Author |
Topic  |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 02/04/2007 : 11:07:48
|
Zvažuju velmi malý a levný upgrade a mám dilema. Rád bych se zeptal na reálné zkušennosti z provozu, pokud někdo máte:
Mám Celeron D 331 (2.8 GHz, jedu ho na 3.2 skokově - Asus MB si frekvenci přepíná podle vytížení za chodu)
Dále mám ATI 9600 Pro
Zvažuju koupit buď jen grafiku GF 7600GS, nebo i s procákem Intel Pentium 915 (2.8 GHz, dvoujádro)
Jde mi o to, jestli ten procesor bude nějak výrazně poznat (u onlinovek). Jakou máte reálnou zkušennost, jestli už v dnešní době to ty dve jádra vytěžuje, nebo pořád záleží spíš na výkonu jednojádra. Pokud by byl rozdíl v řádech procent, na procák se vykašlu.
Celý upgrade dělat nebudu, Core 2 duo do té mé desky strčit nejde, grafika musí být AGP.
|
PC, PS3, iPad |
|
| |
Gil-galad
Starting Member
30 Posts |
|
Tuberkul.es
New Member

107 Posts |
Posted - 03/04/2007 : 10:37:02
|
no 1. vicejadrovej procesor musi podporovat OS a taky hra, pred nejakou dobou to byl snad jen Q3A a jeste par dalsich(spocteno na prstech ruky) celeron je bida a grafika taky, urcite bych si radsi prisporil a sel do PCI-E AGP je uz mrtvy a sem tam se neco objevi, ted treba 7600GT popr nejaky vyssi atiny ale vyber nemas skoro zadnej, je blbost zustavat u staryho slotu a co se tyce cpu core 2 je ted to nejlepsi co sezenes, mozna bych radsi pockal a koupil MB, cpu, nejspis i pameti a grafiku |
rogue shaman |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 03/04/2007 : 11:29:21
|
:)
Tuhle radu vím taky, takže říkám rovnou - novej comp 40k plus minus. grafika do tohohle slotu 2k2. Takže není co řešit. Navíc Pc mám jen na MMO a upgraduju jen když musím. z upgradu každého půl roku jsem už vyrostl. Raději si budu hrát na Playstationu :)
To že to musí podporovat obojí je jasné, od WinXp není moc co řešit, o co mě šlo bylo, jestli je tu někdo s reálnými zkušennostmi ve Vanguardu, LOTRO, atd. Zbytek jako Q3 je mi úplně fuk :)
Teď jsou ceny core DUO nízko, ale jelikož to znamená pro mě koupit všechno nové, tak to není upgrade ale nákup nového compu.
Jelikož chci hrát teď, tak za nejmíň peněz dělám nejvýhodnější upgrade. grafiku jsem už objednal, na procesor kašlu.
díky za postřehy :)
Ještě jednu věc - ten Celeron D zas taková bída není a na 3.2 GHz je to velmi slušný procesor :) |
PC, PS3, iPad |
 |
|
tojejedno
Advanced Member

5626 Posts |
Posted - 03/04/2007 : 11:41:40
|
Ve VG to budou jednotky procent. Primarne to jede na jednom jadru, na druhym to obcas dela nejaky blbosti:-) Je to delany na UE 2X, ktery standardne multiprocesor nepodporuje, plany na upgrade 3.0 (ten to umi) bych rekl padly. Takze VG urcite neni duvodem no 1. Na druhou stranu kdyz chce clovek VG tak je nutnost upgradovat vse komplet naraz:-) (mam pocit ze nesplnujes ani minimalni req, na druhou stranu jsou lidi, co to hraji s 512 MB RAM)
(na druhou stranu ja pri hrani VG vyuzivam i druhe jadro na ruzne blbosti, treba koukani na TV:-)))))) |
AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje
|
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 03/04/2007 : 11:52:46
|
jojo tohle jsem chtěl vědět. Vanguard jsem hrál v betě a i na zkoušku v ostré na tom celeronu. Nejvíc tomu pomohla paměť. A právě že dělám upgrade s minimálními náklady, tak to byla paměť na 2GB za 1k6 a teď grafika za 2k2. což je pořád ještě slušná cena bych řekl :)
Se zbytek počkám na novej comp. Někdy až manželka zas začne chodit do práce :) Rozdíl mezi 915 a Celerem by teda asi nebyl skoro poznat. Ještě jednou dík. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 03/04/2007 : 13:10:57
|
quote: Originally posted by Khostri
jojo tohle jsem chtěl vědět. Vanguard jsem hrál v betě a i na zkoušku v ostré na tom celeronu. Nejvíc tomu pomohla paměť. A právě že dělám upgrade s minimálními náklady, tak to byla paměť na 2GB za 1k6 a teď grafika za 2k2. což je pořád ještě slušná cena bych řekl :)
Se zbytek počkám na novej comp. Někdy až manželka zas začne chodit do práce :) Rozdíl mezi 915 a Celerem by teda asi nebyl skoro poznat. Ještě jednou dík.
zkus se mrknout na tomshardware, teď tam je článek ve kterym testujou procesory na 2,4 mhz (všechny možné) a tuším že pentium D tam dopadlo výrazně líp než celeron - i ve hrách |
offline |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 03/04/2007 : 13:35:54
|
Dík. to jsem četl, ale právě že tam Pentia D a Celerony D netestovali. Nešla nastavit frekvence 2.4 při rozumné FSB. A je mi jasné, že nové procáky jsou o velmi hodně vepředu, ale jak říkám, tak po dlouhém googlování jsem zjistil, že do mojí desky core 2 duo prostě nedám. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 05/04/2007 : 09:16:06
|
Takže koupil jsem grafiku, včera nainstaloval, CPU mám pořá stejné. Jen tak ze srandy jsem si pustil 3Dmark - i když to není reálný výkon her, tak mi aspoň trošku napoví. Nic nevypínám, nic neoptimalizuju, prostě to pouštím normálně se vším stejně jako hry.
před upgradem - ATI 9600, Celeron D 331 @3.2GHz 3DMark05 1221 3DMark06 180
Po upgrade - GeForce 7600GS, Celeron 331 @3.2GHz 3DMark05 3870 3DMark06 2036
Pustil jsem na zkoušku LOTRO - před upgradem na medium to bylo tak akorát, při high byla prodleva mezi hejbnutí myši a akcí ve hře asi 1 sekundu. teď sjem to nastavil na Ultra high a bylo to hratelné, tu a tam to zaškublo na načtení textur. Když to dám na Ultra high a ručně stáhnu kvalitu stínů na medium, tak je to hratelné zcela bez problémů.
Upgrade mě stál 2 592,- Kč, a je v tom i 12 cm ventilátor do bedny (neměl jsem odsávací, jen přisávací před HDD vepředu. Jelikož je grafika pasivně chlazená, odsávání jsem tam raději dal)
Takže cena za upgrade čistě grafika je 2 250,- Kč. docela slušné si myslím vzhledem k výkonu. |
 |
|
Arach
Junior Member

522 Posts |
Posted - 08/04/2007 : 11:46:04
|
co mas za desku ze ma agp a jde do toho PD915 ? ty sly myslim jen na nakejch hybridnich asrockach anebo od 945 vejs |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 08/04/2007 : 20:45:43
|
Asus P5P800
oficialne nejde, ale vygooglil jsem, ze to lidi v tehle desce rozbehali bez problemu. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|