Author |
Topic  |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 31/07/2015 : 12:43:31
|
Pozn: Bacha neplést to se "starforge"
Oficiání web.
Další novinka v open betě a bez plánovaného wipu, takže v podstatě ostře releasnutá.
Co je Skyforge zač je dost těžké popsat, není to standardní MMORPG, i když se jim dost podobá. Shrnu to v bodech:
- Hra má něco jako lobby a jednotlivé mapy, podobně jako třeba Diablo. Mapy se vám otevírají postupně s tím, jak získáváte prestiž (což je trochu něco jako level). Některé z nich jsou open arey, v postatě něco jako zóny z klasických MMORPG, jiné jsou dungeony (pro 1-3 hráče, pro 5člennou grupu, pro raid či na pvp), asi jako v klasickém MMORPG instance.
- všude jsou něco jako repeatable questy, obvykle na vyvraždění pár mobů, nebo tak něco. Nezávisle na nich je hlavní dějová linie, která typicky otevírá nové mapy (kde pak můžete opakovat ty repeatable questy, když chcete). Hlavní rozdíl oproti dejme tomu třeba Elder Scrolls Online nebo WoWku je v tom, že vás neposouvá ani tak progress v questech, jako spíš grind prestiže (a to můžete dělat kde chcete).
- je jen jedna postava na account, zato s ní můžete otevřít úplně všechny classy ve hře a libovolně mezi nimi přepínat.
- negrindí se levely, ale nody v "ascension atlasu", což je něco hodně podobného talent stromu z Path of Exile - rozdíl je ale v tom, že zatímco v PoE se zakládaly nové chary na různé buildy, tady je to průběžný progres. Nic se nerespecuje, cokoliv nagrindíte už vám zůstane jako bonus. "Ascension atlas" má několik sekcí, jedna (ta obrovská) je pro všechny classy společná a odemykají se v ní právě další classy nad tři základní, každá classa má pak vlastní menší verzi atlasu, která se grindí hraním právě s touto clasou.
- je tam pvp, gildy budují strongholdy, vy si budujete základnu věřících (vaše postava je immortal aspirující na to stát se bohem), necháváte si stavit chrámy a svatyně a tak (tyhle věci vás posilují).
- hra je F2P, přesněji Pay-for-progress. Kromě kostýmů si můžete zaplatit premium account, což znamená o 50% větší rewardy expů (sparky se jim tady říká), kreditů a ostatních zdrojů. Dají se taky kupovat kredity a urychlovat tak různé progress-related věci. V tomhle ohledu je to teda něco jako World of Tanks. Osobně to hraju bez placení a nevidím důvod s tím začínat. Ve hře není nic, co bych pohodlně nemohl získat i bez placení.
Víc to zatím rozebírat nebudu, přidám jen dojmy z prvního týdne hraní:
- dost používám slovo grind, nemyslím to ale hanlivě. Drtivá většina "moderních" onlinovek za poslení dobu umřela po pár týdnech až měsících na to, že v nich nebylo co dělat. Skyforge konečně dělá to, co jsem říkal už dávno - nedává vám veškerý content hned a zadarmo, nechává vás vždycky chvíli "grindit" v tom, co jste už otevřeli, než vás pošle dál. Jakým způsobem to nagrindíte je už na vás - jestli vás víc baví pvp, sólo dungeony, open world oblasti, 5 many, atd.
- boj je docela akční a rychlý. Ze začátku se mi moc nepozdával, ale už jsem si na to celkem zvykl. Ve hře nejsou healy, pouze absorby (má to zajímavé důsledky i v pve), v pve se healuje jen přes "heal globy" z mobů (podobně jako v Diablu III). Různé classy mají poměrně hodně odlišné mechaniky, některé jsem ještě v žádné hře neviděl (a fungují celkem dobře).
Celkový verdikt po týdnu hraní: Je to takový záhadný mix mezi Diablem a MMORPGčkem. Začalo mě to až překvapivě bavit, a to to hrajeme jen dva. Velice kladně hodnotím motivační faktor - v téhle hře bude opravdu dlouho co dělat.
|
Edited by - Rahman on 31/07/2015 12:46:43
|
|
| |
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 04/08/2015 : 12:13:28
|
Včera jsem se konečně odhodlal aspoň trochu vyzkoušet PvPčko (byl za to reward, kterej jsem chtěl ;-)). Je to překvapivě hratelné. BGčko, do kterého jsem vlezl, bylo FFA na 10 bodů (co kill to bod + nějaké bonusové objectivy za body), což může být obzvláště pikantní, pokud se tam najoinuje víc lidí na TSku (nevím, jestli se tam dá přihlásit jako grupa, ale zas tak moc lidí to teď nehraje, takže imho bude stačit se přihlásit současně).
Pozitivní je, že slušný reward je i za účast, není třeba vyhrát. Taky to zatím vypadá, že za pvpčko se dá sehnat libovolná currency, často dokonce s bonusem, takže tahle hra podle všeho bude plně hratelná i pro hráče, kteří pve nemusej (kromě prvních pár dní seznamování se se hrou, než se vám otevře první pvp mapa). |
Edited by - Rahman on 04/08/2015 12:41:51 |
 |
|
Greydawn
New Member

409 Posts |
Posted - 05/08/2015 : 11:28:30
|
to je ta gamesa, kde sa kupu collectors edition mozes hrat za dve extra class ? |
MMO traveller |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 05/08/2015 : 12:02:31
|
quote: Originally posted by Greydawn
to je ta gamesa, kde sa kupu collectors edition mozes hrat za dve extra class ?
Tak to netuším. Je možné, že ti collectorka umožní hrát ty dvě classy od začátku, ale určitě to nejsou classy, za které by nemohl hrát nikdo jiný - jen si je bude muset odemknout v ascension atlasu* (což trvá tak týden až dva hry, podle toho, jak je ta classa v atlasu "daleko" a cesta k nim je součástí clekového progresu ve hře, takže to není "zabitý čas").
* ascension atlas je něco jako skilltree v Path of Exile. |
 |
|
Havran
New Member

305 Posts |
|
Edmund
New Member

332 Posts |
Posted - 11/09/2015 : 14:26:10
|
Díky za upozornění na Promo key, to se hodí.
Sem tam si zahraju, a zatím mě to baví - hlavně ty všechny systémy levelování postavy. Pořád je prostě co dělat, a co vylepšovat. Ale jestli to člověka udrží na nějakou delší dobu (3+ měsíce), to je otázka... Mění se nějak výrazně gameplay v pozdějších fázích hry, nebo se stále stejně mise+bgčka? |
Neziva - Healer of Uhni Kurva, Mordred Mrs Ironic - Reservoir Dogs, Darkfall |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 11/09/2015 : 15:37:15
|
quote: Mění se nějak výrazně gameplay v pozdějších fázích hry, nebo se stále stejně mise+bgčka?
Nemění, ale průběžně přibývají další lokace, takže pak máš docela dost na výběr. Kdyby nás bylo dost, tak můžem samozřejmě chodit i grupové dungeony a raidy.
Jinak čistě odemykání a zkoušení nových class bude imho zábava na pár měsíců. Už to s Havranem hrajeme přes měsíc, jestli se nepletu, a pořád je to fajn. |
 |
|
Edmund
New Member

332 Posts |
Posted - 11/09/2015 : 22:22:29
|
Tak pošlete někdy invite do pantheonu (Gjerda Godvun), a můžeme si nějakej dung dát. |
Neziva - Healer of Uhni Kurva, Mordred Mrs Ironic - Reservoir Dogs, Darkfall |
 |
|
Johny
Junior Member

681 Posts |
Posted - 12/09/2015 : 01:28:52
|
Je na obzoru nakej rozumnej pantheon? Je nas asi 6 5-20 K prestige, ale upgradit budovy se nam moc nechce, sme moc liny na nakej recruitment  |
Ex - UO,AO,WoW,AoC,WHO,RoM,Aion,HoN,Lol,GW 2,PoE, D III, DotA 2
now - HotS
Inc - POE : Awakening |
 |
|
elidor
Administrator

1340 Posts |
|
elidor
Administrator

1340 Posts |
Posted - 13/09/2015 : 19:14:50
|
nereseny spamboti sou peklo, vnimam to jako nezajem provozovatele. takovy hry obvykle konci driv nez zacnou ... |
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett] |
 |
|
elidor
Administrator

1340 Posts |
Posted - 21/09/2015 : 13:00:19
|
vydrzelo nekomu hrani? vyzkousel jsem si: - solo hrani (zadna velka vyzva, jen jednou se mi stalo, ze bych umrel na bossovi) - pvp vsichni proti vsem (chaoticke zabijeni, o taktice ani vidu ani slechu) - skupinove pve (pokud neni jeden clen teamu afk, tak neni zadny problem projit bez zadrhele cokoliv), ty same instance co jsem sel solo, tak proste ve skupine ...
i mise u kterych je psano hard mi prijdou absolutne bez vyzvy, .. pokud se postava neustale hybe, tak neni u niceho pravdepodobnost uhony ..
predpokladam, ze vse se zmeni v guilde a ze prava zabava zacne az na nejakych vetsich akcich .. muze nekdo napsat vic info o tom, co v teto fazi hry bude zajimave? |
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett] |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 21/09/2015 : 13:56:40
|
Já to hraju pořád, nicméně hodně casuálně. Gameplay není nějak závratně variabilní, ale pořád je kam směřovat. Dost mě teda naštvali s tím aktuálním "eventem", tak zoufalý pokus vytáhnout z hráčů prachy mě dost zklamal. Ale jinak ta hra v podstatě moc nemá konkurenci, protože není moc onlinovek, kde by bylo dlouhodobě co dělat. |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|