Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Dark Age of Camelot
 DAoC - General
 Packet loss a LDcka
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 25/06/2004 :  12:02:28  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Takze prvu otazku, co sa stane ked dostanem LDcko ? Myslim, co sa stane aby som dostal LDcko. Ked stratim jeden paket dostanem LD alebo ich musim stratit 2 naraz ?? Alebo ako to funguje.

Pretoze, asi mesiac mam mikrovlnku, mno a posledne 2-3 tyzdne mi to hadze stale LDcka a 10 sekundove lagy. Netusim v com moze byt problem. Vacsinu totalnych lagov dostanem ked vbehnem do oblasti kde je vela ludi. Toto je aj jeden z dovodov preco mam za tieto tyzdne nahrate dokopy asi 5 hodin

Hodim priklad, portnem do stygie ktoru campuje asi FG enemy, bezim prec a asi po 10 sekundach mi to pise ze som mrtvy, proste lagy ako svina. Vacsina takychto lagov konci LDckom.

Teraz som to skusali s providerom, tak som pingoval daoc , dajme tomu 300 pokusov z toho 11 stratenych paketov. Pingy su dobre, ale stracam pakety.
Lenze problem je, ze mi to vyhadzuje aj pakety na peeringove centrum SK netu (www.six.sk) takze to neni tym ze je to za oceanom ten server.

Ja do tejto problematiky az tak nevidim, tak mi skuste napisat nejaky rozum, mozno z toho nieco pouzijem a pomoze mi to.

A neexistuje nejaky routingovy program, ktory mi ukaze ze ked dostanem tie totalne lagy co sa vlastne deje, na ktorom mieste mi to brzdi tie pakety ???

Edited by - Pepo on 25/06/2004 12:06:18

Araya
Moderator

4085 Posts

Posted - 25/06/2004 :  12:21:58  Show Profile  Send Araya an ICQ Message Send Araya a Private Message  Reply with Quote
na LD musis mit asi tak 3 ztraceny pakety za sebou aspon u me to tak je, kdyz je jeden nebo dva jeste to rozchodim
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 25/06/2004 :  13:47:56  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Tak mi tam teda provider pustil nieco, neviem aky system alebo co urobil ale mam tak o 1/2 menej packetlost ked dam pingovat, ale myslim ze to, co mi ukazuje ked dam pingovat a skutocne hranie sa od seba dost odlisuje, pretoze ak sa objavi nejaky zerg a bude tiect vela dat tak tych paketov odide viacej myslim.
Go to Top of Page

smajlik02
New Member

329 Posts

Posted - 25/06/2004 :  15:52:43  Show Profile Send smajlik02 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pepo

Tak mi tam teda provider pustil nieco, neviem aky system alebo co urobil ale mam tak o 1/2 menej packetlost ked dam pingovat, ale myslim ze to, co mi ukazuje ked dam pingovat a skutocne hranie sa od seba dost odlisuje, pretoze ak sa objavi nejaky zerg a bude tiect vela dat tak tych paketov odide viacej myslim.

Muzes este zkusit http://download.visualware.com/pub/vr/vr.exe
visual route, sice ti to nepomuze, ale uvidis kde je problem

Rift: Barbucha cleric
WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired
DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired
Go to Top of Page

bubu
New Member

126 Posts

Posted - 25/06/2004 :  19:01:17  Show Profile  Send bubu an ICQ Message Send bubu a Private Message  Reply with Quote
Me se jednou stalo ze spadl server a nevykoplo me to (mel sem lag asi 20 sekund) a kdyz sem si dal /who tak na serveru bylo asi 10 lidi vcetne me UPC ma kvalitni spojeni

Edited by - bubu on 25/06/2004 19:01:46
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 25/06/2004 :  21:30:25  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Kaby mythic tak casto vypinal servre ako ja mam lagy tak by to nikdo nehral

Tak teda tie ,,upravy,, nepomohli ani prd, stojim v camelotu, pohoda, portnu do NF, pohoda, narazime na grupu torcanov, 15 sec lagy, to uz nieje pohoda.

Prej su nejakep rogramy na optimalizaciu posielania paketov, a prej sa da nieco nastavit v registroch. Myslite ze to moze pomoct ??
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 27/06/2004 :  23:40:43  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imo to co je ve hre, nijak ping neovlivnuje(zerg)... DAoC ma DL/UP cca 500-1000 b/s prave podle toho "kolik se toho deje kolem". A 0,5-1k ti nemuze udelat lag.

Pokud jedes pres mikrovlnku, tak si zaprve zmer signal na vysilac, napriklad Netstumblerem. Dobre hodnoty jsou tak nad 17,18 SNR.

Pak, pokud ti to provider vyzradi a pokud je to architekturou site mozne, zjisti IP adresu toho APcka co jsi na nej pripojeny a pak ty dalsi po trase az k brane a postupne je opingovavej a zjistis kde se pakety zacnou ztracet.

Obecne pokud pingas v pohode na branu (je potreba zkusit alespon 1k pingy (ping "IP_brany" -t -l 1024)) tak je na strane tveho providera vse ok a chyba je nekde na trase.

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 27/06/2004 :  23:58:50  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Jsem laik, co nema duveru v 'mikrovlny'.

Moje internet kariera se datuje od roku 1996 nebo tak nejak. Predtim a potom a v mezidobi (1995 (?),97) vsechny mozny BBS.

Od roku 2001 jsem nemel zadne vyrazne problemy pres prazsky Telecomacky quick.

Od 2003 (kdyz ho v me lokalite zavedli) jsem nemel pres prazske UPC zadne problemy (xx hodin maintanance v mezich urciteho SLA).

Tim vsim chci rici, ze bych byl radsi bez internetu nez se na full uvazek pripojovat pres mikrovlnu (gprs atd. je fajn a mozna i nutnost jako zalozni cesta v krizi).

Zahod mikrovlnu a vyber si jine pripojeni. Mikrovlna je fajn na posilani emailu tatovi a mame, ale na mmorpg rozhodne neni.

Edited by - VT on 28/06/2004 00:21:03
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 28/06/2004 :  02:04:04  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
nesmysl, to ze mikrovlna NEKDE od NEJAKE firmy neni spolehliva neznamena ze ta technologie je spatna nebo nepouzitelna. Kvuli par vybouchlejm raketoplanum taky neprestanem litat do kosmu.

Taky uz sem par typu pripojeni mel (Dial-UP, ISDN, Cable modem(Mistral), GPRS 4+2 (Eurotel) a Mikrovlnku) a docela intenzivne sem na vsech hraval (snad krom toho ISDN ktery bylo kratce) ted mam uz skoro pul roku mikrovlnu a problemy s tim nejsou (za tech nekolik mesicu byl dohromady downtime snad 2-3 hodiny celkem)

Nevidim racionalni duvod proc by nemela byt mikrovlna dobra na hrani MMORPG ... kdybys rekl FPS tak na tom mozna neco bude (tam rpecijenom zalezi dost na pingu a 40-70 na CZ servery co mam sice neni nejhorsi ale i tak ...), ale vetsina slusnych MMORPG nema ani s vetsim pingem problemy (AO sem hraval pul roku na GPRS, perma ping 500+)

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.

Edited by - Stilgar on 28/06/2004 02:05:07
Go to Top of Page

Araya
Moderator

4085 Posts

Posted - 28/06/2004 :  07:26:22  Show Profile  Send Araya an ICQ Message Send Araya a Private Message  Reply with Quote
Mno ja jedu na mikrovlne uz 3 roky a bez vyraznych problemu
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 28/06/2004 :  08:09:29  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
No já jsem měl mikrovlnu rok a půl (teď mám kabel) a téměř nikdy jsem s ní neměl problémy při hraní online her.
Go to Top of Page

Infinit
Starting Member

46 Posts

Posted - 28/06/2004 :  08:33:30  Show Profile Send Infinit a Private Message  Reply with Quote
Pepo standardni ping posila pakety o velikosti 32 bytu. Zkus posilat vetsi pakety, tam muze byt loss treba daleko vetsi, a daoc posila urcite vetsi pakety (ping -l 1000 -f www.pepo.cz). Routingovych programu existuje plno, ja pouzivam k plne spokojenosti stary PingPlotter.

"Hlavní je být nejlepší :)"
Go to Top of Page

katzz
New Member

160 Posts

Posted - 28/06/2004 :  15:33:11  Show Profile  Visit katzz's Homepage  Send katzz an ICQ Message Send katzz a Private Message  Reply with Quote
Co se týče mikrovlnky, tak tu mám doma taky a nemůžu ji si ji vynachválit, pingy skoro pořád 40-200 (vyjímečně to chvilku jede kolem 500), a LD mám všehovšudy 10 do měsíce maximálně, ale občas nemám ani jedne LD za celej měsíc.

Pingy na camelot můžeš mít klidně i 5000ms (5 sekund) a bude ti to pořád fungovat, já takhle jednou stahoval něco přes DC++ a přitom expil, no ta odezva nebyla nic moc :-), ale žlutý mobové se stím zabíjet dali, jenže většinou když máš lagy, tak u toho máš i packet lost, nevím přesně jakej timeout (což je doba než tě to diskonektne ze serveru) tam maj nastavenej, ale jen jeden ztracenej packet ti neudělá LD.

Až budes hrát tak si udělej baťák kterej bude ve formátu : ping xxx.xxx.xxx.xxx -t a nech to běžet na pozadí a přitom hraj camelota a až dostaneš LD tak se na to podívej, a uvidíš kolik si měl pcaket lost a neboj se pingy ti nebudou dělat větší lagy.
Zajímavý je, že podobný problém má občas můj kamarád co má grafickou kartu ati radeon 9200, když si zapne všechny efekty (/effetcs all) tak obačs když se portujeme v TOA a přiběhne FG enemy tak on najednou dostane asi 10sekundový lagy a dost často i LD, když dá nastavení /effects group, tak mu to nedělá.
Další kámoš měl podobný problém, ale spíš jen to že se mu kamelot hrozně sekal, lagy ty má pořád :-), když pak si tam dal GF4MX tak mu to fungovalo mnohem líp než na ati9200

Katzzz - Cleric, PvP server - Camlann, GM of Nexus
Katzzie - Druid, RvR server - Excalibur, GM of I NEXUS I
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 28/06/2004 :  20:48:34  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
Imo je bezdratove pripojeni uplne stejne jako kterekoliv jine. Jede na 11Mb/s, coz je na hrani predimenzovane.

Z vlastne zkusenosti vim, ze pres bezdrat hraje xx hracu ve Zline a nemaji nejmensi problem s pingama/PL. A pokud ano, neni to samotnym bezdratem, ale u providera, na ceste, atd...

Ono si totiz Veldo musis uvedomit 2 veci.

Za prve : bezdratove vedeni je jen nepatrna cast toho, co nasleduje za nim a to uz je klasicke "dratove". Pokud tvrdis, ze bezdrat je k nicemu (posilani emailu tatovi a mamce), tak jsi imo uplne mimo misu.

Za druhe se zcela mylne domnivas, ze pokud bezdratove spojeni ma vypadky, je to nutne samotnym bezdratem, ale ono je to, dovolim si rict, v 98% pripadu az na trase dratove.

Edited by - Deimnia on 28/06/2004 20:50:10
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 28/06/2004 :  22:02:05  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Za tretie : nie kazdy byva v hlavnom meste kde je UPC a urcite ti mozem povedat ze keby bolo u nas aDSL tak si ho hned dam, pretoze to mikro ide pekne na faka, nehovorim len o lagoch, ale aj o stahovani a tak ...

2 deim : ja mam vlastne ten net robeny tak, ze sa pripajam ako keby cez siet, takze vlastne ta IPcka ktora je nastavena ako brana by teoreticky mala byt to APcko kam sa pripajam ???
Ako ja som to meral, a pingy 8-11 bez strat, i ked s 32 bajtovym paketom.
Tak prave pingam tu IPcku ktoru si myslim ze je to APcko na ktore sa pripajam a vyzera to ze chyba je tam, dal som tam 1024 bajtovy paket a stracam to, a to nechcem pomysliet kolko paketov stracam ked pingam camelot ktory je vzdialeny 8000 kilometrov alebo kolko to je . Do <>. I ked pravda ze som stastny ze to aspon ide, predsa len robit mikro na 13 km nieje az take enonuno.

2 VT - tiez poznam vela ludi sm ikrovlnkami ktory nemaju ziadne problemy.

A ja viem ze velkost pingov to neovplivnuje, predsa som len hral na GPRS kde mas 1000 priemerny ping, alebo som hral na ISDN kde som popritom stahoval, ale ked stracas pakety tak je to uz horsie.

Edited by - Pepo on 28/06/2004 22:06:17
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 28/06/2004 :  23:20:40  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:

2 deim : ja mam vlastne ten net robeny tak, ze sa pripajam ako keby cez siet, takze vlastne ta IPcka ktora je nastavena ako brana by teoreticky mala byt to APcko kam sa pripajam ???
Ako ja som to meral, a pingy 8-11 bez strat, i ked s 32 bajtovym paketom.
Tak prave pingam tu IPcku ktoru si myslim ze je to APcko na ktore sa pripajam a vyzera to ze chyba je tam, dal som tam 1024 bajtovy paket a stracam to, a to nechcem pomysliet kolko paketov stracam ked pingam camelot ktory je vzdialeny 8000 kilometrov alebo kolko to je . Do <>. I ked pravda ze som stastny ze to aspon ide, predsa len robit mikro na 13 km nieje az take enonuno.

No kazdy z tech APcek ma svoji IP adresu a na kazdy z nich si muzes pingnout. Cesta po techto APckach vede az k providerovi a tam konci veskere vlny a vse je dale po kabelovem vedeni.

A brana neni to APcko na ktery jsi pripojeny, to pouze preposila tvoje pakety smerem na zarizeni, ktere mas nastavene jako branu.

Nevim jak to ten vas provider ma resene, takze tezko muzu konkretne poradit.

Meril jsi ten signal, jak jsem ti psal ? To je zaklad. Pokud mas spatny signal, nebo tam mate velke ruseni, pakety se ti budou ztracet. Podle NetStumbleru si muzes taky antenu otocit do idealni pozice. Predpokladam, ze mas na strese/okne/balkonu "sito", ktere ma velice uzky paprsek a tak jakakoliv odchylka smeru, muze mit fatalni vliv.

Vidis primo na ten jejich vysilac ? Nejsou v ceste stromy? V pocitaci mas bezdratovou kartu do ktere vede antenni kabel nebo antena vede do "krabicky" a z ni sitovy kabel do pocitace (sitove karty) ?

//pokud to mas pres "krabicku", tak se ten signal ani nepokousej zmerit. Pokud mas bezdratovou sitovou kartu do ktere leze primo kabel z anteny tak mer http://www.netstumbler.com/download.php?op=getit&lid=24

Edited by - Deimnia on 28/06/2004 23:32:44
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 29/06/2004 :  01:08:45  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Mam to cez ,,krabicku,,

A jak mam kua vediet ci vidim priamo ich vysielac ked je vzdialeny 13 km ??? Legolas zatial niesom
Go to Top of Page

Rikin
Starting Member

72 Posts

Posted - 29/06/2004 :  15:00:25  Show Profile Send Rikin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

Zahod mikrovlnu a vyber si jine pripojeni. Mikrovlna je fajn na posilani emailu tatovi a mame, ale na mmorpg rozhodne neni.

LOL tak takhle jsem se uz dlouho nezasmal. Ja mam garantovanou neomezenou 64kbit mikro, ztraty 0% (tim 0% myslim 0,000000% ne 0,1%), ping stabilni v rozmezi 133-135 ms. Takhle mi to jede uz posledni 3 mesice, zadne vypadky, nic... Lepsi pripojeni si dovedu predstavit tak mozna nejake hodne stabilni kvalitni pripojeni primo v USA, protoze pres Atlantik si to vzdycky nejakych tech par desitek ms vezme. Ted se to jeste ke vsemu providerovi nejak pokazilo a stabilne stahuju 150 Kb/s poslednich par dni (kilobajtu, ne kilobitu). Nestezuju si a co se tyce daocu tak bych jine pripojeni nechtel.

Edited by - Rikin on 29/06/2004 15:28:05
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 29/06/2004 :  16:19:42  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rikin
stahuju 150 Kb/s poslednich par dni (kilobajtu, ne kilobitu).

Kilo = k. Bit = b. Byte = B. Takze pokud jsi chtel rict 150 kilobytu, tak 150kB/s.

quote:
ping stabilni v rozmezi 133-135 ms.

Nicnerikajici informace, pokud nenapises cil pingu...

Pokud je to na branu providera, tak to je spatne, pokud treba na DAoC branu, tak je to fajn...

Edited by - Deimnia on 29/06/2004 16:23:33
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 29/06/2004 :  16:31:06  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mam to cez ,,krabicku,,

A jak mam kua vediet ci vidim priamo ich vysielac ked je vzdialeny 13 km ??? Legolas zatial niesom

13km je docela dost, obavam se. Musis to vyresit s providerem...

Spust cmd.

Pak pingni 100x na svoji branu(tu IP co mas od providera(je v nastaveni TCP/IP v pripojeni site)) 1k ping a vysledek posli providerovi.

Pokud bude ztratovost vic jak 5% tak bych jim to omlatil o hlavu.

Pr. ping "ip brany" -l 1024 -n 100

A muzes zkusit klidne i treba ping na seznam.cz... takze ping www.seznam.cz -l 1024 -n 100

Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 29/06/2004 :  16:34:47  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
WiFi:Na seznam 100 odeslanych 97 prijatych 3 ztracene (ztrata 3%).
Adsl:Na seznam 100 odeslanych 94 prijatych 6 ztracene (ztrata 6%).

WiFi:Minimum ping 72, maximum 346, prumer 116 (ms)
Adsl:Minimum ping 66, maximum 224, prumer 84 (ms)

Edited by - Deimnia on 29/06/2004 16:40:03
Go to Top of Page

Rikin
Starting Member

72 Posts

Posted - 29/06/2004 :  16:55:47  Show Profile Send Rikin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kilo = k. Bit = b. Byte = B. Takze pokud jsi chtel rict 150 kilobytu, tak 150kB/s.

V zavorce jsem to napsal slovne na konci vety, takze i kdyz jsem to mel spatne, tak nemohlo dojit k nedorozumeni.

quote:

ping stabilni v rozmezi 133-135 ms.

Myslel jsem na daoc, jakozto i cely muj post je myslen na US daoc servery.

Edited by - Rikin on 29/06/2004 17:09:14
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 29/06/2004 :  18:06:05  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deimnia

To jsou vysledky ping www.seznam.cz -l 1024 -n 100?

Nejsou ta cisla vysoka?
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 29/06/2004 :  23:25:27  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nejsou ta cisla vysoka?

ano ping www.seznam.cz -l 1024 -n 100

Jestli jsou vysoka to nevim, to musis posoudit ty.

Mam tu moznost si ty brany dle libosti prehazovat a podle hrani neni rozdil mezi kabelem a wifi. Imo ten nepatrny rozdil poznas akorat tak ve FPS, kde i tech 10-20ms navic je poznat, jinak ne.

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 30/06/2004 :  09:05:03  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nejsou ta cisla vysoka?

Jestli jsou vysoka to nevim, to musis posoudit ty.

Mam tu moznost si ty brany dle libosti prehazovat a podle hrani neni rozdil mezi kabelem a wifi. Imo ten nepatrny rozdil poznas akorat tak ve FPS, kde i tech 10-20ms navic je poznat, jinak ne.

Jsou vysoka :)

Ja mel prumer 15ms, maximum 32ms, minimum 9ms. Prazsky (P6, Ruzyne) UPC (Chello plus).

Proste mikrovlna sux .

Edited by - VT on 30/06/2004 09:05:32
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 30/06/2004 :  10:34:14  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
Jeste je taky otazka kde ten server seznamu je, ze ano.

Ping po bezdratu leti v prumer 3ms... pak uz jsi, napr., u Avonetu a dal skacou pakety uz po vedeni kabelovem.

Predstav si, ze mas doma/v praci na (P6, Ruzyne) UPC (Chello plus). Mas ping prumer 15ms, maximum 32ms, minimum 9ms. To ti asi neda moc prace, ze ?

No a ty se rozhodnes to pripojeni sdilet s tvym dobrym kamaradem.
Tak si do hubu(switche) pripojis APcko, na strechu si das antenu, on si na P7 da do pocitace WiFi kartu, na strechu taky antenu a pripoji se na tvoje APcko na P6.

A bude tak vlastne pripojeny pres mikrovlny. A ping ? Ping na www.seznam.cz bude opozdeny o cele nekonecne 2-3ms na trase P7-P6 Ruzyne.

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 30/06/2004 :  10:46:33  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Nejsou ta cisla vysoka?

by me zajimalo vy odbornici proc zrovna seznam, a proc zrovna -l 1024 (proc tech 24), mozna si neuvedomujete nektere zakladni technicke problemy ;)

posilat icmp na nejaky live server jako je napr seznam nemusi bejt vubec obektivni protoze takovy server byva pod zatezi pouziva se firewallu s 'limitama', tj pokud nekdo posila prilis mnoho napr icmp je zbytek zahozen, neco jako 'umela ztratovost'

dale proc tech 24 ? protoze to je hezke cislo ? rika vam neco pojem defragmentace paketu a mtu ?

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin

Edited by - Yennefer on 30/06/2004 10:47:21
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 30/06/2004 :  10:55:26  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yennefer
by me zajimalo vy odbornici proc zrovna seznam, a proc zrovna -l 1024 (proc tech 24), mozna si neuvedomujete nektere zakladni technicke problemy ;)

posilat icmp na nejaky live server jako je napr seznam nemusi bejt vubec obektivni protoze takovy server byva pod zatezi pouziva se firewallu s 'limitama', tj pokud nekdo posila prilis mnoho napr icmp je zbytek zahozen, neco jako 'umela ztratovost'

dale proc tech 24 ? protoze to je hezke cislo ? rika vam neco pojem defragmentace paketu a mtu ?

Vam? Vam odbornikum? Distancuji se od autorstvi zmineneho pingu.

Muj nick neni Deimnia.

Edited by - VT on 30/06/2004 11:00:18
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 30/06/2004 :  11:06:26  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vam? Vam odbornikum? Distancuji se od autorstvi zmineneho pingu.
Muj nick neni Deimnia.

deimnia je 'odbornik' z vesnice ;) a ty jsi z ruzyne a pracujes ve firme ktera ma postavenou pater na bezdratech pricemz to kritizujes jako technologii - alternativu k dratum ;)

k tematu, daoc pouziva pro komunikaci s klientem UDP stream, samozrejme je potreba syncovat ale za nasledek to ma to ze drobnej loss nebo vetsi ping neni to co ti udela LD, musis mit vypadek delsi a nebo smulu ze loss rozhodi synchronizaci klienta/server coz ma pak za nasledek zajimave efekty ;) napr ze vidis co se deje, ctes chat ale nemuzes do nej zapsat a po treba minute se obevis kdesi v prdeli ;)

Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 30/06/2004 :  12:19:10  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yennefer

quote:

quote:
Nejsou ta cisla vysoka?

1024 proto, protoze 2 na 10tou.

Go to Top of Page

Rikin
Starting Member

72 Posts

Posted - 30/06/2004 :  13:49:13  Show Profile Send Rikin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mtu je maximalni mozna velikost pingu, kdy se jeste nefragmentuje, takze kdyz das vetsi nez tuto hodnotu, tak bude ztratovost nevypovidajici, protoze k ni mohlo dojit diky fragmentaci, -s 1472 je MTU ping, coz by melo mit nejvetsi vypovidajici hodnotu. Nebo se pletu?

Edited by - Rikin on 30/06/2004 13:57:05
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 30/06/2004 :  14:40:32  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
1024 proto, protoze 2 na 10tou.

lol ano to je presne ono proto na to poukazuju 'protoze to cislo hezky vypada' ze ? chapu ze pro tebe je binarni soustava fascinujici a ztotozujes ji se vsim co souvisi s pocitacema ale ... mtu na ethernetu je 1500 a na vetsine iee802.11b wifi 500, takze 1024 - tech 24 nema vyznam

Edited by - Yennefer on 30/06/2004 14:53:13
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 30/06/2004 :  14:52:29  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mtu je maximalni mozna velikost pingu, kdy se jeste nefragmentuje, takze kdyz das vetsi nez tuto hodnotu, tak bude ztratovost nevypovidajici, protoze k ni mohlo dojit diky fragmentaci, -s 1472 je MTU ping, coz by melo mit nejvetsi vypovidajici hodnotu. Nebo se pletu?

mtu je maximal transfer unit, maximalni velikost paketu kterou dane medium prenese, viz predeslej post, ping nema zadne MTU, ping je JMENO utility (programu) kterou mikrosoft prevzal z unixu

zduvodnovat ztratovost fragmentaci je zavadejici protoze ta by mela fungovat spolehlive, jde to o to ze vysledne mereni je zkresleno tim ze kdyz vypadne jeden z paketu tak cely balik je vyhodnocen jako ztrata, meri se tim tedy jak kvalita dane linky tak kvalita sitovych zarizeni a operacnich systemu jak jsou schopny fragmentovat/defragmentovat

'mtu ping' je nesmyslny termin, spravne by se melo rict: zaslani icmp echa s pripojenyma random datama (nemajici vyznam) z duvodu zvetseni paketu a otestovani odezvy/ztratovosti blizici se realnemu provozu to vse POMOCI utility nazvane 'ping' ;)
takze ano ma smysl pri testovani pouzivat icmp paket o velikosti MTU, pokud budu testovat 1500 paketem znamena to ze testuju kvalitu ethernetu z meho kompu do zarizeni ktere zprostredkovava pripojeni v pripade wifi spoje testuji kvalitu tohohle spoje + kvalitu u nej vevnitr naimplementovanejch algoritmu fragmentace/defragmentace paketu ;)

jak spravne naznacujes je potreba si davat pozor na to jak dany operacni system zachazi s parametrem -s (-l ve windows), protoze nekdy to oznacuje velikost celeho paketu a nekdy velikost pouze pripojenych random dat, vysledna velikost je pak + hlavicka paketu

Edited by - Yennefer on 30/06/2004 15:03:51
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 30/06/2004 :  21:04:39  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
EDIT: Promazan zbytecny text

Corwe jen nesmele pokracuj ve svych odbornych prednaskach, jen nevim jak to Pepovi pomuze.

Edited by - Deimnia on 30/06/2004 21:19:43
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 30/06/2004 :  21:22:41  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Ty vole, corwe, mal by si sa naucit pisat po cesky/slovensky
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 03/07/2004 :  07:39:26  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
ak uz fuck netusim, uz to aj relativne dobre slape, lagy su, ale nie su to 15 sekundove, lenze najhorsie je ze ked necham na pozadi pingovat daoc a chytim tie lagy, tak nemam ziadne straty paketov ani sa mi nezvysia pingy, takze fuckt netusim kde uz moze byt problem.
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 03/07/2004 :  20:50:31  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:

ak uz fuck netusim, uz to aj relativne dobre slape, lagy su, ale nie su to 15 sekundove, lenze najhorsie je ze ked necham na pozadi pingovat daoc a chytim tie lagy, tak nemam ziadne straty paketov ani sa mi nezvysia pingy, takze fuckt netusim kde uz moze byt problem.

4/5 z odborniku z vesnice radi prestat pouzivat internet.

Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 03/07/2004 :  21:57:43  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
nasrat.cz
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 03/07/2004 :  23:19:42  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
quote:

nasrat.cz

V tvém případě snad radši .sk, ne?

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 04/07/2004 :  01:08:18  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
proste aby to VT pochopil, neni zas tak daleko doba kdy Mistral v praze (ne)fungoval tak, ze by se podle tve logiky snadno dalo rict "ze cable modem je tak na posilani emailu mamince ..." ... takze asi ne co ?
Pro potreby hrani MMORPG jako je AO,SWG,DAoC je mikrovlna (tim myslim funkcni) zcela dostacujici. jestli ne tak mi rekni proc, ping na pater mam rekneme o 100 vetsi nez ty, dal to bezi stejnou cestou .. 100 ms nehraje v tehle hrach prazadnou roli (neco jinyho je to v FPS, ale o tech se nebavime)
Jendoduses rekl o mikrovlne blbost, tak uz radeji mlc a soupej nohama.¨Hlaskama jako "mikrovlna sux" tomu moc nepomuzes

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 04/07/2004 :  17:04:45  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stilgar

proste aby to VT pochopil, neni zas tak daleko doba kdy Mistral v praze (ne)fungoval tak, ze by se podle tve logiky snadno dalo rict "ze cable modem je tak na posilani emailu mamince ..." ... takze asi ne co ?
Pro potreby hrani MMORPG jako je AO,SWG,DAoC je mikrovlna (tim myslim funkcni) zcela dostacujici. jestli ne tak mi rekni proc, ping na pater mam rekneme o 100 vetsi nez ty, dal to bezi stejnou cestou .. 100 ms nehraje v tehle hrach prazadnou roli (neco jinyho je to v FPS, ale o tech se nebavime)
Jendoduses rekl o mikrovlne blbost, tak uz radeji mlc a soupej nohama.¨Hlaskama jako "mikrovlna sux" tomu moc nepomuzes

Ownage.cz

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 09/07/2004 :  14:06:23  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stilgar

Mikrovlna je samozrejme nepouzitelna pro pvp v podobnych hrach. 100ms hraje vyznamnou roli, bo ve vetsine hrach mas "insta" ability, ktere mohou hrat rozhodujici roli.

Nejlepsi je dial up, mikrovlna je sux pro toho kdo chce maximalni kvalitu.

Edited by - VT on 09/07/2004 14:29:37
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 10/07/2004 :  11:19:59  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Jedna vec je kvalita a druha vec je cena, neviem si predstavit ze by som na dial upe bol pripojeny kedy sa mi zachce, to by som sa nedoplatil.
Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 11/07/2004 :  00:45:50  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mikrovlna je samozrejme nepouzitelna pro pvp v podobnych hrach. 100ms hraje vyznamnou roli, bo ve vetsine hrach mas "insta" ability, ktere mohou hrat rozhodujici roli.

Nejlepsi je dial up, mikrovlna je sux pro toho kdo chce maximalni kvalitu.

Ahoj, uz dlouho si tu procitam co tu pises. Chtel bych k tomu taky neco malo rict. To, ze nevis o cem mluvis doslo asi vsem krom tebe, ale to je ok, kazdy si prece mas stat za svym nazorem, ne?

Kdyz jsem nad tim tak premyslel, tak je mi jasne, proc prohravame nektere boje, ja, rikin, vemeno, maiar (chary z daocu) jsme vsichni na mikrovlnem pripojeni a kdyz jsme takhle 4 lidi z wifi v grupe, tak je jasne, ze to zakonite podle tve teorie musime prohrat.

Ty LDcka co mam Pepo jsou zpusobene ale necim trosku jinym. Mam dojem, ze to jsem nekdo psal, ale nejsem si tim az tak jisty. LDcko muzes dostat uplne vsude, muze to byt vec hardware u wifi, muze ti vypadnout brana, nekdo ti zrusi signal, ale take to muze byt vec nektereho z hopu, kterymi prochazi tve pakety na internetu. Prikazem traceroute (pouzivam hlavne pod unixem, ale je i pod okny) zjistis jakymi uzly prochazis a jak jsi na tom a podle toho vidis kde je problem...

Jen tak mezi reci bych chtel rict ze u wifi je potreba dodrzet nektere zakonitosti. Prvni a ta hlavni je prima viditelnost na bod - AP - na ktery se pripojujes. Existuji sice mrtve uhly, ktere kdyz dobre spocitas, tak je muzes vyuzit, ale neni to ono. Druhou veci je spravny odstup jednotlivych kanalu, aby site ktere mas v okoli nebyly na stejnych kanalech nebo jen o kanal vys. Take i samotny kanal ma vliv na to, jak se ti dropuji pakety a na kvalite jejich prenosu. Mas li kanal 1, jsi na tom lepe nez lide na kanalu 12 ci 13. Dalsi vec je vykon, tedy spise rychlost site, ktery si nastavis. Pokud das 11Mbitu a jsi dal od AP a nemas dost antenu co ma dostatecny pocet dB, tak musis snizi rychlost treba na 1Mbit a zvysis tim vykon te anteny. Tohle navazuje na dalsi vec, ktera ti ovlivni kvalitu signalu a tou je utlum. Tedy lepereceno utlum signalu, ktery je zpusoben jedna nastavenou rychlosti site a take treba tim, jak mas dlouhy kabel od adapteru ci wifi karty k antene. Samotna antena ma take vliv na signal, pokud je moc silna, a ma treba uhel 60 stupnu, tak muzes chytat rusive signaly z okoli a ty se na tom mohou take podepsat. Vis, ono wifi je veda, kdyz se v nem ale vyznas, dobre odhadnes situaci, propocitas si to a navrhnes trasy, tak je to super. Dnesni wifi dosahuje rychlosti az 108Mbitu a kam se na to hrabe kabelovka ci modem. Kdyby wifi nestalo za nic, proc by existovalo treba czfree? Hum?

Pepuv problem je trosku v tom, ze ma celkem daleko AP co je na trase a muze rusit je otazkou. Kdyz mel nejake LD, tak na teamspeaku mu to valilo dobre, ale DAOC mu proste nejel. Osobne si myslim, ze problem je na trase v internetu, tedy u jeho providera a take na to muze mit vliv zatizenost intranetove site u providera. Dalsim problemem muze byt datova spicka, ktera opravdu dokazu udelat svoje, zalezi na tom, jakou ma provider konektivitu do internetu.

To, jak jsi psal s tim pingem take nebude moc pravda. Na svou lokalni branu pres 3 hopy (AP) mam ping 3 ms. Z 1024 paketu mi nevypadne ani jeden, takze si myslim, ze tohle je vic nez dobre. V klidu muzu hrat strilecky, kde mam ping kolem 20 - 60 ms, coz pro strilecky bohate staci a ty jsou prece jen narocnejsi nez pvp v DAOCu, myslim ohledne narocnosti na prenesene data a to jsem hraval v noci i na americkych serverech.

Ty se tu snazis kritizovat wifi, to chapu, doma se asi nudis a uz nevis, kde by jsi byl nejchytrejsi co? Vis, wifi jsou super site, kde nemuzes mit kabel, udelas to vzduchem a zbytek pak propojis dratama. To co ovlivnuje tvuj ping a drop paketu na server camelotu neni vsak samotne wifi, ktre ani nemam vliv na to, ze mas ping 100+ ms, ale to jakeho mas providera a jakou on ma linku atp. Treba kdyz se pripojis na bezdratovou sit v Masarykove univerzite, tak mas ping do USA uplne uber. O takove pingu se nam muze jen zdat. A cim to je? Maji proste par gigabitovou linku na paterni siti. A votom to je.

Takze pro ty kdo chcou platit plno prachu, mit malou rychlost doporucuji modem. Ti co chteji mit dobrou linku nebo treba sit s kamaradem doporucuji wifi, ktere ma opravdu nezmerne moznosti a naklady na wifi sit jsou dnes velmi male.

No, ty se nad sebou zamysli a kdyz o tom nic nevis, tak ani radsi nic nepis.

Kdybych nahodou opakoval to co tu jiz nekdo psal,tak se omlouvam
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/07/2004 :  00:55:00  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by uschi
Vis, ono wifi je veda, kdyz se v nem ale vyznas, dobre odhadnes situaci, propocitas si to a navrhnes trasy, tak je to super. Dnesni wifi dosahuje rychlosti az 108Mbitu a kam se na to hrabe kabelovka ci modem. Kdyby wifi nestalo za nic, proc by existovalo treba czfree? Hum?

Ty se tu snazis kritizovat wifi, to chapu, doma se asi nudis a uz nevis, kde by jsi byl nejchytrejsi co? Vis, wifi jsou super site, kde nemuzes mit kabel, udelas to vzduchem a zbytek pak propojis dratama.

No, ty se nad sebou zamysli a kdyz o tom nic nevis, tak ani radsi nic nepis.

Wifinu mame u nas v praci v kazde chodbe. Wifi kartu mam v kazdem notebooku, ktery pouzivam. Takze celkem vim o co jde.

Jde o to, ze wifina je pro pvp celkem (=lidi ho s wifinou hrajou, zvlastni, ale je to tak) nepouzitelna, resp. je vhodna pro prumerne pvp (viz. jak jsi rikal, ze vase legends grupa pod wifinama stale (err nektere boje) umira).

Pro kvalitni hrani si porid quick dial up, vyjde te kolem 6k - 11k mesicne.

Edited by - VT on 11/07/2004 00:59:24
Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 11/07/2004 :  01:11:22  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Wifinu mame u nas v praci v kazde chodbe. Wifi kartu mam v kazdem notebooku, ktery pouzivam. Takze celkem vim o co jde.

Jde o to, ze wifina je pro pvp celkem (=lidi ho s wifinou hrajou, zvlastni, ale je to tak) nepouzitelna, resp. je vhodna pro prumerne pvp (viz. jak jsi rikal, ze vase legends grupa pod wifinama stale (err nektere boje) umira).

Ale prosim te. Proc si to myslis? Wifi, kdyz si ho dobre udelas je zhruba srovnatelna s metalickym vodicem. Jedine co wifi urcite nema je full duplex, ale to neni potreba.

No, tak nejak porad nechapu, jak jsi prisel na to, ze wifi je nepouzitelna pro pvp?

My na nem pvp hrajem a myslim si, ze hro hrajeme dobre a nepocituji zadne nedostatky.

Jo, nejake boje prohrajem, pravda, ale ne proto, ze mame wifi, ale proto, ze to holt pos*rem a je to nase chyba.
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 11/07/2004 :  10:02:17  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vies veldo, nie kazdy je taky zavyslak aby dal 11k za pripojenie do netu, to je trosku sialene, nemyslis ???

Ty to mas trosku ine, pretoze ty aj trinia to hrate, takze vam je to jedno a z tej vyplaty sa na to zlozite, lenze ja ked zarabam velke .... nic ..... tak si taky luxus nemozem dovolit a musim vziat to, co je momentalne najlacnejsie.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/07/2004 :  10:10:54  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vies veldo, nie kazdy je taky zavyslak aby dal 11k za pripojenie do netu, to je trosku sialene, nemyslis ???

Ty to mas trosku ine, pretoze ty aj trinia to hrate, takze vam je to jedno a z tej vyplaty sa na to zlozite, lenze ja ked zarabam velke .... nic ..... tak si taky luxus nemozem dovolit a musim vziat to, co je momentalne najlacnejsie.

- uz pres rok nastesti dial up nepouzivam
- trinia nepracuje a nikdy nepracovala (bude!)
Go to Top of Page

Rikin
Starting Member

72 Posts

Posted - 11/07/2004 :  12:17:44  Show Profile Send Rikin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nekdo by to mohl pochopit i tak, ze diky tomu, ze mas na kazdem notebooku wifi, tak vis o co jde. lol
Go to Top of Page

querb
New Member

drzka

125 Posts

Posted - 11/07/2004 :  14:13:43  Show Profile  Send querb an ICQ Message Send querb a Private Message  Reply with Quote
Ja sem to tak pochopil , ze by to nebyla pravda?

Ticho leci
Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 12/07/2004 :  01:59:03  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by querb

Ja sem to tak pochopil , ze by to nebyla pravda?

Ja myslim, ze to tak pochopili asi vsichni
No, kazdopadne jde o to, ze Van Tassel se minul povolanim, ja osobne bych mu doporucil psat fantasy literaturu, protoze na tohle opravdu ma. Na debatu o wifi ne...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,22 seconds. on eygor Snitz Forums 2000