Author |
Topic  |
|
Shatteren
Senior Member

2735 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 00:01:22
|
Vrele doporucuju precist celej Tasosuv post, dobre a zajimave cteni
http://forums.darkfallonline.com/showthread.php?t=185060
Sice ten autor clanku mel v nekterych vecech pravdu, s tim hodnocenim nesouhlasim. Nazor se jevil zpocatku jako nestrannej, ale jak rekl Tasos, ten clovek tu hru nesnasel.
Hral ji budto par hodin a nebo se ani nesnazil prijit na to kouzlo, jaky ta hra ma.
Neni to pro kazdyho, grafika etc. zastarala, obhajovat to tim, ze hru delaj malinkej vyvojarskej team, se neda vecne, jenze kvuli jeho nezavislosti v tom muze byt i slusna budoucnost. Ano, hra je porad jak placena beta, byly zde mraky expoloitu, cheatu, macra jsou stale "in" i kdyz se delaj opatreni proti nim. JENZE, ve ktery hre naposledy jste zazili takovej pocit strachu, absolutni volnosti, mrazu v zadech, zrychlenej tlukot srdce ? Treba jste tohle pocitil jen malokdo, ale dokud jsem byl solo hrac, tak jsem se bal i tezit, protoze jsem o to casto prisel. Chodit nahej me nebavilo, ale zasel jsem nekam dal a hned me smetli.
Netroufnu si hru hodnotit, protoze by v tom mohly byt znamky fanboismu, neumim se na to podivat z nestrannyho uhlu pohledu, protoze tahle hra neni opravdu pro kazdyho, ale rozhodne si tohle 2/10 nezaslouzi. Ja ji davam sanci.
|
REVOLUTION https://www.blitzunion.com/video
|
Edited by - Shatteren on 06/05/2009 00:15:03
|
|
| |
Marigold
Senior Member

3590 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 00:23:24
|
Ten recenzent to zjevně hrál sotva pár minut - vrší jeden nesmysl za druhým. Docela ostuda, ale spíš pro EuroGamer než pro Aventurine  |
 |
|
Cru4l
Starting Member
13 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 00:51:28
|
No podle recenze to musí bejt děs, běs a hrůza... Moc tomu nevěřim. Asi je problémem přílišná odlišnost hry. Co není WoW klon, nemá moc šanci na úspěch (zdá se). Já naopak fandím projektům jako je toto. Jsem zvědavej, jak to nakonec EuG zaonačí. Jestli teda napíšou druhou verzi recenze. |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 05:06:21
|
Já tomu šanci nedávám vůbec. |
 |
|
Mandorallen
Moderator

1212 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 08:08:09
|
Ohledne tehle byla na offic foru zhava diskuze vcera. Kazdymu musi bejt jasny ze ten dement co psal tu recenzi absolutne nezvladnul hrat DF, hra neni urcena pro typ lidi jako on a navic to hral maximalne 3 hodiny. |
DF - Gorf Ash - Reservoir Dogs |
 |
|
Shatteren
Senior Member

2735 Posts |
|
Shemiramoth
Moderator

4339 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 08:41:15
|
Jestli hral hru opravdu 3 hodiny, tak je to spatne, ale pokud ne (ne ze bych neveril Aventurine), tak je recenze OK. Recenzovanou hru nema hrat clovek, ktery je vylozene pro tento typ MMO. Staci kdyz hraje MMO RPG, jakekoliv. Jestli patri do skupiny casual gameru, recenze patri casual gamerum. Pokud se mu nelibi FFA, full loot, grafika, animace, klidne cely content, ma to pravo napsat. Jediny zadrhel v cele recenzi je doba, kterou stravil u DF.
To Mandollaren: Nezvladl hrat hru? Hehe pokud to tak je, tak to klidne muze napsat a zohlednit v recenzi. On muze patrit do skupiny WoW/AOC/FF/WAR/atd.. playeru a take nemusi, ale ve vysledku to zase muze do recenze napsat. Zadna recenze nehitne celou skupinu MMO RPG playeru (casual, carebear, HC, semi HC, ...)
Pokud by recenzent psal za celou skupinu (coz v zasade neni mozne), tak maji vsechny hry 5/10 a neexistovala by zadna co ma 8-10/10 a vice versa.
Mel by psat nestranne, ale kdyz vezmete v potaz cele spektrum ceskych a zahranicnich inet game magazinu, tak uz myslim neni zadny, ktery by mel opravdu schopne a nezavisle redaktory.
Necekal bych druhou recenzi u Eurogameru. Oni by meli stat za jakymkoliv recenzentem. Proslo to editorem, proslo. Tim padem je to nazor EG. Kdyz zverejni dalsi recenzi (opravu), akorat se zdiskredituji.
|
- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. - When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you. - Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%
|
 |
|
Mandorallen
Moderator

1212 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 09:29:38
|
Vubec tu nejde o hodnoceni jaky te hre dal, ale o ty bludy co tam pise. Kazdymu kdo DF hral je jasny ze ten typek tu hru proste nehral. Staci si precist co popisuje a je mi jasny ze necetl manual, ale jen vytvarel postavy a pak lognul do hry. Zjistil ze ji neumi vlastne ani ovladat a tak s tim skoncil.
Kdyz hold dement prepina zbrane stylem ze na ne klika v inventorari, to se pak nedivim ze mu to trva 5 sec a ze mu UI nevyhovuje. Nebo to ze byl porad mrtvej a nezmacknul mezernik, ale jak dement cekal je taky jeho krec.
Recenzi samozrejme nema psat nejakej addicted typek, ale zase to nesmi psat dement co neni schopnej pochopit jeji zakladni principy.
To je jako bych sel ja psat recenzi na nejakou motorku Yamaha, ktera ma 150 kobyl a trha asfalt. Pritom ja se nedokazu poradne rozjet ani na simsonu. Sedl bych na Yamahu ta by me hned na prvnich trech metrech potahala po asfaltu, ja sedl k pc a napsal ne nova Yamaha je opravdu shit. Vubec nedrzi v zatackach, rizeni je napicu a navic je blbe zprevodovana. |
DF - Gorf Ash - Reservoir Dogs |
 |
|
Marigold
Senior Member

3590 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 11:13:41
|
Tady fakt nejde o typ MMO nebo o "casual gamery" či jinou skupinu 
Jde o to, že lognout do hry maximálně na pár minut, ani se neobtěžovat dát si nějakou abilitu na hotbar (...), a na základě toho si stěžovat, že nic nezabiju, blbě se to ovládá a naskillovat postavu trvá dlouho, je poněkud trapné. Ten člověk neměl vůbec šanci zjistit, jak se to hraje, navíc tam fakt tvrdí nesmysly - že přendavání zbraně trvá 10 sekund (je to jeden stisk klávesy), že si nejde upravovat inventorář když se hýbeš (jde), že je "několik serverů", že skill ovlivňuje jestli se trefí zbraní, že se nedá vypnout UI... Nic z toho není pravda. Je to asi jako kdyby si ve WOW udělal postavu, na levelu 1 vyrazil do BRD a napsal že je to moc těžký a nedá se to hrát.
Jasně že EuroGamer bude dělat mrtvého brouka, tvářit se, jako že je to OK, a doufat, že je to nepoškodí... No, já být trochu věci znalý publisher MMO, tak jim svojí hru recenzovat nedám. Problém je v tom, že člověk, který to nezkusil, takovéhle recenzi bude věřit. Shemi je toho klasickým příkladem. |
Edited by - Marigold on 06/05/2009 11:15:40 |
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 11:19:07
|
Na chvíli jsem pojal podezření, že tu recenzi psal Rodier 
Každopádně nejvíc mě pobavila obrana toho co to napsal : "he claims to have spent at least 9 hours playing the game and they will stand by their publication"
Celých 9 hodin ? Masakr ! Tomu řikám poctivá recenze MMO  |
 |
|
Shemiramoth
Moderator

4339 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 11:28:30
|
Co? Ja? Haha. Ja recenze nectu, pouze velice vyjimecne, obvykle na doporuceni. Jako tuhle. Mari jestli si myslis, ze je recenze pro me vychozi k hrani ci nehrani hry...lol. To jsi slapnul pekne vedle. Mam svuj oblibeny zanr a tim to hasne. Pokud me ta hra necim oslovi, tak ji zkusim pokud ne, tak ne. Je mi uplne fuk ze DF dostal 2/10 anebo 10/10. Stejne bych ho nezkousel. Nicim me neoslovil (pred vydanim z dostupneho infa, shotu ci videi) a to muze byt sebehorsi, ci sebeskvelejsi.
Je videt, ze EG bylo uplne jedno jestli je to pravda ci ne. O cem byla rec, je recenze a jeji kvality. Jo a jeste neco, kazdy rozumny clovek si pred zkouskou cekoholiv noveho, zjisti nejake info predem. Takze ano, pokud bych chtel hrat DF, tak se jisto jiste dostanu i na tuhle recenzi, ale ja presto davam prednost forum, ktere mi prijdou relevantnejsi nez recenze. Znam nekolik lidi co je pisou a vim jakym zpusobem velice casto vznikaji (zvlast u tech radoby skvelych recenzentu). Jak rychle se musi neco naskrabat, aby se to vlezlo do vydani apod. Takze k recenzim mam o to vetsi neduveru.
Edit: Nevim zda tobe, ci nekomu jinemu Mari..ale vzdycky jsem tvrdil, ze na recenzi MMO je potreba minimalne 3 mesice intenzivniho hrani. Jinak clovek nemuze zjistit jak hra vypada jako celek, od zakladnich veci az po end-game. |
- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. - When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you. - Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%
|
Edited by - Shemiramoth on 06/05/2009 11:30:09 |
 |
|
terawatt
Junior Member

916 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 11:32:54
|
Mnozí teplokrevní hopsalové žerou co k jídlu není, protože neví, že dobré suroviny neznamenají nutně dobrý pokrm, ani dobré technické zpracování není vždy dobrá MMORPG, jenže dnes je pro většinu lidí termín "technické zpracování" jen jiný výraz pro RED+GREEN+BLUE polygon. |
I've survived Chernobyl,Y2K,9/11,Bird flu,Mad cow disease,Swine flu,Ebola outbreak, African Swine Fever,SARS, MERS,COVID-19, Brexit,..NIBIRU BRING IT ON.
|
 |
|
Marigold
Senior Member

3590 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 11:42:45
|
Tak to se omlouvám, pochopil jsem to tak, že píšeš "recenze je OK" protože recenzent je z jiné cílové skupiny, a nelibí se mu jak se hra hraje.
Psal jsem, že jsi to takhle pochopil a většina lidí co DF nezkusila to taky bude brát jako relevantní hodnocení hry. Přitom člověk, který si zahrál alespoň pár hodin, okamžitě zjistí, že ta recenze je dost mimo (ať už se mu hra líbí nebo ne, rozhodně to není pro každého) - ale jinak to nemá šanci poznat. Nebyl to osobní útok, jen konstatování, že ta recenze je blbě, ale bohužel se to nedá poznat  |
 |
|
Marigold
Senior Member

3590 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 11:44:06
|
quote: Originally posted by Isac
Celých 9 hodin ? Masakr ! Tomu řikám poctivá recenze MMO 
No, kdyby hrál AOC, tak se za 9 hodin tak akorát dostane z Tortage a bude psát jaká je to zábavná bomba a skvěle se to hraje  |
 |
|
Shemiramoth
Moderator

4339 Posts |
Posted - 06/05/2009 : 11:52:30
|
Cetl jsem jeste asi 50 komentaru pod recenzi. Krome pocatecnich bullshitu, jsou tam i komentare primo od hracu DF. Jedna veta vypovida o kvalitach recenzenta (primo z recenze):
But nevertheless, a job is a job, and play I must.
S timto pristupem se neni cemu divit.
Jak rikam inteligentni clovek si ziska info z vice resources, jenze v dnesni uspechane a velice rychle soudici spolecnosti.... |
|
Edited by - Shemiramoth on 06/05/2009 11:53:17 |
 |
|
Mandorallen
Moderator

1212 Posts |
|
Shatteren
Senior Member

2735 Posts |
|
brutus
Average Member

1833 Posts |
Posted - 13/05/2009 : 18:15:02
|
 |
Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE! |
 |
|
Dynty
New Member

310 Posts |
Posted - 14/05/2009 : 10:59:45
|
noob jako obvykle solidni,to se podarilo,nasmal jsem se :) jinak nic proti negativnim recenzim,ale tahle mi prisla jako kdyby to udelali naschval |
www.boiians.cz |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|