Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Dark Age of Camelot
 DAoC - General
 Otázka pro MDK
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Viridovix
Starting Member

42 Posts

Posted - 21/01/2005 :  13:20:29  Show Profile  Send Viridovix an ICQ Message Send Viridovix a Private Message  Reply with Quote
Zajimalo by me jaké group setupy se snazite delat (primo chary), s jakejma group setupama mate nejvetsi problemy. Je me jasne ze hlavne zalezi jak jsou lidi v grupe sehrani jake rr maji a jak jsou vybaveni.

U nas na EU pvp sme dosly do stadia kdy nase stare tank grupy nefunguji tak jak by mely. Drive nebyl problem dat 2-3 fg ale ted je to velekej problem. Proto se v gilde rozhodujem pro vytvoreni grupy se specialnim slozenim. Je me jasne ze na US uz mate Catacomby uz dost dlouho ale na EU jeste nejsou a tak jestli se s Catacombama taky neco vyrazneho zmenilo ve vasich group setupech?

Asi to bude otazka hlavne na VT.
predem dik.

50 Berseker Rozsekal [EU PvP-Camlann] RR 11L0 .:- NEXUS -:.
50 Druid Rozsekal [Excalibur][HIBERNIA] RR 4L7

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 21/01/2005 :  13:59:53  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Viridovix

predem dik.

obavam se ze to je spis otazka na Dakira, hlavniho mdk group designera imo ;)

muj prispevek: pure caster > mixed > meele grupy, cim vice casteru v grupe tim ale roste obtiznost 8v8 pro vsechny v grupe, nutnosti je voice comm.
v urcitejch pripadech je mix grupa efektivnejsi (2tank 2caster treba), caster grupa je zavysla na vyhre interaptu proto ta vetsi narocnost, jinak receno pokud mas grupu slozenou tak ze dokazes 100% interuptnout enemy castry pak je nejlepsi mit tank grupu samozrejme ;) ale je tu MoC ...

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin

Edited by - Yennefer on 21/01/2005 14:03:40
Go to Top of Page

mates-swg
Starting Member

74 Posts

Posted - 21/01/2005 :  14:06:05  Show Profile Send mates-swg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zajimalo by me jaké group setupy se snazite delat (primo chary), s jakejma group setupama mate nejvetsi problemy. Je me jasne ze hlavne zalezi jak jsou lidi v grupe sehrani jake rr maji a jak jsou vybaveni.

U nas na EU pvp sme dosly do stadia kdy nase stare tank grupy nefunguji tak jak by mely. Drive nebyl problem dat 2-3 fg ale ted je to velekej problem. Proto se v gilde rozhodujem pro vytvoreni grupy se specialnim slozenim. Je me jasne ze na US uz mate Catacomby uz dost dlouho ale na EU jeste nejsou a tak jestli se s Catacombama taky neco vyrazneho zmenilo ve vasich group setupech?

predem dik.

Neni ta otazka urcena pro mne ale odpovim na RvR maj Catacomby obrovsky dopad na RvR !!
Warlock , Vampiir , Bainchee <--- ti to zavinili a to k horsimu .
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 21/01/2005 :  14:11:02  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

predem dik.

Sice jsem uz mesic zase nehral, ale kdyz hraju AC, EA, M59, SOR nebo EQ1 tak se tri, ctyri hodinky divam na Trinii monitor, kde hraje daoc (v podstate kazdou bitvu 8v8 vidim (a radim a plne prozivam, lol)).

Mezi 20:00 - 22:00 hrajeme ciste pugy, behame v sesti, sedmi, mimo gildovni lide, twinci, non high pvp chary/hraci. Z teto doby jsou tady vykriky na foru, ze se nekomu podarilo sejmout MdK grupu.

Pak nastupuje klasicka MdK "sportovni" grupa. Jeji slozeni neni presne dano. Ale tuto grupu, uz neni mozne tak lehce poslat na zem (je ji mozne vetsinou pouze zesendwitchovat - tedy jako add), popr. kdyz vetsina RA je dole (bohuzel DAOC je hodne o RA (pokud se sejdou dve stejne kvalitni pvp grupy, tak RA vetsinou rozhoduji)).

MDK pred mesicem proslo cistkou a vsechny non group chary, lidi co LDckujo v TOA, lidi co nejsou aktivni, lidi co nejsou vybaveni a co nejsou pvp schopny byly vyhozeny z gildy (docasne, dokud nedokazou pravy opak).

MDK high pvp grupu se bohuzel nepodari postavit kazdy den (nekdo se uci, nekdo je v praci atd.). Kdyz se to podari, tak soucasna sestava vypada priblizne takto:

healer
cleric
shaman
skald
champion
sorcerer
theurg
rm

nebo:

healer
cleric
shaman
skald
savage
hero
sorcerer
rm/theurg

Ja sice preferuji 3 pure healy (ty ma vetsina fg). Ale obecne plati, ze overdamage > overress. Neplati to v pripade, kdy nepritel ma theurga a zaroven neni kvalitne precten (nezname treba, dve tri jmena a nevim co jsou za classy). Pokud ma nepritel theurga, 4 ressery, theurg neni precten - tak je to hodne hodne spatny. A neda se s tim moc delat (mluvim o kvalitnich grupach).

Co rozhoduje o vyhre:
- kvalitni precteni nepritele (pokud to MA zvladne, tak muze bitva koncit po 20 sekundach - vcera jsme takto smetli 5x po sobe pvp grupu Nazgulu)

- shaman (shamana nam ted hraje holcina co retairovala druida, takze zatim vetsinou jenom healuje, misto diseaseovani a interruptovani, ..)

- theurg

- high rr spreader

- caster, ktery se nenecha milionkrat za sebou sejmout v jednom boji a nesezere tak 3x divine trojku a tuny many na ress

- silnej tank, z ktereho jde respekt (na mordredu je to napr. Drezt, Batu, jaded berserci)

Co se tyce catacomb. Obcas vidam v enemy grupe vampira. Neni vyrazne silnej, spise podprumerny tank, ani jeho snare neni nic moc (lepsi je poradnej behind stun od pure tanka).

Budoucnost vidim v grupe se dvema bainshee - nadhernej middle range interrupt a brutalni damage. Pokud nebudou spacifikovany do dvou vterin tak mohou rozhodnout o vysledku bitvy.

Edited by - VT on 21/01/2005 14:14:05
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 21/01/2005 :  14:11:06  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mates-swg

quote:

predem dik.

Neni ta otazka urcena pro mne ale odpovim na RvR maj Catacomby obrovsky dopad na RvR !!
Warlock , Vampiir , Bainchee <--- ti to zavinili a to k horsimu .

A co necrové? Ti přece nukujou za 1800, imho ti mají větší impact na rvr než všechny vyjmenované classy dohromady j/k

Arokh
Estarioll

Edited by - Kořka on 21/01/2005 14:11:41
Go to Top of Page

Diblajz
New Member

448 Posts

Posted - 21/01/2005 :  15:00:36  Show Profile Send Diblajz a Private Message  Reply with Quote
Ono zalezi kdo tu postavu vede a kdo sedi u klavesnice proti nemu.Videl jsem jak vamp nez chcipnul stahnul sebou do hliny 6 lidi.
Taky se mi samozrejme stavalo ze pokud mi na nekoho v grp skocil vamp a mez jsem si toho vsimnul(duvodu muze byt miliony)tak to neprezil,ale uz priblizne vim co mam jako klerda delat,takze s vampem zas tak velky problemy nemam.(pokud nejumpne na castera.ten je v podstate insta death i fullbuff,pokud to neni warlock nebo heretik)
Kdyz uz tu je rec o bainshee:Nevim jestli je nedocenena,ale po vcerejsim zazitku z Merlinu,si myslim ze je to sakra silnej caster,vymasil me +dalsich asi 20 lidi behem 5 sec,proste nabehla zacala kouzlit a nez jsem se stacil pohnout,lezel jsem.

Edited by - Diblajz on 21/01/2005 15:04:56
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 21/01/2005 :  15:06:06  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kořka

A co necrové? Ti přece nukujou za 1800, imho ti mají větší impact na rvr než všechny vyjmenované classy dohromady j/k

jiz se zacinaji obevovat pvp necrove, ten char je HODNE silny kdyz vis jak snim hrat a prekonas averzy danou masovym nazorem hracske komunity ze necro suck v pvp, ...

http://guilds.camelotherald.com/realms/classes.php?server=Mordred&class=Necromancer

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 21/01/2005 :  15:08:15  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel
MDK high pvp grupu se bohuzel nepodari postavit kazdy den (nekdo se uci, nekdo je v praci atd.). Kdyz se to podari, tak soucasna sestava vypada priblizne takto:

Podobna mdk sestava (misto rune je zde mentalist a support ma 3 spready, takze zas tak podobna neni :)) je zde na filmecku, kde jsme porazili Nazgul pvp grupu:
http://daoc.baf.cz/movies/incomming/MDK_inc.wmv

Je to z pohledu Nazgul minstrela. Diskuze k filmu je zde:
http://www.planetx.nl/mordokuli/viewtopic.php?t=927

Edited by - VT on 21/01/2005 15:14:06
Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 21/01/2005 :  15:53:34  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yennefer

quote:

jiz se zacinaji obevovat pvp necrove, ten char je HODNE silny kdyz vis jak snim hrat a prekonas averzy danou masovym nazorem hracske komunity ze necro suck v pvp, ...

http://guilds.camelotherald.com/realms/classes.php?server=Mordred&class=Necromancer

nerek bych ze ten char je hodne silnej ;)
silnej je tak maximalne proti meele, proti casterum nemas sanci
nebufnutej negr=free rps snad pro jakejkoliv char..

Kallath <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 21/01/2005 :  16:01:36  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aragorn

v grupe bufy jsou, DS necro zmakne kastra v pohode imo, ma peta ktereho muze pouzit kdyz je interrupt ma insta a kazdych 30sec 3free kouzla narozdil od castra kterej ma jen 1

Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 21/01/2005 :  16:23:42  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

v grupe bufy jsou, DS necro zmakne kastra v pohode imo, ma peta ktereho muze pouzit kdyz je interrupt ma insta a kazdych 30sec 3free kouzla narozdil od castra kterej ma jen 1

jojo, a proto kazda pvp grupa beha s aspon jednim negrem ;)
nerikam ze negr nema svy vyhody, ale tech nevyhod je moc a imo prevazujou, proto je nikdy neuvidis v 8v8 pvp, maximalne tak v malejch grupach/solo okolo portalu

Kallath <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 21/01/2005 :  16:34:26  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
Ja fakt nevim proti komu na tom RvR bojujete ale takovyhle hlasky me fak bavi:

- potrebujem grupu ktera da 2-3FG nepratel
- vampiir sejmul 6 lidi nez ho dostali
- jeden bainshee sejmul za 5s 20+ lidi

Byt to na mordredu tak si myslim ze je to popis boje 50tek s sedaky v Mag Mell :), protoze opravdu nechapu jak muze vampiir zabit 6 lidi, treba uz proti dvema tankum nema sanci a pokud se 20 lidi necha zabit od jedne bainshee ...... :).

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)

Edited by - Demawend on 21/01/2005 16:35:33
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 21/01/2005 :  16:44:13  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Musis Demo pochopit, ze Mordred a Camlan jsou proste jina liga :)

RvR je safe zabava, kde se lehce nadprumerny hrac muze pro zbytek populace jevit jako buh (jednooky kralem mezi slepymi). Nicmene na mordredu/camlanu by byl tento buh pouze prumerny player ).

Takze celkem verim, ze takovy vampiir na blue serveru skutecne tech sest gimpu zabije. Coz, je ale hrozny :)

Edited by - VT on 21/01/2005 16:50:26
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 21/01/2005 :  17:01:59  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Já teda taky nejsem "l33t" mdk, ale třeba se ti bude líbit tenhle group setup :) (enemy ve videu nejsou žadné lamky, no i když Couz...)
www.mopmp.com/bomb.wmv

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 22/01/2005 :  00:06:35  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Oneee, corwe, teraz som si stiahol videa od Gunnory a mam otazku, co je to ten cerveny kruzok s tym krizikom ??? Teda ja som radar nikdy nevidel, ale keby sa ma niekdo spytal tak by to vyzeralo presne tak ako to vyzera hentam

Edit : Ehm, tak som si odpovedal sam ked som dopozeral druhe video dokonca.

Edited by - Pepo on 22/01/2005 00:13:05
Go to Top of Page

Diblajz
New Member

448 Posts

Posted - 22/01/2005 :  07:17:58  Show Profile Send Diblajz a Private Message  Reply with Quote
Pokud hrajes s neschopnyma kretenama nebo noobama,kterych je na Alb/Merl asi tak 98% populace,tak se nedivis a ani ti to neprijde usmevny.Tam i slabe podprumernej hrac ma pocit ze je genialni.Od ty doby co hraju na Albu/Merlin jsem pernamentne nasranej.Teda pokud teda negrupim s ceskoslovenskou komunitou co se tam utvorila.
TAm aspon nemusim sahodlouze 50lvl palatovi vysvetlovat proc ma protect hodit na me a ne na minstrela nebo nejakyho castera a kazdej clen(skoro) vi kde ma stat a co ma v jaky situaci udelat a nezdrzujou pitomyma dotazama nebo tim ze delaj picoviny okolo a chytaj zbytecny agrro.
Skoda ze se jim nechce na Mord,ja bych sel hned .Od ty doby co jsem okusil Mordered,mi RvR servery prijdou drobet nudny a RvR strasny(zergovani je o nicem)

Edited by - Diblajz on 22/01/2005 07:24:07
Go to Top of Page

Diblajz
New Member

448 Posts

Posted - 22/01/2005 :  07:34:16  Show Profile Send Diblajz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Já teda taky nejsem "l33t" mdk, ale třeba se ti bude líbit tenhle group setup :) (enemy ve videu nejsou žadné lamky, no i když Couz...)
www.mopmp.com/bomb.wmv

Hehe tak to je opravdu bomba
Go to Top of Page

Gyo
Starting Member

11 Posts

Posted - 23/01/2005 :  10:31:40  Show Profile Send Gyo a Private Message  Reply with Quote
Sry za OT:

2Diblajz: Tak je presvedc, me to na rvr taky neba. :-)

Czarni, Runemaster, Member of Rohatec Guild on Mordred
Bjarni, lvl (more than) 200 :-) Battlemage on Frostfell (Asheron´s Call)
Go to Top of Page

Diblajz
New Member

448 Posts

Posted - 24/01/2005 :  06:27:10  Show Profile Send Diblajz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gyo

Sry za OT:

2Diblajz: Tak je presvedc, me to na rvr taky neba. :-)

Tak mi pomoz je zpracovat a uvrtat na Mordered

Edited by - Diblajz on 24/01/2005 06:28:42
Go to Top of Page

Gotrek Gurnirson
New Member

120 Posts

Posted - 24/01/2005 :  07:52:40  Show Profile  Send Gotrek Gurnirson an ICQ Message Send Gotrek Gurnirson a Private Message  Reply with Quote
Mordred se mi nelibi pac.
1. nejsou tam nejaky velky bitky (aspon co tu porad popisujete) a ja sel na Daoc prave kvuli velkejm bitkam.
2. už ted nadavate kdyz vas nekdo sejme a to vetsinou presila s templatama a RR6+, si nejak nedovedu predstavit co by ste delali na mordredu kde sou vsici nabuseni az hruza to by vas asi kleplo (ty, Martin, mates, obcas Mila)
3. už sme to tam skouseli a rozpadlo se to:( a znova expit nejakej char to bych asi umrel
4. taky mi vadi ty prepady v dungach (to bych na tom byl za chvili stejne jako vy s nervama) a vubec pri expeni.

Jinak teda tech par bitek co sem tam zazil byly dobry ne že ne, ale me se hold libi dobivani pevnosti a tak. A hlavne porad jeste zadnej char nemam udelanej tak aspon jeden by se mi siknul:)

jo a jeste vubec ste nemluvili o warlockovi.

Jinak s cata charu mi asi nejvetsi problemy dela banshi a warlock, upir je relativne v poho ne teda 1vs1:)

"Dobrej elf, mrtvej elf" Gotrek Gurnirson-Moria
"Smrádeček ale teploučko" Krysikost(war) - Drak´thul (wow)
"Smradlavy krysy!" - Krysar (hunter) - Drak´thul (wow)

Edited by - Gotrek Gurnirson on 24/01/2005 07:55:34
Go to Top of Page

Diblajz
New Member

448 Posts

Posted - 24/01/2005 :  08:08:02  Show Profile Send Diblajz a Private Message  Reply with Quote
Proti gustu zadnej disputat jak se rika.
AD1) to je to co me otravuje.Poradne si nezabojujes,sedis na prdeli pred vezickou abys chcipl hnedka co se priblizis.Obcas se v zergu zucastnis bitky za naprosto smesny RPTS.
AD2)50lvl mas za 14dni max mesic,akorat by byl problem s templatama,ale vim ze kdyz budeme makat vsici na 100%,tak neco dokazem.
A ze se nervuju?Tak to holt prozivam a beru to mozna nekdy az moc vazne a Mates je to samy .To se uz asi nezmeni.
AD3) No comment
AD4) Aspon neni nuda ani pri expeni nekde v dungu nebo na arti raidu.
Pamatujes,jak jsme expili v PoC a sesmahli jsme PL grupu? Nebylo to prijemny spestreni tupyho mlaceni mobu?
Kdyby vse zalezelo jen na me,davno na Mordu jsem,ale takhle... co tam budu delat sam,maximalne pokecam se znamyma.Pokud si chci poradne zahrat,random pickup grupa neni to pravy orechovy.

Edited by - Diblajz on 24/01/2005 08:17:56
Go to Top of Page

Diblajz
New Member

448 Posts

Posted - 24/01/2005 :  08:15:17  Show Profile Send Diblajz a Private Message  Reply with Quote
Jo jeste jsem zapomel,mam dotaz jak vidite uplatneni heretika v PvP?
Go to Top of Page

Thundeeer
New Member

421 Posts

Posted - 24/01/2005 :  08:28:45  Show Profile Send Thundeeer a Private Message  Reply with Quote
Ked uz tu pisete offtopic tak sa k tomu vyjadrim aj ja

1. Ani na RvR servery nikdo nikoho nenuti stale dobijat veze a hrady. Neni problem robit to na co mame naladu a som presvedceny ze aj tu sa najde kvalitne 8vs8.
Ku zvysku sa nevyjadrujem. Ti co ma poznaju moj nazor vedia a nechcem sa tu pustat do ostrych flames debat

WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne

Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired)
Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired)
World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)

bezvyznamne anonymne avatary :)
Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),
Go to Top of Page

Diblajz
New Member

448 Posts

Posted - 24/01/2005 :  08:43:48  Show Profile Send Diblajz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Thundeeer

1. Ani na RvR servery nikdo nikoho nenuti stale dobijat veze a hrady. Neni problem robit to na co mame naladu a som presvedceny ze aj tu sa najde kvalitne 8vs8.
Ku zvysku sa nevyjadrujem. Ti co ma poznaju moj nazor vedia a nechcem sa tu pustat do ostrych flames debat

Nechci ti kazit iluze ale na Merlinu se 8v8 neda ani nahodou,natoz kvalitni.
Go to Top of Page

Thundeeer
New Member

421 Posts

Posted - 24/01/2005 :  08:52:01  Show Profile Send Thundeeer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Diblajz

quote:
Originally posted by Thundeeer

Nechci ti kazit iluze ale na Merlinu se 8v8 neda ani nahodou,natoz kvalitni.

8 clennych Hib a Mid group tam beha dost. To ze vsetci Albici okrem Oracle zerguju je druha vec Nezabudaj na to ze pre dost Hib a Mid je zerg nadavka. Videl som to na Lancelot kde sa zerguje fakt len ked ide o relici alebo keepy.

WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne

Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired)
Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired)
World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)

bezvyznamne anonymne avatary :)
Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),

Edited by - Thundeeer on 24/01/2005 08:54:00
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 24/01/2005 :  09:52:27  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
S hereticem jeste nejsou v PvP moc zkusenosti, ale na solo je dobrej, to ale asi vetsina catacombs charu. Obecne ale lze rici ze catacombs chary jsou silne na solo, ale pro full group pvp moc vhodne nejsou.

Jinak co se tyka Mordredu, uspech v PvP zas az tolik nezalezi na itemech ale spis na slozeni grupy a hracskych schopnostech. Super je ze treba dete do TOA na PvP, nikdo tam neni tak sup skocite udelat artefakt proste parada :). A navic u artefaktu jako treba SoM nebo GOV je vzdy veselo :). Staci az budete delat artefakt zavolat MdK a mi vam budem delat ochranu a zabijet prichazejici grupy. Neni nic lepsiho, kdyz enemy chodi sam a ty ho nemusis hledat :).

Pokud byste ale nechteli porad prohravat musi mit vase grupa nektere nezbytne chary, bez nichz to holt nejde.

Shaman (neexistuje PvP grupa bez shamana, toho proste musite mit)
Healer (myslim opravdu mid Healera, jeden naprosto nezbytny)
Cleric nebo Druid
Interupt (neni uplne nezbytny ale kdyz je tak to vyrazne zvysuje sanci na uspech, muze to byt bud theurg nebo minsterl, pokud byste meli minstrela nepotrebujete uz skalda na speed)

zbytek damage, muzete chtit i treti heal ale v postate lze pvp hrat i se dvema healama

co se tyka damage charu nejlepsi je kombinace 2x casteru 2x tank
z tanku jednoznacen preferovat charge tanky
castery to chce se speedem, aby mohli v boji kitovat i mimo group speed. Super castri do FG pvp sou Sorc a RM. Takove dve bainshee by byly asi take narez ale zatim sem to nevidel poradne v akci.

Kdybych mel sestavit idealni pvp grupu bylo by to asi takhle:

Shaman
Healer
Cleric
Minstrel
Sorcerer
Runemaster
Charge tank
Charge tank

Tahle grupa by ale potreboval fakt super hrace na healech a na minstrelovi, pokud byste chteli zkusit neco lehciho tak treba tohle:

Shaman
Cleric
Healer
Healer
Theurgist
Sorc
Skald
Charge tank

Dalsi variantou by byla PBAE grupa, ale ta je fakt tezka hrat ji uspesne a v soucasne dobe ji ani snad nikdo na mordu nehraje.

Tak good luck!

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)

Edited by - Demawend on 24/01/2005 10:09:32
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 24/01/2005 :  11:27:56  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Demawend

S hereticem jeste nejsou v PvP moc zkusenosti, ale na solo je dobrej, to ale asi vetsina catacombs charu. Obecne ale lze rici ze catacombs chary jsou silne na solo, ale pro full group pvp moc vhodne nejsou.

hmm.. no vetsina tech charu je dobra i do 8v8
hral jsem s hereticem i proti nemu, mozna nevis ze muze mit DI a spread heal, a muze delat slusnou dmg na dalku, kdyz nekdo umre ten heretickej rez je silna zbran (dostal sem ho jednou a take jsme v nedeli proti tomuhle rezu hrali par hodinek) nemuzes v nem sice kastit ale jsi temer nezabitelnej a delas za 200-300 dmg aeckem :)
bainshee je klasickej high dmg caster jako kazdej jinej s vyhodou dd v base specce a zajimavejma pozicnima aeckama, kdyz grupa neumi hrat s ae castrama muze jednoduse jet tohle DD + k tomu ma jako primarni stat con takze ma nejvice hp
vampiir ma vyhodu predevsim v tom ze v 8v8 te nikdo neshearne narozdil od ostatnich tanku a vamp >>> tank bez bufu :)
warlocka si dokazu predstavit v top 8v8 ale nikdo to neumi zatim hrat efektivne imo, predevsim kdyz je zabit s koulema po rezu je porad ma, jeho efektivnost stoupa s komunikacnima schopnostma grupy, napr. uhni kurva hrajou s warlockem clen grupy muze warlocka uprostred boje poprosit aby dropnul neco z enemy grupy co mu dela potize, pokud jste caster grupa napr enemy interrupt...
valkirie je imo lepsi interrupt nez minstrel, no vcera jsme bojovali proti torc grupe s valkirii ale bohuzel zadnej poradnej 8v8 vetsinou to skoncilo assjamem dalsi grupy, nemuzu hodnotit

quote:

Jinak co se tyka Mordredu, uspech v PvP zas az tolik nezalezi na itemech ale spis na slozeni grupy a hracskych schopnostech.

no comment

quote:

Healer (myslim opravdu mid Healera, jeden naprosto nezbytny)

healer je cleric bez spec bufu s cc, efektivnejsi cc je stejnak kastr healer je dobrej jen diky tomu ze je to chain demezer coz ale minstrel je take ze.. pozadavek by imo mel spise znit - aspon 2 demezery v grupe, takze treba 2 sorce nebo treba SM, funguje to

Edited by - Yennefer on 24/01/2005 11:30:03
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 24/01/2005 :  11:43:56  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
Corwine nejde o to, ze catacombs chary nemuzou byt uzitecne, ale o to, ze na kazde misto v grupe existuje lepsi char. Nezapominej, ze kdyz chces nejaky char do grupy pridat, tak musis jeden take vyhodit. Koho vymenis za Heretica? Koho za vampiira? Koho za Warlocka? Koho za Valkyrii?

Co se tyce poznamky o healerovi to jsem nejak nepochopil, chtel jsi snad rict ze nepotrebujes v grupe zadneho healera?

PS: hlavne mi nerikej ze vymenis warlocka za RM, vcera jsem potkali grupu legends meli 3 warlocky a na Ogima urcite radi vzpominat nebudou :).

Edited by - Demawend on 24/01/2005 11:56:59
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 24/01/2005 :  12:06:21  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
... např vampiir má taky charge, proč by nemohl dělat toho charge tanka žejo (:
Pravda je, že pf a snare styly v kombinaci s charge, to jsou věci, které mi u berka vždy chyběly, nyní jsem zcela spokojen (:

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 24/01/2005 :  12:16:01  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nat

Pravda je, že pf a snare styly v kombinaci s charge, to jsou věci, které mi u berka vždy chyběly, nyní jsem zcela spokojen (:

Podivej se jakou damage dela zerk/BM/merecenary a jakou vampiir pak treba pochopis proc je vampiir do grupy na houby.

Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 24/01/2005 :  13:35:01  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:

hmm.. no vetsina tech charu je dobra i do 8v8
hral jsem s hereticem i proti nemu, mozna nevis ze muze mit DI a spread heal, a muze delat slusnou dmg na dalku, kdyz nekdo umre ten heretickej rez je silna zbran (dostal sem ho jednou a take jsme v nedeli proti tomuhle rezu hrali par hodinek) nemuzes v nem sice kastit ale jsi temer nezabitelnej a delas za 200-300 dmg aeckem :)
valkirie je imo lepsi interrupt nez minstrel, no vcera jsme bojovali proti torc grupe s valkirii ale bohuzel zadnej poradnej 8v8 vetsinou to skoncilo assjamem dalsi grupy, nemuzu hodnotit

Heretic muze mit akorat DI, co se tyce healu ma pouze base heal lajnu, takze nema spreadheal (pouze socialni group heal)
jeho dmg je velice diskutabilni vzhledem k tomu, ze malokdo mu dovoli to jeho focus dd castit tak dlouho, aby se dostalo na slusny dps (k tomu potrebuje 12+sekund), jedine s BG by to snad slo (ovsem i tak se proti tomu da bojovat a heretika interuptovat)

btw valkirie jako lepsi interupt nez minstrel? o tom bych si taky dovolil pochybovat, insta dd+cone ae dd ma na 30sec recastu, sheary pokud to specne ma na 60sec recastu, jediny cim muze interuptovat po te co tohle odpali je akorat to pulse cone ae dd, hello cc imunity? :)
valkirie sux, prot ji taky skoro nikdo nehraje

Kallath <Mor do Kuli>

Edited by - Aragorn on 24/01/2005 13:39:14
Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 24/01/2005 :  13:37:58  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Nat

Podivej se jakou damage dela zerk/BM/merecenary a jakou vampiir pak treba pochopis proc je vampiir do grupy na houby.

mam r7 zerka a r3 vampa, do fg bych momentalne vzal radsi toho zerka, ovsem mit vampa na stejnym rr a ml levlu jako zerka tak nevaham ani minutu a beru vampa ;)

Kallath <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 24/01/2005 :  13:45:02  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by Nat

mam r7 zerka a r3 vampa, do fg bych momentalne vzal radsi toho zerka, ovsem mit vampa na stejnym rr a ml levlu jako zerka tak nevaham ani minutu a beru vampa ;)

OK je pravda ze RR7 vapma v akci sem jeste nevidel az uvidim mozna prehodnotim

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 24/01/2005 :  18:33:39  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
jako vzdy, asi sem to spatne napsal nebo ctete moje poznamky moc upjate, nerikam ze warlock atd jsou uber chary do rr10 mdk grupy, rikam ze maji svuj potencial a muzou v pohode fungovat

to ze meli legendi 3 warlocky nic neznamena, jaky byly rr ? jaky mely gear ? to uz asi nezjistime ale odhaduju zes je mlatil za 700(+150) ? :)

valkyrie je hrana ale malo protoze to je na prvni pohled gimp, a jo s minstrelem to je tezke v dnesni dobe me prijde ze ho lidi do grupy uz moc nechteji (do te top 8v8), presto si myslim ze ma valk stuj potencial i kdyz na RvR asi o dost vetsi nez tu ;) jak jsem sam napsal z toho jednoho boje s torkanama kteri ji meli v grupe (odhaduju ze rr1 cerstve na levelovano bez artefaktu) nemuzu soudit... nikdo nemuzem soudit imo

heretic je silnej jak jsem psal v nedeli sme s tim meli dost problemy kdyz jsme bojovali proti Nirvana grupe (koneckoncu muzes se zeptat i nakejch mdk lidi co byly snama - wockilla, trinia..) s heretikem o jeho dmg neresim vim jen to ze nadela hromadu interruptu at uz sam nebo diky tomu ze nekoho rezne.. a take vim ze jde na meele fakt tezko sejmout ;) pac ma sileny self bufy...

demo tvuj pohled je z tveho RR pochopitelnej skus ale pochopit ze ne kazdej beha ve fg rr9+ charu ;)
dobre si pamatuju jak kdyz vyslo SI vsichni hlasali savage overpowered ostatni jsou gimpove a jak se pekne vybarvil reaver ? jeho dmg output je mnohdy vetsi nez vetsiny light tanku a nic krome RA se nemenilo....

quote:

Co se tyce poznamky o healerovi to jsem nejak nepochopil, chtel jsi snad rict ze nepotrebujes v grupe zadneho healera?

myslel jsem midgardskeho healera nikoliv heal class, podle meho bez clerika neni grupa, clerik-shaman-sorc je pater dobre grupy nikoliv healer, je to dobrej suport ale pokud mas 2 cc/demezy a mas aspon 2 jine spread healery (druid/cleric) nepotrebujes ho imo

Edited by - Yennefer on 24/01/2005 18:40:47
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 24/01/2005 :  19:50:06  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
Corwin nema rad sveho healera, nechce ho logovat a tak se veschny okolo snazi presvedcit, ze to je nepotrebny char, takze ty jeho nazory berte s rezervou

Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 24/01/2005 :  22:42:21  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
No, to co rika Corwin (jestli ti komolim jmeno, tak sry) neni pravda, protoze nas Warlock porad prosi nas, at z nej neco sundame... Dalsi veci je to, ze nasi strategii je hrat na mrtveho warlocka, coz se nam dari, zabijou Hexanu, nastane euforie a my je pak dorazime a diky rychlemu rezzu, ktery prichazi jednou za 10 boju nekoho porazime :) Ja osobne to posoudit nemuzu, pac krom toho, ze nabufuju a dam na nekoho stick nehraju a nevim jak to v boji vypada. Cas od casu nas warlock sejme nekoho na pohled, teda na prvni ranu, coz se nekdy vyplati, ted ovsem ku*vuje protoze jen zabiji DI a za to rps nejsou.

No neberte me moc vazne, vsici o me v UK rikaji, ze nejsem normalni :)

Edited by - uschi on 24/01/2005 22:42:47
Go to Top of Page

Wardocan
Tarutaru maniak

458 Posts

Posted - 24/01/2005 :  22:56:55  Show Profile Send Wardocan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by uschi

No, to co rika Corwin (jestli ti komolim jmeno, tak sry) neni pravda, protoze nas Warlock porad prosi nas, at z nej neco sundame... Dalsi veci je to, ze nasi strategii je hrat na mrtveho warlocka, coz se nam dari, zabijou Hexanu, nastane euforie a my je pak dorazime a diky rychlemu rezzu, ktery prichazi jednou za 10 boju nekoho porazime :) Ja osobne to posoudit nemuzu, pac krom toho, ze nabufuju a dam na nekoho stick nehraju a nevim jak to v boji vypada. Cas od casu nas warlock sejme nekoho na pohled, teda na prvni ranu, coz se nekdy vyplati, ted ovsem ku*vuje protoze jen zabiji DI a za to rps nejsou.

No neberte me moc vazne, vsici o me v UK rikaji, ze nejsem normalni :)

a maji pravdu
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 24/01/2005 :  23:11:29  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:

Corwin nema rad sveho healera, nechce ho logovat a tak se veschny okolo snazi presvedcit, ze to je nepotrebny char, takze ty jeho nazory berte s rezervou
A tuhle poznamku, Vážení čtenáři a Vážené čtenářky, berte s rezervou rovněž, neb Demawend velice rád užívá faktů, které ač již dávno sešly časem, jemu se přesto hodí tak říkajíc do krámu (:
Teď ještě to o tom sedícím iminentovi a může to opět roztočit drahouškové ((:

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 24/01/2005 :  23:24:09  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Nat

.. sem si nevšiml. Viz Kallath, o to damage na shodném rr bych se u vampa rozhodně nebál. Plus pro classic light tanky jsou pasiva prevent flight, stoicism, k tomu snare styly a fakt, že se hrají podstatně jednodušeji + že jich je na vysokém rr/ml s top gearem dostatek.

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 25/01/2005 :  08:25:09  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Vcera jsem schvalne nechal Trinii prolistovat logem po tom co byl na ni vamp (bylo to nekde ve volcanus townu a byl to snad solo add sin vida RR5 vamp Illlb, bylo to v dobe kdy MdK zabilo po sobe na ex asi 10 fg (nekecam :)), ale vim rozhodne, ze Trinia mela vsechny buffy) - vamp ji nezasahnul vic nez za 130.

Nedal ani jedno dd (nebo je Trinia rezistla, ale ja si toho v logu nevsiml) a nebo ma nejakou tri spec a nema vytahnute clawsy, nebo misto nich pouzival debuffy. Spise sazim na to, ze nemel manu a nevim jak je to s RR5 mimo grupu.

Kazdopadne se mi vampiir zatim nejevi jako kvalitni group char. Do grupy bych vzal radeji DW light tanka.

Edited by - VT on 25/01/2005 08:38:06
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 25/01/2005 :  09:35:24  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vcera jsem schvalne nechal Trinii prolistovat logem po tom co byl na ni vamp (bylo to nekde ve volcanus townu a byl to snad solo add sin vida RR5 vamp Illlb, bylo to v dobe kdy MdK zabilo po sobe na ex asi 10 fg (nekecam :)), ale vim rozhodne, ze Trinia mela vsechny buffy) - vamp ji nezasahnul vic nez za 130.

Nedal ani jedno dd (nebo je Trinia rezistla, ale ja si toho v logu nevsiml) a nebo ma nejakou tri spec a nema vytahnute clawsy, nebo misto nich pouzival debuffy. Spise sazim na to, ze nemel manu a nevim jak je to s RR5 mimo grupu.

Kazdopadne se mi vampiir zatim nejevi jako kvalitni group char. Do grupy bych vzal radeji DW light tanka.

Taky myslim, ze vampove nejsou nejak moc uber. Mozna maji spoustu "mackatek", ale dmg socialni. Jako caster bych je zaradil az nekam na konec "obavanosti".

Vidim vampa? > No a co?
Vidim zerka? > Runawaaaaaaay.

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)
Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 25/01/2005 :  10:02:37  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deimnia
Taky myslim, ze vampove nejsou nejak moc uber. Mozna maji spoustu "mackatek", ale dmg socialni. Jako caster bych je zaradil az nekam na konec "obavanosti".

Vidim vampa? > No a co?
Vidim zerka? > Runawaaaaaaay.

s vampem sem zabil rr5 warloka za 8-9sec a zbylo me 40% hp, s nebuflym zerkem bych to nedokazal ;)

ja nerikam ze vamp je uber, ale je pouzitelnej a 100x zabavnejsi na hrani nez DW tank

Kallath <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 25/01/2005 :  10:26:50  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jo, v tom fightu jsme byli taky. Neco malo jsme smahli, ale jak na do zad vpadli 2 grupy, druha byla MDK, tak jsme sli dolu. Jeste jsem nabonzoval Demawendovi helary v baraku :) ale asi to nemelo vyznam... Pac rikal, ze je tam moc lidi a ze to zabijou abecedne, proto muj dalsi char bude zacinat pismenem X. :)
Go to Top of Page

Infinit
Starting Member

46 Posts

Posted - 25/01/2005 :  10:29:50  Show Profile Send Infinit a Private Message  Reply with Quote
U vampa je podstatny RR5. Do te doby ma neustale problemy s manou a dela damage pod svym maximem. (Nemluve uz o tom, ze na mordu ma 95% vampu solo specku).

"Hlavní je být nejlepší :)"
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 25/01/2005 :  10:53:16  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pac rikal, ze je tam moc lidi a ze to zabijou abecedne, proto muj dalsi char bude zacinat pismenem X. :)

Byla to totalni krvava lazen, ktera trvala asi 30 minut. Trinia si dokonce placla dvakrat po sobe do baraku power font, pac ty full grupy utocili na volcanus town jako v nejakem cernobilem komickem filmu - porad, stale, dokola. A vsichni se tam rozbijeli o MdK :) Dokonce jsem prestal hrat i SOR a dival jsem se asi 10 minut na Trinii monitor ;)

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 25/01/2005 :  11:09:42  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

jasne proto jsem v nedeli s mdk grupou udelal 71k rpts na healerovi ;)

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 25/01/2005 :  11:22:17  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

No, to co rika Corwin (jestli ti komolim jmeno, tak sry) neni pravda, protoze nas Warlock porad prosi nas, at z nej neco sundame... Dalsi veci je to, ze nasi strategii je hrat na mrtveho warlocka

deim neumi kitovat, i kdyz ma 3 insta lifetapy porad to je cloth caster

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 25/01/2005 :  11:25:46  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

jasne proto jsem v nedeli s mdk grupou udelal 71k rpts na healerovi ;)

Byla to Legends full grupa co jste zabili ve ctyrech lidech (wockilla, batu, trinia, ty) nebo jich bylo mene?

(dva, tri dny zpet v connachtu)
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 25/01/2005 :  14:03:52  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

No, to co rika Corwin (jestli ti komolim jmeno, tak sry) neni pravda, protoze nas Warlock porad prosi nas, at z nej neco sundame... Dalsi veci je to, ze nasi strategii je hrat na mrtveho warlocka

deim neumi kitovat, i kdyz ma 3 insta lifetapy porad to je cloth caster

Deim toho neumi spostu. Je to srac a n00b. :)

Ono kitovat ve slamu je dost tezky Corwe a dokud nebudu mit nejaky pouzitelny RR, abych si mohl vzit purge2 a PD 5, tak se to asi nezlepsi.

Edit: I kdyz priznavam, ze nekdy tanka se slamem necham zbytec dobehnout az ke mne, v domeni, ze jde po jinem cili.

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)

Edited by - Deimnia on 25/01/2005 14:05:33
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,2 seconds. on eygor Snitz Forums 2000