Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 Alchemy má smysl?
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 18/02/2005 :  08:51:43  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Nějak jsem po včerejšku na rozpacích z alchemy.
Sbírám kytičky takřka pořád a všude. Klidně neváhám kvůli kytce zmasit 3 šedý moby nebo naopak. Mám Alchemy cca 118 a herbalist 130+ nicméně nejsem sto namíchat drinky ani pro svou potřebu natož s pro grupu. Drinky na které mám relativně kytky v zásobě jsou pro 20+ level už k ničemu a na drinky slušný prostě není materiál.
Zcela upřímně váhám že jak alchemy tak i Herbalist zruším a budu třeba raději šít bágly kterých je stálý nedostatek a budu tím teamu i sobě mnohem, více užitečný.

Nicméně než udělám takto závažný krok rád bych se zeptal zkušených harcovníků jestli nedělám blbost? Třeba je to pouze přechodný a třeba na vyších levelech a v jiných instancích je to jiné.

Noe

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:10:28  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Ja dneska alchemy canceluji (+sbirani kytek). Vezmu si engineering, kteryzto je fajn do pvp a hlavne valnou vetsinu itemu vytvorenych inzenyrem muze pouzit zase jen inzenyr, coz pro alchemy flasky neplati (flasky budu kupovat v aukci).

Edited by - VT on 18/02/2005 09:10:55
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:14:18  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Ještě jsem zapoměl napsat, že pořád nemůžu rozchodit že když vypiju mana potion mám timer i na všechny regenerační, healovací potiony.
To mě fakt taky hodně vadí a je to další důvod k tomu proč zvažuji cancel tohohle skillu.

Noe

Edited by - Noe on 18/02/2005 09:14:43
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:17:52  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

Ja dneska alchemy canceluji (+sbirani kytek). Vezmu si engineering, kteryzto je fajn do pvp a hlavne valnou vetsinu itemu vytvorenych inzenyrem muze pouzit zase jen inzenyr, coz pro alchemy flasky neplati (flasky budu kupovat v aukci).

S mým altem shammym to dělám stejně.
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:21:38  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Ještě jsem zapoměl napsat, že pořád nemůžu rozchodit že když vypiju mana potion mám timer i na všechny regenerační, healovací potiony.
To mě fakt taky hodně vadí a je to další důvod k tomu proč zvažuji cancel tohohle skillu.

Na tom není nic divného - bufovací potion žádné timery nemá a HP a MP regen potion jsou pomůckou nikoliv základní strategií. To by pak rozhodovalo kdo má aktuálně více potionů v kapse a nikoliv skill hráče.

A navíc jsou ve hře potiony, které regenerují HP i MP zároveň. Přirozeně jsou nejhůře sehnatelné.

Alchemy je pro mága výborný trade skill
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:26:54  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message  Reply with Quote
oni se prodavaj flasky v aukci? kolik tak jedna stoji? 10g?

cetl sem bourlivou diskuzi alchymistu, kteri nadavali na to, ze flasky jsou prilis narocny na vyrobu a nedaj se do nich koupit suroviny v aukci - jelikoz treba black lotus je kytka ktera roste asi na trech mistech ve wow a je "bind on picked up" takze se neda prodat... no a perlicka je ze efekt tech flasku se da dispellnout kouzlem za 100 many
Go to Top of Page

Kostoun
Starting Member

25 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:35:45  Show Profile  Send Kostoun an ICQ Message Send Kostoun a Private Message  Reply with Quote
to je dobre ze rusite vsichni alchemy, cim vic takovych tim vic penez pro me z aukce
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:51:03  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kostoun

to je dobre ze rusite vsichni alchemy, cim vic takovych tim vic penez pro me z aukce

To je v poradku, hlavne zacni vyrabet protoze dnes chci lahve nakoupit (snad tam nejaky najdu, zatim jsem se nedival :).
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:54:34  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Ja rozhodne alchemy nerusim. V podstate se ve WoW vubec tradeskillama zabyvat nehodlam a mam to jen takovy doplnek, kdyz zrovna mam nejake suroviny. Ani sem si nevzal herbalism, protoze mi to prijde silena pruda.

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

Danda I
New Member

268 Posts

Posted - 18/02/2005 :  09:56:29  Show Profile Send Danda I a Private Message  Reply with Quote
V betě se prodávaly Major Healing Potion,Requires Level 45,Use: Restores 1050 to 1750 health. za 1g + s tím, že dost často nebyly.
Věci jako Agility, armor a pod. jsem v aukci viděl jen naprosto vyjímečně a vzhledem k tomu, že např. Elixir of Greater Agility
Use: Increases Agility by 25 for 1 hour.
je dle mého dost podstatný bo za modrý item který se od zeleného liší o cca 10bodíků do statu navíc se dává řádově desítky g a jiná šance jak agility bufnout prostě není - takže ano pro heal chary jako jsi ty Noe nebo ty H. alchymy není zásadní ale opravdu netuším, z čeho by měl financovat melee či mág nákup nezbytných lahví do pvp kdyby nebyl soběstačný.
Já třeba osobně s mágem dělám ......taky eng. ..........ale s rogue plánuji alchymii.

Edited by - Danda I on 18/02/2005 09:57:18
Go to Top of Page

Danda I
New Member

268 Posts

Posted - 18/02/2005 :  10:08:48  Show Profile Send Danda I a Private Message  Reply with Quote
Ještě k náročnosti sběru - kytky jsou na to přesně stejně jako rudy - co se týče dispelu - ne každý char ho má a navíc vypitý heal jde dispelnout těžko :).
A co se týče black Lotusu - z něj se míchají opravdu TOP lahve / navíc ve spec. místnosti lvl. 60 instance / - kdyby totiž šli tydle lahve http://www.thottbot.com/?i=14335 namíchat běžně asi by je dělalo dost lidí :)´.

Edited by - Danda I on 18/02/2005 10:10:39
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/02/2005 :  10:10:21  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message  Reply with Quote
treba v blacksmithingu jsou ingredience ktery jsou BoP ? imho se da vsechno nakoupit na aukcich, prave krome black lotusu...
Go to Top of Page

Llg
Starting Member

3 Posts

Posted - 18/02/2005 :  10:29:02  Show Profile Send Llg a Private Message  Reply with Quote
No ja jen s troskou do mlyna...
Delal sem Alchemy /mimo jine/ na bete, dotahl sem ji na 300. Je to jeden z nejlehcich skilu, do lv 40 to moc profit neni, cela banka byla zadelana low level kytkama...
Nicmene Alchemista nad 40 je velice pro guildu dulezitej protoze umi Transmute X to X... Bez toho se neobejde hromada ostatnich tradeskilujako blackmith (trasmute arcanite) ci hi-lv Enchanter Fire to Air. Je to jedina cesta jak tydle veci dostavat, a pruda je ze jde trasmutovat jen jedenkrat za 2 dny, takze treba priklad: chater potrebuje Arcanite rod na ench, ten se sklada ze 3 arcanite baru a dela ho blackmith, alchymista mu je musi (behem 6 dnu, lolik) transmutovat,nicmene mu musi dat arcanite krystal a thorium, kerej zase muze vykopat jen hi lv miner (krystal je dost rare z Rich Thor. Veil). Takhle to chodi temer se vsema hi-end vecma, takze to tak vychazi ze Ing. nebo smith staci na guildu jen treba jeden ci 2, ale alchemistu je potreba halfo.
Nemluvje o tom ze umi treba 1000 hp buff flasku na 1 hodku, sice asi na ni bude sbirat (a lovit ryby) indeg. 2 dny ale na tank nejakyho supermoba se hodi fakt moc.
No a alchemy jako buff na pvp je UPLNE na nic protoze kazdej kdo nema v hlavje slamu asi zacina dispelem coz stripne vsechno, tj. jen mana, hp flaska ma cenu

Larvajs - WoW (thunderhorn}
Hydro - Ladinek (EQ1)
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 18/02/2005 :  10:29:51  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Danda I
http://www.thottbot.com/?i=14335 namíchat běžně asi by je dělalo dost lidí :)´.

Ty potiony jsou uber ale upřímně kolik jich myslíš pro sebe nebo pro ostatní zvládneš namíchat??? Možná jeden za den maximálně a to silně pochybuji protože už vidím jak tyhle lokace budou kempovaný a jeho effect ti zruší první smrt v PvP a nebo nedej bože ten pitomej dispel za 100 many.

Pochopitelně pro Wara např. jsou např. heal lahve naprostá nutnost pokud chce solovat. Já mu spíš doporučím než alchemy grupnout se s Priestem :))

Noe

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/02/2005 :  10:38:46  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Llg
No a alchemy jako buff na pvp je UPLNE na nic protoze kazdej kdo nema v hlavje slamu asi zacina dispelem coz stripne vsechno, tj. jen mana, hp flaska ma cenu

Kdo vsechno ma k dispozici varianty dispellu? Shaman (purge), Priest (dispell). Kdo dalsi? Je mozny dispellovat x effektu na targetu jeste jinym zpusobem?
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 18/02/2005 :  10:48:11  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Llg

Kdo vsechno ma k dispozici varianty dispellu? Shaman (purge), Priest (dispell). Kdo dalsi? Je mozny dispellovat x effektu na targetu jeste jinym zpusobem?

njn ale shamanu sou tri prdele a priestu dve a pul...
uprimne receno je to pekna zhovadilost ze jde efekt z potionu dispelnout... doufam ze to casem zmenijou. Dispel buffu ktery stoji trochu many(nic) chapu ale dispelnout potion na kterej se nekdo drel treba den nebo me stal majlant v aukci to je imho kapku nahlavu.

so...
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/02/2005 :  10:48:29  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Llg

Myslím že nikdo jiný, já bych to s tím dispelem moc nepřeceňoval. Ano, 1 vs 1 je to jasné, ale přijde úplně jiné PvP než to, co se dnes předvádí.

Jinak - inženýrink - tam to funguje tak, že v případě používání věcí s efektem na druhou stranu je 50% šance, že se efekt obrátí proti tomu, kdo předmět použil ne ?
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/02/2005 :  10:50:34  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khandar
Dispel buffu ktery stoji trochu many(nic) chapu ale dispelnout potion na kterej se nekdo drel treba den nebo me stal majlant v aukci to je imho kapku nahlavu.

Jaja, to je na hlavu. Imho se to změní.
Go to Top of Page

Danda I
New Member

268 Posts

Posted - 18/02/2005 :  13:36:46  Show Profile Send Danda I a Private Message  Reply with Quote
no já si hlavně myslel, že ty dispely sundají 1 resp 2 efekty a ne všechny - a když jsem šel do group PvP - měl jsem na sobě 2 řádky bufů takže řekněme 10x 75 many resp 5x125 many aby ze mě priest dostal vše stojí za tu námahu, zvláště když klíčové lahve můžu opět vypít - tedy když mezitím toho dispelujícího priesta nezabiju :).
O duelech se nebavím tam bych lahvemi vůbec neplýtval.
Go to Top of Page

Dark Doomer
New Member

390 Posts

Posted - 18/02/2005 :  13:58:55  Show Profile  Send Dark Doomer an ICQ Message Send Dark Doomer a Private Message  Reply with Quote
Jake jsou vase zkusenosti s Engineeringem?
Uvazoval jsem o nem s priestem predevsim kvuli moznosti rootu (byt nespolehliveho)...zkousel to uz nekdo? Jake jsou % sance neuspechu a critical failure? A jake vsechny CC / speed boost itemy jdou vyrobit (zatim vim o Rocket Boots, Gnome Net Projector (bound), Goblin (rocket?) Helmet (bound)). Stoji vubec za to?
Priest bohuzel nema vubec zadny zpusob jak zastavit zdrhajiciho, mimo lucku pri spamovani SWP, takze i mala sance by mi asi dost pomohla ;)

I'm a warrior. This was the nearest war.

Yourmom Darkfall map
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 18/02/2005 :  14:07:21  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Nekde psali (myslim, ze to byl Thottbot), ze sance u Gnomish Net-o-Matic Projector je asi 50/50, holt obcas se muze sit chytit za saty, kdyz ji vystrelujes . Kazdopadne pro me jako palata je to povinnost, protoze mi kazdy zdrhne. 10s ucinnost prevysi vsechno, i to obcasne chytnuti sebe sama.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:24:28  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
vcem je ta eng do pvp tak zajimava ? krom te site?

do ceho by mel jit undead rogue? premyslel jsem siti, prave kvuli baglum a treba leather armorum.. lidi npc maji dost latky a neco ziskam i pickpoketem.. dale sem premyslel ten firstaid + spis si vydelavat shanenim matrose takze mining/herbalism ..kdyz se clovek toula mapou eventuelne jeste fishind jako 2. secondary - pokud to makro co tu mam je fakt funkcni ;]

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:27:46  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rodier

vcem je ta eng do pvp tak zajimava ? krom te site?

do ceho by mel jit undead rogue? premyslel jsem siti, prave kvuli baglum a treba leather armorum.. lidi npc maji dost latky a neco ziskam i pickpoketem.. dale sem premyslel ten firstaid + spis si vydelavat shanenim matrose takze mining/herbalism ..kdyz se clovek toula mapou eventuelne jeste fishind jako 2. secondary - pokud to makro co tu mam je fakt funkcni ;]

Sekundarni profese (FA, fishing, cooking) muzes mit vsechny, nemusis nad nimi premyslet.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000