Author |
Topic  |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 08:22:28
|
Četl jsem tady http://forum.imperium.cz/topic.asp?TOPIC_ID=10515 že hra je tak a tak náročná, chtěl jsem se zeptat, kolik je fps při nějakých větších bitkách, případně hodně detailů na obrazovce, jak moc to až spadne? Mám XP1800+ na 2.4Ghz, 1GB RAM a R9800Pro 440/760.
|
Edited by - spajdr on 19/02/2004 11:19:05
|
|
| |
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 08:57:55
|
Zalezi na rozliseni a nastaveni, max fps je 29. S tvym HW se to da nastavit tak ze pojedes skoro porad na max. (procesor je slabsi ale ram a grafika by to mohli nahradit) |
Black |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 08:58:34
|
quote: Originally posted by spajdr
Četl jsem tady http://forum.imperium.cz/topic.asp?TOPIC_ID=10515 že hra je tak a tak náročná, chtěl jsem se zeptat, kolik je fps při nějakých větších bitkách, případně hodně detailů na obrazovce, jak moc to až spadne? Mám XP1800+ na 2.4Ghz, 1GB RAM a R9800Pro 440/760.
Nevim, co je to za kartu (nejsem v teto oblasti fundovany), ale proceros i pamet je v pohode. Spoustu veci jde stahnout, ale pausalne by se dalo rict, ze nejvetsi problem vzdy zaznamenas (pokud nejaky) pri nacitaci dat, to znamena pri priletu na planetu, pri vstupu do mesta apod. Jak jednou data nactes, je to v pohode a pocitac bezproblemu stiha rychle akce i v preplnenych mestech. |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 09:09:04
|
quote: Originally posted by Khaot
Nevim, co je to za kartu (nejsem v teto oblasti fundovany), ale proceros i pamet je v pohode. Spoustu veci jde stahnout, ale pausalne by se dalo rict, ze nejvetsi problem vzdy zaznamenas (pokud nejaky) pri nacitaci dat, to znamena pri priletu na planetu, pri vstupu do mesta apod. Jak jednou data nactes, je to v pohode a pocitac bezproblemu stiha rychle akce i v preplnenych mestech.
Je to Hercules Radeon 9800Pro :-) dalo by se říct nejrychlejší DX9 karta ve většině her (né ve všech, občas vede i FX5950 ) Takže hra má strop 30 fps, více člověk mít nemůže?
Black a tobě můj procesor přijde slabší? jede na 12x200, to jsem ještě neslyšel že by mi někdo řekl že mám snad slabý procesor 
|
Edited by - spajdr on 19/02/2004 09:10:55 |
 |
|
Pedro
Negr

1450 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 09:52:51
|
Jsis spletl fora ne??? Tady nejsme na overclocking.cz  |
Porresha, Calldo - AO - inactive Porresha, Adelka - EQ2 Porresha - VG - inactive Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20% |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 12:00:37
|
Jaké jsou postihy za smrt přesně vlastně?
Kdyz chcipnes na planete, ke jsi naclonovany a nechas se reclonovat v tom miste, tak zadne, krome toho, ze je potom potreba znovu pojistit veci. Pokud se nechas reclonovat v jinem miste, nez jsi naclonovan, tak jsou postihy dost vyrazne v podobe woundu. Dalsi cast postihu se tyka vybranych veci, ktere se daji pojistit. V PvE: kdyz je nemas pojisteny, snizi se jejich decay o 5%. V pripade pojisteni se snizi o 1%. V PvP: kdyz je mas pojistene, nesnizi se decay o nic, pokud nemas, snizi se o 5%.
Co se pojisteni tyce, pojistuje se pouze brneni, obleceni a nejake dalsi srandy, jako tooly a veci od toolu odvozene. Za vec cca 100 creditu. |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 12:29:01
|
Jaké jsou postihy za smrt přesně vlastně?
Kdyz chcipnes na planete, ke jsi naclonovany a nechas se reclonovat v tom miste, tak zadne, krome toho, ze je potom potreba znovu pojistit veci. Pokud se nechas reclonovat v jinem miste, nez jsi naclonovan, tak jsou postihy dost vyrazne v podobe woundu. Dalsi cast postihu se tyka vybranych veci, ktere se daji pojistit. V PvE: kdyz je nemas pojisteny, snizi se jejich decay o 5%. V pripade pojisteni se snizi o 1%. V PvP: kdyz je mas pojistene, nesnizi se decay o nic, pokud nemas, snizi se o 5%.
Co se pojisteni tyce, pojistuje se pouze brneni, obleceni a nejake dalsi srandy, jako tooly a veci od toolu odvozene. Za vec cca 100 creditu.
Těma woundama se přesně myslí co? nějaké rány, které zmrzačí postavu při dalším hraní a vyléčení jich je nějak nákladné nebo nemožné? je někde o tom pokec, ohledně smrti a věcí kolem toho? ať se pořád nemusím ptát :-) |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 12:31:45
|
Zkus lognout, pak se muzes ptat dal. Do te doby, si myslim, to nema smysl. Nevim co ocekavas, hra je hratelna, zabavna. Pokud bys preci jen nemohl odolat, zkus oficialni web nebo nektery z fan serveru, na ktere je odkaz jak na tomto foru, nebo na oficilnich webech. |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 12:34:39
|
Zkus lognout, pak se muzes ptat dal. Do te doby, si myslim, to nema smysl. Nevim co ocekavas, hra je hratelna, zabavna. Pokud bys preci jen nemohl odolat, zkus oficialni web nebo nektery z fan serveru, na ktere je odkaz jak na tomto foru, nebo na oficilnich webech.
No já přemýšlím že si hru objednám, takže lognout se asi nelognu, zatím sháním informace . Nečekám zatím nic, to že hra baví Tebe neznamená že sedne i mě . |
 |
|
Adam
New Member

202 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 12:35:53
|
Těma woundama se přesně myslí co? nějaké rány, které zmrzačí postavu při dalším hraní a vyléčení jich je nějak nákladné nebo nemožné? je někde o tom pokec, ohledně smrti a věcí kolem toho? ať se pořád nemusím ptát :-)
Vyléčit se dají vcelku bez potíží. OBecně se dá říct, že postih za smrt je spíše malý a nějakých fatálních následků se nemusíš vůbec obávat. |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 12:46:04
|
quote: Originally posted by Adam
Těma woundama se přesně myslí co? nějaké rány, které zmrzačí postavu při dalším hraní a vyléčení jich je nějak nákladné nebo nemožné? je někde o tom pokec, ohledně smrti a věcí kolem toho? ať se pořád nemusím ptát :-)
Vyléčit se dají vcelku bez potíží. OBecně se dá říct, že postih za smrt je spíše malý a nějakých fatálních následků se nemusíš vůbec obávat.
OK, jdu do toho :-) |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 14:45:46
|
No 1800 AMD rozhodne nepovazuju za procesorovy vykvet  |
Black |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 14:52:08
|
quote: Originally posted by Black
No 1800 AMD rozhodne nepovazuju za procesorovy vykvet 
Jasně ale XP1800+ je 1.53Ghz (FSB 133) a já ho mám přetaktovaný a chlazenou vodou na 2.47Ghz (FSB 205 MAX) což je výkonné jako P IV 3 GHz 800 FSB .. věřím že se to nebude tak srát pomalu jako u Horizons  |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 15:08:19
|
no myslim si o tom svy, nicmene proc se skrabat nohou za uchem kdyz si muzu koupit PIV 3GHz rovnou |
Black |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 15:24:18
|
no myslim si o tom svy, nicmene proc se skrabat nohou za uchem kdyz si muzu koupit PIV 3GHz rovnou
Jasně, ale kolik stojí XP1800+ (1800Kč) a kolik stojí P IV 3 Ghz , myslet si o tom můžeš co chceš, ale já testoval oba procesory a vím jak to dopadlo, taktování a testování je můj život  |
Edited by - spajdr on 19/02/2004 15:25:13 |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 15:38:46
|
Takhle bychom mohli polemizovat do nekonecna a nema to zadnej vyznam  |
Black |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 15:46:10
|
Takhle bychom mohli polemizovat do nekonecna a nema to zadnej vyznam 
Jojo, už se o tom psalo hodně na overclocking.cz .. to byly flamewary samozřejmě že pokud se práce na PC týká práce s videem, tak P IV rulez, u her už ten rozdíl tak velký není, pokud člověk nejede v 640x480x16 kde většinou grafiku ještě brzdí procesor, kolem těch 1024x768 už to začíná brzdit i grafika. |
 |
|
Demawend
Moderator

1259 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 16:01:03
|
Jojo ja jsem take xpert na chladice, co ja s nima dokazu... To mam jeden na zakladni desce, ani nevim co chladi (procesor to neni ten ma jinej velkej, tenhle je malej cernej), ale vim ze pekne vrze. Je pridelany 4mi sroubky a vzdy kdyz zacne vrzat musim otevrit bendu vzit do ruky krizovy sroubovak Sandwik a ruzne povolat a utahovat tyto 4 sroubky az se mi podari nalezt kombinace kdy chladic prestane vrzat, bohuzel pak kdyz tu bendu zas zaviram tak se casto stane ze se to nejak hne a muzu zacit ladit znovat. Obcas se mi take stavalo ze se mi pocitac zasekl nebo zresetoval, dlouho sem nevedel cim to je az jsem zjistil ze jsem ten vetrak povolil tak ze upad a nechladil, takze na neco tam asi bude. Ted uz mam PC radsi stale otevrene a kazdych 10 min sleduji jestli se toci nebo ne . |
Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :) |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 16:12:37
|
a nebo tohle http://www.aquacool.cz (to mám já) 
Natovo řešení je elegantnější a snad i tišší, to mé je na chlazení hodně vysoko přetaktovaných věcí. |
 |
|
Lahvan
Dictator Apprentice

318 Posts |
Posted - 19/02/2004 : 19:51:05
|
Mno já myslím, že zůstanu u svého tekutého dusíku.  |
 |
|
Bojler
Starting Member
22 Posts |
Posted - 20/02/2004 : 00:46:30
|
quote: Originally posted by spajdr na 2.47Ghz (FSB 205 MAX) což je výkonné jako P IV 3 GHz 800 FSB
Ehmm  |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 20/02/2004 : 09:14:24
|
Tak už to mám .. nějakoá limitovaná edice, kde je oboustranný plakát  |
 |
|
Pedro
Negr

1450 Posts |
Posted - 20/02/2004 : 10:46:57
|
To Demawend: Jsem malem spadl ze zidle jak jsem se bavil nad tvym problemem .
To ostatni borci na ladeni: Nemuzu si pomoct, ale ty vase posty ohledne pretaktovani a ladeni systemu patri do jineho fora jak uz jsem psal vyse a nejak se mi nechce porad dokola cist ve foru, ktere je zamereno na hrani hry SWG o tom jaci jste borci co se tyce hardwaru... Je to subjektivni nazor, nekdo si vystaci se sunkou a nekdo nebude spokojeni nikdy ani s tim nejlepsim co je na trhu.... Dik za pochopeni a radeji si pokecame ve hre. |
Porresha, Calldo - AO - inactive Porresha, Adelka - EQ2 Porresha - VG - inactive Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20% |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 20/02/2004 : 10:58:20
|
quote: Originally posted by Pedro
To Demawend: Jsem malem spadl ze zidle jak jsem se bavil nad tvym problemem .
To ostatni borci na ladeni: Nemuzu si pomoct, ale ty vase posty ohledne pretaktovani a ladeni systemu patri do jineho fora jak uz jsem psal vyse a nejak se mi nechce porad dokola cist ve foru, ktere je zamereno na hrani hry SWG o tom jaci jste borci co se tyce hardwaru... Je to subjektivni nazor, nekdo si vystaci se sunkou a nekdo nebude spokojeni nikdy ani s tim nejlepsim co je na trhu.... Dik za pochopeni a radeji si pokecame ve hre.
Však jo :-) takže i když má člověk sebelepší grafickou kartu, tak nikdy nebude mít ve hře více jak 30fps?  |
 |
|
Pulec
Starting Member
90 Posts |
Posted - 20/02/2004 : 12:40:00
|
Však jo :-) takže i když má člověk sebelepší grafickou kartu, tak nikdy nebude mít ve hře více jak 30fps?  [/quote]
29fps 
|
Pulec |
 |
|
Pedro
Negr

1450 Posts |
Posted - 20/02/2004 : 12:47:08
|
EE pry to je proto aby nemeli vyhodu hraci na nadupanych masinach... |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 20/02/2004 : 12:55:57
|
quote: Originally posted by Pedro
EE pry to je proto aby nemeli vyhodu hraci na nadupanych masinach...
To radši měli dát pro slabší grafiky automatický frameskip  |
 |
|
|
Topic  |
|