Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 ADSL
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Martok
Starting Member

92 Posts

Posted - 12/02/2003 :  00:08:27  Show Profile  Send Martok an ICQ Message Send Martok a Private Message  Reply with Quote
Tak uz je na svete velkoobchodni nabidka od Telecomu, samozrejme podminky jsou vyderacske, ale porad je to lepsi nez 3k a vic za dial-up. Maloobchodni nabidka jeste neni, ale snad se ji uz konecne v dohledne dobe dockame...
Zajimaly by me predevsim dve veci - co muze v praxi znamenat:
1) Overbooking 1:50/1:20
2) NAT (Network Address Translation)
Muze tam byt nejaky problem s UO?

Tady je nekolik odkazu k tematu:
http://telecom.wholesale.cz/sluzby/pristup_k_siti_internet/adsl/index.php
http://www.lupa.cz/clanek.php3?show=2704
http://www.isdn.cz/clanek.php?cid=4659

Edited by - Martok on 12/02/2003 00:11:19

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 12/02/2003 :  04:18:36  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
1) Z FAQ:
quote:
17) Jaká bude skutečná rychlost připojení pro koncové uživatele služeb ADSL, pokud hovoříme o agregaci 1:50 u Basic služeb a 1:20 u Profi služeb?
Rychlost pro koncového uživatele není přímo závislá na komunikované agregaci služeb. Nejedná se o agregaci na přístupové síti, ale o agregaci v páteřní síti ČTc, to znamená že v žádném případě není možné dělit rychlost poskytované služby 50, resp. 20. Skutečná dostupná rychlost zákazníkovi se bude velmi blížit hodnotám, které si zákazník objedná.

2) NAT problém pro UO není. NAT je problém, pokud chceš provozovat WWW, FTP nebo většinu P2P sharing programů (Kazaa, DC ...). Asi to bude dělat starosti adminům shardů, ale to tě nemusí trápit.
Pěkně to popsal někdo v komentáři na zive:
quote:
Verejna/neverejna adresa - Pokud mas verejnou adresu, je dostupna z celyho internetu. Kdyz se k tobe bude chtit treba Franta z Australie pripojit, tak muze. Smysl to ma, pokud chces mit na svym pocitaci napr. ftp, www nebo jinej server. V pripade ze mas neverejnou adresu, pripojit se k tobe mozny neni. Krome provozovani serveru ti to muze vadit i na ruznych sluzbach na sdileni dat (DC, ...), protoze pokud bude i tvuj protejsek, se kterym chces sdilet data, mit neverejnou adresu, nedokazete se spojit (z neverejny na neverejnou adresu se neni mozny dostat). Pokud mas pocitac pouze na brouzdani po webu, muze ti to byt jedno.

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 12/02/2003 :  14:28:07  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Hmm, tim se ale Telecom pripravi o spoustu penez .... Jenom na klientovy jako jsem ja trati rocne cca 100k. Nebude v tom nejaky hacek?

Ty ceny, ktere prezentuje jsou extremne nizke. Spousta lidi by byla ochotna platit 3x - 5x tolik.

I kdyz je pravdou, ze se zatim jedna o velkoobchodni nabidku.

Edited by - VT on 12/02/2003 14:28:53
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 12/02/2003 :  14:48:26  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
no tech klientu jako ty zas tolik nebude (: a 1k jen za kabel bez konektivity taky neni zadny terno

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 12/02/2003 :  15:03:06  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

Hmm, tim se ale Telecom pripravi o spoustu penez .... Jenom na klientovy jako jsem ja trati rocne cca 100k. Nebude v tom nejaky hacek?

Ty ceny, ktere prezentuje jsou extremne nizke. Spousta lidi by byla ochotna platit 3x - 5x tolik.

I kdyz je pravdou, ze se zatim jedna o velkoobchodni nabidku.

Dle informaci co psali na CTK a Reuters (i kdyz jsou to informace jako kazde jine), tak dle odhadu odborniku by cena nejlevnejsiho pripojeni ASDL by se mohla pohybovat mezi 1500 - 2000 Kč.

Ale prd se v tom vyznam, kdo vi, jestli nezapomneli nejakou drobnou informace dodat.

EDIT: Tibor ma pravdu, vyhledal jsem to v archivu

Edited by - Khaot on 12/02/2003 15:26:09
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 12/02/2003 :  15:06:44  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Někde jsem čet, že ta nejlevnější varianta by mohla být od 1500Kč/měsíc.
Go to Top of Page

Martok
Starting Member

92 Posts

Posted - 13/02/2003 :  06:28:00  Show Profile  Send Martok an ICQ Message Send Martok a Private Message  Reply with Quote
Diky za odpovedi. Podle autora z Zive.cz by ten overbooking mel byt z nejakych 2Mbit/s. Ale me jde hlavne o stabilitu a ping, tady snad problem nebude.
Go to Top of Page

vomic
Starting Member

6 Posts

Posted - 13/02/2003 :  08:38:50  Show Profile  Visit vomic's Homepage  Send vomic an ICQ Message Send vomic a Private Message  Reply with Quote
Shodou okolností jsem včera do firmy dostal předběžnou nabídku od firmy NETWAY, která má mít s Telecomem smlouvu na poskytování tohoto připojení.

Cena začíná od 1500 Kč za 64kb Basis.
64/64 kb basic ... 1500 Kč
196/64 kb basic ... 2000 Kč
256/64 kb basic ... 2500 kČ
128/64 kb Bussines ... 3000 Kč
256/64 kb Bussines ... 4000 Kč
512/256 kb Business ... 6-7000 Kč
1024/256 kb Business ... 9-12000 Kč
1024/512 kb Business ... cca 15.000 Kč

basic: neveřejná adresa + proxi
businnes: veřejná adresa
1024/512 = stahování/odesílání

ceny jsou pouze orientační šlo o takový pokec zatím není stanoven přesně ceník aleněkde kolem tohoto by se to mělo motat.
napojení veškerá bývalá okresní města/krajská města + některá vybraná větší i menší města
provoz: zkušební se již ve vybraných městech rozjíždí - ostatní cca duben
vyžaduje: ISDN linku nebo starší pevnou datovou linku od Telecomu

Edited by - vomic on 13/02/2003 08:41:16
Go to Top of Page

None
Starting Member

74 Posts

Posted - 13/02/2003 :  18:51:47  Show Profile  Send None an ICQ Message Send None a Private Message  Reply with Quote
Ta proxy ma znamenat jako co??

<font color="#FF9900">Czech Heroes member[/orange]

Feel of power! Feel of Beat! Radio Beat on 95.3FM!

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 13/02/2003 :  19:20:36  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Ta je tam imho navíc. Leda, že by měli proxy cache server pro přístup na web, ale v tom případě by na něm nemohli kontrolovat rychlost přístupu nebo by byl pro uživatele úplně k ničemu.
Go to Top of Page

Martok
Starting Member

92 Posts

Posted - 13/02/2003 :  19:39:28  Show Profile  Send Martok an ICQ Message Send Martok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vomic
vyžaduje: ISDN linku nebo starší pevnou datovou linku od Telecomu

To zni jako hodne spatny ftip nebo jako filozofie Telecomu... "kupte si od nas ISDN nebo pevnou datovou linku a za odmenu vam navrch prodame jeste nasi bonusovou supermoderni technologii ADSL"

Ale predpokladam, ze je to jenom nedorozumneni...
Go to Top of Page

HUGOMASTER
Starting Member

4 Posts

Posted - 13/02/2003 :  20:05:08  Show Profile  Send HUGOMASTER an ICQ Message Send HUGOMASTER a Private Message  Reply with Quote
Znamej mel nedavno po nekolik mesicu betatest ADSL 512kb za 1kc/mesic a hral na netu vsechno v pohode. Nejdriv mel limit 400MB/mes, ale pak za betu dostaly 3mesice bez limitu a vim ze z P2P programu stahnul hoooodne GB ;) Takze tady by snad problem bejt nemusel...

Jen muj nazor nic vic...
HugoMaster, Chaos Designer
Go to Top of Page

vomic
Starting Member

6 Posts

Posted - 14/02/2003 :  08:46:26  Show Profile  Visit vomic's Homepage  Send vomic an ICQ Message Send vomic a Private Message  Reply with Quote
quote:

To zni jako hodne spatny ftip nebo jako filozofie Telecomu... "kupte si od nas ISDN nebo pevnou datovou linku a za odmenu vam navrch prodame jeste nasi bonusovou supermoderni technologii ADSL"

Co vím tak není to nedorozumění, ISDN začíná být uplný standart - zavedení stojí jako balíček 2k a v ceně je i datapřevodník pro staré typy telefonů nebo ISDN telefon.

2Tibor: Proxi není překlep ale u basic linky se počítá, že budeš napojen přes nějakou hlavní Proxy - ale asi to bude věc přímo NETWAYe a je možné, že služba odjednaná přímo od telecomu žádnou proxy mít nebude. Otázka za kolik stejnou službu nabídne NETWAY a za kolik Telecom.

Jak jsem dostal já tak předávám.
Go to Top of Page

None
Starting Member

74 Posts

Posted - 14/02/2003 :  18:33:24  Show Profile  Send None an ICQ Message Send None a Private Message  Reply with Quote
A na co pak asi tu proxynu budou pouzivat, grrrr.

Go to Top of Page

Martok
Starting Member

92 Posts

Posted - 14/02/2003 :  19:19:29  Show Profile  Send Martok an ICQ Message Send Martok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vomic

quote:

Co vím tak není to nedorozumění, ISDN začíná být uplný standart - zavedení stojí jako balíček 2k a v ceně je i datapřevodník pro staré typy telefonů nebo ISDN telefon.

2Tibor: Proxi není překlep ale u basic linky se počítá, že budeš napojen přes nějakou hlavní Proxy - ale asi to bude věc přímo NETWAYe a je možné, že služba odjednaná přímo od telecomu žádnou proxy mít nebude. Otázka za kolik stejnou službu nabídne NETWAY a za kolik Telecom.

Jak jsem dostal já tak předávám.

ISDN je uz znacne vycpela technologie, bohuzel jsme spolu se Slovenskem a dejmetomu Albanii z cele Evropy zdaleka nejzaostalejsi, hlavne bo Dyba-Peltram-Schling. Takze u nas je ted ISDN prezentovana jako uzasna a moderni technologie a CTc to inzeruje ostosest. A vi proc. ISDN u nas pri absenci DSL docela slusne vynasi. Proto nasadili na ISDN nizky zrizovaci poplatek a podminku upisu na 18 mesicu. ADSL IMHO management zavadi jen aby snizil pravdepodobnost, ze by byl v dohledne dobe vymenen. Kdyz si nekdo ted da ISDN, tak ho bude muset mit rok a pul a nevim, co by CTc donutilo prodat mu misto toho ADSL. Nejsem na tohle expert, ale ADSL se prece instaluje na normalni telefonni zasuvku, ne? O DSL jsem toho cetl uz dost, ale nikde jsem nenarazil na to, ze by nekdo musel mit ISDN nebo datovou linku.

Da se cekat, ze Telecom bude levnejsi a doufam, ze to kvuli tomu zase nezamrzne na kdovijakdlouho, nez parlamentem projde zas nejaka novela, ktera da CTU pravomoce na regulaci...
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 17/02/2003 :  19:52:10  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
telekom nakoupil hromady isdn haraburdi (ustreden, ntcek etc..) z nemecka aj. statu zapadni evropy tak potrebuje doprodat sklady aby natom netratil, proto se zdrzovalo adsl co to slo..

info od cloveka z ct

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin

Edited by - Yennefer on 17/02/2003 19:52:46
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 17/02/2003 :  19:57:53  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
proboha...
Go to Top of Page

Krtecek
New Member

160 Posts

Posted - 20/02/2003 :  18:48:39  Show Profile  Send Krtecek an ICQ Message Send Krtecek a Private Message  Reply with Quote
vomic: mmm ty ceny nic moc ... ale furt 2x levnejsi nez sem nucenej platit dnes :]

DP/BG - Krtecek, The Mage [sold/lost], Grandmaster Flamer.
To ze jsem paranoidni, jeste neznamena, ze po me nejdou
Go to Top of Page

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 20/02/2003 :  22:23:43  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
www.ihned.cz/index.php?p=000000_detail&article[id]=12355390&article[area_id]=10000695&article[sklonuj]=off

edit: no prostě si to cut&pastněte ;-)

Edited by - Cotouch on 20/02/2003 22:25:40
Go to Top of Page

Thor
Junior Guardsman

335 Posts

Posted - 21/02/2003 :  00:53:44  Show Profile  Send Thor an ICQ Message Send Thor a Private Message  Reply with Quote
2Van tassel: Tobe se zdaj miliardovy zisky Telecomy malo ? BTW porad to ADSL je drazsi a pomalejsi nez jinde v evrope.

Tank_Chief
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 21/02/2003 :  07:20:12  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Holt jsme 100 let za vopice. Ted jsem si vzpomnel ze mi onehda na DC nekdo nadaval proc si do infa pisu Cable connection kdyz to jede tak pomalu. Proste nepochopil ze muze existovat zeme kde to jede tak pomalu. Ptal se me odkud jsem a jak je to mozny... Pripadal jsem si v ty chvili jak posledni vidlak. Kdyz jsem mu ale napsal, ze za dial up musime platit od doby pripojeni, prestal odpovidat

edit: cable - samozrejme mam na mysli UPC

Edited by - Octopuss on 21/02/2003 08:15:31
Go to Top of Page

Coriven
The Judge

328 Posts

Posted - 21/02/2003 :  08:12:13  Show Profile Send Coriven a Private Message  Reply with Quote
Vzdyt co se tyce telekomunikaci obecne, taky jsme posledni vidlaci...

Dávejte na sebe pozor, holoto!
Dobře už bylo...
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2003 :  08:22:11  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Mě ta cena nepřipadá tak špatná - platil jsem za kabelovku 1560,- měsíčně za 64kb a omezený na čas 17-7.
Teď je to pro mě dost a po přestěhování nemám zatím nic. Doufám, že k nám to ADSL zavedou - už mám minimálně 3-5 lidí, se kterými se na jednu přípojku složíme, nahodíme switche a rozdělíme to

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 21/02/2003 :  08:50:35  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Když to srovnám s tím, kolik jsem platil za telefon (když jsem se připojoval telefonem) tak je to docela levný. Jsem zvědavej jak to bude s tou agregací. NAT se mi jeví jako docela dobrá cesta na odbourání warez FTPek a podobnýho balastu.
Go to Top of Page

None
Starting Member

74 Posts

Posted - 21/02/2003 :  10:19:41  Show Profile  Send None an ICQ Message Send None a Private Message  Reply with Quote
quote:
NAT se mi jeví jako docela dobrá cesta na odbourání warez FTPek a podobnýho
balastu.

Grrrr .

Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 21/02/2003 :  10:37:05  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
s timhle uploadem fakt naky velkolepy warez ftp nehrozej ;)))

ego tycoon
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2003 :  10:41:42  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Právě že jo. Na 64kb lince máš 1 CD tak řádově za 2 dny. A na ADSL tě 2 dny bolet nebudou, jestli někde visíš nebo ne. Ty dva dny počítám, že někdy se to zadrhne, někdy je lag atp.
Pokud by to povolili bez NAT, nikdo normální by se nikam nedostal, protože by to všichni rádoby "warezáci" zapráskali.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Bearsson
New Member

390 Posts

Posted - 21/02/2003 :  11:26:37  Show Profile  Visit Bearsson's Homepage  Send Bearsson an ICQ Message Send Bearsson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tibor

Když to srovnám s tím, kolik jsem platil za telefon (když jsem se připojoval telefonem) tak je to docela levný. Jsem zvědavej jak to bude s tou agregací. NAT se mi jeví jako docela dobrá cesta na odbourání warez FTPek a podobnýho balastu.

Pokud jsem pochopil dobre, ty ceny jsou uvedeny bez prodeje/pronajmu adsl modemu a bez ceny za pripojeni k internetu, je to tak?

Byl by ve variante basic (s NAT) problem treba se spustenim serveru ci pripojenim klienta UOAutomapy ci nejakeho hlasoveho komunikacniho programu? Na ftp bych se nedostal vubec?

Bearsson
Czech Heroes
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 21/02/2003 :  11:33:22  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bearsson
Pokud jsem pochopil dobre, ty ceny jsou uvedeny bez prodeje/pronajmu adsl modemu a bez ceny za pripojeni k internetu, je to tak?

Záleží na čí nabídku se koukáš. Někdo to tam má zahrnutý někdo nemá.
quote:
Originally posted by Bearsson
Byl by ve variante basic (s NAT) problem treba se spustenim serveru ci pripojenim klienta UOAutomapy ci nejakeho hlasoveho komunikacniho programu? Na ftp bych se nedostal vubec?
Pokud si spustíš server u sebe (UOAM, teamspeak nebo třeba FTP) tak se na něj z internetu a pravděpodobně ani z ostatních ADSL přípojek nedostaneš. Nemělo by to ovlivnit tvojí možnost se připojit kamkoliv jinam.
Go to Top of Page

vomic
Starting Member

6 Posts

Posted - 21/02/2003 :  12:54:24  Show Profile  Visit vomic's Homepage  Send vomic an ICQ Message Send vomic a Private Message  Reply with Quote
Takže mám potvrzenou cenu od NETWAY
Bussines 256kb připojení (veřejná IP adresa) ... 4000 Kč maximálně. (cena 3990 Kč + DPH na 90%)
Cena obsahuje i pronájem Modemu a veškeré další poplatky.

Bohužel v Turnově s touto možností připojení mohu počítat až v druhé polovině letošního roku Nezbívá modlit se aby telecom byl trochu pružnější a třeba se stane zázrak a bude to dříve.
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 21/02/2003 :  15:32:03  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
khostri> kecy, kecy, kecy ... na upc je upload 'dokonce' 96kbps, kazdej ma svoji verejnou ip adresu a zadnej raj pro warez ftp tu teda neni a ze by byla sit nejak pretizena taky nepozoruju ...

a to ze pusim ftp a necham kamarada stahnout jedno cd tomu fakt warez ftp nerikam a kdyz uz sosaj 2, tak ma kazdej pulku pasma atd ... proste nesmyslnej argument ... naopak si nepustis napriklad rw server, s nejvetsi pravdepodobnosti ti nepujdou prenaset soubory pres icq, nejspis si na multi nezahrajes hry ktery jedou pres directplay atd atd ... nevyhody se by se daly vyjmenovavat cely odpoledne ...

a jeste dodam, ze NAT server mam doma, ovsem ja si na nem muzu forwardovat porty jak chci, narozdil od tohohle

ego tycoon

Edited by - ToHor on 21/02/2003 15:37:06
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2003 :  15:52:00  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
No TOhore, myslím si, že porovnáváš dost rozdílné věci. Předem upozorňuju, že to nepovažuju za ideální (NAT), ale vcelku pochopitelné.

Ad UPC - to není argument - kolik klientů má UPC (a na kolik má dimenzováno) a kolik klientů se musí dimenzovat ADSL - myslím, že se bavíme o číslech o řád(-y) mimo.

Na UPC nemáš overbooking. Pokud by ovšem nedali NAT na ADSL tak při tom jejich slavném 1:50 by tak tři čtvrtiny lidí neměli šanci (pokud by měli tu smůlu a byli na lince s warezákem). Nebo prostě s někým, kdo by tam spustil server. A ve výsledku by slavný telecom mohl prohlásit, že jsou s ADSL jen problémy a ráj pirátů a opět nám to zruší. Nebo by prohlásil, jak je to hrozně prodělečné a že lidi obsazují linky a bla bla bla a taky by to zrušil.

Ad hraní. Hry si podle mě zahraješ - jak jsem psal. Jenom je omezení, že master musí bejt s veřejnou IP adresou.
Posílání souborů je problém, ale jak kterých. Pokud někdo posílá soubory řekněme do 10 MB, ať to pošle poštou ne? Pokud víc, tak holt musí použít nějaký veřejný server jako odkladiště. Já jsem třeba také zabalený 200MB postscript neposílal pře ICQ nebo nedělal nějaký server - jsme za proxy. Prostě jsem to hodil na www.uschovna.cz a bylo hotovo.

Znovu opakuju,že při současných hodnotách overbookingu a předpokládaném rozšíření mezi širokou veřejnost a následnému (snad) snížení cen tam NAT prozatím být musí. A jsem rád, že někdo telekrám dokopal alespoň k nějaké nabídce a nemusíme tyhle diskuze vést jen v teoretické rovině. Zlepšit se dá všechno postupně, hlavně že je alespoň něco.

Jen dotaz - nevíte, jestli je nějakej problém, pokud oni mají na lince NAT a následně já ten jejich kanál dále nějakým routrem (možná taky s vlastním NAT) rozdělím mezi další lidi, jestli v tom nebude nějakej bordel, nebo jestli je to v poho a ty jednotlivé moje adresy bude brát jakoby obrazně řečeno "vnořené" ?

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:01:13  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
sice nevim co presne je overbooking, ale asi zadnej provider nema sit dimenzovanou na 100% traffic u 100% klientu ...
by me teda zajimalo, jak to maj v zahranici ... ale o natu si dovolim pochybovat ...

btw asi mi neporadis jak si po takovym adsl zahrat napriklad age of empires 2, co?
tam se bez naforwardovani portu ani nepripojis na cizi server ...

a vubec sere me, ze telecom nabizi predrazeny pomaly adsl (ve srovnani se zbytkem sveta snad krom slovenska a rumunska) s idiotskym natem a vy si jeste libujete, jak je zivot fajn ...

ego tycoon

Edited by - ToHor on 21/02/2003 16:03:32
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:06:35  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
to nevím - nezkoumal jsem přesně každou hru, ale v AOE se taky připojuješ na nějaký master server ne? Pokud tenhle hráč, který tu hru založí není za přeloženou adresou, tak by to mělo jít ne? Moc jsem to po síti nehrál, snad 2x, ale myslím si to.

Měl jsem kabelovku, kde nevím, jak to měli udělané - hostit hru jsem nemohl (ani AoE, ani Dungeon Siege, prostě nic), ale NAT to asi také nebyl, protože jsem měl statickou veřejnou IP adresu.

Pokud to ale takhle jsou jenom vyjímky a nechceš to hrát 24/7, tak se snad dá vzít obyčejný modem a na ty 2 hodinky se večer připojit telefonem ne?

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:13:46  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri
Pokud to ale takhle jsou jenom vyjímky a nechceš to hrát 24/7, tak se snad dá vzít obyčejný modem a na ty 2 hodinky se večer připojit telefonem ne?

to je jak kdybych mel nabusenou motorku, ale na vylety s motorkarema bych jezdil na kole
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:20:04  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Co se týká overbookingu (1:50 pro domácí tarify, 1:20 pro firemní), tak furt si nejsem jist, jestli to myslí vhledem ke kapacitě sítě nebo k počtu uživatelů.

Zaslechl jsem ke kapacitě sítě (což by bylo lepší):
NA každých 50 lidí počítají linku 2mbit (asi od DSLAMu - to nevím). Což je rychlost 40kbps minus nějaká kapacita na správu sítě. Takže v takovém případě, i když je ADSL koupené 192/64, tak jedeš 40kbps. Pokud jedou všichni. Proto pokud si 10 lidí založí server, tak vytíží tu kapacitu a připojením 11 na linku se zpomalí rychlost všem pod 192

Pokud by Telecom udělal prasárnu, a udělal 1:50 overbooking uživatelů s objednaným ADSL ku portům na DSLAMU, znamená to, že na každý jednotlivý port by bylo 50 lidí. Pokud se jeden z té skupiny připojí, další nemají šanci. Když o tom přemýšlím, tak tohle je asi blbost, protože by na telecom všichni akorát řvali (jestli to ale není důvod, aby pak mohl říct "nemůžeme poskytovat takovou službu při tolika nespokojených uživatelích"). Nejsem si také jist, jak funguje prakticky oddělení ADSL na ústředně od normálního signálu. Jestli je na každého zaplaceného uživatele zvlášť port na DSLAMu, přes který se to žene nebo jak. Pokud ano, je moje spekulace v tomhle odstavci mimo mísu

Pokud někdo má firemní tarif, zaplatí o dost více a telecom za ty prachy klidně linku posílí.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:22:34  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Isac

quote:
Originally posted by Khostri

to je jak kdybych mel nabusenou motorku, ale na vylety s motorkarema bych jezdil na kole

Jo je to tak. Já jsem ale stejně rád, že to při postupech našeho oblíbeného monopolního operátora není tak, že bys hleděl na obrázek nabušené motorky, snil o tom, jak jezdíš s motorkářema na kole a ve výsledku chodil pěšky, s batohem na zádech a za každý krok platil korunu padesát

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:34:22  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
proste to dopadne tak ze telecom bude drit lidi dokud to pujde a co nejvic to pujde
coz celkem chapu a bejt v jeho pozici tak delam to stejny

o tom ze tu prez noc budeme mit rychly linky za dobrou cenu si muzeme nechat zdat

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:38:43  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
furt mi ale připadá, že pro hráče nebo stahovače je to oproti telefonu fakt pokrok - i rychlostní i cenový

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:46:09  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
telekom to ma vymysleny fakt dobre, lidi si snad jeste zacnou myslet ze je to adsl ok ...

ego tycoon
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/02/2003 :  16:50:42  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Já si to nemyslím. Ale jsem realista a jsem rád alespoň za něco. Pokud je někdo zapřísáhlý odpůrce ústupků a nepřenese se přes to vydřidušství, tak má k dispozici pořád telefon. Já radši budu bezcharakterní využiju všeho, čeho můžu.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 21/02/2003 :  17:31:46  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Fakt je, že ty co jsou připojený přes UPC můžou bejt charakterní.
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 21/02/2003 :  17:35:13  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
takhle jsem to samozrejme nemyslel, ale uplne me vykolejil napriklad vomic, kterej prohlasil, ze se mu to zda levny, ze klidne bude platit 3x vic ...

ego tycoon
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 21/02/2003 :  17:48:23  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
2khostri: ano NAT muzes provozovat klidne druhou a za ni dalsi a dalsi ... naprosto bez problemu, pokud pouzijes moderni nastroj na tu natku nebudes mit zadnej problem co se tyce pripojovani se client na server, server za natem prirozene nezalozis ale to je prave cil natu, ja osobne jsem vzdy za natkou a nemuzu si stezovat, rekl bych ze je to jednoduchy a ucinny zabezpecovaci mechanizmus lokalnich siti

2khostri & tohor: 1:50... tim se mysli agregace konektivity, drive byval nepsany standart 1:20 pro komercni poskytovatele, dnes uz to neni tak pravda, kapacita paternich linek je obrovska a moderni top provider nikdy neprodava linku o specificke rychlosti svemu zakaznikovi (v konkretnim pripade napr lokalnimu providerovi) ale meri skutecny protok dat a z toho se pak uctuje...

2tohor: mozna by jsi mel skusit 2.4kernel na tu svoji natku doma...

2all: pevne adresy jsou prezitkem, nat pro koncoveho zakaznikem je jen plus

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin

Edited by - Yennefer on 21/02/2003 17:49:08
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 21/02/2003 :  17:48:30  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Nebyl to Van Tassel? :)
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 21/02/2003 :  20:33:30  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
corwin> co je to kernel?
ne vazne, jeste se mi snad budes snazit namluvit, ze to ze si nemuzu spustit server (a zahrat si s kamaradem treba q3) je vyhoda?!

tibor> no mozna to byl tassel, to vis, tady je videt jen poslednich 25 reply ...

ego tycoon
Go to Top of Page

Coriven
The Judge

328 Posts

Posted - 22/02/2003 :  03:26:28  Show Profile Send Coriven a Private Message  Reply with Quote
Telecom nema zrejme sebemensi zajem o rozsireni masove internetu - je to prace navic a neni to takovy rejzak jako telefony samotne :(
Uz je to dva roky, co jsem se s nim rozloucil a nikdy mi nechybel...

Dávejte na sebe pozor, holoto!
Dobře už bylo...
Go to Top of Page

Martok
Starting Member

92 Posts

Posted - 22/02/2003 :  06:47:48  Show Profile  Send Martok an ICQ Message Send Martok a Private Message  Reply with Quote
No, jsem zvedavy, s jakymi cenami se vytasi GTS a spol. Nejak nechapu to jejich vahani. Sice mozna vyjednali v necem lepsi podminky, ale takhle IPEX se SkyNetem naberou na ty svoje ceny vetsinu klientu v oblastech, kde uz jsou vybaveny ustredny. Sice jejich support s takovou marzi asi nebude stat za nic, ale zase stejne technicky zalezitosti se budou muset resit s telecomem. Ostatne o vstricnosti velkych operatoru k malym klientum si nedelam iluze. A instalovat to bude stejne technik telecomu. Jenom se divim, ze se velci operatori zatim moc neperou s temi malymi ISP o klienty, kdyz je to prakticky nic nestoji... A docela me dojal Contactel se svou starosti o kvalitu, ze to pry s takovou agregaci nechce vubec nabizet. LOL.
Kazdopadne za telefon ted platim 3-4k, takze i kdyz to zakladni ADSL ma mizerny parametry, tak za 1,5k je to oproti telefonu uplna fantazie. Chvili jsem uvazoval o profi variante, ale ta bude tak od 3,5k a dostal bych za ty 2k navic jenom 64kbps, o neco mensi agregaci a non-NAT - to je za 2k navic trosku malo. Takze pujdu do toho zakladniho a budu doufat, ze mi na tom UO pobezi dobre.
Go to Top of Page

Thor
Junior Guardsman

335 Posts

Posted - 22/02/2003 :  12:12:13  Show Profile  Send Thor an ICQ Message Send Thor a Private Message  Reply with Quote
Nj jenze my male v pralamenu Takovy tydyty ze nechali Telecomu monopol a pak se neni co divit. Telecomu chybi konkurence. A dokud bude vsechno behat na dratech telecomu tak to nebude lepsi a Telecom na tom tratit urcite nebude.

UPC si natahlo vlastni kabely a jak vypadaj ceny u nich...

Tank_Chief
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
Go to Top of Page

Krtecek
New Member

160 Posts

Posted - 22/02/2003 :  12:27:13  Show Profile  Send Krtecek an ICQ Message Send Krtecek a Private Message  Reply with Quote
uz aby to ADSL bylo ... sou levnejsi nez wifi provideri ... a wifi provideri budou muset reagovat a na to spoleham ja

DP/BG - Krtecek, The Mage [sold/lost], Grandmaster Flamer.
To ze jsem paranoidni, jeste neznamena, ze po me nejdou
Go to Top of Page

Schatus
New Member

314 Posts

Posted - 23/02/2003 :  12:36:08  Show Profile  Visit Schatus's Homepage  Send Schatus an ICQ Message Send Schatus a Private Message  Reply with Quote
Lidi vyplati se me to kdyz davam 1500 za net na 56 modemu , si jo ne? Nejdriv sem s toho byl uplne v xtc bo u nas na vesnici (kousek od okresniho mesta :) neni kabel, neni bezdrat ... tak nevim jak to tu ctu jestli to je tak dobry jaxem myslel na prvni pohled , kdyz tam maj teda 192/64 tak ve vysledku to bude stejne 40? a s tema 50 lidma to taky nejak nechapu no nechci rusit diskuzi jen me to zajima protoze tech 30k+ co sem telecomu za zivot narval uz me zacina stvat btw. www.skynet.cz

nAk|smOke
nAkAshi crew
www.nAkAshi.tk

Schatus (Seeker) - deleted after 3years by fucking non-rp,pvp and fantasy thinking GMs.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,42 seconds. on eygor Snitz Forums 2000