Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 video vystup na grafarne
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 25/05/2004 :  19:25:12  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
ma tu takovy problem, snazim se vytahnout ze sve GF4 video vystup

PAL ma rozliseni 720 x 576, ja mam ovsem pracovni plochu 1024 x 768, na video out se samozrejme musi poslat pal, no a problem je v tom ze karta posle 'vyrez' tj neco jako virtualni obrazovku, cely obraz se pak pohybuje podle toho kam zajedu mysi
pripadne se umi karta prepnout do palu pak to ale znamena ze mam na sve plose rozliseni pal

potrebuji aby na me pracovni plose bylo klasicke rozliseni a na video out pal pokud mozno udelany z teto full screen tj zmenseny, je me jasne ze to neni jednoducha vec takze chapu ze to moje shitova gf4 neumi pac ten chip co dela pal je kram za 1$ (jinak by ho tam ani nedali)

otazka zni, nemaji nahodou tuhle feature nejake jine 'lepsi' grafarny ? nikdy jsem nemel ATI, jak to tam funguje ?

skousel jsem pouzit utilitku tvtool ( http://tvtool.info/index_e.htm ) ktera umi spousty nastaveni ale resize tam je ocuranej tak ze to zmensi okno ve windows ktere chci promitat na PAL rozliseni, ja chci ale prave full screen 1024x768 :)

dik

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin

Edited by - Yennefer on 25/05/2004 19:28:04

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 25/05/2004 :  20:00:45  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Mám Radeon 9800 ... pro TV výstup používám konektor Svideo.

Nezkoušel jsem to poslat na televizi ale pouze na video projektor. Výstup mě leze takový jaký si nastavím tedy buď 800x600 nebo 1024x768 ... karta umožnuje poslat i vyšší rozlišení ale to již neumí můj projektor takže netestováno.

Noe

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 26/05/2004 :  10:15:35  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
to si pravdepodobne nerozumime, ja potrebuju dostat ven PAL, pouze chci aby byl opraz zmensen tj. abych mohl na hlavnim monitoru bezet ve standartnim rozliseni
potrebuji PAL protoze dalsi televizni technika kterou za to zapojim nic jineho neumi

Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 26/05/2004 :  10:57:33  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yennefer

to si pravdepodobne nerozumime, ja potrebuju dostat ven PAL, pouze chci aby byl opraz zmensen tj. abych mohl na hlavnim monitoru bezet ve standartnim rozliseni
potrebuji PAL protoze dalsi televizni technika kterou za to zapojim nic jineho neumi

ja mam gf4 a kdyz pripojim televizi prez svideo, tak mi to da na vyber rozliseni 800*600 nebo 1024*768, a potom si navolim jestli chci dve pracovni plochy nebo klonovani a ktera ma bejt hlavni, mozna by se hodilo napsat jakej pouzivas OS

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 26/05/2004 :  15:02:29  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mickk

ja mam gf4 a kdyz pripojim televizi prez svideo, tak mi to da na vyber rozliseni 800*600 nebo 1024*768, a potom si navolim jestli chci dve pracovni plochy nebo klonovani a ktera ma bejt hlavni, mozna by se hodilo napsat jakej pouzivas OS

os xp, ovladace od nvidie ty posledni, jde me o klonovani obrazu

Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 26/05/2004 :  15:06:13  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:

a kterou obrazovku mas jako primarni ?

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

SHIMI
Junior Member

915 Posts

Posted - 26/05/2004 :  19:34:32  Show Profile  Visit SHIMI's Homepage  Send SHIMI an ICQ Message Send SHIMI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mickk

tak to mam presne jako ty...vyresil sem to jednoduse,proste sem po naklonovani zmenil rozliseni na plose na 800x600 a cajk

i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ?
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 27/05/2004 :  11:00:11  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SHIMI

tak to mam presne jako ty...vyresil sem to jednoduse,proste sem po naklonovani zmenil rozliseni na plose na 800x600 a cajk

jo jenze ja nechci pracovat na 19 monitoru v rozliseni 800x600 ;)
v prvnim postu jsem se to snazil nejak vysvetlit..

hlavni pracovni plochu na monitoru chci mit v 1024x768 nebo vic a vedle toho naklonovany PAL signal ktery budu moct dale zpracovat pomoci televizni techniky

ten 'resize' obrazu ktery tam je, moje karta neumi a podle toho co jsem o tom zjistil je to dano tim ze to neni jednoducha vec a na tyhle levne grafarny (mysleno grafarny pod 20kkc) se davaji svaby levny ktery to neumej

profi zarizenicko na resize obrazu (tj VGA-IN v rozliseni az do 1600x1200 a vystup v PALu) dela napriklad canopus ale stoji to 8k

tak me zajima jestli NAHODOU to nemaji napr. ATI vyresene jinak

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 27/05/2004 :  11:43:25  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Mám Radeon 9800 ... pro TV výstup používám konektor Svideo.

Nezkoušel jsem to poslat na televizi ale pouze na video projektor. Výstup mě leze takový jaký si nastavím tedy buď 800x600 nebo 1024x768 ... karta umožnuje poslat i vyšší rozlišení ale to již neumí můj projektor takže netestováno.

Tady jsem ti to napsal, já mám na svém monitoru rozlišení 1280x1024 a ven pouštím na S-Video výstup buď 800x600 nebo 1024x768 podle toho co nastavím.

ATI 9800 umí poslat na na video výstup jiný rozlišení než používáš na pracovní ploše. Ořízlí to nemám.

Nicméně můžeš to zkusit sám, od Czechcomputeru si kup nějakou ATI přes internet a pokud ti nebude vyhovovat můžeš jí vrátit bez důvodu do 14 dnů.

Noe

Edited by - Noe on 27/05/2004 11:48:26
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 28/05/2004 :  11:04:58  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
ok, tak skousim ati9800pro a vysledek je sice o rad lepsi ale stale ne takovy jaky bych ocekaval

pri rozliseni 1024 na monitoru me to udela full screen na s-videu s dolnim oriznutim (cerny pruh) ktery pry udajne zmizi kdyz se nastavi ve vlastnostech Theater mode - full screen (jak pisou napr. zde: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=32193 )
to bych jeste skousnul ale..

pri 1280x1024 me to jede na s-videu v tech 1024 a ma to stejne vlastnosti jako predtim tj. virtualni plocha - neni to zmensene originalni rozliseni pouze vyrez ktery se posunuje :(

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 28/05/2004 :  12:10:58  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
ten černej pruh dole nemám nebo jsem si ho nevšiml na projektoru jelikož mám plátno černě orámovaný ... ale můžu to večer zkusit testnout.

quote:
pri 1280x1024 me to jede na s-videu v tech 1024 a ma to stejne vlastnosti jako predtim tj. virtualni plocha - neni to zmensene originalni rozliseni pouze vyrez ktery se posunuje :(

divný tohle mě nedělá ... máš ten výstup S-Video nastavenej jako Primární? Možná je to i věc ovladačů zkus víc verzí catalystů.

Nebo posílej přímo ven 1280x1024 stejně jako máš monitor takže bude tvůj clon 1:1, pokud to máš pro další úpravy potom by to mělo být pro tebe snad ještě lepší ... tedy pokud nejsi limitovanej tím že druhý zařízení tak vysoký rozlišení nezvládá jako já u projektoru.

Noe

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 28/05/2004 :  17:03:33  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
ovladace mam v4.5
primarni mam svuj monitor s 1280x1024
s-video out chci provozovat jako klon, navic me to v ovladacich pise ze na nem mam 1024x768 a nejde s tim hejbnout, veskere nastaveni ktere se tyka klonovani/tv vystupu nemaji zadny vliv

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,09 seconds. on eygor Snitz Forums 2000