Author |
Topic  |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 16:56:59
|
Kdo je podle Vás v této hře koncipovaný jako main healer.
Clerik z mého pohledu je velmi silný healer ale hodně zaměřený i jako second tank. Group heal má až na 20 levelu a na nejvyšším 50 levelu má i HOT. Má více buffů než BM. Nicméně nepřijde mi že by byl koncipovaný až jako main healer grupy.
Blood Mage má velmi silné healy a oproti Clerikovi mnoho speciálních kouzel vhodných pro grupu. Například group damage štít. Healuje primárně ze svého hpp polu, který si dokáže doplňovat různými způsoby - tedy vydrží healovat z mého pohledu mhohem déle než Clerik, který je závyslí pouze na maně. Blood Mage jelikož healuje hodně z hpp polu, který si může doplnovat damagí způsobenou nepříteli - jak přímou, kterou způsobí on, nebo nepřímou kterou způsobí např. tank grupy. Dále si může doplnovat hpp pol přeléváním z mana polu nebo i na vyšších levelech z endurance polu. Nicméně nemá oproti clerikovi group HOT a nejsem si jist jestli jeho group heal je silnější než ten clerikův i když ho má levelově dříve.
Rád bych vyvolal diskuzi o healerech v této hře. Kdo se Vám osobně zdá jako main healer, případně silnější a vhodnější healer pro grupu a proč ...
|
Noe
|
|
| |
Jaris
wannabe dictator

1545 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 17:18:17
|
Podle me neexistuje main healer stejne jako neexistuje main tank
Podle me mohou healovat vsichni healeri v podstate stejne
BM - je healero mag, ktery leci z hp a ty si doplnuje "necrolike" spelama napr.
Cleric - plate healer, ktery neco vydrzi a masi nablizko, healuje jen z energy, ale ma specky (melee udery), kterymi si zveda energy
Saman - support healer, ktery leci a bufuje a debufuje (slow) a energy si doplnuje pomoci canibalize - zere se, energy bere z hp poolu. Navic si muze vybrat, koho bude podporovat - dle totemu medved (melle), vlk (smiseny) nebo fenix (casteri)
Disciple - bojovniko healer, ktery ma healy, ma FD (coz je u healera uber) a navic dokaze lecit pomoci chainu cili retezu melle uderu.
Z vyse uvedeneho je jasne, ze neni nic jako uber healer, navic kdyz Sigil to jeste balancuje (ne do PvP, ale aby kazdy uhealoval grupu)
A je tanci :
Warrior - tank s melle DPS, nejvetsi melle DPS z defensive tanku, muze i dual wield
Paladin - tank s bufama a healama, nejvetsi mitigace diky self mitig bufu
DK - tezko popsat, defensivni ability, cast debufu a cc forem, neco jako SK, ale neni to SK 
Inquisitor (zatim neni, bude pozdeji po release) - tank strihly s psionicem, ma nejake cc a casterskou damage
Tak to asi vse  |
Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

|
Edited by - Jaris on 07/01/2007 17:20:11 |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 17:29:49
|
quote: Originally posted by Jaris
Nejde o uber healera ale o výběr nejvhodnějšího (main) healera pro full grupu z pohledu universálnosti všech situací. Pokud má být v grupě jeden healer pak jaký z healerů se Vám jeví na tento post nejvhodnější a proč. |
Noe
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 17:37:29
|
quote: Originally posted by Jaris Podle me mohou healovat vsichni healeri v podstate stejne
BM - je healero mag, ktery leci z hp a ty si doplnuje "necrolike" spelama napr.
BM leci nejenom z hp. Pouziva k tomu i energy. Nebo k tomu pouziva damage, tedy - leci z hp ofenzivnich targetu.
Pri delsich bojich je imho prave BM nejlepsi - dokaze lepe regenerovat manu (z hp ci endurance) a ma mensi narocnost direct healu na manu.
Pri velkych pvp bojich, kdy clovek bojuje s precislovanim je imho nejlepsi cleric - vydrzi mnohem vic, muze si hodit bublinu nesmrtelnosti (kterou muze podle potreby sundat), nenasere ho tolik silent (muze mlatit melee, disciple ma v tomto jeste asi vetsi vyhodu) a diky specovane con na levelu ma i lepsi rezisty (spolu se shamanem, ktery ale nenosi heavy armor).
|
Edited by - VT on 07/01/2007 17:53:58 |
 |
|
ninoki
Starting Member
21 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 18:00:42
|
Disciple, pokud mas slusneho tanka, vyjde nejlepe, protoze lecis za endurance a jen malo za manu (zase ma vyrazne slabsi buffy). Ted po posledni uprave uz musim obcas pouzit i heal za manu, ale predtim vicemene vubec. Navic pomerne slusne mlatis (na healera), pokud si poridis slusnou zbran. Ovsem je potreba dost odhadovat dopredu dmg - riskovat, protoze jak prijde nekolik velkych ran (nebo par addu) uz to nezachranis. A dalsi problem je equip. |
 |
|
Wardocan
Tarutaru maniak

458 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 19:13:12
|
quote: Originally posted by ninoki
Disciple, pokud mas slusneho tanka, vyjde nejlepe, protoze lecis za endurance a jen malo za manu (zase ma vyrazne slabsi buffy). Ted po posledni uprave uz musim obcas pouzit i heal za manu, ale predtim vicemene vubec. Navic pomerne slusne mlatis (na healera), pokud si poridis slusnou zbran. Ovsem je potreba dost odhadovat dopredu dmg - riskovat, protoze jak prijde nekolik velkych ran (nebo par addu) uz to nezachranis. A dalsi problem je equip.
No to bych si nedovolil tvrdit toto. Disciple muze byyt jako seconndary healer ,ale s urcitosti ne hlavni healer . Nestiha na vyssich lv lecit celou grupu , jelikoz siln ejsi healy ma az v chainu a to navic nejsou az tak silne healy. |
 |
|
Jaris
wannabe dictator

1545 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 19:42:58
|
Tak jeste jednou, podle me jsou na tom v podstate vsici stejne a ja osobne bych healery volil dle slozeni grupy
Neni totiz pravda, ze v dlouhem boji BM vydrzi nejdele, nebot jak pise Ninoki, disciple leci z endurance, saman se bude zrat a cleric si bude restovat energy mlacenim (fakt na to ma specku )
Takze ve finale dle grupy: Do 1 tank melle grupy bez cc clerika, k magum BM, do tezce melle grupy samana a discipla tam, kde mam nabusenou grupu supportem a chci jeste i DPS |
Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

|
 |
|
ninoki
Starting Member
21 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 19:55:23
|
quote: Originally posted by Jaris Takze ve finale dle grupy: Do 1 tank melle grupy bez cc clerika, k magum BM, do tezce melle grupy samana a discipla tam, kde mam nabusenou grupu supportem a chci jeste i DPS
Jo s tim souhlas. Asi zalezi, jestli budes hrat pick up nebo perma a podle toho zvolit. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 20:00:08
|
quote: Originally posted by Jaris Neni totiz pravda, ze v dlouhem boji BM vydrzi nejdele, nebot jak pise Ninoki, disciple leci z endurance, saman se bude zrat a cleric si bude restovat energy mlacenim (fakt na to ma specku )
Nelze srovnavat clerikuv socialni mana heal s dlouhym 20s recast tajmem (neni anytime, k jeho pouziti je nutny offenzivni target na 5 range a jeho pouziti stoji enduranci) s mikromanagementem BM - tedy neco co je ke spatreni napr. u castru v AC1 - prelejvani vsech energii (kde to slo i tzv. "ze vzduchu" - life magic). Cleric ma oproti BM zase jine vyhody.
|
Edited by - VT on 07/01/2007 20:24:59 |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 20:04:09
|
Tak jeste jednou, podle me jsou na tom v podstate vsici stejne
Naopak. Kazdy je uplne jiny.
Nekdo je v plate a jede melee, nekdo je pure caster s nejmensi startovni STR ve hre. Nekdo nema cure ability (ne ve smyslu FFXI healu), nekdo ma hodne buffu, nekdo malo, pouze nekdo ma instantni healy atd. atd. atd.
|
Edited by - VT on 07/01/2007 20:06:16 |
 |
|
godlike
New Member

209 Posts |
Posted - 07/01/2007 : 20:27:23
|
Psali ze stejne budou chtit vyrovnat healery jako tanky a dalsi tak aby ikdyz vsichni jinak byl kazdy lepsi na neco jineho ale nebyl nekdo prilis nahore. Ja jsem ted 6 BMG protoze prej patri ktem tesim charum a myslim ze se muzem s kamosem co je paladin obcas doplnit tim ze on healne mne(LOH) :). Jo muj docasny nick je maxipes fik, kdyby nekdo neco hehe |
Vanguard-Xanadu-retired EQ2-MDK-retired
|
 |
|
Jaris
wannabe dictator

1545 Posts |
Posted - 08/01/2007 : 00:05:06
|
quote: Originally posted by Van Tassel
Tak jeste jednou, podle me jsou na tom v podstate vsici stejne
Naopak. Kazdy je uplne jiny.
VT cece, to delas schvalne ne?
Samozrejme ze funguji jinak, to jsem popsal, ALE JAKO HEALERI vychazi stejne = kazdy uhealuje grupu.
A jeste, ty hodnotis, jak to bude v PvP. Z hlediska PvE je v pohode, ze healer mlati, toje v klidu, mnohdy kvuli agru i lepsi . Takze JA srovnavam healery z hlediska leceni grupy v PvE a myslim, ze kazdy grupu uhealuje  |

|
 |
|
Rashaverak
Senior Member

3722 Posts |
Posted - 08/01/2007 : 10:48:48
|
ja myslim ze to je snad presne naopak ne ?
z hlediska pve je blbi kdyz healer mlati protoze si vytvari dodatecny agro ktery nechce ale z hlediska pvp je to fajn |
lastfm |
Edited by - Rashaverak on 08/01/2007 10:49:20 |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 08/01/2007 : 11:04:34
|
quote: Originally posted by Jaris A jeste, ty hodnotis, jak to bude v PvP.
No kdyz si peclive prectes muj post o BM a dlouhych bojich tak zjistis, ze se tyka jak pvp tak pve.
Urcite casem 'prokoukne' nejaky nejlepsi main healer. Ted vime vsichni kulovy a varime z vody (na zaklade spatne dokumentovanych abilit). |
 |
|
Genagen
Junior Member

589 Posts |
Posted - 08/01/2007 : 11:07:01
|
Me se na VG hodne libi, jak jsou jednotlivy subclassy jiny :-) Doufam, ze se to podari vyvazit a v zasade budou stejne silne - tanci budou plus minus stejne tankovat (podle situace muze bejt tu ten tu jinej lepsi/horsi, ale en block budou stejne kvalitni). Dtto hyleri.
Jinak kdybyste chteli nejaky netradicni posouzeni kvality classy - tak ja mam pomerne neomylnej cuch vybrat si vzdycky jednu z nejslabsich a nejnedodelanejsich (v SWG smuggler - hur uz na tom byl snad jenom squad leader, v EQ2 SK - toho snad prvni rok nema ani cenu komentovat :-) - takze tramdadada: Nejhorsi healer patrne bude Disciple - bo se mi libi a asi ho budu hrat. Z tanku samozrejme DK :-) |
Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 08/01/2007 : 11:09:52
|
quote: Originally posted by Genagen Z tanku samozrejme DK :-)
DK je v podstate pvp tank ) Jeho shadow charge bude castry pekne nasirat ) (nevite nekdo kolik ma recast time?) |
Edited by - VT on 08/01/2007 11:12:22 |
 |
|
Dorlas
Moderator

2785 Posts |
Posted - 08/01/2007 : 12:38:55
|
ten charge/teleport je zatim insta Dalo by se to vyuzit i na zdrhani, pres chargovani na moby 
edit: je tam recast 10s, uz to opravili  |
Dorlas EQ2 CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, TESO, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
|
Edited by - Dorlas on 08/01/2007 12:45:42 |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|