Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - General Forum
 Craft
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 14/11/2004 :  13:52:28  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Vcera jsme se zenou poradne zjistili, co znamenaji posledni upravy v craftu.

V podstate od levlu 10 clovek neni schopen vytvorit finalni vyrobek sam.

Po poslednich zmenach to znamena nasledujici:
1) Harvest - je treba tezit a to dost, protoze skily nerostou zrovna nejrychleji. Urcite bude nutno, aby harvestovali high adventureri - bez surovin z jimi navstevovanzch zon zadnz craft neudela upgrade skilu ani pripadne vyrobek z rare komponent (ale ani obycejnych)
2) V soucasne dobe nelze nakoupit od vendoru polotovary. Je to pravdepodobne proto, ze cechy (insta tradeskil zony) jsou level 1 a maji rust tim, jak crafti delaji questy. Na to jsem celkem zvedav. Cili uplne vse se musi vyrobit
3) Soucasne s bodem 2 nezbyva nic jineho nez neustalë shanet okolni crafty na vyrobu polotovaru. Od levlu 10 do 20 to jeste jde, jsou jen 3 subclasy, ale od 20 je to jiz 9 a to bude celkem zahul

Jen pro ilustraci - vcera jsme delali rune na upgrade abilit pro scoutz nad level 10 (zena je scholar level 14) a dalo mi celkem zabrat sehnat nekoho, kdo mi vyrobi proste Iron Spikes. Stale me to usili a jeste jsem tomu clovickovi musel vyrobit 2 eolith temper (to zase neumel on ) na kazdy spike, dat mu iron cluster (tier 2 surovina, on ji skoro nikdo nemel ...) a 5 sp za stack. Celkem makacka

Proto bych byl rad, kdyby zde potencionalni a hlavne realni crafti napsali, co delaji, kolik jsou level a toto udrzovali na aktualni urovni. Jedna se samozrejme o server Runn#255;eye ovsem bez ohledu na guildu a mesto (existuje cross trade).

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 14/11/2004 :  13:55:21  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Mufa, FP

Jeweler 21 (scholar veci do 20, pak runy pro scouty a veskere jewelery)

Nyni nutna potreba outfitera a asi i craftsmana - iron spikes na runy, caluin papeterie a maple quill na scrolly. Pozdeji spoluprace s alchymisty a asi i dalsime (nyni netusim, co bude kdo delat)

Edited by - Jaris on 22/11/2004 09:06:58
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 14/11/2004 :  14:04:58  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Jak uz jsem psal az me dojde hra budu delat urcite jeste trade a to vareni nebo leather armor dle potreby guildy
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 14/11/2004 :  14:18:13  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
Demawend 12 scholar pak nejspis alchemist

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 14/11/2004 :  16:22:33  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
Alchemist - lvl 20+

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.

Edited by - Pertha on 27/12/2004 21:58:34
Go to Top of Page

Imrik
Starting Member

98 Posts

Posted - 14/11/2004 :  23:55:24  Show Profile Send Imrik a Private Message  Reply with Quote
Nemohl by tady ten craft trochu rozepsat. Prostě pro tupý lidi:-)) Rád se zapojim,ale netušim co a jak...
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 15/11/2004 :  07:03:58  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Casea bude Sage. V soucasne dobe jsem scholar L11.
A ano hodlam se craftem zabyvat stejne tak moc jako adventuroidni casti hry :)

Attronach bude (podle casu) vyrabet veci jako quills a papers ale to je prozatim jen info - fakt zalezi na volnem case.

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

Berserk
<Mor do Kuli>

477 Posts

Posted - 15/11/2004 :  07:17:17  Show Profile  Send Berserk an ICQ Message Send Berserk a Private Message  Reply with Quote
Dusei - lvl 13 Outfitter, FP. Jestli se k tomu dokopu tak casem Armorer.

Dusei
Berserk [CzH][-W-], (retired)

Edited by - Berserk on 17/11/2004 19:01:05
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 17/11/2004 :  16:23:32  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Jaris, FP

Craftsman 16, asi woodworker

Edited by - Jaris on 22/11/2004 09:07:13
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 17/11/2004 :  16:45:47  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
rashwerak

budouci zradelnik, zatim artisan lvl 9

FP

lastfm
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 18/11/2004 :  06:55:47  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Jarisi pls ty pojedes jakou vetev Craftsmana?
preci jen si nemyslim ze jsme tak velka guilda aby z tech par lidi co pojedou trade delali 3 provisionera
Go to Top of Page

Imrik
Starting Member

98 Posts

Posted - 20/11/2004 :  18:20:32  Show Profile Send Imrik a Private Message  Reply with Quote
Snorri - zatim 9 lvl. artisan. Pojedu asi výrobu brnění.
Go to Top of Page

Duncan
New Member

175 Posts

Posted - 29/11/2004 :  17:55:24  Show Profile  Send Duncan an ICQ Message Send Duncan a Private Message  Reply with Quote
nemae nejaky web kde pisu co je co, co sa s cim kombinuje a pod. ?

Duncan/ius : UO, AO, EQ, EQ2, WoW, AoC - off
LOTRO: Snowburn - Duncanius/champion (officer), Allia/minstrel, Trezorik/burglar, Volundori/runekeeper - kinship Rest in Peace
For the Masurito
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 02/12/2004 :  10:24:44  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
Do cca kolikateho craft levelu si vystacim s tema vecma co koupim v craft zone?

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 02/12/2004 :  11:56:25  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Polde to jedu ja bych rekl ze do zadneho levelu
v Kraft zone koupis jen palivo a nejake subkomponenty ale primarni suroviny si musis natezit a nebo koupit pres Brokera od hracu ale to vychazi docela draho bych rekl
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 02/12/2004 :  12:59:23  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nick

Polde to jedu ja bych rekl ze do zadneho levelu
v Kraft zone koupis jen palivo a nejake subkomponenty ale primarni suroviny si musis natezit a nebo koupit pres Brokera od hracu ale to vychazi docela draho bych rekl

no ja nevim, vcera jsem to jenom zkusmo zkusil a naexpil jsem z toho co jsem tam koupil 2 levely ...

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"
Go to Top of Page

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 10/12/2004 :  09:46:42  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
Ehivar. Level 19 Kuchtik.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 10/12/2004 :  10:17:36  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ehivar

Ehivar. Level 19 Kuchtik.

hezky, ja vcera v noci skoncil vycerpanej s grupou a chvili sem varil zabi stehynka a mam lvl 6 artisana :)
Go to Top of Page

Duncan
New Member

175 Posts

Posted - 10/12/2004 :  11:13:31  Show Profile  Send Duncan an ICQ Message Send Duncan a Private Message  Reply with Quote
nemozem si neodpustit poznamku ale tie vcerajsie zmeny o moznosti predaja vyrobkov iba cez brokera sa mi dost nepacia nie kazdy ma na to cas si niekam odstavit postavu a cakat ci nieco vobec preda alebo robit dalsie konto a bez toho je to dost stratova zalezitost :-(

pri vyrobe pouzivate tradeskill aj ked to proces nevyzaduje ? kazdy skill nieco zvysuje a nieco znizuje, alebo to ma zmysel pouzivat iba ak si to proces pocas vyroby vyziada a len tak pouzitie nama na vyrobok ziaden ucinok ? (skusal som to ale zatial som pri tom ziadne zmeny nepostrehol )

LOTRO: Snowburn - Duncanius/champion (officer), Allia/minstrel, Trezorik/burglar, Volundori/runekeeper - kinship Rest in Peace
For the Masurito
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 10/12/2004 :  11:17:14  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duncan

nemozem si neodpustit poznamku ale tie vcerajsie zmeny o moznosti predaja vyrobkov iba cez brokera sa mi dost nepacia nie kazdy ma na to cas si niekam odstavit postavu a cakat ci nieco vobec preda alebo robit dalsie konto a bez toho je to dost stratova zalezitost :-(

Koukni do se do Devtracketu na SOE forech.
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 10/12/2004 :  11:30:16  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
Ja s tim problem nemam (myslim se zrusenim vykupu). V SWG take nebyl a nikdo si nestezoval. Nehlede na to, ze tady lze pekne vydelavat i tak...porad existuji TRADE tasky, ktery je hotovy za chvili, zvedne expu a navic cisty zisk je take vysoky.

Nicmene kdyby stahnuli vykup na ciste vyrobni naklady/mirne ztratove, vubec by mi to nevadilo.
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 10/12/2004 :  11:37:11  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:

pri vyrobe pouzivate tradeskill aj ked to proces nevyzaduje ? kazdy skill nieco zvysuje a nieco znizuje, alebo to ma zmysel pouzivat iba ak si to proces pocas vyroby vyziada a len tak pouzitie nama na vyrobok ziaden ucinok ? (skusal som to ale zatial som pri tom ziadne zmeny nepostrehol )

Ja to obcas pouzivam i kdyz neni potreba. Mam pocit, ze to nekdy (za urcitych okolnosti, treba u vareni se mi zda, ze -10+50 casto vyusti v nedostatek tepla, takze pritopim s naslednym "zpozornenim" pred unikem pary. Ale je to spis jen muj subjektivni pocit, ze se da ovlivnit proces vyroby volenim "akci" i mimo dobu, kdy jsou potreba.

Jeste si neodpustim poznamku o craftu v EQ2. Je to velice, skutecne velice slaby odvar craftu z SWG a je to neskutecne nudne, nezazivne. A to nemluvim o variabilite a neadekvatnosti stupnovaneho vyrobku.

Edit: Taky jsem to mohl sloucit v jeden post...no...co uz ted

Edited by - Khaot on 10/12/2004 11:38:18
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 10/12/2004 :  12:19:08  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
Countery chce pouzivat opravdu takrka porad, pokud je to potreba :)))
to v praxi znamena, ze kazdy counter ma "vedlejsi ucinky" mimo potlaceni nezadouciho efektu... Pokud si prectete co vsecky countery delaj, zjistite ze se daji fakt paradne vyuzit at na zrychleni craftu, nebo na vyrobu pristine i u tezkych veci. Prvni predpoklad je, ze na danej counter mate dostatek skillu, jinak se vetsinou mine ucinkem a nebo hodi negativni ucinek. Rekl bych ze pouzivani counteru je vhodne asi na polovine vyzadovaneho "range" (max - min)\2 + min je tak ideal pro zacatek pouzivani tohoto counteru mimo nutnost. Neni nutne pouzivat "nove" countery ktere dostavate kazdych 10 levelu, ale muzete bez starosti pouzivat nizsi v pripade ze uz nejsou opravdu hodne stary :)) (zasadne nepouzivat na tier 3 counte tier 1 :P (veeelkej vybuch !) Ale na pouziti mimo nebezpeci se daji opuzit, ale nejsou uz tak efektivni jako ty novi... jeste pozor na to, ze kazdej novej tier counteru MA JINE VLASTNOSTI ! (to sem se mnohokrat divil, nez sem si precet poctive info a zjistil ze ten co zvysoval dureabilitu ji ted snizuje na ukor progressu).
Jeste dodam jak craftim ja:
pouzivam (pokud mam dane countery) na lehke veci (very easy) countery na zvysovani progresu = vetsinou na par tiku (3-7) hotovej pristine (ale zalezi na counterech, de to super s runecraftem a heavy armoringem, pac maj skvely countery tier 2) a naopak pro tezke veci (finalni vyrobek, kterej ma mooooc velkej progressbar a je even nebo challenge) vetsinou jeden tik necham samovolne a druhej pouziju 1-2 countery na zvednuti dureability / zvyseni sance na success a nesnazim se nijak ovlivnit progress, kerej si tam lita nahoru dolu, ale dulezity je udrzet dureabilitu co nejvejs pro pripad critical failure... timhle spusobem se da vetsina veci udelat na max (treba podelanej iron bar ne a ne a ne, pac je nejakej spatnej) akorat to trva o neco dyl.

tod moje poznamka ke craftu :) (doufam ze nekomu to pomuze do zacatku a nebude jak chudak Ehivar trpet a jen se koukat jak pripaluje zradlo :P )

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 10/12/2004 :  13:01:49  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khaot

Ja s tim problem nemam (myslim se zrusenim vykupu). V SWG take nebyl a nikdo si nestezoval. Nehlede na to, ze tady lze pekne vydelavat i tak...porad existuji TRADE tasky, ktery je hotovy za chvili, zvedne expu a navic cisty zisk je take vysoky.

Nicmene kdyby stahnuli vykup na ciste vyrobni naklady/mirne ztratove, vubec by mi to nevadilo.

jde spis o to ze ja mam ted mezi 10. a 20. levelem cca 2-3 produkty ktere by mohli zaujimat jine crafty a kupovat je, zbytek (zbrane, brneni) je zatim nic moc a i postavy na mensim nez 10. levelu muzou mit z questu lepsi .. takze ikdyz se ztratou se mi aspon trosku vyplacelo je prodat vendorum abych rychlejc expil ..

anyway to pristi tyden zase vrati z5 takze to je jedno :) maximalne budu mit plnou banku veci na prodej a pak to strelim najednou

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/12/2004 :  07:31:17  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marwyn

Countery chce pouzivat opravdu takrka porad, pokud je to potreba :)))
to v praxi znamena, ze kazdy counter ma "vedlejsi ucinky" mimo potlaceni nezadouciho efektu... Pokud si prectete co vsecky countery delaj, zjistite ze se daji fakt paradne vyuzit at na zrychleni craftu, nebo na vyrobu pristine i u tezkych veci. Prvni predpoklad je, ze na danej counter mate dostatek skillu, jinak se vetsinou mine ucinkem a nebo hodi negativni ucinek. Rekl bych ze pouzivani counteru je vhodne asi na polovine vyzadovaneho "range" (max - min)\2 + min je tak ideal pro zacatek pouzivani tohoto counteru mimo nutnost. Neni nutne pouzivat "nove" countery ktere dostavate kazdych 10 levelu, ale muzete bez starosti pouzivat nizsi v pripade ze uz nejsou opravdu hodne stary :)) (zasadne nepouzivat na tier 3 counte tier 1 :P (veeelkej vybuch !) Ale na pouziti mimo nebezpeci se daji opuzit, ale nejsou uz tak efektivni jako ty novi... jeste pozor na to, ze kazdej novej tier counteru MA JINE VLASTNOSTI ! (to sem se mnohokrat divil, nez sem si precet poctive info a zjistil ze ten co zvysoval dureabilitu ji ted snizuje na ukor progressu).
Jeste dodam jak craftim ja:
pouzivam (pokud mam dane countery) na lehke veci (very easy) countery na zvysovani progresu = vetsinou na par tiku (3-7) hotovej pristine (ale zalezi na counterech, de to super s runecraftem a heavy armoringem, pac maj skvely countery tier 2) a naopak pro tezke veci (finalni vyrobek, kterej ma mooooc velkej progressbar a je even nebo challenge) vetsinou jeden tik necham samovolne a druhej pouziju 1-2 countery na zvednuti dureability / zvyseni sance na success a nesnazim se nijak ovlivnit progress, kerej si tam lita nahoru dolu, ale dulezity je udrzet dureabilitu co nejvejs pro pripad critical failure... timhle spusobem se da vetsina veci udelat na max (treba podelanej iron bar ne a ne a ne, pac je nejakej spatnej) akorat to trva o neco dyl.

tod moje poznamka ke craftu :) (doufam ze nekomu to pomuze do zacatku a nebude jak chudak Ehivar trpet a jen se koukat jak pripaluje zradlo :P )

aha dik, to zkusim, doted jsem to delal tak ze jsem neustale mackal vsecky ability co sli zaraz a kdyz se ukazala ikonka nejaky ability tak tu jsem vynechaval a vyrobek byl cca 3x lepsi. Je to teda fakt dobre navrzenej system, funguje i invezne. Nebo ze by nefungoval vubec ?

lastfm
Go to Top of Page

Iani
New Member

206 Posts

Posted - 11/12/2004 :  08:45:31  Show Profile  Send Iani an ICQ Message Send Iani a Private Message  Reply with Quote
Mno to se docela divim, ze jsi prezil :) Vynechat par counteru pri praci u Forge = smrt :P Jinak pokud chcete levelovat rychle tak krome nutne vyroby pro obzivu se moc hodi vyrabet veci co maji con challenging nebo hard. Takovych staci vyrobit par a level je doma. Muj vlastni progress sice zatuhl na 21.lvl tailora, protoze 5s za 1 Thylakoid wash proste nedam a nas guildovni chemik sve produkty radsi pije nez aby je daval na oltar prospechu guildy, nicmene i takhle nizko si behem par hodin prijdu na +/- 4gp prodejem iron sheetu, batohu apod., tudiz nescetnekrat vice nez kolik si vydelam jako 20.lvl wizard adventurovanim.

P.S Jestli se tu najde Alchymista, ktery by byl ochoten dodavat potrebnou chemii za prijatelne ceny, tak at se mi prosim ozve.

-= Major Rivers Durant =- Commando Combat Medic - Red Eclipse EU

Edited by - Iani on 11/12/2004 08:49:38
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 11/12/2004 :  08:54:56  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Nerad ti oponuji ale potom co zmenili vykupni ceny tak si nedokazes tak vydelat.Provisioner hracum neproda skoro nic jelikoz moje vyrobky nejsou potrebne jako komponenty pro nekoho jineho.
A Rashaverak jede tusim taky Provisionera.
Jinak vyrabim veci co jsou bile a je to pro me nejoptimalnejsi z hlediska expy.
Go to Top of Page

Iani
New Member

206 Posts

Posted - 11/12/2004 :  09:09:24  Show Profile  Send Iani an ICQ Message Send Iani a Private Message  Reply with Quote
Ale dokazu. NPC jsem snad nikdy neprodaval (mozna vadne kusy), vsechno co vyrobim, pres noc vytraduju hracum (pokud me server po hodine neodpoji). Ale mozna pozice outfitter/tailor je silnejsi nez provisioner. IMO je to take tim, ze u mych veci hned poznas, k cemu jsou dobre, jake maji staty, kdezto u nejake pochutiny to myslim popsane neni (regen bonus a duration). A na svem levelu si v pohode vystacim s koupenym jidlem za 5cp/kus pripadne clerickym kouzlem a zbytek dozenu Adept3 Painful Meditation. V pozdejsich fazich hry tomu mozna bude jinak, ale to nemohu posoudit. Co mohu posoudit je, ze batohy ani nestiham vyrabet (20sp), iron spikes (3sp) maj vykyvy v poptavce, iron sheety (3sp) jdou velmi dobre, tanned cords (3sp) a tanned padding (4sp) jak kdy. Zbytek doplnuji Raw Turquoise a Electrum Cluster po 50cp (z pravidelnych harvest tripu za Coral a Silver), ktere zmizi sotva zmacknu Start Selling.

-= Major Rivers Durant =- Commando Combat Medic - Red Eclipse EU
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 13/12/2004 :  12:02:12  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
[prave to tradovani je tak trochu dost pruser... nechapu, proc musis bejt pro prodavani online jak trubka a sedet ve svym pokoji...
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 13/12/2004 :  12:16:59  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurik

[prave to tradovani je tak trochu dost pruser... nechapu, proc musis bejt pro prodavani online jak trubka a sedet ve svym pokoji...

zadnej problem, protoze muzes vyrabet a hned prodavat, ja to tak delam a je to parada :D

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 13/12/2004 :  12:30:38  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
1) 2 Nick > imho to jen nevis, podle me, pokud zkusis prodavat high level piti tak budes vydelavat sakra dost. Treba Arra zasadne kupuje tier 4 piti a plati za to 5 sp za kus. Pokud to od tebe bude lepsi, neni duvod, aby lidi nekupovali od tebe a to i za vic (1 stack 1g neni spatne a imho crafted piti je mnohem lepsi nez kupovane)

2) 2 Kurik > naopak, je to spravne. Je to fantasy svet, tak si vyber co chces delat, nemas roboty. Nekdo je adventurer, nekdo craft a nekdo treba trader. A nebo si porid dalsi ucet, jinde byli bufboti, tady holt tradeboti. I kdyz ja prodavam jewelery od Mufy v podstate od hluboke noci (cca 1 az 2 po pulnoci) do padu serveru (vetsinou 4 odpoledne) a nemam problem prodat jeji vyrobu vcetne mojich lootu.

3) 2 craft bufy > pokud to power dovoli, tak je vhodne pouzivat maximalne bufy. Dle mych zkousek muze mit clovek najednou up max 4 craft bufy. A muj postup je jet max progress, dokud neklesne durabilita tak na polovinu v nejvyssi kvalite, pak se snazim udrzovat durabilitu nad timto bodem a prubezne zivit progress. Je to samozrejme silne zavisle na poweru, cili to chce pit a mit power bufy pokud mozno (fletching nebo runecraft je napr. na power zcela v pohode, sculpturing nebo metalcraft tak moc ne).
Samozrejme je zcela zasadni mackat protiakce.

4) 2 ceny > ono je o dost slozite, zkuste nekdy pocitat cenu vyrobku vcetne provizi. A samozrejme provize byt musi, stejne jako adventurer ma za boj odmenu loot (coz jsou penize) tak craft musi ocenit vyrobek.
Jen pro info, napriklad u highlevel craftu v FP je domluveno, ze standardne si poskytuji sluzby v cene 1sp za jeden vykon u vyroby komponent tier 3 - toto je samozrejme cena bez surovin a potrebnych komponent. S tierem 4 se to trochu zmenilo, zpracovani 1 stacku raw materialu na potiony stoji cca 2gp, cili 5sp za operaci (napr. stack tier 4 imku tak stoji 8gp plus 2 stacky materialu nebo primo 10gp - 1 ink je za 50sp; hrebiky stoji o neco mene, ornament taky = cena upgradu abilit tier 4 nemuze jit pod 1gp, i kdyz lepsi adept 1 se prodava levneji ...). To je vsak normalni, s vyssim levlem maji adventureri vice penez a tak rostou i ceny craftu

A vykup uz zase funguje ...

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 13/12/2004 :  12:32:42  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
tak tak ja delam provisionera, i kdyz zatim jsem teprve craft a jeste se mi nestalo aby me pri craftu neco zranilo, hold je to bud tim ze mackam porad vsecko zaraz, nebo tim ze podle autoru eq2 se pri priprave jidla zkratka nelze zranit.

Problemem u provisioneru presne jak nekdo rikal ze nejde videt jak kvalitni to jidlo je, takze nikdo nevi co si ma koupit a jestli je cena prijatelna.

A nechapu jak ti muze vystacit obyc vykouzleny jidlo, mozna to dela to meditacni kouzlo nicmene kouzleny jidlo je uplne k nicemu, stejne jako to zakladni kteryho mas na zacatku 20 kousku

kdyz mluvim o jidle myslim tim piti protoze vyuziti pro jidlo jsem jeste nenasel, pravda doplnuje hp ale to je vetsinou k nepotrebe, lepe receno pri boji spis dojde power nez hp ;)

lastfm
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 13/12/2004 :  12:48:44  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
mimochodem , neznate nekdo kontakt na alchymistu co umi delat dobre jedy ? sice ty od vendora se daji "pouzit" ale bral bych nejaky lepsi

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 13/12/2004 :  13:16:15  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

mimochodem , neznate nekdo kontakt na alchymistu co umi delat dobre jedy ? sice ty od vendora se daji "pouzit" ale bral bych nejaky lepsi

Dle informaci od Faussty (level 35 alchymista) jsou crafted jedy bugle - proste neprocujou. Ale nemam to overene osobni zkusenosti

Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 13/12/2004 :  14:02:31  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Ono jsme si Jarisi asi nerozumeli.
Ja odhadem udelam 40 % expy pitim(tam verim ze by me lide ruce utrhali)ale to zase rozdavam lidem z grupy a guildy(na raidu sem rozdal nekde 60 ks)
Ale problem je ze hodne expy delam (a to predevsim diky prisunu suroviny) jen z jidla a to neprodam.
Dalsi vec je ze nemuzu vyrabet a prodavat rovnou protoze ty kamna v pokoji dovoluji jen nejhorsi kvalitu a to je me na nic
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 13/12/2004 :  14:11:26  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
No ja kraftim tak, ze proste stridam buffy na progress a durabilitu. Ale je to mozna tim, ze klidne placam power jak se mi zlibi, jelikoz ho mam diky self power buffum pozehnane... tusim neco kolem 1,3k na 29 levelu.
A power mi pri kraftu nikdy zatim nedosla. Ale zase nejsem zadnej velkej level, pozdeji se to asi zmeni

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 13/12/2004 :  14:25:33  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Co se tyka trade abilit tak musim zkonstatovat ze je provisioner asi bugnutej
Kdyz nezmacknu nic a jen koukam jak me ty ability naskakuji nic se me nestane ani jednou.
Pro vyrobu mackam vsechny tri najednou tj dvakrat progres a jednou durabilitu a mana me neklesne pod 90 % bez piti jak smesny to ma odber :-))
Zjistil jsem ze jen samotna durabilita bez progresu me ji nezvysi -nevim proc
Go to Top of Page

Bambi
New Member

134 Posts

Posted - 13/12/2004 :  15:09:35  Show Profile  Send Bambi an ICQ Message Send Bambi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nick
Dalsi vec je ze nemuzu vyrabet a prodavat rovnou protoze ty kamna v pokoji dovoluji jen nejhorsi kvalitu a to je me na nic

Jestli jsem dobre pochopil system rewardu, tak staci vylevelovat guildu na lvl25, zaplatit mastnou palku SP a goldu a muzes mit pristine stroj doma .

No porad jste tomu lvl25 o dva levely bliz nez mi v Q .

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 13/12/2004 :  15:17:11  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
1) Doporucuji precist si popis u trade abilit a vyzkouset, co ktera dela (ten plus efektje vzdy stejny). 1 durabilita buf opravdu nemusi zvedat durabiltu, nebot standardni (zakladni) vysledek kola je -10D +50P. Pokud pouzijes durability buf, ktery vzdy prida +5D a nic jineho, tak vysledek zakladniho kola -5D +50P. Ja mam vyzkouseno, ze muj zaklad (to je proste kolo bez stesti a nestesti) je -10D +50P. Plne progres bufy daji -11D +93P (presne zvysuje progres, snizi D o 1, snizi power a zvetsi sanci na neuspech = kolo dopadne casteji hure nez zakladni). Plne durability bufy mi daji +20D +20P (zvysi mi D o 30 a snizi P o 30, plus nejake efekty okolo). Toto je pri pouzivani 3 bufu v kole.

2) Udalosti pri craftu jsou dvojiho characteru - minor a major. Minor jsou bezne a pouziti spravneho protibufu vetsinou zvysuje sanci na lepsi kolo. Major jsou rare a nepouziti protibufu zpusobi neprijemnosti - v zavislosti na stroji bud ranu do hp nebo poweru nebo skodu v procesu a durabilite

3) Na poradne stroje "staci" level guildy 25 (poradnym rozumim samozrejme pristine kvalitu). MdK je nyni 9, super postup delaji heritage questy, prvni grupa ma hotovo asi 11 ci 12 nyni a dalsi rozdelane (myslim celkem za grupu). Body mame v podstate jen za heritage a uspesnost uvadi tabulka
1. Arra Inquisitor 34 Mor do Kuli Runnyeye 16,674
2. Tibor Assassin 32 Mor do Kuli Runnyeye 9,137
3. Dusei Guardian 32 Mor do Kuli Runnyeye 9,051
4. Jaris Troubador 30 Mor do Kuli Runnyeye 9,017
5. Kuzma Warden 29 Mor do Kuli Runnyeye 3,579
6. Blato Bruiser 25 Mor do Kuli Runnyeye 1,244
7. Noema Coercer 23 Mor do Kuli Runnyeye 1,126
8. Zhyralec Dirge 23 Mor do Kuli Runnyeye 982
9. Rashwerak Guardian 24 Mor do Kuli Runnyeye 731
10. Darryl Defiler 24 Mor do Kuli Runnyeye 632
Arra jen jeste tasky, prvni 4 maji hotovy 3 heritage, ctvrty 1. Pokud pojedou heritage i ostatni (ty 3 hotove udela v pohode grupa 20+ level, 1 mozna 25+), level guildy rapidne poroste (ja osobne mam nacate 4 dalsi a 1 ceka na dalsi tyden, az dingnu 31 a vyprsi timer 6 dni na vstup do NC...). Popis heritage je v quest foru.
JInak samo nic nebrani domluvit se s nekym, kdo pravidelne prodava nebo proste ma cas nechat stat char v baraku na prodej.

4) Nevim Nicku, jed veskerou expu z piti. Opet staci domluva, tier 4 ted tezi snad 4 lide z guildy a mozna i vsici maji gathering, at ti to dodavaji. Odmenou bude piti a to se vyplati. Napis, co je treba na piti na recepty od levlu 30 do levlu 40, ja osobne ti to budu brat (Arra, Kuzma a Dusei snad taky )

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 13/12/2004 :  15:19:56  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Poplatek brokerovi je super myslenka, jak dostavat penize ven ze hry, coz je potreba, aby nevznikala silena inflace.

Go to Top of Page

Duncan
New Member

175 Posts

Posted - 13/12/2004 :  15:48:24  Show Profile  Send Duncan an ICQ Message Send Duncan a Private Message  Reply with Quote
Ten poplatok je v pohode, je to normalne provizia, dph alebo ako si to kto nazve. Mna stve ze ked chcem nieco cez brokera predat musim byt online a prakticky nic nerobit, je to podla mna nelogicke, ved v realy ked dam niekde na predaj veci tak idem prec, mozem spat(offline) tiez nestojim a necakam kym niekto nieco kupi. Mozno by bolo lepsie keby bola moznost si kupit miesto a zamestnat vlastneho vendora co predava aj ked niesi online, tka by bola zaujimava ponuka, nebolo by vsetko vsade rovnake :-)

For the Masurito
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 13/12/2004 :  15:50:39  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ten poplatok je v pohode, je to normalne provizia, dph alebo ako si to kto nazve. Mna stve ze ked chcem nieco cez brokera predat musim byt online a prakticky nic nerobit, je to podla mna nelogicke, ved v realy ked dam niekde na predaj veci tak idem prec, mozem spat(offline) tiez nestojim a necakam kym niekto nieco kupi. Mozno by bolo lepsie keby bola moznost si kupit miesto a zamestnat vlastneho vendora co predava aj ked niesi online, tka by bola zaujimava ponuka, nebolo by vsetko vsade rovnake :-)

Ty opravdu otevres obchod a jdes spat? To ti tam toho moc nezbyde hehe

Ale jinak je mozne, ze casem zavedou moznost "zamestnavani" vendoru. Ale neni to jiste, nebot pristup SOE je stejny jiz od doby EQ1

Go to Top of Page

Eskymak
Starting Member

73 Posts

Posted - 14/12/2004 :  11:09:14  Show Profile  Send Eskymak an ICQ Message Send Eskymak a Private Message  Reply with Quote
Mam tu otázečku jak je to vlastně s levlovaním society ..dílny nebo jak to nazvat.Jaký je přínos?Neni pak idealní vybrat si dílnu s nej populaci?Jak poznat která dílna ma jakou specializaci?
Tauron
Go to Top of Page

Eskymak
Starting Member

73 Posts

Posted - 14/12/2004 :  11:24:55  Show Profile  Send Eskymak an ICQ Message Send Eskymak a Private Message  Reply with Quote
Mám v báglu nahrabané jídlo z Com.Nemám pro něj použiti rád věnuji.Ve hře od 20:30 + - 30min.
DEDECEK
Go to Top of Page

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 14/12/2004 :  11:28:14  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
mel bych take jednu vec k prodeji pokdu ses IG. Vemte si to tak, ze kdyby to slo offline, tak by se to podle me zvrhlo v to, ze kdokoli by cokoli lootnul, tak by to vrhnul na trh aby z toho mozna mel neco vice nez od NPC. Myslim si, jak tu uz nekdo poznamenal, ze by se z toho server zblaznil.
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 15/12/2004 :  11:10:36  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rashaverak

quote:
Originally posted by ehivar

mel bych take jednu vec k prodeji pokdu ses IG. Vemte si to tak, ze kdyby to slo offline, tak by se to podle me zvrhlo v to, ze kdokoli by cokoli lootnul, tak by to vrhnul na trh aby z toho mozna mel neco vice nez od NPC. Myslim si, jak tu uz nekdo poznamenal, ze by se z toho server zblaznil.

v ffxi to funguje presne takhle, ale kazdy hrac muze najednout nabizet max 7 veci pricemz zamozrejme neco stackuje a funguje to bezvadne

jj a navic je tam zavedeny to, ze prodavajici PREDEM zaplati poplatek za prodej (at se to proda nebo ne) - ted dokonce zavedli ze je to x procent z ceny za kterou to chces prodat - coz by bylo idealni zavest i tady - listovat 5 strankama svitku apperteniceII nabizenejch 3-4 lidma za 5s-20s mne dost nebavi a pokud by mel zaplatit 20% z ceny predem tak by si to takovejhle kokot rozmyslel

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 15/12/2004 :  12:11:08  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Promazáno - snad to dává vše smysl. Zůstal v podstatě jen craft

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Don Gizmo
New Member

219 Posts

Posted - 16/12/2004 :  08:01:40  Show Profile  Send Don Gizmo an ICQ Message Send Don Gizmo a Private Message  Reply with Quote
pokud ma nekdo zajem o mining resourcy, tak mi napiste, mam toho v bancer par kupek

Retired MMORPG player.
Tabula Rasa: Kopr; Everquest2: Kanec, Olina ; Guild Wars: Don Gizmo, Yan Li; Eve: Kanec; SWG: Gizmac(sold soul); UO: Don Gizmo(sold soul)

Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 16/12/2004 :  13:43:42  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
blby dotaz ale - je nekde seznam tech counteru a specialit pro crafteni pro jednotlive produkty? Sony tule cast taky moc nezvladla, pri praci u kovadliny pouzivam pri vyrobe nejakych drobnosti takovy ptakoviny jako je magical shift a buh vi co. Malem me dneska zabila vyroba papiru, protoze jsem nemohl najit spravny countery, koho by napadlo, ze na papir potrebuju counter, ktery ma ikonu platove rukavice. A v okamziku, kdy se mi objevi problem na obrazovce, tak se hleda dost tezko.

diky za pripadnou pomoc
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 16/12/2004 :  14:18:49  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

blby dotaz ale - je nekde seznam tech counteru a specialit pro crafteni pro jednotlive produkty? Sony tule cast taky moc nezvladla, pri praci u kovadliny pouzivam pri vyrobe nejakych drobnosti takovy ptakoviny jako je magical shift a buh vi co. Malem me dneska zabila vyroba papiru, protoze jsem nemohl najit spravny countery, koho by napadlo, ze na papir potrebuju counter, ktery ma ikonu platove rukavice. A v okamziku, kdy se mi objevi problem na obrazovce, tak se hleda dost tezko.

diky za pripadnou pomoc

pravym na ikonu a examine a razem budes vedet k ktere vyrobe kterej patri, ale verim ze cteni je to narocne

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Duncan
New Member

175 Posts

Posted - 16/12/2004 :  14:28:20  Show Profile  Send Duncan an ICQ Message Send Duncan a Private Message  Reply with Quote
quote:

diky za pripadnou pomoc

Nestihat kliknut mozes akurat iba ked idu velmi rychlo za sebou a este ten counter predtym nevyprchal(alebo lagy najma v alchimia dielni u mna), inak to nieje problem, normalne si otvor novy toolbar a tam si daj ikonky za sebou podla jednotlivych povolaniach, sledujes prakticky tak 3 ku kazdej cinnosti a to nieje problem (mozno neskor aj viac, ja som zatial craft 13 lvl)

For the Masurito
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,36 seconds. on eygor Snitz Forums 2000