Author |
Topic  |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 01/10/2004 : 09:44:10
|
Po nejake dobe jsem se rozhodl updatovat sve graficke drivery, stahnul nvy catalysty, nainstaloval a hned po prvnim restartu to hlasilo nejake chyby instrukci... odinstaloval jsem, naisntaloval znovu ... tentokrat bez nejakeho Catalyst Control Center a vse behalo ok... akorat se mi od te doby pocitac bootuje 2x tak dlouho. Klasicke cerne okno s prubehem je ok, ale pak nabehne ta obrazovka :Vitejte: a tam to ceka snad pul minuty (dokonce se ozve i ten startovaci zvuk)... pak je vse uz ok a funkcni, ale stejne me to svte... setkal se s tim nekdo? Nebo jak to vyresit? Mam WinXP+Sp2
|
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
|
| |
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 01/10/2004 : 10:03:53
|
quote: Originally posted by Gabriel
Na Ati jsou mnohem lepší než oficiální, tak omega drivery.
A pokud máš poslední oficiální, tak si stáhni ještě tuhle záplatu
http://www.ati.com/support/infobase/4649.html
Je nekde nejaka ofic stranka, kde se da stahnout "latest" verze? Sem nasel jen v ruznych downloadech a kazdej ma jinou verzi.
edit : UZ SEM TO NASEL :) |
Edited by - Tragedy on 01/10/2004 10:05:18 |
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 01/10/2004 : 21:34:07
|
Vubec neni pravda ze ty ostatni upraveny drivery sou lepsi. Lidi to delaj kvuli +4- bodum ve 3Dmarku..
btw tys instaloval ten novej control center? omg. je to to samy co driv bylo ve vlastnostech plochy, akorat tohle zere 60+ mega pameti a nabiha pul minuty. to mi v zivote nepude do systemu! |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 01/10/2004 : 23:46:17
|
omega drivery maji vetsinou vykon mensi d: jen sou delany pro kvalitnejsi obraz a min problemu se zobrazenim |
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 02/10/2004 : 00:24:48
|
Přesně tak :) |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 02/10/2004 : 11:32:38
|
Máte někdo zkušenost s ATI + hra Sacred? To je snad jediná hra, u které mám drobné problémy se zobrazováním při zapnutém antialiasingu. In-game nastavení nevím proč vůbec nefunguje, a když ho zapnu v driverech, obraz hry se pak rozpadá na čtverce. Dá se to řešit třeba atitray tollsem, kde se zapne tweak Alternate pixel center, ale ani ten není stoprocentně účinný, ty největší chyby opraví, lehké mouchy ale na verzi 1.7 stále zůstávají. |
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 02/10/2004 : 11:53:30
|
quote: Originally posted by Nat
Máte někdo zkušenost s ATI + hra Sacred? To je snad jediná hra, u které mám drobné problémy se zobrazováním při zapnutém antialiasingu. In-game nastavení nevím proč vůbec nefunguje, a když ho zapnu v driverech, obraz hry se pak rozpadá na čtverce. Dá se to řešit třeba atitray tollsem, kde se zapne tweak Alternate pixel center, ale ani ten není stoprocentně účinný, ty největší chyby opraví, lehké mouchy ale na verzi 1.7 stále zůstávají.
Měl jsem stejný problém, ale Sacred už nehraju a ani nebudu. |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 05/10/2004 : 09:23:35
|
Tak preinstalace driveru nepomohla :-/ takze problem bude asi nekde jinde |
 |
|
Sir Lukas
Junior Member

544 Posts |
Posted - 05/10/2004 : 13:33:57
|
quote: Originally posted by Tragedy
Tak preinstalace driveru nepomohla :-/ takze problem bude asi nekde jinde
njn ATI ta me nikdy do kompu nepujde |
Sir Lukas CzH tolik rostlin a tak málo času... momentálně na poloherním odpočinku (na pařbu a flink stačí půl člověka)
|
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 05/10/2004 : 13:41:03
|
quote: Originally posted by Sir Lukas
njn ATI ta me nikdy do kompu nepujde
Spatne si me pochopil... prave ze to neni tema driverama a kartou, ale asi se nejak roztentononc system s instalaci SP2... zas tak zavaznej problem to neni, tak to necham, jak to je.
P.S. s grafarnou jsem nemel nikdy sebemensi problem a musim rict, ze jsem s ni nadmiru spokojen. |
Edited by - Tragedy on 05/10/2004 13:41:57 |
 |
|
Sir Lukas
Junior Member

544 Posts |
Posted - 05/10/2004 : 14:03:17
|
tak SP2 na win xp zatim nebrat v praci nam to zborilo nekolik kompu, a lidi co znam a instalovali to tak maj taky problemy |
Sir Lukas CzH tolik rostlin a tak málo času... momentálně na poloherním odpočinku (na pařbu a flink stačí půl člověka)
|
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 05/10/2004 : 14:08:03
|
tak SP2 na win xp zatim nebrat v praci nam to zborilo nekolik kompu, a lidi co znam a instalovali to tak maj taky problemy
Bohuzel uz jsem vzal :) nastesti se to beslo (krom vyse zmineneho) bez vetsich problemu :) |
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 05/10/2004 : 16:25:30
|
Tohle je, aspon u me, uz nekolikrat pozorovanej problem. Odinstaloval sem Catalysty, nainstaloval novy, a system zacal blbnout. Neslo dat vetsi prozliseni, porad vyskakovaly chybovy hlasky a kdesi cosi. Musel sem reinstalovat celej system :( |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 05/10/2004 : 17:22:38
|
Vůbec nevíš, co mluvíš...vlastně píšeš. |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 05/10/2004 : 22:07:56
|
tak SP2 na win xp zatim nebrat v praci nam to zborilo nekolik kompu, a lidi co znam a instalovali to tak maj taky problemy
Ja to mam doma, a uplne v poho, instalace bez chyby. nemam vytek a konecne, uz si nemusim MP9 tahat zvlast  |
Rift: Barbucha cleric WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 08:20:00
|
Vůbec nevíš, co mluvíš...vlastně píšeš.
Proč? On nikde neříká, že je ATI šmejd, pouze říká, že on si jí do compu nikdy nedá - což mi přijde jako normální konstatování a řekl bych, že ví, co píše. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 09:04:17
|
Ale Khostri, ber věci trochu s nadhledem. Mimochodem, on na větu: Problém bude někde jinde, reagoval jak reagoval. Ale konstatování bylo - Problém je jinde než v ovladačích. Takže to s Ati nemělo nic společného.
Chceš dál zbytečně hloupě něco rozebírat ? |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 10:10:32
|
No pokud vidím, tak ty to s nadhledem nebereš :) Stejně tak jsi nebral s nadhledem tu jeho poznámku o tom, že by si tam ATI nedal, ale reagoval tak, jak jsi reagoval 
rozebírat nic nechci. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 16:47:43
|
quote: Originally posted by Khostri rozebírat nic nechci.
To je fajn. |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 17:24:45
|
Taky jsem měl ATI v kompu a teď jsem ve stavu jako Sir Lucas. 
BTW: To že něco nechodí s Windows XP SP2 může, ale nemusí být chyba SP2 ... |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 18:13:27
|
quote: Originally posted by Tibor
Taky jsem měl ATI v kompu a teď jsem ve stavu jako Sir Lucas. 
BTW: To že něco nechodí s Windows XP SP2 může, ale nemusí být chyba SP2 ...
Já mám SP2, X800 a bez problémů. |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 18:32:18
|
Heh ja celou dobu tenhle topic ignoroval jelikoz jsem si myslel Traged ma v praci nove Cisco a ma s nim problemy, v praci si tech radosti uziju az dost nemusim to cist tady ...
a ono ne ono se mluvi o ATI, tak tu bych si teda nedal doma ani do skrine 
Jo SP2 mam od prvniho dne oficialniho uvedeni CZ verze a ani sebemensi problem jsem zatim nezaregistroval. |
Black |
Edited by - Black on 06/10/2004 18:35:41 |
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 20:21:43
|
quote: Originally posted by Black
proc? |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 06/10/2004 : 21:05:52
|
quote: Originally posted by smajlik02
Ja to mam doma, a uplne v poho, instalace bez chyby. nemam vytek a konecne, uz si nemusim MP9 tahat zvlast 
Mno jen tak mimochodem .. WMP10 > WMP9 (; ... takže ono zmiňované "konečně" je opět tam, kde záda s jistotou ztrácí své slušné jméno.
BTW vzhledem k tomu, že uvedení ccc v 4.9 je premiéra, tak nikam nespěchám, 4.8čka nečiní potíž. Co se týče sp2 - nainstalovaného jej mám, nicméně ihned po instalaci jsem všechny services disabloval. Možná proto taknějak vůbec neregistruji, že by se s instalací sp2 u mne něco zmněnilo (; |
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 07/10/2004 : 07:12:30
|
quote: Originally posted by Octopuss
quote: Originally posted by Black
proc?
nemam ji proste rad stejne jako amd, strucne receno kdyz jsem tyhle znacky mel ve svym pocitaci furt se me neco sr.lo podrobny rozbor po me prosim nechtej
btw: proc ty se ji prave tak zastavas ? |
Black |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 07/10/2004 : 08:18:58
|
Já jsem kdysi dávno vyměnil za nvidii zhruba stejnou atinu (i když jsem tvrdil, že ati nikdy) a ten šok, co jsem zažil rozhodl.
Před 14 dny jsem se málem vrátil k nvidii jen pro to, že se v Brně nedala za slušnou cenu sehnat pořádná atina. Naštěstí se mi to nakonec povedlo a jsem opět rád.
Myslím, že už je to debata jen z hecu a toho jak píše Black. Prostě já mám rád obraz jaký dělá Ati a hotovo :)
Nikdy jsem s ní neměl žádné problémy. |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 07/10/2004 : 09:17:00
|
Nikdy jsem s ní neměl žádné problémy.
Asi tak... a dokonce mam v compu i AMD  |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 07/10/2004 : 09:38:43
|
Hosi ja Vam to neberu mejte si v compu co chcete ale snad mam pravo rict ze ja to proste nechci. |
Black |
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 07/10/2004 : 10:10:08
|
quote: Originally posted by Black btw: proc ty se ji prave tak zastavas ?
Protoze na ni spousta lidi nadava jen tak z principu. Co si pamatuju, tobe se te komp (kterej sem bohuzel navrhoval ) sral JEN kvuli dementnimu KT400 chipsetu, nebylo to ani ATInou, ani AMD. Samozrejme muzes mit na mysli i dalsi problemy o kterejch nevim. Ale imho kdyz ti tedka na SLUSNY desce postavim komp s ATI a/nebo AMD nepoznas to. Rek bych, ze atiny se driv sraly uplne stejne jako nvidie... Myslim ze ted je to pomerne dost vyrovany, jako vykonem, tak kvalitou. Taky si myslim, ze rozdil v obrazu fakt nepoznate :) |
 |
|
Transylvanec
New Member

263 Posts |
Posted - 07/10/2004 : 20:26:24
|
Nam taky 2 uplne novy compy originalni instalace XP PRO a po restartu KO u toho jednoho to byl update z SP1 na SP2 a u toho druhyho rovnou po instalaci XP s SP2. |
TransylvanecIII. LordDeathSlayer http://www.fanta.dk/showmovie.asp?mid=56D12CFC-9A44-4960-A06C-90E5E71B3820
|
 |
|
ToHor
reMember

488 Posts |
Posted - 07/10/2004 : 23:34:05
|
prej je potreba updatovat blios, jsem slysel trans, ale proc ti to rikam pres forum?? :-) |
ego tycoon |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 08/10/2004 : 06:52:07
|
quote: Originally posted by Transylvanec
Nam taky 2 uplne novy compy originalni instalace XP PRO a po restartu KO u toho jednoho to byl update z SP1 na SP2 a u toho druhyho rovnou po instalaci XP s SP2.
Ja mam staricky XP profiky bez SP1 a vse mi jde uplne v poho,asi me ma Blil gejc radsi . BIOS flashnutej nemam |
Rift: Barbucha cleric WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired |
 |
|
ToHor
reMember

488 Posts |
Posted - 08/10/2004 : 08:23:02
|
smajlik02> to si ale peknej vul ... proc se tu tim chlubis? ... |
ego tycoon |
 |
|
Transylvanec
New Member

263 Posts |
Posted - 10/10/2004 : 20:26:40
|
quote: Originally posted by smajlik02
quote: Originally posted by Transylvanec
Nam taky 2 uplne novy compy originalni instalace XP PRO a po restartu KO u toho jednoho to byl update z SP1 na SP2 a u toho druhyho rovnou po instalaci XP s SP2.
Ja mam staricky XP profiky bez SP1 a vse mi jde uplne v poho,asi me ma Blil gejc radsi . BIOS flashnutej nemam
Vole kdyz si koupis novy XP tak uz v nich je ten SP2 . |
TransylvanecIII. LordDeathSlayer http://www.fanta.dk/showmovie.asp?mid=56D12CFC-9A44-4960-A06C-90E5E71B3820
|
 |
|
|
Topic  |
|