Author |
Topic  |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 24/07/2006 : 08:35:02
|
V současné době používám v práci Outlook a doma Thunderbird. Ale musím řící, že zcela vážně uvažuju, že thunderbird doma nahradím opět Outlookem. Licenci mám z práce, tak cena pro mě v tomto případě nehraje roli. Rád bych se ale zeptal i ostatních na zkušennosti:
1) Nepřeváděl jste někdo už emaily z Thunderbirdu do Outlooku? Směrem tam to šlo bez problémů, směrem zpět vím, že jsou nějaké problémy, proto se ptám na nějaký osvědčený postup.
2) Máte tip na jiný rozumný emailový klient? Nepotřebuji extra doplňkové funkce, ale potřebuji: hodně dobrý spam filter (Spambayes v pop3 verzi se mi nikdy nepodařilo uspokojivě nastavit, v Outlooku jako plugin mi funguje skvěle). Potřebuji, aby i při větším množství emailů o fungovalo rychle - tím myslím funkce jako třeba mazání, přijímání pošty atd. Mám defragmentovanej disk a i tak v Thunderbirdu, když dám přijmou emaily, tak to 15 sekund swapuje, než to něco udělá. To se mi u Outlooku stávalo až když jsem přesáhnul 2 GB ve schránce nebo tak nějak. V Thunderbirdu toho mám o dost méně. A potřebuji, aby to rozumě filtrovalo. Filtry v Outlooku sice nejsou žádná sláva, ale v Thunderbirdu to filtruje ještě podivněji.
Díky všem
|
PC, PS3, iPad |
|
| |
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 24/07/2006 : 09:02:45
|
Řeším podobnou věc ale chci naopak utýct od Microsoftu aby se neopakoval můj problém viz. jiný topic. Co mě osobně uchvátilo je Kerio Mail server. Mám ho doma zkušebně nainstalovanej a jako klienta používám jeho WEBmail klienta přes Explorera a nutno říci, že jsem z toho nadšenej - jinak jako klienta to umí využívat takřka cokoliv takže třeba Outlok. Ten Kerio mail server ti Khostri může běžet na tvým lokále s tím, že ti to bude filtrovat maily, udržovat databázi atd... a ty budeš Outlok nebo cokoliv jinýho (mě se nejvíc líbí přímo ten Kerio WEBmail) využívat pouze jako prohlížeč mailů. Spamový funkce se zdá, že to má doopravdy skvělý a vymakaný nějak to samo využívá světový databáze spamů + mnoho vlastních možností detekce a filtrování spamů (plánuji si to nechat odborně nastavit by Tibor ).
|
Noe
|
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 24/07/2006 : 09:22:26
|
Dík za tip, zkusím. Škoda jen, že můj WiFi router má jenom 2 MB na všechen svůj operační systém a podobný server se tam už fakt nevejde :)
EDIT: hmm teď koukám, že cena není zrovna malá :( Navíc i při této ceně mi trošku vadí, že manželka z druhého PC na tom bude v podstatě stejně jako předtím, jelikož pokud by to chtěla také používat, tak by pokaždé musela zapnout mé PC - teď nemám žádné trvale běžící PC a vzhledem ke spotřebě pro přístup k internetu používám dedikovaná řešení - wifi router + switch s celkovou spotřebou 15 W plus minus. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 24/07/2006 : 10:59:37
|
quote: Originally posted by Khostri
Dík za tip, zkusím. Škoda jen, že můj WiFi router má jenom 2 MB na všechen svůj operační systém a podobný server se tam už fakt nevejde :)
Však si to pusť na lokále u sebe i u ženy Co se týká platby ... zas bych to tak nebral striktně - na domácí využití. |
Noe
|
 |
|
|
Topic  |
|
|
|