Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Anarchy Online
 AO - Flame
 Upgrade kompu
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 22/01/2007 :  08:20:45  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Tak hele: Mam uz skoro prehistorickou desku s nForce2 (Abit NF7-S) a v tom XP1700+ pcu, pretoceny na cca 2500+. 9800SE radeon. Jo a 512mb pameti.

Zasadni pruser je v upgradu na 21" sirokouhly LCD - AO uz laguje skutecne moc, koneckoncu 2x takovy rozliseni, ze. Navic musim hrat v okne mensim nez je rozliseni plochy, coz je nakundu. AO bohuzel=directx7, takze to vsechno tahne cpu.

Otazka zni: mam vyhodit oknem cca 3k za docasnej upgrade, nez za nejaky 4 vyplaty bude na fungl novy zelezo? Rad bych si do ty doby nejak akceptovatelne zahral :)
Cpu a pameti bych prodal a koupil nejakyho 3000+ Bartona a gigo ramky... Co myslite?

Edited by - Ufi on 28/01/2007 08:08:12

Deka
Moderator

2126 Posts

Posted - 22/01/2007 :  08:23:50  Show Profile Send Deka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Octopuss

Tak hele: Mam uz skoro prehistorickou desku s nForce2 (Abit NF7-S) a v tom XP1700+ pcu, pretoceny na cca 2500+. 9800SE radeon. Jo a 512mb pameti.

Zasadni pruser je v upgradu na 21" sirokouhly LCD - AO uz laguje skutecne moc, koneckoncu 2x takovy rozliseni, ze. Navic musim hrat v okne mensim nez je rozliseni plochy, coz je nakundu. AO bohuzel=directx7, takze to vsechno tahne cpu.

Otazka zni: mam vyhodit oknem cca 3k za docasnej upgrade, nez za nejaky 4 vyplaty bude na fungl novy zelezo? Rad bych si do ty doby nejak akceptovatelne zahral :)
Cpu a pameti bych prodal a koupil nejakyho 3000+ Bartona a gigo ramky... Co myslite?

rozhodne ano, provedl jsem tohle v prubehu vanoc, ja si ovsem dopral konecne poradnou grafiku, a reknu ti 100 a 1 rozdil.

Tak co?....Tak jo.
EQ2: (Nagafen PVP server) Dekada - Dirge - raid support || Pantomima - Illuze - solo farma + pvp
AO: Dekadencia - hiik hiik (always right behind you ) || Dekada - sec10 buffage mule/calm || Dekadron - sec10 defense tank Juj || Dekamba - upcomming sec10 crat || Daedra - oldschool RKA crew member - retired
Sided projects:
RS: Dekada (17)- fishing, minning & forge welding ;) - retired || MUO: Dekada (50) - Elfie - retired || LCh: Dekada (45) - rogue-assassin || Hanbatice (24) - healer || Hulba (24) - knight - retired
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 22/01/2007 :  08:24:38  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Koneckoncu 3k neni z vyplaty az TAK kriticky a usetrim si sedivy vlasy, ze :) A kdo vi, jestli za 5 mesicu budu vubec jeste hrat :)
Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 22/01/2007 :  08:26:28  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:

A kdo vi, jestli za 5 mesicu budu vubec jeste hrat :)

ty? :)))
do konce FC a AO ;))

AO:Willemek - equip || Willma - equip || Willpeen - s10 DD biatch - retired
VG:Willma - retired
EQII:Willma
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 22/01/2007 :  09:09:17  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Obecne nedoporucuji.
Co by si potreboval je procak a ramka, a to koukam u tebe jsou snad jeste SDRAM (rad bych se mylil) + procak do dva roky staryho soketu. To se neda sehnat. Ale pokud jde pouze a jen o AO, tak to stoji za pokus. ALe pokud budes chtit poustet treba i Word:-) tak bude muset vsechno skrz naskrz tak jako tak. A pak sou to jen vyhozeny penize.

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 22/01/2007 :  09:21:49  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
no nevim, většinou jsou tři největší položky při nákupu novýho počítače procesor, paměti a grafická karta; upgradovat 2 ze 3 a pak si za pár měsíců koupit novej počítač mi přijdou dost vyhozený peníze, v bazaru to už za moc neprodáš

Go to Top of Page

Deka
Moderator

2126 Posts

Posted - 22/01/2007 :  09:37:11  Show Profile Send Deka a Private Message  Reply with Quote
obecne vzato, v dnesni dobe bych stare procaky do soketu a grafiky do agp neprodaval do bazaru, spis bych to schoval (aspon tak to delam ja), pac zacinaji mit na hodnote. Alespon pro lidi, co valija v HW a opravach masin klasickym kancelarskym uzivatelum, da se na tom obvzlaste v krajich s nizkymi prijmy docela vydelavat. Lidi nemaji 10k+ na nove stroje a neuvedomuji si, ze vrazit do stare sunky 2x 3k je vyjde hure nez poskladat komplet novy stroj a na tom treba ja vydelavam :))

Tak co?....Tak jo.
EQ2: (Nagafen PVP server) Dekada - Dirge - raid support || Pantomima - Illuze - solo farma + pvp
AO: Dekadencia - hiik hiik (always right behind you ) || Dekada - sec10 buffage mule/calm || Dekadron - sec10 defense tank Juj || Dekamba - upcomming sec10 crat || Daedra - oldschool RKA crew member - retired
Sided projects:
RS: Dekada (17)- fishing, minning & forge welding ;) - retired || MUO: Dekada (50) - Elfie - retired || LCh: Dekada (45) - rogue-assassin || Hanbatice (24) - healer || Hulba (24) - knight - retired
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 22/01/2007 :  11:38:13  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
By Paja:

Mas skoro takovou sestavu jako mam doma u nasich. IMHO nema cenu do toho vrazet penize, narust vykonu bude minimalni. Cena komponent neni zrovna nijak levna (tim myslim hlavne procak na tuhle desku).
Radsi bych si pockal a za 20k (coz je jeden prazske plat) koupis poradnou masinu, ktera ti vydrzi zase 3 roky

Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 22/01/2007 :  12:47:52  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Ja nerikal, ze chci kupovat neco novyho. Koupim na inzerat za 1500 nejakyho 3000+ Bartona a podobne gigo pameti. A SDRAM samozrejme nemam :)

Novej komp znamena deska (3-4k), procik (3-5k), ramka (7k) a grafika (4k). To nez nasetrim, kor kdyz splacim dluhy a ted novej monitor, to se poseru. Za tu dobu me ale 3k extra mrzet nebudou a zahraju si. Kapisto? Aspon tak to vidim ja...

20k? Prazskej plat? Ty vole. To chci! Delam relativne DOST odbornou praci a mam 15.4k hrubyho :P

Ad narust vykonu: LCD ma rozliseni 1680x1050 a AO je v tom nehratelny. Jede to pres procik cca z 90%, takze myslim, ze upgrade z ty sracky co aktualne mam pomuze :)

Edited by - Octopuss on 22/01/2007 12:56:02
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 22/01/2007 :  13:47:20  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
20k? Prazskej plat? Ty vole. To chci! Delam relativne DOST odbornou praci a mam 15.4k hrubyho :P

By Paja:
ty voe to ti davaji na tom hlavaku tak malo? ja myslel ze to sype vic ;p to i ty ukrajinky ve stankach na vaclavaku maji vic nez ty bych rekl.
IMHO clovek v IT v praglu, nastupak MINIMALNE 20k, s tim ze po zkusebce 25k Ja nastupoval za 25k a to sem vedel prd.

Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 22/01/2007 :  14:12:24  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
No jo, Pajo, mrdko, jenze ty mas inzenyra :) Ja mam leda tak holou prdel

Btw on z prace neotevre forum?
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 22/01/2007 :  14:15:19  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Btw on z prace neotevre forum?

Otevře, ale nepostne:-)

Go to Top of Page

B8M
Junior Member

719 Posts

Posted - 22/01/2007 :  17:14:27  Show Profile  Send B8M an ICQ Message Send B8M a Private Message  Reply with Quote
Strel to cely, prihod pulku vejplaty a mas masinu s 2G ramky, Dual procikem, min 300 sviznym diskem, 256 grafikou... prumerna cena 20K s DPH.. mrkni na konfigurator hernich PC na mironetu a plac..

88% BugMasta, 1% Killa, 11% Lama
Go to Top of Page

Deka
Moderator

2126 Posts

Posted - 22/01/2007 :  18:15:58  Show Profile Send Deka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by B8M

Strel to cely, prihod pulku vejplaty a mas masinu s 2G ramky, Dual procikem, min 300 sviznym diskem, 256 grafikou... prumerna cena 20K s DPH.. mrkni na konfigurator hernich PC na mironetu a plac..

nj, ale to predpoklada tak minimalne den bez masiny a to je nepripustne :PP

Tak co?....Tak jo.
Sided projects:
Go to Top of Page

B8M
Junior Member

719 Posts

Posted - 22/01/2007 :  18:24:43  Show Profile  Send B8M an ICQ Message Send B8M a Private Message  Reply with Quote
HAHA no halt si zas zacne honit pero no.. na jeden den

Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 22/01/2007 :  20:30:59  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Silne pochybuju, ze bych za to dostal 10k. Krom toho proste nejmin 3 mesice si nemuzu dovolit zadnou vetsi investici.
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 22/01/2007 :  20:33:25  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno
Otevře, ale nepostne:-)

????
Go to Top of Page

axtheb
Average Member

1543 Posts

Posted - 23/01/2007 :  02:05:35  Show Profile  Send axtheb an ICQ Message Send axtheb a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mas stredni, ne? S tim bys 20 hrubyho nastupniho dostat mel, v IT

Tolik her a tak malo casu... :)
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 23/01/2007 :  07:17:15  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
No jo. Asi jo. Ale realita je jina. Sice delam to, do ceho dneska vrta kazdej vocas, jenze tahlr firma je jak zaba na prameni :P Generalni bere MEGA mesicne, jezdi si audinou, vyhazujou se tu stovky tisic za licence softu, ktery pak lezej v supliku, ale pro petikilo by si nechali koleno vrtat. Ono to casem trochu vyleze, snad, doufam. Prozatim jsem rad, ze mam praci. A ono s nulovou praxi se taky shani blbe, ze.
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 23/01/2007 :  09:13:01  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
????

Ma tam nejaky fikany zabezpeceni, ze nesubmitne zadnej form na forech

Go to Top of Page

Deka
Moderator

2126 Posts

Posted - 23/01/2007 :  09:34:07  Show Profile Send Deka a Private Message  Reply with Quote
quote:
A ono s nulovou praxi se taky shani blbe, ze.

joo tak praxe je pruser, tady u nas bez praxe mne navrhli kdysi praci dotovaneho administrativniho asistenta na prumce s tim, ze budu dostavat 3k od skoly, zbytek do zivotniho minima doplati pracak, a na to teda jebat. praxe == pruser. Mel si lhat, rict, ze si pusobil par let v soukromem sektoru a mozna by to klaplo :)

Tak co?....Tak jo.
Sided projects:
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 23/01/2007 :  10:02:20  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Vsechno se da zjistit a mne podvody vetsinou nevychazej :)

Jinak vypada to, ze asi budu shanet nejaky amd 3200+, snad Barton? Resp. Barton je myslim oznaceni jadra, jak se jmenuje cela takhle skupina netusim. Taky mi kdosi doporucoval mobile verzi - pry jde skvele pretaktovat.
Go to Top of Page

Deka
Moderator

2126 Posts

Posted - 23/01/2007 :  10:14:18  Show Profile Send Deka a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vsechno se da zjistit a mne podvody vetsinou nevychazej :)

pravda, mne take ne :)
quote:

Jinak vypada to, ze asi budu shanet nejaky amd 3200+, snad Barton? Resp. Barton je myslim oznaceni jadra, jak se jmenuje cela takhle skupina netusim. Taky mi kdosi doporucoval mobile verzi - pry jde skvele pretaktovat.

zalezi na jakej platforme to chces postavit a na jak dlouho to ma byt standard, ja teda dlouho prosazoval amd platformu, ovsem ted s prichodem Intel Core 2 Duo bych nevahal jit do intelu. Jinak barton, sempron, u amd toho asi nic moc vic nevymyslis. S mobile verzema procesoru od amd jsem nebyl spokojeny, nicmene dostal se mi do ruky jen jeden a ani jsem to moc netestoval, takze nevim.

Tak co?....Tak jo.
Sided projects:
Go to Top of Page

axtheb
Average Member

1543 Posts

Posted - 23/01/2007 :  10:46:19  Show Profile  Send axtheb an ICQ Message Send axtheb a Private Message  Reply with Quote
No core2duo je povedenej procak, na tom bych se nebal postavit novej komp.

Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 23/01/2007 :  11:44:26  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Hm, neni sempron oznaceni prociku a barton jedno z jader, ktery se u nej vyskytovalo?

Co se ti konkretne nezda na AMD? /discuss :)

Go to Top of Page

axtheb
Average Member

1543 Posts

Posted - 23/01/2007 :  11:47:20  Show Profile  Send axtheb an ICQ Message Send axtheb a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prijde mi ze se c2d vyplati (cena/vykon)

Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 23/01/2007 :  11:56:48  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Hm, i kdyz intel je obecne drazsi?
Go to Top of Page

axtheb
Average Member

1543 Posts

Posted - 23/01/2007 :  12:12:50  Show Profile  Send axtheb an ICQ Message Send axtheb a Private Message  Reply with Quote
No v zasade dneska uz moc neni,
tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41034
ma vetsi vykon nez tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39713

Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 23/01/2007 :  12:22:01  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axtheb

No v zasade dneska uz moc neni,
tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41034
ma vetsi vykon nez tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39713

No ja vetsinou kupuju procaky na nizsi frekvenci v ty serii (nevim jak ostatni). Takze tohle porovnani AMD/Intelu mi prijde jako porovnavani na urovni serverovych procaku:-)

Nejlevnejsi dual core athlon tam je za 3,5.
Nejlevnejsi dual core Intel za 5,5.

Neznam benchmarky, ale tipuju ze o 57% ten intel vykonnejsi nebude.
Takze mozna na vyssim stredu je Intel lepsi, ale na stredu a niz je podle mne Athlon furt lepsi (Uz jen proto, ze tam neco ma za rozumnou cenu).

Go to Top of Page

axtheb
Average Member

1543 Posts

Posted - 23/01/2007 :  13:36:00  Show Profile  Send axtheb an ICQ Message Send axtheb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno
Neznam benchmarky, ale tipuju ze o 57% ten intel vykonnejsi nebude.
Takze mozna na vyssim stredu je Intel lepsi, ale na stredu a niz je podle mne Athlon furt lepsi (Uz jen proto, ze tam neco ma za rozumnou cenu).

Mo tam asi jo, no ;)

Go to Top of Page

B8M
Junior Member

719 Posts

Posted - 23/01/2007 :  16:59:15  Show Profile  Send B8M an ICQ Message Send B8M a Private Message  Reply with Quote
AMD FTW!!!! Intel bojkotuju od doby vo vyjelo AMDcko s prvnim slusnym procikem Soket A 900 MHz..Novy prociky budou vzdycky drahy ikdyby je vyrabel MCdolanld.. Takze cena pomer vykon FTW.. BTW novy duo od novyho AMD poznas leda tak v tabulkach.. Kdybys mel dve masiny vedle sebe poznas prd..

Go to Top of Page

lacius
New Member

103 Posts

Posted - 24/01/2007 :  13:39:20  Show Profile  Send lacius an ICQ Message Send lacius a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hm, neni sempron oznaceni prociku a barton jedno z jader, ktery se u nej vyskytovalo?

Ne, byl AMD AthlonXP 3200+ (jadro Barton) a byl taky nakej sempron 3200+ ktery mal jadro bartonu ale iba 256K cache, a uz sa to volalo nak inac. Proste 3200+ AthlonXP je vzdy s jadrom barton. Inac ja ten AMD Athlon Mobile 2700+ a jede mi aj na 2500Mhz realnych pri napeti 1.65V, co athlon 3200+ ide realne na 2200Mhz. Ak mas Award bios tak ti tam bude mobile slapat. Ak ti ale ten tvoj procik ide pretacet, zrejme mas jadro Thorougbreed, a to je barton len s 256K cache tak ako ten sempron, takze si zas moc nepomuzes. Si mislim tiez ze do tychto nasich starych suniek sa uz neoplati moc vrazat :(

Ladven - adv equip, Laciusnn - nt, Bylinkar - doc

Edited by - lacius on 24/01/2007 13:49:02
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 24/01/2007 :  13:50:18  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Hm, mobile... Kua. Jeste ho sehnat. Dneska jsem pomerne levne koupil giga pameti. To se vyplati. Porad mi prijde ok investovat 2 tisice a 3-4 mesice si nervat vlasy z lagu atd. Plus bych si snad moh zahrat v plnym rozliseni.
Go to Top of Page

lacius
New Member

103 Posts

Posted - 24/01/2007 :  14:30:21  Show Profile  Send lacius an ICQ Message Send lacius a Private Message  Reply with Quote
Jo ja mam Mobile 2600+, je to uz davno, mal by to byt najlepsi co sa da zohnat(2700+ asi neni :) . Mobil je normalnej barton, ale su to kusky zo stredu platu, a teda maju najcistejsi kremik (vyssia max. frekvencia a nizsia spotreba), a ma odblokovanej nasobic uz od vyroby, co u bartonu odblokovat nejde ak nie je unlocklej uz od vyroby (superlock). Je to best proc do socket A, ale neslape vo vsetkych doskach.

Ladven - adv equip, Laciusnn - nt, Bylinkar - doc
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,22 seconds. on eygor Snitz Forums 2000