Author |
Topic  |
|
Tartaros
Junior Member

527 Posts |
Posted - 25/03/2005 : 16:05:28
|
ten nazev asi nebude uplne korektni, tak mne za to nebijte.
Takze co bych potreboval: mam v pocitaci dva disky (120GB a 200GB) a potreboval bych aby se urcity mnozstvi dat vyskytovalo na obou discich. A to pokud mozno v normalni citelny podobe, je jedno jestli jen v nejakym adresari nebo v separatni partitione s pevnou velikosti. Mam Win2k, ktery neco takovyho maj umet pro partitiony, ale musej se ty disky nejdriv prevest na "dynamicky", coz je sice tereticky jednoduchy, ale v praxi mi to totalne selhalo v pripade toho disku ze kteryho ty windowsy bezej (rekli ze se poterbujou restartovat a uz nenabehly, pak sem pul dne obnovoval data...). Potrebuju teda v zasade raid typu 1 kterej by se ale netykal celych disku.
Edit: ano opravdu to ma bejt raid 1, chybicka se vloudila :)
Takze: existuje na tohle nejakej driver/programek?
|
SteamEngine: novy UO emulator ve vyvoji. Programujte (nejen) objektove |
Edited by - Tartaros on 29/03/2005 19:51:01
|
|
| |
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 29/03/2005 : 08:50:35
|
jen upřesnění - potřebuješ spíš RAID 1 z popisu ne? V předposlední větě jsi napsal RAID 0, ale to se mi nezdá.
Jinak prográmek nevím - ono tohle dělat čistě softwarově není asi nejvhodnější. Pokdu nepotřebuješ opravdový mirror, je řešením každý určitý časový úsek data v pozadí kopírovat, případně backupovat na ten druhý disk.
Nevím už jaký nový comp jsi kupoval - někde jsi to psal. Intel na nových chipsetech tohle umí (Matrix RAID). Prostě můžeš mít v raidu jenom kousek dsku (nemusí být celý).
Případně to zkus zapnout jako synchronizaci - normálně na scheduler (nevím, nezkoušel jsem, jen přemýšlím "nahlas") |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 29/03/2005 : 09:50:56
|
Na tvém místě zkontroluju disk na chyby, zazálohuju systém (třeba ghostem) a zkusím znovu přechod na dynamické disky. Ty umí přesně to co od toho chceš. Přuznám se, taky už se mi párktát přechod nepoved |
 |
|
Tartaros
Junior Member

527 Posts |
Posted - 29/03/2005 : 19:52:01
|
Khostri: nj raid 1 :) edited mam athlona 3200+ deska (msi nforce4) ma nejakej raidovej radic, ale zrejmne jen pro cely disky.
Tibor: kdyz rikas parkrat nepovedl, mam to chapat tak ze se ti i parkrat povedl? tj. ze aktivni systemovej disk se prevedl? cim zvysim pravdepodobnost uspechu? :)
co a jak umi zalohovat ten ghost? |
Edited by - Tartaros on 29/03/2005 19:55:03 |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 29/03/2005 : 22:18:33
|
Zdarenych pokusu mam fakt hodne. Xkrat se mi to povedlo "upgradnout". Neúspěšných pokusů bylo o dost méně. Nepovedlo se mi vysledovat kdy to de a kdy ne. Ghost ti zazálohuje na jinej disk (CD, nebo do sítě) image tvého disku, takže restore je docela pohodovej. |
 |
|
Tartaros
Junior Member

527 Posts |
Posted - 30/03/2005 : 06:07:32
|
a v pripade ze bych to teda zkusil znova: mam vytvaret novou partisnu predtim a nebo po tom prevedeni? resp. otazka zni: jde to i potom? :) vim ze partitionmagic umi rozsekat partisny bez ztraty dat, ale s dynamickejma diskama pracovat neumi. takze umi i windows potom vytvorit novou partisnu bez reformatu celyho disku? |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 30/03/2005 : 07:30:27
|
Pokud tam máš volné místo tak určitě. Jestli jde zmenšit partition z hlavy nevím. Rozhodně vím, že se dá zvětšit. |
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 30/03/2005 : 16:49:30
|
muze mi nekdo objasnit pojem "dynamickej disk"? |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 30/03/2005 : 17:23:44
|
V help windows jsou k nalezení fakt zajímavé věci, např:
dynamic disk A physical disk that provides features that basic disks do not, such as support for volumes that span multiple disks. Dynamic disks use a hidden database to track information about dynamic volumes on the disk and other dynamic disks in the computer. You convert basic disks to dynamic by using the Disk Management snap-in or the DiskPart command-line tool. When you convert a basic disk to dynamic, all existing basic volumes become dynamic volumes.
Stačí nebejt lenoch. |
 |
|
|
Topic  |
|