Author |
Topic  |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 15:31:13
|
Věřím, že vás to asi moc nezájímá, ale dřív nebo později EU PvP bude mrtvý, už teďka tam pobíhá jen jedna jediná FG casterů, která akorát tak může ownovat single hráče v SI zónách (jinde enemy nenajdete). Z naší gildy která má kolem 50 členů, hraje aktivně každý den tak 1-3, z enemy top gild to je tak nějak nastejno.
A důvod? NF patch a jeho debilní RA a stupidní frontier a smozřejmě blížící se WOW. Lidi štve, že pure-tanci nemaj žádnou pořádnou determinaci, že TWF je overpowered, že castři po NF a díky ML sou moc uber atd. Stačilo nám pár bojů proti dobře vybavené a sehrané ML10 castr grupě rank RR4-5 zatímco my sme měli tank grupu RR7-RR10 a občas nás dali jako kdyby sme byly naprostý amatéři. Když sme jim zabili jednoho člověka, tak to byl zázrak, a to před NF sme tuhle gildu v pohodě ownovali i když měli 2-3FG a měli taky ML10. Teďka proti nim vyhrajeme jen pokud máme velký štěstí a podle toho jaký RA oni použijou, nejhorší ze všeho je ten speedwarp.
Clerická RA taky nejsou žádná sláva, před NF sem měl purge, MOC, BOF, MCL + pár passivních RA, sice reuse čas byl dost dlouhej, ale aspoň každej boj proti enemy top gilde nezáležel na tom kdo jaký RA použije a hlavně člověk se snažil RA šetřit co to šlo, zatímco po NF mám akorát tak PR1, RP2, MCL2, DI2, PURGE 2 a uber RR5 abilitu + pár passivních RA. Po vypuštění NF sem zažil jen jeden boj kdy sem byl bez poweru, ale jinak sem vždycky zavodou. Nejlepší asi bylo když naše FG v costwoldu sejmula 5FG, jednu po druhý a to nám nedali ani čas na rest a já na konci boje měl 90% poweru (neměl sem FOP), jenže to sme sejmuli tank grupy, proti caster grupě mě je plno poweru na nic pač mě pořád někdo přerušuje buď petka a nebo celej boj je na mě shaman, jenže na MOC3 nemám, a verze 2 nikoho nezachrání. Prostě NF je debilní.
|
Katzzz - Cleric, PvP server - Camlann, GM of Nexus Katzzie - Druid, RvR server - Excalibur, GM of I NEXUS I |
|
| |
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 15:38:44
|
Mordred welcomes you. |
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 15:59:22
|
Protože je NF dělaný hlavně pro RvR servery, tak sem zkusil jeden, kde mám pár L50tek, když sem tam hrál tak na celým serveru bylo v primetimu tak 2500-3000 lidí online, jenže když sem se tam nedávno párkrát lognul tak i když to bylo pokaždé v PT, tak celkem na serveru bylo tak 300-800 lidí a na, takže najít ve frontieru někoho koho bych moch zabít je velkej problém, jednou sem hrál 2 hodiny a potkal sem 5 lidí co dobejvali jednu věž. /GU bylo úplně mrtý a na /as sem slyšel akorát jak si všichni stěžujou jak je NF debilní, hlavně si stěžovali lidi co maj vysokej RR. Ach jo zlatej emain, to mohlo bejt i 4 ráno ve všední den, online 100 lidí a stejně tam člověk pokaždý někoho našel. |
Katzzz - Cleric, PvP server - Camlann, GM of Nexus Katzzie - Druid, RvR server - Excalibur, GM of I NEXUS I |
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 16:02:28
|
quote: Originally posted by Pepo
Mordred welcomes you.
Možná bych moch někoho přesvědčit aby na Mordred šel se mnou, zkusím s někým pokecat. Zase bych si moc rád vzal clerika a nebo druida, jenže bez PL či lidí co by s tebou levelovali je to skoro nemožný udělat na PvP s clerdou L50. |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 17:34:46
|
Ani ne. Ak budes tak dobry ako pises tak si grupu vzdy najdes. Len aby to nedopadlo ako s adamom   |
 |
|
Araya
Moderator

4085 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 19:11:44
|
na Mordu byli lidi taky nasrani jenze co nadelas kdyz chces hrat prizpusobis se , treba me jako savagovi taky nedali charge jako ostatnim light tankum, a tanka s IP uz taky nenajdes:o) |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 19:20:27
|
quote: Originally posted by Araya
na Mordu byli lidi taky nasrani jenze co nadelas kdyz chces hrat prizpusobis se , treba me jako savagovi taky nedali charge jako ostatnim light tankum, a tanka s IP uz taky nenajdes:o)
Já znám 2 v Legends  |
Arokh Estarioll |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 20:38:15
|
Njn, Legends tam najdes vsetko.
Edit : Uz si druhy ktory tu neskutocne nadava na Speedwarp. Neviem, ale mne to nepripada az take hrozne. Je to abilita, ktoru dostat je neskutocne lahke, takze nevidim dovod aby ste to tiez nemali, a pripada mi to normalne, bolo by ine keby ti ten speedwarp daval snare. Ale tak ci tak v combatu speed nemas  |
Edited by - Pepo on 09/12/2004 20:40:16 |
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 09/12/2004 : 21:12:52
|
Kdyz castr grupa pouzije speedwarp, tak light tanci nemuzou pouzit charge, takze nemaj sanci dohonit nikoho. U caster vs caster grupa to je uplne fuk. |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 10/12/2004 : 10:55:59
|
Ja myslel ze Charge je cez vsetko, cez kazdy root, snare, mezz atd. ze ho proste nic nezastavi. Teda ja mam zatial Charge 1 takze ho az tak casto nehadzem, ale zda sa mi ze funguje aj cez speedwarp. Este 1 rpts a charge 3 omw  |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 10/12/2004 : 11:47:02
|
prizpusob se, bud chytrejsi, je to zmena a zmena je zivot jde s tim hrat naprosto v pohode na mordredu sem s tim nemel zadnej problem det5 rulez ale uz neni tak nehorazne overpowered jako predtim, rikam to z pohledu tanka a zaroven CC charu, preber si to jak chces, jednoduse to neumite proto prohravate na kastry, konkretne neumite interruptovat...
pure meele grupy jsou obsolete diky bohu, konecne maji kastri svoji roli v top 8v8, i full caster grupa muze fungovat stejne jako pure meele ale mix bude vzdy lepsi imo ;) |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
Edited by - Yennefer on 10/12/2004 11:52:35 |
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 10/12/2004 : 12:53:32
|
Nejde o přizpůsobení, jde o to, že lidi už nebaví hrát svoje chary. Na fóru naší gildy už se připravuje hromadnej přesun na WoW, ale neví se kdo bud dělat GM, mě totiž WoW nějak nebere.
Naše gilda byla ze začátku čistě pure tanci a supporti, pak sme nabrali pár cástrů a pár lidí relorlo na castra, ale hlavní problém není to, že nás nějaká caster grupa občas ownuje stejně když to vezmu v průměru tak sme snima 50% bojů prohráli a 50% vyhráli (dost taky záleželo jaký sme měli složení grupy) ale hlavní průšvih je, že žádný jiný gildy FG pvp nedělaj a celej večer se mastit s jednou či dvěma FG je proste nanic. |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 10/12/2004 : 13:14:52
|
mordred mel uz take par stavu kdy byvalo online malo lidi a nebylo moc pvp akce, ted je dalsi kuli WoW, je to otazka casu do mesice ci dvou se to imo zase zvedne nekteri se vratej z WoW a hlame lidi dodelaji Catacombs chary
hraj male grupy (2-4) je to take fun nekdy lepsi nez 8v8 :) |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
Edited by - Yennefer on 10/12/2004 13:15:40 |
 |
|
Trinia
Starting Member
60 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 09:50:58
|
quote: Originally posted by katzz
Clerická RA taky nejsou žádná sláva, před NF sem měl purge, MOC, BOF, MCL + pár passivních RA, sice reuse čas byl dost dlouhej, ale aspoň každej boj proti enemy top gilde nezáležel na tom kdo jaký RA použije a hlavně člověk se snažil RA šetřit co to šlo, zatímco po NF mám akorát tak PR1, RP2, MCL2, DI2, PURGE 2 a uber RR5 abilitu + pár passivních RA. Po vypuštění NF sem zažil jen jeden boj kdy sem byl bez poweru, ale jinak sem vždycky zavodou.
NF byl nestastny patch, ale da se na to zvyknout. Me osobne nejvic nastvaly nove ikony RA abilit, ktery predtim vypadaly krasne a udelali z toho jednu "zelenou vec" vedle druhe. Jeste ani poradne nepoznam, kdyz nekdo neco v grupe pouzije...ale asi mivame hodne bufu a ikona se tam nevejde. Stejne tak by kazdy v grupe moh vedet, ze je DI up, a ci je...
Ja mam u klerika DI3, purge2, PR1, RP1, MCL2, MoC1, aug dex3, LW1, a jeste nejaky pasivni. Vetsinou v boji vystacim s manou, s power lahvickama v mezicase. Myslim, ze mas zbytecne moc mana abilit. (btw vsimli jste si, ze se ted nedaji sehnat mana lahvicky? jen par kusu za 2-3p)
Na Mordredu hracu sice ubylo, pote, co odesla spousta US do WoW, ale pvp to jedine prospelo. V EU case se ted hraje pvp mnohem vic nez kdy predtim. |
Triniaa - Cleric <E-Athletes>, Gareth Trinia - Cleric <Mor do Kuli>, Mordred
|
Edited by - Trinia on 13/12/2004 09:54:36 |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 10:30:06
|
quote: Originally posted by Trinia
Stejne tak by kazdy v grupe moh vedet, ze je DI up, a ci je...
vsak oni to muzou vedet pokud chteji ;) DI je videt v okne bufu |
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 10:31:54
|
quote: Originally posted by Yennefer
quote: Originally posted by Trinia
Stejne tak by kazdy v grupe moh vedet, ze je DI up, a ci je...
vsak oni to muzou vedet pokud chteji ;) DI je videt v okne bufu
To je trochu neprakticke, hledat zda nekdo ze support ma na sobe navesenou nejakou ikonku.
DI je group abilita, neni duvod aby ji nevidel kazdy v grupe sam na sobe (jako je to u ostatnich).
|
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 14:07:03
|
DI je super věc, hlavně v boji, kde lidi použijou /assist to pak cíl kterej si vyberou má o 2-3K HP víc (dle verze DI), ale je celkem na nic když někdo pomocí PBAOE zraní víc lidí.
Plánoval sem si, že bych si vzal RP3, já totiž hraju úplně jinak než ostatní healeři. Když vidím INC tak se odpojím od naší grupy, takže mě většinou nemezznou (pokud na mě nemaj udělaný /target macro, ještě před NF sem používal purge tak jednou za 2 hodiny). Pokud to jde tak si zalezu někam kde mě nikdo nevidí a jen spreaduju, když mám míň jak 70% poweru a nemusím healovat, tak použiju power láhev, pak pořád dávám spready pak použiju MCL a nebo pokud potřebuju insta healovat tak použuju RP pak jak to jde použiju zase power láhev. Pokud se nemůžu schovat, tak lítám po bojišti a snažím se být na místě kde mě nikdo nemůže přerušovat, pokud sou všichni lidi v LOS tak používám všechny healy teda kromě toho nejl. single healu, který zatím stojí moc poweru (ještě nemáme 1,62).
Ze všech pure healerů si myslím, že cleric je nejhorší char na interruptování, párkrát sem to zkoušel a jediná dobrá věc na interrupt je stun, smite se na to vůbec nehodí, takže nakonec když sme měli FG to vypadalo tak, že já sem byl hlavní healer a dva další healeři (většinou druid + healer) plus bard/shaman interruptovali a občas dávali heal. |
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 14:54:42
|
Další update z EU PvP serveru, jedna z nejaktivnějších top gild se prakticky úplně rozpadla, GM a officíři to vzdali a prej chtěj prodat svůj account (maj RR9-RR10 chary). Poslední z top gild ještě tak nějak funguje, ale je to díky tomu, že do gildy nabrali plno lamáků, dobrý hráči od nich už nehrajou.
Jinak souhlasím, s tím že grupa 2-4 lidí je občas super zábava, jenže nevím proč, ale po NF mě to nějak nebere, před NF sem moc rád běhal třeba jen s jedním pure tankem a bylo to super !
A ikony NF RAs sou fakt hnusný ale zvyknout se na to dá  |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 14:59:28
|
Další update z EU PvP serveru, jedna z nejaktivnějších top gild se prakticky úplně rozpadla, GM a officíři to vzdali a prej chtěj prodat svůj account (maj RR9-RR10 chary). Poslední z top gild ještě tak nějak funguje, ale je to díky tomu, že do gildy nabrali plno lamáků, dobrý hráči od nich už nehrajou.
Nech si poslat cd klice z cdromshop.com a jointni Mordred :)
Co se tyce prodavani charu - to je zcela normalni jev. Imho tak 80% high realm rank charu ma na Mordu druheho ci tretiho majitele.
|
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 15:27:18
|
Když si koupím US klíč, tak kde se dá stáhnout datadisk Catacombs? Na DC++ nebo přes nějakej jinej program? |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 18:37:56
|
Plánoval sem si, že bych si vzal RP3, já totiž hraju úplně jinak než ostatní healeři. Když vidím INC tak se odpojím od naší grupy, takže mě většinou nemezznou (pokud na mě nemaj udělaný /target macro, ještě před NF sem používal purge tak jednou za 2 hodiny). Pokud to jde tak si zalezu někam kde mě nikdo nevidí a jen spreaduju
spatna taktika, vubec se nedivim ze jsi se rozciloval ze vas castri svacej, suporti naopak musi byt vsichni neskovany a musi interruptovat pripadne slouzit jako dmg absorb target ;) pokud se skovavas pak to je 8v7.3, v pripade pokud si stihnes udelat power font tak 8v7.6 ;)
Ze všech pure healerů si myslím, že cleric je nejhorší char na interruptování, párkrát sem to zkoušel a jediná dobrá věc na interrupt je stun, smite se na to vůbec nehodí, takže nakonec když sme měli FG to vypadalo tak, že já sem byl hlavní healer a dva další healeři (většinou druid + healer) plus bard/shaman interruptovali a občas dávali heal.
meele ma kazdy support, skousel jsi buf shear ? clerik je dobrej na interrupt ne ze ne |
|
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 20:04:53
|
No nevím k čemu je pure healer, když nemůže healovat, protože ho někdo přerušuje. A pokud všichni interruptujou tak kdo potom healuje? Jinak já radši healuju než abych interruptoval někoho jinýho a mezitím mě někdo z grupy umřel.
Pokud se mě podařilo najít skrýš kde mě nikdo nepřerušuje healování tak šance, že vyhrajeme boj byla skoro 100% a bylo úplně jedno jak dobře enemy hráli. To samý platilo i proti tý caster grupě o který sem psal. Jednou se nám podařilo porazit RR7-RR9 FG (byla to nejlepší FG na celým serveru) s naší 7 členou grupou a to oni měli všech šest reliků a vyhráli sme jen protože, sem byl schovanej na místě kde mě nikdo neviděl. Takže bych ten interrupt zase tak nebral jako nejdůležítější věc. |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 13/12/2004 : 22:41:55
|
Pridi na mord a zahraj si proti nejakej casterskej grupe kde je milion interuptov. Jedine co hodis budu instanty. |
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 14/12/2004 : 09:19:37
|
Pridi na mord a zahraj si proti nejakej casterskej grupe kde je milion interuptov. Jedine co hodis budu instanty.
Když tě nikdo nevidí, tak tě ani nikdo nemůže přerušovat.
Udivuje mě, že všichni tak odsuzujou schovanýho pure healera co jen spreaduje, podle mě to nejlepší taktika co existuje, jeden schovanej healer a další dva co healujou, interruptujou či na sebe jen vezmou pozornost.
Já bych na mord šel, jenže samotnýmu se mě tam nechce a když sem se ptal lidí z gildy, tak nikomu se nechce levelovat char od L1 a pak na něj schánět všechno to vybavení aby tam neběhal jak socka. Ani nevím jak bych si s clerikem udělal aspoň L18 solo, pak už by to zase nebyl takovej problém sehnat nějakou grupu, pomocí PvP se dá slušně expovat a je to hlavně sranda oproti PvE. |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 14/12/2004 : 11:29:26
|
Když tě nikdo nevidí, tak tě ani nikdo nemůže přerušovat. Udivuje mě, že všichni tak odsuzujou schovanýho pure healera co jen spreaduje, podle mě to nejlepší taktika co existuje, jeden schovanej healer a další dva co healujou, interruptujou či na sebe jen vezmou pozornost.
udivuje me tvoje naivita, kolik das spreadu z many ? se vsema tvejma abilitama ? kdyz tohleto cislo vynasobis tak 10ti vyjde ti cislo ktere tu na mordredu znamena vyhru, skousel jsem to taky a nikdy to nefungovalo vzdy je lepsi meele dark runemastera nez healovat jeho dps... |
|
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 14/12/2004 : 14:58:34
|
Nejsem naivní, protože tuhle techniku používám od od RR3 a pokaždý když sem se schoval na místo kde mě nikdo neviděl, tak sme skoro vždycky ten boj vyhráli. V NF se mě stalo jen jednou, že sem v boji 8vs8 měl málo many (a to těch bojů sme měli plno) a tak sem musel vylézt ze skrýše abych moch použít single healy, který přece jen stojej míň many, ale sou celkem nahovno páč každou chvíli má někdo disease.
Jak sem psal o tý profi caster grupě (maj na jednom RvR serveru RR10-11 chary), tak si myslím, že časem by sme vymysleli nějakou účinou taktiku a udělali grupu, která by je v pohodě ownula. Naposled sme zkoušeli taktiku, kdy každej tank si vzal jednoho castra, takže nikdo z nich nemoch pořádně castit, dvě bitvy zasebou sme díky týhle strategii vyhráli pak už sme snima nikdy víc nebojovali. |
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 14/12/2004 : 17:10:50
|
Teda ja ti nevim, ale taktika kazdy tank jednoho castra tiez nieje najstastnejsia. Najlepsie taktika je dokonaly assist a rychly MA + neustaly interrupt casterov ktory prave niesu pod assist trainov. |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 14/12/2004 : 18:20:49
|
Teda ja ti nevim, ale taktika kazdy tank jednoho castra tiez nieje najstastnejsia. Najlepsie taktika je dokonaly assist a rychly MA + neustaly interrupt casterov ktory prave niesu pod assist trainov.
jasne ale nezapomen ze kastr ma vzdy lepsi interrupt nez support (ae kouzla, nejakou formu cc, kazdych 30sec free kouzlo...)
Nejsem naivní, protože tuhle techniku používám od od RR3 a pokaždý když sem se schoval na místo kde mě nikdo neviděl, tak sme skoro vždycky ten boj vyhráli. V NF se mě stalo jen jednou, že sem v boji 8vs8 měl málo many (a to těch bojů sme měli plno) a tak sem musel vylézt ze skrýše abych moch použít single healy, který přece jen stojej míň many, ale sou celkem nahovno páč každou chvíli má někdo disease.
v tom pripade si myslim ze jste donedavna nemeli tu cest s poradnou grupou, na mordredu tohle nikdy nefungovalo proti solidni grupe, boj je vzdy 5-10minut dlouhy a s manou se musi umet zachazet |
|
Edited by - Yennefer on 14/12/2004 18:22:37 |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 14/12/2004 : 19:18:21
|
Imho by bylo fajn předhodit nějaká videa, prostě se málokdy vidí, že by se nějaký support z grupy dedikoval pouze na heal, vždycky běhají a mlátí všichni. Je snažší zabránit soupeři aby manu proměňoval na akci než se snažit ho v tom proměňování předehnat. |
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
 |
|
katzz
New Member

160 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 10:41:51
|
Nemyslím si, že by u nás běhali jen lamy, našli se tu i hráči, kteří to hrajou moc dobře. Boje sou většinou 3 až 10 minut. Já osobně žádný video nenatočil, protože si nemyslím, že by někoho zajímalo, jak clerik kouká do zdi a spreaduje,jo a pravidelně každou minutu v boji použiju power láhev, ale to snad dělá každej power user  Jednou jeden člen naší gildy natočil naprosto dokonalý video, kde naše FG ownuje 5FG během 10 minut (mezi nima 3FG z top gild), pak během dalších 30 minut sme zabili asi 10 dalších FG, no za celej večer sme si udělali přes 80K rps, jenže ten člověk co to natáčel je debil a nechce to video nikomu ukázat, myslí si, že to není dobře natočený. Na našem fóru o tom videu byla jedna z největších diskuzí. Ale stejně by ste mě na tom videu neviděli :-) i když sem v tý grupě byl.
Včera sem přišel do hry a tak sme udělali docela pěknou FG (použili sme i negildovní lidi), běhali sme všude možně zabili pár sólo hráčů a malejch grup a pak potkali tu dobrou caster grupu, mezzli sme je první vláček se vrhnul na sorcíka, jenže ten použil svoji RR5 abilitu, takže byl 15 sekund nesmrtelnej, pak umřel (PFko skoro vůbec neprocuje, fakt naprd abilita), vrhli se na RM, kterej použil svojí RR5 abilitu, takže byl zase na 15 sekund nesmrtelnej, jenže pak už sme nestačili nic udělat a oni nás dostali. Pak se větší část grupy logla, se slovy, už aby tu byl wow. |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 11:39:58
|
doporucuji videa od "bravesta" z mordredu (clerik) je jich dost a v kazdem je videt ze se nezastavi (porad ma co napraci) v 99% pripadech nestoji za nakou zdi ale ucastni se boje |
|
 |
|
|
Topic  |
|
|
|