Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 Makro pro Office (Open)
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Bearsson
New Member

390 Posts

Posted - 06/10/2006 :  09:16:45  Show Profile  Visit Bearsson's Homepage  Send Bearsson an ICQ Message Send Bearsson a Private Message  Reply with Quote
Ahojte

Potreboval bych makro, ktere vezme cenu z jednoho souboru a podle shodneho vyrazu ji priradi na urcity sloupec ve druhem souboru. Nikdy jsem toto nedelal, tak mne pls nekamenujte, kdyby to bylo neco jednoducheho. Pokud mate nejake napady, postnete je pls nebo mi poslete PM. Mnaucta Bearsson.

Predstavuji si to nejak tak:

Soubor1:
p/n1 nazev1 cena1A cena1B
p/n2 nazev2 cena2A cena2B

kde p/n1 bude uz vyplnene nastalo

Soubor2:
p/n1 cena1A
p/n2 cena2A

Soubor3:
p/n1 cena 1B
p/n2 cena 2B

Makro by melo vzit cenu ze souboru2 a souboru3 a podle p/n ji priradit do souboru1. Vstupni Soubor2 a Soubor3 budou v csv formatu (i kdyz konvertovat jej na xls vlastne jde, takze je to jedno).

Bearsson
Czech Heroes

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 06/10/2006 :  12:37:12  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
no můžeš začít tím že to makro nahraješ ručně a normálně použíješ funkci SVYHLEDAT z jednoho souboru do druhýho;

resp. jestli jediný o co ti jde je přiřadit jednu cenu z jednoho souboru do druhýho (v obou je levý sloupec stejný) tak na to nepotřebuješ makro, stačí samotná funkce SVYHLEDAT nějak takto

SVYHLEDAT(levá buňka z cílového souboru;tabulka z druhého souboru kde se hledá shoda;pořadové číslo sloupce z původního souboru;0)

0 označuje že se to propojí jen při úplné shodě

Edited by - Cotouch on 06/10/2006 12:38:34
Go to Top of Page

Bearsson
New Member

390 Posts

Posted - 06/10/2006 :  17:19:02  Show Profile  Visit Bearsson's Homepage  Send Bearsson an ICQ Message Send Bearsson a Private Message  Reply with Quote
Zatim mi funguje toto:

=VLOOKUP(F12;'soubor2.csv'#$List1.A11:X109;7)

F12 - bunka, kde je hledany text
soubor2.csv - soubor dodavatele s p/n a cenouA
#list1.A11:X109 - matice v tomto liste daneho souboru
7 - cislo sloupce, kde jsou vysledne data

Co potrebuji?: Potrebuji, abych nemusel psat konkretni matici, ale zadat hledani primo v celem souboru. Takhle by se mi mohlo stat, ze stazeny soubor2 bude vetsi, nez mam zadane ve vzorci.

Bearsson
Czech Heroes
Go to Top of Page

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 07/10/2006 :  15:00:31  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
nejsem si jistej jestli rozumím, jestli jde o počet řádků můžeš tam dát místo X109 X65536 (protože víc řádků mít excel soubor stejně nikdy nesmí)

edit: já teda používám excel jen pro prezentaci výsledků, jakýkoliv operace provádím přes access - můžeš si v něm udělat dynamický propojení na csv soubor, províst vyhledávací operace dotazem v accessu a výsledek zase prezentovat v excelu (kde můžeš mít zase propojení přímo na dotaz v accessu, takže v praxi jen pustíš aktualizaci dat ve výslednym souboru a to je vše)

i když s open office nemam moc zkušenosti

Edited by - Cotouch on 07/10/2006 15:06:19
Go to Top of Page

Bearsson
New Member

390 Posts

Posted - 11/10/2006 :  11:04:42  Show Profile  Visit Bearsson's Homepage  Send Bearsson an ICQ Message Send Bearsson a Private Message  Reply with Quote
Vyreseno. Na OO foru jsem se dozvedel, ze konkretne tato funkce s odkazovanim na externi soubor nefunguje -> MS Office rulez.

Bearsson
Czech Heroes
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 12/10/2006 :  15:27:03  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
Co bys čekal, Beersone...

Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death)
Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,06 seconds. on eygor Snitz Forums 2000