Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Dark Age of Camelot
 DAoC - General
 Shaman v RvR
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Pramen
New Member

297 Posts

Posted - 20/02/2004 :  13:51:20  Show Profile Send Pramen a Private Message  Reply with Quote
Ahojte, chtel bych vedet jednu malou vec... jsem ted specly se svym shamanem na 37aug/35men/17cave... jsou to zlate spec buffy a zlaty healy.
Chtel bych zkusit respec na CAVE, ale nevim jestli je to moc vhodny do group... protze si myslim ze ty AOE poisony zrusi mezz.. a ani se nedaji ti lidi po dobu jedu mezznout tak to je asi na nic, ze?

katzz
New Member

160 Posts

Posted - 20/02/2004 :  15:27:04  Show Profile  Visit katzz's Homepage  Send katzz an ICQ Message Send katzz a Private Message  Reply with Quote
Cave Shaman je super, nemusis davat AOE dotky, staci jen assistovat main tankovi single dotkou a ddckama + jeho insta AOE disease je mega uber, kazdejch 7 sekund muzes rozdavat disease, ktery nema imunitu, coz znamena, ze kdyz si healer vyhealuje dis. tak behem par sekund ho ma zase zpatky a dost lidi ti potvrdi ze disease dost casto vyhrava celej boj FG proti FG. Samozrejme je mnohem lepsi mit to posledni dis nez to prvni. Ma to delsi efeket a lepsi.

Katzzz - Cleric, PvP server - Camlann, GM of Nexus
Katzzie - Druid, RvR server - Excalibur, GM of I NEXUS I

Edited by - katzz on 01/03/2004 08:51:08
Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 20/02/2004 :  16:01:29  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by katzz
..jeho insta AOE mezz je mega uber..
..Samozrejme je mnohem lepsi mit to posledni dis nez to prvni. Ma to delsi efeket a lepsi..

muheh odkdy ma shaman AE mezz? sem si nikdy nevsim, asi myslis Ichor of the Deep, coz je RA - ae DD+root(cca 7-15sec)

add disease, funguje vzdy stejne, tzn diseasnutej target dostava healy za 1/2, o 7,5% mu snizis silu a jeste dava 15% snare, tzn vyhoda vyssiho disease je pouze v tom ze se min resistuje, ovsem z vlastni zkusenosti vim ze i ten lvl 47 shout lidi resistujou celkem dost..

2Pramen: zalezi na tom jestli hrajes 8v8 nebo v zergu, pro zergovaní bych s klidem doporucil 46 cave 28 aug 4 mend - posledni ae dot + slusny buffy
pro 8v8 neni cave tak skvela jako pri zerg bojich, bolt+dd ma oboje 20sec timer, AE dot+disease nevyuzijes bo tim breakujes CC, takze potrebujes neco mezi, imo nejlepsi je jedna ze specek:
37cave 38aug 9mend - druhej nejlepsi disease shout, s +25% na buffy z toa mas capnuty buffy +cure disease/poison

39cave 37aug 4mend - druhej nejlepsi ae root, s toa bonusma capnuty buffy, nemas cure disease/poison

41cave 32aug 14mend - nejlepsi bolt+dd, i s toa bonusma necapnuty buffy, trosku lepsi heal

btw 35mend u shamana je dobry tak maximalne na PvE, do rvr je to skoda bodu, healovani je prace healera

Kallath <Mor do Kuli>

Edited by - Aragorn on 20/02/2004 16:02:53
Go to Top of Page

Lahvan
Dictator Apprentice

318 Posts

Posted - 20/02/2004 :  17:59:33  Show Profile Send Lahvan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aragorn
btw 35mend u shamana je dobry tak maximalne na PvE, do rvr je to skoda bodu, healovani je prace healera

Amen - měl sem shamiho jako máš ty, ale ten mend je o ničem.
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 22/02/2004 :  11:18:31  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
Muj shaman je 37 aug, 26 mend a 29 cave.

Pravda, ten prvni disease shout mi lidi hodne ressistujou, nicmene na Mordredu ve FG vs FG nema high cave specka moc uplatneni. Jedine co nabizi je bolt, ddcko, ae dot a ae root. Bolt a ddcko jsou k nicemu (fg vs fg), ae dot dava krom maleho dmg imunitu na mez/root a ae root vydrzi na determ tancich asi tak 5 sec.

To Aragorn - Healovani je prace healeru? Tz. ze bard je v grupe jen na endu a cc? Taky healuje, stejne tak, jak muze healovat shaman. Single heal za 300 uz je docela uzitecny, protoze ne v kazde grupe jsou 3 spread healeri.

Specku mi poradil jeden shaman z Dragon Family, ktery lital ve FG kazdy den, kazdou noc a tvrdil, ze je to dobra specka. Verim mu.

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)

Edited by - Deimnia on 22/02/2004 11:23:14
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 22/02/2004 :  11:37:09  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Kazdeho bavi ina specka, ze to povedal niekdo z DF neznamena ze je to najlepsie. Tym som samozrejme nemyslel ze je ta specka zla ...

A Soulik je tiez healovaci shaman, a nemozem povedat ze si stazuje ... aj ten HoT a group HoT je pekna vecicka ...

Edited by - Pepo on 22/02/2004 11:37:51
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 22/02/2004 :  17:28:18  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pepo

Kazdeho bavi ina specka, ze to povedal niekdo z DF neznamena ze je to najlepsie. Tym som samozrejme nemyslel ze je ta specka zla ...

A Soulik je tiez healovaci shaman, a nemozem povedat ze si stazuje ... aj ten HoT a group HoT je pekna vecicka ...

Jak ja jsem taky nenapsal, ze je nejlepsi. Pouze dalsi mozna varianta.

Buff/heal shaman je taky docela gut, hlavne na raidy a pve vseobecne. V pvpcku je ta absence disease shautu docela znat.

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 23/02/2004 :  00:47:52  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deimnia

To Aragorn - Healovani je prace healeru? Tz. ze bard je v grupe jen na endu a cc? Taky healuje, stejne tak, jak muze healovat shaman. Single heal za 300 uz je docela uzitecny, protoze ne v kazde grupe jsou 3 spread healeri.

bard ma narozdil od shamana 1.5 bodu do skillu v tom bych hledal ten problem ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 24/02/2004 :  11:01:30  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -corwin-

quote:

A Infiltrator ma narozdil od barda 2.5 bodu do skillu a taky nehealuje dobre. ;)

Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 24/02/2004 :  13:59:19  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

A Infiltrator ma narozdil od barda 2.5 bodu do skillu a taky nehealuje dobre. ;)

trosku irelevantni prirovnani..
heal u "pvp" shamana je jen neco navic, primarni prace shamana neni healovat, pokud hrajes shamana za timhle ucelem mel sis udelat clerika/healera/druida

Kallath <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 25/02/2004 :  16:58:13  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
To Aragorn: Vzdyt ano, je to "neco_navic"... A nez usmudleny base heal za 0,0 nic to radeji heal za 300.

Ted kdyz Mythic nerfnul Disease, tak je Shaman stejne srandovni char. ;)

Go to Top of Page

Lahvan
Dictator Apprentice

318 Posts

Posted - 25/02/2004 :  17:18:05  Show Profile Send Lahvan a Private Message  Reply with Quote
Nevím co tady řešíte? Každá postava (ok, většina) jde hrát různými způsoby a podle toho se budou lišit jejich specky. Vemte runemastera - plno lidí dělalo Darkness a přitom v Suppression RM byl v podání Mistra Ogima zabiják nebezpečný. Na MLF sem hrál mending shamana, protože nebyl heal do grupy, vlastně sem tam byl jenom já a healer, protože nikdo jinej support char nehrál. Šlo to. Tehdy ještě nebyl spreadheal, ale měli sme úspěchy. Dnes v době spreadhealu a taky po nějaké té zkušenosti bych si asi mending shamiho rozmyslel, ale to by záviselo na prostředí, lidech a jejich postavách.
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 26/02/2004 :  09:22:10  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lahvan

Nevím co tady řešíte?

A proc se ptas ? :)

Ja s tebou naprosto souhlasim. Ono taky 26 mend, asi nelze ani povazovat za mendin shamana, ze ano? Je to takove male neco co obcas pomuze a to jsem taky chtel rict... Pouze dalsi varianta.

Go to Top of Page

Pramen
New Member

297 Posts

Posted - 27/02/2004 :  21:08:33  Show Profile Send Pramen a Private Message  Reply with Quote
quote:
trosku irelevantni prirovnani..
heal u "pvp" shamana je jen neco navic, primarni prace shamana neni healovat, pokud hrajes shamana za timhle ucelem mel sis udelat clerika/healera/druida

No ja ho nemám v PvP, ale na Morgan Le Fay, to je blue server, a ja sjem s tou speckou velice i spokojen, protože, když chytnu RvR group bez healera a jsou tam sami tanci a jsme tam dva shamani a ja reknu ze mam mending na 35, tak řeknou, že to zkusíme a normalne se mi dařilo uhealovat celou grupu kdyz k tomu ještě přidám RA na critical u healu tak z toho shamana hned neco je, a ten druhy shaman byl CAVE a jinší grupa a naše mu byla vděččná, še zrušil AOE poisonem asi 20 mezzlých albíku či hibiku, už nevím, ale byli všeci nasraní , protoze nás potom sejmuli.
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 28/02/2004 :  13:07:16  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
nezlob se na me, ale s nahranejma 38k bodama je tvuj nazor jak je dobra shaman specka v rvr naprosto bezprednetna...

http://www.camelotherald.com/chardisplay.php?s=Morgan&c=862500

Edited by - Yennefer on 28/02/2004 13:07:47
Go to Top of Page

Pramen
New Member

297 Posts

Posted - 28/02/2004 :  13:58:35  Show Profile Send Pramen a Private Message  Reply with Quote
Okie Mistře, když to berete takto, že u vás je ten co má necelých 40k RP udělaných za týden ( bylo to za den) bezpředmětnej, tak je mi toho líto.

Edited by - Pramen on 28/02/2004 14:42:24
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 28/02/2004 :  20:01:50  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Sorry, ale je to tak. To ze si jeden den behal niekde zo zergom neznamena ze vies vsecko o svojom classe a porovnavat it medzi sebou.
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 28/02/2004 :  20:25:23  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pramen

Okie Mistře, když to berete takto, že u vás je ten co má necelých 40k RP udělaných za týden ( bylo to za den) bezpředmětnej, tak je mi toho líto.

nemusis se urazet, muj post nebyla urazka pouze poznamka ze s 40k rvr skusenosti nemuzes povazovat sve nazory za obektivni.. realna zkusenost hrace zacina na R5 spise R6 imho

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 28/02/2004 :  21:09:28  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
realna zkusenost hrace zacina na R5 spise R6 imho

Ja jsem na R9 stale nezkusenej a stale nevim vse
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 28/02/2004 :  21:27:24  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Ale ty si lama VT, chapes ?
Go to Top of Page

Pramen
New Member

297 Posts

Posted - 29/02/2004 :  12:22:32  Show Profile Send Pramen a Private Message  Reply with Quote
hehe to bych si nenechal
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 29/02/2004 :  15:10:18  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

To Aragorn: Vzdyt ano, je to "neco_navic"... A nez usmudleny base heal za 0,0 nic to radeji heal za 300.
Ted kdyz Mythic nerfnul Disease, tak je Shaman stejne srandovni char. ;)

mam 0 (respektive 1) heal se shamanem a healuju za 200...
disease neni tak 'tezce' nerfnute, ml1 cure stoji hromadu many pokud to chces pouzivat po kazde disease (6sec) tak nic jineho kouzlit nebudes a zachvilku ti dojde mana ;)

Go to Top of Page

Drewinek
Advanced Member

Gnome

814 Posts

Posted - 29/02/2004 :  21:17:50  Show Profile  Send Drewinek an ICQ Message Send Drewinek a Private Message  Reply with Quote
Mno ja mam samiho 39 cave a 37 aug 4 mend a jsem s tim velmi spokojenej jak bylo psano vyse na heal je healer cleric a co ja vim kdo jeste :-).myslim ze na PvP i Rvr je tenhle spec dost dobrej a pouzitelnej,ale opet jak bylo psano vyse je spousta moznosti jak hrat samana a jeste k tem RR mam temer R 5 a je to stale bida :-)) uz se tesim na R 6 :-))

RL Fishing
Go to Top of Page

Pramen
New Member

297 Posts

Posted - 01/03/2004 :  00:12:56  Show Profile Send Pramen a Private Message  Reply with Quote
Gratz Drewe, drzim palce a pozdravuj tvoji.
Go to Top of Page

katzz
New Member

160 Posts

Posted - 01/03/2004 :  09:06:04  Show Profile  Visit katzz's Homepage  Send katzz an ICQ Message Send katzz a Private Message  Reply with Quote
Já se tam upsal, ten uber aoe insta mezz, tam mělo bejt insta aoe disease.

Nevím jak je to u shamanů, ale u mýho faráře je mnohem lepší, když healuju nespec healem než spec healem, to bych musel mít rejuv na 25, abych začal používal spec healy. Se 7 rejuv healuju nespec healama 150-300 a ještě k tomu nespec heal je mnohem rychlejší než spec.

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 01/03/2004 :  09:08:48  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nevím jak je to u shamanů, ale u mýho faráře je mnohem lepší, když healuju nespec healem než spec healem, to bych musel mít rejuv na 25, abych začal používal spec healy. Se 7 rejuv healuju nespec healama 150-300 a ještě k tomu nespec heal je mnohem rychlejší než spec.

To ale prave konstatujes vetu typu, ze den ma 24 hodin, zijeme na planete Zemi apod ...
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 01/03/2004 :  10:47:33  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
to ze prvni pouzitelnej spec heal z 'pomocne' heal lajny je lvl 25 (26 pro hib) je obecne znamo, dokonce ten lvl 33 je uz tak dobrej ze se snim da pocitat v boji, nehlede na to ze u sekundarnich healeru jde hlame o to ze cim vetsi specka v healu tim mene je rozlitanej base heal

viz

http://www.camelotherald.com/spells/

ovsem rozhodne je imho blbost ovlivnovat tim rozhodovani jak specnu v pripade shamana ci friara pac ty delaji jine veci v boji, u barda je to tezke pac ten mlatit vetsinou nemuze tak se tam da pocitat s nejakym suportem ;)

Go to Top of Page

Pramen
New Member

297 Posts

Posted - 01/03/2004 :  12:12:01  Show Profile Send Pramen a Private Message  Reply with Quote
Mam dotaz, kdyz se tu resi heal, chci se zeptat jak funguje ten buff heal u Clerica, zkousel jsem siclerdu na Percivalu rozjet na heal/buffy , nabuffl jsem se tim a nejak jsem nic nevidel, ze by to lecilo.
Go to Top of Page

katzz
New Member

160 Posts

Posted - 01/03/2004 :  14:53:29  Show Profile  Visit katzz's Homepage  Send katzz an ICQ Message Send katzz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pramen

Mam dotaz, kdyz se tu resi heal, chci se zeptat jak funguje ten buff heal u Clerica, zkousel jsem siclerdu na Percivalu rozjet na heal/buffy , nabuffl jsem se tim a nejak jsem nic nevidel, ze by to lecilo.

To je reactive buff na 10 minut, když do tebe někdo praští tak tě to vyhealuje kolem 60HP, ale musím uznat že to procuje jak divý.
Další healy existujou tzv. HOTy - Heal Over Time, takovej mentalista speclej na dotky, se svým red HOTem healuje jak divej, super hlavně na PvE, v boji proti lidem celkem na nic.

A k těm healum u supportu, 18 rejuv healuje tabulkově za 180 (nebo tak nějak) ve skutečnosti 205, 25 rejuv healuje za 305, 34 kolem 400 myslím. Bard speclej na healy je supper, protože pokud nemusí utíkat, tak nemá nic napráci, takže mu zbude akorát to healování, kdežto shaman dává dotky a disease a farář musí dávat dmg, jen pokud je rootlej může healovat. Jenže většina bardů má v uzdravování jen 16 bodů.

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 01/03/2004 :  16:40:47  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bard speclej na healy je supper, protože pokud nemusí utíkat, tak nemá nic napráci, takže mu zbude akorát to healování, kdežto shaman dává dotky a disease a farář musí dávat dmg, jen pokud je rootlej může healovat. Jenže většina bardů má v uzdravování jen 16 bodů.

muj bard ma take "jen" 16 v healu a nedaval bych tam vice pokud bych neplanoval hrat duo nebo trio bez jineho heal charu ;)
bard totiz neni healer ale interrupter, v 80% pripadu boje konci bard bez many a pritom ani jednou nehealnul ;) cim to je zpusobeno najdes na zminovanem linku v baseline a specline muzic ;)

Go to Top of Page

Pramen
New Member

297 Posts

Posted - 01/03/2004 :  18:57:47  Show Profile Send Pramen a Private Message  Reply with Quote
quote:
To je reactive buff na 10 minut, když do tebe někdo praští tak tě to vyhealuje kolem 60HP, ale musím uznat že to procuje jak divý.

Dekuji za vysvetleni
Go to Top of Page

katzz
New Member

160 Posts

Posted - 02/03/2004 :  13:18:38  Show Profile  Visit katzz's Homepage  Send katzz an ICQ Message Send katzz a Private Message  Reply with Quote
quote:

muj bard ma take "jen" 16 v healu a nedaval bych tam vice pokud bych neplanoval hrat duo nebo trio bez jineho heal charu ;)
bard totiz neni healer ale interrupter, v 80% pripadu boje konci bard bez many a pritom ani jednou nehealnul ;) cim to je zpusobeno najdes na zminovanem linku v baseline a specline muzic ;)

No já měl barda jen v BG a kromě healovani, potom co sem všechno mezznul, sem neměl co na práci, ale to je jen zkušenost low level barda, v RvR sem nikdy sním nebyl :-)
Na PvP co znám bardy, tak ty potom co všechno mezznou se snažej healovat, a nebo když viděj nějakej support jak se pohybuju, tak se ho snažej mezznout a healery se snažej přerušovat, buď pomocí DDček a nebo amnesie, ale moc času na pozorování co dělaj nemám, když hraju za clerdu, tak sem někdě schovanej a healuju jak divej a když hraju za faráře, tak sem zase pořád za zadkem našho MA.
Ale co sem viděl bardy na RvR serveru, tak většina z nich healovala jak divý.

Go to Top of Page

NINJA
Junior Member

Lion

510 Posts

Posted - 06/03/2004 :  10:58:09  Show Profile  Send NINJA an ICQ Message Send NINJA a Private Message  Reply with Quote
46 Cave, 26 Aug, 10 Mend a pro mě nikdy jinak

Ninjagon
Go to Top of Page

Araya
Moderator

4085 Posts

Posted - 06/03/2004 :  13:52:26  Show Profile  Send Araya an ICQ Message Send Araya a Private Message  Reply with Quote
mno jo na RvR se s tim AE Dotem uzivis v tech zergach jako solo shaman, ale v grupe bych end 3 moc nechtel dam prednost 4
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,44 seconds. on eygor Snitz Forums 2000