Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 Novej pocitac
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 17/08/2004 :  13:56:03  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
v nejblizsi dobe si budu za tezce vydelany penizky kupovat novej pocitac. a protoze sem od posledni koupe (davno tomu :) ztratil prehled, tak bych potreboval radu expertu :) (btw tohle neni jediny misto kde se ptam)
sem ochoten/schopen do toho vrazit nejakejch 30 az 40k. potrebuju samotnej pocitac (akorat hdd uz mam, jakejsi 120GB ATA133), monitor, klavesnici, mys, bedny, jednu sitovku. spis bych asi chtel display(LCD) nez monitor(CRT), nebo mozna dokonce 2 obrazovky (podle ceny)
cd mechanika... asi bych bral nejaky cd/dvd writer combo. nejsem zadna vypalovaci fabrika :)
zadnou tiskarnu, zadnej modem, nic takovyho :)
na tom pocitaci predevsim programuju, ale melo by jit na nem hrat i novy 3d hry...

tak a ted radte, z jakych soucastek by ste to slozili :) jinimy slovy:
Jakej procesor (intel nebo amd) ma nejlepsi pomer cena/vykon? a jaka je pro nej nejlepsi deska (chipset)?
jaka je v soucasnosti nejvykonnejsi 3d karta a jaka je nejvyhodnejsi (cena/vykon)?
jaky sou osvedceny 17 nebo 15-ti palcovy obrazovky (at uz lcd nebo crt)?
jaky je levny a dobry cd/dvd writer combo?
jaka je dobra (muze bejt i nejaka low-end) zvukovka pripadne bedny?

dekuji za spolupraci :)

SteamEngine: novy UO emulator ve vyvoji.
Programujte (nejen) objektove

Edited by - Tartaros on 17/08/2004 14:11:08

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 17/08/2004 :  16:10:25  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Jenom par otazek a zatím obecných rad (osobních), než něco zkusíme:
1) predevsim programujes a trochu hrajes, nebo hodne hrajes a nekdy programujes?
2) 2 monitory vyuzijes tak mozna u strihu videa nebo uprave obrazku k odlozeni palet na vedlejsi obrazovky, aby byla hlavni prazdna (mel jsem to tak kdysi u Macintoshe). NA hry ne a na programování neví - zdá se mi že taky moc ne. Jedině možná nějaký simulátor, ale i tak velmi omezeně.
3) LCD je dobré, ale aby to bylo vhodné na hry, určitě nebude levné. Dovolím si říci, že dobré LCD (rychlá odezva - rozsvícení i zhasnutí) bude stát dost a i s rozumným počítačem ho za těch 30k-40k nepořídíš. Osobně bych doporučoval velký CRT monitor lepší značky (žádné AOC nebo Relisys)
4)HDD 120Gb je vcelku ok, i když pokud kupuješ něco nového, tak vzhledem k záruce bych možná koupil i novej HDD (Například Seagate má teď 5 let záruku)
5) Combo je ok, ale už jsem narazil na jeden problém - například Mafia na combu nefunguje - alespoň mě nejela. Je tam nějaká ochrana, která ve vypalovačce dělá probém. V normální mechanice ok.
Comba montuju a jso ok, jenom dávám upozornění.
6) AMD vs Intel. záleží, co ti vyhovuje - to je každého preference. Obojí je tak nastejno.
7) Monitor bych bral rozhodně 19" - o 17" nemá podle mě cenu dneska ani uvažovat

Jinak si myslím, že je vcelku nevhodná doba teď kupovat PC. Osobně bych počkal tak na říjen. A podle ceny bych si bral buď Athlona 64 do slotu 939 nebo Intela to 775.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 17/08/2004 :  16:25:36  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
predevsim programuju a trochu hraju. to se pochopitelne muze s novym pocitacem obratit :)
dva moniutory mne spis jen tak napadlo, jakoze typicky bych moh neco psat a ve vedlejsim okne mit vokno nejaky makrujici onlinovky :) ale pochopitelne to neni nutnost. stejne tak neni nutnost mit LCD... ale uprimne receno bych celkem rad kdyby mi nekdo aspon velice strucne vysvetlil co znamenaj ty vselijaky hodnoty u tech displeju :)
ten hdd je novej, kupoval sem ho nekdy v dubnu nebo tak... i kdyz mozna ze je uz moralne zastaralej, to ja nevim :) mozna bych ho moh mit jako sekundarni a ajako primarni si koupit nejakej skutecne novej :) pokud se nemejlim tak ted sou nejaky novejsi standardy pro hdd, v mych laickych ocich se projevujici jinym kabelem (to co mam ja ma jeste nejakej ten sirokej kabel)

kdosi mi povidal ze k amd procesorum sou spatny chipsety... jako ze maj problemy s kompatibilitou... je na tom neco pravdy? jinak je nejakej (znatelnej) rozdil v pomeru vykon/cena (ve srovnani intel vs amd).

ten pocitac si budu kupovat zrejmne behem zari nebo rijna... proc myslis ze je zrovna ted nevhodna doba? ( ja se nehadam ja se ptam :)

Edited by - Tartaros on 17/08/2004 16:40:59
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 17/08/2004 :  16:32:23  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
ad 5) ja bych doporucoval rovnou koupit dual-layer DVD vypalovacku. Vyjde na nejakych 3k a je tam vsechno.

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 17/08/2004 :  16:38:54  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Co se týče zvukovky, nelámal bych to přes koleno. Valná většina schopných desek pro nové procesory má zvukovku integrovanou, s podporou eax 2.0, 6 nebo 8 kanálů ... a těch her, co reálně valí featury EAX advanced HD, kvuli kterému by třeba stálo za to koupit audigy, zas tolik není (thief 3, možný budoucí patch do doom3 ...).
Osobně mám na desce realtekového švába ALC850, 7.1 .. ani tolik beden nemám (: .. gamesy/dvd surround je ok.

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 17/08/2004 :  16:41:39  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
tragedy: nejakej konkretni model...?

nat: j s onboard zvukovkou sem celkem smirenej... ja bych stejne nepoznal rozdil :)

Edited by - Tartaros on 17/08/2004 16:42:28
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 17/08/2004 :  16:45:10  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Ohledně AMD ti moc neporadím. Nemám s ním vlastní zkušenosti (alespoň ne tolik), že bych ho držel v ruce. I když si myslím, že pokud nekoupíš nějakej šmejd čipset, tak pro AMD jsou také slušné chipsety.
Nevhodná doba je podle mě proto, že je přelom technologií a nové jsou ještě drahé. Intel má klasické zářijové zlevnění (no možná první týden v říjnu), takže by se to mohlo vyplatit koupit potom

U 17" LCD máš viditelnou plochu jako u 19" monitoru (plus mínus). Levné LCD budou stát takových 9 bez DPH, LCD pro hry budou tak řádově kolem 15-16k. takže ti na comp zbývá jenom 25k, což není moc (na rozumnej)
Určitě mě zas tady někdo stejně jako v EQ2 topicu ujistí, že se dá pořídit levně, ale já si mylím, že těch 25k je tak minimum za comp, o kterým se dá vůbec přemýšlet. (bez DPH se bavím)

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 17/08/2004 :  16:46:07  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tartaros
kdosi mi povidal ze k amd procesorum sou spatny chipsety... jako ze maj problemy s kompatibilitou... je na tom neco pravdy? jinak je nejakej (znatelnej) rozdil v pomeru vykon/cena (ve srovnani intel vs amd).
.. nebyl ten "kdosi" náhodou "Mařka z prasečáku"? ((:
Používám nVidiácké nforce chipsety - spokojenost, bez problémů. Poměr cena/výkon, to imho vyjde zhruba nastejno, pokud by se zohledňoval tepelný a odběrový výkon, je na tom Intel "lépe" (;

Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 17/08/2004 :  16:55:47  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:

tragedy: nejakej konkretni model...?

Ja osobne bych si vybral tuto: http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/lge/gsa_4120b.html

Tragedy
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 17/08/2004 :  17:03:03  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
oblíbený Czech computer:
28446 Asus Extreme AX600XT/TD 128MB, PCI-E 6 338,- 19 7 542,-
25204 Logitech Black Internet Keyboard OEM 316,- 19 376,-
28534 Lite-ON SOHW-832S černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer 2 130,- 19 2 535,-
23174 FDD mechanika černá - 3,5" 1,44MB 160,- 19 190,-
26758 Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A OEM 576,- 19 685,-
28269 Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160827AS - 160GB NCQ SATA 2 996,- 19 3 565,-
28230 Intel Pentium 4 3,0GHz 800MHz 1MB 775pin BOX 6 276,- 19 7 468,-
26818 Asus TA210 - Middletower 1 126,- 19 1 340,-
28535 Asus P5GDC Deluxe - Intel 915P 4 791,- 19 5 701,-
28571 Kingston DIMM 512MB DDR II 400MHz CL3 4 566,- 19 5 434,-
28504 Samsung SyncMaster 997DF - 19" 6 515,- 19 7 753,-

CElkem 42k s DPH. Počítám ale s tím, že v tom říjnu jednak deska, jednak procesor a jednak DDR2 paměti půjdou dolů.
Vypalovfačku jsem dal taky dual. Možná jestli pak zbydou penízky a bude procák a deska levnější, tak bych přidal normální DVD mechaniku, ať tu vypalovačku nehobluješ přehráváním. Síťovka je na desce. Je tam i HDD, svůj bys přidal jako druhej (záloha například nebo odkládací na data)

Teď k těm radám:
procesor - buď co jsem uvedl Intel nebo když AMD, tak bych asi šel do Athlonu 64 na socketu 939. Deska - těžko říci. Podle mě s Asussem problém nebude, možná má někdo i zkušennosti s jiným výrobcem.
3d karta - nejvýkonější je buď Ati X800 Platinum nebo Nvidia 6800 Ultra (tuším). Jenže obojí tak 15-16k. Takže bych dal nižší buď ati X600 nebo tak podobně. To bude běhat hodně slušně.
Osvědčené monitry - já má Hyundai, několik jsem jich už dodával a spokojenost. Jenom už jsem jednou psal, že teď Hyundai začal dělat jiné modely a slyšel jsem, že už to není ono. Takže například Sony bude vcelku ok, ale drahý. Samsung obecně dělá dobré monitory a LCDčka. Pak firmy jako Ilyama nebo EIZO, ale za patřičnou cenu.
Zvukovka je na desce, případně pokud bys chtěl jo dobrej zvuk a připojil to na domácí zesák, tak buď Audigy 2 (i když Creative ovladače nic moc), nebo super volba je třeba M-Audio.
Low end bedny bych nebral. Logitech je vcelku ok, Genius taky,a le furt je to low end. Otázkou je, jestli v tom případě, když nemáš aparaturu, tak nekoupit slušná sluchátka třeba od KOSS.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 17/08/2004 :  17:47:46  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
take programuju, a rozhodne byl uz vzivote nekoukal na CRT monitor... jedine LCD, kupovat dnes CRT je krok zpatky

doporucuju LCD 17",18" nebo 19" od roku 2003 neznam LCD ktere by melo odezvu pomalejsi nez 30ms coz je asi tak nejak hranice nad kterou nechodit pokud chces hrat fps hry, osobne mam doma 17" LCD jiz docela stare s nakejma 25ms odezvou a jsem naprosto spokojen (dnes se delaji pod 20ms), znacku nevim jestli ma smysl resit.. ve finale to co je vevnitr vyrabi stejnak jen par fabrik (daji se spocitat na prstech jedne ruky), co je dulezite aby mel monitor DVI

pokud chces fakt neco fajnoveho jdi do LCD od eiza

garantuji ti ze pokud si TED koupis CRT budes zanedlouho kupovat LCD tak jako tak ;) s tim ze to CRT bude neprodejne nebo za zlomek ceny za kterou jsi ho koupil a pomatuj na sve oci, koukat na LCD je OPRAVDU velkej rozdil, obraz je stabilni a prijemnej.. ano pokud to neni EIZO nesedej 100% barvicky ale to je fakt malichernost...

kartu od ATI nebo nVidie, pouzival jsem oboje dnes se spise priklanim k ATI maji o rad kvalitnejsi ovladace, nVidia je mozna ve hrubem vykonu o neco malo vepredu..

procesor bych bral rozhodne AMD, od uvedeni K7 rady jsou tyhle procesory naprosto srovnatelny s intelem co do spolehlivosti a vykonu, v nekterejch aplikacich je lepsi ten jinde druhej ale AMD je levnejsi, pristupuj k tomu tak ze vsechen tenhle hw jsou vlastne vyhozene prachy :) za par let budes stejnak kupovat neco noveho.. kdezto ten LCD by ti mel vydrzet dele, rekneme 2 mozna 3 generace pocitace

dulezite je take pristupovat k opticke mechanice 'spotrebni' cestou, rozhodne nekupovat uber plextora za 10k ano jsou to naprosto spickove mechaniky ale za 2 roky ti bude stejnak knicemu pac se bude palit uplne na neco jineho nebo se palit uz nebude, vetsina mechanik ma zivotnost asi rok max 2, pokud neplanujes delat nejakej obsahlej archiv ale proste obcas neco vypalis a to dulezitejsi 2x tak je ok i nejakej shit jako liteon ;)

schrnuto
cpu: amd 3000+
ram: 512 nebo 1024 (doporucuji 1024)
zakladni deska: ASUS s integrovanou sitovkou a zvukovkou, spolehlive desky za rozumnou cenu a hlame inteligentnim designem PCB
grafarna: ati podle toho jak hodne chces parit ty hry ;) rozhoduj podle penez ;)
monitor: LCD 17"-19" s DVI (pokud nebude mit DVI budes toho ihned po koupi litovat, pak je totiz opravdu lepsi koupit spis to CRT)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin

Edited by - Yennefer on 17/08/2004 17:49:49
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 17/08/2004 :  17:53:27  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
ad desky ... setkal jsem se u nich s podivným nešvarem
- Asus desky pro intel jsou ok
- MSI desky pro intel jsou ... hm, viděl jsem jednu takovou s namontovaným prescotem, nevím, jak si to v MSI představují s pevným uchycením procesoru/chladiče, ale tak zdeformované prkno jsem ještě neviděl (: ... obecně reklamací nebylo málo.
... a naopak
- Asus desky s nforce chipsetem.. z několika na sobě nezávislých zdrojů vesměs negativní ohlasy
- MSI desky s nforce chipsetem - neměl jsem nikdy nic jiného, takže pohoda (;

Nebral bych to jako dogma, spíše doporučuji se stringem konkrétního typu v clipboardu prolézt web a ověřit si to.

Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 17/08/2004 :  17:54:33  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
kdybych zadnej komp momentalne nemel, vzal bych neco jako tohle

MicroStar K8N Neo2 Platinum-54G - nForce3 250 3 938,- 4 686,-
AMD Athlon 64 3000+ BOX 4 839,- 5 758,-
Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 2 536,- 3 018,-
Club3D ATI 9800Pro 256bit 128MB 6 166,- 7 338,-
EuroCase ML5492 - Middletower 350W 1 185,- 1 410,-
Acer AL1721m - LCD 17" 11 390,- 13 554,-
Celkem bez DPH: 30 054,-
Celkem včetně DPH: 35 765,-

moc jsem nezkoumal, jestli to do sebe vzajemne pasuje :-) disk mas, necekej, ze by se od dubna (nebo kdys to psal) neco zmenilo ...
zapomel jsem na nakou dvd mechaniku
pokud hodlas koupit misto lcd crt, tak mas dalsich nekolik tisic na lepsi grafiku, vic pameti ...

a k tem hyundayim ... koukal jsem na ne v battlezone a kolik jsem jich obesel, tolik mi jich prislo smejdskejch :-) ... a mam zhruba rozhled v jakem spektru se CRT pohybujou ... doma mam EIZO 17", v praci NEC 22" a kdyz musim, tak koukam do ruznejch shit lowend sracek typu hansol, aoc, scott, ...)

ego tycoon
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 17/08/2004 :  21:54:25  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
To Tohor:
Ta sestava mi prijde docela ok. Hyundai jak jsem psal - slysel sjem, ze ted uz delaji nic moc. Já mám doma ještě tu řadu Q910 a manželka Q790 a všechno ok. Další co jsem dodával byly taky z těchto řad. Jenže pak začali dělat různé QV, QV995 a podobné věci (Autocont je dodává neustále) a to je prej docela o ničem.
V práci mám Sony G400 a že by to byla nějaká sláva, to se říci nedá.
LCD jak jsem psal je ok, pokud se smíříš s vyšší cenou. Koukal jsem na Samsung, kterj už má super odezvu a kontrast (Samsung je jeden z těch, co vyrábí ty střeba dovnitř LCD). Cena tuším kolem 15k.
Jenom si nejsem jist právě s různými programy. Například Photoshop co jsem viděl na LCD, tak měl všechny popisky palet (tím prťavým písmem) přerastrovanéa kostičkovanéa nešlo to přečíst.

To Yen:
Vcelku sohlasím .ten CRT tam byl hlavně pro svou cenu. Jinak LCD ok, DVI je jasné.
Zvukovka - u Intela 775 platformy je na boardu nová zvukovka, podle testů docela good, takže přídavná se asi na normální používání ani moc nevyplatí.
paměť 1GB - jsem pro, když zbydou prachy. Určitě se využijí.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/08/2004 :  08:32:30  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Potvrzuji LCD monitor. Klasický - NEVER MORE. Jedu v LCD monitorech téměř tři roky a nedokážu si na stole představit něco jiného.
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/08/2004 :  08:40:04  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Mimochodem, pokud bych si já kupoval nové PC, tak tohle:

http://www.alienware.com/product_detail_pages/Area-51m/area-51m_features.aspx?SysCode=PC-LT-AREA51-M&SubCode=SKU-EXTREME

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/08/2004 :  09:00:22  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Alienware je super. Taky bych si ho koupil, kdybych na něj měl
Osobně bych si ale koupil ALX

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 18/08/2004 :  09:02:32  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
to proto, zes nikdy nemel na stole poradny crt asi :-)
ano uznavam, nikdy jsem nevidel v akci lcd eizo a podobne, ale nektery parametry jsou porad s crt nesrovnatelny ...
inverzni gradient v jeho nejtmavsi casti, rychle zmeny barev svetla -> tmava, rozmazanej scrollujici text, "fixni" rozliseni

tohle vsechno jsem laickym okem pozoroval na lcd takzvane "pro hrace" tim myslim 16ms acery a podobne

ego tycoon
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/08/2004 :  09:06:46  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Alienware je super. Taky bych si ho koupil, kdybych na něj měl
Osobně bych si ale koupil ALX

Já jsem notebook maniak a pevně věřím, že si AW noťas jako protiklad k iBooku jednou koupím
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/08/2004 :  09:37:00  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ToHor

ano uznavam, nikdy jsem nevidel v akci lcd eizo a podobne, ale nektery parametry jsou porad s crt nesrovnatelny ...
inverzni gradient v jeho nejtmavsi casti, rychle zmeny barev svetla -> tmava, rozmazanej scrollujici text, "fixni" rozliseni

tohle vsechno jsem laickym okem pozoroval na lcd takzvane "pro hrace" tim myslim 16ms acery a podobne

No ono zas mezi náma si to LCDčko nebudu pořizovat na výrobu například katalogu aukční síně, kde mě kdysi prudili furt s tím, aby ta zlatá na rámech obrazů vypadala přesně jako v originále a i barvy na malbách byly stejné. Pak stejně budu mít nějakou profi 21" monitor a na něm to dělat.(a stejně jim budu marně vysvětlovat omezení cmyku)
A otázkou je, jak často se při hře díváš na inverzní gradient
Rychlé změny barev a světla - tak s tím mají problém i cívky u CRT pokud vím
Skrolující text je možná argumentem. Ten bude asi vždy horší. Fixní rozlišení není problém, jenom musí mít člověk PC, které to utáhne. Tzn. které utáhne hrát všechno v 1200x1024 například.

Monitory typu 21" Mitsubishi, Kdysi SuperMatch, Mac monitory atp byly dobré, ale to je na hru imho blbost. Z LCD bych si asi vzal toho Samsunga - obecně hodně uznávané LCD displeje.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 18/08/2004 :  09:55:01  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Khostri: Samsunga mas nejaky konkretni typ? Ja osobne do budoucna planuju nejakou LCD 19", tak bych nejake rady uvital.

Tragedy
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 18/08/2004 :  09:57:34  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Můj favorit je tento:

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=SON-208218103
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 18/08/2004 :  10:04:29  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:

predevsim programuju a trochu hraju. to se pochopitelne muze s novym pocitacem obratit :)
dva moniutory mne spis jen tak napadlo, jakoze typicky bych moh neco psat a ve vedlejsim okne mit vokno nejaky makrujici onlinovky :
Rozhodně bych ten dual monitor doporučil. Nevím v čem programuješ, ale třeba skoro všechny prky visual studia se dají rozházet po dvou monitorech. Já používám dva monitory v práci a pokud bych měl doma dost širokej stůl připojím si hned druhé LCD. Vážně je to dost výhoda. Pak se mi opravdu hodně osvědčilo mít v počítači klidně slabší ale dva CPU + hodně ram. Na všelijaké vmware nebo virtual pc na pokusy a ladění je to k nezaplacení.
Vůbec netuším jestli to existuje nebo ještě ne, ale já bych se asi (i přes můj odpor k AMD) zkusil poohlídnout po dual AMD 64. (fakt netuším jestli se to prodává nebo kolik to stojí, takže mě případně prosím neflamujte )
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 18/08/2004 :  10:09:21  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gabriel

Můj favorit je tento:

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=SON-208218103

Ale ten nema ten DVI vstup ne? Coz je jak tu nekdo psal dost nevyhoda.

Tragedy
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 18/08/2004 :  10:21:07  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jako majitel CRT 19" monitoru EIZO a to před časem nově koupenýho ne žádný rádoby repas a zároveň majitel několika LCD monitorů vše značky NEOVO musím napsat, že jediný v čem je to EIZO lepší je věrnost barev v DTP jinak bych nic jinýho než LCD už nikdy nekoupil.

Osobně bych ti Tare doporučil LCD značky NEOVO, mám už 3 kusy od týhle firmy a naprostá spokojenost.

Co se týká dualních 2 monitorů rozhodně doporučuji je to skvělá věc.

Noe

Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 18/08/2004 :  12:12:52  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
2 Tibor: nj vim, takhle sem to prave videl u jednoho cloveka (VS na 2 monitory) a zalibilo se mi to... akoratze na to asi nebudu mit prachy :)

2 Gabriel: favorita mas hezkyho, ale ja bych potreboval neco s cim mi jeste zbyde na pocitac :)

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 18/08/2004 :  12:43:59  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:

kdybych zadnej komp momentalne nemel, vzal bych neco jako tohle
MicroStar K8N Neo2 Platinum-54G - nForce3 250 3 938,- 4 686,-
AMD Athlon 64 3000+ BOX 4 839,- 5 758,-
Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 2 536,- 3 018,-
...
moc jsem nezkoumal, jestli to do sebe vzajemne pasuje :-)...
Tehnle základ mám a jsem s ním spokojen, takže bys zcela určitě neudělal chybu .. (;

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 18/08/2004 :  14:20:22  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

ano, mas pravdu ale...
jde o to na co to budes pouzivat, pokud nebudes delat DTP na ktere je teda potreba EIZO lcd s korekci barev nebo poradne CRT tak ma LCD naopak hromadu vyhod oproti CRT a ty nevyhody co jsi vyjmenoval jsou tak trochu vedlejsi..

vysvetlim

-fixni rozliseni: mam 17"LCD ktere bezi na 1280x1024 provozuji bezne FPS hry v 1024x768, promitam si filmy, pustim si nejake dynamicke demicko atd naprosto v pohode, fakt s tim nemam problem a tech 1024 je prijemnejch jelikoz nemam komp na to aby to utahlo 1280, ano je to vice 'kostickovane' ale ono staci na to koukat z metsu misto 30cm a je to naprosto v pohode, nehlede na to ze tim jak je scena dynamicka tak ti to ani neprijde, skus si treba pustit nejake stare demicko 320x200 zjistis ze i v dnesni dobe na to co se v tom demu deje je to dostatecne rozliseni ;)

-rychle zmeny barev svetla -> tmava: nedelaji zadny problem memu staremu LCD, naopak tohle dela velky problem levnym CRT a neni to uplne ok u CRT stredni tridy - obraz pumpuje

-vernost barev: jednoduse jsem si zvyknul na sve LCD a jsem naprosto spokojen, kdyz jsem byl na nejakem LANu stejnak mel kazdej UPLNE jinak barevne ustrelenej obraz (mam na mysli srovnani vsech lidi mezi sebou se svejma levnejma, strednima ale i velmi kvalitnima monitorama (eizo, sony, ..))

-inverzni gradient v jeho nejtmavsi casti: nemam zadny problem

-rozmazanej scrollujici text: AA nepouzivam protoze me LCD ma tak jemny rastr bodu ze jsem nikdy nemel potrebu ;)

dale tu je hromada vyhod ktere se na prvni pohled zdaji jako blbosti na zaklade kterejch si clovek nevybira, preci kdyz si chci koupit monitor koukam na to jak kvalitni ma obraz ? no u me to uz neplati, LCD ma digitalni obraz, jedine co se resi je odezva kvalita, podsviceni (pozor muze byt problem u levnejch shitu), pripadne podani barev pokud nema korekci
ja resim spis to jestli se me vejde na stul, jakou bude mit spotrebu, jak je tezkej, design, hlucnost...

nemusim uz resit sracky jako jsou ruzne druhy geom. zkresleni, moare a spol., pumpovani, unava VN soucastek, vysvicenej luminofor, vypalenej obraz, zanesena katoda, vytekle VN kondiky, piskani trafa, ohromne rozmery a hmotnost, temer nemobilnost (mluvim o 19"+), 2-3x spotreba oproti LCD, spolehlivost, blablabla..........
uz nepotrebuju hodinu skoumat monitor ruznejma specialnima utilitkama jestli nema nahodou v pravo dole rozjety barvy kdyz se zahreje na 50 stupnu po x hodinach provozu

Tartaros napsal ze na tom bude programovat a na to je LCD nejlepsi volba v dnesni dobe - super kontrast a hlame se na to da DLOUHO koukat

Edited by - Yennefer on 18/08/2004 14:27:39
Go to Top of Page

Julian
New Member

128 Posts

Posted - 18/08/2004 :  17:38:28  Show Profile Send Julian a Private Message  Reply with Quote
Ja osobne jsem zvedavej na nastupce "Samsung SyncMaster 173P". Dal bych totiz asi prednost PVA panelu, i kdyz bude drazsi.

No comment
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 19/08/2004 :  00:41:18  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
blabla corwine ... na parametry typu velikost, spolehlivost a ergonomie sere pes ... v zasade se jedna o naky 3 roky zivota, pak uz bude mit LCD _kazdej_ ... obraz na CRT je momentalne lepsi ;-)
soucasny lcd bude za 3 roky shit maximalni, takze je naivni presdtava, ze mi vydrzi 3 generace pocitacu ;-)
ted je lcd a crt zhruba 1:1 co se vyhod/nevyhod tyce
nejsem hluboce naklonen ani jedny technologii, v zasade se jedna o kupni silu kupujiciho ... ja mam na lcd, tak bych vzal lcd, ale necejtil bych se nijak zvlast nadrazenej

ego tycoon
Go to Top of Page

Seth
Senior Member

Gig

2564 Posts

Posted - 19/08/2004 :  00:58:47  Show Profile  Send Seth an ICQ Message Send Seth a Private Message  Reply with Quote
[OT]
ToHorova Aneta RULEZZZ
[/OT]

Seth
Forgotten

bo=protoze!

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 19/08/2004 :  07:58:48  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Vybrané LCD si musí člověk vyzkoušet, jinak kupuje zajíce v backpacku. Corwinovo povídání je sice hezké, nicméně za sebe mohu říci, že jsem neviděl LCD, které by mi vyhovovalo na hry.
Zkoušel jsem několik značek různých parametrů, dal jsem tomu příležitost - ve srovnání s průměrným crt prostě nemělo lcd u mne navrch.

barvy, jejich podání - horší
zobrazování dynamického obrazu - horší
nativní rozlišení/interpolovaný obraz - nechci
mazání scrolujícího textu - to mi vadí a moc, jsem zvyklý zdrojáky pročítat během scrolování
mobilita? - nezájem, nebydlím v kumbále, stěhuji nábytek jednou za 5 let.

.. a ktomu všemu ta cena .. nezkoušel jsem žádné eiza, sony etc, proč, protože na to, abych měl opravdu pro mne vyhovující kvalitní obraz abych šahal po 3x dražším řešení? Abych si "šetřil" zrak? Zrak mi LCD nezachrání a CRT nezničí, dodržuji-li obecná (pro lcd i crt)základní pravidla.

Jen čekám, až se crt přestanou úplně dělat, až bude lcd technologie v presentaci obrazu srovnatelná s crt - pak nebude o čem diskutovat (:

Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 19/08/2004 :  09:24:53  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Pro mě - pracující inteligenci je prostor na stole k nezaplacení
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 19/08/2004 :  10:47:36  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
S prostorem na stole nemam problém i s použitím "zastaralých" technologií (:

Go to Top of Page

Thor
Junior Guardsman

335 Posts

Posted - 19/08/2004 :  11:01:57  Show Profile  Send Thor an ICQ Message Send Thor a Private Message  Reply with Quote
Je G710ka

Tank_Chief
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 19/08/2004 :  13:31:44  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

blabla corwine ... na parametry typu velikost, spolehlivost a ergonomie sere pes ... v zasade se jedna o naky 3 roky zivota, pak uz bude mit LCD _kazdej_ ... obraz na CRT je momentalne lepsi ;-)
soucasny lcd bude za 3 roky shit maximalni, takze je naivni presdtava, ze mi vydrzi 3 generace pocitacu ;-)
ted je lcd a crt zhruba 1:1 co se vyhod/nevyhod tyce
nejsem hluboce naklonen ani jedny technologii, v zasade se jedna o kupni silu kupujiciho ... ja mam na lcd, tak bych vzal lcd, ale necejtil bych se nijak zvlast nadrazenej

asi jsem to spatne napsal.. co to znamena lepsi obraz ? pro me ma mnohem lepsi obraz lcd pred crt, ale dulezite je co na tom clovek dela - programuju a hraju fps/mmorpg hry + koukam na filmy, nedelam v DTP a kdyz bych delal mozna bych mel jinej nazor ;)

a vazne se necejtim nijak nadrzenej, proc sem tohleto tahas ? zacinas argumentovat jako demostenes.. svejma prispevkama jsem pouze chtel naznacit ze je lepsi LCD + 3ghz cpu nez CRT + 4ghz cpu

to ze sem za ten shit co mam na stole dal 25kkc to nikoho nezajima, kazdeho vec jak vyuzije penize ktere vydela a vubec bych to tu neresil..
dnes to vidim jako vyhozene prachy ale stalo me to za to, za ten klidnej obraz a snizene pocity unavy kdyz sedim dele u kompu..

Edited by - Yennefer on 19/08/2004 13:33:05
Go to Top of Page

beholder
New Member

Merkur

224 Posts

Posted - 19/08/2004 :  14:02:53  Show Profile  Send beholder an ICQ Message Send beholder a Private Message  Reply with Quote
Z monitoru rozhodne LCD, taky dost programuju a je neskutecny rozdil mezi unavou oci z CRT a LCD, nehlede na kvalitu barev :) Osobne mam Samsunga 174T (nekdo se tady ptal na typ)

Beholder [- Monster of Underdark -]
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 19/08/2004 :  14:16:42  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Troufám si říci, že kvalitní 19" CRT monitor, který se ostrostí vyrovná byť aspoň neznačkovému 17" LCD - DVI monitoru přijde cenově dráž.

Noe

Go to Top of Page

Julian
New Member

128 Posts

Posted - 19/08/2004 :  14:46:18  Show Profile Send Julian a Private Message  Reply with Quote
Co se tyce barev, tak u beznych LCD s TN obrazovkou je kvalita barev spatna, aspon na filmy urcite. Zalezi na vyrobci, jak dobre/blbe vam to bude extrapolovat. Do her to ovsem asi staci. V praci mam LCD hp L1925 a taky bych nemenil za CRT, ale na hry a obzvlast filmy bych si ho zatim nebral. Az budou LCD s PVA na 16ms, tak si ho asi taky vemu, ale driv asi ne.

No comment
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 19/08/2004 :  15:06:54  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
mno corwine fajn, ze ses pochlubil cenou svyho LCD , ja to myslel spis tak, ze bych si nepripadal nijak zvlast lip, protoze pro me lcd proste o tolik lepsi neni

holt sis v tom nasel ten vyznam, kterej je ti blizkej ;-b

ego tycoon
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 19/08/2004 :  15:10:52  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Troufám si říci, že kvalitní 19" CRT monitor, který se ostrostí vyrovná byť aspoň neznačkovému 17" LCD - DVI monitoru přijde cenově dráž.
Strávil jsem nad vizuálním srovnáváním delší dobu, bo mi to pořád vrtalo hlavou, jak to, že ti, co lcd mají, jej vynášejí do nebes, zatímco já v nich nemohu ten přínos najít.
Takže netroufl bych si na to ani pomyslet ... buď všechna lcd, co jsem zkoušel, byly sračky (což nemůže být, bo jsem z jistých pochopitelných důvodů zkusil i corwinovo) .. nebo monitory, co mám, jsou převlečený hi-tech do lowendového kabátu (což se mi teda nezdá) .. nebo jsem ufon, co má zmutovaný zrakový orgán (:

Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 19/08/2004 :  22:03:35  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nat

S prostorem na stole nemam problém i s použitím "zastaralých" technologií (:

Mno uklidit před focením umím taky :)
Go to Top of Page

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 19/08/2004 :  22:30:13  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yennefer
to ze sem za ten shit co mam na stole dal 25kkc to nikoho nezajima, kazdeho vec jak vyuzije penize ktere vydela a vubec bych to tu neresil..

tu vetu ze to nikoho nezajima nejak nechapu... snazis se nas presvedcit ze nas to nezajima, nebo nam to oznamujes, a nebo nam to vycitas? v prvnich dvou pripadech by to znamenalo ze ten udaj je nadbytecny, ve tretim pripade... no, asi ze by mel demostenes pravdu :P

ale faktem je ze me to treba zrovna zajima :) protoze ja za to ty penize davat budu...
quote:
Originally posted by Yennefer
dnes to vidim jako vyhozene prachy ale stalo me to za to, za ten klidnej obraz a snizene pocity unavy kdyz sedim dele u kompu..

moment tak byly to vyhozeny prachy nebo to stalo za to? jak muzes vyblejt takovouhle vetu? :)

kazdopadne porad nejak nevim jestli mam radsi jit do lcd nebo crt... jaktoze nekdo pise ze se na lcd pri scrollovani neda cist a nekdo jinej pise ze to de dokonce lip nez na crt? :)

Go to Top of Page

Seth
Senior Member

Gig

2564 Posts

Posted - 20/08/2004 :  01:21:38  Show Profile  Send Seth an ICQ Message Send Seth a Private Message  Reply with Quote
moje zkusenost:
v praci pouzivam dva 20" lcd monitory IBM ThinkVision. Prace je na nich podstatne lepsi a clovek neni tak unavenej jako u CRT. Je to proste jinej druh unavy.

kazdopadne: pri scrolovani jak tu bylo psano je pismo rozmazanejsi a urcite se neda moc dobre cist - musi se pockat az se prescroluje

Tartaros:
pokud si ten monitor budes kupovat na programovani rozhodne doporucuju LCD.
na hrani a jine vysse zminene veci bych asi zustal jeste porad u stareho klasickeho CRT

Seth
Forgotten

bo=protoze!

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 20/08/2004 :  07:09:34  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:
kazdopadne porad nejak nevim jestli mam radsi jit do lcd nebo crt... jaktoze nekdo pise ze se na lcd pri scrollovani neda cist a nekdo jinej pise ze to de dokonce lip nez na crt? :)
Zkus třetí možnost. Vytipuj si monitor, jdi do krámu a nech si ho předvést. Jen tak budeš vědět, do čeho jdeš.
quote:
Originally posted by Gabriel
Mno uklidit před focením umím taky :)
To je chválihodné (: ... uklízet jsem nemusel, protože fyzický nepořádek dělat neumím, o to víc umím dělat ten binární.

Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 20/08/2004 :  08:38:06  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Tak to já jo - jsem typický příklad toho, že je jedno jak velkou plochu mám k dispozici, zanesu ji všemi potřebnými věcmi v konstantním čase.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 20/08/2004 :  09:09:20  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Řeknu ti to asi takhle ... pokud by jsi kupoval pouze monitor k starý šunce asi by LCD nebyl dobrou volbou kvůli hrám jelikož vyžaduje 1280x1024 rozlišení a to by nějaká stará šunka na spoustě novějších her nezvládla takže bys musel jít s rozlišením dolu a poak se na to nedá moc koukat.

Jelikož zároveň kupuješ i novej komp a to docela slušnej komp kterej hry už v pohodě utáhne, jdi do LCD. LCD je 100% bezproblémovej a podle mě dokonce i lepší i na hry pokud máš dostatečnej komp. a ten ty budeš mít.

kontrolní otázka - 2all: sorry nechci nikoho urazit ale doopravdy někteří z Vás neprosazují crt jako jasnou volbu kvůli tomu, že na LCD buď prostě nemají kompy nebo prostředky, nebo prostě nemají přímé srovnání těchto typů monitorů?

Noe

Go to Top of Page

beholder
New Member

Merkur

224 Posts

Posted - 20/08/2004 :  09:28:24  Show Profile  Send beholder an ICQ Message Send beholder a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tohle zalezi na konkretnim typu, podle toho jakou dobu potrebujou bodu k pohasnuti, ale jsou uz monitory, ktery maj tu dobu tak nizkou, ze se pohyb nerozmazava. U 16ms a 12ms je to uz naprosto v pohode.

Beholder [- Monster of Underdark -]
Go to Top of Page

Awer
Starting Member

92 Posts

Posted - 20/08/2004 :  10:26:38  Show Profile Send Awer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
kontrolní otázka - 2all: sorry nechci nikoho urazit ale doopravdy někteří z Vás neprosazují crt jako jasnou volbu kvůli tomu, že na LCD buď prostě nemají kompy nebo prostředky, nebo prostě nemají přímé srovnání těchto typů monitorů?

njn jsou to socky

Ja osobne se ted rozmyslim nad koupi tohodle 3D LCD monitoru : http://store.sharpsystems.com/product.asp?sku=2555920

SWG - retired
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 20/08/2004 :  13:20:16  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote

MB:	MicroStar K8N NEO-FSR - nForce3 250       	3 672 Kc
CPU:	AMD Athlon 64 3000+ BOX	              5 697
RAM:	2xCorsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5	5958
VGA:	Sapphire Atlantis ATI Radeon 9800 Pro 128MB	6 927
Zdroj:	Fortron FSP350-60PN(PF) 350W    -	1492
Case:	Custom dle designu cca	1200
Mys+Kla:	Custom dle designu cca	1000
DVD/RW:	Lite-ON SOHW-832S OEM - DVD-R/+R, DualLayer	2368
Repro:	Creative Labs Inspire T5900 5.1	2399
LCD1:	Acer AL1711b - LCD 17"	11 773
LCD2:	Hyundai ImageQuest L50s stříbrný - LCD 15"	9 311

Cena Celkem 1xLCD:	42 486
	Cena Celkem 2xLCD:	51 797

EDIT:

Add: MB sice bych radsi doporucil socket 939 nez obsazeny Soc 754 ale cena procesoru do 939 je zatim moc vysoko...
Add: CPU Jednozna bych volil AMD 64 nez Intel... 64bit Procesor vs Intel(32bit) neni co resit s ohledem do budoucna.
Add: VGA zvolil bych dnesni spicku mainstreamu R9800Pro/XT, pac super vykon a solidni cena.
Add: Zdroj radsi kvalitu --> Fortron
Add: Mechanika posledni dobou nejde mechanikam od Lite-onu temer nic vytknout.

so...

Edited by - Khandar on 20/08/2004 13:44:09
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 20/08/2004 :  14:30:22  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
a nekoupí si člověk za cenu LCD dva dobrý 19 palcový monitory ?

to bych řek, že je dost důležitý, protože pokuď člověk neprogramuje zrovna v notepadu tak jsou dva monitory skoro nutnost
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,23 seconds. on eygor Snitz Forums 2000