Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 pls help - změna partition velikosti disku
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 25/10/2007 :  12:17:28  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Mám velký problém. Můj C disk má jen 20GB a potřebuji ho zvětšit.
Mám raid stripped 500GB rozdělený na dva disky C: 20GB a E:480GB
Potřebuji snížit E: na 420GB a C: zvětšit na 80GB.
Jde to udělat nějak bez nutnosti přeformátování a reintalu oken.

Pokud ne jde použít tento záložní plán B:
1. celý disk C: zazálohovat pomocí Acronis programu http://www.zebra.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemid=20509&Level=2105
2. provést kompletní přeformátování C: i E: a nové rozdělení disků
3. pomocí Acronis backupu si nahrát celý systém včetně programů znovu na větší disk

bude to doopravdy fungovat tak že si to zapamatuje i registry, hesla, nastavení ... prostě uplně vše jako to mám teď?

Noe

NoX
Moderator

cat

1051 Posts

Posted - 25/10/2007 :  13:21:46  Show Profile  Send NoX an ICQ Message Send NoX a Private Message  Reply with Quote
Pokud použváš win a měl by jsi měl možnost dostat se k Partition Magicu, tak tím to jde krásně. Mohl by jsi zkusit tohle Demo, ale nemam zkušenosti s tim, jak je funkčně omezené.

Lišák
A20.00%, E80.00%, K46.67%, S53.33%

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 25/10/2007 :  13:50:56  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Jestli můžeš, tak si někam odlej disk E: a smaž tu partition. Pak o trochu natáhni partition C: a znova založ E:
Existují i nástroje třetích stran na zmenšení partiton bez porušení dat, ale s tím bohužel nemám praktické zkušenosti. V každém případě stejně zazálohuj disk E:
Zvětšení Cčka jde udělat přímo prostředky windows (předpokládám, že máš NTFS) a měl by to být bezpečný krok.
EDIT: Pokud se s tím něchceš takhle patlat tak zvaž přesunutí nějakých dat (aplikace,swap, profily ...) na disk E: tím bys měl získat potřebný prostor velmi jednoduše.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,05 seconds. on eygor Snitz Forums 2000