pokud nekdo zaklada pick up grupu, jake clasy ma hledat do slozeni.

To ze se nekomu dobre hraje je opravdu moc fajn, ale z hlediska hledani idealni grupy je to jen nezajimavy blabol. Proto jsou dobre treba posty Duse, ktery priznava, ze my idealni slozeni nemame a rika proc (ackoliv nas hrani bavi).

Takze prosim nejmenovane, aby se vyjadrovali k tematu pokud mozno objektivne a nechovali se stale ukrivdene (vzdyt navic neni proc, my vam preci spatne slozeni grupy nevycitame, pouze konstatujeme situaci )

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 24/02/2005 :  09:59:29  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
moje idealni sestava kdybych volil ( pro tezky raidy ne expeni )
1*Guardian
1* templar nebo inkvizitor
1* mystic / defiler
1* assassin
1* dirge nebo troubadour
1* illusionist / coercer

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 24/02/2005 :  10:02:59  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hmm, to jsou solidni blaboly.

Naprosty souhlas s Brumem a i s tim, jak byl sestaven tento topic.

Tento topic nemel byt o tom, aby se tu nekdo rozplyval, jak se mu super a zabavne hraje v grupe 6 wizardu (copyright Brum), ale o tom, ze pokud se sejde 6 kamosu co chteji zacit hrat, jake chary maji udelat (aby se jim hralo co nejlepe) pripadne pokud nekdo zaklada pick up grupu, jake clasy ma hledat do slozeni.

To ze se nekomu dobre hraje je opravdu moc fajn, ale z hlediska hledani idealni grupy je to jen nezajimavy blabol. Proto jsou dobre treba posty Duse, ktery priznava, ze my idealni slozeni nemame a rika proc (ackoliv nas hrani bavi).

Takze prosim nejmenovane, aby se vyjadrovali k tematu pokud mozno objektivne a nechovali se stale ukrivdene (vzdyt navic neni proc, my vam preci spatne slozeni grupy nevycitame, pouze konstatujeme situaci )

nechci bejt rejpavej, ale co znamena pro koho "idelani" ? Pokud si chces bejt takhle "neprijemnej" na pripominky ostatnich, tak si nejdriv srovnej, co to slovo pro kazdeho muze znamenat obzvlast ve spojeni se slovem "grupa". Mozna s prekvapenim poznas, ze ses chyba je na druhe strane, protoze ty se bavis o "nejvvykonejsi grupe" a ne o idealni :) (samozrejme i o idealni, ale jen z pohledu vykonnosti)
tak prosim o trosku laksnejsi pristup v dalsich postech Pro me je idealni ve smyslu co psal attro... Idealni = ta co ME nejvic vyhovuje = ma cas kdy ja mam cas, zmlati vsecko co je potreba, pomaha kde muze, pri docasne neschopnosti jednoho clena je mozne hrat bez nej a v neposledni rade v ni neni problem se rozume podelit o loot...
btw. neber to jako osobni utok, neni to mysleny zle...

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 24/02/2005 :  10:11:01  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Pokud prvni veta topicu zni

tak by me zajimalo jake vidite idelani sestaveni groupy co se tyka povolani a prihlednutim k tomu pouzivat HOcka

pak za idealni odpoved opravdu nepovazuji : no preci grupa tvych kamaradu. To, ze pokud clovek ma kamose tak s nima hraje se totiz normlalni a neni k tomu potreba sdileni zkusenosti ze hry.

Ale posty tebe a Atra mi prijdou jako obhajoba toho, ze nemate idealni grupu. Coz, jak znovu opakuji, vam nikdo nevycita, i kdyz je to pravda. A treba by jste se v lepe sestavene grupe vic bavili, nebot takova grupe muze zkouset tezsi veci nez hure sestavena - a pro spoustu lidi jsou prave challenge akce to nejzabavnejsi (krome klasickych kecu v grupe, co z je samozrejme) - i kdyz ocekavam, ze toto opet nepriznate (protoze vase grupa je proste best lol).

Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 24/02/2005 :  10:46:50  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
z pohledu povolani nemame idealni grupu a to priznavam, kazdopadne porad to rikam a budu mlejt dokola ze IDEALNI v jakemkoliv kontextu krome PRESNE specifikace je ta ktera.. .. ..
a nejedna se o nasi idealni grupu :) kazdy ma tu svoji idealni ale ted k debate, kterou uz sem pochopil (HURA, barbarovi udelalo BLIK).
Sem takova lama, ze ani poradne neznam vsecky povolani a jejich + a -. Takze pro me je idealem to, co sem si jiz v praxi odskousel, popripade s drobnejma zmenama. Klidne opravte ale reknete PROC byste vymenili danej class za jinej...
1. Guard
2. Berserk
3. Templar
4. Wiz
5. Bard
6. to prave nevim :P, ale asi DPS nebo druhej healer, jen si vybrat... (rozhodne ne paladin...)

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 24/02/2005 :  10:54:09  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ale posty tebe a Atra mi prijdou jako obhajoba toho, ze nemate idealni grupu. Coz, jak znovu opakuji, vam nikdo nevycita, i kdyz je to pravda.
Tvoje posty me prijdou jako snaha za kazdou cenu uhajit image vasi grupy jako nejdokonalejsi. A to i za ceny urazek a napadani, vytahovani veci naprosto od tematu a podobne.

Jedno vim jiste, pokud se stejne povysene a namistrovane chovas v grupe tak je me uprime lito tvych spolubojovniku. Ale to neni muj problem

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic