Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 BIOS a spravne taktovani pameti
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 03/01/2005 :  21:37:02  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Predem podotykam, ze jsem naprosto totalni laik...
takze muj problem... Mam procesor Athlon 2200+ a 2x512MB DDR400 na dual chanelu. V biosu mam FSB nastavene na 133, coz taktuje pamet na 266... takze jestli se nepletu, tak je rychlost ty pameti krapet nevyuzita. Problem je, ze kdyz to nataktuju na vic nez 133, tak se comp ani nespusti... zacne houkat poplach (pipat deska) a musim resetovat CMOS (to jsem se naucil dneska ... thnx to ToHor:))...
Takze co s tim? Jak z tech pameti vytahnu plnej vykon bez toho, aby mi vyhorel pocitac? :)

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 03/01/2005 :  22:02:47  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
pokud mas odemcenej nasobitel prociku, tak zvysit fsb a snizit nasobitel (abys zachoval stejnej takt prociku), pokud to je zamceny, tak se na to vyser, protoze asynchronni beh fsb-ddr je casto spis na skodu, co se vykonu tyce ...

ale pokud to hodlas nejak benchmarkovat, tak by tam melo bejt neco jako memory timing, kde ted budes mit "auto" nebo "by spd" a das si tam "expert" nebo tak neco ... a pak tam bude primo urceni frekvence pameti, nebo treba procentni/zlomkovy (xx%/x:y) vyjadreni ...

zkus me chytit na icq :-)

ego tycoon
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 03/01/2005 :  22:55:40  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Pocitac nevyhori. Ale asi mas fakt zamcenej nasobic... Jak je ten procesor starej?
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 03/01/2005 :  23:59:12  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Takze... nasobic neni zamcenej, ale asi to nebude tak jednoduchy, jak sem cekal. Udelam nejaky screeny BIOSu a pak je sem hodim. Budu vdecnej, kdyz mi nekdo napise, jak to nastavit, aby to behalo ok :)

Tragedy
Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 04/01/2005 :  01:25:08  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tragedy

imho mam same problem
a64 socket 754 (3k+)
2x ddr pc 3200(400Mhz) a ukazuje se 200 :) az ti to vysvetlej tak to pak vysvetlis me .. jo ? :))

"The time for desperation is upon us. Let's play."
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 04/01/2005 :  08:45:10  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Otázka, jestli ti to k něčemu bude.
Mám Celerona 315D (Prescott), který běží na 2.27GHz. Sběrnice jede na 533MHz. TAktnul jsem sběrnici na 800MHz, tím pádem se procesor dostal na 3.4GHz. zvýšil jsem napětí o 1 setinu voltu. Jelo to nomrálka, ale tu a tam se mi nezávisle na teplotě stalo, že se to resetne. Třeba po 3 hodinách hraní. Teplota 50 stupňů.

Podle benchmarku - 3Dmark byl asi o 70 procent lepší, ale například v Everquestu 2 jsem rozdíl v rychlosti skoro nepoznal.
Tak jsme to dal zpátky a hraju to na normální frekvenci.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 04/01/2005 :  08:47:55  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
Mefisto tobe to bezi spravne.... 200 je ve finale 400, pac to nasobi 2x.
Ja mam stejnej problem jako Tragedy.... mam Athlona 2.5 a taky mi to beha na 133Mhz. Jako u vsech novejsich procesoru (od Burtona pocinaje) je nasobic zamknutej na 11x, takze kdyz zvednes freknveci FSB tak to automaticky taktuje i procik, pac nasobic nelze snizit.

Jedina sance je koupit poradny chlazeni a zkouset krucek po krucku zvedat FSB (idelani kdyz to de po 1). Tim se zveda jak frekvence pameti, tak i prociku a da se to zvednout az tam, kam to unese procik, pac pameti sou lepsi a vydrzej. Me ted komp beha na 180Mhz FSB, takze procik neni 2.5 ale neco malo pres 3 Ghz..... komp je stabilni a beha fajn..... jakmile sem jeste pridal tak uz procik nezvladal.

Co se tyka asynchroniho chodu pameti a prociku, tak jakmile sem procik nechal na 133 a pameti na 200, tak komp kolabolaval, takze to se mi moc neosvedcilo. Nekomu to mozna bude chodit v pohode

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 04/01/2005 :  09:35:32  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Kuzmik: jak poznam, ze je nasobic zamcenej? V BIOSu ho muzu normalne menit a mam pocit, ze to vliv ma... napriklad, kdyz nastavim 133 na 10x, tak se pak procik hlasi jako Atahlon 1500+ nebo tak neco...

Tragedy
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 04/01/2005 :  09:55:03  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Tak sem udelal nekolik screenu BIOSu... snad mi nekdo vysvetli, jak to nastavit.

p.S. Nejde mi o pretaktovani procesoru, ale o to, aby mi ta pamet bezela na 400.

Tragedy

Edited by - Tragedy on 04/01/2005 09:57:07
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 04/01/2005 :  20:55:52  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Takze problem vyresen... ten dementni procik ma zamknuty nasobic.

Tragedy
Go to Top of Page

Transylvanec
New Member

263 Posts

Posted - 04/01/2005 :  21:53:32  Show Profile  Visit Transylvanec's Homepage  Send Transylvanec an ICQ Message Send Transylvanec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nejsem sice zadnej znalec ale co zkusit na 3 obrazku v Memory frekvenci dat 100% .

TransylvanecIII.
LordDeathSlayer
http://www.fanta.dk/showmovie.asp?mid=56D12CFC-9A44-4960-A06C-90E5E71B3820
Go to Top of Page

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 04/01/2005 :  23:19:35  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
No tak v tomhle mam taky pěknej hokej, ne že by mě to vyloženě neběhalo ale rád bych tomu rozumněl

mam bartona xp 2000+ (původně má bejt frekvence external cpu 133 x 12,5 tušim), přetaktovanej na xp 2600+

normálně jsem si spočítal kolik musim dát CPU external frequency abych se dostal frekvenci xp2600+
ale:
memory frequency si můžu dávat jakou chci, po krokách 100,12x,133,150 atd., maximální jak mi to běží je 133, pak tam je kolonka resulting frequency a v ní se objeví 204mhz - to je teda konečná frekvence pamětí nebo se to ještě násobí dvěma?
páč když to pak resetnu tak mi to hlásí memory frequency 204mhz, ale single chanel mode, nejsem si jistej jestli to znamená že se to už nenásobí, nebo jestli to je kvůli tomu že to mam celou paměť jen v jednom modulu, jak to je? nějak mi nejde do hlavy ta matematika - nastavim frekvenci pamětí na 133, pak se to (asi) vynásobí cpu_freq/100 dostanu 204 a pak se to násobí ještě x2?

další věc - někdo tu něco píše o memory timingách, to má vážně taky vliv na frekvence? jakej přesně? původně jsem měl default 9,4,4 a mam to přehozený na 8,3,3 ale nevšimnul jsem si že by to měnilo ostatní frekvence, vždycky jsem si myslel že to je jen rychlost přístupu do paměti a nic víc

Go to Top of Page

Lim-Dul
New Member

Ress1

212 Posts

Posted - 05/01/2005 :  08:34:48  Show Profile  Send Lim-Dul an ICQ Message Send Lim-Dul a Private Message  Reply with Quote
zkus naloadovat optimal setings melo by to byt na uplne prvni obrazovce kdyz vlezes do biosu

Sheathe your sword, warrior, lest ye fall on it when stricken. - Lim-Dul, the Necromancer
Pilsner Urquell Guardians
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 05/01/2005 :  09:45:19  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Transylvanec

quote:

Nejsem sice zadnej znalec ale co zkusit na 3 obrazku v Memory frekvenci dat 100% .

V tom memory frequency se prave meni ten nasobic... a at tam dam cokoli, tak vysledek je porad stejny. Ale dal bych krk za to, ze to predtim, nez sem se v tom zacal takhle vrtat slo menit a melo to nejaky vliv... uaaaaa...

Tragedy
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 05/01/2005 :  09:46:52  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Cotouch... problem je, ze pokud ti procesor bezi na 133, tak imho nema vyssi tak pameti smysl. nicmene ti to ukazuje 204, coz je vlastne takt nizsi. To co ti to pise pri startu systemu je skutecny takt pameti a uz se nenasobi.

Tragedy
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 05/01/2005 :  16:53:27  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Problem je v tom, ze vychozi frekvence FSB je u athlonu 133 (266), u Bartonu 166 (333) MHz. Kdyz budes menit frekvenci pameti, vubec si nepomuzes. Optimalni vykon je, kdyz pameti bezej na 100% FSB.
Jediny reseni je procik prodat, a koupit za par supu z druhy ruky odemcenej Barton.
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 05/01/2005 :  17:13:38  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Octopuss

Problem je v tom, ze vychozi frekvence FSB je u athlonu 133 (266), u Bartonu 166 (333) MHz. Kdyz budes menit frekvenci pameti, vubec si nepomuzes. Optimalni vykon je, kdyz pameti bezej na 100% FSB.
Jediny reseni je procik prodat, a koupit za par supu z druhy ruky odemcenej Barton.

Na to kaslu... stve me, ze me na to ty svine co sem to od nich kupoval neupozornili. Ale docela by me zajimalo, jakej by to melo vliv na vykon pri zachovani taktu procesoru (tedy 1.8Ghz).

Tragedy
Go to Top of Page

Arach
Junior Member

522 Posts

Posted - 06/01/2005 :  00:02:46  Show Profile  Send Arach an ICQ Message Send Arach a Private Message  Reply with Quote
zadny velky zrychleni mit nebudes stejne, kdyz ti pamet pojede na 333 nebo 400 a takt procesoru bude stejnej

nejlepsi je si koupit kdyz bys chtel ty 400 pameti vyuzit naplno nejakyho bartona kterej jede bez pretakovani na 200 mhz nevim mozna to je 2800+ , nejakej me prosel rukama uz envim jakej mel rating
Go to Top of Page

smajlik02
New Member

329 Posts

Posted - 06/01/2005 :  02:24:07  Show Profile Send smajlik02 a Private Message  Reply with Quote
Zkus se juknout na toto http://www.home.karneval.cz/00101738/Specification.pdf
Specifikace vsech AMD procaku od Durona 550

Rift: Barbucha cleric
WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired
DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,14 seconds. on eygor Snitz Forums 2000