Muzes mi jeste priblizit ten hi-end content? A v cem je to jiny, nez wow? Ktera classa je nejvyhledavanejsi ostatnimi hraci, tedy budu s ni hledat nejsnaze grupu? Diky...
btw, psal jsem ti na ICQ, Rahaveraku, ale nejak jsem se nedockal odpovedi :)
na icq mi nic neprislo
z class nejvyhledavanejsi z me zkusenosti je red mage, napriklad jako ninja ci paladin asi take nebudes mit problem, bard, blm a whm muze byt take ok, rozhodne bych nehral classy jako dragon nebo samurai, z meho pohledu je to nuda a myslim ze i partu schaneji ponekud hure
po 3 letech hrani jsem se jeste k end contentu nedostal, nebavi moc dlouho hrat jednu classu takze mam vicero na vyssim levelu ale zadnou nemam na max a end content bez max levelu nezakusim, neresim to, hra mi poskytuje dost zabavy
samurai po updatu v lednu shani pt np. hasso dava velkou vyhodu oproti jinym dd jobum.
jinak pt nejvice chce rdm>brd>nin>war>pld>sam>rng>mnk, ostatni joby v zavislosti na aktualnim etup. plati ze nin/pld a rdm/whm musi byt v pt uz nez se shaneji posledni 2 do pt ze zbyvajicich jobu.
od konce by to bylo asi pup<drg<thf<drk<cor<smn
end game jen tak nezacnes, protoze je treba dobry a fungujici ls, static na spoustu questu a misi a aspon nekolik hlvl jobu (74+ a mnoho subjobu), coz zabere rok hodne intensivniho lvlovani, nebo 2-3 roky par dni tydne (nebo 5 let tempem mrnouse lol) lowlvl muze byt frustrujici protoze malo lidi dela lowlvl pt, spousta lidi dela prave ten end game takze v newbie zonach je docela prazdno. ale i na hlvl obcas cekam hodku-3 na pt. ale stejne ta hra stoji za to. Ale bez windowera bych se asi unudil xmrti XD
tak s tim bych nesouhlasil ze je malo lidi na low levelech prave diky jedinecnemu systemu meneni class je v ffxiporad docela hodne lidi na low levelech a party se schani pomerne v "pohode", rozhodne ne hur nez na high levelu
a jeste si muzes udelat beast mastera a solovat od zacatku do konce
Uff, sice rozumim tak petine z toho, cos napsal, ale jestli jsem to pochopil, oba jste se shodli, ze nejvhodnejsi je hrat za red mage, coz mi vyhovuje, protoze magy mam rad :)
muzete mi ho nak popsat treba? Popripade nakej odkaz, kde se o jednotlivych classach a povolanich dozvim neco rozumnyho? Na ofic webu z toho moc moudrej nejsu.
tak s tim bych nesouhlasil ze je malo lidi na low levelech prave diky jedinecnemu systemu meneni class je v ffxiporad docela hodne lidi na low levelech a party se schani pomerne v "pohode", rozhodne ne hur nez na high levelu
a jeste si muzes udelat beast mastera a solovat od zacatku do konce
mam vsechny joby v mid lvl, a vidim tu tendenci lidi delat end game content nezli jit lvlovat novy job od zacatku. Ale treba vis neco, co nevim XD Asi to srovnavas s tim, ze v jinych mmorpg zvolis povolani a musis ho hrat jako jedine. jestli chces jine, musis vytvorit jinou postavu. Toto by v ffxi asi neproslo vzhledem k nutnosti splneni strasneho mnozstvi questu a misi.
jinak s poslednim update mam pocit ze SE chce nebo aspon podporuje party do lvl 20 aby 2-3 lidi v jedne pt byli schopni xpit za decentni xp a ne jako predtim, kdy se vyplatilo solo (pokud nemas PL) do lvl 15-18 (s PL staci udelat pt 5 DD a jeden heal/bard a jde xpit do lvl 35-40 za 2-4 nasobek bezne pt xp/hod)
I bst neni tak ruzovy. Do lvl 35 je bst opravdu frustrujici zalezitost ktera te ma naucit bst life, ale relne odradi 80-90% lidi kteri to skusili. Po lvl 35 je ale bst super. Mimo to ze je jediny job ktery usoluje EM-VT moba, prinasi zkusenost ktera se hodi po celou hru za jakykoli job a i vydelas behem xp (v pt pokud nejsi gimp equip+no food te to xp prachy stoji).
p.s uz nekolik dni po sobe vidim Cyphiska ve hre. Rybari o106
zjevne vim, za tri roky co hraju vzdycky na low levelu bylo dost lidi
btw bez pl se vypaltilo expit do lvl 10 pak s lepsi partou uz byly lepsi xp, zalezelo na classe ale chtel bych te videt jak solujes na 10+ bez PL treba s whm
edit: ted jsem se koukal na serveru lvl 10-15 bylo online 60 lidi, i kdyby 30 bylo afk tak to je porad vic nez dost s ohledem na to ze se stejne vetsina shromazduje ve valkurm, dalsi vec je ze porovnavam ffxi s jinyma hrama, naprosto se nechci hadat o tom ze vetsina high level hracu se zabyva end contentem a ne levelenim jinych class ale narozdil od jinych mmorpg starsich 1 roku je pocet hracu na nizsich levelech podstatne vetsi.
puvodne jsem napsal co je nize a zapomnel odeslat, ale paxi uvedomil ze to je vlastne blabol a kazdy mame asi jinou zkusenost^^
nevim jak ted s whm,protoze whm byl muj prvni job, ale vsechny joby jsem udelal solo na 15-17 rychleji nez v pt^^ to kolik je lidi v jednu dobu online jeste nic neznamena. dnes jsem hledal rdm 69-74 do pt, online bylo 17 rdm. z toho 5 v pt a 12 afk nebo nechteli pt. teorie je jedna vec a realita druha. ad tvuj priklad - mas 30 lidi kteri jsou vhodni do lowlvl pt. tak 6-12 max uz pt ma nebo zkousi slozit. 5-10 bude rank 6-10 a maji hlvl takze se jim vyplati solo (i whm s equip,attack food a meritama je silnejsi nez paladin nebo rdm bez merits a jidla na solo, udela vice xp/hod zabijenim napr. cervu v la theine). Zbyva ti 15 lidi kteri by mozna chteli bo pt. zbyva jen pt setup, lvl range, trochu skill kazdeho aby vas prvni mob nezabil a attitude aby se nekdo nevykaslal na pt protoze ma chvili po startu neco dulezitejsiho. jo,a nechcipnout po ceste do campu a behem pt,protoze raise je whm25,rdm38 a pld 50 XD a 95% lidi si neda HP pro navrat po smrti pobliz kempu ale necha si ho ve meste ktere je cca 20-40 minut cesty.
nepoukazuju na to, jak je job slaby pokud uz nema hlvl. vubec ne. jn lowlvl pt jsou casto hone neorganizovane, uspechane a lidi netrpelivi. hodne part se rozpadne driv nez zacne protoze ten kriticky job pro pt se neobjevi vubec. Treba tank nebo healer. A lidi jdou radeji seekovat nebo solo nez vytrvali.
nemuzes porovnavat lvl 69-74 s lvl 10-20, na lvl 60+ ma ten rdm kopu questu a solo contentu kterej muze zkouset kdezko pokud clovek logne s low levelem tak za jedinym ucelem, alespon me zadnej jinej nenapada.
ale mas pravdu ze party na low levelu jsou casto lame a casto najit tanka nebo healera trva dlouho, nadruhou stranu co si pamatuju kdysi davno tak jsem v parte jako blm slouzil zaroven jako tank ve valkurm a slo to :))
heh ja musis rict ze svy zkusenosti, ze bard nema s partou problem na zadnym lvl, teda aspon to tak bylo pred dvema lety kdyz sem hral, nevim jak ted:)))) max sem cekal 30 min, ale vetsinou sem lognul zapnul lfp a uz sem mel pt, i japoncici se mohli o barda pretrhnout a nesralo je ze sem galka:))))
zkousel jsem trial ale necjak me to nechytlo ale ted me zarazila jedna vec. :) Smazal jsem svou postavu a zrusil svuj content ID (trial) ucet, pote jsem chtel zrusit i svuj PlayOnline ucet nicmene neprisel jsem na to jak. Je mi jasne ze tak znehodnotim svuj cd key (respektive key k PlayOnline), ale to mi nevadi. Vim, ze se k FF XI nevratim a nechci aby Square-Enix mel ulozene me osobni udaje vcetne cisla kreditni karty.
Diky za odpoved.
Jinak jsem uz napsal na support, ale buh vi jestli mi nekdo odpovi. :)
Ptam se i tady protoze je dost mozny ze jsem slepy a ta volba tam opravdu nekde je. :)
WoW - Blackdave - lvl 70 Human Mage - Sleeping in Northshire Abbey
Zdravim, tak jsem si vcera objednal FF XI, cekam na ni jako blazen :) A tak se tedy rovnou zeptam, na jakem serveru hrat? Abych taky potkal nejakyho cecha.. :P
ano potkas, ja si vzdy jednou za cas obnovim subscription a stravim ve hre 1-2 zabavne mesice a pak si zase dam pauzu, pokud vim vetsinou 2-3 cechoslovaci ve hre aktivni jsou
nj,mal by si stretnut niekoho z SK/CZ. Vacsinou to boli Mrnous,Justik a Maleus ktorych som stretaval online.Nehral som uz sice od januara,ale verim,ze obcas este hravaju.Ja som skoncil ako Paladin LVL 66,bol to moj najvyzsi job,ale bolo to velmi zabavne a nikdy mi to nepripadal nudny job. Tento tyzden som sa rozhodol quitnut hru a tak som aj urobil a to nie z dovodu,zeby ma hra prestala bavit,ale nemam momentalne na nu vobec cas. Mozno sa niekedy vratim spet,ale zatial neuvazujem. FF XI je jedna z najlepsich hier ake som kedy hral. Chcem sa este podakovat chalanom ktory mi pomohli s questami a misiami z SK-CZ partie a to : >>> Kilerkovi,Mrnousovi,Maleusovi,Justikovi <<< ...a CZ zenskej >>> Zvykacke <<<
Tak uz to od soboty hraju a jelikoz tomu delam reklamu prvnimi dojmy a screenshoty, dostavam na to pomalu dalsi lidi, takze ceska FF XI konubita se s nejvetsi pravdepodobnosti v dohledne dobe rozsiri.
Tak uz to od soboty hraju a jelikoz tomu delam reklamu prvnimi dojmy a screenshoty, dostavam na to pomalu dalsi lidi, takze ceska FF XI konubita se s nejvetsi pravdepodobnosti v dohledne dobe rozsiri.
to je fajn :) me uz taky pomalu zacina prepadavat nalada na to si zae zahrat