Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 Tip na 26" monitor
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 09/06/2009 :  22:19:37  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Potřeboval bych tip na 26" monitor. Podmínkou je HDMI, repro - určeno zejména pro sledování filmů na bluray z PS3 a na práci.

Cena kolem 10K.

Projít alzu si umím taky, proto mě zajímají zejména osobní nebo zprostředkované zkušenosti, případně doporučení na technologii obrazu, protože se v tom dnes už vůbec neorientuji.

Díky

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 10/06/2009 :  09:38:41  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
mohu "osobně" vřele doporučit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61329

Noe

Edited by - Noe on 10/06/2009 09:39:24
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 10/06/2009 :  14:39:25  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Díky je to jeden z těch co jsem měl v hledáčku. Druhý je tento samsung:

http://www.alza.cz/samsung-t260hd-cerveno-cerny-crystal-rubine-d120493.htm
Go to Top of Page

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 10/06/2009 :  15:06:51  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
Aho, mám už přes půl roku Acer AL2723W, sice nemá repra, ale je to S-PVA panel, co ti budu povídat, je to obr, na filmy bezvadnej.
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 10/06/2009 :  17:51:12  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
Ja mam tohle: http://www.alza.cz/lcd-panel-lg-flatron-w2600hp-bf-d89475.htm

S-IPS panel, barvy se s TN monitory vubec nedaji srovnavat.
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 10/06/2009 :  18:19:08  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
Taky uvažuju o koupi dalšího/většiho monitoru, ale docela by mě zajímalo jak jsou na tom ty vaše monitory co se týče pozorovacích úhlů a polohovatelnosti ?

Používám monitor i jako televizi a tak s ním dost často točím, nerad bych aby se mi ten monitor za měsíc rozpadl na kusy :) V práci máme nějaký klasický low end kancelářský monitory a s těma bych se teda moc hejbat neodvážil, ten jejich otáčecí mechanismus moc bytelně nevypadá (narozdíl třeba od Lenova L220x co mám doma)
Go to Top of Page

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 11/06/2009 :  10:16:21  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Isac

Taky uvažuju o koupi dalšího/většiho monitoru, ale docela by mě zajímalo jak jsou na tom ty vaše monitory co se týče pozorovacích úhlů a polohovatelnosti ?

Používám monitor i jako televizi a tak s ním dost často točím, nerad bych aby se mi ten monitor za měsíc rozpadl na kusy :) V práci máme nějaký klasický low end kancelářský monitory a s těma bych se teda moc hejbat neodvážil, ten jejich otáčecí mechanismus moc bytelně nevypadá (narozdíl třeba od Lenova L220x co mám doma)

Ten Acer je "zagypsovanej" musí se otáčet celý, ale není zas tak těžký a taky má Vesa úchyty. Pozorovací úhly 179/179 - v tomhle jsou S-IPS a S-PVA stejně dobré.

Jestli ještě můžu radu, tak momentálně frčí jakékoliv Samsungy, díky jejich záruce 0% vadných bodů a zároveň velmi kvalitnímu obrazu. Takže pokud nějaké TNko pak bych doporučil Samsung.
Go to Top of Page

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 11/06/2009 :  10:28:43  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Almych

Mám tu před sebou S-PVA, který by snad měl být barevně se S-IPS srovnatelný a hned vedle TNko a barvy jsou opravdu lepší na S-PVA (barvy jsou trošičku sytější), ale že by TNko bylo nějaké hrozné to se říct nedá, pokud se na TNko díváte zpříma, rozdíl je malý. Jsou to oba Samsungy, s jinými TNky zkušenost nemám, možná záleží i na značce.

Edited by - akkamov on 11/06/2009 10:29:27
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 11/06/2009 :  11:41:54  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by akkamov

quote:

Mám tu před sebou S-PVA, který by snad měl být barevně se S-IPS srovnatelný a hned vedle TNko a barvy jsou opravdu lepší na S-PVA (barvy jsou trošičku sytější), ale že by TNko bylo nějaké hrozné to se říct nedá, pokud se na TNko díváte zpříma, rozdíl je malý. Jsou to oba Samsungy, s jinými TNky zkušenost nemám, možná záleží i na značce.

no až tak se to asi generalizovat nedá, mám v práci TNko, který snad ani nemá stupně šedi a vedle toho nějaký celkem slušný, takže když přetahuju okno, tak mi uplně mizí barvy
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 13/06/2009 :  12:45:13  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja mam tohle: http://www.alza.cz/lcd-panel-lg-flatron-w2600hp-bf-d89475.htm

Aaa, tenhle vypadá dost dobře, díky za tip! :) Už jsem byl rozhodlý pro http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59745, ale tenhle asi zvítězí. Menší spotřeba, větší a rozdíl mezi těmito dvěma by neměl být tak veliký...

edit: aha, nemá HDMI :( (kurva!)

Arokh
Estarioll

Edited by - Kořka on 13/06/2009 12:50:26
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 13/06/2009 :  22:02:46  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
Jo, to jsem taky nepochopil. Ale pouzivam ho ciste ke compu, takze mi to az tak nevadi. Navic neni problem, koupit HDMI-DVI kabel.
Go to Top of Page

Arach
Junior Member

522 Posts

Posted - 15/06/2009 :  08:27:37  Show Profile  Send Arach an ICQ Message Send Arach a Private Message  Reply with Quote
na HD filmy rozhodne TN panel nekupuj, pokud nejses fps hrac
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 17/06/2009 :  17:49:47  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Ještě jsem narazil na:
http://www.extrahardware.cz/nec-24wmgx3-multimedialni-vseumel?page=0,9

Vím, že to není sice 26ka, ale hodnocen je dobře (i na prad.de). HPčko už jsem zavrhl, všude čtu jak chodí vadné kusy a má situace bohužel vyžaduje, že přijdu na prodejnu, vemu monitor a odvezu si ho do zahraničí... A u HP se standartně mezinárodní záruka nevede, kdežto u LG ano.

Ale u tohodle NECu je super, že má i dálkové ovládání, což je veliké plus. (a navíc má i HDMI a cenově je levnější než HP, ale tady už nějaké ty tisícvoky asi nehrajou roli).

Zatím tedy vede LG26ka (nasrat na HDMI) dokud neseženu někoho, kdo NEC vlastní :)

A ještě offtopic: jak se dá z PS3 dostat zvuk jinak než přes HDMI? Do toho asi beničky přes jack nezapojím :D
Nemáte s ním někdo osobní zkušenosti?

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 18/06/2009 :  06:53:24  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
To LG je hodně dobrý.. S-IPS za 12-13k je určitě dobrá koupě.
Tady je poměrně výživné vlákno na pc-tuningu, kde je jeden chlapík co ho má.

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=96255&st=0&sk=t&sd=a&start=1060
Go to Top of Page

Arach
Junior Member

522 Posts

Posted - 18/06/2009 :  08:06:24  Show Profile  Send Arach an ICQ Message Send Arach a Private Message  Reply with Quote
Kořka: ps3 by melo mit optickej vystup pokud me pamet neklame, takze tak :-)
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 18/06/2009 :  10:04:28  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by akkamov

To LG je hodně dobrý..

Jak rikam, ja jsem s nim hodne spokojenej. Barvy super (i kdyz na default je cervena hodne prepalena, musi se to doladit), odezva subjektivne lepsi nez 2ms TNko co jsem mel predtim, jedine drobne minus vidim v te absenci HDMI.
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 19/06/2009 :  13:26:51  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Nakonec jsem se rozhodl pro NEC. LG vypadá, že nedojde včas a hlavně, NEC má repráky (a prý i dobré), to jsem nějak předtím přehlédl. Většinou používám sluchátka a než napojovat moje homo 4.1 creative (staré tak 4 roky), použiju repráky na tom. Navíc je výborně hodnocen i na prad.de a hlavně má HDMI.

Hold ty 2 palce oželím, barvy by měly být také výborné.

Gabrieli, pokud sis ještě nevybral monitor a oželíš 2 palce, šel bych do tohodle.

Recenze zde: http://www.extrahardware.cz/nec-24wmgx3-multimedialni-vseumel?page=0,9

Arokh
Estarioll

Edited by - Kořka on 20/06/2009 18:43:43
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 19/06/2009 :  22:47:29  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Je krásný, ale úhlopříčka je prokázaná droga :-) Už teď mám na stole 2x22 palců, ale občas mě to sere, takže chci jeden větší. Jen všechny 26 co jsem našel s HDMI a repro mají TN panely. :(
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000