Author |
Topic  |
|
Freck
Starting Member
3 Posts |
Posted - 18/08/2004 : 17:23:00
|
Zdravim Vas, prosil bych Vas o radu ohledne monitoru. Premejslim o koupi, ale nechci nic uspechat, nebo prebrat. Cenova relace od 5k - 7k. Uvitam kazdou podnetnou radu. Jedna se me o CRT monitory. LCD ne. Predem vsem moc moc dik
EDIT: Jedna se me o monitor pro bezne pouzivani. Zadne profi, nebo graficke akce ne. premyslel jsem o tomhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24934
|
Edited by - Freck on 18/08/2004 17:36:41
|
|
| |
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 18/08/2004 : 17:26:11
|
A na co by mel byt ten monitor urcen? |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 18/08/2004 : 17:56:02
|
quote: Originally posted by Freck
No zkušenost s AOC mám, koupil jsem AOC dceři - hroznej obraz, vyměnil jsem ho obratem za AOC vyšší řady a zase běs a hrůza šlo hned zpátky dodavateli ... nakonec jsem to vzdal a rozhodl se nešetřit za každou cenu a pořídil jí LCD Neovo F17. AOC je prostě podle mě shit v porovnání snad s čímkoliv jiným, nicméně jsou to nejlevnější monitory. Upřímně ale musím uznat, že moje oči jsou rozmazlený 19" CRT monitorem EIZO či 17" LCD Neovo takže je možné, že pokud nemáš srovnání bude tento monitor pro tebe bez problému koukatelnej a nebo se AOC za ty cca 2 roky zlepšilo. |
Noe
|
Edited by - Noe on 18/08/2004 17:59:05 |
 |
|
Giross
Starting Member
30 Posts |
Posted - 22/08/2004 : 17:39:51
|
quote: Originally posted by Noe
No zkušenost s AOC mám, koupil jsem AOC dceři - hroznej obraz, vyměnil jsem ho obratem za AOC vyšší řady a zase běs a hrůza šlo hned zpátky dodavateli ... nakonec jsem to vzdal a rozhodl se nešetřit za každou cenu a pořídil jí LCD Neovo F17. AOC je prostě podle mě shit v porovnání snad s čímkoliv jiným, nicméně jsou to nejlevnější monitory. Upřímně ale musím uznat, že moje oči jsou rozmazlený 19" CRT monitorem EIZO či 17" LCD Neovo takže je možné, že pokud nemáš srovnání bude tento monitor pro tebe bez problému koukatelnej a nebo se AOC za ty cca 2 roky zlepšilo.
Tomu bych věřil, jednou jsem byl v ProCe a když jsem kupoval už nevím co, tak tam přišel nějakej chlap a donesl tam dva monitory AOC, že jsou K.O. a že se mu to stalo už 2x, to vážně neni žádnej zázrak. Já teda nemám taky nic profi (19" proview plochou), ale paráda. EIZO je EIZO. V energetice má kámoš na nákresy zapojený dva 21" monitory EIZO a to je kvalitka samo o sobě. |
Edited by - Giross on 22/08/2004 21:32:29 |
 |
|
elidor
Administrator

1340 Posts |
Posted - 22/08/2004 : 18:24:20
|
kdybych si kupoval nyni CRT tak se podivam opet po Fujitsu Siemens mel jsem x174 a spokojenost kam az to de. cemu bych se urcite vyvaroval jsou Acer ..i kdyz mi ta znacka byla sympaticka, tak nyni jsme koupili do prace 4 CRT a 4 LCD z toho je 2x CRT neseriditelne a 1x LCD vubec nezaclo fungovat. vim ze to je nahoda, nicmene k tomu prictu jednani s dovozcem (ihned po vybaleni zjisten defekt nestaci k vymene kus za kus, ale jen k oprave), absenci ovladacu (jen ke stahnuti na internetu) pricemz cd s prezentaci znacky se ke vsemu veslo (ovladace na to cd jiz ne). Dobry zkusenosti v teto levne kategorii jsem mel s ADI, ale monitoru jsem se vzdy stacit zbavit driv nez mohl zacit zlobit. Pokud jeste nemas monitor, tak ho kupuj jen tak ze si ho nechas predvest . Urcite nenakupuj neco cos nevidel v praxi (to si muzes dovolit u jinych komponent). Zalezi i na tom jaky mas oci .. nekomu vadi 85hz nekomu (ja) i 100. Kazdopadne za 7k si uz dneska muzes dovolit pomerne obchazet a koukat po vic znackach, vyuzij toho, ten monitor budes mit na stole aspon dva roky, tak at po tydnu nemas pocit zes to uspechal. |
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett] |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 22/08/2004 : 19:03:34
|
za 7k jedine dell P1110 |
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
Freck
Starting Member
3 Posts |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 23/08/2004 : 12:02:12
|
hm..to vypada zajimave.. neni ta cena az moc podezrela?
http://www.dovozce.cz/_importer/index.php?akce=detail&id=259&nadkategorie=1
Za 4 roky starej monitor. Rozhodně není. Monitory sem tahaj ze zahraničí kde je vyřazují velký instituce při výměnách za nový. Firma co dodá nový monitory zdarma zlikviduje starej monitor tím, že ho prodá na východ a jediný repas co snima dělaj je, že ho omejou od zažranýho prachu. |
Noe
|
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 24/08/2004 : 19:15:58
|
já mam tohle
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=40398
a jedu v 1152 x 864, 105
není to žádnej zázrak ale obraz je průměrně kvalitní, za tu cenu myslim úplně v pohodě, mam porovnání s compaq p70 a horší teda rozhodně není |
offline |
 |
|
|
Topic  |
|