Author |
Topic  |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 11/10/2004 : 10:28:03
|
Mám odtaz na všechny, kteří již s tímto dělali pokusy. Nejede mi tiskárna a jí samozřejmě blbec udělal jednak upgrade Win a jednak upgrade Firmware v mým routeru bez toho, abych zvlášť vyzkoušel funkčnost. Prblém je následující: Mám comp (ve skutečnosti 2, ale to není podstatné) připojené do bezdrátového routeru/AP Asus WL-500G. Tohle zařízení používám ale v podstatě v módu switche, kde přes WiFi jedu dál do naší hlavní gateway a do inetu a LAN porty používám doma jako switch. Tohle zařízení umožňuje jednak sdílet data na disku připojeném k USB portu, jednak spustit FTP server a jednak hlavně sdílet tiskárnu mezi všemi uživateli, které je připojená ať k paralelnímu nebo k USB portu. Sdílení probíhá tak, že se pomocí nastavovací aplikace v routeru nahodí jakoby síťový server na IP adrese, které momentálně Asusu obdržel z DHCP (tzn. naše interní gateway mu přidělí například 192.168.150.115 - prostě něco z rozsahu 192.168.150.101-119)
Takže po instalaci Win nainstaluju driver tiskárny (HP LJ 1300), zvolím jako port soubor: Následně spustím Printer Setup wizard od Asuse, on vyhledá všechny routery v okolí, zvolím svůj vlastní kde vidím název připojené tiskárny. Následně naběhne interní okno Windows ohledně přidání portu a k nainstalované tiskárně přidám jako port 192.168.150.115. Teď už by kdykoliv při poslání na tento port tiskárna měla tisknout. Zde ovšem nastává problém - předtím mi vše fungovalo, ale po instalaci WinXP SP2 a upgrade firmware v Asusu to nejede. Prostě mi přijde, že se na danou adresu neproboxuje. Hlásí to problém již při přidávání portu - snažil jsem se nastavit ručně RAW tisk na portu 9100, ve firewallu jsem tenhle port povolil ale nic. NEmáte někdo zkušennosti, jestli se v SP2 měnilo něco výrazně ohledně síťového tisku na IP tiskárnu?
|
PC, PS3, iPad |
|
| |
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 11/10/2004 : 11:09:36
|
Neni to tim novym firewallem primo ve windousech? |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 11/10/2004 : 11:50:28
|
no to právě se snažím zjistit. Každopádně se mi ho nepodařilo nastavit tak, aby to prošlo. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 11/10/2004 : 11:53:35
|
Pokud podezíráš XP firewall, zkus tohle. Ukazuje to v realtime otevřená spojení, zahozené packety atp. |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 12/10/2004 : 22:05:39
|
Tak vyřešeno. Jinak Control Panel je super. Pomohl mi zjistit, že chyba není na straně firewalu. Jen pro zajímavost - nakonec to skutečně mělo co dělat se SP2. V SP2 je asi trošku změna v IP tiskárnách. Pokud jako port pro tiskárnu zvolím nějakou IP adresu, tak ve starších windows vše proběhlo bez jakékoliv kontroly a prostě windows posílaly data na daný port bez protestů. V SP2 je asi nějaká kontrola, takže již při přidávání portu to danou adresu osahává a snaží se zjistit, jaká služba na ní běží. Pokud nenajde něco standardního (ala JetDirect, Apple Network Printer, atp.), hodí hláškua nabídne ruční výběr, případně ruční konfiguraci. A zde byl zádrhel. Já ho předtím ručně nakonfiguroval na RAW mod na portu 9100 a daný port jsem si otevřel. Pravděpodobně ale Asus nekomunikuje úplně tímto stylem. Takže jsem po pokusech nakonec nastavil Printer Server 1 port a jede to (jako mod nastavil LPR). I když mě to stálo něco hledání, zas tak špatné vylepšení to podle mě není. Tímto děkuji všem za pomoc. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|