Author |
Topic  |
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 14:13:10
|
ještě bych chtěl jenom poznamenat - když se oháníš svou praxí v obchodování na Xzone, dám do placu svou praxi s reklamní činností: To, že Wow má nějakou náhodu na Xzone 2:1 může znamenat několik věcí. Nejpravděpodobnější vidím o něco lepší reklamu, kdy Wow vsadil na associaci Wow se jménem Blizzard a EQ2 vsadil na associaci s EQ1. Ta associace s EQ1 může být jedním důvodem, proč lidé, kteří EQ1 nehráli moho být podvědomě méně nakloněni koupit EQ2 než Wow. Druhým důvodem může být fakt, že Wow se rozběhne na slabších počítačích než EQ2 a tudíš každý, kdo plánoval hrát novou onlinovku, má starší počítač a neplánuje upgrade do vánoc se rozhodne pro Wow, i kdyby to byla krátkodobá zábava. Potom po upgrade jednoduše přejde. A dalším důvodem může být to, co jsem zmínil v minulém postu - přibližně asi z 30 lidí co znám, to má asi 30 objednáno u cdromshopu. Tudíž na Xzone jsou objednávky od toho zbytku. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 14:30:36
|
quote: Originally posted by Khostri Wow má nějakou náhodu na Xzone 2:1
jak vis ze je to nahoda,treba to je tak ve vetsine shopu,stormer aspon predlozil dukaz,to tvoje 'nahodou' nicim podlozeny neni
quote: Originally posted by Khostri Potom po upgrade jednoduše přejde
jak vis ze vsichni co budou hrat WoW to budou hrat jen kvuli hardwaru a pak jednoduse 'prejdou'? LOL? me se treba kreslena grafika WoW libi mnohem vic nez vyumelkovana zvejkackova grafika EQ2 s podle me absolutne odpuzujicima modelama a hejbanim,a rozhodne to nerikam kvuli HW,EQ2 mi bezi na normal detaily celkem fpoho...
quote: Originally posted by Khostri to má asi 30 objednáno u cdromshopu
ted mluvis o WoW?30 lidi co znas jen ty,to docela de ne?kdyz to porovnam s 10 lidma co momentalne hrajou EQ2 ?
quote: Originally posted by Khostri No musím také říci, že nesnám nikoho, kdo nějakou onlinovku koupil na Xzone
jak rek stormer,jen u WoW se to pohybuje v desitkach,coz u jednoho titulu jde ne?a dalsi veci na xzone sou dokonce uz vyprodany!a 1.299 za WoW mi prijde jako slusna cena,sam se klidne priznam ze to mam za tu cenu predobjednanou,uz jen pro to ze je to ceskej obchod a podporim tim cecha a ne nakyho kanadana z cdromshopu kerej ma uz namastenou kapsu...
quote: Originally posted by Khostri čtu, že Wow je sice hezký, ovšem bez hlubšího smyslu
tak tohle mi spis prijde jako jedna pani povidala...ja fakt zatim treba kdyz sem se nekoho zeptal napr. v DAoC tak mi zatim kazdej rek ze se chysta do WoW (ze by kvuli pvp?),o EQ2 sem neslysel...ale asi zalezi na koho zrovna treba narazis no...
|
i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ? |
Edited by - SHIMI on 17/09/2004 14:35:37 |
 |
|
Stormer
New Member

446 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 14:35:02
|
oba reagujete uplne na neco jinyho nez o co v tom flamu slo puvodne... na xzone se hry mmorpg hry nekupujou.. ano souhlasim.. ja taky zadnou mmorpg z cz nemam..
ale zpet k tematu proc bude hrat vic lidi wow nez eq2.. khostri to vlastne napsal za me.. takze nevim proc me flamuje kdyz to sam uznava ;P proste wow bude masovejsi diky asociaci s W svetem.. pro plno lidi to bude prvni mmorpg jen z duvodu ze milujou W... navis HW narocnost tehlech her je nesrovnatelna.. dalsi + pro WOW.. moznost PvP.. dalsi + pro WoW..
nevim.. ale nejak mi to wow vychazi ve vsech ohledech lepsi nez eq.. i kdyz ja budu asi taky hrat oboje.. uvidime |
http://www.mmorpg.cz |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 14:37:01
|
Já se s níkým nedohaduju. Jen jsme odpověděl a prezentoval svůj názor. Ať si klidně jde hrát každej, co ho baví. Já také samozřejmě vyzkouším obojí, ale pravděpodobně zůstanu u EQ2 a budu hrát s lidma, se kterými se znám a se kterými si rozumím. Nemám potřebu si dokazovat, že budu hrát někde, kde hraje každej. Takže i pokud bude mít Wow větší populaci, stejně si vyberu tu hru, kde se budu bavit. A tak mi je srdečně jedno, jestli půjdpu lidi, co neznám jinam. Já také neprezentuju svůj názor jako jediný správný. Wow jsem neviděl, takže to mám jen z různých for, od lidí z bety atp. Až to uvidím, třeba změním názor, ale mě osobně EQ2 (alias BAldurs Gate online jak někdo napsal) zatím přitahuje více. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Griswold
Starting Member

87 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 15:16:09
|
Jak to tak tady ctu tak me pripada jako kdyz vas nekdo nuti hrat tu ci onu hru. Wow ma objednano vic lidi no a co? EQ2 je zase pro nekoho hned nuda. Ja osobne 100% skusim obe hry. Opravdu me pripada, ze vam snad Blizzard a Sony posilaji emaily ze MUSITE hrat zrovna tu jejich hru a ted si tady vylevate pocity proc to zrovna vy nebudete hrat. Ale nebojte se myslim ze i tak se u o obou zminovanych bude bavit hodne hracu kteri budou nakonec spokojeni. |
Thumach For The Horde |
 |
|
Kurik
Average Member

1444 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 15:30:21
|
quote: Originally posted by Van Tassel
Nelibilo se mi, ze se kouzla ziskavaji automaticky po kazdem dingu. Nicmene to vypada, ze od 20 levelu se budou muset kupovat a vsadil bych i na to, ze high end hra bude stejna jako v eq1 - tedy kouzla budou k dispozici pouze jako dropy.
popravde, co tak na to koukam, tak to bude spis jako v horizons... cely crafteni s receptama padajicima z potvor a tak... jen letmej dojem, zatim neoverenej, nic me nejak ke krafteni v eq2 nelaka |
 |
|
Atronach
Moderator

2069 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 15:30:49
|
No me prisel email od sony, kde bylo napsano, ze musim hrat eq2 a tenhle mail poslat na dalsich 10 adres jinak ma postava bude porad umirat a nakonec z ni bude gimp.
 |
WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 15:36:03
|
quote: Originally posted by Kurik popravde, co tak na to koukam, tak to bude spis jako v horizons... cely crafteni s receptama padajicima z potvor a tak... jen letmej dojem, zatim neoverenej, nic me nejak ke krafteni v eq2 nelaka
No nerekl bych :)
Nevim kam koukas, ale cituji napr.:
What are crafting events and how do I use my crafting arts? (new) The special events are a random occurrence during your tradeskill process. You will have to the end of that round to use the correct reactive art. If you don't use the correct reactive art or hit the wrong reactive art bad things will happen to you. These will range from automatically failing your next round to taking damage ( and yes this can kill you). The good thing though is if you do succeed in using the correct reactive art you will gain a bonus. You might automatically succeed that round or gain a small bonus to your progress. These will help with the monotonous feeling that people are experiencing with just watching the numbers go by.
atd. atd. atd. atd.
Studijni material pro tvoje koukani: http://eqiiforums.station.sony.com/eq2/board/message?board.id=btrades&message.id=685
|
Edited by - VT on 17/09/2004 15:36:18 |
 |
|
Griswold
Starting Member

87 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 15:39:40
|
to attro: Provokatere jeden. |
Thumach For The Horde |
 |
|
Kurik
Average Member

1444 Posts |
Posted - 17/09/2004 : 20:05:41
|
asi budu muset prekonat odpor a podivat se na ofic fora, co tma o tom pisou, ve hre to moc vysvetleny neni, jakej postih budu mit, kdyz se na to telo/dusi vyprdnu |
 |
|
Stormer
New Member

446 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 10:03:16
|
quote: Originally posted by Khostri
ještě bych chtěl jenom poznamenat - když se oháníš svou praxí v obchodování na Xzone, dám do placu svou praxi s reklamní činností:
...
A dalším důvodem může být to, co jsem zmínil v minulém postu - přibližně asi z 30 lidí co znám, to má asi 30 objednáno u cdromshopu. Tudíž na Xzone jsou objednávky od toho zbytku.
takze jeste statistiky z amazon.com
World of WarCraft - Amazon.com Sales Rank: 16 EverQuest II - Amazon.com Sales Rank: 297
myslim ze tohle uz se da brat jako objektivni a presvedci vas to.. ale nic proti EQ2.. az bude nejakej lepsi HW v prodeji tak to bude snad i hratelny ;) |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 10:15:30
|
no pro kazdyho je neco :) ja bych zase po zkusennostech z bety na wow nedal ani halir |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Kurik
Average Member

1444 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 13:07:17
|
quote: Originally posted by Stormer takze jeste statistiky z amazon.com
World of WarCraft - Amazon.com Sales Rank: 16 EverQuest II - Amazon.com Sales Rank: 297
myslim ze tohle uz se da brat jako objektivni a presvedci vas to.. ale nic proti EQ2.. az bude nejakej lepsi HW v prodeji tak to bude snad i hratelny ;)
tak to je ale sakra hukot |
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 13:16:37
|
quote: Originally posted by Stormer
quote: Originally posted by Khostri
ještě bych chtěl jenom poznamenat - když se oháníš svou praxí v obchodování na Xzone, dám do placu svou praxi s reklamní činností:
...
A dalším důvodem může být to, co jsem zmínil v minulém postu - přibližně asi z 30 lidí co znám, to má asi 30 objednáno u cdromshopu. Tudíž na Xzone jsou objednávky od toho zbytku.
takze jeste statistiky z amazon.com
myslim ze tohle uz se da brat jako objektivni a presvedci vas to.. ale nic proti EQ2.. az bude nejakej lepsi HW v prodeji tak to bude snad i hratelny ;)
top14 z cdromshopu: 1.Shadowbane: Rise Of Chaos Expansion US$17.82
2.Ultima Online 7Th Anniversary Ed.Mb US$20.61
3.Dark Age Of Camelot US$14.58
4.Dark Ages Of Camelot Gold W/ Shrouded Isle Expansion US$21.38
5.Dark Age Of Camelot: Trials Of Atlantis Expansion US$21.99
6.Prebook: World Of Warcraft US$49.99 Buy Now!
7.Dark Age Of Camelot Platinum Edition US$28.99
8.Star Wars Galaxies US$24.99
9.Final Fantasy Xi Online US$52.99
10.Horizons US$37.86
11.Lineage II: The Chaotic Chronicle US$31.99
12.City Of Heroes US$47.99
13.Prebook: Everquest II US$49.99
14.Planetside Core Combat Expansion US$24.30 |
i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ? |
Edited by - SHIMI on 18/09/2004 13:26:31 |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 14:17:27
|
Ale to je v poradku.
Nerad hraju hru, kterou hraje kazdy. Vybiram si kvalitu a ne podle toho jak se co prodava (proto jsem hral napr. i pul roku Endless Ages).
Tohle uz proste na svem monitoru v mmorpg 21 stoleti videt nechci: http://games.tiscali.cz//images/wow/b0gl.jpg
Nicmene nerikam, ze Wow nezkusim, ale ted mne odrazuje i to, ze ji bude hrat velke mnozstvi hracu a tedy zde bude mnohem vetsi koncentrace sracu (vedle napr. toho, ze ma minimum classu, je celkove jednoduzsi nez jednoduche eq2 a je to mnohem vic diablo like slashovka nez eq2).
Proc ja ateista, pvp hrac hraju/budu hrat pve hru? Pac verim, ze jednou udelaji bud ffa nebo good versus evil pvp server a ja chci byt pripraven . |
Edited by - VT on 18/09/2004 14:35:42 |
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 15:03:57
|
Ale to je v poradku.
Nerad hraju hru, kterou hraje kazdy. Vybiram si kvalitu a ne podle toho jak se co prodava (proto jsem hral napr. i pul roku Endless Ages).
Tohle uz proste na svem monitoru v mmorpg 21 stoleti videt nechci: http://games.tiscali.cz//images/wow/b0gl.jpg
Nicmene nerikam, ze Wow nezkusim, ale ted mne odrazuje i to, ze ji bude hrat velke mnozstvi hracu a tedy zde bude mnohem vetsi koncentrace sracu (vedle napr. toho, ze ma minimum classu, je celkove jednoduzsi nez jednoduche eq2 a je to mnohem vic diablo like slashovka nez eq2).
Proc ja ateista, pvp hrac hraju/budu hrat pve hru? Pac verim, ze jednou udelaji bud ffa nebo good versus evil pvp server a ja chci byt pripraven .
pekne si protirecis... na jednu stranu rikas ze si vybiras kvalitu a na druhou stranu ze nehrajes hry ktery hraje kazdej (bez ohledu na to jak je kvalitni?) a dal...vadi ti grafika WoW...chces rict ze Endless Ages maj dobrou grafiku?LOL a ve WoW nebude (i pres mensi pocet classu) imho kazdej char stejnej jako prave v EQ kde se chary lisej akorat vybavou a nesnaz se bejt prehnane spisovnej tim,ze budes psat jednoduzsi jinak si klidne ver na mesiase az ti za par let prinese nakej pvp server...do ty doby budu smazit PvP WoW kery budu mit hned od zacatku implementovany do hry
|
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 15:26:42
|
Jak muze American jako ty vedet co je spisovny? (ne ze by to co vt napsal bylo ale o to nejde) |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 15:42:00
|
quote: Originally posted by SHIMI pekne si protirecis... na jednu stranu rikas ze si vybiras kvalitu a na druhou stranu ze nehrajes hry ktery hraje kazdej (bez ohledu na to jak je kvalitni?) a dal...vadi ti grafika WoW...chces rict ze Endless Ages maj dobrou grafiku?LOL
Vubec si neprotirecim. Nikde jsem nepsal, ze wow nebudu hrat jenom kvuli grafice.
To, ze mi vadi grafika nema vubec nic spolecneho s Endless Ages a jeji grafikou (proc vlastne tyhle dve entiny spojujes?). O Endless Ages jsem se zminil jako o populacne chude mmorpg, ktera je velice kvalitni.
quote:
a ve WoW nebude (i pres mensi pocet classu) imho kazdej char stejnej jako prave v EQ kde se chary lisej akorat vybavou
Zde se zastav. Prave hrajes betu a nevis zhola nic. Ja mluvil o poctu classu. Cisla jsou informace, ale netroufnu si jeste predjimat jak dalece budou classy v eq2 ci wow od sebe odlisne.
quote:
jinak si klidne ver na mesiase az ti za par let prinese nakej pvp server...do ty doby budu smazit PvP WoW kery budu mit hned od zacatku implementovany do hry
Mesias? Kde jsem zminil mesiase? Vychazim z historie a ta se opakuje.
Budes hrat wow pvp? No to je super. Ale proc jen do te doby? Co je to "do te doby"? Do doby nez vyjde EQ2 pvp server?
Hrozne spatne Shimi dokazes svym mozkem zpracovavat psany text. Imho si text precti vickrat a bude to ok. |
Edited by - VT on 18/09/2004 15:46:09 |
 |
|
Kurik
Average Member

1444 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 15:54:54
|
s tim porovnani rozdilu mezi postavami ma shimi pravdu, sice jsou obe rhy ve fazi bety, ale velice blizko dokonceni a system vyvoje postav je v tuhle chvili dany, muze se casem zmenit, ajko to soe udelalo u SWG, ale v tohle chvili bude EQ2 co se tyka vyvoje postavy skutecne velice omezeny a pokud ten system chapu dobre (vsetne dorovnani skillu na levelu) tak skutecne rozdily mezi postavami budou ve vybaveni.
K systemum v rubies nebo anarchy online to ma tak daleko, az je to smutne. sice chapu, ze lidem se chce vetinou jenom sednout amlatit potvory, ale pokud EQ2 do hry vklada na dnesni pomery ponekud drsnou DP (vyrazna potreba dojit si pro telo, poniceni predmetu) pak nechapu, proc z vyvoje postavy dela v podstate neexistujici zalezitost. |
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 15:56:44
|
quote: Originally posted by Van Tassel wow nebudu hrat jenom kvuli grafice
tak ty wow nebudes hrat vubec?
quote: Originally posted by Van Tassel grafika nema vubec nic spolecneho s Endless Ages
ja myslel ze od mmorpg 21.stoleti vyzadujes i kvalitni grafiku,nebo ne ?
quote: Originally posted by Van Tassel netroufnu si jeste predjimat jak dalece budou classy v eq2 ci wow od sebe odlisne
to ja taky ne,ale pokud bude EQ2 aspon trochu podobna jednicce tak kazdej char bude temer totoznej
quote: Originally posted by Van Tassel Co je to "do te doby"?
tim se nemyslel ze prejdu na EQ2,myslel sem to,ze ty budes dlouho cekat nez (pokud vubec nekdy) dostanes pvp server,zatimco ja do ty doby cekat nemusim a muzu hrat pvp hned od zacatku a ne cekat az si hraci vyzadonej EQ2 PvP server i presto ze ve vyvoji hry se s EQ2 nepocitalo a zatim ani nepocita |
Edited by - SHIMI on 18/09/2004 16:00:16 |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 15:58:03
|
quote: Originally posted by Kurik
s tim porovnani rozdilu mezi postavami ma shimi pravdu, sice jsou obe rhy ve fazi bety, ale velice blizko dokonceni a system vyvoje postav je v tuhle chvili dany, muze se casem zmenit, ajko to soe udelalo u SWG, ale v tohle chvili bude EQ2 co se tyka vyvoje postavy skutecne velice omezeny a pokud ten system chapu dobre (vsetne dorovnani skillu na levelu) tak skutecne rozdily mezi postavami budou ve vybaveni.
K systemum v rubies nebo anarchy online to ma tak daleko, az je to smutne. sice chapu, ze lidem se chce vetinou jenom sednout amlatit potvory, ale pokud EQ2 do hry vklada na dnesni pomery ponekud drsnou DP (vyrazna potreba dojit si pro telo, poniceni predmetu) pak nechapu, proc z vyvoje postavy dela v podstate neexistujici zalezitost.
Spatne.
Jsi v bete, meni se kazdou chvili. Kazdou hodinou, kazdym patchem je jina.
To, ze mas na prvnich levelech kouzla automaticky neznamena, ze to tak bude stale (budou kupovana, budou qesstovn, budou dropable atd.).
To, ze skilly ted moc nefunguji, neznamena, ze nebudou fungovat jako v EQ1.
Jsi v bete. Vidis pouze levely kolem 5 levelu. Nevis o hre jako takove vlastne nic. |
Edited by - VT on 18/09/2004 16:03:12 |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 16:06:25
|
quote: Originally posted by SHIMI
Endless Ages ma kvalitni grafiku, stejne jako kvalitni originalni system hry. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 16:07:34
|
quote: Originally posted by SHIMI tim se nemyslel ze prejdu na EQ2,myslel sem to,ze ty budes dlouho cekat nez (pokud vubec nekdy) dostanes pvp server,zatimco ja do ty doby cekat nemusim a muzu hrat pvp hned od zacatku a ne cekat az si hraci vyzadonej EQ2 PvP server i presto ze ve vyvoji hry se s EQ2 nepocitalo a zatim ani nepocita
Jak jsem psal je to super, hraj wow pvp, vzhledem k tomu, ze hraju a kupuju vse tak ho taky asi budu hrat. Ale uz se zklidni. Zde neni thread o tom, co budes delat za x dni ve wow. Tohle je EQ2 beta thread.
Fejetony o tom co budes delat ve wow zapisuj do wow fora.
|
Edited by - VT on 18/09/2004 16:10:19 |
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
|
Kurik
Average Member

1444 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 17:08:19
|
Spatne.
Jsi v bete, meni se kazdou chvili. Kazdou hodinou, kazdym patchem je jina.
To, ze mas na prvnich levelech kouzla automaticky neznamena, ze to tak bude stale (budou kupovana, budou qesstovn, budou dropable atd.).
To, ze skilly ted moc nefunguji, neznamena, ze nebudou fungovat jako v EQ1.
Jsi v bete. Vidis pouze levely kolem 5 levelu. Nevis o hre jako takove vlastne nic. [/quote] eq je ve velmi pokrocile fazi bety. neverim, ze udelaji kompletni rework class systemu a skill systemu. pokud ano, super, podle toho, co hlasi vyvojari v oficialnich dokumentech a co je ve hre, to tak proste nevypada.
kouzla jsou vybaveni, neni to vec vazana na postavu. to jen tka pro vyjasneni pojmu |
 |
|
hRoch
Moderator

360 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 17:33:47
|
Flame ON
"WoW ma opravdu velmi spatnou grafiku " http://www.volny.cz/darkthx/wowbeta
A k te grafice, v 21. stoleti s nejrychlejsim dostupnym HW si radeji zahraju hru na max. detaily s plynulou a zivou "low poly" grafikou, nez hru s umelou a cukaci grafikou. Ze to bude za nejaky cas plynule? (rok? 2?) Za par let se jim na tu hru muzu leda tak...
A jak znam SOE a jejich tymy, tak ty budou radi, kdyz opravej bugy, nebude jim to lagovat, nebudou shazovat servry kazdy den a s kazdym patchem nebudou mit dalsich xxx bugu.
Jinak preji prijemne zonovani .
Flame OFF |
DAoC, AC2, SWG, WoW, EQ2, VG, AO, Rift, SWToR, GW2, WildStar. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
|
Stormer
New Member

446 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 18:25:08
|
VT ty ses hrozne naivni.. si myslis co vsechno ve hre bude upraveno jen ze si to prejes ty a dalsi hraci.. ale ver mi.. nebude.. uz by ses mohl poucit .. myslim ze mas vic zkusenosti nez vetsina lidi tady.. takze se zamysli.. a uprimne rekni.. verim sam tomu co pises?
eq2 se proste pustila zhruba stejnou cestou jako CoH a dalsi moderni hry... pro HC hrace to moc dobry neni.. ale na druhou stranu to prilaka mnohem vic lidi do hry a o to de.. to uz je mozna lepsi zacit uvazovat o hrach typu Mourning.. ale kazdej ma volbu, takze je to jen na nas do ceho pudem ;) |
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 18:29:53
|
quote: Originally posted by Stormer
VT ty ses hrozne naivni.. si myslis co vsechno ve hre bude upraveno jen ze si to prejes ty a dalsi hraci.. ale ver mi.. nebude.. uz by ses mohl poucit .. myslim ze mas vic zkusenosti nez vetsina lidi tady.. takze se zamysli.. a uprimne rekni.. verim sam tomu co pises?
eq2 se proste pustila zhruba stejnou cestou jako CoH a dalsi moderni hry... pro HC hrace to moc dobry neni.. ale na druhou stranu to prilaka mnohem vic lidi do hry a o to de.. to uz je mozna lepsi zacit uvazovat o hrach typu Mourning.. ale kazdej ma volbu, takze je to jen na nas do ceho pudem ;)
nehlede na to ze SOE zmrsi snad vsechno co se ji dostane do pazour...o Blizzardu to imho plati presne obracene |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 18:39:13
|
quote: Originally posted by Stormer eq2 se proste pustila zhruba stejnou cestou jako CoH a dalsi moderni hry... pro HC hrace to moc dobry neni.. ale na druhou stranu to prilaka mnohem vic lidi do hry a o to de.. to uz je mozna lepsi zacit uvazovat o hrach typu Mourning.. ale kazdej ma volbu, takze je to jen na nas do ceho pudem ;)
Zadna hra uz nebude pro HC hrace. Prvni a posledni byla EQ jednicka. Pak uz se hry pouze "zjednodusovaly".
Proto paraelne hraju EQ1 a pokud z EQ2 nebudu citit kvalitu okamzite ho zahodim.
|
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 19:43:44
|
quote: Originally posted by Van Tassel Zadna hra uz nebude pro HC hrace. Prvni a posledni byla EQ jednicka. Pak uz se hry pouze "zjednodusovaly".
Proto paraelne hraju EQ1 a pokud z EQ2 nebudu citit kvalitu okamzite ho zahodim.
Co je hra pro HC hrace? Hra, kde sebevetsim powerlevelovanim se na max nedostanes v radu mesicu? Osobne si treba myslim, ze AO spoustu vlastnosti takovy hry ma Ale to je vicemene ot. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 19:45:40
|
quote: Originally posted by Octopuss
quote: Originally posted by Van Tassel Zadna hra uz nebude pro HC hrace. Prvni a posledni byla EQ jednicka. Pak uz se hry pouze "zjednodusovaly".
Co je hra pro HC hrace? Hra, kde sebevetsim powerlevelovanim se na max nedostanes v radu mesicu? Osobne si treba myslim, ze AO spoustu vlastnosti takovy hry ma Ale to je vicemene ot.
Jo AO taky.
(mimochodem EA je EQ scifi fps (sill based hra, v podstate stejne postihy za smrt jako v eq atd.; takze ea taky neni uplne nejvic newbie friendly) |
Edited by - VT on 18/09/2004 19:59:03 |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 22:58:12
|
quote: Originally posted by hRoch
A jak znam SOE a jejich tymy, tak ty budou radi, kdyz opravej bugy, nebude jim to lagovat, nebudou shazovat servry kazdy den a s kazdym patchem nebudou mit dalsich xxx bugu.
Jak znam vyvoj mmorpg her, tak WoW bude kvuli absolutne nulove zkusennosti blizzardu s mmorpg ta nejzabugovanejsi hra. Pvp v ni navic bude o nicem a nehratelny bo budou charaktery ultimatni a charaktery naprd a ty se budou jen prubezne s ruznym cislem patche menit (coz predvadi blizzard uz u svych pseudommorpg). |
|
Edited by - Pertha on 18/09/2004 22:59:42 |
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
Posted - 18/09/2004 : 23:22:34
|
quote: Originally posted by Pertha nulove zkusennosti blizzardu s mmorpg
heh lidi co pracujou na WoW co ted sou v blizzardu samozrejme driv onlinovky delali...si myslis ze vemou lidi z W3 a reknou jim : koukejte udelat mmorpg?zamysli se trochu...jinak SOE ma zkusenosti s mmorpg celkem bohaty,ale staci se kouknout na SWG a bude ti jasny ze jim sou na prd kdyz se z nich neponaucej
quote: Originally posted by Pertha predvadi blizzard uz u svych pseudommorpg
jak si muzes bejt jistej ze to co blizzard dela s napr. diablem2 bude delat i ve WoW a ze PvP v nem bude na prd?jsi snad jasnovidec?
|
 |
|
Atronach
Moderator

2069 Posts |
Posted - 19/09/2004 : 08:06:04
|
quote: nehlede na to ze SOE zmrsi snad vsechno co se ji dostane do pazour...o Blizzardu to imho plati presne obracene
Hele zkusme to takhle. Predstav si ze jsi sef banky co ma dat uver na jeden projekt a prijdou za tebou lidi od Blizzardu a SOE. Tak zacneme realne hodnotik. Copak nabizi Blizz... -kvalitni singlovky ktere vydelali hodne penez -kvalitni MULTIPLAYEROVKY ktere jsou na spici hodnoceni nejhranejsich her.
A co pak SOE... -zkusenost s tvourbou ONLINE her -kvalitni ONLINE hry ktere jsou na spici hodnoceni nejhranejsich her.
Pokud to bez emoci a strizlive zhodnotis, imho vyhraje SOE. Nikdo ti totiz nezaruci ze firma ktera dela banany (multiplayer hra ktera ma cloveka bavit jedno kolo) umi udelat i dobre hrusky (onlajnovky) i kdyz Blizz jsou kouzelnici ale je celkem risk.
SOE ma zkusenosti ma lidi na to udelat dobrou onlajnovku. Uz to dokazali. A pokud ji nepokazi (pro kazdeho je pokazeni neco jineho, zda je to dobre ci spatne ukazi az statistiky hrajicich a platicich hracu) BUDE EQ2 dobra hra.
|
WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 19/09/2004 : 08:41:37
|
quote: Originally posted by SHIMI
jak si muzes bejt jistej ze to co blizzard dela s napr. diablem2 bude delat i ve WoW a ze PvP v nem bude na prd?jsi snad jasnovidec?
protoze sem hral betu, a vadi me na wow presne to proc jsem odesel z swg - sice tam bylo pvp ale byla to singlovka, kde sice clovek mohl nakupovat od ostatnich hracu ale to bylo tak vsechno protoze dva lidi v tymu byli na vpodstate vsechny moby zbytecne moc takze se blizzard rozhodl zacit tam kde to soe "pokazilo" a udelat to stejne jen v jinym prostredi
|
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 19/09/2004 : 11:39:47
|
pvp je taky jediny misto kde tu grupu pouzijes a tam mozna taky ne, protoze jsem jeste nevidel hru a neverim tomu ani u wow kde by masivni pvp nebylo nehratelny kvuli lagum
ze to funguje pri par hracich v bete neznamena, ze to bude fungovat pri ostrym nasazeni |
|
 |
|
Stormer
New Member

446 Posts |
Posted - 19/09/2004 : 11:52:13
|
quote: Originally posted by Pertha
pvp je taky jediny misto kde tu grupu pouzijes a tam mozna taky ne, protoze jsem jeste nevidel hru a neverim tomu ani u wow kde by masivni pvp nebylo nehratelny kvuli lagum
ze to funguje pri par hracich v bete neznamena, ze to bude fungovat pri ostrym nasazeni
obsazovani mest neni jen o pvp.. sou tam normalne nepratelsky npc drsny.. teda podle tech clanku... nehral sem, tak nevim jaky to je.. ale doufamze to nezklame |
 |
|
Anomaly
New Member

132 Posts |
Posted - 19/09/2004 : 13:12:15
|
quote: Originally posted by Pertha
ze to funguje pri par hracich v bete neznamena, ze to bude fungovat pri ostrym nasazeni
no samozrejme, pokud nebudes chtit hrat v grupe, nemusis, kazdopadne questy typu zabij xy monster se v grupe delaji mnohem snaze a nektere questy proste bez grupy sam ani neudelas, pokud na to nebudes mit lvl. |
 |
|
Kurik
Average Member

1444 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 00:46:41
|
quote: Originally posted by James
Mam 2 problemy. Tim prvnim je, ze kdyz se snazim udelat screenshot hra se zasekne a pomuze pouze reset. Kazde cca 3 hodiny dojde k automatickemu odpojeni do "logovaciho" menu prestoze spojeni jede dobre. Mate nekdo podobne problemy nebo jsem v tom sam ?
screeny mi taky nesly vzit, pouzil sem fraps a beru screeny pres nej. automaticke odpojeni sme nezaznamenal, 3 hodiny v kuse sem ale v te srajde nevydrzel jeste :-) |
 |
|
Atronach
Moderator

2069 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 07:04:04
|
Me screenshot zhodi hru do windows. Pokud jde o odpojovani, ano stava se to. Je to imho dano zatizenim/pretizenim zony, restarty atp. Proste beta. |
|
 |
|
Khandar
New Member

352 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 08:06:07
|
me screenshoty jdou v poho... |
so... |
 |
|
Rashaverak
Senior Member

3722 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 10:48:41
|
koukam ze jsem spoluspustil docela zajimavej flame :)
kazdopadne lidi z wow lobby me presvedcili ze to treba nebude tak sly a mozna to i zkusim, ackoliv grafika wow mi nesedi, ale me ostatne od blizzardu vyjma starcraftu nesedela grafika v zadne hre.
co se tech cisel tyce, uvidime kolik celkove bude kterou hru hrat lidi, me kazdopadne nasralo kdyz se teady par lidi zacalo vylejvat jak drtiva vetsina cechu bude hrat wow a je to jisty, ty cisla co jste sem dali nemaji zadnou vypovidaci hodnotu.
dale spousta lidi hraje onlinovku, jednu onlinovku velmi dlouho, je to jejich vec, maji radi svoji postavu a i kdyz uz je hra samotna nebavi nechteji se ji vzdat, proto je tedy eq2 delany tak aby i rekneme za rok byl jeste na spici, kdezto wow je uz ted graficky 2 roky za konkurenci, toliko k narocnosti. optimalizace enginu je vec jina, nejsem schopen posoudit. Nadruhou stranu vy jste ?
a posledni vec ja opravdu nechapu proc se lide kteri maji radi wow hadaji na eq2 foru ze wow je nejlepsi a eq2 je shit, tak ho nehrajte. Ze vseho nejvic me vase snaha pripada jako ze se bojite ze wow zadnej cech hrat nebude tak se snazite delat nabor abyste se necitili osamocene. |
lastfm |
 |
|
Shemiramoth
Moderator

4339 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 11:18:59
|
quote: Originally posted by Rashaverak
a posledni vec ja opravdu nechapu proc se lide kteri maji radi wow hadaji na eq2 foru ze wow je nejlepsi a eq2 je shit, tak ho nehrajte. Ze vseho nejvic me vase snaha pripada jako ze se bojite ze wow zadnej cech hrat nebude tak se snazite delat nabor abyste se necitili osamocene.
WoW je opravdu hnusny, ale kdo zere Warcraft svet ho bude hrat i kdyby vypadal jeste hur nez ted. Pro me je ten svet taky lakavej, protoze ho velmi dobre znam (Warcrafty povazuju za jednu z nejlepsich strategii).
Koncem mesice bude invite do EU bety WoW jak vsichni vite, tak doufam ze se podelite, alespon neprimo, o zazitky. Proti WoW mluvi jedna vec a to, ze max level udelas tedka za mesic . Pevne doufam, ze tato "feature" hry je pouze kvuli tomu, aby otestovali hru na vsech levelech. U EQ2 je jistota mnoha mesicu/roku zabavy, konzumni hraci (rozumej hraci co nemaji tolik casu) sahnou pro WoW.
Zkusim asi WoW i EQ2 a uvidime. Nejlepsi zprava je, ze EU servery budou az o nekolik mesicu pozdeji na US servery se mozna nikdo krome amiku ani nepripoji .
|
- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. - When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you. - Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 11:32:49
|
quote: Originally posted by Rashaverak jinak v tom irc chatu rika seo dev toto: Also, we've made a big change in how the death penalty is applied to groups. If you're in a group, all group members will share any deaths that happen. This encourages group play and makes groups share the risks and the rewards of being a team.
coz je docela HC protoze novej hrac jakmile bude fakt hodne velkej noob tak ho hned z kazdy party vykickujou.
Jo takhle uz to funguje. Postih neni nijak vyrazny (asi tak 1-2 procenta level expy za smrt jednoho group membera), ale pokud popada cela grupa, tak je to uz safra citit. |
Edited by - VT on 20/09/2004 11:32:57 |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 12:27:52
|
quote: Originally posted by Shemiramoth
Proti WoW mluvi jedna vec a to, ze max level udelas tedka za mesic . Pevne doufam, ze tato "feature" hry je pouze kvuli tomu, aby otestovali hru na vsech levelech. U EQ2 je jistota mnoha mesicu/roku zabavy, konzumni hraci (rozumej hraci co nemaji tolik casu) sahnou pro WoW.
podle beta for rozumim tomu tak, ze za velmi odvazny krok by povazovali zdvojnasobeni narocnosti, ale podle nich je to velmi narocne uz ted |
|
 |
|
Jaris
wannabe dictator

1545 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 13:04:10
|
no vice serveru ma problem s mensim poctem lidi na serveru a tim padem omezeni hrani ve smyslu grup a raidu - nesezenes lidi, ktere potrebujes
ohledne tech "zon" do insta quest dungu si myslim, ze je urcite nekde v quest logu napsano, kde priblizne je vstup, cili jde i o to, zda se ty questy cilene resi - alespon ja jsem zatim vzdy mel o questu solidni info.
|
Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

|
 |
|
Rashaverak
Senior Member

3722 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 13:51:19
|
nejlepsi dungy mela stejne uo, dobyvani despitu apod. ze se jde v 30 lidech, kde nekteri maj namaxovany postavy a jini hrajou par tydnu, a jde se celej dung. Tyhle novy hry je pulka dungu nuda protoze je vsecko moc slaby, pak je tam 5 minut pasaz kde je to akorat a zbytek je zas moc silnej. to je nahovno, s timhle by meli neco udelat, nejlepe prestat delat expovaci mmo a vratit se ke krasnemu stylu bouchnes, skill vzroste :)
ale je mi jasne ze tohle uz se nevrati. teda vetsina her to ma porad ale je to omezeny zkurvenejma levlama = expama. |
lastfm |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 14:32:09
|
no je to na prilis dlouhou diskuzi asi, ale AO ma takto reseny naprosto vsechny dungeony + newbie playfieldy a je to to co se me na ni libi , narozdil od swg, kam clovek dosel do dungu kde bylo 100 lidi pomalu na kazde obrazovce a potvory nez se objevily uz byly mrtvy
ja vyhodu mmorpg oproti klasicke sitove rpg vidim uplne jinde nez v hadani se o moba |
|
 |
|
Stormer
New Member

446 Posts |
Posted - 20/09/2004 : 16:30:30
|
Ale pokud je pravda, ze EQ2 bezi na enginu SWG a na priblizne stejnem zeleze, tak je to vse jasne. Tento engine proste nezvladne velke mnozstvi lidi v jedne zone :((( (viz. diskuze v SWG foru o zakazech srocovani vice lidi atd.).
v jednom rozhovoru sem cetl ze 1 zona je tak maximalne pro 100 lidi aby to bylo hratelny.. ze zacatku bylo max 65 lidi v zone a vse bylo ok.. ted je prej i pres 130 lidi (outdoor zony) a to uz servery nestihaji.. prej s tim neco zkusijou udelat, ale moc neverim tomu ze by se jim to podarilo nejak vyrazne zoptimalizovat.. snad pomuze ten lepsi HW, kterej jim prej uz prisel ;) |
 |
|
Topic  |
|
|
|