Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 Spotreba proudu pocitacem
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 23/01/2004 :  11:33:33  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
Zajimala by me jedna vec. Stahuju casto treba tyden v kuse a chodi nam dost vysoke ucty za proud, tak by me zajimalo, jak velky podil na tom ma spotreba pocitace.
Takze pokud se v tom nekdo vyzna, tak bych chtel vedet jak je to s tou spotrebou.
Jedu s vypnutym monitorem, repro soustavou, bezi jen hlavni veci v pocitaci a kabelovej modem. Z vymennych I/O zarizeni jen harddisk.

Nejlepsi by byl zhruba udaj budto vyjadren v korunach za hodinu, nebo v watthodinach. (pak si najdu v ceniku kolik to stoji.) DIKY

Klub Status Online je nejdulezitejsi. [Senior member].

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 23/01/2004 :  11:49:03  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
bez monitoru vic jak 100w nezere pokud nemas 3ghz prokac a pusteny seti@home (:

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 23/01/2004 :  14:02:36  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mickk

bez monitoru vic jak 100w nezere pokud nemas 3ghz prokac a pusteny seti@home (:

3 ghz mam a pusteny jen CZDC ++.

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 23/01/2004 :  14:07:29  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Musíš napsat jakou verzi toho CD++
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 23/01/2004 :  15:07:29  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Já tomu sice moc nerozumím (už je to dlouho, co jsem chodil na FEL a mimoto mě to stejně nikdy nebavilo ), ale tak selským odhadem:

Procesor takových plus mínus 80-100W (budu brát 100W - Prescoty mají nějakých 120W). Samozřejmě záleží, co procesor dělá a jak moc je vytížen. Takže to bude spíš míň, než těch 100.
Dál ti samozřejmě jede zdroj (ventilátor), ventilátor na procesoru, MB, všechny karty ve slotech, klávesnice, myš. Až na grafickou kartu ty spotřeby nejsou vcelku velké.
Grafika podle druhu žere dost - můj čistě odhad od boku je v případě nových, jako ATI 9800 nebo Nvidia 5950 tak 80W.
dál pak jede kabelový modem (docela se hřeje, pokud si pamatuju - tam nevím vůbec, kolik tak může žrát.
dál v počítači jede HDD.
Zas střelím od boku - výsledek bych typoval takových 200-250. Ono kdyby to žralo víc, tak ti vypadne pojistka na zdroji podle toho, jaký máš zdroj. Takže u 300w zdroje to víc určitě nebude (a to je stejně teoretický údaj)
Zapomenu na to, že hodnoty jsou teoretické, že jde o příkon, atd. Prostě dejme tomu vezměme 250W za vše.
250W znamená, že za hodinu spotřebuješ 250W. Pokud stahuješ týden v kuse, tak je to 7 x 24hodin = 168 hodin x 250W = 42kWh
za týden.

Nevím, kolik u vás platíte, ani v které jste skupině, ale pokud vezmu nějaké ceny třeba SME, vezmu jako kategorii D34, kdy nízký tarif platí 16 hodin denně, tak ti vychází přibližná cena:
(42 x 2/3 x 1,25)+(42 x 1/3 x 4,07)= 35 + 57 = 92 Kč za týden.

Takže měsíčně, pokud bys to nevypnul, tak řádově 400,- Kč. Plus samozřejmě monitor za dobu, kdy u toho sedíš, plus bedničky.
Jinak doporučuju při hledání, co spotřebovává nejvíce, si koupit takovou zásuvku, která umí měřit reálný odběr - prostě se jeden díl zapojí do zásuvky a do druhého se zapojí spotřebič.
Obecně je dobré si dávat pozor na tyto věci:

Zesilovač na věži - pokud posloucháte hodně hudbu a nemáte nejnovější věž, která má zdroj s dynamickým výkonem (to je hrozně málo výrobků za patřičnou cenu), tak pokud například má zesilovač výkon 500W, tak těch 500W žere při zapnutí TRVALE bez ohledu na hlasitost poslechu.
Další žrouti jsou např. elektrické varné desky (naše má například příkon 11kW, pokud by jela naplno), trouby, starší lednice (nejnovější třídy Super A s nejmenší spotřebou - Liebherr - má spotřebu 1.1 kWh - takže za den 27 kWh, starší až 3x více). varná konvice je také dost náročná, i když na druhou stranu funguje jen chvilku. Mikrovlnka je další. to je tak s těch náročných věcí snad vše.
Takže záleží, kolik to je "hodně", co jsi psal, že platíš.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 23/01/2004 :  15:17:36  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
Diky khostri, celkem odborne podane. Pokud k tomu jeste nema co dodat nejaky odbornik, tka prosim topik lock.

Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 23/01/2004 :  15:54:34  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
no mam sice jen 2.4ghz, ale 250w mi to bere i s monitorem a bednama v provozu (: z toho 100w je monitor tak nevim

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 23/01/2004 :  16:01:11  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mickk

no mam sice jen 2.4ghz, ale 250w mi to bere i s monitorem a bednama v provozu (: z toho 100w je monitor tak nevim

No, ja to beru tak, ze beru maximalne 200 W, coz je jako televize (ktery u nas bezi bezne 2-3), takze to na ucet za elektriku takovej vliv nema.

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 23/01/2004 :  16:39:57  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Není zač. Já to vysvětlování mám natrénované z domova.
Manželce pořád vysvětluju, jak to je s tím proudem. Hlavně když jde po mě do kuchyně a demonstrativně vypne 7W zářivku, aby se šetřil proud. A následně si 4x uvaří čaj v rychlovarné konvici, která má 2kW

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 23/01/2004 :  16:43:10  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Není zač. Já to vysvětlování mám natrénované z domova.
Manželce pořád vysvětluju, jak to je s tím proudem. Hlavně když jde po mě do kuchyně a demonstrativně vypne 7W zářivku, aby se šetřil proud. A následně si 4x uvaří čaj v rychlovarné konvici, která má 2kW

Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 23/01/2004 :  16:44:09  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
Nehledě na to, že nevíc proudu se spotřebuje právě spuštěním svítidel. Platí to tuším pro žárovky, jak je to u zarivek nevim.

Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death)
Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
Go to Top of Page

San-Raal
New Member

302 Posts

Posted - 23/01/2004 :  17:37:09  Show Profile  Send San-Raal an ICQ Message Send San-Raal a Private Message  Reply with Quote
No hlavne usporky se neustalym vypinanim docela kurvej :)

San-Raal
...dyslexia for cure found...
Go to Top of Page

mechac
New Member

375 Posts

Posted - 24/01/2004 :  06:31:31  Show Profile  Send mechac an ICQ Message Send mechac a Private Message  Reply with Quote
Mno, je to jednoduchy, pocitej vykon zdroje, coz je dnes tech 250-300W, plus monitor, to se do tech 100W vejdes. Dohromady to dela nakejch 400W/h. Potom to jednoduse spocitej a nasob nakejma 3Kc za kilowattu.(ikdyz tam u vas v Praglu...)

Never tomu ze je na bednickach napsano 500W, protoze kdyby sis doma pustil doopravdy 500W tak te slysi pul Prahy.
Vykon zesilovace je umernej aktualnimu vykonu, takze bych rekl ze vzhledem k pouzitemu vykonu roste i proud.(P=U*I)
Ovsem u zesilovacu a reprobeden je to trosku slozitejsi.

Mechac, The Druid Templar forever
Cyphisek - FFXI tired
Nouvej - CS too old :op
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 24/01/2004 :  10:29:37  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mechac

Mno, je to jednoduchy, pocitej vykon zdroje, coz je dnes tech 250-300W, plus monitor, to se do tech 100W vejdes. Dohromady to dela nakejch 400W/h. Potom to jednoduse spocitej a nasob nakejma 3Kc za kilowattu.(ikdyz tam u vas v Praglu...)

zdroj musi byt dimenzovanej tak aby ustal max zatez, spotrebu domacnosti taky nepocitas podle toho kolik vydrzi jistic, tech 300W by mel pri plny zatezi vsech zarizeni, coz je pri zapnutym dc a vyplim monitoru blbost

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Krtecek
New Member

160 Posts

Posted - 24/01/2004 :  17:37:00  Show Profile  Send Krtecek an ICQ Message Send Krtecek a Private Message  Reply with Quote
ja bych bral 300-400W jako dobrej odhad se zapnutym monitorem a 150-300W pri vypnutym

kazdopadne tak i tak je to proste par stovek za mesic coz kdyz nascitas tak nakonci roku to bude delat nedoplatek par tisic.

DP/BG - Krtecek, The Mage [sold/lost], Grandmaster Flamer.
To ze jsem paranoidni, jeste neznamena, ze po me nejdou
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 24/01/2004 :  18:33:05  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
Ja to kdysi pocital a vyslo mi, ze pokud comp (neco vykonejsiho) bezi 24/7 a z toho monitor pulku toho casu, tak to vyjde asi na 600 mesicne.

Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 24/01/2004 :  19:30:58  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
prave zmereno (: p4 2.4ghz, 1GB pameti, gf4, HDD, 17' monitor, repraky dohromady 240w pri plny zatezi, bez monitoru a v klidu 90w

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Don Gizmo
New Member

219 Posts

Posted - 24/01/2004 :  20:07:26  Show Profile  Send Don Gizmo an ICQ Message Send Don Gizmo a Private Message  Reply with Quote
Jeste takova poznamka k monitorum a jejich spotreba:
CRT zerou tak 60-160W
LCD (TFT) zerou 25-40W
Plazmovy (momentalne scifi) 300-400W! (casem se to asi bude zmensovat, ale i tak je to hruza...)

Retired MMORPG player.
Tabula Rasa: Kopr; Everquest2: Kanec, Olina ; Guild Wars: Don Gizmo, Yan Li; Eve: Kanec; SWG: Gizmac(sold soul); UO: Don Gizmo(sold soul)

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,09 seconds. on eygor Snitz Forums 2000