Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 virtualni mirorovani
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 25/03/2005 :  16:05:28  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
ten nazev asi nebude uplne korektni, tak mne za to nebijte.

Takze co bych potreboval: mam v pocitaci dva disky (120GB a 200GB) a potreboval bych aby se urcity mnozstvi dat vyskytovalo na obou discich. A to pokud mozno v normalni citelny podobe, je jedno jestli jen v nejakym adresari nebo v separatni partitione s pevnou velikosti.
Mam Win2k, ktery neco takovyho maj umet pro partitiony, ale musej se ty disky nejdriv prevest na "dynamicky", coz je sice tereticky jednoduchy, ale v praxi mi to totalne selhalo v pripade toho disku ze kteryho ty windowsy bezej (rekli ze se poterbujou restartovat a uz nenabehly, pak sem pul dne obnovoval data...). Potrebuju teda v zasade raid typu 1 kterej by se ale netykal celych disku.

Edit: ano opravdu to ma bejt raid 1, chybicka se vloudila :)

Takze: existuje na tohle nejakej driver/programek?

SteamEngine: novy UO emulator ve vyvoji.
Programujte (nejen) objektove

Edited by - Tartaros on 29/03/2005 19:51:01

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 29/03/2005 :  08:50:35  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
jen upřesnění - potřebuješ spíš RAID 1 z popisu ne? V předposlední větě jsi napsal RAID 0, ale to se mi nezdá.

Jinak prográmek nevím - ono tohle dělat čistě softwarově není asi nejvhodnější. Pokdu nepotřebuješ opravdový mirror, je řešením každý určitý časový úsek data v pozadí kopírovat, případně backupovat na ten druhý disk.

Nevím už jaký nový comp jsi kupoval - někde jsi to psal. Intel na nových chipsetech tohle umí (Matrix RAID). Prostě můžeš mít v raidu jenom kousek dsku (nemusí být celý).

Případně to zkus zapnout jako synchronizaci - normálně na scheduler (nevím, nezkoušel jsem, jen přemýšlím "nahlas")

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 29/03/2005 :  09:50:56  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Na tvém místě zkontroluju disk na chyby, zazálohuju systém (třeba ghostem) a zkusím znovu přechod na dynamické disky. Ty umí přesně to co od toho chceš.
Přuznám se, taky už se mi párktát přechod nepoved
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 29/03/2005 :  19:52:01  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
Khostri: nj raid 1 :) edited
mam athlona 3200+
deska (msi nforce4) ma nejakej raidovej radic, ale zrejmne jen pro cely disky.

Tibor: kdyz rikas parkrat nepovedl, mam to chapat tak ze se ti i parkrat povedl? tj. ze aktivni systemovej disk se prevedl?
cim zvysim pravdepodobnost uspechu? :)

co a jak umi zalohovat ten ghost?

Edited by - Tartaros on 29/03/2005 19:55:03
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 29/03/2005 :  22:18:33  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Zdarenych pokusu mam fakt hodne. Xkrat se mi to povedlo "upgradnout". Neúspěšných pokusů bylo o dost méně.
Nepovedlo se mi vysledovat kdy to de a kdy ne. Ghost ti zazálohuje na jinej disk (CD, nebo do sítě) image tvého disku, takže restore je docela pohodovej.
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 30/03/2005 :  06:07:32  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
a v pripade ze bych to teda zkusil znova: mam vytvaret novou partisnu predtim a nebo po tom prevedeni? resp. otazka zni: jde to i potom? :) vim ze partitionmagic umi rozsekat partisny bez ztraty dat, ale s dynamickejma diskama pracovat neumi. takze umi i windows potom vytvorit novou partisnu bez reformatu celyho disku?

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 30/03/2005 :  07:30:27  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Pokud tam máš volné místo tak určitě. Jestli jde zmenšit partition z hlavy nevím. Rozhodně vím, že se dá zvětšit.
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 30/03/2005 :  16:49:30  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
muze mi nekdo objasnit pojem "dynamickej disk"?
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 30/03/2005 :  17:23:44  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
V help windows jsou k nalezení fakt zajímavé věci, např:

dynamic disk
A physical disk that provides features that basic disks do not, such as support for volumes that span multiple disks. Dynamic disks use a hidden database to track information about dynamic volumes on the disk and other dynamic disks in the computer. You convert basic disks to dynamic by using the Disk Management snap-in or the DiskPart command-line tool. When you convert a basic disk to dynamic, all existing basic volumes become dynamic volumes.

Stačí nebejt lenoch.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,05 seconds. on eygor Snitz Forums 2000