Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vanguard
 Vanguard General
 main healer ve hře Clerik nebo Blood Mage
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 07/01/2007 :  16:56:59  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Kdo je podle Vás v této hře koncipovaný jako main healer.

Clerik z mého pohledu je velmi silný healer ale hodně zaměřený i jako second tank. Group heal má až na 20 levelu a na nejvyšším 50 levelu má i HOT. Má více buffů než BM. Nicméně nepřijde mi že by byl koncipovaný až jako main healer grupy.

Blood Mage má velmi silné healy a oproti Clerikovi mnoho speciálních kouzel vhodných pro grupu. Například group damage štít. Healuje primárně ze svého hpp polu, který si dokáže doplňovat různými způsoby - tedy vydrží healovat z mého pohledu mhohem déle než Clerik, který je závyslí pouze na maně.
Blood Mage jelikož healuje hodně z hpp polu, který si může doplnovat damagí způsobenou nepříteli - jak přímou, kterou způsobí on, nebo nepřímou kterou způsobí např. tank grupy.
Dále si může doplnovat hpp pol přeléváním z mana polu nebo i na vyšších levelech z endurance polu.
Nicméně nemá oproti clerikovi group HOT a nejsem si jist jestli jeho group heal je silnější než ten clerikův i když ho má levelově dříve.

Rád bych vyvolal diskuzi o healerech v této hře. Kdo se Vám osobně zdá jako main healer, případně silnější a vhodnější healer pro grupu a proč ...

Noe

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 07/01/2007 :  17:18:17  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Podle me neexistuje main healer stejne jako neexistuje main tank

Podle me mohou healovat vsichni healeri v podstate stejne

BM - je healero mag, ktery leci z hp a ty si doplnuje "necrolike" spelama napr.

Cleric - plate healer, ktery neco vydrzi a masi nablizko, healuje jen z energy, ale ma specky (melee udery), kterymi si zveda energy

Saman - support healer, ktery leci a bufuje a debufuje (slow) a energy si doplnuje pomoci canibalize - zere se, energy bere z hp poolu. Navic si muze vybrat, koho bude podporovat - dle totemu medved (melle), vlk (smiseny) nebo fenix (casteri)

Disciple - bojovniko healer, ktery ma healy, ma FD (coz je u healera uber) a navic dokaze lecit pomoci chainu cili retezu melle uderu.

Z vyse uvedeneho je jasne, ze neni nic jako uber healer, navic kdyz Sigil to jeste balancuje (ne do PvP, ale aby kazdy uhealoval grupu)

A je tanci :

Warrior - tank s melle DPS, nejvetsi melle DPS z defensive tanku, muze i dual wield

Paladin - tank s bufama a healama, nejvetsi mitigace diky self mitig bufu

DK - tezko popsat, defensivni ability, cast debufu a cc forem, neco jako SK, ale neni to SK

Inquisitor (zatim neni, bude pozdeji po release) - tank strihly s psionicem, ma nejake cc a casterskou damage

Tak to asi vse

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Edited by - Jaris on 07/01/2007 17:20:11
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 07/01/2007 :  17:29:49  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jaris

Nejde o uber healera ale o výběr nejvhodnějšího (main) healera pro full grupu z pohledu universálnosti všech situací.
Pokud má být v grupě jeden healer pak jaký z healerů se Vám jeví na tento post nejvhodnější a proč.

Noe

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 07/01/2007 :  17:37:29  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Podle me mohou healovat vsichni healeri v podstate stejne

BM - je healero mag, ktery leci z hp a ty si doplnuje "necrolike" spelama napr.

BM leci nejenom z hp. Pouziva k tomu i energy. Nebo k tomu pouziva damage, tedy - leci z hp ofenzivnich targetu.

Pri delsich bojich je imho prave BM nejlepsi - dokaze lepe regenerovat manu (z hp ci endurance) a ma mensi narocnost direct healu na manu.

Pri velkych pvp bojich, kdy clovek bojuje s precislovanim je imho nejlepsi cleric - vydrzi mnohem vic, muze si hodit bublinu nesmrtelnosti (kterou muze podle potreby sundat), nenasere ho tolik silent (muze mlatit melee, disciple ma v tomto jeste asi vetsi vyhodu) a diky specovane con na levelu ma i lepsi rezisty (spolu se shamanem, ktery ale nenosi heavy armor).

Edited by - VT on 07/01/2007 17:53:58
Go to Top of Page

ninoki
Starting Member

21 Posts

Posted - 07/01/2007 :  18:00:42  Show Profile Send ninoki a Private Message  Reply with Quote
Disciple, pokud mas slusneho tanka, vyjde nejlepe, protoze lecis za endurance a jen malo za manu (zase ma vyrazne slabsi buffy). Ted po posledni uprave uz musim obcas pouzit i heal za manu, ale predtim vicemene vubec. Navic pomerne slusne mlatis (na healera), pokud si poridis slusnou zbran. Ovsem je potreba dost odhadovat dopredu dmg - riskovat, protoze jak prijde nekolik velkych ran (nebo par addu) uz to nezachranis. A dalsi problem je equip.
Go to Top of Page

Wardocan
Tarutaru maniak

458 Posts

Posted - 07/01/2007 :  19:13:12  Show Profile Send Wardocan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ninoki

Disciple, pokud mas slusneho tanka, vyjde nejlepe, protoze lecis za endurance a jen malo za manu (zase ma vyrazne slabsi buffy). Ted po posledni uprave uz musim obcas pouzit i heal za manu, ale predtim vicemene vubec. Navic pomerne slusne mlatis (na healera), pokud si poridis slusnou zbran. Ovsem je potreba dost odhadovat dopredu dmg - riskovat, protoze jak prijde nekolik velkych ran (nebo par addu) uz to nezachranis. A dalsi problem je equip.

No to bych si nedovolil tvrdit toto. Disciple muze byyt jako seconndary healer ,ale s urcitosti ne hlavni healer . Nestiha na vyssich lv lecit celou grupu , jelikoz siln ejsi healy ma az v chainu a to navic nejsou az tak silne healy.
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 07/01/2007 :  19:42:58  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Tak jeste jednou, podle me jsou na tom v podstate vsici stejne a ja osobne bych healery volil dle slozeni grupy

Neni totiz pravda, ze v dlouhem boji BM vydrzi nejdele, nebot jak pise Ninoki, disciple leci z endurance, saman se bude zrat a cleric si bude restovat energy mlacenim (fakt na to ma specku )

Takze ve finale dle grupy:
Do 1 tank melle grupy bez cc clerika, k magum BM, do tezce melle grupy samana a discipla tam, kde mam nabusenou grupu supportem a chci jeste i DPS

Go to Top of Page

ninoki
Starting Member

21 Posts

Posted - 07/01/2007 :  19:55:23  Show Profile Send ninoki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Takze ve finale dle grupy:
Do 1 tank melle grupy bez cc clerika, k magum BM, do tezce melle grupy samana a discipla tam, kde mam nabusenou grupu supportem a chci jeste i DPS

Jo s tim souhlas. Asi zalezi, jestli budes hrat pick up nebo perma a podle toho zvolit.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 07/01/2007 :  20:00:08  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Neni totiz pravda, ze v dlouhem boji BM vydrzi nejdele, nebot jak pise Ninoki, disciple leci z endurance, saman se bude zrat a cleric si bude restovat energy mlacenim (fakt na to ma specku )

Nelze srovnavat clerikuv socialni mana heal s dlouhym 20s recast tajmem (neni anytime, k jeho pouziti je nutny offenzivni target na 5 range a jeho pouziti stoji enduranci) s mikromanagementem BM - tedy neco co je ke spatreni napr. u castru v AC1 - prelejvani vsech energii (kde to slo i tzv. "ze vzduchu" - life magic). Cleric ma oproti BM zase jine vyhody.

Edited by - VT on 07/01/2007 20:24:59
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 07/01/2007 :  20:04:09  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tak jeste jednou, podle me jsou na tom v podstate vsici stejne

Naopak. Kazdy je uplne jiny.

Nekdo je v plate a jede melee, nekdo je pure caster s nejmensi startovni STR ve hre. Nekdo nema cure ability (ne ve smyslu FFXI healu), nekdo ma hodne buffu, nekdo malo, pouze nekdo ma instantni healy atd. atd. atd.

Edited by - VT on 07/01/2007 20:06:16
Go to Top of Page

godlike
New Member

209 Posts

Posted - 07/01/2007 :  20:27:23  Show Profile  Send godlike an ICQ Message Send godlike a Private Message  Reply with Quote
Psali ze stejne budou chtit vyrovnat healery jako tanky a dalsi tak aby ikdyz vsichni jinak byl kazdy lepsi na neco jineho ale nebyl nekdo prilis nahore. Ja jsem ted 6 BMG protoze prej patri ktem tesim charum a myslim ze se muzem s kamosem co je paladin obcas doplnit tim ze on healne mne(LOH) :). Jo muj docasny nick je maxipes fik, kdyby nekdo neco hehe

Vanguard-Xanadu-retired
EQ2-MDK-retired
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 08/01/2007 :  00:05:06  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

quote:

Tak jeste jednou, podle me jsou na tom v podstate vsici stejne

Naopak. Kazdy je uplne jiny.

VT cece, to delas schvalne ne?

Samozrejme ze funguji jinak, to jsem popsal, ALE JAKO HEALERI vychazi stejne = kazdy uhealuje grupu.

A jeste, ty hodnotis, jak to bude v PvP. Z hlediska PvE je v pohode, ze healer mlati, toje v klidu, mnohdy kvuli agru i lepsi . Takze JA srovnavam healery z hlediska leceni grupy v PvE a myslim, ze kazdy grupu uhealuje

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 08/01/2007 :  10:48:48  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
ja myslim ze to je snad presne naopak ne ?

z hlediska pve je blbi kdyz healer mlati protoze si vytvari dodatecny agro ktery nechce ale z hlediska pvp je to fajn

lastfm

Edited by - Rashaverak on 08/01/2007 10:49:20
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 08/01/2007 :  11:04:34  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
A jeste, ty hodnotis, jak to bude v PvP.

No kdyz si peclive prectes muj post o BM a dlouhych bojich tak zjistis, ze se tyka jak pvp tak pve.

Urcite casem 'prokoukne' nejaky nejlepsi main healer. Ted vime vsichni kulovy a varime z vody (na zaklade spatne dokumentovanych abilit).
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 08/01/2007 :  11:07:01  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
Me se na VG hodne libi, jak jsou jednotlivy subclassy jiny :-) Doufam, ze se to podari vyvazit a v zasade budou stejne silne - tanci budou plus minus stejne tankovat (podle situace muze bejt tu ten tu jinej lepsi/horsi, ale en block budou stejne kvalitni). Dtto hyleri.

Jinak kdybyste chteli nejaky netradicni posouzeni kvality classy - tak ja mam pomerne neomylnej cuch vybrat si vzdycky jednu z nejslabsich a nejnedodelanejsich (v SWG smuggler - hur uz na tom byl snad jenom squad leader, v EQ2 SK - toho snad prvni rok nema ani cenu komentovat :-) - takze tramdadada: Nejhorsi healer patrne bude Disciple - bo se mi libi a asi ho budu hrat. Z tanku samozrejme DK :-)

Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight
Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 08/01/2007 :  11:09:52  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Genagen
Z tanku samozrejme DK :-)

DK je v podstate pvp tank ) Jeho shadow charge bude castry pekne nasirat ) (nevite nekdo kolik ma recast time?)

Edited by - VT on 08/01/2007 11:12:22
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2785 Posts

Posted - 08/01/2007 :  12:38:55  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
ten charge/teleport je zatim insta Dalo by se to vyuzit i na zdrhani, pres chargovani na moby

edit: je tam recast 10s, uz to opravili

Dorlas
EQ2
CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent
UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, TESO, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive

Edited by - Dorlas on 08/01/2007 12:45:42
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page