Zkoušející: (Student si vytáhl otázku o české středověké literatuře, ale nedokázal říci vůbec nic. Protože jsme mu chtěli dát nějakou šanci, písemku napsal na 3, tak jsme mu umožnili přejít k jazykovědné otázce: umělecký a publicistický styl.) „Povězte nám tedy něco o uměleckém a publicistickém stylu.“
Student: „Tak umělecký styl používá výhradně spisovnou češtinu.“
Zkoušející: (už dost dožraný) „Určitě?“
Student: (nejistě) „No, ano, používá hlavně spisovnou češtinu a…“
Zkoušející: (skočí mu do řeči) „Prosím Vás, je hovno spisovné slovo?“
Student: (student se zarazí, komise zpozorní) „No, není… Jo! (vítězoslavně) Hovno hoří!“, blikne mu.
Zkoušející: „Četl jste Hovno hoří?“, ptá se češtinář netrpělivě.
Student: „Jen jsem viděl film, který byl podle něj natočený“.
Zkoušející: (rezignovaně) „A jak mluví většina postav v tom filmu?“
Student: „Hm (chvíli přemýšlí), nespisovně.“
Zkoušející: „Aha, jak to? Považujete Hovno hoří za umělecké dílo, nebo ne? Vždyť jste řekl, že v uměleckém stylu se používá spisovná čeština.“
Student: (už dost zmatený, kolegyně potlačuje smích) „No, jo, asi jo, je to umělecké dílo.“
Zkoušející: „Tak nám tedy vysvětlete, proč se v řadě uměleckých děl používají vulgarismy? Znáte něco od Hrabala nebo Párala?“
Student: „No jo, tam se často mluví nespisovně.“
Zkoušející: „Vraťme se k tomu hovnu, (komise už smích nepotlačuje) může ho spisovatel použít v uměleckém stylu?“
Student: (pot se z něj řine) „No, nemůže…“
Zkoušející: (nasupeně) „Jak to, vždyť jste sám řekl, že Hovno hoří je umělecké dílo?“
Student: (už mu svítá) „No, vlastně může. Používá se vlastně docela často… (komise polomrtvá smíchy) Tedy, nespisovná čeština…“
Zkoušející: (viditelně unaven.) „Dobře, dobře…můžete jít…“ (Zástupkyně, která se po celou dobu dobře bavila, se přikloní ke zkoušejícímu a zašeptá: „Tak tenhle student, až se bude večer bavit v hospodě a někdo se ho zeptá, o čem byla maturita z češtiny, může po pravdě říci, že o hovně.“) #61514;
-Peace is a lie. There is only passion. Through passion I gain strength. Through strength I gain power. Through power I gain victory. Through victory my chains are broken. The Force shall set me free-
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Edit: ... ajeje, forum neumi azbuku .. no co už (:
Dungeon Escape very silly and very low-budget flash tribute to the classic laserdisc games like Dragon's Lair, Space Ace, and Super Don Quixote ...
Slabo genialne .... inac VT nejdes na rockfest ? V piatok vecer vystupuje cradle of filth
V patek vecer budu popijet pivko v Africe ... Snad mne to jejich vedro nezabije ... Beru si totiz jen 5 plzni ... a dalsi potrebu budu muset resit mistnim ...
Policista na motorce zastavuje zdviženou rukou řidičku. Ta nereaguje, tak ji předjede a přinutí zastavit. "Madam, vy nevíte, co tento signál znamená?" - "Jistě, že vím, ale tak se přece už dávno nezdraví!"
jeden aktualni: Policista zastavil v husté chumelenici piráta silnic pro rychlou jízdu. Řidič musel zaplatit pokutu a dostal stvrzenku. Dívá se na ni a ptá se: "Pane dopravní, co mám s tou stvrzenkou dělat dělat?" A policista suše říká: "Tu si schovejte, až jich budete mít deset, koupíte si kolo!"
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
NASA dělala výběr dobrovolníků pro cestu na Mars. Potřebovali jen jednoho muže, ale bylo jasné, že se nebude moci vrátit na zemi. Ptali se prvního, inženýra, kolik chce zaplatit: "Chci milión dolarů, který hodlám věnovat Massachussetskému Institutu Techniky na podporu nových výzkumných programů." Druhý kandidát, doktor, požadoval dva milióny - jeden pro svoji rodinu a druhý na podporu lékařských výzkumů. Poslední kandidát byl právník. Když se ho zeptali na peníze, naklonil se k dotazujícímu a pošeptal mu: "Chci tři milióny." "Proč chcete o tolik více, než ostatní?" "Když mi dáte tři milióny, tak si jeden nechám pro sebe, jeden dám vám a na Mars pošleme inženýra."
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
NASA dělala výběr dobrovolníků pro cestu na Mars. Potřebovali jen jednoho muže, ale bylo jasné, že se nebude moci vrátit na zemi. Ptali se prvního, inženýra, kolik chce zaplatit: "Chci milión dolarů, který hodlám věnovat Massachussetskému Institutu Techniky na podporu nových výzkumných programů." Druhý kandidát, doktor, požadoval dva milióny - jeden pro svoji rodinu a druhý na podporu lékařských výzkumů. Poslední kandidát byl právník. Když se ho zeptali na peníze, naklonil se k dotazujícímu a pošeptal mu: "Chci tři milióny." "Proč chcete o tolik více, než ostatní?" "Když mi dáte tři milióny, tak si jeden nechám pro sebe, jeden dám vám a na Mars pošleme inženýra."
i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ?
F : Dala bych si chipsy. M: Nejez to, zase budeš brecet, jak vypadáš. F: Jak vypadám? M: No jak bys vypadala. F: To se te práve ptám. Ptal ses me, jak vypadám. M: Já že se te ptal? Mne je to prece jedno. F: Tobe je jedno jak vypadám? M: Ale není mi to jedno, co furt máš? F: Já nic nemám, jen že jsi ríkal, že blbe vypadám. M: Cože jsem ríkal? F: No že blbe vypadám. M: To jsem neríkal, vždyt víš, že se mi líbíš. F: Jak moc? M: Co jak moc? F: Jak moc se ti líbím? M: No normálne - moc. F: Tak normálne nebo moc? M: No moc, no. F: A jak moc? M: Šmarjá moc moc. Necháš me dívat? F: Já te ruším? Tak já te ruším a blbe vypadám, že jo. Já tady taky nemusím být. M: mlcí /Nemusíš/ F: Ty mlcíš? Takže tu nemusím být? M: Cože? Ale jiste že tu musíš být. F: Musím? Tak já musím? Jisteže musím! Kdo by ti pral a varil, že? M: Ale prece víš, že te miluju. F: Nevím. Jak to mám vedet? Jak me miluješ? M: /Montoya se tlací na Schumachera/ Co? Cože? Jo, milácku, urcite máš pravdu? F: Jak cože? Ty me vubec neposloucháš! M: Pockej prosímte chvíli. Jedou 49 kolo, ješte tri a budeme si povídat. F: Musím ješte žehlit. M: Tak bež žehlit. F: Jisteže, já mužu jít žehlit a ty se budeš dívat. M: /úpení/ Tri kola milácku, tri kola, potom klidne vyžehlím já. F: Jiste, ty urcite vyžehlíš. Ty neco udeláš. To bych se dockala. Kdy jsi tady naposled neco udelal? C-O-K-O-L-I-V. M: Nikdy. F: No jiste, to jsi celej ty. M: Dáš už pokoj, prosím te? Za chvíli bude konec. F: Ne za chvíli. Hned je konec. Mám toho dost. Jdu pryc. Nebudu utrácet svý mládí s nekým, jako seš ty. M: Cože nebudeš utrácet? Mohla bys prosím te chvilku mlcet? Male odevzdane vstává, prináší z kuchyne chipsy a podává je female. Female naštvane bere pytlík a cpe si do pusy plnou hrst chipsu. F: Myslíš, že jsem tlustá? Asi bych to nemela jíst, co ? M: Zoufale chytá hlavu do dlaní.....
Slováci vyrobí jadernou zbraň. Dzurinda říká: "Tak ji někde vyzkoušíme. Pošleme ji na USA, ti se rychle ozvou." Vystřelí tedy na Ameriku a čekají na odezvu. Nic. Dzurinda tedy povídá: "Asi to spadlo někam do pouště, Amerika je přeci jen velká. Vystřelíme tedy na New York, toho už si určitě všimnou." New York je tedy srovnán se zemí, ale opět žádná odezva. "To není možný. Zaměříme tedy přímo Bílý dům, to už nemůžou přehlídnout," povídá Dzurinda a vytřelí tedy třetí raketu. Zase nic. Nechápavě tedy volá Dzurinda Bushovi: "Nazdar, Georgi, jak se máš? Vysvětli mi, jak je možný, že jsme na vás poslali tři atomovky a vy jste si toho vůbec nevšimli?" A Bush odpovídá: "Jen počkej, ty zmrde, až vas najdeme na mapě!"
-Peace is a lie. There is only passion. Through passion I gain strength. Through strength I gain power. Through power I gain victory. Through victory my chains are broken. The Force shall set me free-