Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - General Forum
 Priest/Druid
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Brum
New Member

247 Posts

Posted - 18/10/2004 :  00:11:05  Show Profile Send Brum a Private Message  Reply with Quote
Druid by mel byt backup healer a mel podporovat ostatni. Nemel jsem problem by jediny healer v grupe ale je pravda ze s drsnymi monstry jsem sel obcas rychle dolu s manou. Nicmene to asi bude platit i pro clerik takze np.

Kouzla: kouzlo dostanete automaticky po dosazeni urciteho poctu skill pointu

Minor Healing - leci par zivotu
Smite - DD
Courage - def/hp buff na 2-3 hodiny
Minor Archhealing - trosku silnejsi heal
Summon Food and Water - zatim asi nejsou rozdily mezi jidly co do ucinku takze supr :)
Cure Noxious - vyleci nakazy a jedy
Minor Regeneration - regen asi na 20 sec
Revive - ress
Minor Ward - pohlti par utoku (asi 50 htp +/-)
Nettleshield - damage shield na asi 3 minuty, pri zasahu vrati utocnikovy malou dmg (3-5 dmg)
Chill - cold DD
Favor of the Phoenix - vycaruje pirko, kterym muze kdokoliv rezznout mrtvyho priesta
Regrowth - lepsi regen
Cure Trauma - nezkousel jsem ho. orig popis je trochu zmateny
Distract - nezkousel jsem ho. vypada to jako lull spell asi. Snizi aggro. Je area effect.
Spirit of Wolf - zvysi rychlost behu

Heroic Opportunities: - neco jako skillchain ve FFXI - ruznou kombinaci skillu vyvolate nejaky effect navic. Po aktivaci HOs nejakym skillem/kouzlem se vam rozblikaji skilly/kouzla ktera mohou udelat nejaky effect.

Divine Judgement - DD - zakouzlete v boji regen/regrowth {objevi se ikona v HOs window} -> zakouzlete Smite/Chill (objevi se HOs window s ikonou kouzla/skillu a po obvodu kruhu se vam odecita cas do kdy musite completnout skillchain) -> dalsi Smite/Chill vypusti effect. Zrovna Divine Judgement je hodne slusny na solovani.

Typy:

Kdyz mate target na monstru tak healy/buffy budete kouzlit na jeho target. Pokud mate targetlyho ally, tak budete utocit na jeho target nebo nukovat na jeho target.

Jako Druid pouzivam ted dualwield - 1h blunt + knizka. Knizkou davam za 3 crush dmg, coz je zrejme bug :)

Dobu trvani kouzel zjistite v Buff window

Pokud muzete, upgradujte si kouzla na vyssi rank. Napr Apprentice II Smite je priblizne stejne ucinny jako Apprentice I Chill.

Vzdycky mejte jidlo a piti u sebe. Zvysuje to regen zivotu a many.

Pri solovani vyuzivejte HOs. Fakt to pomuze. Relativne v pohode dam na 13 lvlu modryho s dvema sipkama nahoru. Nepouzivam healy vubec pokud nejsem nahodou pod 1/3 zivotu. Nuke (pull) -> autoattack -> regen -> nuke -> nuke (vypusti HOs) -> Regrowth (pokud dostavam vic na prdel) -> nuke -> nuke (vypusti HOs). Obcas vlozim mezi HOs normalni nuke, abych vyuzil vic dobu trvani regeneration. Pokud chci jenom ciste dat Divine Judgement HO, tak pouziju Minor Regeneration a ne Regrowth ponevadz to je trochu levnejsi na manu.

Brumla - 13 Druid/Beta 1

Edited by - Brum on 18/10/2004 02:06:17

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 18/10/2004 :  08:00:19  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brum
Cure Trauma - nezkousel jsem ho. orig popis je trochu zmateny

Leci dalsi druhy DoTu. Jeste jsou 2 dalsi druhy na Doty, kazdy leci neco jine, kazdy ti vypise, ze neumi odstanit skoro vse (bug)

Stale mam pocit, ze nejlepsi healer je shaman, jake jsou pocity ostatni healeru? Clerik nic moc :(
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/10/2004 :  08:37:08  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Druid je ofensivní healer, z čehož plyne, že nemůže být nejlepší healer :) ale je to jeden z nejlepších (pokud dokonce ne nejlepší) sólo class ve hře.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/10/2004 :  08:49:18  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Druid se mi zdá v poho na heal. S clerikama jsem hrál jenom občes, ale nijak zvlášť ode mě nevyčnívali bych řekl, ba naopak se mi zdálo, že mají rychleji manu dole. Se shamanem jsem ještě nehrál v grupě.

Healuju většinou HOT, kromě situace, kdy to nestačí.
Velmi se mě osvědčilo toto:
Nettleshield házím na toho, kdo bude tankovat a na kom chci udržet agro. Tzn buď na fightera, když je a nebo na sebe, pokud jsem hlavní healer a není tank (mobové po healu jdou stejně na mě a zůstanou tam, tak nemá cenu se tomu bránit). Pak na healovanou osobu je super Ward-Regrowth-regen. Jednak se regrowth a regen stackují a navíc Ward hodně pomůže healu. odstíní totiž damage po nějakou dobu a regrowtn s regene mezitím stačí pomerně hodně vyléčit a není potřeba klasický heal. Klasický heal používám pouze například pokud na někom jsou třeba 3 potvory a jde rychle dolů.
Pak házím klasický heal, ale v nejvhodnějším okamžiku opět proložím wardem a následně regeneama.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/10/2004 :  08:56:50  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gabriel

Druid je ofensivní healer, z čehož plyne, že nemůže být nejlepší healer :) ale je to jeden z nejlepších (pokud dokonce ne nejlepší) sólo class ve hře.

No než jsem si vybíral sublass, tak jsem otravoval asi 2 hodiny lidi, které jsem našel pomocí /who all fury/defiler/warden/mystic.
Ptal jsem se na zkušennosti, na nějakou unikátní vlastnost atp. Rozhodoval sjem se totiž, jestli mám z priesta zkusit druida nebo shamana. Dověděl jsem se následující:

druid-warden
Defensivní healer. Má pochopitelně klasické healy, ale je zaměřen na defenzi - tzn. Symboly, Buffy, HOT, atp.

druid-fury
Offensivní healer - HOT má pochopitlně taky stejně jako regeny, ale dál má DD kouzla

shaman - mystic
Helující shaman - pravděpodobně buffy, atp.

shaman - defiler
slow, dot, atp.

Já osobně v retailu pojedu priest-druid-fury.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 18/10/2004 :  09:18:29  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
quote:

Já osobně v retailu pojedu priest-druid-fury.

Tak to jsi mi usnadnil rozhodovani, pojedu priest-cleric-inkvizitor

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 18/10/2004 :  09:24:04  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Druid se mi zdá v poho na heal. S clerikama jsem hrál jenom občes, ale nijak zvlášť ode mě nevyčnívali bych řekl, ba naopak se mi zdálo, že mají rychleji manu dole. Se shamanem jsem ještě nehrál v grupě.

No prave, clerik ma jenom malou regeneraci z priesta (pak i lesser na 20, rozdil temer zadny), ward jen ten z priesta (takze 100 hp, agro jak blazen) a pak par primych healu (60-90, dlouhy cast, hlavne recast).
K tomu jeden zvlastni heal, ktery se aktivuje, pokud je nositel v boji. Vyleci 48-170 (fakt jsem to nepochopil, testoval jsem to nekolikrat uz). Problem tohoto healu je v tom, ze je dobry na mnoho mobu, protoze se to tak nejak lepe aktivuje a vicekrat healne, proti jednomu drsnemu je ale skoro na nic A pak se muze jit clerik/templar klouzat, coz me mrzi, protoze tento char nema zadnou dmg...ok, skoro zadnou dmg.
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 18/10/2004 :  10:39:23  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Ja u clerica pouzivam, nasledujici postupy (v grupe)

Minor Ward, Minor Regen (29hp/tik). Pokud jsou hustejsi mobove, pouzivam Bestowal of Vitae (pri kazdem zasahu vyhealuje, az do urcite vyse) nebo Archhealing. Samozrejme pri AoE dmg prichazi na radu Soothing Sermon (Bestowal of Vitae na vsechny), Minor Group Healing.
Skvele jsou take Marks of Pawn (o tom jste mluvili), kouzli se na moba a kdyz vas hitne muze vas vylecit a taky snad snizuje nejaky atribut. Group healy pouzivam jen v nejnutnejsi pripade.

Rozhodne doporucuju Minor Ward a Regen (nejstoji tolik many). Chce to dobre promyslet, kdy pouzit group healy, stoji to prilis many. Kazdopadne jsem schopen uhealovat dva tanky, pokud bojuji proti hodne tuhym mobum (neni vyjimka 120dmg od nich). Jenze toto je na hranici.

Dva healeri do tezkych zon jsou jenom doporucovani. Kazdopadne jeste pul lvl a budu konecne Inquisitor.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 18/10/2004 :  11:02:22  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
To je zaklad, problem nastava, kdyz mas nahozene hoty (oba), je recast na lesser heal i ward (zbyva pak jenom archhealing, ale ten je kapku drahy i casove) a stejne to nestaci

Nebo pak muze byt rozdil jeste ve warriorech, se kterymi chodime
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 18/10/2004 :  11:15:22  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
Co jsem se dival na kouzla co ma pak inkvizitor, tak me prave prijde jako dost ofenzivni healer. Plus tam ma i nejake CC.

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 18/10/2004 :  11:30:45  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khaot

To je zaklad, problem nastava, kdyz mas nahozene hoty (oba), je recast na lesser heal i ward (zbyva pak jenom archhealing, ale ten je kapku drahy i casove) a stejne to nestaci

Nebo pak muze byt rozdil jeste ve warriorech, se kterymi chodime

Zaklad jsem rikal zamerne, protoze znam lidi co castujou archhealing v dobe, kdy to neni vubec nutny. Tyto zrouty many kouzlim jenom v pripade ze ma HP mene nez 1/2 nekdy i mene nez 1/3. Mozna je to risk, ale dokazu si tak udelat cas na dalsi lidi, stihnout se mi refreshnout kouzla a taky hospodarim lepe s Power.

Dobry tank je velmi dulezity, protoze se jeden hlavni vytipuje, ten na sebe bere vsechny moby ostatni mu pomahaji a healeri maji cas na heal, buff a debuff. Pokud jde nahodou na me vice mobu pouziju disract, ktere se sice nabiji jedno za x minut, ale vzdycky me to staci.

Jak rika jeden kamarad z guildy, jakmile zacne cleric healovat maga je mrtvej a kdyz warrior mlati moby a nevsima si, ze na clerica nekdo utoci je taky mrtvej. Plati to zvlast u silnych mobu. Bohuzel muzu tuto teorii potvrdit. Lepsi je mrtvej mag, nez mrtva cela groupa. Tim nerikam ze nehealuju magy .

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 18/10/2004 :  11:48:45  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Demawend

Co jsem se dival na kouzla co ma pak inkvizitor, tak me prave prijde jako dost ofenzivni healer. Plus tam ma i nejake CC.

Inkvizitor ma prostredky proti zpusobovani dmg. Treba snizeni attack skillu atd (podobne ma i shaman). Templar nic takoveho nema, coz je podle me problem. Pak musi lecit vice a casto narazi (aspon ja narazim celkem casto) na strop moznosti. Vice proste nevylecim, nejde to a nestaci to. AC debuffy co ma templar jsou pekne, ale "na nic".
Zpomaleni/snizeni attack je super v tom, ze pak healer "nemusi" tolik lecit.

Jinak jsem prolezl fora a templar je skutecne nejhorsi healer do grupy
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4369 Posts

Posted - 18/10/2004 :  12:01:16  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Shaman ma sice zpomaleni utoku, ale jen na jeden cil soucasne. Takze na jednu drsnou potvoru je to vazne super, na grupu peti skoro nanic.

Zatim (lvl 13 shaman) mi nejvic chybi jakakoliv forma grupoveho healovani.
Go to Top of Page

Brum
New Member

247 Posts

Posted - 18/10/2004 :  13:01:00  Show Profile Send Brum a Private Message  Reply with Quote
Druid

Solo: regen - regrowth. Pokud dostavam kapky a zivoty mi rychle jdou pod 1/2 pouziju minor heal. Minor Archeal jenom v nouzi. Jinak Nukuju co to de hlavne prostrednictvim HO (Divine Judgement). Ward na pull a pred pullem dmg shield pokud do vic monster nebo na nejakyho tuhase.

Group with tank: regrowth na tanka. Tank vetsinou ztrati aggro jenom na chvili, takze dam minor heal a regen combo na toho kdo dostane aggro. To by melo stacit nez tank dostane aggro znova. Na main tanka pouzivam regen/regrowth pokud to jenom de. Nepouzivam Minor Archheal a nechavam ho jako nouzovku v pripade ze de nekdo dolu rychle (mag) a nemam minor heal up jeste. Jinak v grupe sem byl zatim jenom jako jediny healer takze vetsinou nenukuju pouzivam jenom dmg shield na tanka a ward pred na pull. Group ac/hp buff je samozrejmosti. Mam danej jenom autoattack na target tanka

Group w/o tank: Tady jsem tankem ja. dam si ward a dmg shield a spamuje se regenem a healem podle potreby. neni problem s agrem a lecit sam sebe je lehci nez treba maga. Navim neni problem pro scouty s backstebbem. Je pravda ale ze s light armor to neni nic moc. Treba od takovejch 4 blue dostavam slusnou nakladacku . Shaman nebo cleric na tom budou v tomhle pripade lip.

Takhle podobne ho hraju. Asi jako vetsina ostatnich. Jako main healer je asi nejdulezitejsi setrit manu. Ale zase ne extremne a nenechavat si treba tanka zajit cervenyho ponevadz staci nejakej special atack a tank je dole.

Brumla - 13 Druid/beta1
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,06 seconds. on eygor Snitz Forums 2000