Author |
Topic  |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 09/06/2009 : 22:19:37
|
Potřeboval bych tip na 26" monitor. Podmínkou je HDMI, repro - určeno zejména pro sledování filmů na bluray z PS3 a na práci.
Cena kolem 10K.
Projít alzu si umím taky, proto mě zajímají zejména osobní nebo zprostředkované zkušenosti, případně doporučení na technologii obrazu, protože se v tom dnes už vůbec neorientuji.
Díky
|
|
| |
Noe
Moderator

2217 Posts |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
|
akkamov
New Member

124 Posts |
Posted - 10/06/2009 : 15:06:51
|
Aho, mám už přes půl roku Acer AL2723W, sice nemá repra, ale je to S-PVA panel, co ti budu povídat, je to obr, na filmy bezvadnej. |
 |
|
Almych
Average Member

1691 Posts |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 10/06/2009 : 18:19:08
|
Taky uvažuju o koupi dalšího/většiho monitoru, ale docela by mě zajímalo jak jsou na tom ty vaše monitory co se týče pozorovacích úhlů a polohovatelnosti ?
Používám monitor i jako televizi a tak s ním dost často točím, nerad bych aby se mi ten monitor za měsíc rozpadl na kusy :) V práci máme nějaký klasický low end kancelářský monitory a s těma bych se teda moc hejbat neodvážil, ten jejich otáčecí mechanismus moc bytelně nevypadá (narozdíl třeba od Lenova L220x co mám doma) |
 |
|
akkamov
New Member

124 Posts |
Posted - 11/06/2009 : 10:16:21
|
quote: Originally posted by Isac
Taky uvažuju o koupi dalšího/většiho monitoru, ale docela by mě zajímalo jak jsou na tom ty vaše monitory co se týče pozorovacích úhlů a polohovatelnosti ?
Používám monitor i jako televizi a tak s ním dost často točím, nerad bych aby se mi ten monitor za měsíc rozpadl na kusy :) V práci máme nějaký klasický low end kancelářský monitory a s těma bych se teda moc hejbat neodvážil, ten jejich otáčecí mechanismus moc bytelně nevypadá (narozdíl třeba od Lenova L220x co mám doma)
Ten Acer je "zagypsovanej" musí se otáčet celý, ale není zas tak těžký a taky má Vesa úchyty. Pozorovací úhly 179/179 - v tomhle jsou S-IPS a S-PVA stejně dobré.
Jestli ještě můžu radu, tak momentálně frčí jakékoliv Samsungy, díky jejich záruce 0% vadných bodů a zároveň velmi kvalitnímu obrazu. Takže pokud nějaké TNko pak bych doporučil Samsung. |
 |
|
akkamov
New Member

124 Posts |
Posted - 11/06/2009 : 10:28:43
|
quote: Originally posted by Almych
S-IPS panel, barvy se s TN monitory vubec nedaji srovnavat.
Mám tu před sebou S-PVA, který by snad měl být barevně se S-IPS srovnatelný a hned vedle TNko a barvy jsou opravdu lepší na S-PVA (barvy jsou trošičku sytější), ale že by TNko bylo nějaké hrozné to se říct nedá, pokud se na TNko díváte zpříma, rozdíl je malý. Jsou to oba Samsungy, s jinými TNky zkušenost nemám, možná záleží i na značce.
|
Edited by - akkamov on 11/06/2009 10:29:27 |
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 11/06/2009 : 11:41:54
|
quote: Originally posted by akkamov
quote: Originally posted by Almych
S-IPS panel, barvy se s TN monitory vubec nedaji srovnavat.
Mám tu před sebou S-PVA, který by snad měl být barevně se S-IPS srovnatelný a hned vedle TNko a barvy jsou opravdu lepší na S-PVA (barvy jsou trošičku sytější), ale že by TNko bylo nějaké hrozné to se říct nedá, pokud se na TNko díváte zpříma, rozdíl je malý. Jsou to oba Samsungy, s jinými TNky zkušenost nemám, možná záleží i na značce.
no až tak se to asi generalizovat nedá, mám v práci TNko, který snad ani nemá stupně šedi a vedle toho nějaký celkem slušný, takže když přetahuju okno, tak mi uplně mizí barvy  |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
|
Almych
Average Member

1691 Posts |
Posted - 13/06/2009 : 22:02:46
|
Jo, to jsem taky nepochopil. Ale pouzivam ho ciste ke compu, takze mi to az tak nevadi. Navic neni problem, koupit HDMI-DVI kabel. |
 |
|
Arach
Junior Member

522 Posts |
Posted - 15/06/2009 : 08:27:37
|
na HD filmy rozhodne TN panel nekupuj, pokud nejses fps hrac |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 17/06/2009 : 17:49:47
|
Ještě jsem narazil na: http://www.extrahardware.cz/nec-24wmgx3-multimedialni-vseumel?page=0,9
Vím, že to není sice 26ka, ale hodnocen je dobře (i na prad.de). HPčko už jsem zavrhl, všude čtu jak chodí vadné kusy a má situace bohužel vyžaduje, že přijdu na prodejnu, vemu monitor a odvezu si ho do zahraničí... A u HP se standartně mezinárodní záruka nevede, kdežto u LG ano.
Ale u tohodle NECu je super, že má i dálkové ovládání, což je veliké plus. (a navíc má i HDMI a cenově je levnější než HP, ale tady už nějaké ty tisícvoky asi nehrajou roli).
Zatím tedy vede LG26ka (nasrat na HDMI) dokud neseženu někoho, kdo NEC vlastní :)
A ještě offtopic: jak se dá z PS3 dostat zvuk jinak než přes HDMI? Do toho asi beničky přes jack nezapojím :D Nemáte s ním někdo osobní zkušenosti? |
Arokh Estarioll |
 |
|
akkamov
New Member

124 Posts |
|
Arach
Junior Member

522 Posts |
Posted - 18/06/2009 : 08:06:24
|
Kořka: ps3 by melo mit optickej vystup pokud me pamet neklame, takze tak :-) |
 |
|
Almych
Average Member

1691 Posts |
Posted - 18/06/2009 : 10:04:28
|
quote: Originally posted by akkamov
To LG je hodně dobrý..
Jak rikam, ja jsem s nim hodne spokojenej. Barvy super (i kdyz na default je cervena hodne prepalena, musi se to doladit), odezva subjektivne lepsi nez 2ms TNko co jsem mel predtim, jedine drobne minus vidim v te absenci HDMI. |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 19/06/2009 : 13:26:51
|
Nakonec jsem se rozhodl pro NEC. LG vypadá, že nedojde včas a hlavně, NEC má repráky (a prý i dobré), to jsem nějak předtím přehlédl. Většinou používám sluchátka a než napojovat moje homo 4.1 creative (staré tak 4 roky), použiju repráky na tom. Navíc je výborně hodnocen i na prad.de a hlavně má HDMI.
Hold ty 2 palce oželím, barvy by měly být také výborné.
Gabrieli, pokud sis ještě nevybral monitor a oželíš 2 palce, šel bych do tohodle.
Recenze zde: http://www.extrahardware.cz/nec-24wmgx3-multimedialni-vseumel?page=0,9 |
Arokh Estarioll |
Edited by - Kořka on 20/06/2009 18:43:43 |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 19/06/2009 : 22:47:29
|
Je krásný, ale úhlopříčka je prokázaná droga :-) Už teď mám na stole 2x22 palců, ale občas mě to sere, takže chci jeden větší. Jen všechny 26 co jsem našel s HDMI a repro mají TN panely. :( |
 |
|
|
Topic  |
|