Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 Novej pocitac
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 30/01/2005 :  02:36:23  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
dneska sem se konecne do toho pustil a stravil prolejzanim netu a sestavovanim pul dne, a tohle je vysledek:

Case		Eurocase MiddleTower 5412 350W
Board		MicroStar K8N Neo4-F - nForce4 
Procesor	AMD Athlon 64 3200+ BOX 
RAM		2x 512MB DDR 400MHz PC3200 A-DATA
Grafika		MicroStar NX6600GT-TD128E 128MB, PCI-E 
Zvuk		Na desce
Net		Na desce
HDD		SEAGATE Barracuda 7200.7 PLUS 200GB, S-ATA 
DVD/CD		LG GSA-4163B
Monitor		Prestigio P179 17"
Klavesnice	Genius KB-09e 
Mys		A4tech NB-30 

cena priblizne 30k bez dph, tzn 35 s - ciste jen soucet dilu, u ruznych prodejcu (czechcomputer, alzasoft, agen)

jako monitor sem si nakonec vybral lcd 17", s tim ze doufam casem az budou prachy prikoupim druhej, pokud mozno 19"
Desku nemam Platinum jak doporucoval Khostri bo to ma navic akorat nejaky kravinky :) jako firewire a wifi kartu, dekuji nechci.
pameti 1GB mi rek bych staci na cokoli "navzdy", tudiz sem dal 2x512

Takze co vy na to? :)

SteamEngine: novy UO emulator ve vyvoji.
Programujte (nejen) objektove

Edited by - Tartaros on 30/01/2005 03:06:35
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 30/01/2005 :  09:07:29  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tartaros

1. zdroj 350W je málo kup si case bez zdroje + zdroj nebo s 450W zdrojem.
2. Paměti staré PC3200 bych nekupoval šel bych do rychlejších PC4200
3. Myš si kup buď Microsoft Intellimouse Explorer nebo nějaký Logitech a věř mi, že neuděláš chybu.

Noe

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 30/01/2005 :  09:17:02  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
1GB ram nestačí na cokoliv a navždy. Nevím kolik má deska slotů, ale rozhodně si nech prostor na upgrade.
Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 30/01/2005 :  09:48:00  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

quote:

1. zdroj 350W je málo kup si case bez zdroje + zdroj nebo s 450W zdrojem.
2. Paměti staré PC3200 bych nekupoval šel bych do rychlejších PC4200
3. Myš si kup buď Microsoft Intellimouse Explorer nebo nějaký Logitech a věř mi, že neuděláš chybu.

350 staci kdyz to neni eurocase
mam 360 fortrona a nemam problem

"The time for desperation is upon us. Let's play."
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 30/01/2005 :  10:05:40  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
2Noe: Ta mys co si kupuju neni jen tak ledajaka mys, je to nova bezdratova mys ktera nema baterky (dobiji se ze specialni podlozky ktera je pripojena do pocitace). Cet sem na ni vyborny recenze a rozhodne ji chci :)
Co se tyce pameti, na oficialni strance pisou "Supports dual channel DDR 266/333/400, using four 184-pin DDR DIMMs", takze vyssi frekvenci predpokladam pouzit nemuzu...

Tibor: pochpoitelne to bylo s nadsazkou. Chtel sem rict ze nehodlam v nejblizsi dobe kupovat dalsi RAM, proto tam dam rovnou dvakrat 512 misto jednakrat 1GB jak navrhoval khostri.
Ta deska ma 4 sloty a zvladne 3GB ram podle toho co pisou na oficialnich strankach.

Mefisto: "350 staci kdyz to neni eurocase" - to asi nechapu. Co neni eurocase? jako ten zdroj? ta bedna je eurocase :)

Edited by - Tartaros on 30/01/2005 10:25:21
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 30/01/2005 :  10:13:21  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

2Noe: Ta mys co si kupuju neni jen tak ledajaka mys, je to nova bezdratova mys ktera nema baterky (dobiji se ze specialni podlozky ktera je pripojena do pocitace). Cet sem na ni vyborny recenze a rozhodne ji chci :)

Co to umí navíc oproti ostatním krom těch baterek? Moje bezdrátová myška od Microsoftu sežere dvě obyč tužkovky za 1/2 roku což mě přijde jako směšná investice abych si kvůli tomu pořizoval speciální myš. Navíc nesnáším podložky.

Noe

Edited by - Noe on 30/01/2005 10:13:47
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 30/01/2005 :  10:20:57  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mefisto
350 staci kdyz to neni eurocase
mam 360 fortrona a nemam problem

Jenže on má EC a na jeho konfiguraci bych to rozhodně neriskoval ani s Fotronem 360 ale koupil 400 nebo 450w zdroj. Neříkám, že mu to nepojede ale může to způsobovat občasnou nestabilitu grafický karty a pády kompu. Tohle mám za sebou a kupodivu je P4 mnohem stabilnější an slabším zdroji než Athlon.

(mám 350w zdroj doma a jede mi na něm v pohodě P4, dal jsem dceři která má Athlona svou grafiku R9800 která mi jela uplně v pohodě na tý 350w zdroji ale způsobovalo to občasný pády grafický karty nebo nestabilitu obrazu dokud jsem tam nedal 400W zdroj. A to se říká že Pentium je náročnější na zdroj. - Navíc Tartaros tam cpe G-Force kartu který jsou mnohem náročnější na zdroje než Radeony.)

Noe

Edited by - Noe on 30/01/2005 10:22:15
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 30/01/2005 :  10:29:25  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
quote:
Co se tyce pameti, na oficialni strance pisou "Supports dual channel DDR 266/333/400, using four 184-pin DDR DIMMs", takze vyssi frekvenci predpokladam pouzit nemuzu...
(quotuju to protoze sem to tam zeditoval az potom co si napsal odpoved)

a jak to myslis, co umi oproti ostatnim? je to mys, neceka se ze bude umet neco extra. Proste jezdi, klika, roluje :)
Ja sem slysel teda jiny veci nez pul roku, baterky se mi rozhodne kupovat porad nechce. Nejde o investici, jde proste o to ze ty baterky dojdou a ja se musim zvednout a jit nekam do nejakyho obchodu. fuj :) a navic ta mys neni draha, stoji 530 s DPH, coz je min nez kdejaka baterkova.

Edited by - Tartaros on 30/01/2005 10:31:19
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 30/01/2005 :  11:07:43  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja sem slysel teda jiny veci nez pul roku, baterky se mi rozhodne kupovat porad nechce.

No mám tu svojí asi od července a baterky jsem vní ještě neměnil. Mám v ní dvě obyč baterky Energizer.

Noe

Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 30/01/2005 :  11:13:26  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
no a jak casto ji pouzivas? jako teba kolik hodin tejdne u toho sedis a machas s mysi :)

Edited by - Tartaros on 30/01/2005 11:14:12
Go to Top of Page

Julian
New Member

128 Posts

Posted - 30/01/2005 :  11:57:24  Show Profile Send Julian a Private Message  Reply with Quote
No jenze ty sestavy narazej na "mensi" problem. A to ze desky s nForce4(bez SLI) jsou zatim trochu nedostupny. Teda aspon Platinum je v ceniku CZC uz pekne dlouho, jinak uz bych podobnou sestavu mel doma .

No comment
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 30/01/2005 :  16:00:05  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
no ja pochybuju ze v te mysce nejsou baterky ... ona se sice muze z podlozky dobijet, ale pochybuju ze se z ni bude napajet ... nejakej meziclanek tam byt skoro musi ... to jen tak naokraj
jinak sestava myslim celkem v pohode.. s tim zdrojem bych taky sel do400 ... neusetris nic a maximalne predejdes zbytecnej problemmum

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 30/01/2005 :  16:21:14  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
no nevim ale psali ze je dost lehka oproti baterkovejm, takze tam rozhodne neni zadnej velkej akumulator, mozna tak nejakej kondik :)

uz rozesilam hromadnej spam vsem prazskejm prodejcum pocitacu (no dobre, skoro vsem :), za kolik mi takovou sestavu prodaj :)

Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 30/01/2005 :  18:49:27  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
quote:

no nevim ale psali ze je dost lehka oproti baterkovejm, takze tam rozhodne neni zadnej velkej akumulator, mozna tak nejakej kondik :)

uz rozesilam hromadnej spam vsem prazskejm prodejcum pocitacu (no dobre, skoro vsem :), za kolik mi takovou sestavu prodaj :)

no ja si chtel jen tak postnout ... prave ze tam bude jen neco maleho .... kua uz to delam zas

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 30/01/2005 :  21:01:39  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
imho to bude podobny tomu co dela uz par let wacom u tabletu, v mysi/peru od tabletu je kondik kterej se nabiji prez indukci

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 31/01/2005 :  08:30:22  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:
...
Ta deska ma 4 sloty a zvladne 3GB ram podle toho co pisou na oficialnich strankach.

Použití více než dvou slotů pro paměti znamená výkon -30% (nevím, jak u Nforce 4, ale u všech starších pentií i Athlonů ano - viz jeden test na Xbit nebo Sharky nebo Anandtechu - už nevím, kde to bylo)

Co se týká myši, já osobně preferuju s drátem, ale to je asi každého věc. A jedině Microsoft nebo Logitech podle toho, jak každému vyhovuje v ruce.
Klávesnice to samé - s drátem, Microsoft nebo Logitech, multimediání (bych preferoval já).

V czechcomputer umožňují objednat tu bednu Chieftec tak, že jí vezmeš bez droje, kterej normálně odečtou a dáš si tam jinej - byl bych taky tak pro 400W.

deska je jasná a je sehnatelná - rozdl ceny nebyl takovej, ale když to nepotřebuješ, tak je jasný, že vezmeš tu bez toho. Navíc myslím, že jsem se ukliknul a původně tam chtěl dát tu nePlatinum.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 31/01/2005 :  10:58:24  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
přemýšlím o dvd vypalovačce, rozhoduju se mezi LG GSA-4163B nebo nějakym lite-onem, někdo nějaký zkušenosti? rychlost by mi stačila 8x zápis, ale ať je to kvalitní

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 31/01/2005 :  11:05:59  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
LG teď pálí docela dobře.
Liteon novej nevím, ale starší mě nějak nepřesvědčil.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Arach
Junior Member

522 Posts

Posted - 01/02/2005 :  19:06:57  Show Profile  Send Arach an ICQ Message Send Arach a Private Message  Reply with Quote
bych si spis koupil 3000+ a pak pretaktil , de to v poho az o 1000 bodu
Go to Top of Page

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 02/02/2005 :  15:22:49  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
by mě zajímalo jestli amd ještě vypustí bartona na vyšší frekvenci, 3200+ jede na 2200 (na což v pohodě přetaktuju moje 2200+ který normálně běží na 1667)
moje deska umí 3000 mhz což by odpovídalo tak 4500+ bartonu, ale pochybuju, by zjistili že to je lepší než ty předraženy 64ky :)

Go to Top of Page

Julian
New Member

128 Posts

Posted - 21/02/2005 :  12:30:48  Show Profile Send Julian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Použití více než dvou slotů pro paměti znamená výkon -30% (nevím, jak u Nforce 4, ale u všech starších pentií i Athlonů ano - viz jeden test na Xbit nebo Sharky nebo Anandtechu - už nevím, kde to bylo)

Kupuju comp s A64 a chtel bych vedet, jestli o tomhle nekdo neco vite. Jestli se vyplati koupit 2x512MB(napr. DDR500+), nebo treba 2x1024MB obyc DDR400, nebo se holt smirit, ze v budoucnu po upgradu do dalsich slotu pojedu v singlu. Vzhledem k tomu, ze nekdy v budoucnu asi bude potreba upgradovat na 2GB, tak to klidne koupim hned. Podle me u A64 nezalezi na chipsetu, ale jestli to dokaze ten radic u CPU. Diky za kazdy info.

No comment
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 13/03/2005 :  19:02:55  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
tak sem konecne ten pocitac koupil :)
trvalo to tak dlouho protoze jak tu nekdo rikal, ty nforce4 desky sou nedostupny. ale nakonec se povedlo, a mam ho doma :)
jedina zmena je ze monitor mam BenQ FP71E+, coz je 17" LCD s 8ms odezvou. Zdroj sem koupil 450W, ale budu ho reklamovat :/ ma vylomenej kus vrtule vetraku, ta vrtule navic zavazuje o mrizku (tudiz cvaka) a jeste ke vsemu se zenvitr ozyvaj slaboucky zvuky podezrele podobny jiskreni. Takze ted to mam napojeny na 300W zdroji co byl s tou bednou (poslali mi blbaci dva zdroje), a i tak to bezi v pohode.
Co se tyce obrazu toho LCD, je videt ze z ruznych uhlu se trosku lisej barvy, ale jinak diky ty vyborny odezve neni vubec videt zadny rozmazavani pohybu, proste dokonaly :)
http://tartaros.septem.cz/pocitac.JPG

jedinej problem je ze muj system rozpoznal 200GB disk jako 130GB, a nejak nevim jak ho presvedcit ze se myli... bios rika ze je to 200GB, ale windows (2k sp4) si ho naformatovaly na 130 a vic tam proste nevidej. Ani partitionMagic 8 tam nevidi vic nez 130... nechapu.

Edited by - Tartaros on 13/03/2005 19:04:07
Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 13/03/2005 :  20:27:05  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message  Reply with Quote
quote:

tak sem konecne ten pocitac koupil :)
trvalo to tak dlouho protoze jak tu nekdo rikal, ty nforce4 desky sou nedostupny. ale nakonec se povedlo, a mam ho doma :)
jedina zmena je ze monitor mam BenQ FP71E+, coz je 17" LCD s 8ms odezvou. Zdroj sem koupil 450W, ale budu ho reklamovat :/ ma vylomenej kus vrtule vetraku, ta vrtule navic zavazuje o mrizku (tudiz cvaka) a jeste ke vsemu se zenvitr ozyvaj slaboucky zvuky podezrele podobny jiskreni. Takze ted to mam napojeny na 300W zdroji co byl s tou bednou (poslali mi blbaci dva zdroje), a i tak to bezi v pohode.
Co se tyce obrazu toho LCD, je videt ze z ruznych uhlu se trosku lisej barvy, ale jinak diky ty vyborny odezve neni vubec videt zadny rozmazavani pohybu, proste dokonaly :)
http://tartaros.septem.cz/pocitac.JPG

jedinej problem je ze muj system rozpoznal 200GB disk jako 130GB, a nejak nevim jak ho presvedcit ze se myli... bios rika ze je to 200GB, ale windows (2k sp4) si ho naformatovaly na 130 a vic tam proste nevidej. Ani partitionMagic 8 tam nevidi vic nez 130... nechapu.

seagate co ? :) se koukni na web vyrobcE :)

"The time for desperation is upon us. Let's play."
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 13/03/2005 :  21:03:35  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
hmm to mne nenapadlo :)

uz sem to kazdopadne rozchodil. musi se pridat nejaka hodnota do registru... divny. clovek by cekal ze kdyz je to vod microsoftu tak na to bude nekde nejakej dialog, a vono ne :) clovek musi vazne lizt do registru.

Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 13/03/2005 :  21:13:02  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:

hmm to mne nenapadlo :)

uz sem to kazdopadne rozchodil. musi se pridat nejaka hodnota do registru... divny. clovek by cekal ze kdyz je to vod microsoftu tak na to bude nekde nejakej dialog, a vono ne :) clovek musi vazne lizt do registru.

jak dlouho ty windows používáš ? .)

někdy mi příjde, že polovina věcí se ani jinak než přez registry nastavovat nedá, bohužel
Go to Top of Page

Mucus
Starting Member

69 Posts

Posted - 21/03/2005 :  19:49:16  Show Profile  Send Mucus an ICQ Message Send Mucus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tibor

1GB ram nestačí na cokoliv a navždy. Nevím kolik má deska slotů, ale rozhodně si nech prostor na upgrade.

Tohle posílám z AMD 200MHZ, 32MB RAM s grafikou VOODOO1, coz je uplne
prvni 3DFX ktery vysel a dal jsem za neho tehda pres 7000. Celej komp
je 7 let starej a s 2 vetraky tichej jako somalskej prd. *?*
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 23/03/2005 :  14:55:34  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mucus

quote:
Originally posted by Tibor

Tohle posílám z AMD 200MHZ, 32MB RAM s grafikou VOODOO1, coz je uplne
prvni 3DFX ktery vysel a dal jsem za neho tehda pres 7000. Celej komp
je 7 let starej a s 2 vetraky tichej jako somalskej prd. *?*

a ted nam rekni co to ma spolecnyho s tim tiborovym postem na kterej odpovidas a proc nam to vubec cpes :P

Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 23/03/2005 :  17:24:15  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:

a ted nam rekni co to ma spolecnyho s tim tiborovym postem na kterej odpovidas a proc nam to vubec cpes :P

to neznáš mucuse, většina jeho postů je mimo realitu
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 25/03/2005 :  11:23:28  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
Tartaros, ten pocitac vypada pekne. Budu si muset koupit novej komp na WoW, asi se u tebe necham inspirovat. Diky.

Klub Status Online je nejdulezitejsi. [Senior member].
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,16 seconds. on eygor Snitz Forums 2000