Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 GuildWars
 Guild Wars 1 & 2 - General forum
 Pocet "subscriberu"
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 25/05/2005 :  21:18:21  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahman

Zpet k topicu. GW je, jestli se nepletu, hra cilena primarne pro Korejsky/asijsky trh, ze?

GW je urcena pro EU, US a Koreu. Pripravuje se cinska a japonska verze.

quote:

O kolik procent vzrostl pocet hracu MMO her v Korei a okoli ciste za prispeni GW?

Zajimava otazka, ale tezko ti na ni nekdo odpovi. GW ziskala vice Korejskych hracu za prvni tyden nez ma mozna WoW dnes (samozrejme je to tim, ze je korejsky gw client atm zdarma). Kolik procent z toho mnozstvi (za prvni tyden pul milionu) jsou mmo novacci nemam tuseni.

quote:

zatimco v GW mam neomezeny pocet ruznych dungeonu, kde z kazdeho moba pada alespon 15 unikatnich UBER veci se 100% dropem (prostou dedukci soudim, ze postavu je mozne vyequipovat statisici ruznych itemu soucasne, pac k cemu by mi jinak ty tuny UBER veci byly).

GW neni primarne pve hra :) Takze tu miliony itemu a uz vubec ne uber (kvuli pvp balancovani) nenajdes.

edit:
PvE v GW je reseno trochu jinak nez ve "standardnich" mmorpg jako je WoW ci EQ2. Vedle klasickych pve zon pro questovani, expovani, farmovani ma i tzv. mission zony, kde se odehrava hlavni linie pribehu. Kazda mise je vlastne jeden velky quest, ktery je prokladan igname filmeckama.

Co se tyce dropu. V GW padaji z mobu pouze zbrane, offhand itemy (napr. shieldy), craft suroviny v ruzne podobe a collectors itemy (tyto dropy se daji u npecka vymenit za jiny item). Armor se da ziskat od specialnich npececk za suroviny/material. Nektere suroviny jsou rare, nektere suroviny se daji ziskat jen salvagovanim itemu ci dokonce rare itemu. Salvagovanim rare itemu se daji ziskat i runy pro "vylepseni" armoru ci hafty nebo jak se to jmenuje pro "vylepseni" zbrani.

Itemy se musi taky identifikovat, pouzivaji se ruzne salvagovaci nastroje (defaultni, expertni) atd. atd. Je toho mnohem vic.

Edited by - VT on 25/05/2005 21:41:58
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 25/05/2005 :  21:26:40  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
no jsou tady i rare věci, ale samozřejmě nepadají tak často že, já sám ani nevím proč se teď každý den vracím k guild wars :-)
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 26/05/2005 :  15:34:46  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
no, ja to ted dostal na recenzi a musim rict, ze rpvni hodina na me nezanechala nejlepsi dojem, hlavne graficky - animace postav jsou temer hororove, tvorba postavy nenabizi moc variability

moznost vytvoreni pvp charu na max levelu je zajimave, ale kdyz clovek preferuje pve... nicmene diky instantnimu vytvoreni high level charu se pak clovek alespon netvari, kdyz mu postava hebne... uvidime, bude zabavnej vikend

jinak absence poplatku je zasadnim hnacim motorem, je to videt i z ruznyhc for na internetu, lidi ani nevi, ze je to pvp centricke, ale chteji kvalitni mmorpg bez mesicnich plateb

Edited by - Kurik on 26/05/2005 15:39:01
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 26/05/2005 :  15:38:40  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurik

no, ja to ted dostal na recenzi a musim rict, ze rpvni hodina na me nezanechala nejlepsi dojem, hlavne graficky - animace postav jsou temer hororove, tvorba postavy nenabizi moc variability

moznost vytvoreni pvp charu na max levelu je zajimave, ale kdyz clovek preferuje pve... nicmene diky instantnimu vytvoreni high level charu se pak clovek alespon netvari, kdyz mu postava hebne...

uvidime, bude zabavnej vikend

Animace mohly být i horší, hodnotil bych to asi jako animace člověka ve WOW, ovšem animace pláště je nádherná. Variabilita při tvorbě je taky asi jako u WOW, ale rozhodně modely vypadají pěkněji než u WOW. Pro PVE je toho více než dost, sice tam není tolik úkolů jako ve WOW nebo EQII ale zatím si nestěžuju.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 26/05/2005 :  15:42:10  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
kdyz srovnavat grafiku, tak s EQ2 - wow je cartoon, GW ma typickou asijsky realistickou grafiku jako lineage, ale s mnohem mensim poctem polygonu na postavu, nemuzu si pomoct, lineage 2 vypada lip, postavy se hejbou lip a sou vic sexy.

plast.. jo plast... ty v EQ2 chybi stejne jako variabilita vzhledu vybaveni, v tom bude mit GW, predpokladam, navic, alespon jsme si vsiml moznosti barvit predmety (tedy moznosti odstranit barvu v menu, coz predpoklad amoznost predmet obarvit)

varianty pri vyberu postavy mi propomenuly spis pet let starou anarchy online, vyberes si z deseti ruznyhc ksichtu, deseti barev vlasu...
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 26/05/2005 :  15:49:06  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:

kdyz srovnavat grafiku, tak s EQ2 - wow je cartoon, GW ma typickou asijsky realistickou grafiku jako lineage, ale s mnohem mensim poctem polygonu na postavu, nemuzu si pomoct, lineage 2 vypada lip, postavy se hejbou lip a sou vic sexy.

plast.. jo plast... ty v EQ2 chybi stejne jako variabilita vzhledu vybaveni, v tom bude mit GW, predpokladam, navic, alespon jsme si vsiml moznosti barvit predmety (tedy moznosti odstranit barvu v menu, coz predpoklad amoznost predmet obarvit)

varianty pri vyberu postavy mi propomenuly spis pet let starou anarchy online, vyberes si z deseti ruznyhc ksichtu, deseti barev vlasu...

A taky že craft ve hře sice je, ale funguje to tak že získáváš části na craft ho z předmětů, které jsou salvageable, a NPC ti pak z toho něco vytvoří, co má v seznamu, pokud na to ty dané části máš. To barvení je příjemné zpestření. No ženské v GW jsou myslím hodně sexy Má to méně polygonů možná, ale zase se to hýbe hodně dobře, asi jako WOW a stromy vypadají jako stromy
http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenshots/gwscreen060-lrg.jpg
Dále tu jsou runy na armor alá diablo II

Edited by - spajdr on 26/05/2005 15:50:12
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 26/05/2005 :  15:55:23  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
ale jo, urcite to nebude neuspesna hra, ale pro me to neni mmorpg
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 26/05/2005 :  15:55:45  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

... a mas pak nekolik desitek tisic kombinaci jak tvuj char bude vypadat. Ano, je to oproti miliardam napr. z EQ2 ci SWG malo, ale imho to staci (podle meho nabizi gw vic variant podoby postavy nez napr. GW ci precatacombs DAOC).

Co se tyce barev, tak ano je mozne si armor nabarvit. Dokonce je mozne barvy ruzne kombinovat a vytvaret si sve vlastni.

Edited by - VT on 26/05/2005 15:56:55
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 26/05/2005 :  15:57:30  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:

ale jo, urcite to nebude neuspesna hra, ale pro me to neni mmorpg

Však to ani není MMORPG ale ORPG, jak sami autoři hry proklamují
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 26/05/2005 :  16:14:57  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
[/quote]

... a mas pak nekolik desitek tisic kombinaci jak tvuj char bude vypadat. Ano, je to oproti miliardam napr. z EQ2 ci SWG malo, ale imho to staci (podle meho nabizi gw vic variant podoby postavy nez napr. GW ci precatacombs DAOC).

Co se tyce barev, tak ano je mozne si armor nabarvit. Dokonce je mozne barvy ruzne kombinovat a vytvaret si sve vlastni.
[/quote]jiste, kdyz si to vynasobis, ale ve skutecnosti je ta diversita nizka, ty barvy a ucesy... nic moc, ale jak rikam, to obleceni je mozna zajimavejsi, v EQ2 chybi alespon po... barveni strasne moc. Vybner barev vlasu preddefinovanej me mrzi, chybi tam poradne zrzava.

co se tyka rovnani s daoc, tak ty moznosti mi pripadaji lepsi i ve srovnani s poslednim datadiskem, ale grafika postav jako celku je slaba, i kdzy to beha jako z praku, ve srovnani s EQ2, a protoze je to akcni online hra s nadechem rpg, je ustupek framerate pochopitelny.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 26/05/2005 :  16:21:01  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Vybner barev vlasu preddefinovanej me mrzi, chybi tam poradne zrzava.

Barvy vlasu jsou zavisle na rase (rozumej primarnim classu). Takze napr. jasnou oranzovou ma snad elementalist(?) atd.

quote:

co se tyka rovnani s daoc, tak ty moznosti mi pripadaji lepsi i ve srovnani s poslednim datadiskem

U GW muzes definovat asi tri, ctyri prommenne. U Catacomsb DAOCu jich je asi 10 (v zavislosti na rase).

Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 26/05/2005 :  16:26:27  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
popravde si nejsem moc jistej, zkousel sem jen ten nejnovejsi trial, ale moznosti mi nepripadaly moc velke, jen byla zajimava moznost zmenit vizaz kdykoliv..

ty barvy vyzkousim, ale ze rangerka nemuze bejt zrzava, to je smutny, proste limitovat vyber barvy vlasu mi prijde tak trochu zbytecny. Je to mozna blbost, ale pro spoustu ldi je vzheld postavy dulezitej, pro me urcite je.
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 26/05/2005 :  18:34:19  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
Ne, nemas pravdu Yenn.
1. me fascinuje kde beres predtsavu o tom co jsem za typ hrace
2. ne, to opakovani instanci o kterym mluvis NENI top PvE content
3. ty cerpas jen ze sprostredkovanych informaci, ja ne
. pokud build charu a PvE ti je tak proti srsti, dopurocuji Q3 Rocket Arena (protoze v normal deathmatchu musis "farmit" itemy a to nuda ...)

2bruttus: rozhodne bych si nedovolil roct ze PvE ve Wow je jen lehky nic ... jsou tam vylozene easy veci ale sou tak i celkem tuhy encountery .... ale tys whinoval celou dobu takze se nedivim

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.

Edited by - Stilgar on 26/05/2005 18:35:02
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 26/05/2005 :  18:58:56  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stilgar

2bruttus: rozhodne bych si nedovolil roct ze PvE ve Wow je jen lehky nic ... jsou tam vylozene easy veci ale sou tak i celkem tuhy encountery .... ale tys whinoval celou dobu takze se nedivim

No vidis a ja tomu rikam easy hack&slash placana (zde (c)VT) - velmi lakavou, alspon ze zacatku, ale bohuzel celkovou obtiznosti nastavenou na teen populaci co chce ownovat a nechce postihy za neschopnost (smrt) - verim tomu ze mnoha, hlavne mladsim rocnikum, se libi, ale mne to po dosazeni lev 60 dost rychle omrzelo.

Co se tyce whinnigu - zajimalo by mne kde si mne slysel skuhrat? Co ja vim tak mne to do lev 60 bavilo a jelikoz jsme se dostali na 60cca stejne a ty si hned pote leavnul guildu s tim, ze "barvu tabardu nesneses" tak nevim kde si k tomu prisel... (nehlede na to ze nemam potrebu lidi na guilchannelu zatezovat tim co mne ve hre neba - kdyz mne neco neba tak to proste nedelam ;)

Jinak (abych napsal taky neco k GW) - GW nejsou zadnej zazrak - ale splnuji to co jsem ocekaval - instantni PvP s moznosti zahrat si docela zabavnou dejovou linii - a koupe rozhodne nelituju ;)

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!

Edited by - brutus on 26/05/2005 19:12:51
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 26/05/2005 :  19:01:06  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Nekteri lide by nepoznali ironii ani kdyby je sezrala, stravila a vyloucila coby exkrement...

Klidne si hodnotte GW (ja to delat nebudu, betu jsem zkousel jen asi 4 hodiny a nijak extra mne to nenadchnulo), ale tvrdite o WoW veci, ktere zjevne nejsou pravdive (opet nehodnotim, jestli je to dobre nebo ne, jen ze to neni pravda).
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 26/05/2005 :  19:03:35  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Chtel jsem tim samozrejme rict, ze Korea je coby trh pro online hry zcela nesrovnatelna se zbytkem sveta. Krom toho se tam prevazne hraje trochu jiny typ her. Vzato kolem a kolem, hra urcena pro korejsky trh bude velmi pravdepodobne dost odlisna od hry pro US/EU trh a bude velmi pravdepodobne komercne mnohonasobne uspesnejsi.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 26/05/2005 :  19:52:26  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
ja sem si ted zkusil pvp char a sel sem do pvp bitev, zkusil sem si pet boji, zadny netrval dyl nez pet minut a pokud tohle ma byt kvalitni pvp, pak si mnohem radsi pustim joint ops, ve ktere opravdu zalezi na skillu hrace...

je jasny, ze sehrany skupiny asi zvaldnou vic (asi sem mel stesti na silnejsi nahodnej tym) ale je to proste placana a zalezi spis na postave nez na hraci. to radsi budu konzumovat ten pve obsah. i kdzy na rychle odreagovani ma tohle pojeti pvp neco do sebe, na deset minut si dachnu od prace... ale asi sme tu lehce mimo tema.

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 26/05/2005 :  20:06:37  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

1. me fascinuje kde beres predtsavu o tom co jsem za typ hrace

z toho co pises na toto forum (UO, AO, ted WoW), z toho co jsi ochoten udelat atd...

quote:

2. ne, to opakovani instanci o kterym mluvis NENI top PvE content

takze moji guildovni memberi me lzou ci tech par lidi co si zde na foru stezovalo ze je neba cekat na stesti v randomu ? jaky by k tomu meli duvod ?

quote:

3. ty cerpas jen ze sprostredkovanych informaci, ja ne
. pokud build charu a PvE ti je tak proti srsti, dopurocuji Q3 Rocket Arena (protoze v normal deathmatchu musis "farmit" itemy a to nuda ...)

tak me to vysvetli, pridej me do mlejna trosku zprostredkovanych informaci prosim
q3 nehraju bo ja mam radsi pvp mmorpg hry, doufam ze blizard nekdy otevre opravdovy pvp server :)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 26/05/2005 :  20:36:08  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Jestli o loot losuji nebo to resi nejakou jinou metodou je ciste problem hracu.

Ze pri killu moba nepadnou veci pro vsechny zucastnene hrace je vcelku logicke, pak by se totiz mohl uplne zrusit variantni equipment. Kazdy by si proste zasel pro to co mu prijde best (pokud by ovsem sehnal dost lidi co to jeste nemaj). Takhle prumerny hrac chodi v celkem rozmanitem equipu - to co mu zrovna padne a samozrejme ma obvykle dost prostoru ke zlepsovani. Ale nikde neni psano, ze kazdy nutne musi tocit padesatkrat za sebou stejnou instanci. Samozrejme muze, kdyz ho to bavi. A kdyz nebavi, tak ma hromadu jinych moznosti, questy, pvp, obcas trochu pomoct ostatnim, ...

Ja osobne sem stokrat stastnejsi, kdyz mam moznost ucastnit se raidu na moba, na kterem jsem nikdy predtim nebyl, nez kdyz mi padne nejaka "uber" vec z mista, kde uz sem podesate...
Go to Top of Page

SHIMI
Junior Member

915 Posts

Posted - 26/05/2005 :  20:55:55  Show Profile  Visit SHIMI's Homepage  Send SHIMI an ICQ Message Send SHIMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brutus
ale splnuji to co jsem ocekaval - instantni PvP

zkousels ve WoW nekdy battlegrounds

i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ?
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 26/05/2005 :  21:10:59  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
a zalezi spis na postave nez na hraci

Na jake postave? :) Myslis na classu? Na jakem napr.?

Ono ne nadarmo se rika, ze malo je nekdy vice, ci v jednoduchosti je genialita ....

Edited by - VT on 26/05/2005 21:12:06
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 26/05/2005 :  21:23:53  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
dokud v pvp nehraje roli presnost hracovych pohybu, jeho reflexy a dmg udavaji nejake statistiky postavy, tak vysledke boje zalezi na tom, jaka je postava, ne hrac, jiste, nekdo umi vyuzivat vlastnosti postavy lepe, nekdo hure, nekdo ma lepsi vybaveni, nekdo horsi, ale ve vysledku toho hrac az tolik neovlivni. proto mam radsi na "pvp" fps nez radoby rpg. vec vkusu, rekl bych.

pokud chci ferovej, zajimavej a akcni souboj s lidskou inteligenci, tak si pustim ty joint ops nebo unreal tournament
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 26/05/2005 :  22:02:16  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

dokud v pvp nehraje roli presnost hracovych pohybu, jeho reflexy a dmg udavaji nejake statistiky postavy, tak vysledke boje zalezi na tom, jaka je postava, ne hrac, jiste, nekdo umi vyuzivat vlastnosti postavy lepe, nekdo hure, nekdo ma lepsi vybaveni, nekdo horsi, ale ve vysledku toho hrac az tolik neovlivni. proto mam radsi na "pvp" fps nez radoby rpg. vec vkusu, rekl bych.

pokud chci ferovej, zajimavej a akcni souboj s lidskou inteligenci, tak si pustim ty joint ops nebo unreal tournament

Nj to ja radsi sachy, tedy tam kde muzu pouzit mozek ...
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 27/05/2005 :  02:53:33  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:

O vyuzivani vlastnosti postavy to ale cele je :)
Pripadne o kooperaci, kdyz jde o tymove pvp, ta ma jeste mnohem mnohem vetsi vyznam. Vtip je v tom, ze vyhrajes proto, ze vis co delas, a ne proto, ze mas lepe natrenovane mireni mysi.
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 27/05/2005 :  06:35:00  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yennefer

z toho co pises na toto forum (UO, AO, ted WoW), z toho co jsi ochoten udelat atd...

UO (DP) a nejelo se tam primarne pvp ?
AO jo to je mobarna
(SWG..?)
kazdopadne kecas, bo ja pisu ze me bavi I TO PVE. To ze jsem celkem hodne ochoten (casove treba) obetovat ale plati pro oboje casti hry (sem sice ted jen Blood Guard ale jeste sem se do toho zas tak neoprel)

quote:
takze moji guildovni memberi me lzou ci tech par lidi co si zde na foru stezovalo ze je neba cekat na stesti v randomu ? jaky by k tomu meli duvod ?

ne, tvoji guildovni membri se pravdepodobne spise vybavuji do PvP best blue itemama kery sou takhle bezne "snadne" (tim vasim placanim) dosazitelny v 5 - 15 lidech z tehle 60kovejch instanci (Scholo, strat)
a nebo se taky mozna vybavuji na to TOP PvE ve forme raidu 40ti lidi ... kam proste bych se jit v crapu v kerym dingnes 60 stydel

quote:

tak me to vysvetli, pridej me do mlejna trosku zprostredkovanych informaci prosim
q3 nehraju bo ja mam radsi pvp mmorpg hry, doufam ze blizard nekdy otevre opravdovy pvp server :)

to uz je na tobe ... bud hraju a vim nebo nehraju a kecam

[Stilgar]
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 27/05/2005 :  09:25:02  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahman

O vyuzivani vlastnosti postavy to ale cele je :)
Pripadne o kooperaci, kdyz jde o tymove pvp, ta ma jeste mnohem mnohem vetsi vyznam. Vtip je v tom, ze vyhrajes proto, ze vis co delas, a ne proto, ze mas lepe natrenovane mireni mysi.

jenze jako hrac toho zas tolik neovlivnis, v group pvp uz trochu jo, ale pozor, kvalitni online FPS neni zdaleka jen o mireni mysi, ale o tymove taktice, spravnem vyuzivani ruznych zbrani... je to tak trochu pvp naruby s rpesne opacnym pomerem vlivu hracskeho umeni a vlastnosti a vybaveni herni postavy. ale fakt me prekvapuje, jak snadno se da pristoupit na pvp v guildwars, ten pure pvp char je proste vyborna vec
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 27/05/2005 :  11:18:10  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

kazdopadne kecas, bo ja pisu ze me bavi I TO PVE. To ze jsem celkem hodne ochoten (casove treba) obetovat ale plati pro oboje casti hry (sem sice ted jen Blood Guard ale jeste sem se do toho zas tak neoprel)

jasne jasne ..

quote:
quote:
Originally posted by Demawend

za chechtaky v kurzu 1 gold za 2,5 koruny. Potrebuji jich tak 2000.

kdybych ted nemel co napraci tak du do toho

...

quote:

quote:

to uz je na tobe ... bud hraju a vim nebo nehraju a kecam

hraju a vim, problem je v tom ze vim "to svoje" ;) a ty me to "svoje" nechces zdelit toz jakej maji smysl tve posty...
nezdrahej se a pouc me, nebo dosli argumenty ? rad se necham poucit od zkuseneho pvpera

Edited by - Yennefer on 27/05/2005 11:20:09
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 27/05/2005 :  12:47:32  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

jasne jasne ..

quote:
quote:
Originally posted by Demawend

za chechtaky v kurzu 1 gold za 2,5 koruny. Potrebuji jich tak 2000.

kdybych ted nemel co napraci tak du do toho

...

Ano jsem ochoten travit cas farmenim itemu / penez za
1) abych mel vyhodu v PvP
2) abych byl platnejsi v PvE (a mohl farmit jeste lepci itemy)
3) abych byl vic "uber" (mit lepci veci nez ti okolo)
4) kdyz mi za to nekdo zaplati (to sem nejednou delal)

ale nechapu co to s ti ma spolecnyho

quote:
hraju a vim, problem je v tom ze vim "to svoje" ;) a ty me to "svoje" nechces zdelit toz jakej maji smysl tve posty...
nezdrahej se a pouc me, nebo dosli argumenty ? rad se necham poucit od zkuseneho pvpera

ty uz vazne nevis o cem mluvis ... nebavili sme se na tema "katastrofalni PvE" v wow .. tak co s timhle ma spolecnyho PvP (ze by pokus o tupy flame?)
kazdopadne ty rikas ze WoW PvE je z pohledu pure PvP hrace (za ktereho se prezentujes, btw jen tak odbocim, nejsou jen PvP nebo PvE hraci .. je i spousta vice ci mene radikalnich lidi) katastrofalni .. muzes nastinit jak by melo PvE podle tebe ve WoW vypadat ?
nebavime se o tom ze by zadne nebylo, WoW neni ciste PvP hra (jako rekneme SB) ...
to ze "musis" farmit 60kovy instance porad dokola a pak "mit stesti v rollu" sou prave z pohledu PvP hrace nesmysly ... uz nejaky cas jde velice solidni vybava (z myho sham pohledu srovnatelna a do PvP lepci nez ta z tehle instanci) ziskat skz PvP reward.

staci ti predesli odstavec k tomu aby tenhle post rposel tvoji kontrolou na obsah "informace" ?

[Stilgar]
Go to Top of Page

Don Gizmo
New Member

219 Posts

Posted - 27/05/2005 :  12:48:29  Show Profile  Send Don Gizmo an ICQ Message Send Don Gizmo a Private Message  Reply with Quote
quote:
jenze jako hrac toho zas tolik neovlivnis, v group pvp uz trochu jo, ale pozor, kvalitni online FPS neni zdaleka jen o mireni mysi, ale o tymove taktice, spravnem vyuzivani ruznych zbrani... je to tak trochu pvp naruby s rpesne opacnym pomerem vlivu hracskeho umeni a vlastnosti a vybaveni herni postavy. ale fakt me prekvapuje, jak snadno se da pristoupit na pvp v guildwars, ten pure pvp char je proste vyborna vec

Nechapu, proc nam tu porad cpes srovani PVP v rpg hrach a battlu v FPS, jsou to prozatim 2 uplne odlisne veci a nemuzes to zatim srovnavat(muzem se o tom pobavit az vyjde neco ve stylu Darkfallu).
Ale obecne:
v FPS si team zvoli nejakou taktiku a pak uz jen "jde a strili", pripadne plni nejaky objektives. Ve vetsine pripadu vis, jaky ma nepritel "chary" protoze je predem dano omezene mnozstvi, takze vis co muzes cekat a obecne pak jde o to, kdo se tomu druhymu lip trefi do hlavy(jasne ze ve vetsine FPS dela teamwork hodne, ale i kdyz budes mit suprovej tym, tak se pak najde nejakej skiller ci dva kterej ti tvuj skvelej tym sejme 4ma headsotama...).

V rpg PVP jde vetsinou o to jaky tym si sestavis, jak ho vybavis, jaky ability si kdo vezme a obecne je priprava okolo 30% z celyho pvp. Narozdil od FPS je tu skiler ten, kdo dovede premyslet a rychle a spravne reagovat na vznikle(casto unikatni) situace. Jak jsi spravne rekl, je to v podstate aplikovani nejakych existujicich tabulek skillu, s velkym durazem na posloupnost a minimalnim durazem na presnost

Takze v FPS kdyz se objevi nepritel, tak prvni co ve vetsine pripadu delam je snazim se presne zamirit a vystrelit, samotny souboj trva ve vetsine her par sekund.
V PVP kdyz se objevi nepritel, tak napred premyslim co je to vubec zac, co ma za skilly(ano, pokud chcu byt dobry, mel bych mit v hlave tabulku) a pak na nej zacnu neco zkouset... samotna akce je otazka pouze stisknuti 2 tlacitek, o mireni se nezajimam, sleduji co dela ten druhy a snazim se podle toho reagovat.

Kazdopadne je to jen zbytecne placani, protoze jak rikam, zatim to nema smysl srovnavat.

Duvod, proc se mi PvP v GW libi vic nez kde jinde(UO,DAOC,SWG,WOW,LA2) je moznost hrat pvp bez jakehokoliv placani mobu v PVE, kolizni system, mnozstvi unikatnich skillu a tudiz jejich kombinaci v grupach, zadne random dmg kouzel a healu(v GW je presne dany kolik ktery kouzlo pri jakym skillu dmg da, jediny co je "random" je melee), velice propracovany system degenu, debufu, bufu a regenu, vyvazenost(nic tu neni uber a gimp, kazda kombinace jde znicit jinou kombinaci), instantni pvp - tj chcu hrat pvp - portnu se do pvp zony a hraju, tj nemusim nikam behat a vyhledavat protivnika.
Co mi vadi je mala variabilita prostredi, kde se hraje a taktez mala variabilita objectives v jednotlivych pvp zonach(hall of fame, guildwars). Plus syndrom "prebytecnych" hracu, tj. jakmile je jiz jednou full grupa a pripoji se nekdo navic, tak ma smolika...

Retired MMORPG player.
Tabula Rasa: Kopr; Everquest2: Kanec, Olina ; Guild Wars: Don Gizmo, Yan Li; Eve: Kanec; SWG: Gizmac(sold soul); UO: Don Gizmo(sold soul)

Edited by - Don Gizmo on 27/05/2005 12:53:51
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 27/05/2005 :  13:03:09  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Don Gizmo
Duvod, proc se mi PvP v GW libi vic nez kde jinde(UO,DAOC,SWG,WOW,LA2) je moznost hrat pvp bez jakehokoliv placani mobu v PVE, kolizni system, mnozstvi unikatnich skillu a tudiz jejich kombinaci v grupach, zadne random dmg kouzel a healu

Kolizni system je fakt dobre udelanej, ale paradoxne je to to co mne na GW nejvic rozciluje :) Pac jsem bud MA nebo assistujici tank a fakt je to o nervy se pres hafo lidskejch tel proplejtat ke svemu targetu ... Nebo treba kdyz nesu relic, mlatej do mne tanci, mesmeri mne slowujou a zbytek enemy sracu si stoupne kolem mne, tak ze se stucknu a nemuzu delat ani hovno :)) To by jste me meli slyset co pak v RL kricim :)

Rozhodne to vytvari novy strategicky prvek, ktery napr. v DAOCu chybel. Jsem rad, ze tu collision system je.

quote:

Plus syndrom "prebytecnych" hracu, tj. jakmile je jiz jednou full grupa a pripoji se nekdo navic, tak ma smolika...

Nj. Tenhle 'sydrom' ma imho asi kazda pvp (i pve) mmorpg. Nicmene v GW muzes jit delat pvp i kdyz se nevejdes do main gildovni grupy. Napr. do random 4V4 atd. Takze je ten 'syndrom' tady nastesti o trosku mensi.

Edited by - VT on 27/05/2005 13:03:50
Go to Top of Page

Don Gizmo
New Member

219 Posts

Posted - 27/05/2005 :  13:41:05  Show Profile  Send Don Gizmo an ICQ Message Send Don Gizmo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

Rozhodne to vytvari novy strategicky prvek, ktery napr. v DAOCu chybel. Jsem rad, ze tu collision system je.

Prave tohle byl zasadni duvod, proc mi v daocu pvp moc nesedelo a nezustal jsem u nej dyl, je ten fakt, ze kdyz mam maga tak si enemy wari probehnou skrz ty moje a masi me mi vazne nevyhovoval...

quote:
Originally posted by Van Tassel

Nj. Tenhle 'sydrom' ma imho asi kazda pvp (i pve) mmorpg. Nicmene v GW muzes jit delat pvp i kdyz se nevejdes do main gildovni grupy. Napr. do random 4V4 atd. Takze je ten 'syndrom' tady nastesti o trosku mensi.

Napr v UO nebo SWG byl pocet hracu kteri spolu bojuji v podstate neomezeny... ale je fakt ze to pak ma zase jine mouchy (treba sydrom zergu)

Retired MMORPG player.
Tabula Rasa: Kopr; Everquest2: Kanec, Olina ; Guild Wars: Don Gizmo, Yan Li; Eve: Kanec; SWG: Gizmac(sold soul); UO: Don Gizmo(sold soul)

Go to Top of Page

hippygamer
Starting Member

63 Posts

Posted - 28/05/2005 :  09:01:21  Show Profile Send hippygamer a Private Message  Reply with Quote
Ahoj
lidicky. Procetl jsem si cele forum GW a hraju WOW na Devorianu.
Mam jeden zasadni dotaz. Mam objednano GW z CDProjektu za 999, ktery vyjde 9.cervna. Da se rict, ze mam rad RPG hry a MMORPG me oslovilo (Ragnarok + ted WOW). Vsiml jsem si tu na foru i jinde, ze uz jsou lidi co prodavaji WOW za 800-1200Kc. A ted nevim do ceho mam jit = nerad bych za 2 mesice zjistil, ze hra kterou jsem si koupil me prestane zajimat.
K oboum hram z toho co jsem dozvedel z for mam vyhrady, ale nevim na jakou stranu se mam priklonit.
Na GW me laka silne PvP, ale schazi mi tam absence guildwars z Ragnaroku, kdy se 3x do tydne bojuje o hrady z cehoz pak plynou vyhody. Questy evidentne v GW jsou, ale na jak dlouho?
Ve WOW je (podle serveru Goblins Workshop) 3400 questu, dosahnu 60 lvl, nahuntim equip a pak co... mlatit protistranu??

Pomuzete mi nekdo se rozhodnout?

Diky Hippy
--------------
Na vysvetlenou
1, Nespal jsem 24hodin.. dopisu a jdu spat. Pokud vam prijde, ze tenhle prispevek psal demeter z bukvicova, tak se omlouvam.
2, Vim, ze WOW na free shardu se neda srovnat s officem, ale predstavu o WOW myslim mam.
3, GW jsem nemohl vyzkouset (posledni free vikend jsem prosvihl o 3 dny ) a nemam nikoho znamyho, kdo by GW hral. Proto pokud se najde clovicek z Prahy, ktery by mi ukazal GW v realu, byl bych velmi vdecny a pozval bych i na pivko ci prisel s flaskou
4, Dulezite: prosim pokud mozno zadny flame!!! Rad bych slysel kontruktivni srovnani pro a proti. Vim, ze uz bylo receno hodne, ale stale vaham, kam se priklonit. Prispevky typu "Bez do WOW, je to super." me nezajimaji.. diky

Edited by - hippygamer on 28/05/2005 09:06:31
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 30/05/2005 :  10:56:39  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
2gizmo: ten kolize jsou sice fajn ale stale jeste nejsou internetove linky dostatecne kvalitni aby to fungovalo ok, generuje to jakesy lagy ktere jakoby vraceji tvou postavu kdyz "narazi" do cloveka nebo se snazis jit nekam kam nemuzes...
je to neprijemne na ovladani nez system bez toho
osobne si myslim ze LOS checking > collision, pro pvp
(mysleno los checking = kvalitnejsi pvp i bez collision systemu nez naopak)

hippygamer:
jestli chces hrat pvp, ted, kup si GW.. teda jestli jsi pravdovej pvp player
pokud te zajima pve jdi do wowu
nebo si pockej na FFA server wowu :)

Edited by - Yennefer on 30/05/2005 11:00:01
Go to Top of Page

Aramir
ex sejra

1083 Posts

Posted - 30/05/2005 :  11:01:51  Show Profile Send Aramir a Private Message  Reply with Quote
quote:

nebo si pockej na FFA server wowu :)

Not likely to happen
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page