Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 The Lord of the Rings Online
 LOTR Online - General
 RP Laurelin
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Corinthelion
Starting Member

4 Posts

Posted - 22/08/2007 :  11:55:40  Show Profile Send Corinthelion a Private Message  Reply with Quote
zdravím všechny,
předem je třeba říct, že LoTRo je moje první mmo na oficiálním serveru, po řadě špatných zkušeností s wow emulátory tady v ČR, jsem se velmi těšil na svůj oblíbený svět z pera pana Tolkiena a celkově na hráče na oficiálním serveru atp.
Po obdržení 7 deního buddy-keye jsem se s radostí vrhnul do hry a jako server jsem volil předem vybraný Laurelin, kvuli zkratce Rp před jeho názvem.
Zkušenosti z RP mám jakožto účastník LARPů a dřeváren poměrně velké a je to můj oblíbený druh zábavy v online světě (se slzoz v oku vzpomínám na doby na free RP serveru CzechDream (wow) ).
O to víc mě bouchlo do nosu zjištění pravého stavu věcí na serveru. Za dvě a půl hodiny se mnou nikdo nepromluvil ani slovo a hra se pro mě stala nudnou procházkou krajinou (ano grind ze srdce nenávidím). Vždy když jsem se pokusil navázat hovor, tak jsem byl otrávenými hráči poslán někam (což se mi na CD vůbec nestávalo) a mohl se tak akorát plazit po drasticky zmenšené středozemi.

Chci se jen zeptat, jestli jsem měl smůlu na potkávní ostatních hráčů, nebo je opravdu RP server v tak tragickém stavu a z Tolkienova světa tam zůstalo jen mraky místních názvů a pár krásných pohledů do krajiny.

Děkuji.. Corinthelion, syn Osgiliathu

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 22/08/2007 :  12:18:59  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
RP na Luarelinu se smrsklo jen na RP jmena charu (aspon u vetsiny), jinak vetsinu osazenstva tvori lidi, co nechteli na normal server kvuli "blbcum"
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 22/08/2007 :  13:49:30  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Nemuzu posoudit RP server, ale na normalnim EU serveru na kterem jsem ja, lidi v 80% dotazu odpovi. Pokud jde o grupovani, tam uz je to horsi. Do lotra imo preslo velke mnozstvi wowem zkazenych *nactiletych (mozna i mene) frajirku, co jim nerika nic kultura projevu a hrani. Pulka pickup grup konci tim, ze si nekdo dodela svuj quest a bezeslova leavne, pripadne zasadne odmita plnit questy pro ostatni lidi z grupy a arogantne se dozaduje presunu na plneni jincyh (jeho) questu. Pokud mu neni vyhoveno, leavuje grupu.

Stalo se mi take, ze par lidem kterym jsem poslal zpet penize (kteri mi neco poslali COD ale misto COD poslali i penize), konstatovali ze jsem prvni kdo jim vratil penize zpet.

Suma sumarum, lotr komunita neni tak spatna jako ve wow ale na komunitu napr v EQ2 nema ANI NAHODOU.

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

Jaffa
Junior Member

982 Posts

Posted - 22/08/2007 :  14:13:36  Show Profile Send Jaffa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Atronach

Nemuzu posoudit RP server, ale na normalnim EU serveru na kterem jsem ja, lidi v 80% dotazu odpovi. Pokud jde o grupovani, tam uz je to horsi. Do lotra imo preslo velke mnozstvi wowem zkazenych *nactiletych (mozna i mene) frajirku, co jim nerika nic kultura projevu a hrani. Pulka pickup grup konci tim, ze si nekdo dodela svuj quest a bezeslova leavne, pripadne zasadne odmita plnit questy pro ostatni lidi z grupy a arogantne se dozaduje presunu na plneni jincyh (jeho) questu. Pokud mu neni vyhoveno, leavuje grupu.

Stalo se mi take, ze par lidem kterym jsem poslal zpet penize (kteri mi neco poslali COD ale misto COD poslali i penize), konstatovali ze jsem prvni kdo jim vratil penize zpet.

Suma sumarum, lotr komunita neni tak spatna jako ve wow ale na komunitu napr v EQ2 nema ANI NAHODOU.

Tento jev v chování hráčů co popisuješ se objevil přibližně po půl roce možná roce existence hry World of Warcraft :) kdy hra zmasověla a žánr mmorpg se stal žánrem pro všechny.

Bohužel tento jev nevymizí a spíše naopak bude se vyskytovat častěji a je jedno jestli půjde o RP nebo normal server.Ano správně teď všichni vidíme že WoW změnil žánr MMO her jednou provždy :)

Last hope......Guild Wars 2
"that's not a log, that's a DICK!"
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 22/08/2007 :  14:17:26  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jaffa
Ano správně teď všichni vidíme že WoW změnil žánr MMO her jednou provždy :)
Zbyva jen dodat - bohuzel...

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

filcon
New Member

104 Posts

Posted - 22/08/2007 :  14:58:48  Show Profile  Send filcon an ICQ Message Send filcon a Private Message  Reply with Quote
Je legracni sledovat reakci hracu na tvoji odpoved a pritom vedet, ze oni hraji na jinem serveru. /wave

RP na serveru Laurelin je celkem intenzivni a ma uz svou kulturu a pravidla. Skutecne hardcore RP najdes hlavne v Prancing Pony. Pokud chces RPeckarit mimo tyto hardcore mista doporuciji mluvit vzdy s postavami, ktere maji RP zapnuto tzn. misto zluteho jmena maji bile a v popisu maji RP znacku. Nezapomen se taky takto oznacit jinak te vetsina RP hracu bude ignorovat. Ke skutecne nejlepsimu pozitku z RP je treba se pridat k nejakemu RP klanu. Ciste cesky RP klan na serveru Laurelin nenajdes, takze znalost anglictiny je nutna.

Auction Stats - Warhammer Online Addon

Lotro Czech Fansite - Executive Editor GuildWars CzSk - Executive Editor
Go to Top of Page

filcon
New Member

104 Posts

Posted - 22/08/2007 :  15:01:33  Show Profile  Send filcon an ICQ Message Send filcon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Almych

RP na Luarelinu se smrsklo jen na RP jmena charu (aspon u vetsiny), jinak vetsinu osazenstva tvori lidi, co nechteli na normal server kvuli "blbcum"

Cau Almychu,
kolik ze to hodin RP mas nahrano na Laurelinu? :)

Auction Stats - Warhammer Online Addon

Lotro Czech Fansite - Executive Editor GuildWars CzSk - Executive Editor
Go to Top of Page

Corinthelion
Starting Member

4 Posts

Posted - 22/08/2007 :  15:45:50  Show Profile Send Corinthelion a Private Message  Reply with Quote
v tom případě mám pár dotazů, které jsou způsobeny neznalostí hry (mám trial klient, takže nemám manuál abych si to přečetl :) )

1. Jak si sednout na židli správně? Musím ji nějak označit nebo něco? Moje postava se vzdy posadí na zem, a nebo třeba na texturu stolu, ale na židli ne (:

2. Chat, viděl jsem že má tři rozdělení..klasický kdy se u postavy objeví bublina, potom další dvě možnosti. Jedna bude asi "PM" na dlouhé míle a ta třetí? Jak se používá?

3. Seznam příkazů pro postavu? Z wow mi funguje jen snad /dance a /sit.. jsou někde vypsané všechny, nebo nějaká jejich nabídka?

4. Nakonec jak si zapnout ono RP jméno a dát si do něj "RP"?
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 22/08/2007 :  17:18:16  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by filcon

[quote]Cau Almychu,
kolik ze to hodin RP mas nahrano na Laurelinu? :)

Cau
RP hodin ani jednu. Priznam se bez muceni, ze jsem z tech, co sli na Laurelin s vidinou kulturnejsiho hrani. Coz se mi vicemene splnilo. RP sam nehraju, protoze neumim tak dobre anglicky, jsem rad ze slusne rozumim a obcas ze sebe neco vymacknu. Navic jsem dost "casual" hrac, hraju kdyz mam chut a tak dlouho dokud me to bavi. Nicmene vuci ostatnim se snazim chovat slusne a s respektem. Coz se mi snad dari.
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 22/08/2007 :  17:52:10  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
dle zdejsich topicu mi prijde ze lotro na jmeno nalakalo jeste vic offlinistu nez wowko

lastfm
Go to Top of Page

Corinthelion
Starting Member

4 Posts

Posted - 22/08/2007 :  18:59:11  Show Profile Send Corinthelion a Private Message  Reply with Quote
ještě mám jeden dotaz: mám tam přehled mých traitů a jeden slot mám volný, jak si tam ten trait navolím?

(vím že jsem hloupý, nicméně stydím se za to :) )
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 22/08/2007 :  20:18:11  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Corinthelion

ještě mám jeden dotaz: mám tam přehled mých traitů a jeden slot mám volný, jak si tam ten trait navolím?

(vím že jsem hloupý, nicméně stydím se za to :) )

musis za bardem, tam si ho tam soupnes a potvrdis
Go to Top of Page

Kajousek
Starting Member

5 Posts

Posted - 29/08/2007 :  22:18:34  Show Profile Send Kajousek a Private Message  Reply with Quote
1. musíš se postavit těsně k židli a dát /sit. Postava by si měla sednout na židli směrem jakým jsi se díval.

2. nevím

3. třeba http://www.lotro-guides.com/lotro-emotes/

4. /rp on ??? nevím, nezkoušel jsem
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,08 seconds. on eygor Snitz Forums 2000