Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Připravované hry a novinky
 Připravované online hry
 Biosfear
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 09/02/2004 :  08:48:41  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Pro ty co to hraji. Stats calc:
http://sunddol.cafe24.com/laghaim/myLagWorldENG/getStatDam.html

Mimochodem nevite jaky je max. level? Je to 299? Nebo neni cap?

(na usa serverech jsou uz nejaci hraci pres 270, na nemeckych pres 250, korejskym fontum nerozumim)

Edited by - VT on 09/02/2004 08:50:43

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 09/02/2004 :  18:00:53  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Pokud nekdo reagujete na klicova slova, tak bych poznamenal, ze ve hre je PvP a dokonce obrich rozmeru :).

Na korejskem serveru jsou pry velke siege bitvy treba dvou tisic hracu. A co je dulezite, diky jednodussim texturam je hra zcela plynula.

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 09/02/2004 :  19:47:43  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Hraje to někdo nebo spíš hrajete Savage Eden??
Klient má pouze cca 183 MB jak to vypadá graficky??

Noe

Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 09/02/2004 :  19:56:18  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

biosFear, Savage Eden = jedna hra licencovana dvema ruznym provozovatelum.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 09/02/2004 :  20:25:54  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Savage Eden muzou oficialne hrat jen hraci z USA, Canady, Jizni Ameriky a nejakych ostrovu kolem. Urcite muzes informace fejknout, ale ja to nezkousel a hraji Biosfear, kde jsou z 95 procent evropane.

Ma to tu nevyhodu, ze je vsude mraky lidi a hrat se da slusne az kolem 4 hodiny ranni :)

(vysvetlivka pro DAOC ppl: "mraky lidi" = populace asi jako po startu DAOC Mordredu (alespon vizualne))

V zadne jine hre jsem nemel tak velke problemy s kill/exp stealem. Nicmene jsem zatim nezazil zadne fuuck message; lide jsou zde tak nejak otupely silenym tempem hry a velice spatnym chatem, takze se tu ani moc nemluvi :)

Grafika je prumerna ale silene rychla, mam snad 1000fps :) Na ss vypada hure, nez za pohybu.

P.S Stale mate jeste nekolik hodin, abyste hru mohly vyzkouset bez creditky :)

Edited by - VT on 09/02/2004 20:32:45
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 09/02/2004 :  20:29:31  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurik

biosFear, Savage Eden = jedna hra licencovana dvema ruznym provozovatelum.

dík tohle vím, to jsem celkem z diskuze o Savageedenu pochopil

Noe

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 09/02/2004 :  20:46:34  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

dík za info o tohle mě šlo ... bohužel podle GetRightu dokončím stahování někdy k ránu ... takže bohužel nestihnu free verzi.

Trochu se děsím té informace, že zahrát se dá kloudně až od 4 hod. ráno .... neuvažují o dalších serverech?

Jo a dotaz ... po spuštění ostré placené verze bude wipe nebo ti co mají postavu jedou dál ?

Noe

Edited by - Noe on 09/02/2004 20:48:45
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 09/02/2004 :  22:37:16  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
Jo a dotaz ... po spuštění ostré placené verze bude wipe nebo ti co mají postavu jedou dál ?

Wipe nebude. Ponevadz si myslim, ze ta jejich "beta" byla vlastne pouze reklama (mozna si neco malo interne testovali (napr. preklad do anglictiny, zatez serveru) ale beta jak ji zname z jinych mmorpg to rozhodne nebyla).

Savage Eden to uz ani betou nenazyval, ale jednalo se o to same = nabidnou drogu zdarma a pak az se vypestuje zavislost davat ji za penize.

Hra by mela byt jeste 14 dni zdarma, ale asi uz bude zitra rano vyzadovat informace o creditce.

Edited by - VT on 09/02/2004 22:47:48
Go to Top of Page

SHIMI
Junior Member

915 Posts

Posted - 09/02/2004 :  22:48:42  Show Profile  Visit SHIMI's Homepage  Send SHIMI an ICQ Message Send SHIMI a Private Message  Reply with Quote
lol,tak zavislost na Savage Eden+jeho klony bych si fakt nenechal libit

i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ?
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 10/02/2004 :  02:05:00  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
hm na webu pisou ze od 13.2 bude za penize. ze jeste narazili na nakej bug s warpem a musi ho odstranit.

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 10/02/2004 :  10:13:20  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Mimochodem ve hre je mozne zmenit pohlavi (za prislusny poplatek).

Je jeste jina mmorpg, ktera toto umoznuje? :)
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 10/02/2004 :  11:04:59  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
tak zatím to creditku nepotřebuje.
Hra je fakt rychlá za hodku jsem lev. 10 (nutno říci ale že díky vyházenejm lahvičkám many co někdo nechtěl a zahodil :)) )

Dojem mám však zatím sporadický ... přijde mi, že je hrozně přepotvorováno. Zatím jsem například v divočině kolem města nenašel místo kde by si člověk odpočinul ... potvory se spavnují v šíleně rychlým intervalu a je jich hrozně moc.

Dále zatím jsem nepřišel zdali je nějaký postih za smrt ... přijde mi, že po smrti o nic nepřijdu, věci mám u sebe, expy nutný na další level stále shodný (předpokládám, že jsem zřejmě nějaký počet levelů chráněný).

Trochu mě ještě vadí kamera, že se netočí se mnou ale na to se dá zvyknout a možná se to dá i někde nastavit.

Noe

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 10/02/2004 :  11:20:26  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
Dále zatím jsem nepřišel zdali je nějaký postih za smrt ... přijde mi, že po smrti o nic nepřijdu, věci mám u sebe, expy nutný na další level stále shodný (předpokládám, že jsem zřejmě nějaký počet levelů chráněný).

Trochu mě ještě vadí kamera, že se netočí se mnou ale na to se dá zvyknout a možná se to dá i někde nastavit.

Pouzivej pravy mysitko na toceni kamerou. Kde je defaultne rotace kamery nastavena (jako skill).

Muzes si namapovat skilly na F1-F8 klavesy. Rozkliknes prave nebo level modre okenko kde se ti zobrazi (nebo nezobrazi, napr. tank dlouho nic nema) vsechny zatim dostupne aktivni skilly. Kdyz nad nima podrzis mysitko a stisknes F klavesu, tak se ti skill na tuto klavesu namapuje. Muzes skilly mapovat i pres prave ci level mysitko, ale F klavesy jsou imho lepsi.

Klavesa "v" ti zobrazi seznam namapovanych klaves.

Muj motyl by byl bez namapovanej klaves mrtvej behem nekolika vterin bo mastim moby o 30 levelu vyssi (kvuli questum). Kdyz mas mam smulu tak mne onehitnou :).

Prostredni mysitko/kolecko zoomuje. Klavesa HOME ti srovna kameru. PGUp, PGDown ti hejbe kamerou nahoru dolu, ale lepsi pouzivat pravy mysitko.

Edited by - VT on 10/02/2004 11:42:20
Go to Top of Page

SHIMI
Junior Member

915 Posts

Posted - 10/02/2004 :  12:23:48  Show Profile  Visit SHIMI's Homepage  Send SHIMI an ICQ Message Send SHIMI a Private Message  Reply with Quote
postihy za smrt sou tusim az od nakyho 15. lvlu

i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ?
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 10/02/2004 :  12:23:49  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Kdyz jsi Veldo tak obeznameny tak by jsi me mohl poradit.
Ja si stahnul tu verzi SE a zkusil to pro zabavu.
Nakonec to necham pro kluka ale kdyz to bude placeny radsi biosfear
Tady ale narazim na problem -musim stahovat novyho clienta ??
a nikde jsem nenasel kolik se to plati na jejich strankach
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 10/02/2004 :  13:35:33  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nick

Kdyz jsi Veldo tak obeznameny tak by jsi me mohl poradit.
Ja si stahnul tu verzi SE a zkusil to pro zabavu.
Nakonec to necham pro kluka ale kdyz to bude placeny radsi biosfear
Tady ale narazim na problem -musim stahovat novyho clienta ??
a nikde jsem nenasel kolik se to plati na jejich strankach

Pokud chces hrat SE musis stahnout bohuzel noveho klienta. Zaroven SE nabizi moznost stahnout Snow pack (krajina je potazena snehem 00).

Edited by - VT on 10/02/2004 13:36:34
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 10/02/2004 :  17:46:02  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel
o mastim moby o 30 levelu vyssi (kvuli questum)

kde beres questy, kdo ti je zadava? prosel jsem cely mesto a vsude jen prodejci nikdo mi quest nedal.

Jak poznáš jaký je příšera level pls?

Noe

Go to Top of Page

SHIMI
Junior Member

915 Posts

Posted - 10/02/2004 :  18:34:59  Show Profile  Visit SHIMI's Homepage  Send SHIMI an ICQ Message Send SHIMI a Private Message  Reply with Quote
questy sou myslim jen 3 a dostanes je az budes na urcitym lvlu ( mas na ne dokonce zvlastni zalozku)

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 10/02/2004 :  20:15:40  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SHIMI

questy sou myslim jen 3 a dostanes je az budes na urcitym lvlu ( mas na ne dokonce zvlastni zalozku)

Questu je asi pul milionu. Potom je asi 10 - 15 specialnich questu.

Quest ziskas z Mission Receiveru, ktery koupis u merchanta.

Specialni questy se popuji jen na urcitem levelu a je to fakt random zalezitost. Nekdo rikal, ze staci delat poctive vsechny questy (musel jsem kilovat fakt high level moby) a zadny necanclovat. To jsem zkusil a kulovy :) Potom jsem questy canceloval a znovu si o ne zadal do te doby nez jsem dostal specialni quest :) Jeden Mission receiver je na 10 questu, takze cancel stoji nejake penize.

Edited by - VT on 10/02/2004 20:16:32
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 10/02/2004 :  20:58:32  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Je normální, že po splnění questu dostanu uplně stejnej quest??

Jo dostal jsem nějaký svitek s cenou (odměna z questu) donesl jsem ho nějakýmu starýmu alchyistovi co mi ten svitek za 100peněz identifiknul (tedy místo identifikace mi připsal na konto částku uvedenou na svitku) ... udělal jsem dobře že sem mu to dal ??

Jinak nevím jak jiný povolání ale mám mága a upřímně nechápu ... zatím má 3 útočný kouzla Fireball, Lighting ball a ještě něco.
Damage dávají uplně shodnou, žerou many cca stejně. Když vytrénuji jedno z nich automaticky trénuji i ostatní.

Připadá mi to šíleně stereotypní ... při boji pouze mačkat kouzlo (v mém případě je zcela jedno jaký).

U prodavače jsem viděl prodávat nějaká kouzla ale všechny chtějí winsdom 100 (což vidím tak na 50 level) ... ani nevím ale na co jsou. Stojej ale šíleně málo asi jen 100 creditů takže možnmá jde o jednorázové svitky.

Dále pls... jakou používáte taktiku boje. Samotná příšera defakto nejde vylákat protože všude je plno potvor a prostě nejsou prázdný místa kam vylákat a taktizovat. Ze začátku to ještě šlo ale postupně jak bojuju s vyššími a vyššími potvorama jsem místo na 10 zásahů na 2-3 zásahy a nijak se mi nezvyšují HPP s levely.

Noe

Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 10/02/2004 :  21:11:14  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Potrebujes tanka
ja ho mam a porad se me lepi nekdo za zadek
heal potiony sou desne laciny
HP se ti zveda se zvedanim str
vic nevim quest jsem jeste nedelal
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 10/02/2004 :  22:17:45  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Je normální, že po splnění questu dostanu uplně stejnej quest??

Jj jsou to v podstate jen kill tasky vytvarene nejakym random generatorem.

quote:

Jo dostal jsem nějaký svitek s cenou (odměna z questu) donesl jsem ho nějakýmu starýmu alchyistovi co mi ten svitek za 100peněz identifiknul (tedy místo identifikace mi připsal na konto částku uvedenou na svitku) ... udělal jsem dobře že sem mu to dal ??

Udelal jsi dobre.

quote:

Jinak nevím jak jiný povolání ale mám mága a upřímně nechápu ... zatím má 3 útočný kouzla Fireball, Lighting ball a ještě něco.
Damage dávají uplně shodnou, žerou many cca stejně. Když vytrénuji jedno z nich automaticky trénuji i ostatní.

Ja jsem si hru prosel do 40 levelu s tankem, naucil se mechanismy hry, probehnul jsem si priblizne zony, abych vedel co kde je (moby, merchanti) a hraju motyla, kterej je asi o 1000% procent tesi a drazsi (pouzivam jednu mana lahev kazdych 5 sekund). Ale slysel jsem, ze motyl (Aidia) je uber na vyssich levelech. Nicmene na Biosfear serveru moc high level motylu neni.

quote:

Připadá mi to šíleně stereotypní ... při boji pouze mačkat kouzlo (v mém případě je zcela jedno jaký).

Imho musis pockat na levely 65 a vyse (tak 4 dny mlaceni) kde dostanes nove zajimavejsi ability (ty dostanes napr. paralyzu, coz muze byt uber, Aidia dostane nejake casove omezene summony mobu atd.)

quote:

U prodavače jsem viděl prodávat nějaká kouzla ale všechny chtějí winsdom 100 (což vidím tak na 50 level) ... ani nevím ale na co jsou. Stojej ale šíleně málo asi jen 100 creditů takže možnmá jde o jednorázové svitky.

Ty jsou urcene prave pro 65 level. Na ty svitky totiz snad potrebujes skill, ktery muzes trenovat az od 65 levelu.

quote:

Dále pls... jakou používáte taktiku boje. Samotná příšera defakto nejde vylákat protože všude je plno potvor a prostě nejsou prázdný místa kam vylákat a taktizovat. Ze začátku to ještě šlo ale postupně jak bojuju s vyššími a vyššími potvorama jsem místo na 10 zásahů na 2-3 zásahy a nijak se mi nezvyšují HPP s levely.

Na tohle je uber tank. Pro nej je naopak poteseni mit na sobe 30 mobu a tocit kolem sebe mecem/sekyrou a oni padaj jako hrusky :)

Moje Aidia macka kazdych 10 sekund mana shield, insta healy kazdych 5 sekund a leje do sebe tunu mana lahvi. Kdyz jsem zabijel moby pro specialni quest pro level 26-35 tak jsem odmackaval insta heal asi 5x za sekundu (proste co klavesnice a lagy dovoli). Bo me mlatili (Pro Giant level 50, ja byl level 26 nebo 27) za 90 - 100 procent vitality a many :) Takze jsem jen videl jak vitalita lita z nuly na 100 :) Ale asi na paty pokus jsem je/ho uplacal (a dostal jsem prsten, ktery mi prida 50 vitality (pred tim jsem mel 48, takze celkem prijemna odmena :), bohuzel prestane fungovat na levelu 40 ..).

Edited by - VT on 10/02/2004 23:53:36
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 10/02/2004 :  23:54:50  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potrebujes tanka
ja ho mam a porad se me lepi nekdo za zadek
heal potiony sou desne laciny
HP se ti zveda se zvedanim str
vic nevim quest jsem jeste nedelal

HP se zvedaji i Strainem (ve hre) [Constituion (na webu)].
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 11/02/2004 :  00:44:06  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
jj tak sem zkusil tanka a pohůdka ... je pravda, že sním asi ideální okoukat lokality a naučit se taktiku .. i když u tanka je taktika jak píšete hrr do chumlu, chlemstat HP a točit kolem sebe sekerou.

Docela mě ale překvapila jedna věc: když sem založil tanka měl jsem u něj v bance všechny věci co měl v bance mág a asi 1/2 mágových peněz

Jinak smrt mě po 20 levelu bere 20% zlata co mám u sebe .. krom toho mě přijde že vůbec o nic jinýho nepřicházím ... je tomu tak pořád nebo se to stupňuje?? Expy postih za smrt po 20 levelu taky nemaj.

Noe

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/02/2004 :  07:50:28  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
Docela mě ale překvapila jedna věc: když sem založil tanka měl jsem u něj v bance všechny věci co měl v bance mág a asi 1/2 mágových peněz

Banka je sdilena mezi chary (neco jako v EQ, ale Biosfera ma nastesti sharovanou celou banku, EQ jenom dva sloty).

Edited by - VT on 11/02/2004 07:51:04
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 11/02/2004 :  12:16:26  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Jak se vubec pouzivaji ty warpy na cestovani ??
chtel sem se podivat taky nekam jinam
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/02/2004 :  12:59:08  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jak se vubec pouzivaji ty warpy na cestovani ??
chtel sem se podivat taky nekam jinam

Napr. v newbie meste najdes port nekde u vody (nelze prehlednout, toci se na nem nejaky symbol). Nabidne ti dalsi dve zony. Prvni je pro levely 20,30 - az cca 100 (jsou tam patrove dungy atd.). Druha je zona pry pro levely 160, 180+. V teto druhe zone je zaroven povoleny pvp. Nevim co hra nabizi pro levely 110 - 150; mozna se placat na slabsich mobech solo, ci grupovat a delat moby pro 160+.

Byl jsem se do te druhe zony mrknout a videl jsem nejaky silence (tesne u mesta) jak pet minut busej do nejakeho T-Rexe, pak pribeh druhej T-Rex a zabil kazdyho z nich na onehit ...

Muzes si koupit teleporty u merchanta. Ja pouzivam ty zakladni, ktere te vrati k "bindu" (daji se pouzit i na utek pred moby, imho si uz vubec nedokazu predstavit pvp (milion lahvicek, insta porty pryc). Jsou na prodej i warpy mezi zonami, ale ty jsem nezkousel. Imho suplujou prave ty kamenne porty ve mestech.

Edited by - VT on 11/02/2004 13:00:40
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/02/2004 :  14:08:56  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Od levelu 21 ztracis Lime (penize) level * 10.

Pokud jsi tedy level 100 ztratis 1k lime.

Pokud je nemas u sebe, tak se pro ne sahne asi do vaultu (nemam to jeste potvrzeno, ale asi jo).
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 11/02/2004 :  18:44:29  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
mám nepříjemný problém ... hra se mi vždy po ukončení hry při dalším spouštění kousne ve chvíli kdy zadám heslo+login ... nepomůže nic pouze reinstal.
Po reinstalu jede v pohodě dokud jí opět nevypnu a nechci znovu spustit. Nevíte čím to je? Změny v options nepomůžou ani restart PC.

Noe

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/02/2004 :  18:45:52  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

mám nepříjemný problém ... hra se mi vždy po ukončení hry při dalším spouštění kousne ve chvíli kdy zadám heslo+login ... nepomůže nic pouze reinstal.
Po reinstalu jede v pohodě dokud jí opět nevypnu a nechci znovu spustit. Nevíte čím to je? Změny v options nepomůžou ani restart PC.

Ono je to cely nejaky bugnuty :) Docela casto pada a kouse se ... :(

Nicmene pry pomaha vypnout hudbu a 3d zvuk.
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 11/02/2004 :  19:48:28  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Divny je ze ja hraju SE a zadny problem nemam
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 12/02/2004 :  08:26:17  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Vcera jsem dodelal "epicky" quest pro 50 levely. A mohu potvrdit, ze neni pravda co pisou ve vsech "Quest guide". Tedy to, ze epicky (specialni) quest dostanes pouze tehdy kdyz delas vsechny questy hezky poctive po sobe a zadny necancelujes. Je to pouze o nahode. Ja jsem za tri dny co hraju Hystera cancelnul asi 200 questu a uz jsem mel dva questy na bizuterii a vcera jsem dostal King (epic) quest.

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 12/02/2004 :  09:46:14  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
jde se do DEckarum dungeonů dostat i jinak než běžet celou cestu po cestě pěšky ze zámku?? já tam doběhl až asi na 3 pokus jinak mě vždy sejmuli ti hajzlové s pistolí. Přijde mi divný že do cca 20+ level dungu se musím dostat skrz cca 30-50 lev zonu mobů.

Jak fungují ty warpy ... koupil jsem si dva jeden má v názvu zámek ten nmi nefachal ... druhý byl ten nejlevnější a zkusil jsem ho v dungu .. myslel jsem že mě hodí zpět do města ale hodil mě na začátek dungu ... jak tohle vlastně funguje pls.

A dále mám dva ametysty - craft 1, jak je využiju pochopil jsem že potřebuji nějaký craft kit ale co dál .... nebo je mám prodat ... a jakou mají cenu. Topaz má cenu i 180k jak jsem včera viděl kupovat, kolik ametyst.

Pak pls jsou ještě nějaký další itemy co stojí za upozornění?

Noe

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 12/02/2004 :  10:01:16  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

jde se do DEckarum dungeonů dostat i jinak než běžet celou cestu po cestě pěšky ze zámku?? já tam doběhl až asi na 3 pokus jinak mě vždy sejmuli ti hajzlové s pistolí. Přijde mi divný že do cca 20+ level dungu se musím dostat skrz cca 30-50 lev zonu mobů.

Ja bezim asi 70 procent casu po ceste a tu nejtezsi cas probiham napravo od cesty. Je totiz mozne vybocit z cesty a pak se na ni tesne u dungu vratit a tim se vyhnes tomu nejkritictejsimu mistu.

quote:

Jak fungují ty warpy ... koupil jsem si dva jeden má v názvu zámek ten nmi nefachal ... druhý byl ten nejlevnější a zkusil jsem ho v dungu .. myslel jsem že mě hodí zpět do města ale hodil mě na začátek dungu ... jak tohle vlastně funguje pls.

Ten zakladni warp te vraci na bind (misto kde se objevis po smrti) v dane zone. V dungu je to tesne u vchodu, v zakladnich zonach te to portne do mesta.
Ty dalsi warpy jsem nezkousel, ale imho funguji tak ze te portnout do jine zony.

quote:

A dále mám dva ametysty - craft 1, jak je využiju pochopil jsem že potřebuji nějaký craft kit ale co dál .... nebo je mám prodat ... a jakou mají cenu. Topaz má cenu i 180k jak jsem včera viděl kupovat, kolik ametyst.

Pak pls jsou ještě nějaký další itemy co stojí za upozornění?

Human opracovava kameny (jako amethyst) atd. a Aidia zase magicke kameny (Amiga Magic Stone atd.). Pouzivaji se na upgrade itemu. Nijak zvlast jsem se tomu jeste nevenoval bo na nizsich levelech menis equipment velmi casto, takze se upgrade ani nevyplati.

Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 12/02/2004 :  10:38:12  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Do toho spodniho dungeonu se da cesta pomerne bezpecne zkratit pres ten zahyb jinak ja to probeh v pohode
a co se tyka itemu ja si koupil nejaky item jen pro moji rasu a nechapu k cemu to je :-)) a jak se to pouziva :-))
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 12/02/2004 :  10:56:43  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Dungy jsou fajn bo je tam mene lidi nez v otevrenych venkovnich zonach.

Mene lidi = jsem mene nasranej bo mi mene lidi leechuje moby.

Do infarktove situace mne dostavalo plneni questu pro ring +3 str, kdy jsem mel zabit asi o 40 levelu vyssi moby. Kitovanim jsem je mohl zabit asi za 5 minut. Skoda, ze vzdy kdyz bezel kolem level 100 tak mi ho sesmazil na jednu ranu a kill se mi samozrejme nepripsal (kill se pripise tomu, kdo da posledni ranu).

Takze kitovanim se mi podarilo diky velke populaci dementnich hracu (99.99999 % vsech hracu leechuje killy/expu; hra neni pro hrace co se snazi dodrzet nejake zasady slusneho chovani, vsichni mastej vsechno, je to priserny) zabit jen jednoho moba (mel jsem jich zabit 10).

Takze jsem zakoupil silnejsi mana lahve asi za 10k Lime a s frekvenci 1000 uhozu za 60 sekund jsem spamoval insta healy a pravym misitkem jsem do sebe lil hektolitry many z lahvicek. Diky dobremu spojeni (musel jsem manzelce zakazat veskere neti cinnosti :)) jsem schopen takhle vysoke moby ustat, ale je to dost o nervy bo mne mob mlati za 100 procent many + 99 procent hp (kazde 2 sekundy). Kdyz se nestihnu vyhealovat a vymanovat (motyl pouziva manu misto vitality diky mana shieldu) do jeho druheho uderu tak jsem mrtvej. Nicmene i kdyz jsem stal primo u moba a kazdej normalni clovek videl, ze ho biju tak kolem behali hraci co mrskli jedno dd a moba mi zabijeli (jeden se jmnoval Tauron :), ty hrajes Biosfaer Taurone?).

Biosfeara je fajn relaxacni hra, ale kill/exp steal mne privede do hrobu.

Edited by - VT on 12/02/2004 13:52:37
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 12/02/2004 :  20:07:19  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
No upřímně dneska jsem nadával jako sviň, to leechování mobů je opruz kterej mě začíná neskutečně štvát. Časově bych zabil 5x tolik mobů kdyby se většina hráčů nechovala jako idioti. Dokonce jeden blb za mnou běhal a moby mi zabíjel naschvál pod rukou a ještě se tomu smál ... tohle fakt nesnáším.

Nenašel jsem jediný klidný spawn kde by člověk mohl v klidu sám kempovat. I ten dung Deckarum byl narvanej. Druhej dung s Zombiema je na mě zatím moc silnej.

Problém vidím v tom, že mapa je hrozně malá na tolik hráčů.

Jinak s Diablem 2 se to asi nedá srovnat, oproti Diablu je to dost povrchní. Totálně mě chybí nějaký taktizování u skillů. U Diabla jsem si sakra rozmýšlel kam investovat skill body a kolikrát si nadával za gimplej bod. Tady nemám co rozmýšlet nemám vůbec na výběr. Jedinej výběr je jestli meč nebo sekeru, což je trapně nic.
U statů to samý ... warovi stačí rvát vše do str.

Taky je hrozně málo věcí v lootu. Nic magickýho pokud nepočítám tedy věci +1 - +5 (což je o ničem).

Noe

Go to Top of Page

Alexander
Starting Member

2 Posts

Posted - 13/02/2004 :  00:10:28  Show Profile  Send Alexander an ICQ Message Send Alexander a Private Message  Reply with Quote
Mozna bych mohl pomoct par veci upresnit (pac se mi zda ze jste do toho moc nepronikli)(mozna by jste si o tom mohli taky neco pracist)
Magova kouzla se hodej kazdy na neco jinyho:
Fire- damage jako lightning ale zranuje vic cilu najednou a stoji vic many
Light- zasahuje jeden cil
rock- max damage mensi nez lighting ale mensi rozptil stejne many (me se zda ze prumerne dava vetsi damage nez light ale na netu jsou o tom dost spory)
svitky muze prvni (confuzion) pouzivat az na 110 lvl
od 160lvl muze pouzivat nabijeci hulky(wands) a to je prej teprve sila
(maga nema spusta lidi rada protoze ma masovy kouzla ktery jsou silnejsi i nez Bukanova rana

K tem kamenum:
magic stonu muzou refinovat Aidane(shift + click na nej a tlacitko refine stones)
amiga(k nicemu, 2amiga stone+amiga refier + naky prachy= gnome magic stone- muze zlepsit veci (mou zkusenosti je ze zlepseni myzi ale nemam to nijak prokazany)
2gnome+gnome refineer = nimph. 2 nimph+nimph refiner = silph

Gems: kazdej tip kamenu ma 3 grade a surovej kamen (5 G(grade)3=1G2, 5G2=G1, 5G1=rought) clovek ti muze surovej kamen- vznikne magickej gem kterej lze vlozit do veci (zlepseni nemizi)
(gemy spojuje takovej obchodnik)

A pokud jede o to leechovani expu tak to zas tak moc nevadi a kdyz jo tak staci rict aby toho nechali

Me to prijde jako naprosta super Hra a uplne jsem se do ni ponoril
taky zakladam ceskou guildu jmenem Bohemian_Knights Heslo do ni je: cesijsounejlepsi (pokud uz nejaka ceska guilda je tak to napiste rad bych se pridal)

Kironer - biosfear
Avantasia - Biosfear
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 13/02/2004 :  01:02:25  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Alexander

dík za info, ty šutry jsem v#255;čmuchal hned na začátku zbytek je pro mě zajímavá info. Ale přes to se nemůžu zbavit dojmu, že skilly a kouzla jsou povrchní.

Mám dotaz ... jde ve hře tellovat ... snažil jsem se o tell zdá se, že to má i tendenci tellnout ale napíše mi to vždy že hráč není online i když stojí evidentně vedle mě.
používám:
/tell Jmeno text

Dále staty ... nevíte o jejich vlivu jak hodně jsou důležitý i ostatní staty než vždy ten primární pro danou postavu? Má vůbec smysl například u wariora jiný stat než STR.

Noe

Go to Top of Page

Alexander
Starting Member

2 Posts

Posted - 13/02/2004 :  01:44:49  Show Profile  Send Alexander an ICQ Message Send Alexander a Private Message  Reply with Quote
pocatecni Skilly (tak do 100lvl) u vsech charu krome maga jen podpruji zbran pripadne davaj nakej stit ci spcialni utok¨. Jen mag utoci skillama a zbran mu pomaha.
teprv od vysokejch levelu to zacina bejt zajimavi - mag muze pouzivat scrolly a wands, aida ziska summony, human naky tezky zbrane jako plamenomety a reketomety, valecnik dostane Slayer a chakuramy. Myslim ze je rozhodne na co se tesit na vyzsich lvl a to ani nemluvim o zviratku

tell nevim jak tam funguje (jeste jsem ho nepouzil)
je tam naky septani (shift + klik na postavu a vybrat ikonu whisspering)

urcite se vic vyplati davat do Strength (od 50 bodu pridava 2 do vit od 100bodu 3 atd...) i do strain (pro bulkany od 20 bodu 2 od 40-50bodu 3 atd nebo tak nak...) podle me je nejvyhodnejsi davat do strength jen to co je potreba na zbran a zbytek do strain(i kdyz na druhou stranu by mel strength pridavat i silu utoku takze nevim co je vyhodnejsi...ale spis je to jedno)

Kironer - biosfear
Avantasia - Biosfear

Edited by - Alexander on 13/02/2004 01:47:19
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 13/02/2004 :  08:42:58  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
gnome magic stone- muze zlepsit veci (mou zkusenosti je ze zlepseni myzi ale nemam to nijak prokazany)
2gnome+gnome refineer = nimph. 2 nimph+nimph refiner = silph

Imho je to bug, bo info o pridanych statech zustavaji v infu o itemech, ale samotny bonus zmizi (vetsinou po zone). Ale kdo vi, treba je to skutecne feature, ale dost blbe udelana.

quote:

Gems: kazdej tip kamenu ma 3 grade a surovej kamen (5 G(grade)3=1G2, 5G2=G1, 5G1=rought) clovek ti muze surovej kamen- vznikne magickej gem kterej lze vlozit do veci (zlepseni nemizi)
(gemy spojuje takovej obchodnik)

Vytvari z itemu item +1, +2 atd., kteryzto pridava procentualni bonusy, nemuzes si vybrat. Crafter (human) ma relativne velkou sanci na fail (+1 sance na fail 20% az +5 sance na fail 80% nebo tak nejak).

quote:

A pokud jede o to leechovani expu tak to zas tak moc nevadi a kdyz jo tak staci rict aby toho nechali

Hraji v podstate paty den, takze toho skutecne o hre jeste moc nevim, ale vim, ze se nejrychleji expuje pres questy a zde leechovani pekne vadi.

Edited by - VT on 13/02/2004 09:03:58
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 13/02/2004 :  08:57:56  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

pocatecni Skilly (tak do 100lvl) u vsech charu krome maga jen podpruji zbran pripadne davaj nakej stit ci spcialni utok¨. Jen mag utoci skillama a zbran mu pomaha.

Je toho vice uz na nizsich levelech. Napr. Aidia ma summony ci teleportaci atd.

quote:

teprv od vysokejch levelu to zacina bejt zajimavi - mag muze pouzivat scrolly a wands, aida ziska summony, human naky tezky zbrane jako

Aidia ziska summony od 65 levelu.

quote:

tell nevim jak tam funguje (jeste jsem ho nepouzil)
je tam naky septani (shift + klik na postavu a vybrat ikonu whisspering)

Dost zakladni vec ... My co "jsme do toho jeste nepronikli" tak ti klidne poradime :)

/jmeno_hrace text
(case sensitive)
Velice jednoduche.

Funguje pouze pravy shift+click. Mozna by "jsi si mohl o tom neco precist"?

quote:

urcite se vic vyplati davat do Strength (od 50 bodu pridava 2 do vit od 100bodu 3 atd...) i do strain (pro bulkany od 20 bodu 2 od 40-50bodu 3 atd nebo tak nak...) podle me je nejvyhodnejsi davat do strength jen to co je potreba na zbran a zbytek do strain(i kdyz na druhou stranu by mel strength pridavat i silu utoku takze nevim co je vyhodnejsi...ale spis je to jedno)

Samozrejme, ze to jedno neni. Viz. guides na http://forum.biosfear.co.uk v main foru (zalezi na tam jak je skill vysoky a potom dava vyssi bonusy atd. atd.).

Mimochodem Kironer je jmeno charu a Avantisa je jmeno gildy?
Asi jsem hledal blbe, ale jmeno Kironer jsem v seznamu (Rank sekce) na Biosfere webu nenasel. Co hrajes za class?

Edited by - VT on 13/02/2004 09:26:07
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 13/02/2004 :  09:09:52  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
ach jo, dalsi debil, co si mysli, ze v RPG je dovoleno se jmeny zachazet, jak je libo. kralove a rytiri vsech zemi spojtese. vlastne ne, on biosfear neni RPG, jen akcni hra v podivnem svete.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 13/02/2004 :  10:20:31  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
mám jeden asi trapný ale pro mě velmi významný dotaz ... jak si nalinknu pití heal lahvičky na klávesu.
Nemůžu na to přijít

Noe

Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 13/02/2004 :  11:59:56  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Pretahnes ji mysi na to misto dole na liste staci jednu a doplnuji se ti automaticky
ja to mam na 1 a pak mackam jen cislo 1 na Num klavesnici
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 13/02/2004 :  13:34:52  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pretahnes ji mysi na to misto dole na liste staci jednu a doplnuji se ti automaticky
ja to mam na 1 a pak mackam jen cislo 1 na Num klavesnici

Asi je nekde problem v nastaveni klavesnice ve woknech, bo mne take nejde odpalovat pres klavesy zalezitosti z quick baru. Ani ruzne hmaty pres shift+1, prepinani numlocku atd. nepomaha. Proste mi quickbar na klavesnici nereaguje.
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 13/02/2004 :  13:38:34  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
To sem si taky myslel ale nefunguje to pres normalni klavesnici ale jen na numericky prisel sem na to nahodou
Tedy aspon v SE
To my chcete tvrdit ze to mackate jen mysi ???
Ja bych si tam nekdy nejradsi strcil sirku v dungu
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 13/02/2004 :  13:41:42  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
Druhej dung s Zombiema je na mě zatím moc silnej.

Tento dung je asi nejstraslivejsi misto pro hrace co nejsou zvykly na kill steal. Na kazdych 10 metrech (v podstate obrazovka) je minimalne jeden clovek ci grupka dvou lidi. A vsichni mlatej do vseho. Moralni mmorpg bahno :)

Zde uz ani nemam silu spamovat muj oblibeny zoufaly vykrik: "stupid leechers".

...
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 13/02/2004 :  13:45:18  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
To my chcete tvrdit ze to mackate jen mysi ???

Prostrednickem spamuji urcitou frekvenci klavesu F1 (insta heal) podle levelu moba. Ukazovacek klavesu F2 (safety shield).
Prava ruka/prave mysitko leje do tela manu z lahvicek.

Takhle to docela dobre muze fungovat u motyla co hraju, ale u tanka mi fakt chybela moznost nabindovat klavesu na quick bar.

Jeste si s tim zkusim vecer pohrat.
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 13/02/2004 :  13:47:22  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
No ja mam v SE jiny zkusenosti
je tam v druhym patre porad malo lidi ze jsem uz asi 10 nedobehl doprostred kde mam zabit 10 mobu
porad me 4 chybi
hracu tam mlati malo a mobu moc
Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 13/02/2004 :  13:50:27  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Ja jako tank pravou rukou jen vybiram cile a beham nebo utikam podle poctu mobu a levou mackam 1 kde mam tak 30 lahvicek healu
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,28 seconds. on eygor Snitz Forums 2000