Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 The Lord of the Rings Online
 LOTR Online - General
 Dopady náboženství ....oblíbené náboženství ve hře
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  13:16:53  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
Náboženství v LOTRU a nejen ve hrách
krom toho i jeho dopady na naší společnost
a jeho aktivity které pozměnili náš svět
týká se hlavně římskokatolické Církve.

Zahajuji tuto debatu otázkou-
Příjde vám Církev v oblasti víry ve Svatou trojici a idály katolismu v dnešní společnosti zbytečná?
Dokážete tedy určit rozdíl mezi vírou 20-21.stol - a vírou jenž vládla po generace ve středověké evropě?

a můj první názor:
(římskokatolická) Církev byla za doby středověku a i v době pozdního římského impéria velice důležitá v některých ohledech dokonce prospěšná.

Domnívám se v tyto vady : 1.Post Papeže v podobě zástupce božím na zemi je velice choulostivá- bůh nemění svůj názor na svět- papeži kteří se střídají ano.
2. Schizma které kvůli tomuto uspořádání vzniklo
3. Křížové výpravy které díky tomu vznikly

Na druhou stranu zastávám názor že Církev úspěšně zastavila několik masakrů, desítek válek ve výhružkách exkomunikace a i přes tmářství jenž vydávala aby si tuto kontrolu udržela- udržela jistotu v leč pomalé ale jisté rozložení států jak je známe dnes.
Veškeré chyby vycházejícíc od Církve jsou dány lidmy a ždy jen lidmy, nikoliv ideály jenž římskokatolická církev vydržuje.

Neboli jak řekl Prof. Kovařík : Křesttanství(Katolismus) bylo poselství míru zneužito člověkem(Papežstvím), Islám je kruté diskriminující učení které naštěstí nikdy nebylo zatím bráno vážně.

Haven and Hearth follower

Edited by - Sidinus on 12/06/2007 06:50:39

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  13:24:25  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
ja myslim ze duvodu proc nehrat lotro je spousta, treba proto ze to je jen vyhypovana hra tezici ze sveho nazvu

lastfm
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  13:26:10  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
Ten tvůj poslední post myslíš vážně? Nebo to mám být vtípek?
Souvisí to s náboženstvím?

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  13:28:46  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sidinus

Ten tvůj poslední post myslíš vážně? Nebo to mám být vtípek?
Souvisí to s náboženstvím?

nejsem si jist, co myslis ty ?

lastfm

Edited by - Rashaverak on 11/06/2007 13:28:57
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  13:32:26  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
Rozhodně ne , takže pokud nemáš co dodat k tématu tak bych tě prosil aby jsis přečetl svůj post a dodal ho tam kam logicky patří.

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  13:37:23  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rozhodně ne , takže pokud nemáš co dodat k tématu tak bych tě prosil aby jsis přečetl svůj post a dodal ho tam kam logicky patří.

Promaž to
Tady bude krutá diktatura držení se topicu, na "LOTRO nemá budoucnost" tu už topic je

Catheriel Niiniel | Elf Hunter | Explorer | vyhraněná osobnost
http://www.lotro-craft.com/artisan-1345-catheriel-explorer-en.html
http://www.treehouse.cz/yoshua/index.php?list=2&page=1
(1280×1024 High | resampled to 800×640)
Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 11/06/2007 :  13:59:45  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
nabozenstvi je spatne, jedine nabozenství ktere uctívám je moje vlastní..a nepotrebuju k tomu ani kostely a zkazene kneze, kterí nevim kam by ho strcili. clovek můze být dobrým clovekem aniz by k tomu potreboval katolického boha

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

robiwan
Moderator

1035 Posts

Posted - 11/06/2007 :  14:05:06  Show Profile  Send robiwan an ICQ Message Send robiwan a Private Message  Reply with Quote
to nie je len katolicky Boh...ale Boh vsetkych zidov, krestanov a moslimov, bez ohladu, ci sa to niekomu paci alebo nie (:

I have waited and planned and built my strength for fifteen thousand years. I have evolved. It is time.
(Omnius Evermind)
---------------------------
Feyd'Rautha Saresh (Medic, Rebel Alliance, Europe-Chimaera), Robe Saresh (Force Sensitive, Rebel Alliance, Europe-Chimaera)

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  14:06:11  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
a kdo se ho o to prosil ?

lastfm
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  14:10:39  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
Vedl jsem na toto téma debatu se Sidinusem na ICQ, než vůbec založil tento topic.

V první řadě by měl člověk najít víru v sobě. Hlavně v sama sebe. Neodsuzovat se předem za skutky co ani nespáchal a nemyslet do budoucnosti stylem "zítra mne zajede auto" atp.
Až dosáhne tohoto, může zkusit hledat víru v něco víc. At už je to nějaký ten Bůh (dle náboženství) nebo třeba i jeho partner/ka či jiný člověk.

Osobně si myslím, že to že naklušu do kostela, začnu se modlit, pět chválu a hlásat víru ze mne neudělá věřícího.
Nejdřív to člověk musí najít v sobě a i pak není třeba dávat okolí najevo v co a jak člověk věří.
Víra má být totiž v člověku jako takovém, nikoli v jeho skutcích.

Edited by - Catheriel on 11/06/2007 14:30:15
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  14:25:41  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mizrael

nabozenstvi je spatne, jedine nabozenství ktere uctívám je moje vlastní..a nepotrebuju k tomu ani kostely a zkazene kneze, kterí nevim kam by ho strcili. clovek můze být dobrým clovekem aniz by k tomu potreboval katolického boha

V tom případě ale neříkej že jakékoliv náboženství je špatné - pokud si pod tím jménem vybavíš zkaženého kněze který ho někam strká můžeš mít předsudek ale nikoliv náhled na "náboženství, a tudíž zavrhovat náboženství jakékoliv. Plnohodnotné náboženství je i to o čem jsi se zmínil tedy v sám v sebe ( a jak jsi sám samozřejmě ). A myslím že toto náboženství by jsi za špatné neoznačil, nebo ne?

Edited by - Sidinus on 11/06/2007 14:27:41
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  14:40:13  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
kazde nabozenstvi je spatne a kazda cirkev je zla, podme do toho opreme se a vymyslejme dogmata jedno za druhym, to je prece oc tu bezi buh je a basta a kdyz myslis ze neni tak se mylis protoze ja vim ze je, halelujah

lastfm

Edited by - Rashaverak on 11/06/2007 14:40:42
Go to Top of Page

robiwan
Moderator

1035 Posts

Posted - 11/06/2007 :  14:47:40  Show Profile  Send robiwan an ICQ Message Send robiwan a Private Message  Reply with Quote
chvalabohu, ze som agnostik (:

I have waited and planned and built my strength for fifteen thousand years. I have evolved. It is time.
(Omnius Evermind)
Feyd'Rautha Saresh (Medic, Rebel Alliance, Europe-Chimaera), Robe Saresh (Force Sensitive, Rebel Alliance, Europe-Chimaera)

Go to Top of Page

Azkaban
Moderator

1990 Posts

Posted - 11/06/2007 :  14:52:40  Show Profile  Send Azkaban an ICQ Message Send Azkaban a Private Message  Reply with Quote
Jsem ateista, díky bohu.

Naše mysl je svázaná tím co sme doposud objevili. Jak bychom mluvili, kdybychom asi věděli víc? :)
Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 11/06/2007 :  15:13:35  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
Já myslel že to byl vtip a tys ten thread fakt založil? =) Nevím jestli je to dobrý nápad, každopádně flame to bude určitě kvalitní.

WoW EU *Drak'Thul* Firun (Druid), *Darkspear* Firun (Shaman), *Thunderhorn* Milagros (Gnome Mage)
Anarchy Online *RK1* Firian (200 Fixer), Firian2 (216/10 Bureaucrat), Firian3 (60 Doctor), Firian4 (215/13 Shade), Milagros (217/15 Engineer), Firun (217/18 Enforcer) | *RK2* Milagros (120 Adv)
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 11/06/2007 :  15:16:14  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
Ja se radim k http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster

Krabice je zaklad.

Edited by - -Mike- on 11/06/2007 15:16:24
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 11/06/2007 :  16:04:57  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rashaverak

kazde nabozenstvi je spatne a kazda cirkev je zla, podme do toho opreme se a vymyslejme dogmata jedno za druhym, to je prece oc tu bezi buh je a basta a kdyz myslis ze neni tak se mylis protoze ja vim ze je, halelujah

snazis se ze sebe udelat co nejvetsiho pitomce? :)

RL: LVL 1 S/S/S
AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia @ RK5
Dune: Nanorexia @ Persephone

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  16:18:46  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nekrotyrael

snazim se zapadnout

lastfm
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 11/06/2007 :  17:00:12  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
když budete hodní, hodím vám sem naskenovanej článek z časopisu Awake! o počítačových hrách, mimo jiné je tam Ultima Online :)

jen mi dejte nějakej čas abych to našel
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  17:42:41  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidím že tvůj názor není nic víc než jen zasedlý předsudek a skepticismus a možná to že jsi pořádně žádné náboženství ani nestudoval, ba i pojem náboženství chápeš tak nějak jako spousta cool lidí - kteří kdy řeknou že Církev znásilnuje chlapečky, a že církej je sranec tak jsou cool, mají nadhled jsou IN (něco jako protiamerikanismus)

doufám že mě vyvrátíš argumentem.

Pokud mi avšak chceš vyvrátit tento názor ( a já vto pevně doufám že se zmůžeš na solidní argumenty než že nám řekneš po osmé že náboženství je špatná) Plně ho příjmu a budu akceptovat- i když bude kontra vůči mému. Zatím nevím co si mám na tomto poli myslet.

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  17:48:19  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
Bych řekl, že v tomto topicu se opravdu projeví inteligence postujících jedinců.
Osobně by mne zajímal názor Bladera na toto téma.

Go to Top of Page

robiwan
Moderator

1035 Posts

Posted - 11/06/2007 :  18:04:24  Show Profile  Send robiwan an ICQ Message Send robiwan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Catheriel

Bych řekl, že v tomto topicu se opravdu projeví inteligence postujících jedinců.
Osobně by mne zajímal názor Bladera na toto téma.

inteligencia ani tak nie, ako vseobecny prehlad v dejinach, filozofii a teologii...pretoze tato tema je natolko siroka a kontroverzna, ze ultimativne negativny alebo pozitivny nazor si na nu moze spravit len clovek, ktory dejiny krestanstva (akehokolvek nabozenstva) a cirkvi (akejkolvek institucionalizovanej formy nabozenstva) pozna len povrchne a jednostranne

(Omnius Evermind)

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  18:13:21  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Vidím že tvůj názor není nic víc než jen zasedlý předsudek a skepticismus a možná to že jsi pořádně žádné náboženství ani nestudoval, ba i pojem náboženství chápeš tak nějak jako spousta cool lidí - kteří kdy řeknou že Církev znásilnuje chlapečky, a že církej je sranec tak jsou cool, mají nadhled jsou IN (něco jako protiamerikanismus)

Pokud mi avšak chceš vyvrátit tento názor ( a já vto pevně doufám že se zmůžeš na solidní argumenty než že nám řekneš po osmé že náboženství je špatná) Plně ho příjmu a budu akceptovat- i když bude kontra vůči mému. Zatím nevím co si mám na tomto poli myslet.

proc bych mel argumentovat pokud jsi jeste nepochopil ze si tu akorat delam srandu a chystas se na vaznou debatu pak mas smulu ty argumente

lastfm
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  18:28:09  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

proc bych mel argumentovat pokud jsi jeste nepochopil ze si tu akorat delam srandu a chystas se na vaznou debatu pak mas smulu ty argumente

Spletl jsis topic
Tady se vede diskuze. né "Církev je zlá" .Řekni za tím aspon apríl aby věděli kdy se mají začít smát, nebot mě to komické absolutně nepříjde.
Pokud se neumíš k dané věci nějak lépe vyjádřit pak bych tě prosil aby jsi šel "šprýmovat" třeba do chlíva
pokud své řeči považuješ za srandu- svůj komický pohled a podání musíš ještě asi upravovat.
Tady se vede diskuze , nejsme tu proto aby jsi nám mohl říkat "Críkev je zlá" a my se popukali smíchy..pro toto to asi opravdu nevzniklo ty velký vtipálku.

Kdyby jsi se chtěl přece jenom vyjádřit aspon jednou kloudně k tématu krom vtipkování a umyslnému spamu ze začátku- zde můžeš čerpat inspiraci : http://en.wikipedia.org/wiki/Catholics

Je ti sice jen wikipedia ale tak jako tak ti to může hodit obrázek do nějaké formy na debatu nebo z toho můžeš vybrat něco co se ti nelíbí., škoda že zde nemůžu vydat kovaříkovy knihy o religionistice,Ateismu a Agnostice.

Edited by - Sidinus on 11/06/2007 18:35:03
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 11/06/2007 :  19:00:29  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
Zajímavé, spojovat církev s náboženstvím.
Uvítal bych ujasnění zadání diskuze na to, zda je o náboženství, nebo o náboženských institucích.

Jinak do flame pár tvrzení.
Náboženství dává odpovědi na otázky, na které moderní ekonomicky založené učení odpověď nedává (aneb na léku na AIDS se dají vytřískat pěkný prachy).

Víra je neslučitelná s vědou. Jakmile je něco v oblasti víry vědecky dokázáno, už se v to nedá věřit. Je to fakt.

Věřím, že je správné pomáhat druhým bez odpovídajícího ekonomického přínosu. A pár dalších drobností. Vychází z křesťanství, ale nemusím být křesťanem. Ale nebýt křesťanství, dost možná by ze mně byl pěknej hajzl.

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

NoX
Moderator

cat

1051 Posts

Posted - 11/06/2007 :  19:14:46  Show Profile  Send NoX an ICQ Message Send NoX a Private Message  Reply with Quote
Nezapomeňte, že jakákoliv snaha o duchovní naplnění odpoutává od úsilí dobře se oblékat.

Sidinusi, není trochu pozdě na seminární práci? Nebo tu opravdu hodláš vést serozní teologickou debatu? Pokud ano, možná by bylo dobré, vzhledem k zaměření fóra na kterém jí hodláš rozpoutat, ji skutečně zaměřit na vztah ke hrám. Píšeš o tom v nadpisku, ale zbytek textu tomu nijak neodpovídá.

A s výroky ohledně islámu bys měl být možná opatrnější, někoho by se to mohlo vážně dotknout a jak jsem již psal výše, na fóru zaměřeném na online hry přeci nikoho napadat nechceš, že ne?

Lišák
A20.00%, E80.00%, K46.67%, S53.33%

Go to Top of Page

robiwan
Moderator

1035 Posts

Posted - 11/06/2007 :  19:21:12  Show Profile  Send robiwan an ICQ Message Send robiwan a Private Message  Reply with Quote
jo...s tym islamom by mal byt opatrnejsi, lebo sa moze zobudit s odrezanou hlavou

(Omnius Evermind)

Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  20:17:04  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NoX

Nezapomeňte, že jakákoliv snaha o duchovní naplnění odpoutává od úsilí dobře se oblékat.

Sidinusi, není trochu pozdě na seminární práci? Nebo tu opravdu hodláš vést serozní teologickou debatu? Pokud ano, možná by bylo dobré, vzhledem k zaměření fóra na kterém jí hodláš rozpoutat, ji skutečně zaměřit na vztah ke hrám. Píšeš o tom v nadpisku, ale zbytek textu tomu nijak neodpovídá.

A s výroky ohledně islámu bys měl být možná opatrnější, někoho by se to mohlo vážně dotknout a jak jsem již psal výše, na fóru zaměřeném na online hry přeci nikoho napadat nechceš, že ne?

Je to v popisku i vprvním topicu, akorát jsem začal první otázkou jenž se her netýkala, Církev s náboženstvími nespojuji.

Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 11/06/2007 :  20:21:48  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by nekrotyrael

snazim se zapadnout

doporucuji http://www.kscm.cz, tam zapadnes se svymi moudry bez problemu :)

RL: LVL 1 S/S/S
AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia @ RK5
Dune: Nanorexia @ Persephone

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/06/2007 :  20:45:13  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
No nevim. V dnesni dobe verit v ruzne bytosti ci priserky (ruzne verze bohu), verit reklamnim brozurkam poplatnym sve dobe (bible) ....

Cirkev a nabozenstvi nemely prezit stredovek ...
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  20:52:45  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
Kdyby nepřežili tak bysme nejspíš žili v totálním chaosu nebo společnosti rasy "dyk more".

Poškozuje vás snad nějak církev nebo náboženství?
Máte kvůli nim vyšší daně, dražší potraviny, větší zimu v bytě?

Víra je dobrovolná. Kdysi pomalu nebyla, to je fakt.
Kdysi stačilo říct "je kacíř" a už ho upalovali aniž by se někdo na něco ptal. Děje se to dnes?

Nebo jdeš kolem kostela a slyšíš z něj "smrt nevěřícím, chvála nám"?

Ještě že se zde nevede debata o marihuaně, to by pro změnu všichni psali jak je to super a že kdo nehulí tak je llama.

Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 11/06/2007 :  20:53:34  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
mit svoje nabozenství,tohle jsem pouzil jako metaforu..pod kterou si predstavím. cest,hrdost, sílu, moudrost, chrabrost...takove bušido, rytířství..neco v dnesni dobe chybí. jsem verící, ale neni to nic popsatelného, není to bůh, ke kterému se lidi vceri, at je to jakékoliv nábozenství. nevím jake to je ,ani jak se to jmenuje. jen vím, ze v to verím. a nepotrebuju se modlit,ani delat ostatní kousky.

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/06/2007 :  20:58:50  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kdyby nepřežili tak bysme nejspíš žili v totálním chaosu nebo společnosti rasy "dyk more".

Sekularni staty funguji zcela bez problemu a bez chaosu ... Bez nabozenstvi by jsme dnes meli inet, compy, auta atd - ale psal by se rok 1200, protoze by nas zpatecnicka cirkev a ruzna nabozenstvi nesvazovala a neomezovala.

quote:

Poškozuje vás snad nějak církev nebo náboženství?
Máte kvůli nim vyšší daně, dražší potraviny, větší zimu v bytě?

Ano poskozuje. Denne mne nasira primitvnost a hloupost jejich predstavitelu, jejich obludne pavedne teorie, proti kterym se jeste pulka lidstva v zemich tretiho sveta nemuze dostatecne branit ...

Vadi mi, ze je dotuji ze sveho platu.

Edited by - VT on 11/06/2007 21:01:59
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  20:58:58  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:

mit svoje nabozenství,tohle jsem pouzil jako metaforu..pod kterou si predstavím. cest,hrdost, sílu, moudrost, chrabrost...takove bušido, rytířství..neco v dnesni dobe chybí. jsem verící, ale neni to nic popsatelného, není to bůh, ke kterému se lidi vceri, at je to jakékoliv nábozenství. nevím jake to je ,ani jak se to jmenuje. jen vím, ze v to verím. a nepotrebuju se modlit,ani delat ostatní kousky.

Věříš sám v sebe, asi tak bych to viděl.
Znáš svou hodnotu, svoje cíle, svoje postoje.

A ano, ty lepší cíle většinou dnes chybí. Každý dělá jen sám za sebe a o ostatní se nestará.

Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:01:38  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
kdyz se podívate na svet tolkiena, tak se zde zádne nábozentvi nevyskytuje, jen neco jako morální hodnoty dane spolecností. a to se mi líbí.

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:02:07  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VT

quote:

Sekularni staty funguji zcela bez problemu a bez chaosu ...

A naštěstí nemluvíme turecky že ?
Naštěstí nemáme v zákonech oko za oko zub za zub
Křestanství tak kriticky vývoj věci nezastavovalo
(krom nových náboženských témat)
podívej se naopak na Islám nebo na Japonské kněze.
Nebo jsme mohli být do roku 800 drancováni huny a pak mongoly a pak turky..také moc zajímavá idea...

Edited by - Sidinus on 11/06/2007 21:06:54
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:02:58  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VT

Sekularni staty funguji zcela bez problemu a bez chaosu ...

A úroven jejich civilizovanosti?

quote:
Ano poskozuje. Denne mne nasira primitvnost a hloupost jejich predstavitelu, jejich obludne pavedne teorie, proti kterym se jeste pulka lidstva v zemich tretiho sveta nemuze dostatecne branit ...
Vadi mi, ze je dotuji ze sveho platu.

A já ze svého platu dotuji idioty co si říkají poslanci a vláda.
Můžeš zkusit nepracovat, to pak bude stát dotovat tebe a ty nebudeš dotovat církve.

A kdyby byli tak primitivní a hloupí, byli by nejbohatší a nejmocnější organizací na planetě?

Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:07:12  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
na cirkvi se mi nelíbí. ze se nedokáze prizpůsobit. nedokaze jíst s casem. a odsuzuje veci co jsou v rozporu s biblí. nevim jak se ta církev delí...ale zase takové ty s tema letakama probud te se..atd to neuznávám.ti chco akorat nahrabat si prasule

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:12:23  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:

na cirkvi se mi nelíbí. ze se nedokáze prizpůsobit. nedokaze jíst s casem. a odsuzuje veci co jsou v rozporu s biblí. nevim jak se ta církev delí...ale zase takové ty s tema letakama probud te se..atd to neuznávám.ti chco akorat nahrabat si prasule

Ano, ty prvotní "směrnice" by se měly přizpůsobit době.
Církev ti dnes zakazuje sex. Dřív to byla nutnost kvůli populační explozi.

Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:13:46  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je pravda spousta věcí ve středověku které bychom dnes brali a bereme jako diskriminaci bylo v té době udržení jisté životní a sociální stability v rozhádané a mocichtivé evropě. Dnes to však už není udržení životních standart ale diskriminace (nebudeš slouložit před svatbou- jak kdybych právě vylezl z ranostředověké Anglie)

Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:14:54  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

tak tak, a vůbec kondomy, potraty, proste to prizpůsobit dobe, jen tak dokáze zaujmout mlade lidi. vetsina mladých co je v církvi tak museli kvůli rodine.ale dobrovolníků se moc nevidí

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:15:09  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
No hlavne ze vas to, ze verite v pandulaky nad zemi ci pod zemi bavi )

Nicmene bych ocenil, kdyby se z vasich nabozenstvi/cirkvi staly sekty, ktere stat nedotuje, ale nejsem aktivni ve verejnem zivote, takze zustane pouze u prani )

Edited by - VT on 11/06/2007 21:15:48
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:15:30  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jistě vybuduj rodinu- služ svému pánu a odváděj výdělky, chod do kostela anuč se jak žít- dodržuj desatero přikázání a bud dorbým člověkem.

V té době byla norma dána kostelem -a ta norma nebyla nijak uděsná, naopak postupem času zavedla standart který přetrvává dodnes- nikoliv v kostelech ale v našich zákonech a naších zvycích.

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:17:04  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VT

No hlavne ze vas to, ze verite v pandulaky nad zemi ci pod zemi bavi )

Nicmene bych ocenil, kdyby se z vasich nabozenstvi/cirkvi staly sekty, ktere stat nedotuje, ale nejsem aktivni ve verejnem zivote, takze zustane pouze u prani )

Kde jsi byl na tom, že Sidinus nebo já jsme věřící?

Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:18:35  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
To by mě také zajímalo kde jsi to sebral.

Jsem něco mezi Ateistou-Agnostikem

To že mám úctu k křestanství(pro rýpaly-nemyslím jen katolismus) neznamená že jsem věřící.

Edited by - Sidinus on 11/06/2007 21:19:42
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:20:03  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

je pravdou ze pokud komunisti udelali pro nas stat neco dobreho ze potlacili stado bezmozku chodicich se kazdou nedeli zpovidat ze svych hrichu do budovy s velkym symbolem, bezmozku ktery tam chodi proste proto ze tam chodili jejich rodice -> 90% vericich

vis treba ja slycham od tech inteligentnjsich vericich kteri jsou schopni argumentovat jinak nez "buh je ja to vim" napriklad argument ze cirkev ve stredoveku podporovala vzdelani. To je velmi vtipna myslenka, ja osobne verim na trh a verim take tomu ze vedomosti se vyplati no a pak zde mame instituci ktera 10% vedomosti podporuje z nichz jeste vetsina jsou balboly a 90% vedomosti potlacuje mucenim a upalovanim, tomu rikam podpora.

lastfm

Edited by - Rashaverak on 11/06/2007 21:22:32
Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:20:42  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
v krestanstvi je treba reformovat

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:23:02  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

je pravdou ze pokud komunisti udelali pro nas stat neco dobreho ze potlacili stado bezmozku chodicich se kazdou nedeli zpovidat ze svych hrichu do budovy s velkym symbolem, bezmozku ktery tam chodi proste proto ze tam chodili jejich rodice -> 90% vericich

jsi hnup, nekterí tam chodí, protoze chcou..taky bych tam chodil, ale neupoutala me, je zastarala, a jejcih názory nezdílím

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:24:23  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

ale oni se reformujou naucili se pouzivat internet pac zjistili ze se tak muzou lip sirit, kazdou chvili ocekavam v televizi reklamni kampan na katolismus, kvuli tomu ze jejich idiotske nazory jako zpochybnovani darwinovi teorie nebo trvzeni ze potopa sveta byla skutecna uz jsou dneska pro hlavni masu prumerne inteligentnich lidi neprijatelne dokonce zajinaji obevovat hlasy uvnitr cirkve aby to tak nejak postupne vypustili jinak by mohli prijit o verici (prasulky)

lastfm
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:24:27  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Velmi velmi pomalu, aby to nebyl pro stoupence šok.

Asi něco jak kdyby se najednou všude na světě začal dělat chleba ve tvaru bábovky.
Lidi by to těžko rozdejchávali :)

Edited by - Catheriel on 11/06/2007 21:26:56
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/06/2007 :  21:26:31  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote

quote:

jsi hnup

komu rikas hnupe ty kokote

lastfm
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,28 seconds. on eygor Snitz Forums 2000