Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 ADSL
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 12/05/2004 :  17:34:25  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
no já z toho pochopil, že nebudu mít telefon zadarmo ale pouze získám narozdíl od DialUpu slevu na můj tarif pokud budu mít ADSL.
Například tarif Telefon Universal který běžně stojí 495 Kč mě bude stát pouze 279Kč pokud si tohle ADSL objednám.

Ale na druhou stranu mě přijde, že tu slevu získám při jakýmkoliv ADSL a ne pouze při Internet Express. Takže stále nevidím žádný výhody oproti klasickému ADSL.

tech 279,- je v tech 999,- na ty ostatni tarifi asi zistakavas tu slevu 99,-

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 12/05/2004 :  17:35:14  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tragedy

Noe: Nebud naivni :)

Počkej já tohle všechno vím. Ale to nadšení vyplívá z toho, že Telecom udělal velmi průlomový krok tímhle, který podle mě velice urychlí vznik internetových videopůjčoven. A je jen otázkou času, kdy budou v nabídce i ty horký novinky včetně bonusů, tohle už zajistí konkurence.
Důležitý je, že to někdo rozjíždí a to já ocenuji. A navíc je to velice dobrý strategický trh.

edit: poslední věta

Noe

Edited by - Noe on 12/05/2004 17:45:48
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 12/05/2004 :  18:05:14  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mickk

tech 279,- je v tech 999,- na ty ostatni tarifi asi zistakavas tu slevu 99,-

quote:
Lze službu Internet Expres poskytovat společně s cenovým programem Telefon Universal a Telefon Universal dialog?

Na vybrané telefonní stanice lze objednat pouze datovou část služby Internet Expres, tedy pouze vlastní ADSL. Nelze jej však kombinovat s cenově zvýhodněním cenovým program Telefon Universal nebo Telefon Universal dialog. Konkrétně se jedná o zvýhodněnou kategorii stanic (například Telefonní stanice členů Českého svazu bojovníků za svobodu), u kterých již nyní vlastní měsíční paušální poplatek cenového programu je významně zvýhodněn nebo činí 0,- Kč. Tito zákazníci si mohou pouze vybrat cenového programy z kategorie Special

Podle tohoto chápu, že v ceně paušál za telefon není.
Chápu to tak, že pouze nejsi povinen s touto službou platit i klasickou telefonní linku tedy rozdíl oproti klasickému ADSL pouze v tom, že u tohohle paušálu není podmínkou platit i pevnou linku, kdežto klasický ADSL si mít nemoh pokud jsi neměl pevnou linku nebo jsi si jí neobědnal spolu stím.

Pokud platíš pevnou linku získáš pouze slevu na tvůj dosavadní paušál ale tu získám při jakémkoli druhu ADSL takže pro majitele pevných linek nevidím pořád žádnou výhodu.

Noe

Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 12/05/2004 :  18:19:05  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
takhle stranka tvrdi ze mas zaroven i telefon, jinak by nenporovnavali ceny volani
http://www.telecom.cz/internetexpres/neomezena_data_skvele_ceny_volani.php

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 13/05/2004 :  10:33:52  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
mel bych dotazek na lidi co maj doma ADSL nebo s tim maj zkusenosti:

1) od koho to dneska vzit? jedna se mi hlavne o kvalitu - pingy, stabilita, o objem dat a cenu zas tak nejde nejsem warezak potrebuju to na hrani, sem tam stahnout nakej patch atd ;)
2) jakej adsl modem poridit?

Kallath <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 13/05/2004 :  10:34:20  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Mickk: Telefon mas, ale ten tzv. "pausel" neobsahuje zadne volne minuty a kazdou vterinu, kterou provolas platis navic.

Jinak me docela zaujalo srovnani rychlosti stahovani dat... 1GB na 512 za 4 hodiny... hmmm... to pripojeni je bez agregace?

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 13/05/2004 :  10:38:11  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Aragorn: Ja mohu jedine doporucit to co mam. Je to nejevnejsi ADSL na trhu. 3GB limit, 512/128, rychlost mi neklesla pod 50KB/s a pingy jsou vyborne. Stabilni, bez vypadku. Contactel ADSL za 999,- s DPH.
Kouil jsem samoinstalacni sadu (tenkrat tusim za 2700,-), kde byl modem, potrebne kabely a aktivace. Vse bez problemu naisntaloval a od te doby to bezi.

Tragedy
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 13/05/2004 :  11:54:53  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mickk: Telefon mas, ale ten tzv. "pausel" neobsahuje zadne volne minuty a kazdou vterinu, kterou provolas platis navic.

Jinak me docela zaujalo srovnani rychlosti stahovani dat... 1GB na 512 za 4 hodiny... hmmm... to pripojeni je bez agregace?

Agregace je 1:50
oni tam píší malinkým písmem dole ... že ta rychlost stažení je vv případě dosažení max. rychlosti.

Noe

Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 13/05/2004 :  14:58:59  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:

mozna se budes divit, ale spousta lidi z pevny linky volat nechce a volny minuty, teda spis jakysi kredit na volani na pevnou linku je nezajima, ty mas moznost si klidne poriti jiny tarif

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 13/05/2004 :  15:05:36  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Mickk: Ale o to ja se nehadam :) jen tvrdim, ze ADSL od nekoho jineho + "nuceny" pausal od Telecomu mi stale pripada vyhodnejsi :) idealni by bylo, kdybych - kdyz proste nechci volat - nemusel Telecomu platit nic. A nebo platit jen to co provolam. Jenze toho se jeste jen tak nedockame.

Tragedy
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 13/05/2004 :  15:11:10  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mickk: Ale o to ja se nehadam :) jen tvrdim, ze ADSL od nekoho jineho + "nuceny" pausal od Telecomu mi stale pripada vyhodnejsi :) idealni by bylo, kdybych - kdyz proste nechci volat - nemusel Telecomu platit nic. A nebo platit jen to co provolam. Jenze toho se jeste jen tak nedockame.

je to sakra vyhodnejsi pro toho, kdo netelefonuje, a pretahuje 3G o neco malo. Tim usetri dalsich 600 contactelu za data navic
idealni by bylo mit do kazdyho baraku optiku jak v Koreji :)

Edit: HOdne by to vylepsilo prevadeni kreditu z tydne na tyden, protoze verim, ze jsou uzivatele co tejden nestahnou nic a pak za tejden 2G

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.

Edited by - Pertha on 13/05/2004 15:13:22
Go to Top of Page

Khaa
Starting Member

26 Posts

Posted - 16/05/2004 :  05:05:34  Show Profile Send Khaa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aragorn

mel bych dotazek na lidi co maj doma ADSL nebo s tim maj zkusenosti:

1) od koho to dneska vzit? jedna se mi hlavne o kvalitu - pingy, stabilita, o objem dat a cenu zas tak nejde nejsem warezak potrebuju to na hrani, sem tam stahnout nakej patch atd ;)
2) jakej adsl modem poridit?

Zalezo kde bydlis Bydlim Praha na sidliste a ADSL je k nepouziti Ve spicce a o vikendu si neskrtnu (bezne se mi stava ze rychlost u me 512 klesna na 1.8k/s a ping timeout...)
Go to Top of Page

Thor
Junior Guardsman

335 Posts

Posted - 18/05/2004 :  22:57:36  Show Profile  Send Thor an ICQ Message Send Thor a Private Message  Reply with Quote
Heh vy verite ze agragace je jenom 1:50 ? naivky

Tank_Chief
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 18/05/2004 :  23:58:29  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
vole, nikdo nepocital s tim, ze u vas na vesnici budete umet pouzivat internet na vic, nez vybirani mailu ;-)

ego tycoon
Go to Top of Page

Thor
Junior Guardsman

335 Posts

Posted - 19/05/2004 :  00:52:36  Show Profile  Send Thor an ICQ Message Send Thor a Private Message  Reply with Quote
O nasi vesnici netusi lidi veci :)))))

Tank_Chief
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 19/05/2004 :  13:33:21  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Teda ze se k tomu zase vracim, ale... shlednul jsem par reklamnich spotu na Expres. "Neomezeny vysokorychlostni internet" - zajimave spojeni, kdyz uvazite, ze ve chvili kdy neco opravdu stahujete, tak uz neni vysokorychlostni

Tragedy
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 19/05/2004 :  14:50:42  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
na neco jsem narazil tak se jen zeptam jestli nahodou tohodle poskytovatele nepouziva.
ADSL 512 /128 s limitem 3G za 590.- bez dane
od EMEA Telecom , www.ahoj.cz

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 19/05/2004 :  16:00:19  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Pertha: Nic mi to nerika a na DSL.cz o tom neni zadna zminka. Pri te prilezitosti jsem ale zjistil, ze Contactel mi zlevnil moji sluzbu na 650 bez DPH, takze super :)

edit: Jak to je ted s vyberem poskytovatele hlasovych sluzeb? Komuc o musim platit a co ziskam, kdyz nebudu u telecomu? Naprosto nechapu soucasnou sitaci.

Tragedy

Edited by - Tragedy on 19/05/2004 16:02:23
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 19/05/2004 :  16:10:52  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

edit: Jak to je ted s vyberem poskytovatele hlasovych sluzeb? Komuc o musim platit a co ziskam, kdyz nebudu u telecomu? Naprosto nechapu soucasnou sitaci.

vetsinou je to tak, ze si zaplatis pausal telecomu - nejde ten nejnizsi, a pak za hovory uz platis alternativnimu operatorovi ke kterymu jses prihlasenej

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 19/05/2004 :  16:16:20  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

quote:

vetsinou je to tak, ze si zaplatis pausal telecomu - nejde ten nejnizsi, a pak za hovory uz platis alternativnimu operatorovi ke kterymu jses prihlasenej

Hmmm... takze porad pri starym. Takze nanic.

Tragedy
Go to Top of Page

Schatus
New Member

314 Posts

Posted - 23/05/2004 :  15:38:22  Show Profile  Visit Schatus's Homepage  Send Schatus an ICQ Message Send Schatus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pri te prilezitosti jsem ale zjistil, ze Contactel mi zlevnil moji sluzbu na 650 bez DPH, takze super :)

Taky me to az dojalo

nAk|smOke
nAkAshi crew
www.nAkAshi.tk

Schatus (Seeker) - deleted after 3years by fucking non-rp,pvp and fantasy thinking GMs.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 31/05/2004 :  10:48:01  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
http://www.ahoj.cz/index_main?page=ceny_adsl

nemáte někdo s touhle firmou zkušenost, nebo netušíte kde je zakopanej pes. Ty ceny jsou uplně úchvatný až se mi nechce věřit že vtom není žádný háček.

Dále nevíte jestli telecom slučuje lidi od různých providerů pod jednu agragaci (myšleno pochopitelně na jedné ústředně).

Zjednoduším otázku: myslíte, že je uplně jedno od koho ADSL máte nebo jsou rozdíly u různých providerů ?

Noe

Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 31/05/2004 :  11:15:09  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Noe: Pes nebude zakopany nikde. Napriklad Contactel nabizi naprosto stejne sluzby jen o par procent draz... napr. 512/128 3GB Ahoj:590,- Contactel: 640,- tudiz zadna extra super levna cena to neni, ale presto je tam tech par korun vyhoda... na druhou stranu ta firma mi nic nerika.

Co se tyce kvality ADSL, tak zalezi dle meho na obou faktorech... jak na lokaci, tak na providerovi. Ale urcite jeden provider neovlivnuje kvalitu sluzby druheho providera.

Tragedy
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 31/05/2004 :  11:25:53  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Noe: Pes nebude zakopany nikde. Napriklad Contactel nabizi naprosto stejne sluzby jen o par procent draz... napr. 512/128 3GB Ahoj:590,- Contactel: 640,- tudiz zadna extra super levna cena to neni, ale presto je tam tech par korun vyhoda... na druhou stranu ta firma mi nic nerika.

no já uvažuji o nabídce 1024/256 za 950Kč ... to už je rozdíl 150 Kč a to je celkem znát nehledě na to že oproti firmě se kterou to mám předjednaný (NetWay) je rozdíl dokonce 450Kč a to je už sakra znát.
quote:

Co se tyce kvality ADSL, tak zalezi dle meho na obou faktorech... jak na lokaci, tak na providerovi. Ale urcite jeden provider neovlivnuje kvalitu sluzby druheho providera.

No právě to je to čemu nerozumím, jestli je kvalita připojení dána lokací nebo i providerem. Stále nevím jestli ti provideři dělají ještě neco než že pouze prodají product telecomu se svou marží a dál je to věc pouze telecomu a jejich drátů.

Noe

Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 31/05/2004 :  11:32:51  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:
No právě to je to čemu nerozumím, jestli je kvalita připojení dána lokací nebo i providerem. Stále nevím jestli ti provideři dělají ještě neco než že pouze prodají product telecomu se svou marží a dál je to věc pouze telecomu a jejich drátů.

Lokace urcite kvalitu ovlivnuje a je dana patrne technickou kvalitou ustredny (tomuhle vubec nerozumim, jen spekuluji) + poctem aktivnich uzivatelu v tvem okoli. Kvalitu ale jiz neovlivni pocet provideru v dane lokaci.
Na druhou stranu sakra zalezi i na providerovi, staci se kouknout na srovnavaci tabulky na DSL.CZ

Tech faktoru kvality je tedy vic a tezko rict, jak to bude chodit zrovna u tebe.

Tragedy
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 31/05/2004 :  11:52:15  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
... srovnavaci tabulky na DSL.CZ

no právě ty tabulky trochu nechápu, přijde mi, že to není srovnávaný ze stejného přípojnýho bodu takže výsledky může velice ovlivnit kvalita drátů + ústředen.

Nicméně jsem se akorát dozvěděl, že firma EMEA Telecom údajně nemá smlouvu o poskytování ADSL s Českým Telecomem a že zřejmě pouze přeprodává službu kterou nakupuje od nějakýho jinýho providera.

Navíc se jedná údajně o silný dumping protože telecom například ADSL 512/128 prodává velkoobchodně za 770 Kč + DPH (věrohodný přímý zdroj) takže i ze strany Contactelu se jedná o dočasný dumping a doplácejí na každýho zákazníka, Emedea musí v tomto případě doplácet ještě mnohem víc.

Nechci riskovat nějaký nestandartní problémy a objednám si ADSL od providera s kterým jsem to mám předdohodnutý a pokud se ukáže, že Emea se uchytí pevně na trhu a nebude sní problém a zachová ceny, přejdu k ní.

Ještě je zde jedna možnost, že Emea je nastrčená firma která má díky dumpingu ADSL linky za úkol získat velkou část klientů zpět pro Český telecom či jiného providera. Nedivil bych se kdyby za pár měsíců ČT tuhle firmu koupil

Noe

Edited by - Noe on 31/05/2004 11:55:20
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 31/05/2004 :  12:29:14  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Noe: No osobne si myslim, ze je lepe si objednat sluzbu levnejsi a v pripade, ze by se tato sluzba zdrazila (coz si ale oravdu vubec nemyslim ), tak prejit k nekomu jinemu.

Tragedy
Go to Top of Page

Bearsson
New Member

390 Posts

Posted - 31/05/2004 :  12:31:33  Show Profile  Visit Bearsson's Homepage  Send Bearsson an ICQ Message Send Bearsson a Private Message  Reply with Quote
Emea spada pod NWT Computers.

Bearsson
Czech Heroes
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 31/05/2004 :  12:54:23  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bearsson

Emea spada pod NWT Computers.

? a pro zákazníka to znamená co. NWT Computers je na ně spolehnutí? Je to kvalitní a silná firma nebo jde o nějakýho nováčka na trhu co ten šrumec nemusí ustát.

Omlouvám se za dotaz ale fakt se v tomto neorientuji.

Noe

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 31/05/2004 :  13:23:27  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
samozrejme je dulezitejsi pocet uzivatelu danyho providera na DSLAM nez pocet uzivatelu obecne
agregace se pocita na providera, takze kdyz bude na DSLAM 49 uzivatelu jednoho a 1 uzivatel druhyho providera, tak ten 1 uzivatel ma agregaci 1:1

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 31/05/2004 :  14:11:50  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

samozrejme je dulezitejsi pocet uzivatelu danyho providera na DSLAM nez pocet uzivatelu obecne
agregace se pocita na providera, takze kdyz bude na DSLAM 49 uzivatelu jednoho a 1 uzivatel druhyho providera, tak ten 1 uzivatel ma agregaci 1:1

nema bejt ta agregace po ceste jeste ? aspon v tech puvodnich papirech to bylo rozdeleny na 3 mista

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,3 seconds. on eygor Snitz Forums 2000