Author |
Topic  |
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 18:48:49
|
Vypada to, ze si s nama DDT uz nechce povidat  |
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 18:49:24
|
quote: Originally posted by Ardeth
Za kaspara si ty. Lidi maj prachy, ze si vetsina dovoli makrovat jen tak dalsi postavy, koupi si co potrebuje bez potreby nejakych harvestu, jedine co lidi zajima je jestli v dungu je poklad a hlavne aby byl rare ten poklad. Kazdej ma vseho dost, vydelava s jednou postavou co nic nespotrebuje a s druhou prodava. DDT ses fakt retard, kdyz tohle nevidis a reknes o ekonomice ze je zdrava. Udelej 100 ks brneni a prodej je kdyz je tak zdrava. Kazdej te posle do prdele s nejakym bronzem, protoze si koupi blood s jinou postavou. Ach jo DDT...moc lezes hluboko a svetlo furt nevidis.
A není právě tohle jedním ze znaků konzumní ekonomiky? Proč by měl někdo kupovat bronzové brnění, když si může koupi lepší? To je jako kdybys měl kupovat Trabanta a přitom měl na Forda. Proč bys to dělal? Nevim, jak ty, ale ja brneni prodavam pomerne dost casto. A prodat 100ks brneni opravdu neni problem. |
Pixel sem, pixel tam, co já s nima udělám? |
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 18:50:17
|
Vypada to, ze si s nama DDT uz nechce povidat 
Ardethe, uprimne receno, povidani s tebou mne nebavi. Je to o nicem a pro mne jen ztrata casu. |
 |
|
Seth
Senior Member

2564 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 18:54:12
|
DDT s tim trabantem mas blbej priklad. Dobry by byl pouze v pripade, ze by trabant byl skoro stejne drahej jako ten tvuj ford, protoze na DP nefunguje normalni trh. Bronz nema cenu ani toho casu ztraveneho v dole. A Blood svou cenou neodpovida tomu, ze je to 2 3 nej kov. Myth se zatim jaks taks drzi nicmene spotrebak je blood :( |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
 |
|
Artuhr
Junior Member

706 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 18:54:26
|
quote: Originally posted by DDT
Ardethe, uprimne receno, povidani s tebou mne nebavi. Je to o nicem a pro mne jen ztrata casu.
Asi tak jak studovat ekonomiku Dp |
Tady si nepotrebuju honit svoje Ego.
Zde muze byt i vase reklama. |
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 18:59:54
|
quote: Originally posted by Seth
DDT s tim trabantem mas blbej priklad. Dobry by byl pouze v pripade, ze by trabant byl skoro stejne drahej jako ten tvuj ford, protoze na DP nefunguje normalni trh. Bronz nema cenu ani toho casu ztraveneho v dole. A Blood svou cenou neodpovida tomu, ze je to 2 3 nej kov. Myth se zatim jaks taks drzi nicmene spotrebak je blood :(
Sethe, nízká cena bronzu podle mne není znakem špatné ekonomiky, ale pouze výrazem nízké poptávky po tomto kovu. I v RL jsou věci, které se nevyplatí prodávat, protože o ně prostě nikdo nestojí. Bohužel UO neumí věci přestat produkovat, takže v tom dole padají, ale s sebou si je už nikdo (skoro) nebere. Pokud by bronz měl být ten Trabant a blood ten Ford, tak to sedět bude, nemyslíš? Edit: existují věci, které padají se stejnou pravděpodobností> například elixíry a přesto, že šance na jejich získání je stejná, jejich cena se liší řádově o tisíce procent. To je právě to, co dělá fungující ekonomika. |
Edited by - DDT on 16/12/2003 19:01:51 |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:03:59
|
MEGALOL....neni spatna. Ty ses fakt retard 
Napis v cem Ardethe a nedelej ze sebe zbytecne kaspara.
kaspar ses tady ty  |
EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:07:39
|
ekonomika stoji za hovno, nebudem si nic namlouvat ostatne cely dp stoji za hovno :) |
EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
|
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:08:13
|
quote: Originally posted by DDT Khaote, nepripadam si jako blbec. Musim te ponekud poopravit, protoze prave ty mas v tomto pripade malo informaci. Nerozhoduji o ekonomice a neridim chod DP. Jak muzes vznest takovy dotaz, kdyz vis tak malo?
Tvoje fascinace a neustale objevovani sveta DP, ktere te stale lakalo v dobe, kdy jsi byl dosazen do "funkce" poradce ohledne ekonomiky mluvi za vse. Taktez pristup k GM (i kdyz byl pro tebe pozadovan pristup do GM fora). I dnes jsi zde dokazal, ze vis o UO plne kulove, kulove, presto mas pristup do hraci vs GM a tim mas moznost ovlivnovat deni na serveru. Byt na tvem miste, dobrovolne bych pozadal o zruseni a tise bych soupal nohama. Zkus jeste tak 2 roky hrat a treba, treba se dozvis o moznostech UO vic, potom mozna budes dostatecne znaly, abys mohl "nejak" mluvit skrze forum do deni na serveru. Abys to pochopil, ted nevis, z jde zvire nalakat do gate, zitra se zjisti, ze nevis zase jinou zakladni vlastnost.
Jako v hraci vs GM mozna z lidi blbce delat muzes, ale vetsina lidi, co pise i tady vi, jak se veci maji. Pouze GM a tobe podobni si mysli, ze veci zustavaji utajeny. |
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:08:50
|
quote: Originally posted by †… Havran …†
ekonomika stoji za hovno, nebudem si nic namlouvat ostatne cely dp stoji za hovno :)
Naštěstí si tohle většina lidí nemyslí, jinak by to nehráli. Když se to tobě nelíbí, je jen fajn, že to nehraješ. |
 |
|
Artuhr
Junior Member

706 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:10:01
|
quote: Originally posted by Khaot
quote: Originally posted by DDT Khaote, nepripadam si jako blbec. Musim te ponekud poopravit, protoze prave ty mas v tomto pripade malo informaci. Nerozhoduji o ekonomice a neridim chod DP. Jak muzes vznest takovy dotaz, kdyz vis tak malo?
Tvoje fascinace a neustale objevovani sveta DP, ktere te stale lakalo v dobe, kdy jsi byl dosazen do "funkce" poradce ohledne ekonomiky mluvi za vse. Taktez pristup k GM (i kdyz byl pro tebe pozadovan pristup do GM fora). I dnes jsi zde dokazal, ze vis o UO plne kulove, kulove, presto mas pristup do hraci vs GM a tim mas moznost ovlivnovat deni na serveru. Byt na tvem miste, dobrovolne bych pozadal o zruseni a tise bych soupal nohama. Zkus jeste tak 2 roky hrat a treba, treba se dozvis o moznostech UO vic, potom mozna budes dostatecne znaly, abys mohl "nejak" mluvit skrze forum do deni na serveru. Abys to pochopil, ted nevis, z jde zvire nalakat do gate, zitra se zjisti, ze nevis zase jinou zakladni vlastnost.
Jako v hraci vs GM mozna z lidi blbce delat muzes, ale vetsina lidi, co pise i tady vi, jak se veci maji. Pouze GM a tobe podobni si mysli, ze veci zustavaji utajeny.
Hehe pak si ho treba Ardeth koupi na muj inzerat |
 |
|
hoghar
New Member

215 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:10:09
|
Ekonomika DP je samozrejme ta tam, a to vi kazdy. Je to jasnej dusledek toho kdyz veci pribyva a nic neodchazi pryc. Wipe by stejne nic nevyresil, polovina lidi by odesla a te druhe polovine by se za dva roky stalo to same znovu.
A proto se ptam co reward system a gm na nej ?
|
Hoghar - Diablo 3, Ultima Online [DP] |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:10:51
|
Jako v hraci vs GM mozna z lidi blbce delat muzes, ale vetsina lidi, co pise i tady vi, jak se veci maji. Pouze GM a tobe podobni si mysli, ze veci zustavaji utajeny.
no ono takovych lidi je v hraci vs GM vic treba takova erina tj mazec :) |
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:11:28
|
ekonomika stoji za hovno, nebudem si nic namlouvat ostatne cely dp stoji za hovno :)
Naštěstí si tohle většina lidí nemyslí, jinak by to nehráli. Když se to tobě nelíbí, je jen fajn, že to nehraješ.
zaplat panbu |
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:12:41
|
quote: Originally posted by hoghar
Ekonomika DP je samozrejme ta tam, a to vi kazdy. Je to jasnej dusledek toho kdyz veci pribyva a nic neodchazi pryc. Wipe by stejne nic nevyresil, polovina lidi by odesla a te druhe polovine by se za dva roky stalo to same znovu.
A proto se ptam co reward system a gm na nej ?
GM nemaj cas otevrely novou hernu :) btw rewardy zatrhly uz driv bo vsichny vyrabely vsechno aby to pak mohly vyhodit :) |
|
 |
|
Rebel
New Member

264 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:14:36
|
quote: Originally posted by Artuhr
quote: Originally posted by Artuhr
Inzerat:Koupim odbornika na ekonomiku Dp.Znacka specha.Trznice
Nabizim DDT uplne zdarma. Je zdravy, zuby celkem ok 
Hmm takze skrabnutej takze 20 procent dolu
když mi zaplatíš navíc barák, auto a harém tak bych ho vzal...a nebo radši ne ........  |
*Rebel* PK (f)lame [ve výslužbě] member of Suchdol -Triada- team
|
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:14:55
|
quote: Originally posted by DDT Sethe, nízká cena bronzu podle mne není znakem špatné ekonomiky, ale pouze výrazem nízké poptávky po tomto kovu. I v RL jsou věci, které se nevyplatí prodávat, protože o ně prostě nikdo nestojí. Bohužel UO neumí věci přestat produkovat, takže v tom dole padají, ale s sebou si je už nikdo (skoro) nebere. Pokud by bronz měl být ten Trabant a blood ten Ford, tak to sedět bude, nemyslíš? Edit: existují věci, které padají se stejnou pravděpodobností> například elixíry a přesto, že šance na jejich získání je stejná, jejich cena se liší řádově o tisíce procent. To je právě to, co dělá fungující ekonomika.
Spocivala-li tva analyza ekonomiky pouze v tom, za kolik se co da prodat, byla to velice povrchni analyza. Z pocatku jsem mel dojem, ze tvym ukolem neni jen nejakym zpusobem narovnat ceny, ale take dat vyznam cenam. Nemluve o odbourani vydelavani velkych penez prodejem vendorovi. |
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:15:06
|
Khaote, nějak jsi opomněl odpovědět na můj dotaz. Ten se týkal nedostatku tvých informací. Jak můžeš někoho, kohokoliv, osočit z toho, nebo spíš za to, že něco neví, když tobe unikají některé důležité věci, na základě kterých stavíš svá kategorická prohlášení?
Pokud se domníváš, že víš vše, budeš překvapen, až se z toho probudíš.
|
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:16:46
|
Ardethe, uprimne receno, povidani s tebou mne nebavi. Je to o nicem a pro mne jen ztrata casu.
Bohuzel povidat si s tebou je ztrata casu. Tvy nesmysly jsou good  |
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:17:25
|
DDT na hrad !!!
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:17:34
|
ale prosimte, i kdyz nehraje vic jak rok vy vy jak ty, neznamena ze kdyz mas pristup do fora hraci vs GM vis vse, btw ja ho mam tam taky a uz jen proto ze se tam posledni doubou (resp od jeho zalozeni) probralo kulovy. resi se tam porad ty stejny kraviny, treba rr, lagy atp a vyresi se prd |
|
 |
|
Rebel
New Member

264 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:18:17
|
Milý DDT...do ekonomiky jen přibývá, minimum odchází, řešení je ale zničilo by server, nic neřeš a buď rád že seš. Na dp hrajou lidi ze setrvačnosti nebo sou to newbici...+lidi jako ty halfnewbici, kteří si myslí, že to tady zachrání... |
|
Edited by - Rebel on 16/12/2003 19:19:21 |
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:18:24
|
quote: Originally posted by DDT Sethe, nízká cena bronzu podle mne není znakem špatné ekonomiky, ale pouze výrazem nízké poptávky po tomto kovu. I v RL jsou věci, které se nevyplatí prodávat, protože o ně prostě nikdo nestojí. Bohužel UO neumí věci přestat produkovat, takže v tom dole padají, ale s sebou si je už nikdo (skoro) nebere. Pokud by bronz měl být ten Trabant a blood ten Ford, tak to sedět bude, nemyslíš? Edit: existují věci, které padají se stejnou pravděpodobností> například elixíry a přesto, že šance na jejich získání je stejná, jejich cena se liší řádově o tisíce procent. To je právě to, co dělá fungující ekonomika.
Spocivala-li tva analyza ekonomiky pouze v tom, za kolik se co da prodat, byla to velice povrchni analyza. Z pocatku jsem mel dojem, ze tvym ukolem neni jen nejakym zpusobem narovnat ceny, ale take dat vyznam cenam. Nemluve o odbourani vydelavani velkych penez prodejem vendorovi.
Nevím, z čeho usuzuješ, že jsem zjišťoval pouze to, za kolik se dá co prodat. Není možné hovořit o narovnání cen, když existují oddělené trhy, které jsou pouze parciálně propojené. Cenu věcí (těch, které nejsou v prodeji u vendorů) si určují, určovali a budou určovat i nadále pouze hráči. Nikdo jiný. Nějaký cenový diktát si nedokážu v praxi představit. |
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:18:33
|
DDT to vyresi !!! |
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:20:03
|
ale prosimte, i kdyz nehraje vic jak rok vy vy jak ty, neznamena ze kdyz mas pristup do fora hraci vs GM vis vse, btw ja ho mam tam taky a uz jen proto ze se tam posledni doubou (resp od jeho zalozeni) probralo kulovy. resi se tam porad ty stejny kraviny, treba rr, lagy atp a vyresi se prd
Prosim? Nejak jsem te nepochopil. |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:20:45
|
to neva tak uz to u tebe byva |
|
 |
|
Rebel
New Member

264 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:22:09
|
ale prosimte, i kdyz nehraje vic jak rok vy vy jak ty, neznamena ze kdyz mas pristup do fora hraci vs GM vis vse, btw ja ho mam tam taky a uz jen proto ze se tam posledni doubou (resp od jeho zalozeni) probralo kulovy. resi se tam porad ty stejny kraviny, treba rr, lagy atp a vyresi se prd
Prosim? Nejak jsem te nepochopil.
To se ale nikdo nediví...btw ty ekonomické termíny tě před tím, že neudělals nic a celý tvůj průzkum stál za prd nezachrání...omlouvá tě to, že s tím nic udělat nejde |
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:22:50
|
spravne :) |
|
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:22:50
|
to neva tak uz to u tebe byva
Protoze DDT....
Hele nepiseme v blbym topiku ??? |
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:23:45
|
quote: Originally posted by Rebel
Prosim? Nejak jsem te nepochopil.
To se ale nikdo nediví...btw ty ekonomické termíny tě před tím, že neudělals nic a celý tvůj průzkum stál za prd nezachrání...omlouvá tě to, že s tím nic udělat nejde
Rebele chytte se s Certem za ruku a prijedte na Pankrac. DDT stejne vyresi prdlajs  |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:24:20
|
ja DDT verim ma na to :) DP nesmi zrusit pak by nam na OSI nejela UOAM :) |
|
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:25:50
|
ja DDT verim ma na to :) DP nesmi zrusit pak by nam na OSI nejela UOAM :)
ja DDT neverem, nema na to |
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:26:36
|
ja DDT neverim, nema na to
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:26:52
|
traky fakt, uz jen proto ze ani nevi ze se da odvist kun, natoz neco tak slozityho jako ekonomika :) |
|
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:27:06
|
Se mi to nejak jeblo, ale je to post  |
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:27:28
|
Milý DDT...do ekonomiky jen přibývá, minimum odchází, řešení je ale zničilo by server, nic neřeš a buď rád že seš. Na dp hrajou lidi ze setrvačnosti nebo sou to newbici...+lidi jako ty halfnewbici, kteří si myslí, že to tady zachrání...
Rebeli, v tomhle máš pravdu. Když se podíváš o pár postů dál, tak už jsem to zmínil. Wipe by server opravdu zničilo, v tom s tebou také souhlasím. Ty přibývající věci ale de facto nejsou v oběhu. Suší si je hráči ve svých bednách pro strýčka příhodu. V hráčských bednách a bankách můžeš najít desetitisíce lahví, které patří jednomu člověku, stovky RR, plusovek atd. atd. Mnohdy se vůbec nestávají předmětem prodeje, jen se hromadí. A tím pádem nejsou v oběhu a nejsou předmětem ekonomiky jako takové. Pokud by ty věci byly vrhnuty do oběhu, pak by se začlo něco dít :-)
Možná jsem halfnewbiek, ale nemyslím si, že jsem Mesiáš :) A taky si nemyslím, že vím všechno nejlíp :-) |
 |
|
Rebel
New Member

264 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:27:35
|
ja DDT neverem, nema na to
Já věřím, že láska a pravda zvítězí nad DDT a nenávistí  |
|
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:27:50
|
traky fakt, uz jen proto ze ani nevi ze se da odvist kun, natoz neco tak slozityho jako ekonomika :)
Coze ???  |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:29:15
|
Milý DDT...do ekonomiky jen přibývá, minimum odchází, řešení je ale zničilo by server, nic neřeš a buď rád že seš. Na dp hrajou lidi ze setrvačnosti nebo sou to newbici...+lidi jako ty halfnewbici, kteří si myslí, že to tady zachrání...
Možná jsem halfnewbiek, ale nemyslím si, že jsem Mesiáš :) A taky si nemyslím, že vím všechno nejlíp :-)
1 vec s kerou souhlasim :) |
|
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:29:50
|
traky fakt, uz jen proto ze ani nevi ze se da odvist kun, natoz neco tak slozityho jako ekonomika :)
Coze ??? 
Havran se ponekud spletl. |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:29:54
|
Coze ??? 
no jasne :) je to nekde na minule strance :) |
|
 |
|
Argon
New Member

137 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:30:26
|
Npc se do gate vlakat neda, stoupne si na gate a nic se nestane. |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:30:39
|
Coze ??? 
Havran se ponekud spletl.
ponekud vubec... |
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:31:13
|
quote: Originally posted by Argon
Npc se do gate vlakat neda, stoupne si na gate a nic se nestane.
no do te vasi sitove fakt ne :) |
|
 |
|
Rebel
New Member

264 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:32:23
|
quote: Originally posted by Argon
Npc se do gate vlakat neda, stoupne si na gate a nic se nestane.
no do te vasi sitove fakt ne :)
LOL  |
|
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:33:00
|
to neni gate, tj jeden velkej bug :) |
|
 |
|
Artuhr
Junior Member

706 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:33:53
|
lol:) |
 |
|
Rebel
New Member

264 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:35:35
|
Hlavní problém je v tom, že lidi všechno mají a ti co nemají to pravidelnou hrou mít budou. Peníze mizí jen nájmy. Tzn. extrémní příliv a minimální odliv. Většina lidí jsou nezávislí, soběstační a bohatí...nic nepotřebují a hrají ze zásob. A když chceš tu ekonomickou teorii...tak tohle je systém jediné vrstvy bohatých ...viva la komunismus, všichni zkrachujeme |
|
 |
|
DDT
Starting Member
92 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:39:28
|
Hlavní problém je v tom, že lidi všechno mají a ti co nemají to pravidelnou hrou mít budou. Peníze mizí jen nájmy. Tzn. extrémní příliv a minimální odliv.
V tomhle se shodneme. Řešení to ale nemá.
Predstav si, ciste hypoteticky, ze by se udelal pouze castecny wipe definovanych veci. A predstav si, jak by na to reagovali jejich majitele. Tudy cesta taky nevede. Predstav si treba, jako zkuseny hrac, ze by ti z banky a truhel zmizely vsechny hodnotne veci a penize a zustaly by ti jen takove, ktere nutne potrebujes na hru. Jak bys reagoval? |
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 16/12/2003 : 19:39:41
|
Du radsi podporit ekonomiku CR do hosppody. Do ty nastesti DDT kecat nemuze. |
 |
|
Topic  |