Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 Nejlepší DVD/RW za best cenu???
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Rebel
New Member

264 Posts

Posted - 26/04/2004 :  15:28:24  Show Profile  Send Rebel an ICQ Message Send Rebel a Private Message  Reply with Quote
Chystám se ted koupit dvd vypalovacku abych mohl pálit filmíky na domácí kino, tak se chci zeptat jestli nemáte nějaké zkušenosti, že byste mi poradili jakou a odkud koupit....Dík

*Rebel* PK (f)lame [ve výslužbě]
member of Suchdol -Triada- team

Bearsson
New Member

390 Posts

Posted - 26/04/2004 :  16:01:44  Show Profile  Visit Bearsson's Homepage  Send Bearsson an ICQ Message Send Bearsson a Private Message  Reply with Quote
Pioneer DVR-A07/107 nebo Teac 58GA.

Bearsson
Czech Heroes
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 26/04/2004 :  16:11:00  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Asi se spíš podívej nejdřív na www.cdr.cz na testy. Ono dokonalá DVD vypalovačka v podstatě neexistuje.
Každá má nějaké klady a zápory.
Použitelné vypalovačky (dle meho názoru)
LG GSA-4081
Klady:
+ Čtení a zápis všech formátů DVD
+ Výborná kvalita zápisu DVD
+ Výborná kvalita zápisu CD-R
+ Rychlé a kvalitní čtení DVD
+ Dobré výsledky s poškozeným DVD
+ Čtení 99 min. médií
+ Dobré výsledky s poškozeným CD
+ Přístupové doby daleko lepší specifikace
+ Přehraje CD DA s Key2 a CDS 100
+ Kopie Safedisk do verze 2.8
+ DVD-RAM v.2.1 ve výbavě
+ Softwarové vybavení
Zápory:- Nepodporuje MRW
- Pomalá DAE
- Pomalejší čtení a zápis CD
- Nezapisuje DVD+R 8× (nejsou média)
- Nečte vypalované DVD 10×
- Slabá detekce činností
- Žádná podpora češtiny

LiteON LDW-811S (Teac DV-W58G)
Klady:
+ Kvalitní 8× Z-CLV zápis DVD+R
+ Kvalitní zápis CD-R
+ Rychlý zápis CD-R a CD-RW
+ 8× speed čtení DVD Dual Layer
+ Kvalitní a rychlá audio extrakce
+ Čtení 99 min. médií
+ Overburn 99 min.
+ Přístupové doby daleko lepší specifikace
+ Vynikající výsledky s poškozeným DVD-ROM
+ Výborné výsledky s poškozeným CD-ROM
+ Na kvalitní DVD média kvalitní zápis
+ Softwarové vybavení
+ Snadno překonává ochrany proti kopírování
+ Tichý chod
+ Vhodná pro Barebone systémy (hloubka jen 170 mm)
+ Smart-Burn, Smart-X, VAS
Zápory:
- Nepodporuje MRW
- Nepodporuje DVD-RAM
-Pomalejší čtení CD-RW
- Menší problémy s Cactusem
- Nepodařilo se sehnat DVD-RW pro rychlost 2×
- Špatná spolupráce s Exact Audio Copy, Feurio! mechaniku zatím nezná

Pioneer DVR-A07 (107) (Teac DV-W58D)
Klady:
+ 8× zápis DVD+R i DVD-R
+ 4× přepis DVD+RW i DVD-RW
+ Kvalitní zápis CD-R
+ 8× speed čtení DVD-video Dual Layer
+ Kvalitní a rychlá audio extrakce
+ Čtení 99 min. médií
+ Příznivé hodnoty Jitter (s CD-R)
+ Kvalitní zápis DVD+R 4× speed
+ Čte DVD-RAM
+ Vynikající výsledky s poškozeným CD-ROM
+ Dobrý výsledek s poškozeným DVD-ROM
+ Dobrá korekce chyb
+ Quiet Drive Utility
+ Technologické vybavení
+ Je poměrně tichá
+ Vzhled
Zápory:
- Nemožný overburn
- Nižší kvalita zápisu DVD 8× speed
- Pomalejší čtení CD-RW
- Kopie Safedisk jen do verze 2.5
- Nelze přehrát ani kopírovat chráněná CD-DA
- Pomalé čtení CD-RW s Packet Writing
- Nemá digitální audio výstup
- Nepodporuje zápis v MRW
- Rychlost zápisu CD-R jen 24×
- Zvýšené přístupové časy
- Software (našinec je už na Nero tak nějak zvyklejší)

Sony DRU-530A
Klady:
+ 8× zápis DVD±R
+černá plotna
+ robustní vnitřní konstrukce
+ čte rychle vypalovaná CD i DVD
+ kvalitní a rychlé grabování CD-DA
+ rychlé grabování DVD-video
+ dobře čte poškozená CD i DVD
+Key2audio jí nedělá problémy<
+ overburn
Zápory:
- software
- bez češtiny
- chybí čisté médium
- slabá indikace LED
- nedostupnost médií (DVD-R 8×, DVD-RW 4×)
- nemá Mt.Rainier
- neporadí si s CDS100/200 ani s dalšími ochranami (mimo key2audio)
- overburn jen 93:44.23
- packet writing 16×

Osobně asi takto:
Pioneer - mám v práci, neměl jsem jediný problém (musel jsem upgradnout firmware, protože nechtěl pálit na nekvalitní media). Ač recenze nevyzněla zrovna super, podle mě jde o velmi dobrou vypalovačku. Nějaká pomalá rychlost CD grabování mě netrápí, protože k němu mám navíc ještě DVD/CD-RW combo.

Sony - podle recenze dobré, ovšem k firmě sony moc důvěry nemám - určitě u Sony budou vždy problémy se čtením chráněných CD/DVD.

LG - neznám z vlastní zkušennosti. Podle testů dobré až by se dalo řící super až na pomalejší čtení CD. Ale slyšel jsem, že to není moc slavné s výdrží - prý nevydrží dlouho.

LiteON - k firmě LiteON mám osobní odpor z dob, kdy jsem vlastnil několik jejich CD rom mechanik. Prý je to dnes něco jiného, ale osobního odporu se nemůžu zbavit. Je fakt, že dnes LiteON dodává přes 60 procent všech mechanik na světě. Já mám ovšem z předchozích dob zkušennost, že LiteON byl co kus to unikát - prostě mohl mít člověk štěstí a narazit na super kus, ale mohl si domů přinést pěkný šmejd. Můj bratr tohohle LiteONa má a je s ním hodně spokojen. Já osobně bych do něj ale nešel.

Kdybych teď uvažoval o vypalovačce do svého compu, osobně bych počkal tak do léta a koupil nějakou, která de flashnout na Dual Layer. Pokud nemáš odpor k LiteONu, nemusí to být špatná volba, Pioneer se mi zdá také dobrý (někde jsem zaslechl, že snad půjde falshnout, ale Pioneer to pochopitelně popírá)

Rozhodnout se musíš sám.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Rebel
New Member

264 Posts

Posted - 26/04/2004 :  16:19:25  Show Profile  Send Rebel an ICQ Message Send Rebel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri
Kdybych teď uvažoval o vypalovačce do svého compu, osobně bych počkal tak do léta a koupil nějakou, která de flashnout na Dual Layer. Pokud nemáš odpor k LiteONu, nemusí to být špatná volba, Pioneer se mi zdá také dobrý (někde jsem zaslechl, že snad půjde falshnout, ale Pioneer to pochopitelně popírá)

Rozhodnout se musíš sám.

Dík, omrknu to...já potřebuju ale koupit tu mechaniku celkem hned...
zatím mám vybranou tuhle LG SuperMulti GSA-4082B Retail - DVD-R/+R

Edited by - Rebel on 26/04/2004 16:23:56
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 26/04/2004 :  16:27:15  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
4082 je inovovaná 4081, takže platí to, co je uvedeno v mém příspěvku i včetně výdrže. Nevím, jak dalece je konstrukčně kvalitnější, ale když jsem si objednávali DVD páličku asi před 2 měsíci a objednali si LG-4081, tak nás lidi na obchodním u nás odradili, že je to šrot co se provedení týká - že to mají furt na servisu.
Možná to u 4082 zlepšili.

Mimochodem za kolik jsi jí sehnal a proč kupuješ Retail?

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 26/04/2004 :  16:31:16  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Tu 4082 jsem si koupil v pátek. Zatím jsem vypálil jenom jedno DVD, takže se o zkušenosti podělit nemůžu :)
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 26/04/2004 :  16:42:42  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
teac DV-W58G (8x8x32)

spokojenost, prekvapilo me jak je mechanika ticha kdyz cte nebo pise dvd, pri praci s CD dela veci hluk, pali bez problemu (dvd,cd) rw jsem jeste neskousel

ma ponekud pomalou dobu inicializace, kdyz vlozim medium trva dlouho nez zjisti co je vevnitr a roztoci se do stavu 'ready' a muzu cist/zapisovat nevim jestli to je normalni predpokladam ze to je kuli tomu ze to umi hromadu formatu ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 26/04/2004 :  16:46:35  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Teac W-58G je OEM Liteon 811S. Jinak skoro každá vypalovačka má dlouhou dobu inicializace.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Rebel
New Member

264 Posts

Posted - 26/04/2004 :  17:18:54  Show Profile  Send Rebel an ICQ Message Send Rebel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sehnal sem ji za 3800kč...ani nevim, libila se mi specifikace, přiznávám se že nevím co retail znamená...v angličtině něco jako maloobchod, ale to s tím asi moc společného nemá co...

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 26/04/2004 :  19:45:37  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Prodám SONY DRU 500A je to docela slušná starší DVD vypalovačka pro oba formáty + i -. zakoupena 12/2002) ... info o ní si najděte sami.
Pochopitelně v originální krabici s origoš softem.
Soft:
SONIC MyDVD - podle mě jeden z nejlepších softů pro tvordu domácího DVD
ShowBiz: spolupracuje s MyDVD - pro zachytávání videa, titulkování, střih, ozvučení, efekty a další úpravy videa.
PowerDVD - klasika
Record Now - vypalovací soft

Rychlost vypalování: DVR+ 2.4x, DVD- 4X ,CD-R 24X
po úpravě firmware by měla pálit: DVD+ 4x a normoš CDR 32x

vypáleno celkem cca 50 DVD a CDR

Prodám za 1950 Kč (nová stála 12k ale to už dnes nehraje roli)

PS: jesli máte možnost lepší koupě tak to využijte, nikomu to necpu když se prodá OK když ne svět se nezboří.

Noe

Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 26/04/2004 :  21:19:23  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rebel

quote:

Sehnal sem ji za 3800kč...ani nevim, libila se mi specifikace, přiznávám se že nevím co retail znamená...v angličtině něco jako maloobchod, ale to s tím asi moc společného nemá co...

Retail znamena, ze ji dostanes v uhledne krabici, s manualem a nejakym softem, kterej si stejne muzes stahnout z inetu.

Klub Status Online je nejdulezitejsi. [Senior member].
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 26/04/2004 :  22:04:45  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
a o par stovek drazsi
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 26/04/2004 :  22:48:28  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Octopuss

a o par stovek drazsi

Sure.

Klub Status Online je nejdulezitejsi. [Senior member].
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 26/04/2004 :  23:12:21  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
no nevím ale podle mě se někdy přidaná hodnota softu v retail balení docela vyplatí.
Například já si MyDVD od Sonicu spolu s Showbizem nemůžu vynachválit a považuji to dodnes za dobrou volbu a dobře investovaných pár stovek. Kdybych si tenhle soft musel tenkrát zakoupit solo dám za něj cca 150 dolarů. V tomto případě jsem fakt rád, že jsem ho získal za pár stovek. Pochopitelně ale záleží na softu a na jeho využití, uznávám, že ve většině případů se jedná o bezcenný data ale není to rozhodně pravidlem.

Noe

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 27/04/2004 :  00:09:24  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
Urcite bych nesetril a kdyz uz investujes tak si to rozpocitej na mesice jak dlouho ti bude slouzit. kdysi jsem koupil Plextora CD-ROM a pak uz jsem nikdy nemenil, CD-RW, DVD. Cena je opravdu vysi, ale uznas sam ze to nejsou penize za znacku, dostanes opravdu kvalitu. Jinak jeste mam rad ze zkusenosti ve firme pomerne malo znamou znacku BTC, ale DVD jsem od nich nemel.

pripadne link pokud by te zajimala ta znacka:
http://www.plextor.be/English/products/products_dvdrecorders.html

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
Go to Top of Page

Rebel
New Member

264 Posts

Posted - 27/04/2004 :  00:39:26  Show Profile  Send Rebel an ICQ Message Send Rebel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elidor

Urcite bych nesetril a kdyz uz investujes tak si to rozpocitej na mesice jak dlouho ti bude slouzit. kdysi jsem koupil Plextora CD-ROM a pak uz jsem nikdy nemenil, CD-RW, DVD. Cena je opravdu vysi, ale uznas sam ze to nejsou penize za znacku, dostanes opravdu kvalitu. Jinak jeste mam rad ze zkusenosti ve firme pomerne malo znamou znacku BTC, ale DVD jsem od nich nemel.

pripadne link pokud by te zajimala ta znacka:
http://www.plextor.be/English/products/products_dvdrecorders.html

díky, už jsem slyšel že jsou jedny z nejlepších, pročtu si to

Edited by - Rebel on 27/04/2004 00:40:05
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 27/04/2004 :  09:26:35  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
S Plextorem je ale problém (proto jsem ho ve svých doporučeních neuváděl).
Plextor dělal super CD mechaniky, dělal si je sám a všechno bylo perfektní. Od určité doby ale začal brát vnitřky od jiných výrobců a dávat tam pouze svojí krabici a firmware s utilitami. Kvalita o hodně klesla.
Pak se jim povedlo udělat super CD vypalovačku Plextor Premium, která je snad neljepší CD vypalovačkou, co existuje.
Všechny ostatní firmy mezitím začali dodávat DVD vypalovačky a Plextor to chtěl také zkusit - vyrobil tedy PX-708A. Bohužel ale DVD vypalovačku opět nemá vlastní, ale jedná se tuším o nějakou upravenou Optorite. Také kvalita není standardní Plextor. Ne, že by mechanika byla vyloženě špatná, ale za tu cenu a na to, že se jedná o Plextor to není žádná sláva. Má velké problémy s poškozenými či škrábnutými médii, kolísání čtecích rychlostí, pomalé grabování DVD Videa ke konci disku, atd.
Prostě si myslím, že doku neudělá Plextor nějakou svojí DVD mechaniku ala Premium, tak nemá cenu o něm moc uvažovat, jelikož existují stejně kvalitní a lepší mechaniky za menší cenu.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

janur
Starting Member

5 Posts

Posted - 27/04/2004 :  10:12:23  Show Profile  Send janur an ICQ Message Send janur a Private Message  Reply with Quote
Co se týče těch Plextorů, to můžu potvrdit. V CDRW nemají konkurenci, ale DVD-RW stojí za pytel.
Go to Top of Page

Rebel
New Member

264 Posts

Posted - 11/05/2004 :  23:37:16  Show Profile  Send Rebel an ICQ Message Send Rebel a Private Message  Reply with Quote
už sem si konečně koupil od LG a běhá dobře

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 12/05/2004 :  08:35:52  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
No podle mě to teď chce počkat pár týdnů na duální, já uvažuji velmi vážně o LITE-ON SOHW-832S, v CzechComputers sice mají datum kdy bude na skladu neznámý ale po telefonu mě neoficiálně řekli, že bude nejpozději konci května.

Noe

Go to Top of Page

Bearsson
New Member

390 Posts

Posted - 12/05/2004 :  12:06:09  Show Profile  Visit Bearsson's Homepage  Send Bearsson an ICQ Message Send Bearsson a Private Message  Reply with Quote
Jo to odhadli docela spravne. Ja mam toto info:
Jiz stanovena cena na novou dvouvrstvou vypalovacku Lite-On SOHW-832; dealerska cena bude cca xxxx,- za Retail baleni, ktere bude obsahovat NERO 6.0 a Power DVD.
Ocekavana dostupnost v 2. pol. kvetna ....
Koncovou cenu odhaduji kolem 4200-4500,- bez dane.

Btw uz nekdo ma na ne media? ;]

Bearsson
Czech Heroes

Edited by - Bearsson on 12/05/2004 12:06:42
Go to Top of Page

Coriven
The Judge

328 Posts

Posted - 12/05/2004 :  13:06:21  Show Profile Send Coriven a Private Message  Reply with Quote
Nekde jsem uz cenu nasel, neco pres 5k bez DPH (pres 6k s dani).

Dávejte na sebe pozor, holoto!
Dobře už bylo...
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 12/05/2004 :  13:50:16  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Coriven

Nekde jsem uz cenu nasel, neco pres 5k bez DPH (pres 6k s dani).

Tak jsem to objednal a přišlo mi officiální potvrzení objednávky i s cenou.

1x 27223 DVD-R/+R LITE-ON SOHW-832S (DualLayer) ATAPI Retail
Celková hodnota objednávky v Kč: 4 163,-
Celková hodnota včetně DPH v Kč: 4 954,-

Noe

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,1 seconds. on eygor Snitz Forums 2000