Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 WinXP + SP2
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 11/10/2004 :  10:28:03  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Mám odtaz na všechny, kteří již s tímto dělali pokusy. Nejede mi tiskárna a jí samozřejmě blbec udělal jednak upgrade Win a jednak upgrade Firmware v mým routeru bez toho, abych zvlášť vyzkoušel funkčnost.
Prblém je následující:
Mám comp (ve skutečnosti 2, ale to není podstatné) připojené do bezdrátového routeru/AP Asus WL-500G. Tohle zařízení používám ale v podstatě v módu switche, kde přes WiFi jedu dál do naší hlavní gateway a do inetu a LAN porty používám doma jako switch. Tohle zařízení umožňuje jednak sdílet data na disku připojeném k USB portu, jednak spustit FTP server a jednak hlavně sdílet tiskárnu mezi všemi uživateli, které je připojená ať k paralelnímu nebo k USB portu.
Sdílení probíhá tak, že se pomocí nastavovací aplikace v routeru nahodí jakoby síťový server na IP adrese, které momentálně Asusu obdržel z DHCP (tzn. naše interní gateway mu přidělí například 192.168.150.115 - prostě něco z rozsahu 192.168.150.101-119)

Takže po instalaci Win nainstaluju driver tiskárny (HP LJ 1300), zvolím jako port soubor: Následně spustím Printer Setup wizard od Asuse, on vyhledá všechny routery v okolí, zvolím svůj vlastní kde vidím název připojené tiskárny. Následně naběhne interní okno Windows ohledně přidání portu a k nainstalované tiskárně přidám jako port 192.168.150.115. Teď už by kdykoliv při poslání na tento port tiskárna měla tisknout.
Zde ovšem nastává problém - předtím mi vše fungovalo, ale po instalaci WinXP SP2 a upgrade firmware v Asusu to nejede. Prostě mi přijde, že se na danou adresu neproboxuje. Hlásí to problém již při přidávání portu - snažil jsem se nastavit ručně RAW tisk na portu 9100, ve firewallu jsem tenhle port povolil ale nic.
NEmáte někdo zkušennosti, jestli se v SP2 měnilo něco výrazně ohledně síťového tisku na IP tiskárnu?

PC, PS3, iPad

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 11/10/2004 :  11:09:36  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Neni to tim novym firewallem primo ve windousech?

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 11/10/2004 :  11:50:28  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
no to právě se snažím zjistit. Každopádně se mi ho nepodařilo nastavit tak, aby to prošlo.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 11/10/2004 :  11:53:35  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Pokud podezíráš XP firewall, zkus tohle. Ukazuje to v realtime otevřená spojení, zahozené packety atp.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 12/10/2004 :  22:05:39  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Tak vyřešeno.
Jinak Control Panel je super. Pomohl mi zjistit, že chyba není na straně firewalu.
Jen pro zajímavost - nakonec to skutečně mělo co dělat se SP2. V SP2 je asi trošku změna v IP tiskárnách. Pokud jako port pro tiskárnu zvolím nějakou IP adresu, tak ve starších windows vše proběhlo bez jakékoliv kontroly a prostě windows posílaly data na daný port bez protestů. V SP2 je asi nějaká kontrola, takže již při přidávání portu to danou adresu osahává a snaží se zjistit, jaká služba na ní běží. Pokud nenajde něco standardního (ala JetDirect, Apple Network Printer, atp.), hodí hláškua nabídne ruční výběr, případně ruční konfiguraci.
A zde byl zádrhel. Já ho předtím ručně nakonfiguroval na RAW mod na portu 9100 a daný port jsem si otevřel. Pravděpodobně ale Asus nekomunikuje úplně tímto stylem. Takže jsem po pokusech nakonec nastavil Printer Server 1 port a jede to (jako mod nastavil LPR).
I když mě to stálo něco hledání, zas tak špatné vylepšení to podle mě není. Tímto děkuji všem za pomoc.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,05 seconds. on eygor Snitz Forums 2000