Author |
Topic  |
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 18:07:12
|
Debuf armoru je snad "něco navíc" ne? Nebo VF/ES(43) kombo znamená, že na 100% mlátíš cíli do head, VF/LS(44) do torza a VF/KC(45) do nohavic? Četl jsem, že to 100% není, že je to zvýšená šance a pokud ES/LS/KC nepadne kam má, tak je to za base dmg bez + |
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
 |
|
Rikin
Starting Member
72 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 18:32:50
|
quote: Originally posted by Nat
Debuf armoru je snad "něco navíc" ne? Nebo VF/ES(43) kombo znamená, že na 100% mlátíš cíli do head, VF/LS(44) do torza a VF/KC(45) do nohavic? Četl jsem, že to 100% není, že je to zvýšená šance a pokud ES/LS/KC nepadne kam má, tak je to za base dmg bez +
Ja jsem cetl na vnboardech to stejne, co jsi ty rikal, tzn specialni vamp uder ma 50% sanci na to, ze se trefi do te casti (napr 50% sance, ze se trefi do hlavy) a presne jak rikas, pokud se tam netrefi, je zase vetsi sance ze to bude do torza, takze napriklad (jenom pro predstavu, nevim jak to je) ten torzo uder ma treba 70% sanci ze se trefi do torza celkem.
Nicmene: Debuff (Random Armor) Temporarily debuffs the absorption and armor factor (abs/af) of a random piece of armor the enemy is wearing. - http://www.camelotherald.com/spells/line.php?c=42&line=116
Takze podle toho jak to chapu ja: V boji je mala sance ze debuffnes to na co mas uder, takze napriklad jedes ten torzo shot, jenze debuffnes nohy a je ti temer k nicemu. |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 18:45:37
|
No a o debufu není řeč. Řeč je o tom, jestli specovat pierce na 43 nebo 44, tj. na VF/ES nebo VF/LS. Bo čistě teoreticky, jak to zatím chápu, je kombo do torza výhodnější právě kvůli te šanci, že se char trefí. Obecně v základu je torzo na hit více vystavované, než head. Nevýhoda je, že to stojí skill body (což může ale také nemusí být problém) a že třískání do torza je neustále házení kostkami na nějaký ten defenzivní toa proc cíle .. kdežto bouchání do head, kde je povětšinou něco craftěného, ani ne. Debuf armoru jako takový se využije více lidmi třískající jeden cíl, tam ta šance, že se někdo trefí do debufnuté části je poměrně dobrá. ... nebo to chápu špatně (: ... vampiira mám nízký level jen tak pro zábavu. |
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 18:59:27
|
Ked mas assist train a jednoho vampa, myslim ze je tam dost velka sanca ze sa trafi prave ta debufnuta cast. Na kolko je ten debuff ? |
 |
|
Rikin
Starting Member
72 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 19:25:11
|
quote: Originally posted by Pepo
Ked mas assist train a jednoho vampa, myslim ze je tam dost velka sanca ze sa trafi prave ta debufnuta cast. Na kolko je ten debuff ?
Na kolko je debuff viz predchozi odkaz. Souhlasim, ze v pripade ze vamp je ma, nebo ze assistuje ma, tak rozhodne ten debuff je zajimavy, v pripade ze ale vamp nejede v 8v8 tank grupe, tak mi prijde debuff na prd.
quote: No a o debufu není řeč. Řeč je o tom, jestli specovat pierce na 43 nebo 44, tj. na VF/ES nebo VF/LS. Bo čistě teoreticky, jak to zatím chápu, je kombo do torza výhodnější právě kvůli te šanci, že se char trefí. Obecně v základu je torzo na hit více vystavované, než head.
Vysvetli mi pls co myslis, jak to ze kombo do torza ma vetsi sanci na to, ze se trefis (kdyz nebereme v uvahu male navyseni ws)? Podle toho jak to chapu ja, tak je lepsi ten eye shot nez torzo shot z toho duvodu co jsi uvedl ty (proccy artu atp).
|
Edited by - Rikin on 27/12/2004 19:26:34 |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 20:02:49
|
quote: Originally posted by Rikin Vysvetli mi pls co myslis, jak to ze kombo do torza ma vetsi sanci na to, ze se trefis (kdyz nebereme v uvahu male navyseni ws)? Podle toho jak to chapu ja, tak je lepsi ten eye shot nez torzo shot z toho duvodu co jsi uvedl ty (proccy artu atp).
Obecně je šance na hit torza 40%. (head 10%) A vampova armor-hit specka má mít 50%tní bonus na zásah potřebné části armoru. Jestli se v kalkulu počítá s tím obecným procentem a procento u vamp specky je add-on nebo jestli je to u vampa úplně jinak a obecná procenta armor-hitů v případě armor specek nehrají vůbec roli (prostě je to u Lung Shotu 50% torzo a 50% head-arm-leg-hands-foot) ... to nevím. |
 |
|
Rikin
Starting Member
72 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 20:12:51
|
quote: Obecně je šance na hit torza 40%. (head 10%) A vampova armor-hit specka má mít 50%tní bonus na zásah potřebné části armoru. Jestli se v kalkulu počítá s tím obecným procentem a procento u vamp specky je add-on nebo jestli je to u vampa úplně jinak a obecná procenta armor-hitů v případě armor specek nehrají vůbec roli (prostě je to u Lung Shotu 50% torzo a 50% head-arm-leg-hands-foot) ... to nevím.
Sorry ja to napsal neuplne, ja jsem napsal "Vysvetli mi pls co myslis, jak to ze kombo do torza ma vetsi sanci na to, ze se trefis?" Myslel jsem tim ale trefu do charu celkove, nemyslel jsem sanci na trefu do te urcite casti. Proc na to narazim... podle me je prece uplne fuk jestli se trefujes vic do hlavy nebo do torza (uvazujeme homogenni armor casti), dulezity je prece pouze ten growth rate, ktery je stejny pri trefe do jakekoliv casti.
Abych to rekl jinak: Proc by nekdo pouzival rekneme torzo shot misto eye shotu (pro zjednoduseni predpokladame ze ma oba), v jake situaci by bylo vyhodnejsi se trefit do torza nez do hlavy (neuvazujeme ze ma vyrazne horsi kvalitu/lvl armoru na hrudi, debuffy...)? |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 21:40:38
|
V pripade ze mu debuffnes hlavu, tak mozes triafat do hlavy.
Alebo z dovodu uz zmienovanych toa procov. |
 |
|
Rikin
Starting Member
72 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 21:50:59
|
V pripade ze mu debuffnes hlavu, tak mozes triafat do hlavy.
Alebo z dovodu uz zmienovanych toa procov.
Hodne dobrej trik je precist si post nez na nej odpovis. |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 22:13:03
|
Abych to rekl jinak: Proc by nekdo pouzival rekneme torzo shot misto eye shotu (pro zjednoduseni predpokladame ze ma oba), v jake situaci by bylo vyhodnejsi se trefit do torza nez do hlavy (neuvazujeme ze ma vyrazne horsi kvalitu/lvl armoru na hrudi, debuffy...)?
odpovedal som an toto. Proste ked mu debuffnes head armor tak predsa nebudes davat torso hit, to je logicke. |
 |
|
Rikin
Starting Member
72 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 22:28:52
|
Abych to rekl jinak: Proc by nekdo pouzival rekneme torzo shot misto eye shotu (pro zjednoduseni predpokladame ze ma oba), v jake situaci by bylo vyhodnejsi se trefit do torza nez do hlavy (neuvazujeme ze ma vyrazne horsi kvalitu/lvl armoru na hrudi, debuffy...)?
odpovedal som an toto. Proste ked mu debuffnes head armor tak predsa nebudes davat torso hit, to je logicke.
Napsal jsem: "neuvazujeme ze ma vyrazne horsi kvalitu/lvl armoru na hrudi, debuffy..." Tzn nechapu proc pises o debuffech, kdyz jsem psal ze je neuvazujeme.
|
Edited by - Rikin on 27/12/2004 22:31:36 |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 27/12/2004 : 22:51:01
|
quote: Originally posted by Rikin
odpovedal som an toto. Proste ked mu debuffnes head armor tak predsa nebudes davat torso hit, to je logicke.
Napsal jsem: "neuvazujeme ze ma vyrazne horsi kvalitu/lvl armoru na hrudi, debuffy..." Tzn nechapu proc pises o debuffech, kdyz jsem psal ze je neuvazujeme.
Ok, aj ked just o tom neuvazujeme tak ten prvy dovod tiez moze byt s tym vampovim debuffom. Tie debuffy boli len ako dodatok. |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 28/12/2004 : 09:08:30
|
quote: Originally posted by Rikin Sorry ja to napsal neuplne, ja jsem napsal "Vysvetli mi pls co myslis, jak to ze kombo do torza ma vetsi sanci na to, ze se trefis?" Myslel jsem tim ale trefu do charu celkove, nemyslel jsem sanci na trefu do te urcite casti. Proc na to narazim... podle me je prece uplne fuk jestli se trefujes vic do hlavy nebo do torza (uvazujeme homogenni armor casti), dulezity je prece pouze ten growth rate, ktery je stejny pri trefe do jakekoliv casti.
Ahm, mno žil jsem v domnění, že ono pěkné growth rate je pouze v případě, kdy trefíš tu část těla cíle, pro kterou je úder určený. Tak jsem to pochopil z popisů na webu (asi špatně). Když vamp Eye Shotem trefí torzo, je to výsledné damage base bez +dmg z growth rate. Jestli je to jinak, tj. jestli je to jedno, tak to celkem postrádá logiku. V připadě, kdyby to logiku mělo, tak je torzohit prostě výhodnější proto, že 40% základ + 50% bonus = pěkná dmg téměř pořád. Jestli existují head/leg/torzo údery JEN kvůli armor debufu .. tož co už (: |
 |
|
Deimnia
Moderator

1624 Posts |
Posted - 28/12/2004 : 15:44:52
|
No nejlepsi je vampem debuffovat torzo, ne ? On sice vampir ma ten mireny utok, ale ostatni tanci ne... A ostatni tanci hittuji torzo nejcasteji.
Nebo se pletu ? (omluvte me, pokud jsem to spatne pochopil) |
Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :) |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 28/12/2004 : 17:33:39
|
Armor debuff je random. Kdyz se podaří debufnout torzo, tak je to samozřejmě fajn pro všechny. Ovšem nejsem si jist, jak moc lze v pvp efektivně sledovat a managovat, jak který debuf sednul - vampa to stojí manu, čas, teď ten chaos v system okně - noa měnit qbary podle toho, jak debuf sednul - netvrdím, že to nelze zvládnout (qbind) ovšem zcela určitě to je pro hráče hotový klavírní koncert na klávesnici, pokud se čirou náhodou nerozhodne pro single spec line. Ono v každé te lajně jsou zajímavé věci, těžko se odolává. |
 |
|
Rikin
Starting Member
72 Posts |
Posted - 28/12/2004 : 19:31:56
|
Je to jak rika Nat, osobne by me taky zajimalo, jestli se da nejak zjistit, jaka cast byla debuffnuta, jestli se to napise... Podle me kdyz uz je ten vamp v melee grupe a ma ten af/abs debuff, tak je asi nejlepsi to spamovat. |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 28/12/2004 : 23:58:22
|
Napriklad typujem ze tie styly hadze dost rychlo, da sa urobit aby jednomu cielu debuffol vsetky casti armoru ??? Alebo je tam nejake omedzenie, ze iba jedna cast armoru moze byt debuffnuta naraz. |
 |
|
Aragorn
Average Member

1001 Posts |
Posted - 29/12/2004 : 18:13:03
|
quote: Originally posted by Rikin
Je to jak rika Nat, osobne by me taky zajimalo, jestli se da nejak zjistit, jaka cast byla debuffnuta, jestli se to napise... Podle me kdyz uz je ten vamp v melee grupe a ma ten af/abs debuff, tak je asi nejlepsi to spamovat.
vypisuje se to v system okne a jde to v podstate spamovat dokud netrefis debufem tu cast kterou potrebujes problem je vsimnout si v ty rychlosti v system okne co si vlastne debufnul ;) |
Kallath <Mor do Kuli> |
 |
|
Rikin
Starting Member
72 Posts |
Posted - 29/12/2004 : 22:35:03
|
quote:
vypisuje se to v system okne a jde to v podstate spamovat dokud netrefis debufem tu cast kterou potrebujes problem je vsimnout si v ty rychlosti v system okne co si vlastne debufnul ;)
Neni potreba to sledovat v system okne, kdyz das ten debuff, tak na debuffnute casti se udela tak silny graficky efekt (sviti mu hlava atp), ze si toho nejde nevsimnout. Vcera jsme to zkouseli. Pokud bude na cili 5 trollu, tak to mozna muze byt problem, nevim... chce to testnout. |
 |
|
Diblajz
New Member

448 Posts |
Posted - 31/12/2004 : 06:32:46
|
Jedna vec,ktera se tu neprobirala,jestli jsem cetl pozorne. A to je rasa. Podle me je idealni celt,na druhy misto bych umistil shara a na treti lurika. Tady jsou duvody: celt ma vyvazeny staty,nejvyssi pierce dmg ... na 50lvl 178(str+dex),115con shar ma horsi dmg (168),ale zas na druhou stranu ma 135 con lurik stejny dmg jako celt,ale ma "jen" 95 con Co vy na to? p.s. stejnak pojedu shara,protoze cervenookej bledej shar s kerkou na xichte vypada supr a 135 con to je halda HP pres ktery prejit bude dost husty. |
 |
|
Thundeeer
New Member

421 Posts |
Posted - 31/12/2004 : 08:49:06
|
quote: Originally posted by Diblajz
Jedna vec,ktera se tu neprobirala,jestli jsem cetl pozorne. A to je rasa. Podle me je idealni celt,na druhy misto bych umistil shara a na treti lurika. Tady jsou duvody: celt ma vyvazeny staty,nejvyssi pierce dmg ... na 50lvl 178(str+dex),115con shar ma horsi dmg (168),ale zas na druhou stranu ma 135 con lurik stejny dmg jako celt,ale ma "jen" 95 con Co vy na to? p.s. stejnak pojedu shara,protoze cervenookej bledej shar s kerkou na xichte vypada supr a 135 con to je halda HP pres ktery prejit bude dost husty.
Pri Sharovi nie je problem dostat sa na lvl 50 s hitpoints cez dobre itemy az na hranicu 3k. Uz level 39 celt vampiir ma 1900+ hp. :) |
WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne
Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired) Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired) World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)
bezvyznamne anonymne avatary :) Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),
|
 |
|
Aragorn
Average Member

1001 Posts |
Posted - 31/12/2004 : 10:19:24
|
quote: Originally posted by Thundeeer
quote: Originally posted by Diblajz
Jedna vec,ktera se tu neprobirala,jestli jsem cetl pozorne. A to je rasa. Podle me je idealni celt,na druhy misto bych umistil shara a na treti lurika. Tady jsou duvody: celt ma vyvazeny staty,nejvyssi pierce dmg ... na 50lvl 178(str+dex),115con shar ma horsi dmg (168),ale zas na druhou stranu ma 135 con lurik stejny dmg jako celt,ale ma "jen" 95 con Co vy na to? p.s. stejnak pojedu shara,protoze cervenookej bledej shar s kerkou na xichte vypada supr a 135 con to je halda HP pres ktery prejit bude dost husty.
Pri Sharovi nie je problem dostat sa na lvl 50 s hitpoints cez dobre itemy az na hranicu 3k. Uz level 39 celt vampiir ma 1900+ hp. :)
mno ciste pres itemy to asi nepude, muj 50 shar vamp s +128hp a +16 CON capem ma 2600, takze pres itemy se to vejs jak 2750+- nedostane, ovsem este sou tu RA - 400 z toughnes 5 a dalsich priblizne 220 z aug CON 5, to je skoro 3400hp, ovsem nevim kdo by do toho rval body, vamp pro ne ma lepsi vyuziti ;)
|
Kallath <Mor do Kuli> |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 03/01/2005 : 13:46:29
|
Imho je vamp lurik dost dobrá kombinace. Samotná velikost modelu toho charu je slušná výhoda. Na solo je ta con k užitku, do grupy je to úplně jedno, ba naopak, čím menší group char, tím je to lepší. Obecně má imho u vampa volba rasy minoritní až zanedbatelný vliv na celkovou efektivitu charu. |
 |
|
Tomcon
New Member

102 Posts |
Posted - 03/01/2005 : 20:18:02
|
Obecně má imho u vampa volba rasy minoritní až zanedbatelný vliv na celkovou efektivitu charu.
Ano. |
Missunderstood - Eldritch DAoC Eden Missunderztood - Bard DAoC Eden Missundastood - Chanter DAoC Eden Missundaztood - Blademaster DAoC Eden |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 04/01/2005 : 12:13:35
|
Samotná velikost modelu toho charu je slušná výhoda.
ano to plati jiz od zacatku, jen na me se kouka jak na blbce ze se snazim delat jen ty nejmensi z nejmensich ;) |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
 |
|
Aragorn
Average Member

1001 Posts |
Posted - 04/01/2005 : 13:28:39
|
quote: Originally posted by Yennefer
ano to plati jiz od zacatku, jen na me se kouka jak na blbce ze se snazim delat jen ty nejmensi z nejmensich ;)
velikost charu mozna hraje podstatnejsi roli u suportu nebo u castera, ale u tanka je to imo uplne jedno |
Kallath <Mor do Kuli> |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 04/01/2005 : 14:29:57
|
Imho na velikosti zalezi, to ti rekne kazda . Predstav si kdyz trola kouse keen. nez ho vubec zameri a vsimne si ze mu neco leze pod nohama a snazi se mu podrezat achilovky, to ubehne chvilka |
Rift: Barbucha cleric WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired |
 |
|
Aragorn
Average Member

1001 Posts |
Posted - 04/01/2005 : 14:33:08
|
quote: Originally posted by smajlik02
Imho na velikosti zalezi, to ti rekne kazda . Predstav si kdyz trola kouse keen. nez ho vubec zameri a vsimne si ze mu neco leze pod nohama a snazi se mu podrezat achilovky, to ubehne chvilka
pak je slepej.. |
Kallath <Mor do Kuli> |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 04/01/2005 : 15:38:56
|
Alebo blbej ??? Ked uz fakt nic nefunguje tak NExt target  |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 04/01/2005 : 17:19:57
|
No na rozložení vagónků z tanků za spoluhráčem (cc, ae disease atp) na co myslíš, že se kliká - no na to nejlépe nakliknutelné. Kdo asi z toho trainu pravděpodobně dostane defense slam/anihilation? - to, co se nejlépe zaměřuje a ne přes semirandom nextarget (zkus to třeba v boji uvnitř baráku s npcčky) Co slouží jako centrum area kouzel? - to, co nejvíce vyčnívá. ... zpravidla, jistě, že je to relativní, ale pokud na rase až tak technicky nezáleží, je u malého modelu charu vždycky nějaké plus. Imho ať si každý vybírá rasu podle toho, jak se mu líbí, chybu udělá jen těžko ... o co méně zanedbatelné efektivity bude tomu charu eventuelně chybět, o to více zas bude hráče ten char bavit a bude s ním spokojený. |
 |
|
Araya
Moderator

4085 Posts |
Posted - 05/01/2005 : 05:59:19
|
proto miluju trolly v grupe |
 |
|
Diblajz
New Member

448 Posts |
Posted - 05/01/2005 : 06:06:12
|
Proto hlasuju pro to,aby vsichni delali pokud mozno luriky,koboldy a inconnu nejmensi postavy a zensky.Dost bylo halfogru,trollu a firbolgu   |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 05/01/2005 : 11:17:33
|
quote: Originally posted by Aragorn
quote: Originally posted by Yennefer
ano to plati jiz od zacatku, jen na me se kouka jak na blbce ze se snazim delat jen ty nejmensi z nejmensich ;)
velikost charu mozna hraje podstatnejsi roli u suportu nebo u castera, ale u tanka je to imo uplne jedno
no u bg tanka se to hodi ;) http://daoc.baf.cz/sllash_wtf_bg.jpg |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
 |
|
Diblajz
New Member

448 Posts |
Posted - 07/01/2005 : 14:00:06
|
Z ceho jde u vampyra sila tech jeho DD spellu? |
 |
|
Topic  |